GroenLinks-censuurpolitie weer op pad: woordje ‘integratie’ moet worden geschrapt

Vanaf nu mogen het SCP en het CBS niet meer hun twaalfmaandelijkse ‘Jaarrapport Integratie’ uitgeven. Ze moeten het nu, omwille van ethische motieven, gaan omschrijven als ‘Jaarrapport Sociale Staat Nederlanders met een Migratieachtergrond’. Dat wil in ieder geval GroenLinks, die daarover een motie heeft ingediend in de Tweede Kamer.

D09ke_lWkAEjbZY

Bovenstaande motie wordt vandaag bij de Tweede Kamer ingediend door GroenLinks-vertegenwoordiger Zihni Özdil. Het begrip ‘integratie’ is immers achterhaald, aldus het linkse Kamerlid. Hij sluit daarmee deels aan bij teksten die DENK eerder ook al uitstamelde. Ook die partij vindt dat de term ‘integratie’ aan vervanging toe is. Volgens Kuzu wordt het tijd dat we stoppen met ‘integreren’, en wordt het tijd om Nederlanders met een migratieachtergrond (de nieuwe buzzterm, ja ja) gewoon maar te ‘accepteren‘. Ook al is duidelijk dat lang niet iedereen kan meedraaien in de Nederlandse maatschappij.

Özdil van GroenLinks gooit het over een iets andere boeg. Wat hem betreft moeten burgers minder tolerantie tonen, en meer met elkaar in debat gaan:

“‘We zullen een grote stap vooruit zijn als we het huidige integratiebeleid, dat gestoeld is op tolerantie, in de prullenbak gooien. Dat is geen links of rechts verhaal. […] Hoe we naar tolerantie en integratie kijken is echt iets dat ik wil veranderen. Ik ben ervoor om de minister van integratie af te schaffen. Want onderwijs, werk en criminaliteit zijn belangrijke beleidsthema’s voor iedereen. Maar integratie heeft te maken met iets anders: wortel schieten, burgerschap. Dat betekent een premier die niet zegt ‘Pleur op’, maar: ‘Jullie moeten gestraft worden net als iedereen, maar jullie horen wel bij dit land’.”

Het Kamerlid heeft voor een heel groot deel gelijk, maar hij heeft het mis als hij denkt dat je in dit land zaken kan oplossen door te gaan knutselen met taal. Je verandert de werkelijkheid er niet mee, maar legt wel – bedoeld of onbedoeld – een nieuwe politiek-correcte deken over het taalgebruik in Nederland. Het integratiedebat is meer dan welk ander debat gebaat bij duidelijkheid: met het vervangen van korte en helderde begrippen door wollig ambtelijk vocabulair schieten we niets op.

Maar wellicht is het nog niet te laat: het is nog niet bekend of de motie van Özdil op een meerderheid kan rekenen in de Tweede Kamer. Op z’n vroegst zal er aanstaande dinsdag pas over gestemd worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. HendrikJan

  Wel een goed ding, wat er nu weer gebeurt.
  Groen Links, via een Turkse inwoner van Nederland.
  Gelukkig maken zij zelf Groen Links, zo de afstand groter tussen hun DENKwijze en de
  Autochtone Nederlanders.
  Schept weer een stukje duidelijkheid.

  RUTTUP en NEXIT.

 2. Scarletti

  Deze discussie is van alle tijden. In de jaren ’80 werd het woord buitenlander vervangen door allochtoon, vanwege de vieze smaak die de gimiddelde Nederlander had over gebrekkige integratie van de econkmische gelukszoeker. Recent moest allochtoon plaatsmaken voor Nederlander met migratie achtergrond omdat ook allochtoon een te negatieve klank had gekregen. Nu wil men “integratie” weer afschaffen. Men kan het probleem niet verhelpen door het maar niet meer te benoemen. Bovendien is het een keiharde klap in het gezicht voor buitenlanders die zich wel de moeite getroost hebben en te integreren

  1. HendrikJan

   @Scarletti.

   Alle benamingen na gastarbeider zijn luchtballonnen geweest.

 3. Jantje

  Kortom, de integratie is mislukt.
  Bedankt @Groenlinks om dit eindelijk toe te geven.
  Niet bedankt @GL om dit mede te hebben veroorzaakt.
  Maar, eerlijk gezegd, denk ik alleen maar “verkiezingstijd” in dit soort gevallen.

 4. Politiek Profeet

  Even de Hamas achtergrond van Ozdil onderzoeken……zijn er sympathien geuit door dat groenige slijkding of betaalt hij mee aan bloedgeld voor elke gedode israelier?
  Allemaal vragen waar je groen slinks elke keer weer mee kan confronteren……

 5. Vrijedenkert

  Typisch weer Groene(S)Links…

  Complete volksstammen met dubbel paspoort die een buitenlandse dictator aanbidden ondanks dat men hier al 4 generaties woont en werkt, bezetten doodleuk met duizenden tegelijk bruggen met nationalistische vlaggen ondanks dat ze in ander land verblijven.
  Leraren worden geschorst om een wel of niet gezegde correcte meniing waarbij grote groep leerlingen met een bepaalde achtergrond deze opzettelijk weg willen werken ondanks vrijheid van meningsuiting voor leraar.
  Een groep nationalisten dumpt illegaal wat afval bij een moskee met wat kritische teksten erbij afkeurenswaardig maar geen einde van de wereld, zeer bedenkelijk gebedshuis en radicalen die zelf geen enkele kritiek dulden richting eigen religie schreeuwen gelijk moord en brand, spreken over aanslag en eisen verregaande maatregelen met zware straffen en anders gaan 1 miljoen zelf maatregelen treffen maar als puntje bij paaltje komt zelf lak hebben aan democratie en wetgeving want blasfemie dus ook belediging van profeet is toegestaan in dit land maar volgens hun zelf gaat dit niet op voor de islam

  En nu wil Groen(S)Links dat SCP en het CBS niet meer gaan rapporteren over integratie? Deze partij is compleet van de pot gerukt!

 6. Tante Sidonia

  Doorgaan “New-Religion” t.w. Groen-Links; en…………….. zoals het met een religie gaat:
  veel verbieden; zie Islam etc,.

 7. Original NL

  Tja..als je het woord integratie verbiedt is het integratie probleem opgelost!

 8. FJ

  Kunnen we ons niet beter direct overgeven aan dat gepeupel.

  1. Original NL

   Is reeds in volle gang FJ.

 9. BB

  Zijn er geen belangrijkere zaken?

 10. Lugar

  Ach ik zie ze aankomen met dat schrappen:

  – Neger
  – Negerzoen
  – Allochtoon
  – Jodenkoek
  – Blanke vla

  #hoepelop

  1. IJsbrand Koudvuur

   Lugar,
   Jodenkoeken verbieden is antisemitisme ten voeten uit!!!
   Mocht CIDI hier lucht van krijgen zijn de rapen gaar!
   En ,och, ik zie M. Jacobs al staan op de dam…

   1. Lugar

    #jodenkoek

 11. Florissa

  Beter Groen Links schrappen ,die lui zorgen elke keer weer voor een zeer hoge zuurgraad ,en dat is zeer schadelijk voor de volksgezondheid .

 12. lIN-T

  Nederland bestaat niet meer. Teveel onaangepaste buitenlanders en Brussel heeft het voor het zeggen. Geef het maar terug aan de zee.

 13. Michael M

  Wat wil Groenlinks nou. Ze vervelen zich werkelijk het gompes. Niets te doen hebben ze. Ze zoeken maar eindeloos naar iets wat er niet is. Ze gedragen zich als zodanig met andere woorden: De hele wereld mag hier naartoe komen al moeten we met bouwen de hoogte in. En wie graag onze complete Nederlandse bodem wilt opkopen graag alstublieft gedrag. In de uitverkoop. Er is helemaal niets Groens aan met die Groenlinks. Soeplinks, of Linkesoep zou een betere partijnaam voor ze zijn want als die aan de macht komen dan schieten de energieprijzen, brandstofprijzen flink omhoog en zullen we met zen allen veel meer moeten gaan betalen. Onzinverhaal met we laten de bedrijven opdraaien voor de energiekosten volgens Klaver en diezelfde bedrijven berekenen het gewoon weer door aan de burger.

 14. TD

  Het woord “integratie” kan ook beter verdwijnen uit de Dikke van Dale,het woord is zinloos omdat integreren een gebeurtenis is die amper of niet plaatsvindt in Nederland!
  Het woord remigratie kan ook uit de van Dale,komt ook zelden voor!
  Sommige woorden die op het moment weinig gebruikt worden zoals deporteren en uitwijzen moeten in de van Dale blijven staan,die woorden gaan we in de toekomst nog zéér veel gebruiken!

  1. Adriaan

   +++

 15. Step one

  Waarom ontkennen dat de integratie is mislukt? Dat krijg je met niet inpasbare immigranten.

 16. AS210854

  Groenlinks is een dependance van Denk. Een stem op GL is een stem op DENK.

  1. Tante Sidonia

   AS210854

   Klopt! +++

 17. Step one

  De prioriteiten gaan steeds vreemder karakter krijgen. De burgers raken al immuun voor die klimaatangst en krijgen ook echt genoeg van dit soort gedram. Ga zo door Groen Links en uw achterban gaat ook slinken.

 18. Gerlos

  Nutteloze suggestie we blijven gewoon intregatie benoemen en Hendrik Jan met je Rutte fobie nogmaals Rutte zit zijn rit uit en NEXIT gaat niet gebeuren, misschien komt er wel een Rute 4, mocht het zo zijn dan hoop ik dat u niet in de stress schiet.

 19. PMG

  Het moet niet gekker worden, buitenlandse parasieten integreren totaal niet en GROOT LINKS heeft daar een probleem mee en denkt dit zo op te kunnen lossen.

  Dit begint verdacht veel te lijken op een clubje in mofrika dat ooit ook zoiets begonnen is.
  Samen met de ANTI democraten 666 die u het liefst de bek snoeren, op uw 70ste afknallen en beroven van alles wat maar bruikbaar is.

 20. Eric Donkaew

  Het kan best hoor, ‘Jaarrapport Integratie’ vervangen door ‘Jaarrapport Sociale Staat Nederlanders met een Migratieachtergrond’. Het jaar erop heet het immers toch weer anders. Dat is een wetmatigheid in Nederland.

 21. Niet L niet R

  Neem het hen niet kwalijk, zij zijn niet in staat om iets naar voren te brengen wat voor Nederland van belang is!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.