EU-overlord Guy Verhofstadt wil Europa samenvoegen met Afrika: ‘Enorm onbenut potentieel!’

Als het aan de leider van de Europese liberalen – Guy Verhofstadt – ligt, gaan de Europese Unie en Afrika zo snel mogelijk samen één economisch ‘gebied’ vormen. Volgens de ALDE-voorman is er een enorm onbenut potentieel, en kan zo China het hoofd worden geboden.

Dit weekeinde is de top van ‘liberaal’ Europa op snoepreisje. Men is neergestreken in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, om daar het eurofiele evangelie te verkondigen voor wie maar wil luisteren. ALDEPAC, heet de conferentie, en het idee is dat er straks allerlei lokale Verhofstadtjes opstaan in Afrika, het Caribische gebied en zelfs op de eilandenrijken in de Pacifische Oceaan.

Eerst wordt er maar eens begonnen met een vrijhandelsverdrag tussen Europa en Afrika, maar uiteraard gaat dat Verhofstadt – die nu eenmaal graag voor de troepen uitmarcheert – niet ver genoeg. Verhofstadt wil dat heel Europa en Afrika meteen maar bij elkaar gevoegd worden in één groot economisch gebied. Dat lijkt hem wel wat, zo vertelde hij in een speech:

“Laten we één Europees-Afrikaans economisch gebied scheppen. Het zou een enorm, nu nog onbenut, potentieel hebben: 1,5 miljard consumenten, €20 biljoen in waarde, en in staat om op gelijke hoogte met China te komen.”

Kortom: voordat de Europese integratie goed en wel is verlopen, laat staan dat er consensus over bestaat, is Verhofstadt alweer bezig met z’n volgende utopistische plannetje: Afrika aan Europa vastklinken.

Eén van de Nederlandse ALDE-partijen, de VVD, lijkt nog niet warm te lopen voor de voorstellen van de Belgische eurofiel. “Misschien eerst Europese Unie even goed regelen?Aldus Kamerlid André Bosman. Maar of Bosman uiteindelijk de globalistische ambities van Verhofstadt kan stoppen, valt nog te bezien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

60 reacties

 1. Aaldering

  Afrika heeft tal van bodemschatten waarmee ze zeker de welvaart van Europa kunnen delen.

  1. HendrikJan

   De zoveelste nieuwe nickname.

   1. Dik

    @HJ: Ja nu je het zegt…

  2. Vit

   @Satty

   Wat vind je hier van?

   1. Vit

    Ik neem hem er even bij

    “Het Afrikaanse continent wordt uitgebuit, de cijfers liegen niet. Ik ben overigens overtuigd dat een samenwerking van burgers tegen multinationals migratie stopt en het leven van iedereen verbetert.”

    1. Satty

     Dit is geen samenwerking maar kolonisatie voorstel. Samenwerking is 2 onafhankelijke continenten die op gelijkwaardige basis handel drijven.

     1. Vit

      Anno 21ste eeuw gebeurt dat wel toch?

     2. Satty

      Vit
      Nee. Je hoeft je alleen maar in de subsidieregelingen van het rvo te verdiepen of de multinationals die belastingdeals maken met dictators, wel belasting in het westen betalen. Op dit moment is er een rechtzaak tegen shell aan de gang over omkoping voor zo’n geval. Het is werkelijk de voornaamste migratie reden en de reden tot bevolkingstoename. Beide bevolking zijn gebaat bij een samenwerking, naast dat China Afrika oploopt kopen ze Europa ook. Hun belang in veel internationale Europese bedrijven is zo groot. De belangen zijn vaak tussen 15 en 30 %. Tijdens de crisis hebben ze hun belangen vaak tot over 50 % gebracht. Bij een nieuwe crisis zal via het verstrekken van leningen de rest volgen. Dit vind ik als Nederlandse zorgwekkend. Meerderheid in bedrijfsbelang betekent ook veel invloed politiek.

     3. Vit

      @Satty

      Daar ben ik niet van op de hoogte, maar ik zal me er eens in verdiepen.

     4. Stanly2000

      Iedere Euro naar Afrika is weggegooid geld!

     5. Siemien

      Tuurlijk Sat(an)ty, je slachtoffer troefkaartje kan weer van stal, Afrika is zoo zielig hè, er geen corruptie dat is de schuld van mij en mijn mede-Nederlanders.

  3. Rien Noppen

   Het is niet toevallig dat China enorm veel investeert in Afrika. Ik denk dat ze op dat ook niet meer zijn te halen.

   1. Tinneke

    Dat dat zijn te halen?

   2. Rien Noppen

    dat ook niet meer zijn te halen = dat ze op dat punt ook niet meer zijn in te halen

 2. markw

  Die kerel is zelfs een nekschot niet waard. Zonde van de 50 cent voor de kogel.

  Als hij zon fan van Afrika gaat hij er dan niet heen? Echt waar die Europese commissie moet echt een grote schoonmaak doorheen.

  Ongekozen bureaucratische klootzakken. Alles om ons land en continent te slope

 3. fockingworst

  Dacht ik alde meest vreemde ideeën te hebben gelezen, dit slaat werkelijk alles.
  Investeren net als de Chinezen doen in ruil voor grondstoffen, prima maar de afrikanen zullen moeten leren zelf economie creëren en hun dictators zelf af te zetten.

 4. Satty

  ‘voordat de Europese integratie goed en wel is verlopen, laat staan dat er consensus over bestaat, is Verhofstadt alweer bezig met z’n volgende utopistische plannetje: Afrika aan Europa vastklinken.’

  Hij heeft gewoon een vooruitziende blik. Europa zal het continent zijn dat in werkelijke problemen komt, de overname van China is al begonnen. Naast een beetje kennis heeft Europa niets te bieden. Ik ben niet voor een aansluiting maar een samenwerking op basis van eerlijke handel. Dat zou voor burgers van beide continenten het beste zijn en de enige manier om een vuist tegen China te maken.

  Het crony kapitalisme is een verschrikking voor burgers, in China is het in de meest perverse manier aanwezig, America gaat ook hard die kant op.

  Het is te hopen dat burgers het een keer gaan inzien.

  1. Vit

   @Satty

   Heel vroeger (de gouden eeuw) werd Afrika en niet alleen daar uitgebuit ben ik met je eens, maar die tijd van de tam tam is allang voorbij en laten Afrikanen zich niet meer de kaas van het brood eten, het geeft werkgelegenheid en inkomsten.

 5. Tante Sidonia

  Wil hij zendeling/missionaris spelen?
  Wéér honderdtallen miljarden naar de nooit te dempen putten!
  Verhofstad moet maar lekker naar Centraal Congo gaan ( ex Belgische kolonie) , daar stoppen ze domme blanken in een kookpot!

 6. HendrikJan

  Kijk in Nederland is het dit jaar, doormiddel van verkiezingen, wel of niet gemanipuleerd, mogelijk om je stem te laten horen/gelden.

  Op 20 Maart voor de Pr.St. en Watersch., stem voor beide op een anti Rutte partij.
  Op 23 Mei voor het Europees Parlement 2019, stem een anti EU partij.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. C.A.Barstow

   HendrikJan:

   Zeer juist verwoord!

   Daar kun je nog aan toevoegen, stem nooit op een linkse partij! deze zijn er alleen op uit om ons land, onze cultuur en ons volk te vernietigen.

 7. Rien Noppen

  Verhofstadt bepleit nergens een samenvoeging van de EU en Afrika.

  Tim begrijpt zijn woorden niet en verzint maar wat.

  1. Stanly2000

   Alleen Ernst snapt het!

 8. Piet Klein

  Mijnheer Verhofstadt wat een goede ideeën, zeker als je zo wereldvreemd bent als u. Ten eerste heeft China al veel bodemschatten van Afrika weten te bemachtigen en bent u en daarmee de EU ruim te laat. Ten tweede er loopt een gigantisch onbenut potentieel rond in Europa. Migranten die een hoop op een mooie toekomst in Europa hadden gevestigd, aangemoedigd door de welkomst zang van Frau Merkel. Dat zijn mooie mensen met slechte kansen in Europa omdat Europa het werk niet heeft dat bij ze past. Jarenlang dacht u als je geld bij drukt gaat het vast wel lukken, maar het lukte helemaal niet. Europa is gezakt van 25% aandeel in de wereldeconomie naar 15%. Veel werk hebben we geëxporteerd etc. Met u zotte redevoeringen wordt u het icoon van EU politici die volledig de boot gemist heeft en mist. U bent verantwoordelijk voor een EU die Europa niet sterk gemaakt heeft maar verzwakt. Die verantwoordelijk is voor een lawine van problemen een schuldenberg, het buitensporig bijdrukken van Euro’s, een fout migratiebeleid, ruzie tussen de staten, een Brexit en daarbij een slecht Brexit proces dat de belangen van EU burgers en bedrijven schaadt, ruzie tussen de EU staten etc. De onzin die u uitkraamt is tenenkrommend net als Timmermans die probeert met potsierlijke charismatisch redevoeringen verdeeldheid te zaaien, mensen weg zet als populistisch maar zelf de hoogste score heeft op populisme. Zijn gebral is een pijnlijk symptoom van de enorme onkunde. Hij probeert kritiek weg te zetten als populisme maar het is het wegschreeuwen van zijn eigen onvermogen. Dankzij Verhofstadt, Timmermans, Juncker zitten we met een EU politiek die onze mooie idealen van een sterk en sociaal Europa de vernieling in hebben geholpen. Het zijn een zielige vertoningen van deze politici en is dramatisch als je beseft welke kansen zij om zeep helpen.

  1. 75

   Piet +++++++++++++++

   1. PMG

    @Piet – ja joh, Rutte weet waar hij de mosterd halt ….

  2. toetssteen

   @Piet Klein
   100% +

 9. plakband

  Wat een debiel die Verhofstadt. China heeft Afrika al lang te pakken. Als je geld investeert in Afrika spek je de Chinezen. Overigens een hardwerkend volk die Chinezen. Zij hebben onze donaties echt niet nodig. De loosers uit Afrika worden naar Europa gestuurd. Daar noemen we ze vluchteling. Onze zieligheidsindustrie ontleent daar haar bestaansrecht aan maar Nederland gaat eraan ten onder. #stemzeweg en Nexit.

 10. C.A.Barstow

  De Eurofiel Verhofstadt, Eurodebiel is een betere benaming, heeft wel een klein beetje gelijk,
  Afrika is schatrijk aan grondstoffen wat is er nu zo moeilijk aan om dat volk daar een paar kralen, spiegeltjes en schelpen te geven en die grondstoffen die wij goed kunnen gebruiken daar weg te halen? dat volk daar kan er toch niets mee die zitten nog midden in het stenen tijdperk, of wel Neanderthalers met een smartphone.

  Stem FVD, of anders PVV, maar zorg er in ieder geval voor dat die leugenachtige smerige giftige linkse kliek van de macht weg blijft.

  Liever dood dan rood.

 11. ZiggyStardust

  Dat onze pensioenen straks naar zuid-Europa gaan was voor Verhofstad nog niet ver genoeg, liever ziet ie ze naar Zimbabwe gaan. Kan die man niet gauw doodgaan aan een tandvleesontsteking aub.

 12. Vliegenvanger

  Is er geen diepe put waar die achterlijke
  Verhofstadt in kan vallen? Wat een ziek Europa is het aan het worden.
  Hoogste tijd voor actie, anders zitten onze kinderen straks met heel veel ellende.
  Op zijn Bosch gezegd wat een koekwauzen lopen er rond in de EU.

  1. ZiggyStardust

   Bosschenaren!!!

 13. Vliegenvanger

  Inderdaad TD, en wij maar betalen. Idioterie.

 14. Heras

  Tjonge, hoe simpel kun je zijn. De miljarden die wij gepompt hebben in afrika is rechtstreeks naar de elite gegaan. En dat zal weer gebeuren met wat voor deal ook. De bevolking aldaar heeft nooit geprofiteerd van ons geld, er is nog steeds geen economie opgebouwd. De oorlogen zijn nog niet voorbij. Hoezo ruilhandel, als er een deal komt, krijg je weer duizenden laagopgeleide afrikanen die hierheen komen en nooit zullen bijdragen aan onze economie.
  Ik zie de video nog voor mij van een afrikaan die hier aankwam en riep:’ nederland bosa, bosa, land op klompen”….Die mensen stappen regelrecht de misdaad in omdat ze niets anders kennen.

 15. Ries

  “Neem de blauwe pil, en blijf kritiekloos alles geloven wat ‘gevestigde orde’ media en politici u voorschotelen. Neem de rode pil, en wordt wakker voor de realiteit, voor de (soms harde) waarheid over hoe de wereld echt in elkaar steekt”. Het is wetenschappelijk ( woorden van Nop) bewezen dat de trollen rijkelijk voorzien worden van de blauwe pil.

 16. Siemien

  Dat kan niet, dan krijgt Sat(an)ty een hartverknettering

 17. Meriadoc Brandebok

  Verhofstadt heeft zeker een punt als hij zegt dat Afrika veel potentie heeft.

  1. PMG

   Ja, veel potentie, ze fokken als konijnen!

   1. Mart

    Zelfs Durex krijgt daar geen voet aan de grond….en zo wel, knippen ze de punt van de condooms er af.

    1. Rien Noppen

     Heeft iemand je wel eens gezegd dat je niet zo snugger bent, Mart?

    2. Rosasolis

     @Mart. Walgelijk!!! HOE weet u dit allemaal? Waar is uw bewijs?
     Denk u dat alle vrouwen zo dom zijn om NIET te controleren wat er gebeurt
     voordat zij zomaar seks met een man hebben? Jullie domme mannen denken dat vrouwen helemaal dom zijn, en dat wij het niet door hebben.
     Heeft u nooit geleerd dat een man, die werkelijk van zijn vrouw houd,
     waardeert het als zij verteld: dat zij een carriere vrouw is, en geen kinderen wil hebben? Om een vrouw zomaar BEWUST zwanger te maken is crimineel!

 18. Arie B

  Hij heeft zeker de wijnkelder van Juncker geplunderd en het lachgas van Rutte gekregen. Wat een drol. Zelfs in de EU is economisch samenwerken al een probleem. Laat staan als je er een continent bijtrekt wat in cultuur alleen al zoveel verschillen heeft.
  Dronkemanspraat van Gay. Als de EU slim is beperken ze import van slechte plastics en door de Chinese staat gesubsidieerde rommel. Dat helpt!

 19. PMG

  En jawel hoor: de aap is uit de mouw! Eindelijk laten ze het achterste van hun tong zien, ooo wat zijn ze dom, ze doen het allemaal zelf.

  Kijk mensen, het ‘rijke’ Westen (EU) is keihard op zijn retour, chinezen maken alles veel goedkoper en daarom verdwijnen bij ons de banen. Als truc dacht men met goedkope buitenlandse arbeiders de zaak te kunnen rekken maar die oostblok tomatenplukkers zitten nu ook zelf in de EU en willen meer.

  Nou had Mutti Merkel opgemerkt dat toen West Mofrika Oost Mofrika weer mocht inlijven dat ze daar een giga interne markt mee hadden gemaakt. De doorsnee goed gevulde spaarrekening van de hardwerkende west duitser werd geplunderd ten koste van de nieuwe buurman zodat ook die van alle luxe kon genieten. De koek raakt echter hard op en de nieuwe truc is de energiewende. Iedereen spookbang maken voor het klimaat levert veel werk en dus banen op. Wir schaffen dass bleef dus het motto en ook de nieuwe verse lichting afrikaanse handophouders meent men zo als potentiele toekomstige economisch bijdragende elementen te kunnen zien. Ze gaan goedkoop aan de slag en willen straks allemaal een Mercedes, kortom hoe meer zielen hoe meer vreugd.

  Dit model hebben ze (Bilderberg?) de rest ook wijs gemaakt en de EU bob´s zien dus Afrika als een hele grote potentiele markt met goedkope arbeidskrachten.

  Alleen zo jammer voor Brussel dat China de EU al een miljoen stappen voor is.
  Ik kan een eindeloze lijst opvoeren van projecten die in heel veel afrikaanse landen zijn uitgevoerd door China, meestal in ruil voor bijvoorbeeld delfstoffen, hout, vis , olie etc.
  Voorbeeld: Congo (Brazzaville)
  – nieuwe 4 baans weg met spoorverbinding tussen Pointe Noire en Brazzaville – volledig betaald EN gebouwd door China/Chinezen – ruilhandel, vermoedelijk visserij, hout en olie/gas concessies

  – nieuw ziekenhuis in Pointe Noire – volledig betaald EN gebouwd door China/Chinezen – ruilhandel, vermoedelijk visserij, hout en olie/gas concessies

  Verder giert het van de leningen die door Chinese banken zijn verstrekt. De chineze president maakt 2 keer per jaar een rondje in Afrika en komt met overvolle tas terug. China heeft een tekort aan ALLES en de machthebbers in Afrika zijn gek op geld -> 1+1=2

  De EU is veel te laat, er wordt alleen maar geprofiteerd maar er komt NIETS voor terug behlve nieuwe dobbernegers op zoek naar het gratis geluk.

  NEXIT & FVD

  1. PMG

   O ja, pikant detail: alle Chinese projecten in Afrika worden door Chinese bedrijven gebouwd, da’s goed voor de Chinese economie. Het wordt nog gekker, die Chinese bedrijven gebruiken Chinese weknemers en die komen 9 van de 10 keer rechtstreeks uit een chineze gevangenis waar ze de keuze wordt geboden tussen werken in Afrika en nooit meer terug komen of blijven zitten achter het hek. Zo vang je heel veel vliegen in 1 klap: nieuwe nartuurlijke bronnen, economische activiteit in het buitenland, oplossing misdaad, nieuwe markt in Afrika waar veel van deze Chinezen handel beginnen met … chineze producten die ze uit China halen!

   1. fockingworst

    @pmg ik heb filmpjes gezien over de chineze aanpak in afrika en waarom.
    Volgens het filmpje ging het erom dat de chinese middenstand enorm gegroeid is en dat de goedkope arbeid niet meer zo veel in China vervuld kan worden en daarom zelfs afrikanen naar China laat rijzen en fabrieken openen in afrika.
    Overigens volgens het filmpje (50minuten ong) komt 90% ten gunste van chinese bedrijven en 10% voor de overheid.

    1. PMG

     @fockingworst – ik heb zelf jaren in Congo gewerkt en het zien gebeuren, het gebeurt in heel Afrika, China heeft mensen zat, die gaan echt geen negers halen. Dat deden wij vroeger.

     1. toetssteen

      @PMG
      Zoek ff naar ‘ashanty’. Dat waren slavenmakers!!!!

 20. Mart

  Het woord NWO nog niet zien vallen in een van de opmerkingen hier onder.Maar dat is òòk weer een stapje daar naar toe.Als dit door zou gaan wordt het echt ”iedereen even arm” (en dom) naar marxistiese maatstaven .

 21. Rosasolis

  Dit is een goed idee van G. Verhofstadt. Afrika heeft veel steun nodig wegens vele ernstige problemen. Vooral met landbouw: ernstige droogte, mislukte oogsten, en steeds meer honger. De EU moet veel sterker, en in de wereld belangrijker worden, en dat kan met samenwerking en hulp te bieden aan een aantal landen in Afrika. Als het beter in die landen gaat, met steun van Europa voor landbouw, en onderwijs voor zowel mannen en vrouwen…zal dit misschien kunnen leiden tot minder boot-illegalen die nu
  proberen zuid-Spanje te bereiken. Laten wij veel hulp en samenwerking aanbieden,
  want terwijl Afrika steeds droger wordt, groeien de problemen. Dit continent heeft hulp
  dringend nodig. Maar zoals wij van engelse afkomst zeggen:
  One Good Turn Deserves Another…(De ene daad is een goede waard). En nu moet de
  EU laten zien dat Europa sterk is, en in staat is om een heel arme continent hulp aan
  te bieden. En heel wat van hen terug te krijgen. Alles behalve de islam landen.
  Die hebben geen steun van Nederland nodig.

  1. PMG

   @ rosalis, bel vast ff D666 dan kunnen ze kijken of er mischien nog een haarstukje te scoren valt voordat je echt de pijp aan Maarten geeft!

  2. Siemien

   Rosasolis kun jij niet lekker oprotten naar Afrika? ga je daar lekker helpen enzo

 22. Rud56

  Een volslagen en volgevreten idioot, die eurofiel Vanhofstadt! Rijp voor een gesloten inrichting! Oh, maar wat zie op die foto? Twee witte mannen en één zwarte! Wat een rascistisch en koloniaal gedrag! Wat zeg je Vanhofstadt? Dat behelst jouw plan ook?
  Nou, wens je het beste!

 23. Rud56

  @Mart toch, hoe kan je dat hier nou zo neerpennen. Uiteraard weten we dat die zwarte dozen zich letterlijk en figuurlijk laten naaien door kerels die hun leuter bij meerdere vrouwen erin hangen. Zie je hier ook in Nederland, zwarte alleenstaande tienermoeders hebben de overhand in de opvang. Wat dat betreft zie je weinig verschil met de apen. Doen hetzelfde. Maar Mart, dat mag je niet openbaren, dan ben je een racist!

  1. Rien Noppen

   Niveautje hoor.

   🙁

   1. joker

    Ik vermoed dat hier gedoeld wordt op Bassie Verhofstadt.

 24. PMG

  Groenland heeft ook een gigantisch potentieel, ik denk aan ijsklontjes, sneeuwballen …

 25. Vrijedenkert

  EU-griezel Guy Verhofstadt samenvoegen met Afrika is een briljant idee!
  Ergens eenzaam verblijven in een hutje op de Afrikaanse savanne zou Guy niet misstaan… Ik ben voor:)

  1. PMG

   We dempen de Middelandse Zee, yeah, lekker veel werk, we kopen voor iedere neger een schep en laten ze die hele Sahara in zee kieperen en dat betalen wij van al die euros die we nu al lukraak laten bijdrukken!

 26. PMG

  AFRIKA – een grote stinkende, corrupte beerput waar de arm van de sterkste stam regeert , kansloos en dat zal het altijd blijven!!!

  1. Rosasolis

   @PMG. Inderdaad is er weinig vooruitgang in Afrika. Het is de meest achterlijke continent…Merkwaardig is het dat zoveel mensen hun vakantie nog steeds in Afrika boeken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.