snapshot4

Filmpje! Robert Jensen: ‘Er wordt rond Baudet een sfeer gecreëerd zoals die rondom Pim Fortuyn. Dat MOET stoppen!’

Geen categoriemrt 27 2019, 18:00
Links Nederland is sinds vorige week volledig in paniek! Reden is de overwinning van FVD en de demonisering van Thierry Baudet was voor Robert Jensen aanleiding om een compilatie te maken van het gejammer. Denk aan demonstranten die oproepen tot moord, Freek de Jonge die het boekenbal saboteert en opiniemakers die de FVD-voorman wegzetten als sturmbannführer van de SA.
Allemaal tekenen dat er 'met sommige gasten niet meer redelijk te praten valt', aldus Jensen.
Volgens de televisiester 'wordt een sfeer gecreëerd als destijds rondom Pim Fortuyn' en 'moeten we er scherp op zijn dat dit niet gebeurt want dat (moord op Fortuyn, red.) mag nooit meer gebeuren'. Als we de bovenstaande beelden bekijken dan bekruipt je een akelig gevoel. Met grote woorden wordt Baudet nu al tot de nieuwe Adolf Hitler verklaard. Jensen heeft dus zeker een punt.
Is er dan een directe aanleiding om Baudet als de nieuwe Hitler weg te zetten? Volgens opiniemakers blijkbaar wel, maar hun methode om 'het kwaad' te verslaan is wel heel erg slecht. Laten we voor de grap eens aannemen dat de FVD-kapitein inderdaad een reïncarnatie van Adolf Hitler is. Wat is dan de beste strategie om hem te verslaan?
De man overhoop schieten zoals demonstranten schreeuwen? De partij boycotten op elke mogelijke wijze? Of het debat aangaan en Baudet verslaan met betere ideeën? Elke hiervoor genoemde optie leidt tot verdere polarisatie in de samenleving. Tot onprettige situaties. Tot boosheid, woede en verdriet. Uiteindelijk mogelijk zelfs geweld!
Want zo lezen we in één van de Heilige Boeken:

"Keer uw zwaard weder in zijn plaats; want allen, die het zwaard nemen, zullen door het zwaard vergaan." - Mattheus 26, Statenvertaling

Geweld zal het vertrouwen in de democratie en onze veiligheid geen goed doen. En de partij boycotten helpt Baudet enkel verder vooruit, immers zien de meeste mensen niet wat linkse demonstranten wel 'zien'. Die gaan wellicht zelfs sympathie krijgen met het 'slachtoffer'.
Blijft er voor tegenstanders van Thierry Baudet dus slechts één realistische optie over: het debat aangaan.
En laat dat nu precies hun zwakke punt zijn want we wachten nog steeds op goede argumenten. Verdachtmakingen zien we wel overal. En dat moet stoppen aldus Jensen 'voordat het uit de hand loopt'.
Jensen ziet overduidelijk parallellen tussen het taalgebruik van opiniemakers ten tijde van de moord op Pim Fortuyn en het taalgebruik van opiniemakers nu. Daar moeten we de presentator, zeker gezien de voorbeelden die hij te berde brengt, gelijk in geven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten