Filmpje! Robert Jensen: ‘Er wordt rond Baudet een sfeer gecreëerd zoals die rondom Pim Fortuyn. Dat MOET stoppen!’

Links Nederland is sinds vorige week volledig in paniek! Reden is de overwinning van FVD en de demonisering van Thierry Baudet was voor Robert Jensen aanleiding om een compilatie te maken van het gejammer. Denk aan demonstranten die oproepen tot moord, Freek de Jonge die het boekenbal saboteert en opiniemakers die de FVD-voorman wegzetten als sturmbannführer van de SA. 

Allemaal tekenen dat er ‘met sommige gasten niet meer redelijk te praten valt’, aldus Jensen.

Volgens de televisiester ‘wordt een sfeer gecreëerd als destijds rondom Pim Fortuyn’ en ‘moeten we er scherp op zijn dat dit niet gebeurt want dat (moord op Fortuyn, red.) mag nooit meer gebeuren’. Als we de bovenstaande beelden bekijken dan bekruipt je een akelig gevoel. Met grote woorden wordt Baudet nu al tot de nieuwe Adolf Hitler verklaard. Jensen heeft dus zeker een punt.

Is er dan een directe aanleiding om Baudet als de nieuwe Hitler weg te zetten? Volgens opiniemakers blijkbaar wel, maar hun methode om ‘het kwaad’ te verslaan is wel heel erg slecht. Laten we voor de grap eens aannemen dat de FVD-kapitein inderdaad een reïncarnatie van Adolf Hitler is. Wat is dan de beste strategie om hem te verslaan?

De man overhoop schieten zoals demonstranten schreeuwen? De partij boycotten op elke mogelijke wijze? Of het debat aangaan en Baudet verslaan met betere ideeën? Elke hiervoor genoemde optie leidt tot verdere polarisatie in de samenleving. Tot onprettige situaties. Tot boosheid, woede en verdriet. Uiteindelijk mogelijk zelfs geweld!

Want zo lezen we in één van de Heilige Boeken:

“Keer uw zwaard weder in zijn plaats; want allen, die het zwaard nemen, zullen door het zwaard vergaan.” – Mattheus 26, Statenvertaling

Geweld zal het vertrouwen in de democratie en onze veiligheid geen goed doen. En de partij boycotten helpt Baudet enkel verder vooruit, immers zien de meeste mensen niet wat linkse demonstranten wel ‘zien’. Die gaan wellicht zelfs sympathie krijgen met het ‘slachtoffer’.

Blijft er voor tegenstanders van Thierry Baudet dus slechts één realistische optie over: het debat aangaan.

En laat dat nu precies hun zwakke punt zijn want we wachten nog steeds op goede argumenten. Verdachtmakingen zien we wel overal. En dat moet stoppen aldus Jensen ‘voordat het uit de hand loopt’.

Jensen ziet overduidelijk parallellen tussen het taalgebruik van opiniemakers ten tijde van de moord op Pim Fortuyn en het taalgebruik van opiniemakers nu. Daar moeten we de presentator, zeker gezien de voorbeelden die hij te berde brengt, gelijk in geven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Adriaan

  Als je de beelden terug ziet en je hoort hoe sommige mensen er toen over dachten, dan lopen weer de koude rillingen over mijn rug. Zoals Jensen al memoreerde: de geschiedenis mag zich nooit herhalen. Ik vrees echter dat dit wel het geval is.

  1. B. Pascal

   Mooi! we zien dat de DDS de statenvertaling citeert.

   Een goede keuze, gezien dit in de de lijn van de renaissance ligt!
   Een oud-woord is staatkundig beter dan die moderne taal oppervlakkige taal van nu.

   Wat in ieder geval wel het geval is, Baudet is beter gerijpt. Baudet zijn gedachtegoed is dieper. Na een eventuele moord op hem zal de partij, gezien de intellectuele achtergronden vaster worden. Ook zal de opstand onder het volk groter zijn.

 2. Tguard

  Los van de persoon Jensen denk ik dat de feiten kloppen. Baudet is geen rascist bruinhemd of weet ik veel wat voor ellende deze man ook hier over zich heen krijgt.
  De hetze is belachelijk en vooral omdat het nu alleen nog maar over de staten verkiezingen gaat. Het Fvd kan zich bewijzen door goede vakinhoudelijke bestuurders te plaatsen op de in te nemen posities. De vreselijke aantijgingen die Baudet worden aangerekend slaan nergens op maar helaas het zal niet stoppen. Ik zou zeggen oordeel pas na handelen alstublieft en blijf weg van vergelijkingen die echt absurd zijn. Het is tegen beter weten in want Afrika zal er weer bij gehaald worden, quotes die verkeerd uitgelegd worden en dat alles om in eigen gelijk te verdrinken. Succes ermee ik wacht in vertrouwen af en stem alleen om de linkse idioterie waar ik geen enkel deel van uit wil maken vol overtuiging op het Fvd.

  1. ZiggyStardust

   De winst van Baudet toont de tekortkomingen aan van de andere partijen. En dat doet ze zeer. Ze worden wakker geschopt, raken uit hun comfortzone en moeten eindelijk eens echt aan het werk, iets waar de meeste politici niet op gerekend hadden. Mooi voorbeeld vandaag is het ww vraagstuk. De verantwoording die Koolmees vandaag aflegde, had je in een situatie zonder FvD kunnen vergeten. De huidige politiek komt op dit moment niet meer weg met de arrogantie richting het volk. Hopen dat dat zo blijft.

   1. ZiggyStardust

    Linksom of rechtsom, de politiek heeft opschudding nodig om alert te blijven, en de belangen van het volk te dienen. Met slapers en politici die het te comfortabel hebben naar inleiding naar hun volgende baantje schieten we niets op.

    1. Satty

     Je belang uit handen geven aan iemand die namens het volk spreekt is altijd dom, dat is hoe dictators aan de macht komen. Je dient je eigen belang in de gaten te houden, voor je het weet is je belang geschaad. Hierom is het zo slecht dat onze democratie word uitgehold zoals bij de provinciale staten. Ik wil meer invloed op de democratie en niet door referenda maar door verantwoording door autoriteiten te kunnen afdwingen in mijn stad. Dat is democratie, invloed op het bestuur van je directe omgeving.

   2. Jumping

    Vandaar mijn eerdere vraag, welke kant kiest het leger.?
    Als Nederland nog een leger had gehad.

  2. Satty

   Taylor, le Pen, kusters, peters, Fausto en erkenbrand. Kun jij mij een voorbeeld geven van een bredere oriëntatie buiten racisten? Linkse indoctrinatie, je kunt volwassenen makkelijk indoctrineren vooral als ze ontevreden zijn en in een informatie bubbel zitten, pubers wordt heel wat lastiger.

   Baudet wil terug naar vroeger, wat onmogelijk is omdat kennis van de buitenwereld niet verdwijnt het wordt een verboden vrucht.

   Het volgende schreef pas iemand en vond het zeer van toepassing op baudet, het citaat is van popper over het oude sparta.

   “Niet bereid en niet instaat de mensheid langs haar moeilijke weg te leiden naar een onbekende toekomst die zij voor zichzelf moet creëren, trachtten enkele ‘ontwikkelden’ haar naar het verleden te doen terugkeren.”

   het vervolg is nog toepasselijker

   “Niet in staat om nieuwe paden in te slaan, konden zij niets anders doen dan zich opwerpen als leiders van de eeuwige revolte tegen de vrijheid.”

   Terwijl de enige weg om vooruit te komen samen in het volgende citaat van perirles te vinden is.

   “Wij leven als vrije staatsburgers in onze dagelijkse omgang zijn wij zonder argwaan tegen elkander en wij ergeren ons niet aan onze buurman als hij zijn eigen genoegen zoekt. … Wij stellen onze stad open voor iedereen, wij verdrijven nooit een vreemdeling. … Wij zijn vrij om te leven precies zoals we dat willen, en toch zijn we er altijd klaar voor om enig gevaar onder ogen te zien. … Wij hebben de schoonheid lief zonder verkwisting, wij hebben de wijsheid lief zonder weekheid.”

   De citaten combinatie is niet door mij bedacht maar ik vond het zo mooi. Hoe duister baudet de komende periode zal maken zoals blijkt uit het werk van popper zal de enige weg uiteindelijk die van pericles zijn. Dit is een houvast en een sprankje licht in deze tijd waarin racisme en onderdrukking gewoon goed is. Onderdrukking door religie, geld en je mening niet mogen geven.

   Het ontkennen van de feiten omtrent Afrika is jezelf bewust in een bubbel houden. Ik vind het raar dat een volgens mij aardig mens zich zo’n rad voor ogen laat draaien. Ik zal nooit mijn eigenheid opgeven om tot de zelfverklaarde hoogstaande cultuur van het fvd toe te treden, nooit zal ik mijn falen op anderen afschuiven. Altijd zal ik in mijn zaken een prince van fatsoen hanteren.

   Stem vooral met trots en overtuiging zo zal ik met trots en overtuiging mijn mening blijven geven. Ik zal nooit te trots zijn om mijn ongelijk toe te geven als dat achteraf blijkt. Jij?

   1. Zomaar73

    Satty en wij zullen met trots je tegen blijven spreken.

    Demoniseer maar heel trots, heel goed van je.

    1. Gekko

     Doe me een lol, Zomaar73 en reageer niet meer op Satty. Dat mens is psychisch gestoord (wat best triest is voor haar). Het is volkomen zinloos om daar discussie mee te voeren.

   2. TD

    Satty:
    _ _ _ _ _ _
    Afrika? dat interesseert niemand,behalve Afrikanen!

   3. Gewoonomdathetkan

    Satty lul niet zo uit die heksensmoel.
    Gekke idioot.
    Jij spoort Echt niet.

  3. Rien Noppen

   Er is geen sprake van een hetze. Die bestaat alleen in de opgewonden hoofden van de Baudet-aanhangers.

   1. Arie B

    Nou, Ik zag er anders vrij veel schuimbekkende demon-streren..

   2. poldi

    Rien, ga aub terug onder je steen !

 3. m.van.rosmalen

  Weer wereldnieuws. Schokkend
  Weer een hoop gejank over Derrie en daarna word in 1 adem Fortuyn genoemd.Wilders word het gemak voor 15 jaar maar even overgeslagen
  Lulleke denkt zeker dat ie de nieuwe Fortuyn is. Wat een blamage
  Mocht ie willen die eikel kan nog niet in zijn schaduw staan.
  Jensen altijd goed gevonden maar hij begint me flink de keel uit te hangen.
  Nog even doorgaan en naar jou kijken we ook niet meer.

 4. Meester Kong

  Lachen met Teun, links is helegaar niet in paniek, waarvoor zouden ze.

  Door een paar halvegaren steeds op te voeren als zijnde geheel links creëer je een hetze.
  Die dikke pad is zo en zo een lachertje….

  1. Peter Oudshoorn

   Beste Meester K.: ‘zo en zo’ bestaat niet. De juiste uitdrukking luidt ‘sowieso’. Een germanisme dat ‘hoe dan ook’ aanduidt.

  2. Siemien

   Rientje hou je mond

 5. Rien Noppen

  De aanhang van Baudet geniet met volle tegen van de ‘demonisering’ en weet zeker dat links ‘volledig in paniek is’.

  Het begint aandoenlijk te worden.

  1. Peter Oudshoorn

   Nou Rien, het lijkt er in ieder geval wel op dat links een beetje in paniek is. Niet dan? Ze hadden zo’n eclatante overwinning van ‘alt-right’ toch niet verwacht?

   1. Rien Noppen

    Links heeft algemeen de uitlatingen van twee idioten op sociale media en een demonstratie veroordeeld.

    Verder gaat het helemaal nergens over. Het is opgeklopte hysterie.

  2. Original NL

   Teugen!

   1. Original NL

    Stem FVD!!!

  3. Siemien

   Baudet heeft gewonnen en daar ben jij het niet mee eens

  4. Zomaar73

   Rien

   Als je het niet interesseerden zou je hier niet 18 uur per dag zitten vanuit je kraakpandje samen met je vrinden. Dus kennelijk zijn jullie wel in paniek of je hebt totaal geen leven dat je hier altijd zit.

  5. Gekko

   Je bent walgelijk, Noppen, met je “genieten”. Niemand van FvD geniet hiervan. Voor je S.M.-neigingen zoek je maar een zwartgeleerde meesteres.

  6. Zomaar73

   Rien Noppen

   teugen

 6. C.A.Barstow

  Je hoort en ziet het, sinds de moord gepleegd door links op Pim Fortuyn is links nog even demoniserend bezig als toen ter tijd, er niets veranderd.

  Hoeveel redenen wil je hebben om de linkse ideologie diep te verachten,
  en buiten de ellenlange rij linkse minpunten, er nooit meer op te stemmen!

  Stem tegen links,
  Stem in mei ook op FvD!

  1. umhnz

   Waar is #wegmetRutte# toch gebleven?
   Oh, de discipelen zijn reeds aan het voorsorteren op de draai van FvD.

 7. Fortiori

  Steeds weer die vermoeiende uitspraken met een bijbelse oorsprong. Het zwaard van Mattheus.

 8. Piet51

  Die sfeer rond Baudet wordt vooral ook door zijn eigen aanhang gecreëerd door bij allerlei gelegenheden steeds maar weer te verwijzen naar de verwerpelijke sfeer rond Fortuyn. Zometeen komt de één of andere idioot op het idee om het dan ook maar gewoon even te doen. Ik kan de gedachte niet van me afzetten, dat zijn aanhangers stiekem hopen op weer zo’n catastrofe, want de Fortuynisten werden er toen door in het zadel geholpen.

  1. Satty

   Inderdaad Piet en wie weet wordt het een frame. Ik acht populisten tot alles in staat.

   1. Zomaar73

    satty – een populist is altijd beter dan een blanke Nederlander die zich als Afrikaan voordoet. Hoe zielig ben je dan?! Zeker een Che Guevara poster boven je bed omringt door geurkaarsen?

    Lees eens op de website van Cliteur over fascisme. Laat maar ook, je bent zo geïndoctrineerd als kafka dat je niets anders duld, daar is je maag te gevoelig voor.

  2. Gekko

   Lulkoek, Piet51. Jij probeer je linkse verwrongen werkelijkheid aan ons op te dringen, dat is me al vaker opgevallen.

   Neem Job Cohen, toch een grote man binnen de PvdA. Die vergeleek een paar dagen geleden Baudet met Hitler. Je moet maar durven: de voorman van FvD op 2 lijn zetten met een nazi die verantwoordelijk is voor de Holocaust (6 miljoen joden vergast).

   Dus flikker op met je neppraatjes. Of ga anders op Joop zitten, daar tref je gelijkgestemden aan.

   1. Piet51

    Ik zoek geen gelijkgestemden, integendeel. Ik toets ideeën, gedachten bij mensen die ik als tegenstander beschouw, want dat levert verrassende inzichten op. Gelijkgestemden zijn saai.
    Hier verbaas ik me voortdurend over de ongenuanceerde haat tegen links, wat links dan ook precies moge zijn. De veronderstelde haat van linkt tegen rechts verbleekt erbij.
    Wat betreft die verwijzingen naar de moord op Fortuyn, die lees ik ook elders en zelfs bij rechts georiënteerde schrijvers. Overal wordt de parallel getrokken en dat alleen al is levensgevaarlijk, voor Baudet en voor de orde in Nederland.

    1. Rien Noppen

     “wat links dan ook precies moge zijn.”

     Dat is hier inderdaad onduidelijk omdat CDA, VVD en D66 hier net zo makkelijk als linkse partijen worden beschouwd. In die logica ben je ook links als je de Grondwet hoogacht, het klimaat belangrijk vindt, meent dat je echte vluchtelingen moet opvangen en allochtonen als gelijkwaardige medemensen beschouwt.

     Vanuit het perspectief van extreem-rechts is iedereen links die zich in het politieke spectrum ter linkerzijde daarvan bevindt.

     1. Piet51

      @Rien Noppen
      Het komt op mij pover alsof hier iedereen die het niet met een rechts-aanhanger eens is, door hem of haar links wordt genoemd. Links staat gelijk aan “een andere politieke visie aanhangen”. Maar die mensen moeten dan wel bedenken, dat zij een krachteloze minderheid vormen met hun oordeel.

    2. Zomaar73

     Piet51 ‘Ik zoek geen gelijkgestemden, integendeel.’

     Volgens mij willen jullie hier alleen maar opvallen, net als de 4 anderen met wat pseudo-intellectuele reacties om anderen dom over te laten komen.

     Of zit ik er naast? Zijn mensen hier grof? Ja, maar in ieder geval weet je wat je aan hen hebt. Beter dan mensen die heel beschaafd overkomen en dan je achter je rug om uitlachen en afkraken.

     1. Piet51

      @Zomaar73
      “Volgens mij willen jullie hier alleen maar opvallen” Dat heb je goed gezien. Maar dat wil iedereen hier. Er zijn ongeveer 20 heel actieve schrijvers die allemaal hun best doen hun mening onder de aandacht te brengen. Ik, en nog een paar anderen, proberen dat wat meer in balans te brengen. Dat lijkt me voor de site en de deelnemers een goede zaak. Je irriteren aan afwijkende meningen helpt niets, sterker nog, daardoor mis je boeiende gezichtspunten waarmee je je eigen mening kunt aanscherpen. Het debat is de beste manier om te groeien. Als je dat niet wilt, moet je er gewoon een besloten groep met ballotage van maken.

   2. Piet51

    @Gekko
    Jij hebt iets gehoord wat verder iedereen die naar het programma luisterde, gemist zal hebben, omdat het niet gezegd is. Cohen heeft op geen enkele manier de naam Hitler genoemd. Hij had het wel over het leggen van relaties met het verleden en daar vooral mee door te gaan. Meer was het niet. Maar die vergelijkingen maakte Baudet zelf ook inclusief verwijten aan heel veel mensen die e.e.a. afgebroken zouden hebben. Hij ging er ook van uit, dat hij wel weer het één en ander op sociale media over zich heen zal krijgen. Dat wordt hier elders dan weer bewezen.

    De laatste opmerking van Cohen vond ik erg leuk: Cohen zei liever theedrinker te zijn dan azijnpisser. Briljant!

  3. Zomaar73

   Piet51

   Zegt de man die even alle rechtsen als halve garen wegzet, door te zeggen dat veel hoogleraren en media links zijn, omdat zij dus eigenlijk slimmer zijn dan de rest.

   De kogel kwam van links bij Fortuyn.

   Denk je verdomme nou echt dat wij hopen dat Baudet neergeknald wordt.

   En dat noemt zich een weldenkend mens?!!!!!! Je hebt net als die andere reaguurders uit linkse hoek niets anders te doen dan anderen met een soort pseudo-intellectuele reacties af te kraken.

   1. Piet51

    @Zomaar73
    “Denk je verdomme nou echt dat wij hopen dat Baudet neergeknald wordt.” Dat denk ik niet, maar jullie geven wel aanleiding voor dat vermoeden. Er wordt zo vaak verwezen naar de moord op Fortuyn en dat de kogel van links kwam. En dat is gevaarlijk.

 9. Pescador

  Links is gewoon een gevaarlijk clubje als ze moeten moorden om hun gelijk te halen doen ze dat, en het is wederom de nederlandse politiek die het klimaat hiervoor opbouwd. Als je wat minder marrokanen wilt mag je dat niet zeggen, maar als je Baudet dood wil mag dat gewoon in nederland. Ik weet zo al 6 personen die opgesloten behoren te zitten. DE HUIDIGE POLITIEK DOET WEER EENS NIKS.

 10. NoDoubt

  Het is heel simpel. De gevestigde partijen willen niet dat Baudet aan de macht komt. Dus wordt aan alle kanten een hetze gevoerd. Net als bij Jensen bleek dat er twee jongens waren die de demo ´paf´in beeld brachten terwijl SBS6 en AT5 ook filmopnames hadden gemaakt. Het is een kwestie van tijd en dan wordt hij vermoord door die ophitsing. Even doen de partijen huilie huilie omdat ze het zelf niet hebben gedaan maar gaan weer over tot de orde van de dag. En daarmee is de zaak afgedaan. Maar de klimaat is geschapen door dagelijkse heksenjacht van Hillary Jinek die door anderen moet worden gewezen dat ze dat dagelijks doet. Trump is even voorbij en Wilders telt niet meer mee dus alle ballen op Baudet.

 11. J.Rademaker

  Het debat aangaan betekent feiten uitwisselen dus dat gaat niet gebeuren demoniseren is feitenvrij.

 12. nienke

  Links kan niet tegen z’n verlies kijk maar naar Trump die dagelijks gedemoniseerd wordt en de democraten nog steeds iets uitzoeken om hem in een kwaad daglicht te zetten en liefs dat hij aftreed, ze blijven maar door zeiken.
  Hetzelfde hier in Nederland. links heeft verloren en de hel breekt los smerige opmerkingen worden er overal gebezigd over Therry zelfs leraren, burgemeester enz enz.
  Ook nu begint het demoniseren al dit is toch werkelijk een grof schandaal, en dat heet DEMOCRATIE, weet links eigenlijk wel wat dat woord betekent vraag ik me af???

 13. sander007

  GroenLinks zit achter de Demonstratie In Amsterdam verbaas mij niet !!

 14. sander007

  Robert Jensen heeft 1000000% gelijk , linkse politiek is erg geschrokken !!
  Jesse Klaver GRoenLinks sponsord die demonstratie van afgelopen week .. hij probeerde FVD zwart te maken ..
  Maar hij vergeet dat Nederlandse bevolking op FVD heeft gestemd..
  Hoop dat Baudet President wordt .

 15. poldi

  Tenenkrommend zoals dat walgelijke Pol Pot aanhangende Paul Rosemuller zijn haat tegen Pim Fortuyn etaleerde.

 16. FJ

  Het zou terecht zijn dat de Klavers, Rosemullers, Duyvendaks en Halsema’s moeten weten, dat ze er een 2e keer niet zonder kleerscheuren meer afkomen.
  1 x is hen dit gelukt bij Fortuijn, maar nu ziet 25 % van de bevolking hun bedreigingen tegen Thierry Baudet aankomen.
  Zij zijn de ophitsers van Nederland. Onthoudt die extreem anarchitische linkse temeier uit Nijmegen. Komen uit hun rijen.

  Ik vind, dat het OM alle ontwikkelingen aan de linke zijde in de gaten dienen te houden, want daar ligt de anarchie

 17. Lex

  Sinds de overwinning van Thierry Baudet FVD liep ik met de gedachte rond zouden ze hem ook gaan neerleggen.

  Verkieselijke gang van zaken. De regering moet hier keihard tegenop treden. Ongeacht uit welke hoek dit komt.

 18. sander007

  Achter de demonstratie in Amsterdam zit Jesse Klaver van GroenLinks , CDA & GL zijn moordenaars een corrup partij!
  Ik zou erg blij zijn als VVD straks met FVD in de zee gaan ..
  Volk heeft op FVD gestemd en de politiek moet dat steunen en accepteren !!
  Ik zie Baudet echter wel in de toekomst Premier .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.