Elfie Tromp: ‘Urk is gevolg van 20 jaar haatzaaien en Marokkanen ontmenselijken. Verantwoordelijke: Geert Wilders’

Geert Wilders is vanmiddag ongelofelijk hard door de mangel gehaald bij Radio 1-programma De Nieuws BV. Columniste Elfie Tromp viel de PVV-voorman aan en liet ook van het vissersdorp Urk weinig over. Ze hoopt dat een grote vloedgolf Urk én de PVV’ers die er wonen in één klap wegspoelt.

Radio 1-columniste Elfie Tromp is geen grote vriendin van de PVV – zoveel kunnen we vanmiddag wel vaststellen nadat de radiomaakster in een drie minuten durende tirade bij het BNNVARA-programma De Nieuws BV volledig de kachel aanmaakte met zowel Geert Wilders als het dorp Urk, waar zo’n honderd tieners het huis van een Marokkaanse plaatsgenoot binnendrongen en er drie mensen in elkaar sloegen. De aanleiding: de jongen “Souf” zou iets onaardigs hebben gezegd tegen een meisje.

Volgens Tromp ligt in deel van de oorzaak in de doorgesnoven incest- en drugscultuur van Urk, waar men zelfs een eigen incestziekte heeft: de ziekte van Van Buchem. Maar de pittigste woorden bewaarde ze voor Geert Wilders en de PVV:

“We weten allemaal dat [de aanval in, red.] Urk het logische gevolg is van twintig jaar haatzaaien en polarisatiepolitiek. Van Marokkanen ontmenselijken en buitenlandertje pesten. En daar is maar één man voor verantwoordelijk: onze Geertje Wilders.

Maar zal hij nooit z’n trouwe volgers kritisch toespreken: want dat is niet zijn stijl. Hij wast, in lijn met de christelijke traditie, zijn handen in onschuld.”

Elfie Tromp heeft als columniste vaker controversiële dingen gedaan. Zo leerde ze culinair aangelegde ontlastingsfans hoe ze moeten koken met urine. Ook nam ze afgelopen jaar FVD-voorman Thierry Baudet op de korrel. De man en zijn volgelingen zouden allemaal racisten en seksisten zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

151 reacties

 1. Adriaan

  Dat Tromp (what’s in a name?) een pesthekel heeft aan Wilders tot daar aan toe. Maar dat ze alle Urkers de dood in wenst, is walgelijk. Iedereen heeft recht op een mening, maar er zijn grenzen.

 2. J.Rademaker

  Generaliseren en discrimineren mag als vissers het onderwerp zijn, Effie wil wel een praattafel op tv.

  1. ZiggyStardust

   Het mooiste is, de vader van die Marrokkaanse jongen is zelf een visser, en nu eerder naar huis gekomen met de boot vanwege deze toestanden.

 3. HierBenIk

  Belachelijk wijf. Zoals Harry Mulisch in zijn boek De Aanslag als schreef: een ieder is verantwoordelijk voor zijn EIGEN daden. Simpel toch. Je kunt een ander de schuld niet geven van JOUW gedrag en daden. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat je doet…. Wel gemakkelijk en SIMPEL om een ander de schuld te geven.

 4. Satty

  Het is natuurlijk wel zo dat ontmenselijken ergens begint. Geert wilders heeft hier een grote rol in gespeeld, je kunt hem dan natuurlijk nog niet verantwoordelijk stellen voor de acties van anderen. Het wordt veel interessanter of je hem verantwoordelijk kunt stellen voor ontmenselijking. Iets wat bij het fvd een nog grotere rol speelt, als je op 8chan kijkt bij de meest gore groepjes valt het op dat ze baudet allemaal als held zien, degene die hun gedachtegoed verwoord. Als hij dit zelf anders zou zien mag hij zich daar weleens over uitspreken. Ontmenselijken is een zeer gevaarlijk iets, in de geschiedenis zijn vele voorbeelden te vinden waar dit toe kan leiden.

  1. DeBruijn

   @ Satty, ik vind je erg selectief. Denk veroordeel je nooit.

   En wat dit mens zegt, dat de hele gemeente een incest club is, wat discriminerend is en daarbovenop hoopt ze dat ze allemaal verzuipen door een vloedgolf.

   Dat vind jij oké?

   Dan weten we gelijk waar we staan.

   1. Satty

    Ik veroordeel denk wel en bij1 ook. Ik vind dat sylvana met haar manier van praten af en toe fascistoïde trekjes vertoont. Ik vind het van de knotse om iedereen die zwarte Piet leuk vind racist te noemen. Ik heb niets met denk, volg ze niet en ben niet in ze geïnteresseerd. Ik kan er weinig zinvols over melden. Ik ben extreem midden om het zo maar te zeggen. Ook al zou ik het cultureel gezien traditioneel links noemen.

    1. Siemien

     Satty extreem in het midden! Satty heeft een pest-hekel aan Nederland, sterker nog, heeft helemaal niets met mijn land, schoffeert haar structureel, niets in het midden..

     1. Lugar

      “Satty extreem in het midden!”

      Zolang je op dat soort reageert blijft het spugen.

    2. DeBruijn

     @ Satty, maar op de pagina’s waar Denk aanbod komt zal je nooit hetzelfde zeggen als over de FvD. Dan zeg je: niet geïnteresseerd. Maar bij de FvD ben je wel geïnteresseerd.

     Dat snap ik niet. De FvD wel volgen en veroordelen, Denk niet.

     1. Satty

      Ik ben bang voor de gevolgen van wat ik als fvd gedachtengoed zie. Ik zie denk geen macht krijgen. Ik vind denk bij1 sp pvv en fvd polariserende partijen. Van pvv en fvd zal ik het slachtoffer zijn in potentie. Dat is geen fijn iets. Let wel ik schrijf in potentie.

     2. Siemien

      Tuurlijk ziet Satty toch echt liever de gedachtegoed van bv Denk, de VVD of D666 in Nederland…

    3. Stopperspil

     @Satty. En je vond het ook ongelofelijk ernstig dat DENK-kamerlid Azarkan gisteren Wilders verantwoordelijk noemde voor de toestand op Urk op basis van een filmpje van 4 jaar geleden dat in Geldermalsen was gemaakt? Kan zijn dat ik je reactie daarop heb gemist, maar ik vrees het ergste. Overigens, de mevrouw die het bewuste VARA-programma presenteerde wees er na die vreselijke column op dat het om een oud filmpje ging dat niets met Urk te maken had. Tenslotte, de hele rel in Urk is totaal opgeblazen. Het ging om een dorpse ruzie tussen twee jongens. Toevallig was een van die jongens van Marokkaanse afkomst en dan wordt er direct racisme bijgehaald. Waanzin.

     1. Satty

      Je mag vrezen wat je wilt. Ik vind denk een marge partij en niet Interresant.

     2. DeBruijn

      @ Satty

      Sorry voor alle tikfouten, het is al laat.

    4. ZiggyStardust

     @satty, waarom zou jij het slachtoffer zijn of worden van de PVV of FvD? Ze zijn niet rascistisch, het enige wat ze willen is migratie van kanslozen stoppen en een halt toe roepen aan de groeiende positie van de islam. Je mag moslim zijn zoveel je wil, je kleur maakt niet uit, maar de islam mag geen invloed krijgen op ons onderwijs en rechtstelsel. Religie doe je thuis.

    5. DeBruijn

     @ Satty dank je voor je reactie. Ik denk niet dat je iets te vrezen hebt voor FvD, al kan ik me voorstellen dat je bezorgd bent om de PVV.

     Ik maak me ook zorgen waar dit naar toe gaat en snap ook mensen dat zij bang worden van sommige moslims. Ik heb met veel van hen gewerkt, meeste waren beste mensen. Maar er waren er ook bij dit Nederland echt haatten, onze cultuur, onze normen en waarden en onze vrouwen (waren allemaal h.oeren).

     Hij haalde zelf een jong ding uit Egypte, wilde met een ander trouwen maar die was al uitgehuwelijkt. En de verkeerde werd aan hem uitgehuwelijkt. Zijn eigen woorden.

     Hij spuugde echt op dit land en als je dit hoort en het feit dat mijn nichtje echt is weggepest door Marokkanen, dan gaan mensen zich zorgen maken.
     Ook mijn Syrische buurman die enorm veel overlast heeft veroorzaakt, de taal niet wilt leren en nog veel meer heeft gedaan wat ik hier niet wil herhalen. Dan kun je voorstellen dat ik me zorgen maakt. Ik heb niets tegen moslims, heb vrienden die moslim zijn. Maar ik vraag me af waarom zovelen zich niet aanpassen. Niet iedereen hoeft boerenkool te eten en mee te doen met carnaval, maar wederzijds respect moeten we wel hebben als basis.

     En Wildes gaat erin met gestrekt been en scheert iedereen over een kam. Dus ik snap dat jij je zorgen maakt om Wilders en zijn aanhang.

     De slechten verpesten het voor de goeden. Ik vraag me af hoe we het tij kunnen keren.

   2. Satty

    De bruijn het is vastgesteld dat in urk incest een groot probleem is, wetenschappelijk. Ik geloof niet dat dat iets is wat vandaag nog speelt maar het staat vast in het verleden wel, dat heeft gevolgen. Ik denk dat er genoeg urkers zijn die dit veroordelen wat gebeurt is dus ik vind het verkeerd om daarin te generaliseren, het geweld bedoel ik nu.

    Ik vind niet dat een hele gemeenschap de daden van een ander mag worden aangerekend.

    Mijn reactie kwam door de term ontmenselijking. Ik vind het erg dat er een gezin is lastig gevallen en erg welke reacties daarop volgden als antwoord. Ik wil vreedzaam samenleven en vind geweld als reactie op geweld niet begrijpelijk of te verantwoorden.

    1. van Urk

     Heel autochtoon Nederland pleegde vroeger incest. Mijn achternaam is ook te vinden in Noord-Holland, Friesland tot aan de VS aan toe. Wees gerust Satty wij trouwen net als iedere Nederlander gewoon met een partner dat geen familie is.

     1. tomygun

      Urk 10 + het is geen 1700 meer voor de maroc wel .

     2. Satty

      Van urk
      Het is in DNA vastgesteld dat er een probleem is in sommige urkers. Zie het niet als verwijt maar gezien de gesloten geschiedenis begrijpelijk. Ik denk dat het van belang is dat er nieuw bloed bij komt. Het zegt niets over het karakter van de gemiddelde urker.

     3. Satty

      Tomy

      Het probleem is niet van zo lang geleden in urk.

     4. tomygun

      Oke als ji dat denkt ? vandaag de dag is dat nog
      steeds bij mocro`s

     5. van Urk

      Satty, klinkt nogal iets dat stamt uit de tijd van het nazisme. Hoezo nieuw bloed. Op Urk wonen genoeg buitenstaanders, adoptiekinderen uit exotische landen en er zijn genoeg Urkers die met buitenlanders of Nederlanders uit andere plaatsen getrouwd zijn. Nogmaals..we leven niet meer zoals in 1900 op een eiland.

    2. Scarletti

     Incest in de Marokkaanse gemeenschap is ook schering en inslag

     1. ZiggyStardust

      Dat is helaas de keiharde waarheid. Ik jen veel schrijnende gevallen waar ook mongooltjes uit geboren zijn zelfs. Tijd dat de politiek hier eens wat aan doet. Maar waar Shiran Musa zich in de strijd gooit, wordt zij tegengewerkt door D’66 en Groen Links.

    3. Beukman

     In sommige Nederlandse vissersdorpen komt een opmerkelijk hoog aantal patiënten voor van enkele zeer zeldzame genetische ziektes. Sommige van deze erfelijke ziektes zijn zelfs in deze dorpen ontstaan. In het geval van De Spakenburgse ziekte, de Urkse ziekte (broze botten), de Katwijkse ziekte en de Volendamse ziekte is de aandoening zelfs naar het dorp genoemd waar deze veruit het meeste voorkomt. De belangrijkste oorzaak hiervoor is dat deze dorpen eeuwenlang een gesloten gemeenschap zijn geweest waar weinig met buitenstaanders werd getrouwd. De inteelt die hierdoor ontstond zorgt er zelfs vandaag nog voor dat sommige genetische ziektes hier relatief veel voorkomen.
     Genetische ziektes

     1. van Urk

      Beukman, we hebben het wel over een zeer zeldzaam genetische ziekte. Ook dat is polariseren wat u doet alsof u met deze tekst duidelijk wil maken dat alle Urkers genetisch ziek zijn. Er zijn maar 35 van de 20.000 inwoners bekend dat zij die ziekte hebben.

     2. Rien Noppen

      Ik denk dat het hoge cocaïnegebruik van Urkse jongeren dit racistische geweld wellicht beter verklaart.

     3. van Urk

      Rien Noppen, Het hoge cocainegebruik van Urkse jongeren. Ja Ja, Gelukkig is de jeugd van uw stad volledig clean en gebeurt daar nooit eens wat. Man flikker toch op met uw polariserend geluid. Het was geen racistisch geweld. Het is duidelijk welk nieuws u volgt.

     4. Lugar

      @Urk: Waarom reageer je eigenlijk op die zuignap?

     5. ZiggyStardust

      Trol alert!!!! Rien Noppen is ook weer wakker.

     6. marco1

      Idd van Urk in elke plaats zijn bij de uitgaansgelegenheden de rijen bij de w.c’s langer van mensen die willen snuiven dan van mensen die moeten pissen.

     7. Esther

      Bijna ieder Marokkaans gezin heeft wel een bontkraag met een laag IQ, slecht kunnen leren door hun laag IQ en uiterst gewelddadig….
      Komt door hun inteelt….want dat laat meestal geestelijke afwijkingen na….zelfs ook lichamelijke.

      Nee beste,
      Als de Urkers zich willen verdedigen dan is de aanval de beste verdediging…

     8. DeBruijn

      @ Beukman en Noppen

      Weer heel flauw om dat aan te halen en zeer denigrerend.

      En natuurlijk ook weer heel selectief en obsessief.

    4. Esther

     Over incest gesproken……vertel mij wat over dat Marokkaaanse volksdeel…door hun inteelt heeft bijna ieder Marokkans gezin wel een bontkraag met een laag IQ, krom Nederlands pratend en uiterst gewelddadig…
     Dat volksdeel heeft er zelf voor gezorgd dat wij hen intens haten…..
     En wat betreft de Urker-bevolking?

     De aanval is de beste verdediging……

  2. Scarletti

   Beste Satty, de Marokkaanse gemeenschap heeft er zelf alles aan gedaan om zichzelf te ontmemselijken. Uiteindelijk heeft deze bevolkingsgroep zich met haar wangedrag buiten de beschaafde wereld geplaatst. Wilders heeft de problemen met dit volk benoemd. Aan de ontmenselijking zijn ze zelf debet. Kuzu heeft metnzijn wan gedrag meer bijgedragen aan de ontmenselijking van de Marokkanen.

   1. Vit

    En houden het nog dagelijks in stand.

   2. Satty

    Natuurlijk zijn er problemen met marrokanen maar er zijn ook genoeg fatsoenlijke marrokanen. Ik vind het fout om mensen de fouten van anderen aan te rekenen.

    Er zijn mensen die hiddema het nsb lidmaatschap van zijn vader en broer aantekenen, ik vind dat fout en geen argument dat iets over hiddema zegt.

  3. ZiggyStardust

   Satty, voorbeelden genoeg, zoals bv het willen verplaatsen van een heel volk naar europa.

 5. DeBruijn

  Weg met de NPO, allemaal van die wauzers.

  Weg ermee, dag NPO rust zacht.

 6. van Urk

  Kijk als er Nederlanders zijn die zo,n gruwelijk hekel hebben aan een christelijk Nederlands volkje aan het IJsselmeer, dat meedraagt aan de economie en welvaart van Nederland dan zou je daarmee ook automatisch een vrijbrief hebben om nog meer haat te creeeren op buitenlanders en linkse malloten als Elfie Tromp. Het heeft niks met Wilders te maken. Urk wordt zelf al jaren gehaat en gepolariseerd vanwege zijn cultuur. Dat mens is gewoon zelf een haatzaaier en nog knotsgek ook.

  1. DeBruijn

   @ Urker

   Alles wat niet meehuilt met de linkse Randstedeling is verdacht. Ik woon zelf in de Randstad, aan de rand wel te verstaan. Maar ik merk het hier ook. Komen mensen uit de stad wonen en die gaan achter een glastuinbouwbedrijf wonen en dan klagen dat er vrachtwagens komen laden en lossen. Dat deden ze al 60 jaar! (voor die tijd met schuiten)

   Een groot deel wilt hier niet integreren, maar wel onze huizen afpakken. Doen boodschappen in de stad, naar de sportschool in de stad, geen contact met de buren hier en dan maar klagen. Wij zijn ‘te boers’ met onze opvattingen.

   Het is echt een soort deugpolitie. Nederland is helemaal vergeten waar we vandaan kwamen, het is een zootje los zand geworden die elk woordje wat je zegt op een weegschaal legt. Klopt het niet, dan ben je een ….-hater.

   Zelf zijn ze natuurlijk heel vredelievend, oeps….nee hoor, want doodverwensingen mogen nu ineens wel geuit worden. En generaliseren mag niet, behalve als het hen wel uitkomt.

   Hoe lang kan Nederland zo nog door? We graven ons eigen graf.

  2. marco1

   Mooi dorpje, de rest van Nederland is multiculti en diversiteit opgedrongen. Dat haatzaaien is een gevolg van teveel andere culturen in een fijn land. Enkel de kleine dorpjes zijn nog Nederlands. Dan maar voor facist of racist uitgemaakt worden maar ik vond het Nederland van de jaren 80 een stuk prettiger toen dat ene turkse of marrokaanse gezin in de buurt nog gewoon 1 van ons was ondanks de verschillen.

  3. Mart

   Ging het écht pas fout met Elfie nà haar besnijding??

 7. Tante Sidonia

  Hoe zit het ook alweer met de vredelievende Marokkaantjes, die DECENNIA lang en DAGELIJKS:
  roven
  verkrachten
  moorden
  fraude plegen
  beledigen
  schofferen
  enzovoort?????
  Voorts:
  hoog % in gevangenis
  hoog uitkerings gehalte,
  nog meer?
  Waar zijn de reacties van de linkse Gutmensch?
  En gebeurt er iets op URK, 2e maal in 10 jaar en de gehele linkse pro-moslim schreeuwers, met NPO en Volkskrant gaan met volle kracht tegen………..?

 8. Hendrik_Groen

  Allemaal inteelt in dat Urk. Je ziet de gevolgen.

  1. van Urk

   Hendrik-Groen, Wat voor gevolgen..Iets dat in de grote steden met veel diversiteit dagelijks gebeurt zeker…Wat op Urk namelijk is gebeurt kun je echt over een incident gaan spreken.

  2. santiago

   Hendrik. Zie je ook de gevolgen van de inteelt in de Amsterdamse grachtengordel. Elke avond in dwdd en in alle andere shitprogramma’s van de publieke omroep , RTL en SBS. Ook best wel zorgwekkend hoor.

   1. van Urk

    Of Nederlandse verslaafde wiet jongeren die met een Marokkaans accent praten. Geweldig combinatie voor de toekomstige Nederlander.

    1. koeiepoep

     Jordie Claasie

  3. Esther

   Kijk even in dat Marokkaanse volksdeel…uit hun inteelt zie je alleen maar bontkraagjes met een laag IQ en krom-Nederlands pratend……Zelfs de BLO is voor hen te hoog gegrepen…..

   1. santiago

    Esther. En toch rijden ze allemaal op een scooter, hebben dure kleren aan en als ze 18 jaar zijn een Mercedes, BMW of dure VW Golf. Hoe kan dat toch met een BLO diploma. Wat zorgen we toch goed voor onze medemens he. Onze ouderen liggen te verrotten in bedompte, ongezellige instellingen. Gaaf land he Nederland. We staan op alle lijstjes van de hele wereld in de top 3.

  4. sonar

   Henk groen ,jij bent ook voortgekomen uit incest gezien jouw reactie ,net zoals sattekop.

  5. tomygun

   Je bent een lul groen we wachten tot je blauw wordt

 9. Siemien

  Ik vind Urkers een mooi oer volk net als (west) Friezen

  1. Crassus

   Het is net St. Eustatius, iedereen lijkt op elkaar. Beetje afwezig ook.

   1. Siemien

    Ik hou van die-hard Nederlanders niet van die half gebakken rubberen nichten

 10. van Urk

  Heeft die Elfie al met de slachtoffers zelf gesproken. De ouders van Soufyan die al 23 jaar op Urk wonen hebben net een paar uur geleden commentaar gegeven. Ondanks het verschrikkelijke gebeuren blijven de meeste Urkers voor hen nog steeds goede mensen. Maar kennelijk is het in de Rotterdamse stad van Elfie een stuk veiliger en is daar niemand racistisch.

  1. tomygun

   Zo ver ik weet van Urk dit is gewoon een onderling iets
   het wordt opgeblazen door andere buiten Urk dat is fout .
   Ook hier was een mocro mafklapper die iedereen overhoop
   zou schieten , ik loop niet weg voor die mafklappers maar!
   dit is iets gewoon tussen de jeugd in jou dorp en de rest
   moet er gewoon als deze hut hun kop houden .

   1. Rien Noppen

    Tomygun schrijft Nederlands op het niveau van de laagste klassen van het basisonderwijs.

    Hij meent dat Marokkanen mafklappers zijn.

    1. tomygun

     Juist net zo als jij Ruk Knopje .
     Het is moeilijk de paar goede er uit te halen
     ze zijn er wel maar ik hoor ze niet .

    2. TD

     Rien Noppen:
     Dat iemand de Nederlandse taal perfect beheerst,impliceert niet dat de persoon óók nog verdere kennis heeft,over welk onderwerp dan ook!
     Anders gezegd zou dat zijn énige kennis kunnen zijn,en verder zo stom als het achtereind van een door de modder gewenteld varken!

     1. tomygun

      TD het is een mafklapper , mijn probleem m,n bril
      is stuk dat is een groot probleem tuurlijk voor mij .
      De zelfde mafklapper mag deze berekening oplossen .
      4400 watt in genereerd een 4 Kw as vermogen
      400 W gaat verlorren aan warmte een ander dingen
      4000 W word omgezet in een magnetishs feld met
      een vermogen van 1 Kw het eind vermogen op de as
      is 4 KW . in staat zijn om een patatje oorlog te eeten
      wil niet zeggen dat je iets weet .

    3. marco1

     Nederlander zijn zit in je hart niet in een pen.

     1. tomygun

      Juist Marco

     2. tomygun

      Marco alsje zou weten wat ik doe?
      Dan is het hele energy probleem een laggertje
      enkeld ik geef het niet aan Nederland of de EU
      maar probeer het aan israel tegeven .
      Het probleem is hoe uni`s denken en hoe harder
      zij tegen over israel staan geeft mij het gevoel
      nee niet in Nederland of de EU .

     3. tomygun

      Oke nu stap ik even uit het Nedrlands .
      You have to follow the flow to understand it .

 11. struisvogelpolitiek

  De malloot met oranje petje geeft een tirade over haat zaaien. Dan zeg ik tegen dezelfde malloot; wie de schoen past die trekt ‘m aan. Hoewel, ik verwacht niet dat zij snapt wat ik bedoel.

 12. Florissa

  Hoe lang moet de Nederlandse bevolking nog verplicht belasting afdragen aan dit soort Pulp omroepen ,een spreekbuis van links ,nooit een goed woord gehoord over Baudet,Wilders,Pim ,of Trump ,alleen Maar zuur, als ze graag zoiets rond willen jammeren gaan ze maar commercieel ,zonder steun van de Staat stond die jankert nu aan de lopende band ,of zat ze ergens achter de kassa ,en zou ze weten wat men moet doen om aan de kost te komen .

 13. Duke

  Urk is een SGP-bolwerk. Als je op ‘huisbezoek’ gaat bij mocro’s maakt het noemen van Wilders meer indruk, dan het noemen van Van der Staaij. De media gaan wappie op Wilders en de PVV en de Rutte-gedogende SGP blijft buiten schot. Met de verkiezingen in aantocht, zal dit wel toeval zijn…

 14. Rien Noppen

  De vraag rijst waarom DDS een uitgebreid podium biedt.
  Het lijkt een vorm van masochisme.

  1. sjun

   Een andere vraag is waarom Rien min of meer een publicatieverbod wenst… Het lijkt een vorm van fascisme.

   1. Rien Noppen

    Ik bepleit absoluut geen publicatieverbod, zelfs niet min of meer.
    Ik stel slechts de vraag waarom DDS dit soort types steeds weer een podium biedt.

 15. santiago

  Gewoon negeren deze postnatale depressie. Schande voor Nederland, zeer schadelijk voor de samenleving en dan ook nog zo’n grote mond tegen meneer Wilders. Schande.

 16. TD

  Belachelijk gewoon!
  Het is omgekeerd,de Marrokanen territoriseren Nederland met dr.gshandel,runners,roofovervallen,plofkraken,loverboys.
  Wilders heeft al heel vaak verteld dat aan onze samenleving aangepaste en geïntegreerde Marrokanen en andere vreemdelingen in Nederland welkom zijn,maar al dat vreemdvolk wilt simpelweg niet.
  Nee,onze cultuur moet vervangen worden door de hunne,dat is klaarblijkelijk hun doel!

  1. Raveltje

   Juist zo is het @ TD En dan nog zo’n trutje die een vloedgolf
   wil. Ze had beter in boerka kunnen gaan als ze een hekel heeft
   aan eigen cultuur en mensen.

 17. Gekko

  Toch niet verwacht: de smeercampagne tegen de PVV komt van DDS zelf.

  1. Ritter

   Gekko

   De DDS is zeer anti-Trump. Vooral Tim is een Wilders hater die veel anti-Wilders artikelen heeft geschreven.

   DDS promot Baudet. Daar word propaganda voor gemaakt.

   1. Ritter

    “De DDS is zeer anti-Trump”……………….moet zijn “De DDS is zeer anti-Wilders.

    1. tomygun

     Ritter klopt Tim is anti Trump en PVV.

 18. santiago

  Het politiebureautje op Urk blijft vanavond open . Er liggen voorbedrukte aangiftes klaar tegen deze Elfie Trump wegens belediging, haatzaaien en uitlokken tot bedreiging.

  Komt allen. Koffie en paling gratis.

  1. santiago

   Elfie Trump, slip of de tong.

 19. Meriadoc Brandebok

  Over het algemeen rijst het beeld dat het Marokkaanse gezin er volledig ingeburgerd is, vader was visser, en de oudere generatie zeer tolerant is. Toch lijkt een deel van de jeugd een anti-Marokkaanse inslag te bezitten, getuige de anti-Marokkaanse kreten tegenover het Marokkaanse – eigenlijk Urkse – gezin en een van de jongeren loopt met neppistolen rond. Waardoor komt dit?

  1) De jeugd lijdt aan een acuut geval van ontregelde bloedsuikerspiegel.
  2) De jeugd bestaat voor een deel uit verwarde mannen.
  3) Er is een giftig anti-Marokkaans-klimaat geschapen.

  De dijken hoeven we uiteraard niet lek te steken. Dit lijkt me tot zware schade aan het land bij te dragen. Trouwens, welke dijken wilde ze lek steken en hoe wilde ze dat aanpakken?

  1. Meriadoc Brandebok

   Ik ben overigens geneigd af te gaan op nummer 3: er is sprake van een giftig klimaat.

 20. Punt50

  En jawel hoor, meteen de racisme kaart trekken.. Vrouw Elfie Tromp, zwak verhaal.

 21. santiago

  Vanavond Elfie samen met Ali B bij de dwdd of/en Jinek om de zaken even recht te trekken.

 22. Peter Loosduinen

  Onder die pet zit een hoofd met weinig hersens en veel haat.
  Ik zou haar graag willen laten zwemmen in een riool omringd door ratten.

  1. tomygun

   Mijn vermoeden +10 Ritter

  2. Original NL

   Quote….Ik zou haar graag willen laten zwemmen in een riool omringd door ratten…….
   U bedoelt een partijcongres van vvd, gl , d66 of pvda.?!

 23. Ritter

  “De aanleiding: de jongen “Souf” zou iets onaardigs hebben gezegd tegen een meisje.”

  Nee ,dat was niet de aanleiding.
  ———–
  Hoe een bijgelegde ruzie tussen Jan Willem (17) en Soufyan (18) uitmondt in een ‘oorlog’ op Urk

  Een simpele ruzie in een Urker whatsappgroep, die de ruziemakers Jan Willem en Soufyan al hadden bijgelegd, liep maandagavond alsnog uit op een vechtpartij bij het huis van Soufyan Boukhizzou (18). Een groep van rond de honderd jongeren stond voor het huis en een aantal drong het huis ook binnen.

  ,Ik heb niks gedaan’’, zegt de 17-jarige Jan Willem. Met de politie is hij niet in aanraking geweest. Hij kent Soufyan niet eens echt goed, ze zitten niet bij elkaar op school. ,,Maar we zitten wel met zijn allen in een appgroep met 125 Urkers. Op een gegeven moment zei Souff in die groep allemaal vervelende dingen over mijn moeder en mijn vriendin. Hij kent mijn vriendin geeneens. Daar werd ik boos over. Later bood hij zijn excuses aan, dat het niet zo bedoeld was. Hij zei dat hij die dingen moest zeggen van iemand anders. We hadden het opgelost en ik was er toen wel klaar mee.
  Maar even later roept hij in diezelfde groep, waar dus honderd man in zit, dat hij wil vechten bij de snackbar. Dan moet je niet verbaasd zijn dat die groep komt om inderdaad te vechten.”

  Er wordt afgesproken bij snackbar Snack-Plaza Willem de Boer om de ruzie uit te vechten. Soufyan vlucht echter de snackbar in als blijkt dat vijftien tot twintig jongeren zich tegen hem keren. De politie komt ter plaatse om Soufyan weg te halen uit de snackbar. Dat de politie erbij werd gehaald, is niet handig, meent Jan Willem. Want toen zochten de jongeren Soufyan alsnog bij zijn huis op. Dat deze kleine ruzie, die niet eens een echte ruzie tussen hem en Soufyan was, uitmondt in een landelijk issue, en dat ook Geert Wilders erbij wordt gehaald, dat boeit hem niet zo.

  ,,Er wordt hier op Urk zo vaak iemand op zijn bek geslagen, daar hoor je niemand over. Maar nu het een Marokkaan is, is het ineens landelijk nieuws. Het heeft niets met zijn Marokkaanse afkomst te maken. Hier op Urk wonen meer Marokkanen en Turken, daar hebben we helemaal geen problemen mee. Iedereen gaat met elkaar om, dat gaat gewoon goed.”

  1. van Urk

   Tja Ritter, Da,s nou het hele verhaal. En heel Links Nederland gedraagt zich weer als een paranoide koe.

 24. Bosche draak

  Pfff nietszeggende snolletje met verstand op nul en blik op links.
  De informatie is onjuist en de giftige gal druipt ervan af.

  Na d’r getetter kan ze terug naar d’r huis waar ze d’r katten kan gaan voeren, een fles wijn tongen en zichzelf naar een nikszeggend orgasme pompen met een macro-biotische, glutenvrije biologische winterpeen.

  “Dat ze kapotvalt” zouden we hier zeggen

 25. Duckday

  Walgelijk deze vrouw De opstoker is zij zelf Ze wil een heel dorp wegspoelen Lijkt dat zij wat tekort komt en misschien is zij de weg wat kwijt Maar het is nog steeds zo als je de waarheid neer zet maken ze je van alles uit

 26. C.A.Barstow

  Het is een smerige linkse snol die de inwoners van een heel dorp wenst te verdrinken,
  een uitspraak van een typische linkse rat.

  Stem tegen het linkse ratten tuig,
  STEM FVD!!!

 27. Ritter

  Die vechtpartij in Urk heeft niets met racisme te maken zoals uit het achtergrond van de ruzie blijkt.

  Maar als mensen een negatieve houding hebben t.o.v. Marokkanen komt dat voornamelijk door het eigen gedrag van Marokkanen.

  Er zijn nogal wat problemen met Marokkanen zoals de feiten aantonen van de afgelopen 40 jaar.

  Zoals b.v de criminaliteitscijfers aantonen. Hoge criminaliteit onder deze bevolkingsgroep.

  Maar niet alleen dat. Neem b.v. een voetbalclub met Marokkanen. Vaak vertonen Marokkanen ook daar vervelend en vooral agressief gedrag. Wat er weer toe leid dat Nederlanders van de club vertrekken.

  Kortom, vaak is het gedrag van Marokkanen zodanig dat mensen een negatieve kijk hebben op Marokkanen. Dat komt dus vaak door hun eigen gedrag.

  1. Rien Noppen

   De nazi’s wisten ook zeker dat de Joden schuldig waren voor het geweld dat hen werd aangedaan.

   Ritter weet ook zeker dat dit Marokkaanse gezin het geweld verdiende.

   1. tomygun

    Ruk Knopje ben je geboren als lul?of ben je dat geworden
    als linkse lul .

    1. Lugar

     Zolang je regeert blijft hij ademen.

     1. TD

      Lugar:
      Dit is een heel interessante klimaat video
      wwwpuntyoutubepuntcom/watch?v=BvqT1e_XNyE

     2. tomygun

      Lugar ik ben het met je eens,maar deze mafklapper
      zuigd het bloed onder je nagels van daan .

   2. Ritter

    Rien Noppen

    Voor antisemitisme moet u tegenwoordig vooral bij de linkse partijen zijn.

    In Engeland is de leider van Labour een berucht antisemiet die sympahtiseert met organisaties als Hamas en Hezbollah.

    En zelfs in Nederland steunt GroenLinks de BDS beweging die vernietiging van Israël nastreeft.

    Ook is het antisemitisme bij de Democraten binnengeslopen bij de laatste verkiezingen waarbij 3 Jodenhaters zijn gekozen die nu voor een groot deel het beleid van de Democratische partij bepalen.

   3. Ritter

    Rien Noppen

    Zoals gewoonlijk heeft u problemen met begrijpend lezen.

    Ik heb nergens geschreven dat dit gezin het “geweld verdiende”.

    Uit de achtergrond van de ruzie blijkt het het niets met racisme heeft te maken.

    Wat ik heb beschreven is dat er veel problemen zijn met Marokkanen de afgelopen 40 jaar. De cijfers van Justitie spreken voor zich. Dat zijn de feiten.

   4. Punt50

    Ahh.. trek de nazi kaart maar meteen.. slap.

   5. Peter Loosduinen

    Noppen
    Ritter weet ook zeker dat dit Marokkaanse gezin het geweld verdiende ???
    Dat wordt helemaal niet door de heer Ritter beweert !!

  2. Meriadoc Brandebok

   Er is tijdens de bijna-lynchpartij geroepen dat Wilders alle “kut-Marokkanen” gaat opruimen. Derhalve lijkt het me sterk dat de bijna-lynchepartij niets met racisme te maken heeft.

   1. Vit

    Neuh hooguit discriminatie tenzij jij Marokkanen een ras wil noemen.

    1. Meriadoc Brandebok

     Oké, discriminatie, in elk geval vreemdelingenhaat.

   2. tomygun

    En dat vuurtje wil jij nog wel even opstoken mafklapper .

   3. Peter Loosduinen

    Minder minder minder !

   4. Step one

    Dat heb jij gehoord van horen zeggen van horen zeggen? Nou nou. Of heb je in het AD een leugenachtig filmpje bekeken met beelden uit Geldermalsen uit het jaar 2015..? En Geldermalsen 2015 is geen Urk 2019. Dat hoor jij eigenlijk toch ook wel te weten. Of erger nog: Probeer jij die leugens van het AD, welke zijn ontmaskerd, nog eens een keertje te verspreiden? Ook daar kan jij terecht voor worden aangezien. En daar zal je dan zeer terecht blijvend op aangekeken, aangesproken en aangevlogen worden. Want waarom verspreid jij bewust leugens? Wil je daar eventjes verantwoording voor afleggen. Je kunt hier op dit informatieve blog geen laakbaar gedrag vertonen zonder dat je daarvoor ter verantwoording wordt geroepen. Dus nogmaals: Waarom verspreid jij bewust leugens?

    Anyway: Al zijn de leugens van het AD nog zo snel; GS achterhaalt de waarheid wel.

    ADnl haalt bakzeil in Geertje Wilders-rel Urk

    Nepnieuws van Hansje Nijenhuis. Ollongron WOEST

    Beter gaan zij bij het Algemeen Dagblad maar weer oliebollen, haringen en appeltaarten proeven. Want rechtstreekse rel-verslaggeving is zeg maar niet hun ding. De krant ging de mist in door de PVV de schuld te geven van dat gedoetje op Urk, met gekunstelde fotobewerkings, maar dat was nepnieuws. Ondertussen is de schade al berokkend en staan de Grijze Wolven van DENK op hun achterste poten bij de Kamervragen-microfoon te fulmineren over “Wildershooligans” Nota bene erkend NEPNIEUWSVERSPREIDER Farid “Fopmans” Azarkan, bekend van de vervalste Wilders-posters op Facebook met “Wij gaan Nederland zuiveren”. Azarkan is wel de laatste die zijn bek open mag trekken en wellicht moet de Tweede Kamer eens afstand nemen van deze bloedirritante rel-mocro. Enfin, alhieronder die Geldermalsen video uit 2015, met de “Geertje Wilders” audio via time code. Leuk als ringtone!

  3. Peter Loosduinen

   Heer Ritter
   U slaat de spijker op zijn kop.
   Vaak is het gedrag van Marokkanen zodanig dat mensen een negatieve kijk hebben op Marokkanen. Dat komt dus vaak door hun eigen gedrag.
   Leuker en duidelijker kunnen we het niet maken. ( punt )

 28. biggeorge

  ze zet zich voor lul ze weet niet eens wat er precies gebeurd is haha wat een trieste doos!

 29. biggeorge

  Ohh Elfie Tromp die kent toch iedereen (nog nooit van gehoord) die wil ook wat publiciteit die naieve doos .

 30. NoDoubt

  Deze Marokkaan die ‘vervelend’heeft gedaan?? Wat als je ‘vervelend’ tegen Mohammed doet die n.b. meer dan 800 mensen heeft vermoord. Dan is er een Fatwa (doodstraf op je naam) en wat van die Marokkanen in Keulen. Islam is een en al haat naar anderen.

 31. fusilier

  Persoonlijk heb ik geen recht van spreken over Urk, maar wie woonde er nou eerder op Urk, de Urker, of de gastarbeider de Marokkaan? Beetje dimmen dus Marokkaan.

 32. Veteraan

  Ok dus Urkers moeten dood, ook de 99% die er niets mee te maken hadden.
  Klinkt een beetje racistisch of wordt ik nu gek.

  Ik gun Elfie iets waar ze niet oud mee wordt want haatzaaien, kan dit dit jaar nog ?

 33. Tante Sidonia

  Ritter reactie 64

  Klopt! Het was ook zo’n “vredelievend” Marokkaantje (volgens de Linkse Gutmensch) die de grensrechter doodschopte! En……het bleef stil in Nederland!
  Liep vrij, maar……….is wederom opgepakt voor geweld!
  Effe nu omdraaien:
  Als een “racist, facist, blanke Nederlander, discriminant”( volgens de Linkse Gutmensch) een Marokkaan doodschopt? Dan……… blijft het niet stil: NPO, AFA, Volkskrant, Grachtengordel, Links en pro-Moslim Ministeries, kortom alles wat zich een Gutmensch voelt zullen/zouden een onvoorstelbare haatcampagne voeren tegen alles wat niet links en pro-Moslim is!

 34. tomygun

  Alleen met haar naam richt deze hut vaal schade aan .
  Het zal je kind maar wezen! ye ye ye ye

  1. tomygun

   ee omhoog

 35. ZiggyStardust

  Nog een puntje. Hoe zou Elfie het vinden als morgen alle marrokanen naar Urk gaan, we daarna de wegen de wegen afsluiten en dan de dijken doorsteken terwijl de Urkers veilig op hun bootjes zitten. Krankzinnig wijf.

  1. tomygun

   ZS , dit valt mij van je tegen je bent een gewoon persoon
   en hoe je reageerd is leuk, nu druk je jezelf uit als WE .
   Al ben je een maroc dat maakt niets uit maar blijf eerlijk

 36. Tante Sidonia

  Worden die jonge wijven bij geboorte geholpen door een dame met hoofddoek en deze stiekum een Marokkanen-genen chip ingeplant?
  Kan haast niet anders!
  Pet heeft ze al op, om aan een hoofddeksel te wennen; binnen 5 jaar een hoofddoek en haar verworven recht is inmiddels het aanrecht!

 37. Tguard

  Mevrouw Tromp vindt blijkbaar dat zij wel groepen mensen mag wegzetten en daarbij een persoon de schuld van mag geven. Het is misschien vloeken in de kerk maar de nieuwe maan heeft daadwerkelijk een kei van een columniste met prachtige teksten die iedereen een spiegel voorhoud. Deze mevr Tromp is uit hetzelfde hout gesneden als wilders alleen met het zogenaamde moraal aan haar zijde. Dus wil ik minder Tromp

 38. FJ

  Nederland had vanaf het begin criminele Marokkanen zonder pardon terug moeten sturen, dan was het schorem nu in Marokko ipv in Nederland.
  De slechte naam hebben ze zichzelf aangedaan
  Kijk naar de twee meest gezochte criminelen van Nederland en laten dat nu net 2 Marokkanen zijn.

 39. Michael M

  Kijk nu eens goed naar dat smoelwerkje van Elfie Tromp, de dommigheid is van haar gezicht af te lezen. Heeft ook niet meer kennis dan de stoep, straat, werk en tot haar deur. Deze mensen volgen op geen enkele wijze jarenlange live debatten. Oordeel geven is zo gebeurd maar kennis opbouwen kost jaren.

  1. sjun

   Misschien had ze wat reuring nodig voor de verkoop van haar boekjes nu de scheiding er door is?

 40. Michael M

  Elfie Tromp is geen grote vriendin van de PVV, en vele anderen geen vriend of vriendin van Dombo Elfie.

 41. HEM

  Trompje heeft in ieder geval weinig opleiding genoten.
  De dijken bij Urk doorsteken. Hoe kom ze er op!
  Urk is een eiland, de enige berg in de Noordoostpolder.

  En als ze inderdaad een echte Tromp is, dan moet ze ook weten dat haar verre voorvader als jonge jongen jaren als SLAAF heeft moeten werken in Salé, bij arabieren derhalve.

  Wat heeft zo’n Tromp in Godsnaam gepresteerd om op de radio haar zegje te mogen doen?

 42. Homo erectus

  Tromp mag dat vinden maar dan vindt ze het vast ook niet erg dat ik haar een linksche haat trut vindt. Dat zo iemand een radio programma mag hebben zegt genoeg over onze media structuur. Zelf de pravda had meer fatsoen.

 43. sjun

  Zou Elfie zich al beseffen dat er geen case op Urk geweest als er geen Marokkanen waren binnengelaten? Misschien is het een idee om selectiever aan de grens te worden om nog meer doorgedrukte diversiteitsproblemen in de toekomst te voorkomen.

  1. tomygun

   Nee Sjun bemoei je niet als jou buuren ruzie hebben
   alleen als het nootzakelijk is grijp je in .

  2. Rien Noppen

   In de logica van sjun was er ook geen Holocaust geweest als de Joden zich niet zo pontificaal in Duitsland hadden gevestigd.

   Racisme heeft zijn eigen kromme logica.

   1. PMG

    Dat klopt precies, wat niet kan is nog nooit gebeurt!

 44. PMG

  Is ze niet helemaal goed aangesloten in haar bovenkamer ofzo, doet zelf precies dat wat ze anderen verwijt: demoniseren.

  Net zo’n engerd als die ISIS kechjes!

 45. Lay down your souls to the gods rock and roll

  HierBenIk!!! volledig mee eens, het is weer typisch links : wijzen met het vingertje Geert Wilders is hier verantwoordelijk voor en rechts deugd niet, als links dan denkt dat hun wel deugen moet ik ze teleurstellen die deugen net zo min. Links zal ook wel beweren dat Wilders verantwoordelijk was voor 9/11 en Balkenende en Dijkstal verantwoordelijk waren voor de moord op Pim Fortuyn. Nou zo lussen we er nog wel een paar. In het verleden zijn er ook wel dingen gebeurd waar links verantwoordelijk voor was. Maar O wee!!!! waag dat eens te benoemen. Je mag nooit en te nimmer tornen aan de O!! zo geroemde linkse idealen. Nou, daar heb ik en velen met mij schijt aan, dit terzijde. Het is dat haar achternaam Tromp is, als haar achternaam van den Berge was zou je denken dat het een zus is van Jojanneke. Zij weet totaal niet waar ze over praat, er zijn dorpen met een gesloten gemeenschap mensen van buitenaf die daar komen te wonen worden heel moeilijk geaccepteerd. Hier in het Noorden en het Oosten -waar ook gedeeltelijk mijn roots ligt- zijn ook van die dorpen met een gesloten gemeenschap. Zolang je je gedraagt is er niets aan de hand. Maar zodra je iemand op z’n muil slaat – en zeker als ‘import’ zoals ze dat hier noemen- loop je het risico dat het hele dorp voor je deur staat. Een geluk is dat dit in Urk is gebeurd, ik moet er niet aan denken als dit in het Noorden was gebeurd.

 46. Van der Scheur

  Niemand kan er wat aan doen dat de kwaadwillende binnen de Marokkaanse gemeenschap (en dat zijn er veel te veel) het verkloot hebben voor de hele groep. Het verbaast me niet dat er reacties komen die niet fraai zijn.

 47. Eric 1

  Wat een stom wijf. Lekker makkelijk de schuld bij Wilders neer leggen. Altijd een zwarte piet kunnen aan wijzen.

 48. Heras

  Wat een raar mens, dat zij dit soort opmerkingen mag presenteren zegt iets over de organisatie.
  Wellicht dat onaangepaste marokkanen/buitenlanders daar al vaker voor rottigheid hebben gezorgd en de bewoners dat beu zijn geworden. Zoiets gaat borrelen totdat er iets onbelangrijks gebeurt en de hele boel escaleert. Dat heeft niets met Wilders te maken maar meer met het slappe beleid van de overheid. De politie in heel Nederland, mag amper iets doen zodat criminelen kunnen doen wat ze willen. Dit incident heeft ook niet alleen met Urk te maken, je ziet het overal. Totdat de overheid/burgemeesters eindelijk iets gaan doen.

  Voor de jonge presentatrice heb ik een gepaste straf; schrijf 100 keer” ik mag niet schelden”, ga je gang kind.

 49. lIN-T

  Ziekelijk mens, het is zelf een polariserende haat heks.

 50. H.Vaes

  Ach….zij is nu haar ei kwijt. Wellicht wacht ze nu op Marokkanen die haar wel willen neuken.

 51. TheresaGeissler

  Wat een Trut! Ik heb even moeten nadenken over de vraag, aan wie ze me nou deed denken, maar opeens weet ik het:
  Aan een andere (GroenLinkse) trut, die destijds, na de dodelijke afloop van de overval in Deurne, twitterde “Wilders, heb je nou je zin?!
  Welja, Marokkanen plegen een overval, Marokkanen laten daarbij door eigen schuld het leven, maar Wilders had het gedaan?!
  En dit is net zoiets!

  1. sjun

   Sylvain Ephimenco noemde haar in de opinierubriek van trouw op 16 maart “De misthoorn van linkse haat bij de publieke omroep”. Daarmee duidde hij de intentie van haar column uitstekend.

   1. toetssteen

    @Sjun
    Vanmorgen gelezen, helemaal met u eens! En met Ephimenco.

    1. Step one

     Uitstekend artikel.

 52. Ome Wim

  Dat petje van Elfie veranderd binnenkort misschien nog in een hoofddoekje.

 53. Karel de Grote

  Urk is gevolg van 20 jaar haatzaaien en Elfie Tromp is het gevolg van een domme neukpartij, haar vader had zijn kwakkie op de kachel moeten spuiten, dan was het met een sisser afgelopen.
  Het wordt steeds moeilijker om een intelligente vrouw te ontmoeten, de meeste zijn gefrustreerde schreeuwleliikerds die 100.000 jaar evolutie in 50 jaar willen inhalen. ’t Blijft overwegend stom volk, kijk maar naar WNL.

 54. Step one

  Dat het vlogtrutje Elfie Tromp niet spoort is hier opnieuw bewezen.

  Boosvlogster Elfie Tromp laat tet zien en sloopt krab
  dumpert.nl/mediabase/7219243/d90cd6b5/boosvlogster_elfie_tromp_laat_tet_zien_en_sloopt_krab.html

 55. DidiMadloba

  Het wordt nog veel erger want na de Brexit gaat Urk collectief failliet: dan mogen ze niet meer vissen bij Engeland, en krijgt de visverwerkende industrie in Urk ook geen Engelse klanten meer.

  Om de een of andere reden zijn de zwaar gereformeerde vissers rond het IJsselmeer grote fans van Wilders. Hoewel in die dorpen nauwelijks allochtonen wonen!

  Als Baudet over Wilders heen wil moet hij voorstellen de Afsluitdijk door re steken, zodat Urk en ook Amsterdam weer aan zee komen te liggen. Het past goed in zijn nostalgische hang naar het verleden, en heeft een absurditeitsgehalte vergelijkbaar met de NLexit .
  Urk kan dan ook weer een eiland worden. Lekker geïsoleerd.

 56. Kristalix

  Hahaha Tromp. De kleuterschool niet afgemaakt zeker?

 57. F. Domela Nienhuis

  Willen we meer of willen we minder Marokkanen?

  Na het hebben gelezen van onderstaand artikel blijven er voor iedere weldenkende Nederlander slechts twee van de drie opties over.

  [ ] meer
  [X] minder
  [X] geen

  Restauranthouder: mishandeld om liefde voor Urk

  Urk
  • Vrijdag 5 april 2019 | 16:10

  De eigenaar van restaurant La Cassa op Urk zegt vanwege zijn openlijke liefde voor het dorp te zijn mishandeld door een groep van drie mannen. Dat schrijft de lokale krant het Urkerland. De man heeft aangifte gedaan bij de politie.

  Onlangs plaatste de restauranteigenaar een foto van Urk met een hartje op de facebookpagina van zijn bedrijf. Hij deed dat na de negatieve reacties over het dorp na de ongeregeldheden van enkele weken geleden. Toen ontstond een vechtpartij in en bij een huis van een Marokkaans-Nederlands gezin aan de Noorderpalen. Na het plaatsen van de foto zegt hij negatieve reacties en bedreigingen te hebben ontvangen van mensen die onder meer zeggen dat hij zijn afkomst verloochent.

  Hij wil desgevraagd niet voor de camera van Omroep Flevoland reageren, maar vertelt dat hij vorige week donderdag door een groepje van drie mannen staande werd gehouden toen hij een pizza wilde bezorgen. Hij zette zijn auto aan de kant toen er door een auto werd geseind. Hij dacht dat het de bewoners waren van een huis die kort daarvoor de deur niet openden voor hun bestelling. Het bleken drie mannen met volgens hem een Arabische achtergrond, die hem bedreigden en mishandelden. Eén van hen stak hem in zijn bovenarm met een mes, een ander gooide iets naar zijn hoofd. Ze reden weg toen een derde riep dat er een auto aankwam. “Ik ben hier kapot van”, vertelt de restauranteigenaar telefonisch. “Ik heb alles aan de politie verteld en heb ook met Slachtofferhulp gebeld. Ik ben er echt moe van.”

  De politie bevestigt de aangifte te hebben ontvangen van de mishandeling. Het onderzoek naar de daders is in volle gang en er wordt naar getuigen gezocht. Specifiek is de politie op zoek naar de bestuurder van een auto die langsreed toen de mishandeling plaatsvond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.