Erik van Muiswinkel: ‘Wierd Duk is een kwakbol die in appgroepjes met bevriende neonazi’s zit!’

Volgens de aan lager wal geraakte cabaretier Erik van Muiswinkel onderhoudt Telegraaf-journalist Wierd Duk vriendschappelijke contacten met neonazi’s – hij zit zelfs met ze in “vrienden-groepsapps”, aldus de VARA-komiek.

muiswinkel-kwakbol

Dit weekend werd duidelijk dat Telegraaf-correspondent Wierd Duk een pijnlijke misser begaan had. Hij had een buurman van Syrische vluchtelingen geïnterviewd, die flink z’n gal spuwde over de wijze waarop z’n nieuwe buren huishielden. Eén probleempje: de buurman in kwestie bleek een veroordeelde rechtsextremist die meer dan eens heeft gepleit voor recht-extremistisch geweld. Geen frisse gozer dus, en daarom ook een kostbare vergissing van Duk.

Maar de flessen champagne konden open bij de verklaarde tegenstander van de TMG-medewerker, want eindelijk hadden ze dan Wierd Duk “ontmaskerd”. Foutjes kunnen niet gebeuren, dit was gewoon bewust gedaan om Syrische vluchtelingen te naaien en daarnaast het neo-nazisme een flinke boost te geven. Zo, met Duk kon nu eindelijk worden afgerekend!

Die triomfantelijke berichten werden door niemand zo likkebaardend naar buitengebracht als Okke Ornstein, die eerder opriep tot het neerschieten van Duk. Hij noemde in een tweet Wierd Duk een “kwakbol” en beschuldigt hem van kwade intenties.

Koren op de molen voor de al even zo doorgedraaide Dukhater Erik van Muiswinkel. Die nam de ongefundeerde beschuldigingen van Ornstein klakkeloos over, en voegde er zelf aan toe dat Wierd Duk de veroordeelde rechtsextremist had gevonden door te “gaan grutten in zijn vrienden-groepsapp”. Geen enkele bewijs voor die stelling, natuurlijk, maar hé: wat maakt het ook uit.

Wierd Duk is immers de vijand, dus Wierd Duk moet kapot. Desnoods door het verkopen van laster.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. HendrikJan

  Past dit bij het Dam verhaal, of staat dit er los van.??

 2. Tante Sidonia

  Ach,….ach,….ach,….
  v Muiswinkel: 1e klas looser! Probeert nu ook een waanzinnige linkse gek te zijn!
  Hij denkt ( EvM) dat links een enorme macht gaat krijgen; “kan ik mijn intelligentie verder verkondigen!”
  Maar…………dezelfde laffe Muiswinkel had voor het zelfde geld voor PVV/50plus/FvD gekozen,
  als…………..hij had geweten dat deze enorme winsten met verkiezingen dit jaar gaan komen!
  M.a.w. een Muisje in een Winkel die te groot is om een keuze te maken!
  Dus….. hollen, vliegen, draven!

 3. Gerlos

  Hoe diep kan je zinken van Muiswinkel, is de bodem nu bereikt.

 4. Step one

  Waarom mag een Nederlander zich niet beklagen over asociale Syrische buren? En die Syriërs, die horen hier niet. Ze moeten oprotten. Werk aan de winkel in Syrië genoeg nu IS is verslagen.

 5. Eugenie de la Fleur

  “Negerin” is geen fatsoenlijke term. Let wel een klein beetje op je taalgebruik

  1. marco1

   Waar zie jij dat staan dan, ik lees er denk ik overeen. En waarom is dat niet fatsoenlijk eigenlijk?

   1. Satty

    Ik kan het ook niet vinden. Ik weet niet hoe ik mezelf op een andere manier snel kan omschrijven. Ik ben een donkere Afrikaanse vrouw is ook zo’n mond vol. Er zijn ook blanke Afrikaanse vrouwen.

    Die obsessie van Tim met sylvana en v muiswinkel is opvallend. Vraag me af of hun fouten ook zo makkelijk vergeven worden. Ik vind dat wat die Ornstein schreef helemaal geen oproep tot iemand neerschieten.

    1. toetssteen

     @Satya
     Ik heb een wat licht getint uiterlijk. Vroeger was mijn haar net zoals dat van mijn oudste zoon gitzwart. (heel maf staat er dan donkerblond in ons paspoort).
     Ach, het heeft als voordeel dat in zuidelijker regio’s men spontaan Frans/Spaans/ Grieks gaat babbelen. (Grieks beheers ik niet :)).
     Anyway, mijn vrouw koos mij juist om mijn exotische uiterlijk, mooi toch!

  2. toetssteen

   @Eugenie
   Ow, dan ook de Rio Negro maar verbieden en John Negro Ponte moet op zoek naar een andere achternaam. Negro madame, betekent donker. zelfde met het Frans.

  3. Rien Noppen

   Juist. Die term wordt door beschaafde mensen niet meer gebruikt, zoals met het woord nikker of kaffer ook niet meer gebruikt.

   1. Rien Noppen

    met = men

   2. sjun

    Het woord kafir wordt nog steeds gebruikt…

  4. Sprookjesfiguur

   Fatsoen?

   Neger(in) is een aanduiding voor de oorspronkelijke, donkerhuidige negroïde bewoners van Afrika ten zuiden van de Sahara. Neger is afgeleid van het Spaanse en Portugese negro, dat “zwart” betekent. De term werd vanaf de 17e eeuw gebruikt om zowel zwarte slaven als vrije personen uit Zwart-Afrika aan te duiden.

   Met de term blanken worden personen met een van nature bleke (pigmentarme) huidskleur aangeduid. De term wordt meestal gebruikt om te verwijzen naar personen van zichtbare Europese oorsprong.

   Volgens mij fatsoenlijk duidelijk.

  5. joker

   @ Eus du Vingerplant.
   Een negerin is een vrouw van het negroïde ras, niks mis mee.
   Beetje flink worden Eusje.

  6. iduko

   Waarom niet meer spreken van negers en blanken, dat zijn geen tegenstellingen, maar aanduidingen van meer of minder gepigmenteerde mensen. Ik vind overigens het spreken over zwarten en witten heel merkwaardig. Wordt het kind van bijv. een zwarte man en een witte vrouw dan een grijs kind.
   Vooral een blanke aanduiden als een witte doet vreemd aan. Je ziet witjes, dan ben je niet lekker. Het gebruiken van blank is gewoon het beste, omdat dat neutraal is en omdat ook veel blanken hieraan de voorkeur geven.

 6. Ries

  Het ontbreekt de man aan reflexie. Een verstoord eigenbeeld. Heel kemerkend in de linkse spelonken.

 7. DeBruijn

  Hier wonen Syriërs in de straat. Nog nooit een gezin meegemaakt wat zoveel overlast veroorzaakte.

  Ik zou zo willen dat het een sprookje was, maar ik heb al sinds 2015 problemen en velen met mij. Terwijl ik in het begin nog naar die mensen omkeek, maar zij wilden helemaal geen contact. Een pest herrie dat zij kunnen maken, niet normaal meer.

  Dan te zwijgen over de vechtpartijen, kinderen die niet naar school gaan, illegale logees in huis, enzovoorts.

 8. Arie B

  Ik mis alleen het ziekenhuisbed en de dwangbuis op de foto. Trieste man.

 9. A3aan

  Een aantal jaren geleden was v Muiswinkel nog wel om te lachen, kon hij olijk met rake opmerkingen uit de hoek komen. Man man, wat is hij afgezakt naar een niveau ver onder nul. De foto demonstreert zijn huidige toestand, simpel, onderuit gezeten, te dom om uit zijn ogen te kijken.

  1. joker

   @ A3aan.
   U heeft het over de foto; ik kan daar met de beste wil niet die Muizestaart in herkennen.
   In eerste instantie dacht ik dat het hier een opname in het dagverblijf van een instelling voor dementen betrof.
   Maar als u zegt dat het tóch Muisje is, nou dan neem ik dat maar aan.

 10. Rien Noppen

  Het is een kwestie van tijd voordat de Telegraaf de naar rechts radicaliserende Duk buiten de deur zet. Gevalletje Joost Niemöller, Micha Kat en Arnold Karskens.

  Extreem rechts brengt mensen in de war.

  1. Roughwood

   Wat heerlijk te constateren dat de wanhoop bij simpele naïeve ziel Quisling Noppes steeds grotere vormen gaat aannemen. De inhoudsloze onzinreacties worden almaar hilarischer! Dat belooft nog wat als de verkiezingsuitslagen op 20 maart en 23 mei as. bekend worden.

   1. Lugar

    Negeren is beter.

 11. Satty

  Toets
  Wat te denken van mzungu. Is zoiets als blanke, witte of European. Mogen wij dat ook niet meer schreeuwen als er 1 de souvenir markt op komt om de prijzen te verhogen? Ik heb trouwens sowieso niet zo de behoefte om te bepalen hoe een ander mij noemt, kan mij het schelen, mensen waar ik waarde aan hecht noemen me wel eens negerin.

  1. toetssteen

   @Satya
   Het maakt me werkelijk geen zier uit. Ik heb twee Chinees/Singaporese kleinzoons die gewoon hun ooghoeken nog wat hoger rekken bij het imiteren van een Chinees. (ze spreken overigens prima Manderin Chinees).

 12. TD

  Weer een voorbeeld van de dwangmatige zoektocht naar vermeende eenzijdige misstappen van rechtse journalisten!
  Wierd Duk wilt met recht problemen aan de kaak stellen over een onaangepast Syrisch gezin,maar dan is hij verkeerd bezig volgens Muiskinkel nee,nee,dat mag niet!
  Volgens linkse media ligt de oorzaak van het vreemdelingenprobleem in ons land altijd aan de starre discriminerende Nederlander!
  De meesten van die woestijnzwervers kunnen niet integreren in de de EU,dat gaat niet lukken,zoveel weelde kunnen ze niet aan en gaan steeds méér eisen stellen om HEN terwille te zijn!
  WIJ moeten integreren en assimileren naar hen toe!

 13. sjun

  Erik van Muiswinkel begint de Sylvana Simons van de lage landen te worden. Het wachten is nog op zijn bekentenis tot Mohammed, al was het maar voor de sponsoring met oliedollars.

 14. Roughwood

  En hieronder een stukje over de vriendjes van deze intens zielige fopcabaretier.

  Rosenmöller heeft nog heel wat uit te leggen

  door Roelof Bouwman

  GroenLinks torst een schimmige geschiedenis met zich mee. Korte lijntjes met terreurclubs in binnen- en buitenland, vooraanstaande partijleden die zich niet of nauwelijks verantwoordden voor hun dubieuze politieke verleden. Nu leiden Farah Karimi en Paul Rosenmöller de kandidatenlijst voor de Eerste Kamer. Farimi vertelde de partijleiding niet dat ze actief was voor een terreurbeweging. En lijsttrekker Paul Rosenmöller….
  Paul Rosenmöller was niet alleen vooraanstaand lid van de Groep Marxisten-Leninisten (GML), zo’n beetje de extreemste politieke beweging rond 1980. Rosenmöller heeft ook nog nooit spijt betoond over het geflirt van zijn beweging met de Cambodjaanse massamoordenaar Pol Pol – die van de Killing Fields.
  Het was niet mis wat de Volkskrant in 2008 over GroenLinks schreef. In een hoofdredactioneel commentaar werd de partij getypeerd als ‘een reclasseringsinstelling voor politieke delinquenten’.
  De uitbrander kwam op een gevoelig moment. GroenLinks-Kamerlid Wijnand Duyvendak was in het nieuws omdat hij in 1985 betrokken bleek te zijn geweest bij een inbraak in het ministerie van Economische Zaken. Daarbij werden geheime plannen voor kerncentrales gestolen.
  Het leek geen incident. Om de haverklap was het raak met GroenLinks.

  In 2004, zo memoreerde de Volkskrant, werd Jack Bogers, loco-burgemeester van GroenLinks in Wageningen, veroordeeld omdat hij zijn geheimhoudingsplicht brak vlak na de moord op Pim Fortuyn. Bogers seinde de compagnon van Volkert van der Graaf bij de Vereniging Milieu-Offensief in. Kort daarop werden tweehonderd bestanden van de computer van Van der Graaf gewist.

  Jemen, Iran, Utrecht

  In 2005 onthulde HP/De Tijd dat GroenLinks-senator Sam Pormes had deelgenomen aan een terroristisch trainingskamp in Zuid-Jemen. Ook waren er volgens het blad goede redenen om te veronderstellen dat Pormes in 1977 betrokken was bij de Molukse treinkaping in De Punt.
  Eveneens in 2005 werd bekend dat GroenLinks-Kamerlid Farah Karimi in haar geboorteland Iran en ook in Duitsland en Frankrijk actief was geweest voor de terreurbeweging Volksmoedjahedien. Zo verzon ze in Frankrijk zeker 150 vluchtverhalen om ook andere leden aan asiel te helpen. Toen ze in 1998 Kamerlid werd verzuimde ze GroenLinks hierover in te lichten. Wel tekende ze een verklaring dat ze geen informatie voor haar partij achterhield.
  In 2007 werd in het Utrechtse hoofdkwartier van de GroenLinkse jongerenorganisatie Dwars (secretaris: Jesse Klaver) een professionele bomkoffer gevonden, compleet met ontstekers, timers en bedrading. De herkomst van de koffer bleef onduidelijk, maar veel media legden een verband met uitspraken van voormalig Dwars-voorman Rugter van den Dool. Die had in 2003 zijn steun uitgesproken voor gewelddadige acties tegen fokkers van pelsdieren.

  Rosenmöller 1, Karimi 2

  Wat is er toch aan de hand met GroenLinks? Elf jaar nadat de Volkskrant de partij opriep om eindelijk eens schoon schip te maken met haar ‘schimmige verleden’ is die vraag opnieuw actueel. Op 27 mei zijn er verkiezingen voor de Eerste Kamer. GroenLinks gaat die verkiezingen in met een kandidatenlijst die wordt aangevoerd door twee politieke delinquenten van jewelste.
  De naam van Farah Karimi, nummer twee op de GroenLinks-lijst, is al gevallen. In 2006 beëindigde ze haar lidmaatschap van de Tweede Kamer; korte tijd later werd ze directeur van de ontwikkelingsorganisatie Oxfam Novib. Vorig jaar liet ze weten er spijt van te hebben dat ze niets heeft gezegd over de seksfeesten met minderjarigen die haar Britse Oxfam-collega’s hielden in Haïti. Het schandaal zorgde voor een uittocht van donateurs.
  Nummer één op de kandidatenlijst van GroenLinks voor de Eerste Kamer is eveneens een politieke veteraan: Paul Rosenmöller. Telg uit een van de V&D-families – Quote raamde zijn vermogen in 2017 op 9 miljoen euro – maar natuurlijk vooral bekend als partijleider van GroenLinks in de jaren 1994-2002.

  GML: gewapende revolutie

  Minder bekend bij het grote publiek zijn Rosenmöllers politieke activiteiten van wat langer geleden. Meer concreet: zijn lidmaatschap, tussen 1976 en 1982, van de Groep Marxisten-Leninisten (GML); van voorjaar 1981 tot voorjaar 1982 als lid van de ‘Centrale Leiding’.
  De GML werd in de zomer van 1976 opgericht door linkse Amsterdamse studenten die zojuist enthousiast waren teruggekeerd van een bezoek aan het stalinistische Albanië. Net als de Kommunistische Eenheidsbeweging Nederland-marxistisch-leninistisch (KEN-ml) en de daarvan afgescheiden Socialistische Partij (SP) beriep de GML zich zowel op het gedachtegoed van Marx en Lenin als op dat van Josef Stalin en Mao Tse-toeng. De GML was evenwel het meest radicaal in de toepassing ervan.
  Zo deed de organisatie, anders dan de KEN-ml en de SP, om principiële redenen niet mee aan verkiezingen. Het socialisme, zo meende de GML, kon alleen ‘ingesteld’ worden door middel van een ‘gewapende revolutie’ c.q. ‘revolutionair massageweld’. ‘Wat wij willen, is de hele burgerlijke wereld naar de verdommenis jagen,’ liet de GML-leiding in 1978 weten in een 1 mei-boodschap, die op een bijeenkomst in de Amsterdamse Brakke Grond werd voorgelezen door een met een bivakmuts vermomde jongeman. ‘Het is deze wereld die wij willen en die wij zullen vernietigen in de gewelddadige revolutie.’

  Na de knekelfoto’s

  De GML besteedde veel tijd en energie aan het bewieroken van het genocideregime (circa twee miljoen doden) van de Cambodjaanse communistenleider Pol Pot en diens Rode Khmer. Het terreurbewind werd opgehemeld in GML-maandblad Rode Morgen, in pamfletten, vlugschriften en op manifestaties. Ook toen de eerste knekelfoto’s van de ‘killing fields’ al wereldwijd waren gepubliceerd. In Cambodja, zo meende de GML, was ‘de arbeidersklasse aan de macht. Daar heerst democratie voor alle werkers en de dictatuur voor die figuren die hier [in Nederland – RB] nog de grote heren uithangen.’
  De genegenheid van Rosenmöllers organisatie voor Pol Pot was overigens geheel wederzijds, want in 1979 ontvingen de ‘dear friends’ van de GML een hartelijke brief van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Cambodja. De Nederlandse kameraden werden in het schrijven – dat werd afgedrukt in Rode Morgen – bedankt voor hun ‘militant solidarity and support’: ‘These noble activities constitute a great encouragement for our people and fighters. (-) Please accept, dear friends, our brotherly sentiments.’

  Rosenmöller: geen spijt

  ‘Spijt is niet het begrip dat bij mij bovenkomt,’ zei Rosenmöller toen Andries Knevel hem in 2004 op Radio 1 uitgebreid bevroeg over zijn verleden als Rode Khmer-propagandist. Een paar maanden eerder had Rosenmöller het autobiografische boek Een mooie hondenbaan gepubliceerd, waarin hij ook terugblikte op zijn jaren bij de GML. Zonder ook maar één keer de naam van Pol Pot te noemen (de GML was volgens Rosenmöller een club van ‘ideologisch bevlogen wereldverbeteraars’) en zonder zichzelf ook maar één morele vraag te stellen.
  De steeds wanhopiger wordende Knevel (‘Help mij nou! U wist toch hoe gruwelijk het in Cambodja was?’), deed zijn uiterste best zijn gast tot enige zelfreflectie te verleiden. Tot Rosenmöller de EO-coryfee behendig het zwijgen oplegde door hem op te roepen – het was een hondsbrutale jijbak – nu eindelijk eens ‘ondubbelzinnig afstand te nemen’ van homovijandige passages in het Oude Testament.

  Een keus voor de GML, zo schreef oud-lid Erik van Ree in 1991, was geen keus voor het communisme in het algemeen, maar voor de meest mensonterende variant daarvan. ‘De grote morele kwestie was onze verdediging van drie van de grootste massamoordenaars van deze eeuw: Josef Stalin, Mao Tse-toeng en Pol Pot.’
  Dat Paul Rosenmöller die grote morele kwestie ooit nog eens onder ogen gaat zien, lijkt inmiddels uitgesloten. Toch zou het mooi zijn als er straks Eerste Kamerleden zijn die hem er af en toe aan herinneren.

  Roelof Bouwman is historicus en journalist.
  sypwynia.nl

  1. Arie B

   Mensen die GL stemmen zouden verplicht begeleid moeten wonen. Eng lijstje met duistere zaken en daden. ‘Nog nooit spijt gehad of afstand van genomen’ geeft wel aan dat men hier toch geen overtuiging heeft dat het fout was.

 15. TD

  Mij interesseert het geen bal hoe men de donkere import noemt als ze allemaal maar weer terug gaan naar hun geliefde heimat,naar hun roots.
  Daar hebben de meesten het dan ook steeds over,hun geliefde oord van herkomst!
  Het probleem is het kiezen:Het gratisgeld hier of onder de klapperboom zitten in de heimat!

  1. Sprookjesfiguur

   Dus het gehele sociale opvangnet oftewel verzorgingsstaat, en grondwet moeten op de schop. Dit gaat helaas nooit meer lukken. Alleen escalatie kan misschien nog een oplossing bieden. Dus nu maar hopen dat v Doorn genoeg volgers krijgt.

 16. Willem Bever

  Tja actie is reactie …..als je niet rechts was dan wordt je het wel wanneer de rekening van de gutmensch niet meer op te brengen is en je het land waar je in opgegroeid bent naar de verdommenis ziet gaan
  Wat betreft het blaatschaap muiswinkel ach het is net een plaat met een kras….

 17. Lugar

  Van Muiswinkel…

  Ik heb thuis een muizenval. Ik smeer een beetje pindakaas op het valletje, muis komt eraan, ruikt aan de pindakaas, likt ervan en… PATS! kopje verbrijzeld.

  1. Appelsientje

   Neeeeeeee…..die gebruik je nu al een jaar onder je -tig nicknames
   Kom eens met een originele, kan niet zo moeilijk zijn met iets van muis er in.

   1. Lugar

    PATS! kopje verbrijzeld.

 18. Appelsientje

  “Wierd Duk is immers de vijand, dus Wierd Duk moet kapot. Desnoods door het verkopen van laster.”

  Bij DDS is Erik van Muiswinkel immers de vijand, dus Erik van Muiswinkel moet kapot. Desnoods door het verkopen van laster….

  “Volgens de aan lager wal geraakte cabaretier Erik van Muiswinkel ” Hoe verzin je het.

 19. FJ

  Was een aan de wal geraakt, zielig figuur. Rijp voor het gekkenhuis.

 20. AAA

  Als er ook een nog grotere dwaas als die Muiswinkel te vinden is op deze aardkloot mag je die straffeloos afschieten.Maar dat gaat lukken wat een verschrikkelijk opportuun mannetje bah.

 21. Veteraan

  He Erik, kom eens voor mijn auto liggen, slappe zak.

 22. Niet L niet R

  Ik heb nooit om die mafkees van Muis winkel kunnen lachen!
  Misschien is er nog plaats voor hem voor optreden bij de daklozen!

 23. Fritsie

  Erik van Muiswinkel was dat niet die idioot die ooit voor zwarte piet speelde?

 24. shidaian

  die gesjeesde cabaretier kan bijna niet dieper zinken…..ongelooflijk hoe hij zich te grabbel gooit. Gewoon meelijwekkend, zo zielig.

  1. Toverkol

   Ja de tranen staan in mijn ogen… hoe kan iemand zichzelf zo verneuken….

 25. Toverkol

  Uh ?… Erik van WIE ?
  Oh……. die ? Wat doet hij tegenwoordig nog ?
  Wat een manier om de aandacht op jezelf te vestigen…..

 26. iduko

  Het is dieptriest hoe verward deze man nu is. Vroeger was hij nog humoristisch en kon ik hem wel waarderen, maar wat is er met hem gebeurd? Alleen nog maar schelden en mensen onbewezen voor o.a. neonazi uitmaken, wat dat ook moge zijn (neonazi = nieuwe nationaal-socialist = nieuwe poging tot socialisme binnen de eigen grenzen?).

 27. sjun

  Het wachten is op de bekentenis van Erik van Muiswinkel tot de profeet der moslims om evenals Arnoud van Doorn en Joram van Klaveren een nieuw verdienmodel aan te boren.

 28. Karel de Grote

  Ach die tweederangs cabaretier probeert weer eens de aandacht te trekken door onzin uit te kramen.

 29. Brazil

  Held.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.