Heel chic: Rutte III-bedrijfspoedel Paul Blokhuis (CU) gaat persoonlijk op boete-razzia langs kleine cafés

Lekker op pad om kleine ondernemers te treiteren met boetes, omdat er misschien net buiten de rookruimte iemand een peuk opsteekt. Ja, zo rollen Rutte III en de grote betuttelstaatssecretaris Paul Blokhuis kennelijk.

Je moet even knipperen met je ogen, maar dan blijkt het toch allemaal echt te zijn: Rutte III stuurt niet alleen rookpolitie langs kleine cafés om daar boetes te innen ten einde de gaten in de eigen begroting te kunnen dichten, maar als een soort cowboy rijdt ook staatssecretaris Paul Blokhuis (bettutelzaken) mee met controle-instantie NVWA. De ChristenUnie’er schept er een zichtbaar genoegen in om kleine ondernemers op kosten te jagen, omdat één of andere halvegare net buiten de grenzen van de rookruimte een sigaret opsteekt.

En ja, stoppen met roken is goed en accijnzen op zoiets kwaadaardigs als tabak mogen best omhoog: allemaal prima. Maar laat die ondernemers toch gewoon met rust. Zeker van een kabinet met de VVD zou je verwachten dat daar meer piëteit mee is. Maar nee, wat zegt Paul de cafésloper? “Er wordt direct een proces-verbaal geschreven. Ik heb zwaar respect voor de mensen die dit werk doen.

Wat krijgen we straks? Carola Schouten die de schepen van pulsvissers al satanisch lachend aan de ketting legt? Gert Jan Segers die een beeldenstorm gaat houden in protestantse kerken? Je zou het haast maar verwachten. En een van oor tot oor grijnzende Mark Rutte steekt dan z’n twee duimen omhoog.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Onzin456

  Accijns nog hoger zeg je?
  Leuk zo’n liberaal land….
  Iedereen mag toch zelf bepalen wat hij/zij doet?

  1. Rien Noppen

   Je mag je eigen gezondheid schaden maar niet die van anderen. Daarom geldt er terecht een rookverbod in de horeca.

  2. Satty

   Dus anderen mogen jouw ongezonde levenstijl betalen?

   1. edoc431

    Als jij ziek wordt vent gooien we je wel over de schutting ok ????

 2. Rien Noppen

  “En ja, stoppen met roken is goed en accijnzen op zoiets kwaadaardigs als tabak mogen best omhoog: allemaal prima”

  Als je dat vindt rijst de vraag waarom niet op de naleving van dit beleid mag worden toegezien.

  1. Bart

   En daar is de facist rien ook weer.

   1. Rien Noppen

    Niet zo raar schelden, Bart, dat komt nogal dom over.

    1. Zomaar73

     Rien Noppen – Gelukkig scheld jij nooit. Idioot, dwaas en nog heel veel andere woorden gebruik je. Vaak met een omweg, maar je bedoeld hetzelfde.

     Dus wie de schoen past

     1. Rien Noppen

      bedoelt

     2. Zomaar73

      Rien Noppen – Dat bedoelde ik ook.

   2. Satty

    Volgens mij weet jij niet wat fascisme is.

  2. Peter Oudshoorn

   De Stasi zag ook toe op de naleving van het Honecker-beleid en gisteren keurde Rien Noppen dit binnen een FvD-context nog ten sterkste af. Bij zijn Grote Roerganger Rutte is het natuurlijk geoorloofd en zelfs toe te juichen.

 3. F. Domela Nienhuis

  In vroegere tijden heette zoiets kopgelden opstrijken.

 4. Gekko

  Bij de ministers is Eric Wiebes (Economische Zaken & Klimaat) de grootste malloot. Bij de staatssecretarissen is dat Paul Blokhuis (VWS). Maar malloten of niet, dit soort lieden is wel levensgevaarlijk. Wiebes zadelt iedere Nederlander op met gigantische kosten voor de energietransitie. En Blokhuis ontneemt iedere Nederlander zijn/haar laatste pleziertjes.

  Als ik moet kiezen, vind ik Blokhuis wel de grootste engerd. Hij doet me denken aan de Inquisitie, de Roomse handhavingsdienst uit de middeleeuwen die iedereen die er een iets afwijkende mening of levensstijl op nahield, op de brandstapel bracht.

  1. Rien Noppen

   Als roken je laatste pleziertje is dan heb ik met je te doen, Gekko.

   1. Gekko

    We zijn niet allemaal internet-verslaafd, Noppen.

    1. edoc431

     Je weet toch wel wat noppes zijn pleziertje is he … iets met kleine kids daar kickt ons noppertje op @gekko beter niet op reageren dat haat dat ventje .

  2. Dik

   Baudet wil ze niets voor niets vervangen!

 5. Zomaar73

  Wat een gezeur weer. Laat die mensen lekker roken.

  Gaan ze straks ook de seksclubs langs of iedereen wel een rubber omdoet?

  1. Satty

   Breng ze niet op ideeën.

   1. Zomaar73

    Mij zal je er niet vinden, dan ga ik liever roken.

  2. Henk-Jansen

   Als ik naar een café ga om lekker een drankje te doen wil ik niet in de kankerverwekkende rook van een ander te hoeven zitten!

   1. Zomaar73

    Henk-Jansen – Rijd jij auto?

   2. Henk Albarda

    Daarvoor zijn er duizenden kroegen waar je niet mag roken. Maar alle begrip, je bent eerst een stadwandeling van enkele uren gaan lopen om 1 kroeg te vinden waar gerookt wordt…….

 6. Nerva

  Wil het artikel van inquisiteur Blokhuis op Nieuwskoerier plaatsen ter openlijke schandpaal wordt het geweigerd zijnde spam, zucht..
  Onder het motto des te meer mensen deze enge man kennen des te eerder is hij weg hopelijk.

 7. Nerva

  Lees dat Gekko dezelfde gedachte heeft.
  En dan gek kijken dat iedereen plots in wanhoop op een partij gaat stemmen die nog begrijpt wat vrijheid inhoudt hopen we.

 8. Pescador

  Ik heb net gelezen dat een fles wijn net zo slecht is als 10 sigaretten dus zullen we het drinken van wijn dan ook maar gaan verbieden.

  Een afgod aanbidden is ook een grote zonde dus kunnen we die gasten van de CU ook wel opsluiten.

 9. Henk Albarda

  Eerst even lachen, zelden uitsluitend zinloze reacties van de heer Noppen gelezen. Heer Noppen, u had naar mijn mening nog 10 % inhoudelijke reacties, dat begint te dalen. Ik waardeer uw inhoudelijke reacties omdat we meestal politiek lijnrecht tegenover elkaars staan. Maar graag wat vaker inhoudelijk? Bij voorbaat dank……
  Ik ben overtuigd niet roker. Tevens beschouw ik iedere wet en regel als een document dat onder voorwaarden gehandhaafd mag worden, echter ook aan de dagelijkse praktijk aangepast kan worden. Behalve in Amsterdam, deze communistische gemeente handhaaft immers alleen wetten die de politieke kleur van het communistische ‘bestuur’ aanstaan. Daarmee geeft Amsterdam mij vrijbrief me te houden aan de wetten die mij aanstaan. Als Blokhuis naar Amsterdam komt, zal hij eerst het hele gemeentebestuur een boete moeten geven voor ‘openbare orde-verstoring’ ……..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.