“EU-bestuurders kijkt met angst en beven naar de ‘dandy’ Thierry Baudet”

In Brussel zijn ze erg zenuwachtig aan het worden van de “conservatieve komeet” Thierry Baudet, zo schrijft het Zwitserse conservatieve tijdschrift Die Weltwoche. Ze interviewden de FVD-leider, die aangaf nog lang niet klaar te zijn met zijn culturele renaissance in Nederland.

Bij de EU-instituties breekt het angstzweet uit vanwege Thierry Baudet, zo beweert het Zwitserse weekblad Die Weltwoche ter gelegenheid van een interview dat ze de FVD-voorman deze week afnamen. Thierry Baudet heeft het in het stuk over vanalles: van kunst, tot campagnevoeren tot en met zijn doel voor een Europese wedergeboorte.

Maar het interview begint met het nemen van de temperatuur van de Brusselse pols. Want daar is men toch ongerust aan het worden dat het oh zo brave en eurofiele Nederland wellicht na het Verenigd Koninkrijk het tweede land zou kunnen zijn dat artikel 50 gaat activeren. Met argusogen wordt de komst van Thierry Baudet bekeken, als er niet al voorzichtig wat paniek begint te ontstaan:

“Europe is closely eyeing conservative shooting star Thierry Baudet who rose to victory in Dutch regional elections, last week. The hyper-photogenic millennial leader has been labelled by the media as the “dandy of the Right”. While Eurocrats in Brussels are anxiously abuzz, the suave 36-year-old is sanguine about the future.

“We represent a political philosophy that is fundamentally opposed to the principles of the French Revolution,” says the upstart who boldly declares himself “the leading intellectual in the Netherlands.” As he plots his party’s next moves for the upcoming European elections in May, he says, “I think there’s a movement going on across European countries, across individual party-lines. It’s the belief in a European renaissance.”

In het interview zet Thierry Baudet zichzelf neer op een wijze die we in Nederland maar al te goed kennen. Hamerend op de klassieke schilderkunst en klassieke componisten zoals Beethoven en Mozart, terwijl hij zich afzet tegen popmuziek (“fast food”) en de teloorgang van “tonale muziek” beklaagt. Een beetje bizar, dus, maar gelukkig snijdt Baudet ook politieke thema’s aan. De massa-immigratie passeert de revue – FVD wil een streng, Australisch immigratiemodel – en ook de klimaatheisa (“ketterij”) wordt genoemd. Uiteraard paait de FVD-voorman de Zwitsers ook met hun cultuur van directe democratie en referenda.

Maar wat Baudet met dat alles wil zeggen? Uiteindelijk valt het samen te vatten in één zinnetje: “It’s just civilization we’re fighting for. The good, the true, and the beautiful.” En daarmee mogen de Brusselse vergadertijgers het dus voorlopig doen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad ik hoorde het ook al op de wandelgangen in Brussel.
  Het angstzweet staat al in de bilnaad van die gasten van de EU.
  Zij ………n. 7 kleuren s…….!

 2. Zomaar73

  Als we trots worden op ons land en cultuur, dan is dat toch voor iedereen goed? Ook voor de allochtone bevolkingsgroepen. Dus waarom de klagers van kafka over racisme snap ik echt niet. Het is gewoon dat zij niet van hun dogma’s af willen, de culturele marxisten en hun enorme subsidies.

 3. Meriadoc Brandebok

  De discussie over een Nexit is een kolderdiscussie en het is verbazingwekkend dat Baudet en zijn discipelen er nog steeds van overtuigd zijn – tegen alle feiten in – dat een Nexit tot de mogelijkhedem behoort. Men heeft de leugen, de fictie, kennelijk liever dan de waarheid, de feiten.

  De laatste referenda bewezen dat referenda slechts zorg dragen voor democratisch vandalisme in plaats van democratische vernieuwing. Het is triest dat de anti-democratische referendumkaravaan van de linksliberalen is doorgetrokken naar de rechtsliberalen.

  1. Zomaar73

   Meriadoc Brandebok – Je bent gewoon bang dat de stem van het volk met referenda anders is dan die van jou.

   De regel- en lastendruk zijn door de EU enorm toegenomen. Het zou samenwerking moeten zijn, maar als de andere landen jaloers zijn of je een pootje kunnen lichten, dan doen ze dat. Pulsvisserij is daar een goed voorbeeld van. Maar er zijn vele voorbeelden.

   1. Gekko

    De WW-uitkering voor arbeidsmigranten is nog zo’n voorbeeld. Frankrijk is hier de drijvende kracht achter. Heel de Europese Unie ziet Nederland als een pinautomaat voor gratis geld.

    Dus: hoe eerder Nexit, hoe liever.

    1. Zomaar73

     Gekko – Hoe kan ik die nou vergeten? Je hebt gelijk en dan hebben we het nog niet gehad over alle Oost-Europese bendes en de open grenzen, waardoor Nederland honderdduizenden mensen op moest nemen en je in Amsterdam als Nederlander echt geen huurhuis meer kan krijgen.

   2. Meriadoc Brandebok

    DeBruijn, het (raadgevend) referendum heeft in haar hele bestaan geen goed gebracht. Het is ook een slecht idee van de linkse politiek geweest om het in te voeren. Op enig moment hebben ze de rechtspopulisten als bondgenoot ontmoet om deze ramp voor de democratie te installeren. We mogen de VVD en het CDA wel dankbaar zijn dat ze moed hebben gehad het instrument zet es em op de vuilnisbelt te zetten. Dit heeft niets met mijn persoonlijke mening over referendumuitslagen te maken.

    Je zegt dat de Europese Unie te veel regeldruk heeft. Eens, er schorten veel zaken aan de Europese Unie, maar het is juist noodzakelijk dat Nederland stevig ingekapseld blijft bij een Europees samenwerkingsverband. Een Nexit betekent kort gezegd een ramp voor Nederland. Henk Otten, Baudets trouwe adjudant en lakei in de Eerste Kamer, begreep dit ook: tijdens de verkiezingen hield hij zich over de Nexit op de vlakte, bijna aarzelend was hij.

    Hopelijk pikt Baudet die aarzeling op en gaat dit standpunt in de toekomst veranderen. Zijn discipelen zullen hem dan ook wel achternalopen.

    1. Zomaar73

     Meriadoc Brandebok – Ik denk dat het wel mee zal vallen voor de chaos met een Nexit. In het VK is veel fout gegaan door de houding van de EU, May en Labour.

     Dat de Brexit niet goed ging, heeft er niet mee te maken dat het geen goed idee was. Nergens ter wereld geven landen hun soevereiniteit op zoals in de EU. Juist als klein land kun je veel betekenen, je slagkracht vergroten. Ik heb bij een middelgroot bedrijf gewerkt, op een gegeven moment gingen ze fuseren. Wat een ramp was dat, de saamhorigheid, de sfeer, alles wat weg. En er werd niet harder of beter gewerkt, terwijl de regeldruk en ontevredenheid toenam.

     Uit onderzoek is gebleken dat schaalvergroting in de zorg en onderwijs geen goed idee was, waarom is dat op Europees niveau dan wel zo? Samenwerking: ja, EU: NEE.

     1. Meriadoc Brandebok

      Men kan Nederland niet vergelijken met Groot-Brittannië, maar laten we de vergelijking even aangaan en de scenario’s onder de loep nemen, welke nu bij de Britten spelen.

      – May’s deal, een zachte Nexit, een superzachte Nexit. De Brexitters zien het niet zitten, omdat de UK dan in feite verandert in een kolonie van de EU. De Bremainers zien het niet zitten omdat het de Britten wegdrijft van de EU. Ook in Nederland zal niemand tevreden zijn met een supersofte Nexit, omdat het juist leidt tot minder soevereiniteit, hoewel de economische schade beperkt is en dit het land innig met de EU verbonden houdt.
      – Een harde Nexit. Rampzalig voor een economie die zwaar drijft op handel, wier haven de doorgang is tot het continent en Duitsland nummer 1 handelspartner is.
      – Een nodeal Nexit. Het failliet van Nederland.

      Een bedrijf is niet te vergelijken met de wereld. Andere factoren spelen immers ook een rol, zoals de geopolitiek.

      Geen van deze opties is een aanlokkelijk perspectief. Het huidige lidmaatschap is weliswaar niet perfect, maar wel het beste dat we momenteel hebben. Een Nexit zal ofwel leiden tot minder soevereiniteit, ofwel tot een verarmd Nederland. Dat laatste is toch wel een beetje lastig als men de ene na de andere lastenverlichting in het vooruitzicht stelt.

     2. Zomaar73

      Meriadoc Brandebok – De EU heeft veel te dictatoriale trekjes en is verre van perfect. Ik heb liever een moeilijke periode voor de boeg, waarna we echt vrij zijn, dan vastzitten aan een dubieuze club. Een club waarvan de meeste spelers elkaar het licht niet in de ogen gunnen. Of die ons dwingen om dingen te doen, die we helemaal niet willen.

      Juist buiten de EU kunnen we lager belastingtarieven hanteren, soepelere regels, zelf bepalen hoeveel migranten we wel of niet opnemen. Ik zie veel voordelen, maar je hebt gelijk dat de overgang lastig wordt.

      Maar voor vrijheid heb ik veel voor over, want de EU zal niet veranderen. Alleen de meest pro-EU mensen krijgen de beste baantjes: Juncker, Schultz, Timmerman, enzovoorts. Maar nooit iemand die minder EU wilt. Dat zegt toch wel iets.

     3. Meriadoc Brandebok

      Met betrekking tot migratie heeft Nederland de vrijheid gewoon om mensen te weren. Er is een lijst met veilige landen, een dienst van terugkeer en vertrek, en wie een restrictiever migratiebeleid wil moet rechts stemmen. Onder Rutte I (VVD/CDA/PVV) bracht Wilders een afname van het aantal migranten tot stand, terwijl ons land toen lid was van de Europese Unie.

      Voor het vertrek uit de Europese Unie zie ik geen voordelen. Een Nexit is een gepasseerd station. Momenteel is de wereld zo, en de economie zo ingericht, dat er geen mogelijkheid is voor een toekomst zonder Europese samenwerking. Integendeel, die is noodzakelijk. Nee, wij moeten ons gaan beraden over de vraag hoe men het belang van Nederland in EU-verband het beste kan dienen. Dát is de discussie die moet worden gevoerd.

      Mensen die moeilijk kunnen rondkomen zullen het denk ik niet met u eens zijn dat zij moeilijke jaren doormoeten, omdat er dan, misschien, hoewel u dat niet zeker weet omdat de wereld dan ook al verandert kan zijn, u weet zelfs niet zeker of het land erbovenop zal komen. Of de mensen die werkloos worden, hogere belastingen moeten betalen. Want het is de arbeider die van uw vrijheidswens uiteindelijk de klos is.

      Maar zodra de arbeider doorheeft dat zij belazert is door Baudet & Co is het te laat.

      De gele hesjes zullen niet aan te slepen zijn.

  2. Siemien

   Nexit is absoluut het beste voor Nederland ZELF..

 4. umhnz

  Zou er nog ander nieuws zijn, buiten dat iemand iets van of over Onze Nieuwe Glorieuze Leider vindt?

  1. tomygun

   Ander nieuws? je bedoeld zo als Kok gestikt in eigen kook kunst .

 5. Michael

  Die hele hetse over muziek van Baudet is een duidelijke aanwijzing dat meneer lijdt aan hoogmoedswaanzin. Zijn smaak is het beste, en de rest is minderwaardig!

  Komt dan nog even bij dat hij zichzelf “leading intellectual” noemt…

  Het is een man met veel hoogmoedswaanzin en weinig zelfreflectie.

  Zijn hoogmoedswaanzin is vast verder gevlijt met het feit dat tegenwoordig ongeveer 80% van de artikelen op DDS tegenwoordig over Baudet gaan, en telkens eigenlijk wel ongeveer hetzelfde. Wanneer gaan jullie de website van het FvD en DDS fuseren? Of gaan jullie ook weer eens een keertje over naar het daadwerkelijke verslaan van actueel nieuws etc?

  1. Zomaar73

   Michael – De hedendaagse muziek is nog nooit zo simplistisch en slecht geweest. Universiteiten hebben onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat de muziek steeds meer versimpeld, qua muziek als wel qua teksten.

   De meeste muziek van vandaag de dag komt van een handjevol obscure producenten, die op de achtergrond voor bijna alle artiesten werken (artiesten kun je het niet noemen, want zelf doen ze niets, zingen kunnen ze vaak ook niet echt, worden dozijnen filters en effecten overheen gehaald om het nog een beetje te laten klinken)

   Dus het klopt wat hij zegt, want jullie zijn het toch altijd eens met de wetenschap?

   1. umhnz

    Quote: daaruit blijkt dat de muziek steeds meer versimpeld, qua muziek als wel qua teksten.
    .
    Klopt, de teksten van zowel Mozart als Brahms zijn veel sterker.

    1. Zomaar73

     umhnz – Ook popmuziek was complexer in de jaren 60 en 70 dan nu, ook tekstueel. Nu hoor je vaak ‘oewawoeawoe spend the night’ en dat 30x keer in 2,5 minuten. Luister maar eens naar 538, vreselijk.

     Als je kinderen niet meer laat luisteren naar andere soorten muziek, dan leren ze het ook niet snel waarderen. Zelfde met eten, als je altijd die kleffe slappe hap met smaakversterkers geeft, dan hebben ze weinig zin in gewoon groenten en vlees.

     Ik ruik niet naar lavendel en speel geen piano overigens, nog niet in ieder geval.

   2. Onslow

    Goede zangers ? Nooit gehoord van:

    1. Ozzy Osbourne
    2. Mijn neef
    3. Marianne Faithfull
    4. Elkie Brooks
    100 Jim Reeves

    1. Zomaar73

     Meriadoc Brandebok – De EU heeft veel te dictatoriale trekjes en is verre van perfect. Ik heb liever een moeilijke periode voor de boeg, waarna we echt vrij zijn, dan vastzitten aan een dubieuze club. Een club waarvan de meeste spelers elkaar het licht niet in de ogen gunnen. Of die ons dwingen om dingen te doen, die we helemaal niet willen.

     Juist buiten de EU kunnen we lager belastingtarieven hanteren, soepelere regels, zelf bepalen hoeveel migranten we wel of niet opnemen. Ik zie veel voordelen, maar je hebt gelijk dat de overgang lastig wordt.

     Maar voor vrijheid heb ik veel voor over, want de EU zal niet veranderen. Alleen de meest pro-EU mensen krijgen de beste baantjes: Juncker, Schultz, Timmerman, enzovoorts. Maar nooit iemand die minder EU wilt. Dat zegt toch wel iets.

   3. DidiMadloba

    Dat vraagt de markt. Volksmuziek.En dat is altijd zo geweest. Als je wat van muziek weet herken je steeds weer een schema van 32 maten van twee of drie akkoorden. De blues (12 maten) vindt Baudet vast al nieuwlichterij.

  2. Original NL

   U wilt aktueel nieuws….links is nog steeds gestoort.
   Stem FVD!!!

 6. Rien Noppen

  “Hamerend op de klassieke schilderkunst en klassieke componisten zoals Beethoven en Mozart, terwijl hij zich afzet tegen popmuziek (“fast food”) en de teloorgang van “tonale muziek” beklaagt.”

  De conservatieve dandy verwerpt de ‘entartete Kunst’.

  Uiteraard berust elke associatie met het Derde Rijk geheel op toeval.

  1. Zomaar73

   Rien Noppen – Je zag niet dat mensen hem fascist noemen, klopt je doet het altijd via een omweg, maar je bedoeld hetzelfde. Lekker warm in het kraakpand trouwens? Hopelijk zorgt Kafka goed voor jou, Satty, Regina en anderen.

   1. umhnz

    Je bedoelt
    De een vanuit een kraakpand, de ander vanuit groep 4 basisonderwijs.
    Wat maakt het uit?

    1. Zomaar73

     umnhnz – Misschien doen zij wel aan thuisonderwijs in het kraakpand, geen idee hoe dat met zulke mensen gaat.

   2. Zomaar73

    je zag = je zegt

   3. Siemien

    @Zomaar

    Rientje is saampjes met z’n voorbipsmaatjes structureel bezig om te zuigen, jij hebt echt helemaal gelijk, Rientje doet het via een omweg en wil graag zijn sympathietjes hier spuien en dat doet Rientje precies op de manier zoals jij die uitstekend verwoord..

    1. Rien Noppen

     “voorbipsmaatjes”

     Ik begrijp dat Siemien hier vrouwen bedoelt.

  2. umhnz

   Inderdaad, want de Renaissancevloot (welke misschien wel nooit bestaan heeft) had geen U-Boten

 7. Gekko

  Als Brexit eenmaal een feit is, kan Nederland volgen met uit de EU te stappen. Er is dan een zakenpartner waarmee de oude vertrouwde band kan worden hersteld. Gezamenlijk kunnen Engeland en Nederland handelsbetrekkingen aanknopen met de VS, China en opkomende economieën.

  Verlost van de knellende bagage van labbekakkerige Zuid-Europese landen als Spanje, Italië en Griekenland gloort weer een nieuwe Gouden Eeuw. Duitsland en Frankrijk zullen stikjaloers zijn en het Nederlandse voorbeeld volgen. Waarna de rest van de Europese Unie als een vermolmd krot in elkaar dondert.

  1. Brazil

   Inderdaad, uit de EU en dan de gulden terug ,grenzen dicht muur bouwen , DDR II in de maak.

  2. santiago

   Mee eens.

 8. C.A.Barstow

  Ik wacht op het moment dat de ogen van al de Europese volken open gaan om te gaan inzien dat de EU een monsterlijk geldverslindend gedrocht is wat er op uit is om staten hun soevereiniteit, hun land en hun cultuur af te nemen.

  Prachtig om te zien dat in steeds meer landen de bevolking zich begint te roeren.
  Laat ze in Brussel maar zweten, de grote klappen komen nog wel.

  Stem tegen de EU,
  Sten ook in mei op FvD!

 9. Cootje

  Toen ik in 1975 naar Spanje ging was een Franse frank ,ongeveer 75 centen / gulden/ toen ze de euro invoerde ongeveer 30 centen / gulden / die verhoudingen gaan op voor de Italiaanse lira en de Spaanse peseta, jan modaal verdiende hier 2400 gulden ,door een bonuskorting onder leiding van Zalm werdt jan modaal een sloeber met 1144€ ,want die moest ook nog 10% korting geven om de Duitse eenwoording mee te betalen, leuk voor de multinationals die euro, want hun bedrijfs risico was ineens voor de belasting betaler, die zuid Europese landen vreten hun noordelijke broeders op, want kwa productiviteit en hervormingen en corruptie hebben ze nog nooit water bij de. Wijn gedaan, de Engelse krijgen bij een harde brexit heus wel 5 moeilijke jaren , maar daar komen ligt Europa op zijn gat , want tegen die tijd is het geld op , leeg gevreten door het zuiden , u kinderen hoeven zich niet meer druk te maken voor een ideaal, en over 100 jaar staat er in de Chinese geschiedenis boekjes Nederland was een rijke provincie van Europa,

  1. Onslow

   Solliciteer direct bij de Wereldbank voor een functie. Ivanka Trump was eveneens in de race voor de allerhoogste functie daar. De omzertting van de gulden naar de euro was tegen een koers van 2.20371nlg voor 1€. Ik heb nog zo’n calculator… Suc6

   1. Cootje

    Je heb gelijk natte vingerwerk , het was namelijk nog erger

    1. Onslow

     Ja, Cootje, die last dragen we met ons mee. Droevig. Met Spanje, voor een appel en een ei naar Mallorca in die tijd

 10. TD

  Het pleziert mij om te horen dat de EU zenuwachtig wordt van het FvD,een duidelijk signaal dat het recept “Baudin” een krachtig middel tegen de souvereiniteit vernietigende EU kan worden.
  De lidstaten knechtende organisatie is een mislukking van de hoogste rangorde,de regel en wetten rondstrooiende moloch moet in de HUIDIGE vorm opgedoekt worden.
  Het is overduidelijk als men men even kijkt naar de effecten,Griekenland gaat voorlopig geen bloeiende economie worden,Hongarije wilt persé niet aan de leiband,Italië staat op het randje van failliet,Frankrijk dito en daarbij de losgebroken anarchie,Portugal en Spanje ook deficit,de Brexit.
  De goed draaiende economiën moeten de potverterende lidstaten ondersteunen ten koste van de belastingbetaler,het beloofde eerst het zuur en dan het zoet kan naar de fabeltjeskrant,dat gaat nooit gebeuren!

  1. C.A.Barstow

   @TD

   Juist!

 11. Cootje

  De enige CDA’er die zich heeft aangetrokken dat hij de Nederlandse bevolking heeft besodemieterd is jan kees de jager, met geen cent naar Griekenland en we krijgen alles terug , deze man heeft maanden slecht geslapen ,het is zelfs zo erg , dat hij er 40 kilo is van afgevallen , misschien kan die dikke Timmermans bij hem in de leer, of die dronken eend het opperhoofd van dat democratische gedrocht , ik hoop op een harde brexit , dat orban zijn poot stijf houd , dat polen een ontwikkelings land blijft , een grote overwinging voor le Penn in Frankrijk ,en een hele grote overwinning voor lega noord en de vijfsterrenbeweging in Italië , van de Nederlanders zijn we gewend die spreken alleen met de mond , maar Brussel moet weg

 12. Vrijedenkert

  Al die ontelbare en gesubsidieerde meldpunten en vele instanties die zich bezighouden met discriminatie, gelijke behandeling en meer van dat soort omschrijvingen is natuurlijk ook complete idioterie en nonsens en puur in het leven geroepen en opgericht om het eigen linkse elitaire pleur aan een baan te helpen en aan het werk te houden!
  Minstens driekwart is overbodig en totaal niet effectief, voor werknemers is er de vakbond voor maar daar wil niemand meer lid van worden en voor de rest kan ieder individu gewoon naar de rechter stappen…
  Daar staat tegenover dat de vele bezuinigingen op de rechtspraak en rechtshulp moeten worden teruggedraaid, de rechtspraak moet voor iedereen toegangkelijk zijn en blijven.

 13. Veteraan

  Nexit aub.
  Het kost een paar jaar even een paar miljard extra om al die onzin juridisch te regelen en weer de gulden [hoop dat ze die nog in een paar oude sokken bewaard hebben] in te voeren of zo. Grote kans dat ze zelfs de euro mogen blijven gebruiken.
  Weg met al die fraude uit Brussel, onzinnige regels waardoor NL helemaal overspoeld wordt door buitenlanders die hier niet komen om te werken en immigratie moeten slikken tot er helemaal geen Nederlands meer wordt gesproken.
  En dan is het goed, NL als handelsnatie zit zo weer in de top 10 en er zijn aardig wat economen en andere big shots die dit al een tijd aanraden.
  Moet je kijken hoeveel miljard je dan elk jaar overhoud en dat mag je dan ook zelf uitgeven aan wat wij denken dat goed is.
  Weg met die bangmakerij, grenzen dicht en Nederland voor de Nederlanders.
  Laten we nu niet de 8e zijn die uit de EU weggaat [omdat het een gedoemde nachtmerrie] is maar de 2e.
  Dat redden we trouwens niet, er staan al andere landen te dringen.
  Als ik kijk naar hoe Orban het doet is hij veel slimmer.
  Nog wel veel geld uit de EU en toch steeds meer Hongarije voor de Hongaren.
  En als hij er een keer wordt uit gestemd is de buit al binnen.
  Hij lacht zich rot met deze EU.
  Ik zeg Go Baudet.

  1. DidiMadloba

   Uit de statistieken blijkt dat de hedendaagse immigrant een blanke christen is.

   Als u ons bang wilt maken moet u geen “feiten” vermelden die al te makkelijk te controleren zijn.

   1. Vabis

    Ja dat is goed te zien aan die dobbernegers in die rubberboten op de Middellandse zee…..

 14. Florissa

  Rutte haalt liever onder leiding van Brussel moordenaars en messentrekkers het land in ,en als het dan misgaat even een uurtje een rondje meeloopt met veel cameras erbij ,totaal “geschokt”natuurlijk ,dat doet het zo lekker bij het gepeupel .
  Weg met Brussel en zijn clowns .stem Baudet .

 15. Ome Wim

  Maar snel een borreltje voor de schrik nemen “heer” Juncker !!!!!

 16. DidiMadloba

  Baudet is uiteindelijk een navolger van Bolkestein, die schaamteloos opportunisme propageert en meent dat alles mag en moet dat meer stemmers trekt.

  Geheel volgens het boekje begint Baudet met ons bang te maken, waarbij het met de waarheid niet zo nauw wordt genomen.

  De cultuur die Baudet beweert te redden maakt hij juist kapot, met een burgerlijk-conservatief-geborneerde instelling, die miskent dat Nederland vanouds internationaal en vernieuwingsgezind is georiënteerd.

  De Franse revolutie wordt door lieden als Baudet verfoeid, want die bepleitte vrijheid gelijkheid en broederschap. Gelijkheid ongeacht geloof en ras! Ook de nazi’s haatten daarom de Franse Revolutie (1789).

  1. Original NL

   Dididada..bla bla bla..
   Stem FVD

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.