Europese christendemocraten nu echt klaar met anti-rechtsstatelijke strapatsen Orbán: klaar om te worden geloosd

snapshot
Foto: Viktor Orbán spreekt het Europees Parlement toe.

De Hongaarse premier Orbán kan zich binnen enkele dagen wellicht zonder Europese fractie gesteld zien. Na jarenlang hem de hand boven het hoofd te hebben gehouden, lijken de Europese christendemocraten – waaronder het CDA – nu echt klaar met de zoveelste anti-rechtsstatelijke grap van Orbán. Een meerderheid tekent zich af om de man en zijn partij Fidesz op straat te zetten.

Genoeg lijkt dan ook eindelijk genoeg voor het CDA en de Europese christendemocraten. Jarenlang hebben ze getolereerd hoe de Hongaarse premier Orbán – als lid van de christendemocratische familie – de rechtsstaat in zijn land langzaam onderuitschoffelde. Een omstreden nieuw kiessysteem werd ingevoerd, de onafhankelijke pers werd opgekocht en nu moet ook de rechterlijke macht er aan geloven. Zijn constante aanvallen op mensen als George Soros, Jean Claude Juncker en nu ook Frans Timmermans hielpen daarbij niet.

En de christendemocraten pikken veel (ze hebben de term morele rekkelijkheid immers zo’n beetje uitgevonden), maar ook weer niet alles. Dus de EU-toetredingsgesprekken met Turkije worden nog niet stopgezet maar voor Orbáns partij is het vermoedelijk nu wél einde oefening in de christendemocratische Europese Volkspartij:

“Daul bevestigde maandagavond dat twaalf partijen uit negen lidstaten willen dat Fidesz uit de EVP wordt gezet. De kwestie wordt op 20 maart door de partijraad van de EVP besproken. Betrokkenen zeggen dat ook de Duitse CDU en CSU Orbán niet langer de hand boven het hoofd willen houden.

EVP-Spitzenkandidat Manfred Weber zal naar verwachting dinsdag bekend maken dat er geen weg terug meer is voor Fidesz en Orbán. Na een weekend met nieuwe zware woorden van Orbáns zijde – hij noemde zijn criticasters zoals CDA-politici ‘nuttige idioten’ voor links – is voor de Duitse CSU’er de maat vol. Daarmee is een meerderheid om Fidesz uit te sluiten – al dan niet tijdelijk – in de partijraad aanwezig.”

De felste verdedigers van Orbán zaten al een tijdje niet meer bij de EVP, maar in het ENF waarin onder anderen de PVV en de Italiaanse regerende partij Lega zitting hebben. Zij zien in Orbán een belangrijke steunpilaar tegen islamitische immigratie, en bewonderen de grensmuur die hij aan de oostelijke kant van het land gebouwd heeft. Zijn pogingen om Hongarije van democratie te transformeren in autocratische republiek nemen zij daarbij op de koop toe. Mocht Fidesz echt uit de EVP gezet worden, dan staan Wilders en zijn onderdanen vermoedelijk met open armen klaar om de geplaagde Hongaarse premier en zijn partij politiek asiel te verlenen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

77 reacties

 1.   

  Fidesz eruit zetten, betekent dat de EVP kleiner wordt. Daarmee wordt ook de kans kleiner dat de opvolger van Juncker uit de EVP komt.

  Ofwel, ik moet het allemaal nog zien gebeuren.

  1.   

   Jean Claude Juncker is over een paar maanden weg als voorzitter van het Europese Commissie.

   Wie krijgen we ervoor terug?

   Manfred Weber van de christendemocraten?
   Guy Verhofstadt van de liberalen?
   Matteo Salvini van de Europese ‘populisten’?

   Timmermans en Verhofstadt zijn grote engnekken. Bovendien zullen hun fracties ook niet de grootste worden. De strijd gaat dus tussen Weber en Salvini. Gooit de EVP Fidesz er uit, dan stijgen de kansen voor Salvini.

   Een hoopvolle ontwikkeling. Maar zoals ik al eerder schreef, ik moet het nog zien.

   1.   

    In het rijtje spitzenkandidaten is weggevallen:

    Frans Timmermans van de sociaaldemocraten.

  2.   

   Fidesz zal meer zetels in het EP gaan bemachtigen dan het CDA, dus het CDA moet maar eens een keertje niet zo’n grote broek aan gaan trekken.

 2.   

  Dit is de ware aard van de EU, de Hongaren in de ban en de Turken zijn nog steeds welkom.

  Stem met je verstand in Mei.

  NEXIT.

  1.   

   Turkije krijgt 5 miljard van de EU. Met grote instemming van de EVP, waartoe ook Bondskanselier Merkel toe behoort. Zij is de kwade genius achter “doeslief voor de Turkse islamieten”.

   De bekende hypocrisie bij de zgn. christelijke partijen.

   Fidesz en Orban doen meer voor het behoud van de christelijke identiteit van Europa dan die hele EVP-kliek bij elkaar.

  2.   

   Ik wist niet dat de Turken lid zijn van de Europese Unie.

   Weer wat geleerd vandaag.

   1.   

    Turkije krijgt zéér veel geld van de EU, de EU is een soort bank verworden voor de wereld, sterker nog, de Afrikanen zien de EU als een geldautomaat waar je gratis geld kunt halen, nou en dat hebben landen als Griekenland, Turkije, Noord-Afrika ook haarfijn in de gaten…

    1.   

     Hongarije krijgt ook zeer veel geld van de EU.

     Wat wil je daarmee nou zeggen?

   2.   

    @Brandebok, ik lees er misschien over heen, maar waar lees jij dat dat de Turken lid zijn van de EU?

    1.   

     Het was een opmerking tot opening van de conversatie. De Turken zijn geen volwaardig lid van de EU en daarom is het standpunt van de christendemocraten ten opzichte van Hongarije en ten opzichte van Turkije onvergelijkbaar.

     Zo kunnen we alle landen op de wereld van buiten de EU er wel bij gaan halen. “Ja, met dat land wil de EVP wél zaken doen, en met dát land, en met dat land…”

     Of vind jij het wel te vergelijken?

   3.   

    @ Bok.
    Waar hebt u dat gelezen dan ?
    Of was hier “de wens de vader van de gedachte” om een andersdenkende te framen ?
    Kom met feiten, @ Bok.

   4.   

    @Marie.

    Waar staat dat Marie.

    Niet iets gaan verzinnen Marie, wat er nietstaat hé Marie.

    1.   

     Welnu, als u bekend bent met het feit dat Turkije geen lid is van de EU, waarom vergelijkt u dat land dan met Hongarije, welke dus wel lid is van de Europese Unie? Het is alsof men appelen vergelijkt met peren.

     Overigens, de EVP heeft zelfs aangegeven dat Turkije geen lid mag worden van de EU, dus daar gaat je argument dat de EVP wel zaken wil doen met Turkije, maar niet met Hongarije, al onderuit.

   5.   

    @Meriadoc Brandebok. Nee, de Turken zijn niet lid van de EU. En zal nooit gaan worden. Omdat Turkije geen democratische land is, en niets met
    Europa te maken heeft. Grote problemen zijn er nu met Hongarije. Waarvan zij veel geld van de EU hebben gekregen, en nog steeds, terwijl zij de EU tegenwerken.

  3.   

   @ HendrikJan.
   @ Gekko.

   Maar tóch blijft dat EU-gajes volhouden dat het allemaal héél democratisch is !
   De EU is een dictatoriaal gebeuren, men doet wat de “leiders” zeggen en anders vlieg je eruit.
   Had Nederland maar een leider als Orbán, wij zitten opgescheept met een vaasjes-bakker, leugenaar, bedrieger als Pinokkio.
   Het feit dat deze Pinokkio de EU blijft verdedigen maakt, voor mij, duidelijk dat Pinokkio een macht-geil kereltje is.
   NEXIT.

 3.   

  Nogal lafjes van oa de CDA-fractie om Orban zo lang de hand boven het hoofd te houden, maar beter laat dan nooit.

 4.   

  Goed nieuws. De fascistische kleptocraat Orban is een schande voor de waardengemeenschap van de EU.

  1.   

   ‘Waardengemeenschap’ voor dat EU-maffianest: het staat er echt!

   1.   

    Is het niet zo dan?

    1.   

     Jawel, de omerta.

  2.   

   Orhan doet wat iedere staatsman zou moeten doen; hij vertegenwoordigt de wil en de belangen van zijn volk.
   Soms moet je je rug recht houden.

 5.   

  “Zijn pogingen om Hongarije van democratie te transformeren in autocratische republiek”

  Dit zal toch wel een verzinsel zijn om Orbán in een kwaad daglicht te zetten?
  Deze man is zeer integer en staat voor zijn volk.

  1.   

   Nee, Korporaal, dit is een akelig feit.

 6.   

  Kan het me niet voorstellen.

  Bijna het hele Hongaarse volk heeft democratisch voor hem gestemd en verschillende Europese politici zien in hem een groot voorbeeld.

 7.   

  Het is Orbans eigen schuld. Door de terechte kritiek op zijn antidemocratisch-fascistisch en zelfverrijkende beleid continu in de wind te slaan heeft hij zich volledig geïsoleerd. Je kunt niet van een partij verwachten dat zij je maar klakkeloos de hand boven het hoofd blijft houden. Terecht dat de christendemocraten nu afstand doen van Fidesz.

  1.   

   Orban wordt niet geisoleerd, Meriadoc. De christendemocratische fractie wordt kleiner na zijn vertrek en het ENF met PVV en Lega wordt groter. En dat is goed nieuws! De EU-kritische fractie neemt in omvang en getal toe. Dat moeten we hebben.

   1.   

    Het is komisch dat je hier zo verheugd over bent, want dat de EVP Orban eruit gooit duidt er dus op dat zij haar democratische waarden hoger acht dan het aantal zetels bij de parlementsverkiezingen, en de populisten hun principes van democratie maar wat graag opzij zetten als hen dat zetels oplevert.

    Weten we wie hier regeergeil is.

    1.   

     In liefde en oorlog is alles geoorloofd: het feit dat de dictatoriale EU (waar Nederland in 2006 met grote meerderheid TEGEN gestemd heeft) opgedoekt wordt, is me alles waard. Bovendien zal het een tijdelijke alliantie zijn. Na de val van de EU en het herstel van de soevereine staten, zien we weer verder.

     1.   

      Even los van dat het uiteenvallen van de Unie een gigantische ramp is voor Nederland (de Rabo becijfert een verdubbeling van de werkloosheid, en dan, ja dan, kun je gele hesjes verwachten die Rotterdam in de brand steken), is nu duodelijk hoe de populisten oer democratie denken. Ja, een hoop herrie schoppen over het “partijkartel”, het “ondemocratische Brussel” of de afschaffing van het referendum, maar tegelijkertijd een despoot in de armen sluiten die juist uitvoert waarvan populistisch rechts de elite beschuldigt (muilkorven pers, partijdige rechters, demonisering etc etc).

      Nu rijst de vraag in hoeverre we de kritiek van populistisch rechts op de democratie nog serieus moeten nemen.

     2.   

      In twee reacties van Meriadoc is Orban al gepromoveerd tot ‘despoot’. Stel je niet aan grefo. Orban is dwars en loopt niet in het door de EU opgedrongen paadje, dat is alles. Kijk liever naar de smerige dictator Erdogan waar de EU dolgraag zaken mee doet en daarbij aan alle morele principes voorbij gaat.

      Je bent een grote hypocriet Guus.

     3.   

      Orban wil met Hongarije dolgraag in de EU blijven, al zou het alleen maar zijn omdat hij er met zijn familie stinkend rijk van wordt.

     4.   

      Oostenrijk is een land dat ook niet klakkeloos achter de EU aanloopt en de ÖVP wordt niet uit de christendemocratische familie gegooid. Het gaat hier niet om Orbans houding ten opzichte van de EU of moslims, maar om zijn autocratische beleid.

      De situatie met betrekking tot Turkije is volledig onvergelijkbaar. Het land maakt op geen enkele wijze deel uit van het Europees Parlement.

      Populistisch rechts is hypocriet tot op het bot. Voortaan zullen we haar kritiek op ongekozen eurocommissarissen, demonisering, linkse pers, de democratie of corruptie maar met een grote lading zout nemen.

     5.   

      Meriadoc, ik deel je verontwaardiging op geen enkele wijze en veroordeel je hypocrisie.

      Het verheugt mij bijzonder dat de fractie van het ENF waarschijnlijk aanzienlijk groeit in aantal en kracht en dat de fractie van de christenhonden flink afkalft. Het kan niet beter!

     6.   

      Blikopener vindt de transformatie van Hongarije in een autocratische staat en de uitholling van de rechtsstaat daar kennelijk eerder een voordeel dan een nadeel.

      Wat vindt hij van het feit dat Orban zichzelf en zijn familie schaamteloos verrijkt met EU-gelden?

     7.   

      Aandacht afleiden, Blikopener, want Turkije is nooit een volwaardig lid van de EU geweest.

      Hongarije daarentegen wel en dat “democratie” van populistisch rechts moeten we maar met een korrel zout gaan nemen. De verontwaardiging over corruptie eveneens.

     8.   

      “Je bent een grote hypocriet Guus.”

      Daar werk jij met al je reacties flink aan mee. Hoog en scherp van de toren blazen, anderen voor gek en idioot verslijten maar zelfs hardop meedoen aan het voeren van het verkeerde soort.

      #hypocriet

     9.   

      Evangelist Lugar is weer op pad.Oppassen!

    2.   

     Rien van Noppen. Zo rijk als de oranjes zal Orban nooit worden.

  2.   

   @Meriadoc Brandebok. Ben ik helemaal met je eens. Bij de vorige EU verkiezingen van 4 jaar geleden, waren de verenigde christelijke partijen de grote winnaar. En wij zijn nog steeds heel sterk…behalve de Fidesz partij van Hongarije, die alles behalve christelijk is.
   Laat ze in hun eigen sop gaar koken.

 8.   

  Als men de EU dwars zit, begint de EU te muiten en draait de propaganda machine wat hoger.
  De EU doet net of ze zelf goede leiders zijn, als men 10 leiders van de EU bij elkaar zet, die getikt zijn, valt het niet op dat ze getikt zijn.

 9.   

  Als ik een jaar of 25 was ging ik onmiddellijk emigreren naar Hongarije. Orban is een goed leider die opkomt voor zijn land en voor eerlijke , hardwerkende mensen die er wat van willen maken. Orban acht ik vele malen hoger dan het zootje struikrovers wat in Brussel zit. Hadden wij maar zo iemand in Nederland, maar dan duurt nog wel een jaar of tien. Eerst moet de boel helemaal naar de kloten. Jammer, we hebben zo’n mooi land, maar we geven het weg aan de verrotte EU. Nexit zo snel mogelijk.

  1.   

   Voorts blijf ik van mening om dit te bereiken , de monarchie moet worden afgeschaft.

  2.   

   santiago
   “Orban is een goed leider die opkomt voor zijn land en voor eerlijke , hardwerkende mensen die er wat van willen maken.”

   Wat voor wet had hij ook alweer bedacht voor die hardwerkende mensen?
   Hard en verplicht langer laten werken en veel later mogen uitbetalen door de werkgevers.

   Ja die Orban is er echt voor de hard werkende mensen.

   1.   

    En samen bouwen ze het land weer op. Dat heb je goed gezien korporaal.

 10.   

  “christendemocraten” oeioei wat zijn ze boos,de sukkels.
  Christenen ,moslims,boedhisten,hare krishna,en wat al niet meer,hebben niets in de politiek te zoeken!
  Weg ermee,scheiding van kerk en staat!
  Overigens gaat premier Orbán echt niet inbinden,het is een type Trump,ook een echte kerel!

  1.   

   TD. + veel. Helemaal goed.

 11.   

  Heb Orbannowitch gisteren even gebeld en hij was niet onder de indruk.
  No way om moslims binnen te laten en hij blijft gewoon bij zijn standpunt.
  Echte kerel dus zeg maar niet die halve steunterroristen die nu weer van plan zijn om voorzichtig wat IS strijders naar NL terug te halen, advocaten zijn er al mee bezig.

  Kan iemand mij uitleggen waarom Breivik 20 jaar en TBS krijgt en de IS boys 6 jaar [eis hé, die lopen binnen 30 maanden al met proefverlof zodat ze zich kunnen voorbereiden op een aanslag hier].
  Je zou toch zeggen dat de IS figuren nog een slag erger zijn met jarenlang verkrachtingen, genocide, afpersing, moordpartijen en noem maar op.
  En dat alleen omdat hun profeet dit prima vind.

  Toch fijn dat precies in Hongarije een fijn vakantiehuis heb, voorzienige blik denk ik.
  Prachtig land, fijne mensen en een top regering.
  Go Orban

  1.   

   “Kan iemand mij uitleggen waarom Breivik 20 jaar en TBS krijgt …”

   Ik weet niet of ze TBS kennen in Noorwegen, maar volgens mij kennen ze daar geen levenslang dus stopt het nar 20 jaar?

   1.   

    Lugar

    Nee, na 20 jaar gaan ze daar bekijken of hij nog een gevaar voor de samenleving is.
    Stond in de aftiteling van de film over hem. Wat dat betreft doen ze het beter daar.
    Hier worden terroristen gewoon vrijgelaten na een paar jaar luxe inrichting en krijgen huis, miele en meer.

    1.   

     @Veteraan: Ja na 27-10-2010 zijn ze als de dood de islam te krenken.

     #stemzeweg

   2.   

    Lugar:
    Wat is in NL het maximum voor moord?
    IS moordenaar krijgt 6 jaar-goed gedrag premie=4 jaar

    1.   

     @TD: Het maximum voor moord kan in Nederland ook levenslang zijn, dat ligt aan de feiten en omstandigheden.

  2.   

   Veteraan. Ik kan je niets uitleggen, maar je hebt helemaal gelijk. De MSM draait op volle toeren om meneer Orban naar de galomiezen te helpen.
   Half idioot Nederland schreeuwt mee dat Orban een foute man is. Nou voor mij is het een held, net als Trump en Geert Wilders.
   Orban zou zich verrijken over de ruggen van de hardwerkende burger. Haha, over verrijken gesproken. Hare koninklijke hoogheid prinses Mabel Multi miljonair door slimheid op de beurs met ADYEN, haha, daaaag. Zijne koninklijke hoogheid prins Berhard jr , multimiljonair met vastgoed en eigenaar van cirquit Zandvoort, dat er echt gaat komen terwijl Assen op alle fronten een betere locatie is. Om over de keuninklijke familje maar helemaal te zwijgen, want die weten zelf al helemaal niet hoe rijk ze zijn. En dan een grote mond over Orban. Ik heb voor Orban meer respekt als voor dit hele zootje struikrovers.

   1.   

    @ Santiago.
    Volkomen juist.

 12.   

  Lugar . Dus wat de moordenaar van Fortuin deed was niet erg genoeg, om hem levenslang op te sluiten.

  1.   

   @Fusilier: Dat klopt en dat is een schande.

 13.   

  Orbán kan gerust achterover leunen, hij heeft genoeg geld verdiend in de laatste paar jaar. Met een kleine schare bewonderaars, gek genoeg alleen buiten Hongarije, kan hij zijn vermogen tellen.
  Goed gezorgd voor familie en vrienden. Met dank aan de EU

  1.   

   Ja, Orban is een corrupt zwijn. Vervelend is ook dat hij stinkend rijk is geworden van onze belastingcenten.

  2.   

   Hongarije moslim vrij…wat een fantastische kerel is die Orban toch…
   Gefeliciteerd Hongarije met deze kanjer!!!

   1.   

    Geen probleem wijken
    Geen aanvallen op hulpverleners
    Geen doden door scootertuig
    Geen profiteren van sociale voorzienigen.
    Geen merkel lego in de steden.
    Geen halal in de schappen.
    Geen hoofddoekjes en burka’s op straat.
    Geen aanslagen door “verwarden”.
    Geen ” no go ” wijken.
    Geen verkrachtingen.
    Geen gevaar voor je fietsende dochters.
    Geen moskeeën.
    Geen omvolking.
    Geen klimaat hysterie.
    Enz enz
    Orban..fantastisch!!!

    1.   

     “Geen…”

     Ja dat zal hier lastig worden met een Kabinet dat op aangeven van Halsema akkoord is gegaan met de verdere islamisering van ons land.

 14.   

  Noppen. En wat is Juncker dan als hij weer eens dronken is, en zich belachelijk gedraagt tegen over het vrouwelijk geslacht? Over zwijnen gesproken?

  1.   

   De reakties van de trollen geeft alleen maar aan dat Orban op de goede weg is!

  2.   

   Quote….En wat is Juncker dan als hij weer eens dronken is, en zich belachelijk gedraagt tegen over het vrouwelijk geslacht……
   Dat vinden de trollen prima..maar owee als Trump een mannelijke opmerking over vrouwen maakt….dan is de wereld te klein..

  3.   

   @ fusilier @ Original NL.
   Enige tijd geleden werd er bekend gemaakt dat binnen de EU-kantelen te Brussel en Straatsburg de viespeukerij hoogtij vierde.
   EU-parlementsleden van het vrouwelijk geslacht werden in hun billen en borsten geknepen terwijl mannelijke leden werden betrapt op zelfbevrediging in hun kantoor, waarbij dames zich in de naaste omgeving bevonden.
   (ik weet niet of Zuipschuit Juncker daarbij betrokken was, mogelijk was die weer eens te dronken voor zulke uitspattingen).
   Ik hoor daar eigenlijk nooit meer iets over, ‘t zal toch niet óók in de befaamde Doofpot zijn terecht gekomen ?

 15.   

  Wat bedoelt u met geen profiteren van Sociale voorzieningen ?

 16.   

  Orban heeft een paar schroeven los. Recentelijk heeft hij verklaard dat de EU een geheime plan heeft om meer dan Een miljoen illegale migranten naar EU landen toe te laten! En dat G. Soros dit plan gaat financeren. Allemaal waanzin van dit Hongaarse dictator. Wat doet Orban met de vele gelden dat Hongarije van de EU krijgt? In de vorige EU verkiezing waren de verenigde Christelijke partijen de grote winnaars.
  Als Orban en zijn Fidesz partij niet wil samenwerken met de andere Christelijk partijen van de EU, dan moeten eruit stappen…of eruit gezet worden. Er zitten gelukkig vele joden in onze Christendemocratische Europese Volkspartij. Binnenkort zal Orban en zijn aanhangers een grote verassing kunnen krijgen: geen steun van de Ch. Europese
  Volkspartij, en daarna geen steun meer van de EU. Orban moet niet meer zo hoog van de toren blazen.

  1.   

   Nou Rosasolis, dat plan wat je schetst is nog wat aan de magere kant, ik lees dat we heel Afrika binnenhalen (eigenlijk andersom, Afrika haalt ons binnen).
   Verder leven we zogenaamd in een democratie en is het niet aan deze of gene, en al helemaal niet aan de EU of pipo’s die daar de buit binnen halen, om groepen of mensen met een andere mening buiten te sluiten. Anders kunnen we nu gelijk wel de hakenkruizen uit het vet halen.

   1.   

    @PMG. Waar heeft u gelezen “dat wij heel Afrika binnenhalen”? Vanuit een internet
    sensatie site? Heeft u veel Afrikanen in u stad of dorp gezien? Ik ben abonnee op Nederlandse grootste krant, Trouw. Die nooit aan sensatie of nep nieuws doet.

  2.   

   @ Roosje.
   Het bericht dat dhr. Orbán verspreidde over de één miljoen illegale immigranten, heb ik al in meerdere media gelezen/gehoord, er schijnt tóch iets van waarheid in te schuilen.
   Trouwens : als de EU ze toelaat, dan ze toch niet langer illegalen ?
   Het enige dat Orbán in de ogen van de z.g. EU-“leiders” NIET goed doet, is het NIET opvolgen van hun “decreten en voorschriften” en niet vatbaar is voor chantage.
   Orbán is een Hongaarse leider, een échte leider, die namens Hongarije spreekt en niet achter Zuipschuit Juncker, clown Verhofstadt, van Baalen, Timmermans, aan kruipt om hun kont te likken.
   Liever één Orbán in de EU dan 10 Pinokkio’s !!!

 17.   

  Och och, het bevalt niet en dan wordt je eruit getrapt, en dat is dan democratie?

 18.   

  Even over Breivik / IS: IS aanhanger hebben 6 jaar omdat ze lid zijn van een terroristen club, da’s om te beginnen. Mocht er dan nog te bewijzen zijn dat ze misdaden tegen de mensheid hebben begaan dan kan de teller aardig oplopen.

  Maar ja, de knuffelrechtspraak in NL zal dat allemaal wel moeilijk vinden en is volgens mij ook helemaal niet in staat een oordeel te vellen omdat ze er zelf niet bij waren en persoonlijk geen ervaring hebben hoe het is om langdurig verkracht te worden en vervolgens onthoofd!

  Mooi laten wegrotten daar, inclusief alles wat erbij hoort. Wil men dat niet dan ter plaatse tribunal inrichten en daar getuigen en slachtoffers horen. De misdaden zijn daar begaan en ze moeten dus ook daar bestraft worden volgens de lokale gebruiken en faciliteiten.

  In Nederland loopt geen hond te demonstreren tegen de doodstraf die werelwijd nog flink voorkomt, ik zie dus ook niet in wat hier in het kuffelparadijs het probleem feitelijk is.

 19.   

  Met “Wir schaffen das” heeft Merkel een begin gemaakt met een eindeloos aantal rechtstatelijke overtredingen.
  Daar hoor je niemand over!!! Want daar durft niemand in Brussel wat van te zeggen. Merkel is de baas in Europa!!!
  Om daar de aandacht vanaf te leiden wordt een kleine lidstaat in het verdom hoekje gezet.

 20.   

  Weldra zullen de Christendemocraten een onbeduidende stroming zijn geworden en wordt de Christelijke identiteit vooral bewaakt door Orbán, Morawiecki, Babis, Pellegrini, Kurz, Weidel, Meuthen, Bardella/Le Pen en Salvini. Zo maken realistische politici met oog voor de verschillende Europese culturen steeds meer kans om Europese politiek vorm te gaan geven. Gezien de huidige puinhoop aan de buitengrenzen is dat hard nodig ook.

 21.   

  Gelukkig dat Orban zijn poot stijf houd tegen de eurofielen en de gristelijke dwazen.
  Het ENF zal Hongarije met open armen binnenhalen en steeds sterker worden tegen de nieuwe wereld (wan)orde.
  Brexit,een steeds groter groeiend protest tegen de eurofielen…..einde van brusselse waanzin.

 22.   

  Een land wordt lid van de EU (voorbeeldje hoor !) -tig jaren geleden.
  De EU voert één munteenheid in, landje vindt dat prima en ook nog eens fijn. Vervolgens schrijft de EU de lengte van een condoom voor,ook dát vindt het landje uitstekend. Dan komt de EU met een voorschrift betreffende de kromte van bananen, landje vindt dat wel een beetje raar, maar alláh, laat gaan die banaan.
  EU draagt het landje op om honderden zoniet duizenden “vluchtelingen” op te nemen; landje denkt : “Ho ho, zó rijk zijn wij nu óók weer niet, onze eigen bevolking heeft nauwelijks te eten, bovendien zien wij hoe die “vluchtelingen in andere EU-lidstaten tekeer gaan, dus……bij ons géén “vluchtelingen”.
  EU wordt erg boos en zegt : “Wat denkt zo’n landje wel, wie zijn hier de dictators ? Dát zijn wij, meneer Orbán ! U neemt ze op en anders…….huppeté uit de EU.!”
  Dit wordt dan ook nog eens een keer gezegd met een door dronkenschap bijna onverstaanbare stem.
  Je zal, als landje, toch maar lid zijn van zo’n instelling !!!!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!