Gewetenloze D66-schurk Rob Jetten schafte Hans van Mierlo’s referendum af, gaat nu Van Mierlo eren met naambordje

Als (toen nog) gewoon D66-Kamerlid verdedigde Rob Jetten de afschaffing van het raadgevende referendum. Een flagrante schending van het gedachtengoed van de partij-oprichter Hans van Mierlo. Maar vandaag, bij de negende sterfdag van de oud-partijleider, doet Jetten ineens als hij z’n trouwste volger is en doopt hij heel slijmerig de D66-fractiekamer om tot de Hans van Mierlokamer. Bah, wat een huichelachtigheid!

En de prijs voor het meest onoprechte politieke campagnefilmpje van vandaag gaat naar… D66-pief Rob Jetten. Hij meende vandaag zijn partij-oprichter Hans van Mierlo te moeten eren, die vandaag precies negen jaar geleden het tijdelijke voor het eeuwige verruilde. “Eén van mijn politieke helden!”, zo jubelde Jetten op Twitter.

Maar hoeveel daarvan méént de robotachtige deugliberaal? Vermoedelijk bijzonder weinig: we herinneren ons namelijk Hans van Mierlo, die het als partijleider en lijsttrekker voor D66 in de jaren ’80 en ’90 voor elkaar bokste om een referendum in een coalitieakkoord te krijgen. Uiteindelijk blokkeerde de Eerste Kamer toen die eerste poging tot een volksraadpleging, maar dat kwam door VVD’er Hans Wiegel.

Hoe anders is het D66 anno 2019. Dit D66 – eerst geleid door Alexander Pechtold, nu door Rob Jetten – wist in het regeerakkoord van Rutte II een passage te plempen waarmee geregeld werd dat een regering met D66 het zojuist ingevoerde raadgevende referendum weer werd afgevoerd. Wat uiteindelijk ook geschiedde, dankzij het optreden van Rob Jetten himself. Jetten was namelijk de woordvoerder op dit thema toen de Tweede Kamer debatteerde over de afschaffing.

En nu? Rob Jetten denkt dat de Nederlandse kiezer aan amnesie lijdt en weer vergeten is dat hij één van Van Mierlo’s voornaamste politieke punten hoogstpersoonlijk om zeep heeft geholpen. Het is alsof de PvdA z’n handtekening zet onder een wet die kinderarbeid weer gaat toestaan, of de SGP die kerken komt sluiten. Volledig hypocriet wat zoete broodjes bakken en zijn partijoprichter eren, terwijl meneertje Jetten zélf z’n politieke uitgangspunten vertrappelt.

Je moet het gore lef maar hebben, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Satty

  ‘Het is alsof de PvdA z’n handtekening zet onder een wet die kinderarbeid weer gaat toestaan’

  Dat zou je van de PvdA niet verwachten. Er is een partij die mensenrechten als lastig beschouwd, die zie ik dat eerder doen.

  1. Siemien

   Er is ook een partij die structureel de burger voorliegt door ze € 1000,– te beloven en nog een paar van dat soort dingen waaronder het verdraaien van de werkelijkheid door woordspelletjes, en ik verdenk jouw ervan dat jij op die partij stemt met uitsluitende toestemming en goedkeuring van je man natuurlijk..

 2. TD

  Jetten wringt zich in alle bochten om de partij te redden,dat gaat met zijn gebrek aan charisma niet lukken,en dan heeft hij ook nog die betweterige houding.

 3. Rien Noppen

  De opgewonden toonzetting van dit artikel doet vermoeden dat Rob Jetten door DDS inmiddels wordt gezien als een geduchte politieke tegenstander.

  1. Gekko

   Moewahahaha.

   Lachen met Noppen.
   Beter dan met homovideo’s.

  2. ZiggyStardust

   Ja idd Rien. Gelukkig weten wij wel beter hé!

  3. Niet L niet R

   Nee en mislukte minkukel!

 4. HendrikJan

  Zonde van de partij, met Hans en Hans spraken ze mij wel aan, eerlijke en oprechte bedoelingen.
  Maar in deze nieuwe eeuw, is de partij een weg ingeslagen die niet de mijne is.

  Pechtold , Ollongren , Jetten het is een enge club geworden het zij zo.

  RUTTUP en NEXIT.

 5. PMG

  Deze infantiele gedragingen van Jetten laten duidelijk zien hoe erg hij twijfelt aan onze intelligentie.

  1. santiago

   PMG. Nou nou, aan de intelligentie van jou hoeft toch niemand te twijfelen.

  2. Lugar

   @PMG: +1

 6. Piet Klein

  Ik ervaar dit soort zaken als goedkoop. Ineens ongeveer een maand voor de verkiezingen proberen tal van partijen te pleasen met bijzaken of zaken die ze lang genegeerd hebben en nu ineens een bepaalde aandacht krijgen. Frequent zien we berichten dat Wopke Hoekstra toch echt wel opkomt voor het Nederlands belang, weerstand biedt aan de Fransen, achter de schermen aan het werk is, maar voor de schermen zien we niets, de Jong maakt zich ineens zorgen over de marktwerking, Grabberhaus ontdekt een salafistische school en Halsema mag het klusje klaren, Dijkhof was ineens toch tegen het klimaat akkoord, maar dat onderwerp verstomde ineens. Klaver laat zich graag fotograferen met kinderen die zich zorgen maken om het milieu. Dat goedkoop pleasen betekent dat ze zich realiseren dat op de echte inhoud de standpunten niet verkopen. Het is ook een soort belediging van de kiezer, met snoepjes of alleen maar de verpakking van snoepjes kiezers proberen te paaien. Een politiek die kennelijk gedurende één maand het ergens begint te dagen dat ze misschien een politiek bedrijven die de kiezer niet lust.

  1. DidiMadloba

   Het is aan de oppositie – beter gezegd de opponenten – om te bewaken dat er op deze gebieden inderdaad wat gebeurt.

   Moeten we daarom onze hoop richten op Baudet? Welnee, die heeft het veel te druk met zichzelf.

   Een nieuw zorgstelsel bedenken – dat is een enorme uitdaging. Maar van Baudet verwacht ik op dat punt geen enkele bijdrage.

 7. Heras

  Het bordje is geldig tot 20 maart

 8. biggeorge

  Dat referendum pakt vaak negatief uit voor de regering en daarom willen ze er opeens vanaf. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het volk dmv een referendum echt wat te vertellen krijgt.

  1. Siemien

   En daarmee is de democratie om zeep geholpen

   1. santiago

    Siemien. Van een democratie is reeds lang geen sprake meer in Nederland.

    1. DidiMadloba

     Is de opkomst van het FvD u ontgaan?
     Ach nee, u heeft gelijk, Baudet is een clown, een hele goede, dat wel, maar veel te populistisch om ooit invloed te hebben.

 9. Ries

  Volgen mij kan de man nauwelijks verder afdalen in de grotten van betekenisloosheid. Oftewel in de Nop-modus: “irrelevant” .

 10. Raveltje

  En alweer een mislukte verkiezingsstunt

 11. C.A.Barstow

  Jetten is D666 aan het vernietigen, prima laat hem daar vooral mee doorgaan, deze partij is een ramp voor ons land, dus weg ermee.

  STEM FVD!!!

 12. NoDoubt

  Mierlo:”Ook gij Brutus”

 13. Pescador

  Die homo loopt achter iedereen aan en heeft zelf helemaal geen verstand en zeker geen visie, als hij denkt dat iemand de macht heeft kruipt hij die persoon in de kont om mee te profiteren, hij leest veel politieke verslagen en copieerd veel daar van als ware het zijn idee, het is eigenlijk een nakwaker.

  1. DidiMadloba

   @redactie: vindt u het gepast dat Jetten “homo” wordt genoemd? Voor het onderwerp is het in elk geval irrelevant.

 14. sjun

  Dat wordt dus vanaf nu de “referendumkamer”.

 15. Lugar

  Rob Jetten, kapitein Rob Jetten, aan het roer van D’66 onderweg naar de bodem van de Hofvijver. Kansloos clubje van hetzelfde radicale en extreme gehalte als GroenLinks.

  Blubblubblub.

  #stemzeweg

 16. Niet L niet R

  Dat dit figuur D66 aanvoert, is te danken aan Pechtold, ook zo,n minkukel!
  Hans van Mierlo draaier zich om in zijn graf!

 17. Fritsie

  Hans zou zich in zijn graf omdraaien!

 18. Vrijedenkert

  Tja van Mierlo was een mens…

 19. DidiMadloba

  Een kwestie van voortschrijdend inzicht. Van Mierlo was een romantische dromer die “meer mensen bij de politiek wilde betrekken”, maar de meeste mensen vinden het wel best zo. Betalen we niet belasting om politici de gelegenheid te geven zich namens ons in allerlei ingewikkelde vraagstukken te verdiepen?

  Achteraf was het referendum een experiment. Dat pijnlijk duidelijk maakte dat het een onbruikbaar instrument is. Keer op keer verdraaiden lepe populisten het onderwerp, en keer op keer bleef de vraag onbeantwoord “wat wil je dan wel?” Die laatste vraag ligt nu wel heel pijnlijk op tafel bij de Brexit. Maar ook bij het “sleepwet” referendum, waar ik nog wel enige sympathie voor kon opbrengen, bleef dat open. Om kritiek zo veel mogelijk voor te zijn had het kabinet de politiek een flinke vinger in de pap gegeven in de leiding van de BVD. Politici zijn daar uuteraard niet tegen – maar inlichtingenwerk moet ook geen politieke speelbal worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.