Erik van Muiswinkel: ‘Onze Trump is Thierry Baudet de verwarde IJzerwaker uit Heemstede… Gevaarlijke tijden!’

Ooit was Erik van Muiswinkel grappig, tegenwoordig is hij voornamelijk de zuurste politieke commentator van Nederland: “Iedere democratie krijgt in deze gevaarlijke tijden de Trump die ze verdient. Ik vermoed dat wij nog redelijk goed wegkomen met een verwarde IJzerwaker uit Heemstede.”

Anderhalve week na de eclatante verkiezingsoverwinning van Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie zijn bepaalde mensen nog altijd niet over de shock van zijn winst heen. Eén van hen is komiek Erik van Muiswinkel, die beweert dat we in “gevaarlijke tijden” leven met Trump en Bolsonaro aan de macht. Ook Thierry past in hetzelfde rijtje, vindt Van Muiswinkel, al komen we met hem wel “goed weg.” Desalniettein kan de VARA-grapjas het niet maken om de leider van de grootste partij van het land toch nog even uit te maken voor “verwarde IJzerwaker uit Heemstede.”

Wat doe je als in Brazilië een nieuwe president dweept met gewelddadige staatsgrepen en verheerlijking van een minder vredig verleden? Precies: dan geef je de schuld aan de nieuwe zondebok van links Nederland: Thierry Baudet. Want als er iets is dat de FVD-voorman wil doen, dan is het wel stilstaan bij de tijd dat de tanks nog over het Damrak reden en scherpschutters waren opgesteld rondom het Korte Voorhout in de Hofstad. Kennelijk dan.

Het zegt een hoop over de wijze waarop mensen als Erik van Muiswinkel denken, als zij tweets zoals de bovenstaande plaatsen. Met natuurlijk ook een bijrol voor de Amerikaanse president Donald Trump en de Vlaams-nationalistische IJzerwake. Dit is overigens wat Thierry Baudet daar in 2014 gezegd heeft:

“Toen ik aangaf te hebben toegezegd om hier te komen spreken werd ik direct vanuit allerlei kanten benaderd en bekritiseerd. Het zou niet goed zijn voor mijn ‘reputatie’ om hier te komen; het zou ‘slecht op me afstralen’ omdat hier ook mensen zouden komen met opvattingen die ik niet deel.

Een buitengewoon vreemde opvatting, als je erover nadenkt. Ik spreek overal, en ook als ik zou worden uitgenodigd door de groepen die mij nu verwijten dat ik hier kom spreken, zou ik komen. Ik probeer een onafhankelijk denker te zijn, en daar hoort bij: altijd en met iedereen in gesprek zijn. Een cordon sanitaire is een vorm van intellectueel fascisme. En bovendien leidt het tot luiheid, omdat je dan nooit met andere opvattingen in aanraking komt.

Ik doe daar dus niet aan mee. En ik zal daar ook nooit aan meedoen. Ik laat me niet intimideren en ik laat anderen niet bepalen waar en met wie ik over welk onderwerp wel of niet mag praten. Ook als radicale moslims me zouden uitnodigen zou ik komen.”

Voor wat het waard is: de open houding van Thierry Baudet klinkt heel wat aangenamer dan het enggeestige hokjesdenken van Erik van Muiswinkel. En dat zeg ik als iemand die helemaal niets opheeft met het ultra-nationalistische sfeertje van de IJzerwake.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. FJ

  Welke psychiater is bereid deze idioot op te laten sluiten in een gekkenhuis. Hij is volledig de weg kwijt.

  1. poldi

   Na vele psychiatrische behandelingen hebben de psychiaters net als bij @Rien Noppen en @Satty de hoop op herstel opgegeven.
   De mening van dit links en ziekelijke wangedrocht is het reageren eigenlijk niet waard.

   1. Dik

    “Pure ontkenning is misschien wel de meest gebruikte vorm van afweer als het gaat om emotionele pijn en wordt vooral door mannen ingezet: ’Ik vind het helemaal geen probleem als ze mij afkeuren en aan de kant zetten; iedereen moet zich op zijn eigen manier kunnen uiten’. Wie vol overtuiging blijft geloven in het probleemloos samenzijn, zal ook daadwerkelijk minder last hebben van afkeuring.

    Het verzachten van de afkeurings-pijn kan nog zo effectief zijn, de mens heeft altijd nog zoiets als een emotioneel geheugen. En als de afkeuring maar lang genoeg aanhoudt, dan knapt er iets van binnen. De bescherming van psychische afweer is dan eindelijk doorbroken en een golf van emotionele vermoeidheid overspoelt het, anders zo evenwichtige, gemoed. Dat is het begin van een depressie.”

    De aanhouder wint en ik wens de trol een lang en volgeladen emotioneel geheugen.

    #negeren

    1. santiago

     Dikkie. Ik zou hier toch nog eens met je therapeut over praten of een second opinion vragen aan een andere psychloog.
     Ik denk dat je het niet helemaal begrepen hebt.
     Volgens mij heb jij last van het struisvogel-syndroom.

  2. bejaarde

   Vroeger hadden wij daar in Amsterdam Paviljoen 3 voor

 2. Rien Noppen

  “Ik vermoed dat wij nog redelijk goed wegkomen met een verwarde IJzerwaker uit Heemstede.”

  Geestig en raak!

  1. Buzz68

   Ignored

  2. TD

   Rien Noppen:
   “Ik vermoed dat wij nog redelijk goed wegkomen met een verwarde IJzerwaker uit Heemstede.”

   Ja,dat zeer zeker als de vergelijking met Bolsonaro in nederland actueel zou zijn!
   Dan was het afgelopen met met het links reaguren,dat ben je met me eens rien?

   1. Rien Noppen

    Zeker, als we een gevaarlijk type als Bolsanaro aan de macht krijgen dat is het met de vrije meningsuiting wel gedaan, TD.
    Ik denk overigens dat als Baudet en/of Wilders het hier volledig voor het zeggen krijgen dat ook het geval is. Gelukkig is dat gevaar nihil.

    1. Vraagtekentje

     Noppes, “Ik denk overigens” Is dat een fijn gevoel dat je kunt denken? En vooral dat je denkt dat anderen het zou kunnen interesseren wat je überhaupt denkt?

  3. tomygun

   Ruk Knopje , als hij goed raak is ben jij ook geestig.
   Gelijk alle geesten .

   1. Top

    En dat duurt niet lang meer, want hij stinkt al naar aarde!

  4. Top

   Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand op houdt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, die hem en zijn, door hem voortgebrachte ‘vuilnis’, valt te betichten. Kortom een Tokkie en pisvlek.

   1. Rien Noppen

    Weer zo’n nare jeuk aan je cornucootje, Top?

 3. Pedrito

  Waarom worden we als samenleving niet in bescherming genomen tegen dit soort onruststokers en ophitsers als Eric M. ?

 4. Zomaar73

  Wel bijzonder, als links en de gevestigde partijen winnen dan hoor je weinig rechtse mensen. Wint een rechtse partij als Fortuyn of FvD, dan komt heel links bekend Nederland uit hun schulp met doemscenario’s, scheldpartijen, verdachtmakingen.

  Daarom heb ik ook een hekel aan bekend Nederland. Allemaal roepen dat we vluchtelingen in huis moeten nemen, maar zelf niets doen. Wonen in hun vrijstaande huis of dure appartement in Amsterdam en hebben totaal geen idee wat andere mensen beweegt of hun worstelingen.

  Op tv zitten ze allemaal instemmend te knikken bij DWDD en andere programma’s. Kijk ons eens zitten, allemaal heel deugdzaam verontwaardigd zijn naar Baudet. Kijk ik knik nog harder dan de anderen en ik kan nog harder schreeuwen dan de rest.

  Zielige lui!

  1. Bart

   Omdat links altijd al heel erg naar en afgunstig is geweest, het is ook pas sinds de 2e wereld oorlog dat nazisme, facisme en racisme tot rechts benoemd worden terwijl dit traditioneel net als communisme erg linkse dingen zijn.

   Zoek maar vooroorlogse documentatie en je zult zien dat al die dingen onder de socialistische paraplu vielen (en dus in realiteit nog steeds vallen).

 5. Gekko

  Van Muiswinkel is een nono. Geen idee waarom aan deze non-valeur aandacht moet worden besteed.

 6. Regina

  Trump is een bedreiging voor deze planeet en voor wereldvrede en Bolsonaro is een nazi van de oude stempel die zich prima met de fascistoïde Trump aan kan sluiten. Heel zelden wens ik mensen de dood toe maar in het geval bij Bolsonaro vind ik het jammer dat de moordpoging vlak voor de verkiezingen mislukte op de zelfde manier als dat de terroristische aanslag van generaal van Stauffenberg op Adolf Hitler mislukte. Nazi’s die genocide plegen kunnen het beste opgeruimd worden voordat ze aan de macht komen.

  Blotebillengezicht is is een minder grote dreiging maar dat komt niet omdat zijn denkbeelden minder radicaal zijn maar omdat Nederland op de wereldkaart weinig voorstelt

  1. Zomaar73

   Zo Satty weer eens je andere account erbij gepakt?

   Ja jullie linksen zijn zo tolerant en lief, maar niet heus. Doodwensen zijn jullie goed in aan de linkse kant, dat zie je bij Baudet ook weer.

   1. Regina

    Ik wens Baudet niet dood hoor

    1. Vabis

     Welnee, links wenst toch niemand dood?

    2. TD

     Regina:
     Totdat hij begint aan genocide van Afrikanen en moslims?
     Dan weer wel,bloeddorstige vrouw?

   2. Regina

    Ik heb het over de wereldleiders die genocide plegen zoals we van Adolf Hitler zien en zijn volgelingen of hoe extreemrechtse bewegingen in diverse landen zien. Ook de genocide in Afrika door witte racisten bijvoorbeeld

    1. tomygun

     Regina = AFA ,
     He mafklapper je vergeet wat!
     Hoeveel doden vallen er tijdens de verkiezingen?
     Yep en niet door het leger of politie maar door
     mafklappers zo als jij , je hebt bloed aan je eigen handen
     met je gestook .

    2. toetssteen

     @Regina
     Extreemrechtse Sozialisten?
     Zoekt u die lezing eens op van G.. Daarin legt hij haarfijn uit ‘warum sind wir Sozialisten’.

    3. Bosche draak

     Trump als bedreiging voor de vrede zien terwijl hij juist uit alle oorlogen stapt, de lucht probeert te klaren met de Korea’s en de Eu op hun verantwoordelijkheid wijst?

     Terwijl z’n voorganger alleen maar oorlog heeft gevoerd en meer bommen heeft gedropt dan diens DRIE voorgangers bij elkaar?

     Als u zulke onzin preekt, weet dan dat we u niet serieus nemen…

  2. Veteraan

   Ah, weer een andere zeug voor mijn Trollen lijstje.
   Je staat erop hoor Regina en van mij mag je ook dood hoor, ik doe daar niet zo moeilijk over. Jij ook niet toch ?

  3. Buzz68

   Trump is geen bedrijging voor wereldvrede.
   Zelfs voorgedragen voor Nobelprijs voor de vrede.
   Hij heeft geen mens kwaad gedaan. Hij doet wat ie zegt. Hij komt op voor zijn land. Ik vind het de beste president van de VS aller tijde. Zo’n zacht gekookt eitje als Obama of Clinton is niet wat Amerika nodig heeft.

  4. F. Domela Nienhuis

   Moet je niet nog naar de Turkse baker, Sletlana?

  5. Punt50

   @ Regina

   Over Bolsonaro;

   > Hij kreeg bij de tweede verkiezingsronde op 28 oktober 2018 55 procent van de stemmen, tien procent meer dan zijn tegenstander Fernando Haddad van de Arbeiderspartij. Hij won daarmee de presidentsverkiezingen. In zijn overwinningsspeech beklemtoonde Bolsonaro dat zijn regering de democratie en de grondwet zal verdedigen. <

   De man is dus door de Brazilianen gekozen en hij wil de democratie en grondwet verdedigen! Wat nou uitschelden en wegzetten als nazi??

 7. Veteraan

  Muiswinkel ?
  Cokehoofd
  Alcoholist
  Verwarde man
  Links geïndoctrineerd zolang het in zijn straatje past.
  LOSER

  1. Top

   En er zijn verslavingen van kan betalen. En verslaafd is hij en niet meer te redden. Heeft 4 maanden in een kliniek opgenomen geweest, en is daar op eigen houtje weer uit gegaan, omdat de roep van het poeder en de verleidingen van alcohol, hem te groot waren.

   1. Dik

    PATS!

 8. Scaldis

  ‘Politieke commentator’
  Meent Tim dat echt? Oké dan, maar slechts een handjevol belegen linkse gekkies die zich voor zijn commentaar interesseren. En Tim natuurlijk.

 9. J.Rademaker

  Wat is deze man toch heldhaftig,dat lijstje in die tweed is oud en vergeleken met Navo lid Erdogan was die dictator een amateur.
  Muis misschien een beetje te bang om actueel te zijn of staat hij achter Erdogan.

 10. F. Domela Nienhuis

  Dinsdag 3 november 2020 heeft Eric van Muiswinkel alweer een rotdag. 🙂

 11. Jumping

  En toch zijn de laatste 4 moorden in Nederland (Utrecht), gepleegd door een Moslim.
  En in 2002, is Fortuyn door een Linkse Malloot vermoord.

 12. Dik

  Ik heb thuis een muizenklem. Beetje pindakaas erin, muis ruikt eraan en PATS, schedeltje geplet.

  1. santiago

   Dik. Je bent niet alleen een racist, fascist en een verrader, maar je blijkt dus ook nog een sadistische dierenbeul te zijn.
   Als ik jou was zou ik maar eens een tijdje mijn mond houden voor je jezelf nog meer voor lul zet. Misselijk drammertje.

  2. Scaldis

   @Dik Ik heb ze ook, werkt prima. Niks dan schade van die muizen en bovendien brengen ze ziektes mee.

 13. Blank en niet Wit

  Hij is leuk als hij iemand anders speelt. Maar als hij zichzelf speelt heeft ie last van muizenissen.

 14. Godefroy France

  Dit antisemitisch gedrocht is als volleerd bruinhemd in ieder geval uit de fascistische kast gekomen,,,,, misschien de nieuwe volkert?????????

  1. Rien Noppen

   Stel je niet aan, Godefroy.

 15. shidaian

  Ach van Muiswinkel vormt met Freek de Jonge momenteel de zielenpoten onder de over de houdbaarheids datum zijnde cabaretiers. Stumper!

 16. Rosasolis

  Dat hervormingen moeten komen, en dat wij moeten voor de toekomst voorbereiden in alle vakken, is voor iedereen duidelijk. Maar er is veel intolerantie en de haat tegen
  anders denkende kennissen, vrienden, collega’s en familie leden neemt toe. Je moet een van de kudde zijn, links of rechts. Als je durft je eigen mening te uiten, die anders is dan dat van je kenniskring dan ben je een “outsider” (buitenbeentje). Niemand kent je meer, je staat praktisch alleen. Zelfs mensen die politiek die niet ultra-rechts of socialist zijn, kregen het moeilijk, want je mag niet meer middenmoot zijn met je politieke mening. De resultaat van al die felle links-rechts gedoe heeft de rust en vrede erg gestoord in vele westerse landen, inclusief Nederland. Helaas zal het steeds erger worden in de wereld worden, zolang vele landen onder invloed komen van onstabiele dictators zoals Trump en Orban.

 17. Niet L niet R

  Muis winkel is al heel lang de weg kwijt!
  Hebben meer uiterst linkse

 18. A3aan

  Tim, je vindt van Muiswinkel grappig? Die van Muiswinkel vind Thierry Baudet uit Heemstede een ijzerboer? Hoe grappig weer, dat van Muiswinkel als buurman van Heemstede niet weet dat Heemstede een stadje van blekers was en niet van ijzerboeren.
  Je zou van Muiswinkel een oude versleten vaatdoek kunnen noemen, niet meer om te bleken/wassen maar bij het oud vuil.

 19. Fritsie

  Deze ideoot is volledig de weg kwijt,heeft hulp nodig.

  1. Rien Noppen

   idioot

  2. Rien Noppen

   En jij moet je inburgeringscursus eens een keer afronden, domme jongen.

   1. Vabis

    En jij moet eens langzaam doodgaan stuk genetisch afval!

    1. Rien Noppen

     Ik was inderdaad van plan daar ruim de tijd voor te nemen.

     🙂

 20. Pescador

  Weer zo´n lozer, ik snap werkelijk niet waarom dat ongedierte hier een podieum krijgt laat toch gaan beter niks gepubliceerd als deze onzin

 21. Ries

  L. L!

 22. Fritsie

  Oeps!

 23. Ries

  Ik begrijp niet waarom de linksaffers niet enorm de schurft aan zichzelf krijgen…

 24. Cycle25

  Tuurlijk Rattenwinkentje, de economie is booming in Amerika en dat kan links gewoon niet verdragen. Het succes komt uiteraard door : dictatuur. De jaloezie kwijlt uit z’n bakkes. Als je toch verzet wil, waarvoor begint Rattenwinkel niet een Volkert G. Foundation, dus ff Clinton/Soros bellen voor de goede tips !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.