Filmpje! Geert Wilders (PVV) door het lint tegen minister Fred Grapperhaus (CDA)!

Geen categoriemrt 19 2019, 21:00
Geert Wilders (PVV) ging na de herdenking van de aanslag in Utrecht door het lint in de Tweede Kamer. We spraken er vanmiddag al over, maar de beelden willen we u natuurlijk niet onthouden. Wilders spreekt van een 'schandelijke verklaring van de minister van Justitie en Veiligheid' en dat 'de minister zich kapot moet schamen dat hij met zo'n onzinverhaal in de Tweede Kamer aankomt'.
Aanvankelijk was er nog verwarring over het motief van de dader: de Turks-Nederlandse Gökmen Tanis. Zo werd vermoedt dat hij wraak wilde nemen op zijn ex-vriendin en later deden meer wilde verhalen de ronde.
Uiteindelijk kwam het OM met de verklaring dat de kans groot is dat het gaat om een terroristische aanslag. Terreur dus. De definitie van terreur stelt dat enkel geweld onvoldoende is om te kunnen spreken van terreur, maar dat het politieke doel van belang is:

Terrorisme (van het Latijnse terror, paniek) is het zonder wettige grond plegen van ernstig geweld, of ernstige dreiging daarmee, met een politiek doel.

Van paniek was sprake. En ook het politieke doel lijkt aanwezig. Zo zou de dader islamitische teksten hebben geschreven en hebben achtergelaten in zijn auto en zijn 'broeders oproepen'. Wat dat betreft heeft Wilders dus gelijk dat hij het incident in Utrecht omschrijft als terreurdaad.
Op de beelden is te zien hoe de PVV-voorman de vloer aanveegt met de minister van Justitie en Veiligheid, Fred Grapperhaus (CDA). Wilders was boos omdat de dader 'van alles op zijn kerfstok had' en 'wordt verdacht van verkrachting en roof', maar 'kon hij vrij rondlopen en mensen neerschieten'.
De vragen van diverse Kamerleden lagen in de lijn van de gedachten van Wilders, al gedroegen deze zich met meer waardigheid. Zo vroegen diverse Kamerleden zich af 'waarom zo'n persoon vrij rondloopt?' De minister kon hier geen antwoord op geven en heeft toegezegd op onderzoek uit te gaan.
Geert Wilders vond het niet bevredigend en wilde de minister direct naar huis sturen. Daarvoor vroeg hij een debat aan, maar deze werd geweigerd. De motie van wantrouwen van Wilders laat dus nog éven op zich wachten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten