Eindelijk! EU stopt met migrantenveerpont over de Middellandse Zee

Dikke pech voor smokkelaars! De Middellandse Zee zal binnenkort geen afzetmarkt meer zijn ‘traffickers’, zo heeft de EU besloten. Het lijkt er pardoes op dat ze in Brussel het licht hebben gezien – zij het enkele lange jaren te laat, natuurlijk.

Ontelbare bootvluchtelingen bereikten vanaf Afrika het Europese vasteland. Levensgevaarlijke tochtjes, die werd aangemoedigd door de EU en NGO’s door met grote schepen aan de rand van de horizon te dobberen, wachten op smokkelaars die in Libië mensen op boten zouden zetten om ze naar via Europese vaartuigen aan land te brengen in Italië, Malta of Spanje. Het was een lucratieve praktijk voor de vele mensensmokkelaars die rijk zijn geworden van hun activiteiten in Noord-Afrika, en uiteraard hebben ook asieladvocaten, leveranciers van azc’s en een opgetuigde zieligheidsmedia flink meegeprofiteerd.

Maar binnenkort zal het dan afkicken geblazen zijn, want EU-bootjesbedrijf Frontex gaat stoppen met uitvaren om bootmigranten op te pikken:

“De Europese Unie gaat voorlopig geen vluchtelingen meer redden op de Middellandse Zee. De zogenoemde operatie Sophia wordt tijdelijk stopgezet. Het besluit moet vandaag nog door de lidstaten worden goedgekeurd. De huidige afspraken lopen op 1 april af.

De afgelopen dagen is lang gesproken tussen diplomaten over verlenging van de missie. Op tafel lagen verschillende opties, waaronder het helemaal beëindigen van de missie. Uiteindelijk is gekozen voor een variant waarbij geen schepen meer varen, maar de situatie op zee nog wel vanuit de lucht in de gaten wordt gehouden.”

Via helikopters worden dus nog wel gesmokkelde migranten gered, maar hoe effectief en efficient die EU-choppers daarmee zijn valt natuurlijk alleszins te betwijfelen.

Maar in ieder geval wordt de aanzuigende werking op de kansloze migratie vanuit Afrika flink beteugeld, en dat is natuuurlijk goed nieuws voor iedereen. Geen valse hoop voor migranten, geen criminele taferelen aan de Libische kust en geen overspoeld asielsysteem in landen als Nederland. Tel uit je winst!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Satty

  ‘Maar in ieder geval wordt de aanzuigende werking op de kansloze migratie vanuit Afrika flink beteugeld, en dat is natuuurlijk goed nieuws voor iedereen.’

  Radicale onzin. Hoewel meer mensen verdrinken blijven evenveel als voorheen het proberen. De enige remedie tegen migratie is het geld te laten bij de mensen die er recht op hebben. Stop samen werken met de extreem rechtse regeringen van 3e wereld landen.

  Ik denk dat de eu nu bezig is om vliegtuigen te charteren om de mensen te halen die willen migreren want het marrakech verdrag is getekend, toch? Of zal dat toch gewoon onderdeel van het rabat proces zijn wat bedoelt is migratie te stoppen? Zullen de populisten het stemvee bespeelt hebben die niet verder kijken dan hun neus lang is en alles napapegaaien wat hun angst aan jaagt?

  1. victus

   Lijnvluchten zijn taboe ivm CO2 uitstoot toch?
   Dan kunnen per 2 april de talloze overbodige werknemers uit de zieligheidsindustrie mooi direkt aan de slag bij de aannemers om gaten en geulen te hakken en te graven voor al die prachtige windmolens en zonnepaneel weides! Scheelt weer import van Oostblok werknemers. Prachtig toch die transitie van ‘Werk naar Werk” ?

  2. TD

   Satty:
   Afrika? nou nee!

   1. Satty

    Dat snap ik slimpie dat snap ik. Stel je voor dat je zelf moet werken.

  3. Zomaar73

   Satty geef jij dan je geld aan Afrika en besteed je tijd niet bij kafka, maar ga werken en geef de helft aan die arme afrikaantjes.

   1. Satty

    Waarom zou ik? Leg eens de logica achter deze opmerking uit. Ik verschaf werk en doe dat op een fatsoenlijke manier.

    1. Zomaar73

     Satty valt door de mand wil zelf geen stuiver geven aan afrika.

     Verschaf werk? Bewijs maar dat je werkt of noem jij hier zitten zeuren ook werk en is uwv je werkgever?

     1. Siemien

      Sterker nog Zomaar 73 ze steekt de centjes in haar eigen zak

  4. Punt50

   Hier zegt Satty deels iets zinnigs. > De enige remedie tegen migratie is het geld te laten bij de mensen die er recht op hebben. < . Helemaal mee eens! Er gaat per jaar zo'n 2 miljard Nederlands ontwikkelingsgeld naar jouw Afrika. Meteen mee stoppen en dat geld besteden in eigen land, aan de bejaardenzorg bijvoorbeeld, MENSEN DIE ER RECHT OP HEBBEN.

   1. Satty

    Hiermee geef je aan dat je slecht geïnformeerd bent. 1 dollar naar Afrika is 10 naar het westen. Gewoon een feit mijn beste. Hoe ouderen behandeld worden ligt aan het gegeven waar jij je prioriteiten legt en de meeste ouderen hebben het erg goed in Nederland.

    1. Zomaar73

     Satty dan doen wij het toch super als 1 dollar naar afrika gaat en 10 naar ons.

   2. Vliegenvanger

    @ Punt 50
    ++++++++.

  5. Siemien

   Uiteraard vergeet Satty een paar steekwoorden, ik zal even helpen deze te verwoorden voor iedereen..

   Satty
   1 fascisme
   2 Afrika
   3 huidskleur
   4 racisme
   5 onderscheid
   6 economische achterstand
   7 ziektes die de brein aantasten
   8 grondstoffen
   9 grote winst door westerse bedrijven
   10 zij /wij, ik tegen de rest van de wereld
   11 stelletje onbenullen en enen
   12 democratie uithollen.

   ik zal er vast een paar zijn vergeten het zijn zomaar even wat steekwoorden die Satty gebruikt om zijn/haar/het sympathieën voor het Nederlandse volk te etaleren.

   SLACHTOFFERROL

   1. Gewoonomdathetkan

    SIEMEN.
    Ik ben het helemaal met jou eens over die Satty drol.
    Wat een mens is dat !!!.
    Dat iemand zo ziekelijk kan zijn .
    Smerige kwaadaardige heks is het!!.

    1. koeiepoep

     En wat is er dan precies zo ziekelijk aan een eigen mening hebben en uiten? Zullen we dan maar met zijn allen liedjes gaan zingen? Buiten dat je woordenkots getuigt van weinig argumenten, vergeet je blijkbaar, dat je je op een discussie forum bevindt en niet in een kinderhuilzaal.

 2. Peter Loosduinen

  Hoi Tim Engelbart !!
  Dit is verdomd goed nieuws !
  Vanavond bij de gebakken aardappelen open ik een goede fles wijn.

  1. ZiggyStardust

   Bij de Hema schijnen ze nu goede wijnen uit Israël te hebben. Online al helemaal uitverkocht zelfs, alleen nog in de winkels verkrijgbaar.

 3. Punt50

  Zeer benieuwd welke club de handschoen oppakt om dit gat te vullen. Want dat die “vluchtelingen” het zullen blijven proberen staat vast.

  1. Dik

   @Punt50: Dat klopt…

   #marrakesh

 4. C.A.Barstow

  Let wel er staat ”wordt tijdelijk stopgezet”
  er komen wel vaker mooie beloftes van dat verachtelijk machtsbolwerk in Brussel.
  Zij zijn doodsbenauwd voor de uitkomst van de komende verkiezingen,
  geloof ze niet u wordt zoals gewoonlijk misleid en voorgelogen, na deze verkiezingen gaat het ophalen het middeleeuws woestijn volk gewoon weer door.

  Stem tegen de EU,
  Stem in mei ook op FvD!

 5. TD

  Ik neem aan dat men nu in de territoriale wateren van de EU zeemijnen plaatst,als extra afschrikmiddel!
  Lijkt mij een uiterst effectief middel om illegalen te ontmoedigen!

  1. Henk-Jansen

   Is goed, maar dan gaan we ook mijnen in jouw tuin leggen.

   1. TD

    Piep,zegt de hersenloze muis haha.

 6. Heras

  Nou, eindelijk een tegenreactie op smokkelen; kijken wat smokkelaars nu weer bedenken.
  Is de EU ook bereid om de dobbermigranten terug te sturen als ze toch gaan dobberen??

  1. Rosasolis

   @Heras. Volgens recente berichten worden de illegale Afrikaanse migranten binnen enkele uren, nadat zij uit de zee worden gehaald, meteen op vracht vliegtuigen gezet, en terug gestuurd naar hun eigen land.

 7. Rosasolis

  Eindelijk luistert de EU naar Italie, Griekenland, en Malta. Die weigeren meer illegale migranten uit Afrikaanse landen te accepteren. Hopelijk komt er een eind aan de mensenhandel in Afrika. Nu dat IS grotendeels verslagen is gaan de meeste echte vluchtelingen uit Syrie en Iraq thuis. Illegale migranten uit Afrikaanse landen moeten niet de lege plaatsen in asiel centers innemen. Europa kan dit invasie niet tolereren.

 8. Adriaan

  Ik heb dobbervluchtelingen horen zeggen dat ze liever verdrinken dan dat ze in hun land blijven. Dat kan nog eens een humanitaire en tevens een milieuramp worden.

  1. Rien Noppen

   Ja, die mensen bevinden zich vaak in een wanhopige situatie.

   1. Siemien

    Dat komt omdat ze dat zelf doen, niemand vraagt of ze dat willen doen en zeggen dat ze liever verdrinken is nogal wat, maar ja wel makkelijk gezegd natuurlijk om een schuldgevoel te kweken..

   2. Niet L niet R

    En Nederland, zeker in de grote steden komt op kort termijn in een
    wanopige situatie!

   3. bejaarde

    Noppie:
    Hoezo een wanhopige situatie?
    Ze betalen VOOR HUN DOEN, goud geld voor een plaats in zo’n rubberboot.
    Ik hoop echt dat het geen 1 aprilgrap is en dat er nu eens paal en perk gesteld wordt aan deze zelfdestructie, want ze kennen de gevaren, maar de goudpot in NoordWest Europa heeft zo’n aantrekkingskracht. Wie vertelt deze mensen eens de waarheid?

   4. Zomaar73

    Noppie – en betalen tot wel 20000 euro voor een reis. welke bijstandsmoeder heeft 20 ruggen of welke oudere in Nederland? Die mensen kunnen ook hun eigen land eens opbouwen. Maar het is mode om te vluchten tegenwoordig. Wat deden wij na de 2e wereldoorlog? Het land opbouwen, niemand had hier een cent om zijn kont te krabben. En zij strooien 20 ruggen even neer en komen met dure mobieltjes hier aan land.

    Heel wanhopig.

 9. Brazil

  Je kunt altijd wegkijken en doen alsof er niets aan de hand is, denk
  niet dat hierdoor minder migranten richting Europa komen, het
  is eerder tijdelijk het probleem verplaatsen.

 10. Vliegenvanger

  Stopt op 1 April, zal toch zeker geen Europese aprilgrap zijn zeker?

 11. Bes Tolen

  Met zo’n bericht wordt het steeds duidelijker dat de EU voor Europeanen een onbetrouwbare club is.
  Europa dat de burgers toebehoort en niet van de deep state van Rome mag zijn. Rome dat in deze omvolking de hoofdrol speelt. Ondersteund door de EU. En door Merkel en zulke lui meer. Daarom vraag ik bij deze ieder, waar van toepassing, zijn/haar godsgeloof op te geven. Want anders blijft de EU in navolging van Rome de ondergang van de Europeanen bevorderen. Dat moet niet. Het is wellicht moeilijk het geloof op te geven maar doen.
  Ieder zou nu toch eindelijk moeten begrijpen, dat Rome tracht Europeanen de wereld uit te helpen. Doordat Rome daar vroeger al voor een groot deel in slaagde, blijft deze schande Rome achtervolgen en dat wil Rome door omvolking uitwissen.
  Hillary Clinton zat op dezelfde lijn maar ze heeft nu wel een forse nederlaag geleden inzake de vermeende Russische inmengingsaffaire. Dat scheelt al.

 12. Siemien

  Marrakesh akkoord gaat zo in werking treden maar dan word het n=bindend als er een rechter uitspraak over heeft gedaan..

 13. Niet L niet R

  Als het kalf verdronken is dempt men de put, is een oud spreekwoord, en van toepassing op de de ongecontroleerde instroom van moslimse gelukzoekers, met alle ellende waar Nederland nu mee wordt geconfronteerd!
  Bij diefstal, lastigvallen van vrouwen of nog veel erger, wordt niet aangegeven wanneer dat moslimse gelukzoekers zijn, om de burger maar zand in de ogen te strooien!

 14. basvdleur

  je zegt : mensensmokkelaars die rijk zijn geworden van hun activiteiten in Noord-Afrika.

  Hoe weet je dat? heb je bewijs van smokkelaars die rijk geworden zijn? Zo ja oppakken die hap. Zo nee ga eens onderzoeken, en publiceer eens hoe rijk ze zijn geworden en welke banden ze hebben met wie. En zijn er mensen bij betrokken van de Noord-Afrikaanse overheid.

  Dat is journalistiek, dit artikel kan ik ook schrijven beetje meelullen met de rest.

 15. Tante Sidonia

  Nederland laat ze wél binnenkomen:
  A Dank zij de invloed ( te grote) van links op beslissingsorganen in deze. O.a. de zeer linkse Ministeries.
  B Voorts de, inmiddels, zeer machtige asielindustrie.
  C Tevens uitvoeren Marrakesh pact.
  Over 5 jaar heeft elke Nederlander een “vluchteling”, links en rechts naast hem/haar!
  In steden: links, rechts, boven en onder.
  Gelooft u het niet?

 16. PMG

  De EU heeft besloten, en wie zijn dat dan wel, de EU??????

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.