sylvana

GroenLinks-raadslid hekelt 'zwartwerken' na interactie met Sylvana Simons' revolutionaire garde!

Geen categoriemrt 10 2019, 12:00
Het borrelt bij GroenLinks. Niet alleen lijkt de partij te flirten met radicale elementen van de antisemitische BDS-beweging, maar blijken haar volksvertegenwoordigers nu ook ordinaire taalgoochelaars. Eerder wilden ze het woord 'integratie' al schrappen. En nu blijkt dat een raadslid uit Amsterdam, na interactie met een lid van Sylvana Simon's partij BIJ1, zich zorgen te maken om gebruik van het woord 'zwartwerken'. Simons' revolutionaire garde is dus blijkbaar invloedrijker dan gedacht!
https://twitter.com/sypwynia/status/1104347799745978368
Bij GroenLinks stond het luchtalarm waarschijnlijk hevig te loeien nadat ze door één van de leden van BIJ1 zijn gewezen op de mogelijke negatieve associaties, die het woord 'zwartwerken' zou oproepen bij lezers. Het raadslid uit Amsterdam vond de uitspraken van het BIJ1-lid dermate veel gewicht hebben dat het raadslid zelfs het Parool benaderde met het verzoek om het woord 'zwartwerken' uit het citaat te halen.
Niet omdat het woord niet werd gebezigd, maar simpelweg omdat het woord wellicht iets te maken heeft met het kolonialisme. Grutjes! Een hypergevoelige reactie. Maar wellicht dat ons meer duidelijk wordt als we vragen naar de reden waarom het GroenLinks-raadslid het Parool vroeg om het woord 'zwartwerken' te verwijderen. Dit deed ze omdat de politica bang was dat BIJ1 anders haar initiatiefvoorstel niet zou steunen!
Moet je nagaan. Als de partij van Sylvana Simons één verkeerd woord ontdekt in een woordvoering, vanwege het feit dat er mogelijke associaties worden gedaan door lezers, dan is dit blijkbaar al voldoende om steun voor het voorstel in te trekken. Wil je Sylvana Simons meekrijgen dan moet je dus wel erg goed op je woorden passen. Deze woordenpolitiek van BIJ1 en de onderdanigheid waarmee GroenLinks de woordenoorlog accepteert en voortzet is schokkend te noemen.
Waarom is het zo belangrijk om zoveel aandacht te besteden aan de mogelijke associaties van één woord? Die associaties verschillen sowieso per persoon. Maar voor de linkse partijen in de Amsterdamse gemeenteraad lijkt het de modus operandi ondertussen. Daar wordt de vlag van de revolutie hoog gehouden:

If You Want to Change Things, Remember Every Revolution Begins with Words

En dus gaan de verzetsstrijders van GroenLinks en BIJ1 vol op het orgel: 'het woord moet gewijzigd, want!' Kom op zeg. Doe even normaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten