Hilarisch: ING-topman wil -- natuurlijk helemaal niet uit egoïsme! -- "soepelere bonusregels". Want Brexit

Geen categoriemrt 26 2019, 13:00
Ik ben er helemaal klaar mee.
Ralph Hamers -- topman van ING -- wil dat Nederland de bonusregels voor banken versoepelt. Volgens meneer is dat noodzakelijk omdat dit ervoor zorgt dat financiële instellingen dan vaker naar Nederland komen.
Financiële instellingen? Ja, die zouden allemaal staan te springen om naar het vasteland te komen als Brexit doorgaat. En Nederland zou dan een heel goed land voor ze zijn... ware het niet dat we al die vreselijke regels (!!!) hebben. Aldus Trouw:

Nederland snijdt zichzelf in de vingers doordat het strengere bonusregels hanteert dan andere Europese landen. Dat zegt ING-topman Ralph Hamers in een interview met de Britse zakenkrant Financial Times. Vanwege de beperkingen zouden financiële instellingen Nederland mijden als vestigingsplaats, net op het moment dat de brexit zorgt voor veel verplaatsingen binnen Europa.

Mensen met een werkend lange-termijn-geheugen kunnen zich vast nog herinneren dat Hamers vorig jaar in het nieuws kwam omdat ING de bonusregels probeerde te omzeilen om hem een forse salarisverhoging te kunnen geven. Hij zou aandelen krijgen ter waarde van 50 procent van zijn vaste salaris.
Helaas voor hem reageerde het publiek daar zo woedend op dat ING zich uiteindelijk gedwongen voelde om het voorstel maar in te trekken.
En nu komt meneer dus in het nieuws omdat hij (wederom) roept dat de regels versoepeld moeten worden zodat hij en zijn collega's meer kunnen verdienen.
Juist.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten