Genieten! Lilian Marijnissen ragt Rob “Polenhotel” Jetten aan gort: ‘Hij wil Bulgaren op bestelling’

Het RTL Verkiezingsdebat van gisteravond was voor veel deelnemers de eerste keer dat zij met collega’s op televisie de degens mochten kruisen. Zo ook voor Lilian Marijnissen (SP) en Rob Jetten (D66). Voor laatstgenoemde werd dat meteen een genante afgang toen de SP-fractievoorzitster begon over zijn wereldvreemde oproep om 50.000 Oost-Europeanen naar ons land te halen om hier onder slechte omstandigheden de lonen te drukken voor Nederlanders.

Nou goed: we zagen al hoe D66 schaamteloos nepnieuws over Thierry Baudet verkondigde en hoe Geert Wilders de oren waste van PvdA-leider Asscher over de islam, maar één van de allerbeste momenten in het hele RTL Verkiezingsdebat was wel toen SP-frontvrouw Lilian Marijnissen los mocht op het onzalige plan van D66-leider Rob Jetten. Die had achter z’n bureau in Den Haag namelijk verzonnen dat het een goed idee is als Nederland maar liefst 50.000 Oost-Europese werknemers importeert om hier klusjes te doen die Nederlandse werknemers zogenaamd niet willen doen.

Thierry Baudet had dat plan eerder al met de grond gelijk gemaakt, maar voor een miljoenenpubliek en mét de boeventronie van Jetten tegenover haar mocht Lilian Marijnissen (SP) dat nog eens dunnetjes overdoen. Het is niet elke dag dat ik een SP’er uitvoerig prijs, dus let op: Lilian legde overtuigend uit dat wanneer je goedkope arbeid met massa’s tegelijkertijd naar ons land haalt dat één effect zla hebben op de lonen: die gaan omlaag. Logisch, want meer concurrente op de arbeidsmarkt betekent dat werknemers ruimer in hun sollicitatiejasje zitten: ze kunnen zich meer permitteren, want Polen, Bulgaren en Roemenen willen toch wel voor het minimumloon loeizware arbeid verrichten.

Daarnaast, en daar had ze een goed punt te pakken, is het natuurlijk heel vreemd van een zogenaamde ‘Europeaan’ zoals de leider van D66 om zo’n plan te lanceren. Want wat moeten Polen, Roemenië en Bulgarije dan als al hun vaklui naar Nederland zijn vertrokken? Het ontwricht niet alleen gezinnen, maar zorgt ook voor een tekort aan werknemers in die landen. “Wat een nationalistisch verhaal,” schamperde Marijnissen dan ook tegen een schutterende Jetten, en daarmee had ze geen woord teveel gezegd.

You go girl!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Rien Noppen

  Jetten heeft de feiten aan zijn kant: we zullen onze bouw en landbouw niet overeind kunnen houden als we geen werknemers uit het Oostblok betrekken. Niemand betwist dat feit maar iedereen spint er een eigen leugenachtig nummertje omheen.

  Triest.

  1. marco1

   Ja en de kwaliteit zal ook omhoog schieten met al die vakkennis van de Bulgaren. Denkt u niet?

   1. Rien Noppen

    Voor het plukken van tomaten is niet zoveel vakkennis nodig. In de bouw zijn Polen geen domme jongens.

    1. marco1

     Jaja als een bouwvakker begint in de bouw heeft hij gemiddeld 3 jaar nodig om het vak onder de knie te krijgen. Een Pool is de ene dag stucadoor de andere dag schilder en de week erop staat hij te metselen. U schat de Polen wat betreft vakkennis hoger in dan dat ik dat doe.

    2. DeBruijn

     @Rien er zijn nog nooit zoveel ongelukken gebeurd in de bouw als de laatste 10 jaar, omdat er teveel mensen werken die geen Nederlands spreken.

     Maar volgens mij heb jij liever een goedkope Pool, dan een volgens de wet betaalde Nederlander.

     Is dat het punt niet gewoon?

     De salarissen van de Nederlanders gaat niet of nauwelijks omhoog doordat veel Polen veel goedkoper werken. Is dat eerlijk?

     Of is dat weer links lullen, maar rechts mijn zakken vullen en lekker voor de goedkope Pool gaan?

     1. Satty

      De bruijn

      Misschien moeten Nederlanders wat harder gaan werken? Bij bol in het magazijn zijn ze een keer zo productief die Oost Europeanen! West Europeanen hebben een hele grote mond maar zijn echt het minst productief

      Rien

      De landbouw zou je volgens mij veel beter kunnen verplaatsen. Nederlanders willen voor dat loon niet werken, dan nemen ze liever bijstand!! Dan weet je dat er iets niet klopt!! In de landbouw zijn Oost Europeanen 1, 5 keer zo productief.

      Het is net als met de Afrikanen in Spanje die 2 keer zo productief zijn als Spanjaarden maar nog geen kwart verdienen omdat ze illegaal zijn. Het is veel beter het werk te verplaatsen naar regio’s waar het wel rendabel gedaan kan worden.

     2. DeBruijn

      @Satty,

      Dat is juist mijn punt als je ook mijn andere reactie hebt gelezen: Nederlanders die gezond zijn, die moeten aan het werk geschopt worden.

      Als mensen een houding hebben dat zij liever thuis zitten, dan te werken en werk te min vinden, dan moeten ze ook geen geld krijgen.

      Zo simpel is het!

     3. marco1

      Hahaha Satty toch ik kom veel in magazijnen en overal overwegend oostblokkers. Westen grote mond vast wel maar oosten productief laat me niet lachen wel lomper.

     4. Julian

      Echt snugger ben je ook niet he de Bruijn. Ooit gehoord van loonkosten laag houden? En maar steeds de goedkoopste supermarkt opzoeken voor je groente en fruit.. En maar klagen over anderen.

    3. Adriaan

     @Noppen, nooit op een bouw geweest zeker? Polen hebben het gebouw waar ik woon, ‘gedaan’. Het uiteindelijke resultaat mag er zijn. Ze hebben het dan ook van de opdrachtgever drie keer over moeten doen 🙂

   2. edoc431

    JE VOERT DE GROOTSTE TROL HIER AANWEZIG HOU DAAR TOCH EENS MEE OP JE MERKT TOCH ZELF OOK WEL AAN DIE LAMLUL DAT IE ALLEEN MAAR LOOPT TE PROVOCEREN TRAP ER TOCH NIET IN MARCO1

    1. marco1

     Och ik heb niet zo moeite met meneer Noppen en ik vond dat bij de vakkennis van de Polen wel wat vraagtekens gezet mocht worden.

  2. DeBruijn

   @Rien

   Nogmaals 350000 werklozen en 450000 bijstandstrekkers.

   We hebben zat mensen of wil je die gewoon permanent afschrijven?

   Heel veel landen hebben nu zelf tekort aan jongeren, omdat wij die wegjatten omdat wij te lui zijn om het werk zelf te doen. In Moldavië is 2/3 of 3/4 van de beroepsbevolking naar het buitenland en laten ze hun ouderen stikken. Mogen wij hier weer inzamelingsacties houden. Omgekeerde wereld.

   1. Rien Noppen

    Dit argument is al 50 jaar oud. We kunnen wel roepen dat het vuile werk gedaan moet worden door bijstandstrekkers en werklozen maar dat gebeurt gewoon niet.

    1. DeBruijn

     @Rien

     Dus dan laten we ze maar niets doen voor hun geld? Er moet veel strenger opgetreden worden, wie gezond is én kan werken die moet werken, anders geen uitkering meer.

     Heel simpel, maar alle huilers van dit is niet humaan, vergeten dat het niet humaan is dat je anderen laat werken, terwijl jezelf gezond bent.

     1. Lugar

      Het beste medicijn tegen figuren die hier alleen maar rondhangen om standaard tegendraads te posten en daarmee te trollen =

      #negeren

  3. markw

   Jaa meneer niksnut.

   Maar intereseerd het je niet dat die polen hier om een aanzienelijk lager salaris aan het werk gaan en daarmee de salarissen in bepaalde sectors gigantisch onderdrukken?

   Want waarom een Nederlander aannemen als je voor helft van het geld een pool er neera kan zetten die 9 van de 10 keer ook nog eens onder verschrikkelijke omstandigheden wonen.

   Jij zegt landbouw en bouw hebben meer mensen nodig, prima moeten ze betere salarissen bieden.

   Mensen als jij zijn de reden waarom salarissen de afgelopen jaren structureel niet stijgen. Gebrek aan personeel op de arbeidsmarkt is goed want dat versterkt de positie van de werknemers.

   Betere salarissen en betere omstandigheden kunnen personeel dan eisen omdat de keuze in banen groot is

  4. sjun

   Met minder overdreven miieuverplichtingen, minder pampercultuur en beter werkgeverschap rijzen de loonkosten hier niet de pan uit en kunnen maar zo uitkeringsgerechtigden aan werk geholpen worden dat momenteel blijft liggen. Dat scheelt alweer aan cumulerende kosten van opgedrongen diversiteit, gaat elders een braindrain tegen en vookomt hier ontworteling met daaraan gekoppelde toenemende onveiligheid, criminaliteit en vereenzaming. Maar om een of andere reden (ik denk aan een persoonlijk verdienmodel van entameerders) worden er steeds meer mensen binnengehaald waarvan de aanwezigheidskosten (zorg, huisvesting, ordehandhaving, toenemende onaanspreekbaarheid en toenemende verkeersdrukte) op de samenleving worden verhaald.

  5. Mart

   In het hele verslag hier onder,hoor ik maar eenmaal de wens om het binnengehaalde moslim zootje en afro negers aan het werk te zetten……of zijn jullie al overtuigd dat dit onmogelijk is?

 2. Gekko

  Een Pool (of Bulgaar) heeft na 1 uur werken in Nederland al recht op een uitkering (met dank aan het Europese Hof). Een reden te meer om zeer terughoudend te zijn om massaal arbeidsmigranten naar ons land te halen.

  1. HendrikJan

   @Gekko.

   Net tomaatjes wezen kopen €1,50 per bakje, vers van de plant, bij een grote jongen op dat gebied.
   Zijn verhaal is typerend, het moet steeds groter en bijna het hele jaar rond moet je het product kunnen leveren.
   En 80% van de tomaatjes gaat naar het buitenland.
   En de winst gaat naar de Pooltjes, 40% zit in Polen met een Nederlandse uitkering.
   En deze tuinder is ervaringsdeskundige en geen lid van GL of D66.

   1. joker

    @ HendrikJan.
    Iemand die hard werkt, risico’s neemt én ervaringsdeskundige is zal nóóit lid zijn of worden van GL of D66.

   2. DeBruijn

    Toevallig een Westlander?

  2. Julian

   Die hoeven we niet te halen. Die komen vanzelf. Of weet u niet wie er nu op de akkers werken om fruit en groenten van het land te halen? seizoenswerk is nu al in handen van buitenlanders en kinderen met een vakantiebaantje…
   Zetten we daar Nederlanders op uit een uitkering wordt het veel te duur… En verkopen we niks meer… Zo simpel is het.
   Zo lang iemand met een uitkering meer overhoudt dan een werkende met minimum loon zal er weinig hierin veranderen.!

   1. Lugar

    “Zetten we daar Nederlanders op uit een uitkering wordt het veel te duur… En verkopen we niks meer… Zo simpel is het.”

    En waar worden die uitkeringen van betaald?

    #simpel

 3. TD

  Het een ná het ander!
  éérst het geldverslindende onwerkzame illegalen volk deporteren/uitwijzen en DAN kijken of er eventueel buitenlandse arbeidskrachten benodigd zijn!
  Maar het állereerst de Nederlandse potentie aan arbeidskrachten activeren.

 4. joker

  Jetje heeft één en ander niet helemaal goed begrepen, hoorde ik uit welingelicht bron ;
  hij dacht dat het ging om POTENHOTELS i.p.v. POLENHOTELS.
  Dus gróót misverstand.
  Gezien de verstandelijke vermogens van Jetje wél begrijpelijk.

  1. Rien Noppen

   joker probeert humor.

   1. Gekko

    Voorbeeld van wel geslaagde humor.

    Van der Staaij tegen Jetten: “Wij blijven tegenpolen”.

    1. joker

     @ DeBruijn.
     Nee, géén Westlander.
     Ik wilde maar aangeven dat iemand met vakkennis en óók nog eens hard werkt voor z’n centen (dus die Westlandse tuinder !) géén lid is van GL of van Jetjes clubje. Dát zijn immers de mensen die hard werkenden geheel fin. uitkleden ?

     1. DeBruijn

      @Joker,

      Klopt helemaal, je ziet dat die stadse bestuurders, totaal geen weet hebben hoe het buiten de Randstad er aan toe gaat. Voor bepaalde partij zijn boeren en tuinders allemaal halve criminelen die het leuk vinden om dieren te pijnigen en het milieu kapot te maken.

      Niets is minder waar, op een enkele mafketel na.

    2. joker

     @ Gekko.
     Heeft Van der Staaij dat écht gezegd tegen Jetje ?
     Geweldige humor van die man, had ik niet verwacht.
     Ik weet bijna zeker dat Jetje iets ánders verstond.
     Om mede-poten van Jetje niet te pesten, zal ik niet zeggen wát Jetje wél verstond.

  2. springmaarachterop

   Pisbakken zijn zeker niet goed genoeg voor de poot Jette, die heeft liever een hotel waar hij zijn ranzigheid kan botvieren.

   1. Rien Noppen

    De ranzige homohaat viert hier weer hoogtij.

    Triest volk.

   2. DeBruijn

    Je weet er zelf wel heel veel over te vertellen.

    Ben jij die persoon die steeds achter het gordijn mensen begluurt?

    1. joker

     @ DeBruijn.
     Spijker/kop !!!

    2. Rien Noppen

     Homohaat is dom, DeBruijn, en bovendien in strijd met wet en rechtsstaat.

     Ga je mond spoelen.

     1. DeBruijn

      @ Rien Noppen

      Zucht, snap je zo weinig wat ik zeg, die opmerking was bedoeld voor springmaarachterop .

      Juist om de bal terug te kaatsen.

 5. plakband

  Die debatten zijn in werkelijkheid het opdreunen van uit het hoofd geleerde zinnen. Voor robot jetten geen probleem dus. Helaas was hij verkeerd geprogrammerd of defect.
  #stemzeweg

  1. Lugar

   #stemzeweg

  2. C.A.Barstow

   Geheel mee eens!

   #stemzeweg

  3. joker

   @ plakband.
   Mee eens !
   # stemzeweg

 6. J.C.

  De oproep van Jetten van D66 om 50.000 Polen naar Nederland te halen is gebaseerd op zijn waarneming dat deze arbeidsmigranten dan het werk kunnen doen wat de Nederlanders niet willen doen.

  Vreemde uitspraak. D66 heeft ingevoerd, dat ook Nederlanders die al ruim 40 jaar gewerkt hebben en buiten hun schuld zonder werk zijn komen te zitten, eindeloos moeten solliciteren. Dat er dankzij de linksliberale partijen bijna 1 miljoen inactieven zijn in Nederland (maar die wonen natuurlijk te ver van het werk af, dat gedaan moet worden. Oh, wacht…). Hoezo 50.00 Polen naar Nederland halen.

  Marijnissen slaat hier de spijker op de kop. D66 wil de lonen laag houden voor de bedrijven. En hij wordt daarbij geholpen door sinterKlaas Dijkhoff van de VVD.

 7. Rien Noppen

  Marijnissen ragt helemaal niks aan gort en dat komt omdat de overgrote meerderheid van de kiezers in de gaten heeft gekregen dat je niks hebt aan schreeuwers aan de zijlijn.

  De coalitiepartijen hebben dat goed in de gaten door daarop te wijzen en dat lijkt een handige strategie. Het verklaart ook waarom PvdA en GL een constructieve opstelling kiezen in de oppositie. Dat is electoraal meer winstgevend dan het gebral van populisten waar de kiezer doorheen begint te prikken.

  1. Satty

   Het klopt ook echt niet. Zonder Oost Europeanen zou ik als asperge teler naar Oost Europa vertrekken. Heb je mijn belasting ook niet meer om te pakken. Wat denk je dat bol gaat doen? Die gaan ervandoor als ze geen Oost Europeanen meer in dienst kunnen nemen. De gepamperde west Europeanen werken simpel weg niet hard genoeg en stellen teveel eisen.

   Op zich vind ik dit een hele slechte ontwikkeling maar degenen die de oplossing in nationalisme zoeken sporen niet. Dat moet je juist international bestrijden, natiestaten zijn een vijand voor de arbeider. Wat mij zo verbaast, een conservatieve arbeider, de conservatief is de vijand van de arbeider, kijk naar de acties van Trump.

   1. Rien Noppen

    Sterk betoog, Satty. Geheel met je eens.

   2. DeBruijn

    @Satty, dat is echt onzin! Natiestaten beschermen hun arbeiders juist te meer. Opengrenzen hebben vooral de grote bedrijven winst opgeleverd. Daarom zijn hele fabrieken verplaatst naar lage lonen landen, omdat wij ons nog steeds gedragen als kolonisten: laat anderen het zware werk maar doen. Hoewel het werk in de tuinbouw is helemaal niet zwaar meer. Tegenwoordig rijden er door de kassen allemaal elektrokarren, waar de medewerker op zit. Wij sjouwden met manden en kisten en moesten vaak op onze knieën het werk doen.

    Uitkeringen moeten omlaag en we moeten ophouden met eerlijke arbeid als minder waardig te zien, zoals op scholen geleerd wordt. Ik merkte het al decennia geleden, dat jongens die in de tuinbouw wilde werken voor gek verklaard werden op de MAVO. Terwijl het keiharde werkende en eerlijke jongens waren.

    Er is niets mis met werk in de land- of tuinbouw, zwaar is het al 25 jaar niet meer. Maar het klopt dat wij een lui volk geworden zijn, met rechten, maar zonder plichten.

    We moeten onszelf kapot schamen.

    1. Satty

     Nee de bruijn een natiestaat is een speelbal voor grote bedrijven, verdeel en heers. Kijk maar naar de afschaffing dividend belasting, rutte wou het vk naaien.

     Ik ben het voor de helemaal met je eens. Arbeid moet lonen, het is bespottelijk dat sommige laagbetaalde arbeid fulltime soms het zwaarst belast wordt door middel van toeslagen op minder uren werken.

     Het is een oerdomme zet geweest dat simpele productie arbeid compleet is verplaatst.

     1. DeBruijn

      @Satty

      Ik denk dat juist open grenzen de multinationals bevoorrecht. De Europese multinationals hebben een eigen organisatie die de EU adviseert en zij kwamen als eerste met de Euro, opgen grenzen, enzovoorts. Zodat zij dan heel makkelijk hun fabrieken over de grens neer konden zetten, waar de lonen lager waren.

      Hoe groter een organisatie wordt, des te slechter het wordt, ook met de EU.

      Fusie leidt nooit tot lagere prijzen, meer veiligheid of minder regels. Het worden er altijd meer en de menselijke maat wordt ook een stuk minder.

      Er zijn meer lobbyisten van grote bedrijven in Brussel dan ambtenaren. Een veelvoud wel te verstaan. Dat zegt genoeg!

    2. Satty

     Het is alleen niet meer te stoppen. Mercantilisme was zo gek nog niet. Mensen voor een laag loon laten werken is niet gemeen maar sociaal. Het is asociaal mensen afhankelijk te maken van de staat.

   3. marco1

    Als bol.com bedoelt dan leef je echt in een waanwereld als je denkt de oostblokkers daar hard werken. Ik ben daar 1 keer geweest als ik go3d herrinner in waalwijk. Geloof mij die polen daar doen nog niet de helft van een normale mens. En wat kutbedrijf is dat , die denken áls je daar komt dst je bij hun in dienst ben.Maar hou op te denken dat die oostblokkers zo hard werken in de magazijnen want dat is echt onzin. Ze kwamen om containers met losse stukgoed op pallets te stapelen maar nu rijden ze rond op een heftruck waar je best Nederlanders voor kunt vinden. Ze staan zelfs aan de poort als security omdat de 80% chauffeur pool is en ze in hun taal uitleg kunnen krijgen waar ze moeten zijn en dan snappen ze het nog niet dat stinkvolk in kortebroek, hoodie op en badslippers aan en bij de meeste bedrijven zijn de wc’s afgesloten voor chauffeurs omdat er weer zoeen vuilak een keer tegen de muur gescheten heeft. Nee echt een aanwinst.

 8. Satty

  Marijnissen mag mij wel eens uitleggen hoe zij denkt de tuinbouw overeind te houden zonder Oost Europeanen. West Europeanen willen het werk niet doen, zijn te goed voor hard werken en met het loon nemen ze geen genoegen.

  De enige oplossing is de bedrijfstak verplaatsen naar plekken waar mensen wel hard kunnen werken, Oost Europa, Afrika en Azië.

  Jetten heeft helemaal gelijk maar heeft geen idee waarom. Laat zich afbluffen door een communist, natuurlijk wel 1 dat lid is van de dictatuur op het proletariaat ipv door het proletariaat en een engnek op de rechterkant.

  1. DeBruijn

   Wel eens gehoord van automatisering? Binnen een jaar of 10 – 15 hebben we nog maar 1/4 van de mensen nodig als het zo doorgaat.

   Probleem opgelost. Of dat goed is, dat betwijfel ik. Maar ja, als mensen niet willen werken, dan gaan de ondernemers opzoek naar alternatieven.

  2. FretKarton

   Historisch onjuist:
   De SP is altijd SP geweest en zo ook opgericht. Het zijn de Communistische Partij (CPN), de PPR en de PSP die samen zijn gegaan in GroenLinks. Een communistische stem is dus een stem op GL en niet op de SP! Ik ben zelf een SP-er en een zeer groot monarchist en dus zeker geen communist!

 9. fusilier

  De Polen die hier het hele jaar rond kachelen met hun auto betalen die ook wegenbelasting?

  1. Lugar

   @Fusilier: Goede vraag. Ik denk het niet.

   O ja, rekeningrijden.
   Dat doe ik al, 65% van mijn literprijs brandstof is belasting, inclusief btw, dat dan weer wel. Dus hoe meer ik rijd hoe meer ik rekeninrijd.

 10. C.A.Barstow

  Ik heb het niet gevolgd vanwege het feit dat ik geen behoefde had om naar dat leugenachtige gewauwel van dat linkse ongedierte te luisteren.
  Als ik al wat wil weten over linkse idioterie dan lees ik het betreffende partijprogramma wel.

  Stem FVD!!!

 11. fusilier

  Lugar. Over het zwarte circuit gesproken. In de duurdere woonwijken met veel v.v.d aanhang,zie je toch regelmatig poolse bouwvakkers busjes staan.

 12. Rosasolis

  Ik heb vandaag in de krant gelezen dat L. Marijnissen werklozen uit Afrikaanse landen hier willen halen om de werk te doen, dat Nederlanders niet willen doen. Ik ken een jonge man die bewust heeft gekozen om niet meer weer te gaan werken, nadat hij werkloos werd. Hij heeft een goede opleiding, met diploma. Thuis zitten met TV,
  internet en pop muziek vindt hij geweldig…meer niet. Omdat hij weigert om passend werk te zoeken, en ook niet een tijdelijk baan wil accepteren, krijgt hij nu een zeer kleine basis uitkering. Zijn auto werd maanden geleden in beslag genomen, en hij leeft op een voedsel pak dat hij 1 maal per week mag ophalen. Dit man is geboren en opgegroeid in Nederland uit gewone Nederlandse ouders. Zoals het nu gaat, niemand kan hem dwingen te gaan werken. Hij is al gestraft, vind hij. Hij gaat 1 maal per week op een oude fiets zijn bescheiden voedsel pakket ophalen. Verder doet hij niets.
  Maar ik ken een fijne echtpaar uit Polen, die buren van ons zijn. Beide spreken goed Engels, en studeren Nederlands in een avondklas. Zij is student verpleegkunde in de ziekenhuis in Den Helder, houd van haar studie, en doet het goed. Hij werkt in een tomaten en paprika bedrijf. Mensen uit oost-Europese landen hebben het veel moeilijker dan onze vaak luie, gewende, werkloze mannen en vrouwen die vaak een dure uitkering voor vele maanden krijgen…die wij burgers ervoor betalen in onze belasting. Er moeten niet te veel studenten en werkers uit oost-Europa komen, maar
  liever deze eerlijke, hardwerkende EU burgers, dan vele laag-opgeleiden uit Afrikaanse landen. Ik ga naar de diploma uitreiking van mijn Poolse buurvrouw. Maar ik vindt dat mijn luie Nederlandse buurman een trap onder z’n reet moet krijgen.

 13. Niet L niet R

  Die trekpop heeft heel wat irritatie opgeroepen, door niet het fatsoen te hebben om iemand uit te laten spreken!
  Verder geen woord aan vuil maken aan die min kukel!

 14. Vliegenvanger

  Die Robot Jetten lult als een varken zonder kop. Slaat helemaal nergens op. Wat een lapzwans. Gelukkig heeft hij meer verstand van sleuven.

 15. Bes Tolen

  Er is veel mis met Polen en dat komt door de Roomskatholieke godsdienst. Lang geleden, zo in de tijd van Karel de Grote, sloot de paus een contract met de Westslaven, die voor het christendom op pad moesten. Dat deden ze met grote wreedheid naar het westen toe en ook naar het oosten en zuid oosten. Dat godsdienstig nationalisme is altijd een gevaar voor de buren in Europa geweest maar er zat nog een kant aan. De Chazaren, een Li Turks volk, dat lange tijd het oosten en het zuiden (dus hieronder de Oekraïne) van Rusland beheerste, werden wel verslagen. Stel zo ruim duizend jaar geleden. Rome had nog wat voor dezen in petto en dat leidde er toe, dat het grootste deel van dit heersersvolk joods werd. En wie overheersten dit volk? Nou, dat kunt u zo raden.
  Zo werden de joden daar in een groot deel van Oostslavische gebieden degenen, die van boeren de pacht voor landbouwgronden gingen incasseren. Dit terwijl de eigenlijke landeigenaren, landadel heette dat, voorgoed waren vertrokken naar het Poolse hoofdkwartier. Later dus Warschau. De hele situatie werd er in de loop van jaren niet beter op omdat de incasseerders de pachten eigenmachtig verhoogden. Zozeer verhoogden, dat de boeren het arm hadden en zich uitgeknepen voelden. En zo kwam het tot opstanden. Kijk, en dat verstaat West Europa onder anti semitisme. Waar of niet waar?
  Het is m.i. niet goed om onder anti semitisme maar alles te scharen. En zeker niet het Arabisch nationalisme zoals opgenomen in de koran, onder dezelfde noemer te rangschikken als anti semitisme, in welke vorm ook, als in Europa zich voordeed.

 16. Bes Tolen

  De landbouw heeft maar weinig werknemers nodig. Alleen bij de tuinbouw ligt dat anders. Evenwel wordt die zwaar gesubsidieerd met aardgas en dat is nu net wat Jetten blijkbaar voor staat. Van alles subsidiëren: het wonen, opleiding, de lonen, de hoge kosten van de tuinbouw. Dat terwijl we echt op veel plekken tuinbouw zouden moeten beperken tot wat maatschappelijk in plaats van geld kost, geld in het laadje brengt. Immigratie heeft vanaf het eerste begin Nederland elk jaar alleen maar veel geld gekost en meer dan dat. Dat is de werkelijkheid. Niet eens verzwegen maar bijna altijd wel. Het is een complete ramp.

 17. Florissa

  Betonblokken bij elk groot evenement ,en honderd man politie extra ,omdat ze zo lekker meedoen .Hij heeft het alles goed door die linkse slungel ,om over het aantal buitenlanders wat vast zit in verhouding met blank ,maar niet te spreken .

 18. Fritsie

  Als die glibber Jetten nu ook oprot wordt het een stukje gezelliger!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.