Hork Jetten (D66) grijnst bij anti-Hemwegbord tegenover Hemwegcentrale – bijna ontslagen personeel terecht woedend

Campagne voeren door werknemers van een energiecentrale te dreigen met ontslag: Rob Jetten van D66 kan het. Hij schept op een verkiezingsbord op: “Wij halen Hem weg”, doelend op de Hemwegcentrale in Amsterdam. Hij plaatste dat billboard alleen pal voor de Hemwegcentrale zelf, waar het personeel nu elke dag moet lezen dat D66 hen gaat proberen te ontslaan. Wat een walgelijke actie.

robjetten-hemweg

Rob Jetten heeft zijn bijnaam ‘Robot Jetten’ weer eens eer aangedaan. Ditmaal niet omdat hij als een volleerde voorlichter eindeloos hetzelfde politieke puntje herhaalt, maar omdat de D66-voorman weer eens aantoont over geen enkel inlevingsgevoel te beschikken. Ditmaal staat de D66-koning op Twitter te lachen, te grijnsen en zijn duim omhoog te steken bij een verkiezingsbord van zijn partij over de Hemwegcentrale, een kolencentrale in Amsterdam. Vanwege ‘Parijs’ en het Klimaatakkoord hangt de energievoorziener sluiting boven het hoofd, en dat doet Rob Jetten zichtbaar goed.

De werknemers van de fabriek moeten niet alleen voor hun baan vrezen, ze zien dus ook elke dag dit treiterende D66-verkiezingsbord dat opschept dat ze toch maar even honderden mensen gaan ontslaan. Vreemd om daarom jezelf op de borst te kloppen, maar de compleet emotieloze zak hooi Rob Jetten gaat verder: hij komt ook nog even een foto maken met het genoemde billboard. Hij lacht, wijst naar het bord en steekt z’n hand omhoog. In de verte natuurlijk de Hemwegcentrale, waar mensen gewoon aan het werk zijn terwijl flierefluiter Jetten een beetje foto’s voor z’n Twitteraccount staat te nemen.

Geen wonder dus, dat menigeen laaiend is:

“Dit is een klap in het gezicht van de medewerkers”, stelt De Unie-voorman Reinier Castelein over Jettens schreeuw om aandacht. „Hoe haal je het in je hoofd om zo te polariseren. Om mensen die gewoon hun werk doen zo pontificaal elke ochtend bedreigend te confronteren. Omdat ze volgens D66 in de verkeerde sector werken. Hiermee worden tweehonderd mensen weggezet. Dit kan gewoon niet. En het is bovendien erg kinderachtig.”

Ook eigenaar Vattenfall (Nuon) is verbolgen. Zeker omdat de poster pontificaal naast de centrale is opgehangen. „Heel ongelukkig voor werknemers”, zegt een woordvoerder. „Zij hebben vrijdag het nieuws gehoord. En dat is niet goed gevallen.””

En het allerergste? D66 is door Nuon gevraagd de poster daar weg te halen. De lomperikken van Rob Jetten hebben dat verzoek gewoon negeerd – en hadden niet eens het fatsoen om een antwoord te sturen. Bah, wat een onmenselijke partij is het kille D66 van het levende algoritme Rob Jetten!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. observer

  Waarom bouwen ze er niet een mini kerncentrale naast, driekwart van de infrastructuur staat er immer al (turbines, generatoren, netwerken, bekabeling, gebouwen, water, koeltoren, enz.)

  1. PMG

   mini kerncentrales zijn een beetje duur

   1. Onzin456

    Duurder dan 1000 miljard?

 2. PMG

  Ja, Jetten, dit is te schofterig voor woorden!

 3. DeBruijn

  Je ziet dat D66 niets heeft met de gewoon man of vrouw, alleen met hun grachtgordelachterban en mensen van het COC.

  Hopelijk ziet de rest van Nederland dat.

 4. Lugar

  Wij halen Rob Jetten weg!

  #stemzeweg

 5. joker

  Ook Jetje D66 maakt weer eens duidelijk dat “mensen” voor hem niet belangrijk zijn, alléén als stemvee !!
  Je zal er maar werken en dan staat zo’n minne “man” voor ’t hek te grijnzen wijzend naar een bordje waaruit blijkt dat je wordt ontslagen.
  Hopelijk gaan bij nog véél meer mensen de ogen open i.v.m. de a.s. verkiezingen.
  Stem op mensen die om mensen geven !
  Sorry, bijna vergeten :
  RUTTUP en NEXIT.
  (vrij naar HendrikJan)

 6. Stanly2000

  Wat een treurige hansworst(je) is het toch!

 7. RPML

  Op zich een prima actie; het toont aan dat D66 niet verder denkt dan een koe sch**ten kan. CO2-certicaatjes naar het buitenland en daar uitstoten, (bruin)kolenstroom uit Duitsland weer naar binnen halen en de factuur naar de burger. Duitsland zit allang aan de max voor zonnepanelen en windenergie en die 1.000 MW is een stevige centrale. Reken maar dat Nuon zich flink laat betalen voor deze politieke retoriek en dommigheid.

  1. Lugar

   @RPML: Je hebt de CO₂-koe opnieuw bij de horens. We worden besodemieterd waar we bij staan en er wordt gestemd op GroenLinks omdat veel vrouwen zwanger willen worden van dit gevaarlijke mannetje.

   i.imgur.com/0NZ7lTo.png

   Doet mij trouwens denken uit een uitzending (teruggekeken) van Zondag met Lubach waarin hij het groenestroom-verhaal finaal onderuit haalt. ‘U denkt groene stroom te hebben gekocht? Nou we hebben goed nieuws, want minder dan 2% is groen, gewoon gemixt met pikzwarte en grijze stroom…’

   youtube.com/watch?v=xW-VLPyxqAM

   1. RPML

    De Lubach -uitzending toont haarfijn aan hoe we besodemietert worden; niets is wat het lijkt, het is gewoon een slimme marketing-truc van de energiemaatschappijen. Al sinds 2000 verdwijnt er op grote schaal diermeel in de Maasvlakte-centrale; niks groene stroom maar een deal tussen (destijds) Rendac, E.On en de overheid; E.on lost het probleem van Rendac en de overheid op in ruil voor groencertificaten.
    Het onnozele argument als zou de luchtkwaliteit in Amsterdam erdoor verbeteren wordt alleen gevoed door kakelende onwetenden (namen hoef ik niet te noemen); sinds de installatie van elektrofilters, een ROI en een DENOX komt er alleen nog maar stoom uit die centrale, en dat is al zo sinds een jaartje of 30. Even verder op staat de stoomspuwende AVI van Amsterdam, maar ja, daar is de gemeente Amsterdam aandeelhouder van…

    1. Lugar

     @RPML: Heerlijk, jouw reacties! Zegt het voort en lees het hier <–

     1. RPML

      youtu.be/M06_3c4KB_0

      Diermeel…

     2. Lugar

      @RPML: Groene stroom van beendermeel (diermeel) van verpulverde kalfjes die geen economische waarde hebben, anders dan in de fik gestoken te worden zodat wij ‘groene stroom’ hebben.

      Lust jij nog peultjes?

     3. RPML

      En om je een idee te geven: in de Maasvlakte-centrale (MV1 en MV2, niet de nieuwe) ging ongeveer 3 miljoen ton kolen per jaar. 5% van de kolenstroom bestond uit diermeel, dat is 150.000 ton per jaar aan samengeperste en uitgelekte kadavers in de vorm van diermeel, allemaal verkocht als groene stroom. 1 juli 2017 zijn beide blokken uit bedrijf genomen. Of de nieuwe centrale het nu verstookt weet ik niet, diermeel mag niet meer in de voedselketen worden opgenomen sinds het decreet van destijds, dus het zou me niets verbazen.

     4. RPML

      Ow, en door Rendac werd 40,- per ton betaald (2004) voor de vernietiging van het diermeel, terwijl de kolen destijds zo rond de 30 dollar per ton lag; het verschil (ca. 70,- per ton) was pure winst. Destijds werd er meer voor groene stroom betaald dan voor grijze, dus ook aan de afnemerszijde rinkelde de kassa nog een keer.
      Groene stroom is big business, er zijn maar weinigen die echt weten hoe big 😉

  2. Rien Noppen

   Nuon zal zich moeten gaan richten op alternatieve energiebronnen. Gelet op hun reclame-uitingen zijn ze daar ook zeer actief mee bezig.

   Is jullie overigens opgevallen hoe nadrukkelijk het klimaat inmiddels op de agenda staat? Je kunt de radio niet aanzetten of de reclames over energiebesparing en groene energie vliegen je om de oren.
   De klimaattransitie is gewoon al in volle gang voordat de Regering er concrete besluiten over neemt.

   1. Piet51

    @Rien Noppen
    Klopt helemaal en de beweging die de afgelopen maanden is ontstaan lijkt niet meer tot stilstand te brengen. De demonstratie van het afgelopen weekend versterkt dat alleen maar. Tweederde van de Nederlanders maakt zich zorgen over het klimaat. Op het punt van maatregelen en investeringen moeten de neuzen zich nog richten, maar dat is alleen maar een gezonde discussie. Zelfs binnen FvD blijken er veel leden te zijn, die zich zorgen maken over het klimaat. Het is alleen nog een kwestie van tijd tot Baudet de voor de achterban acceptabele verklaring heeft gevonden voor een ommezwaai. Hij is tenslotte een intelligente man, die allerlei signalen niet kan ontkennen, maar ook op zijn geloofwaardigheid moet letten. Die tijd gun ik hem, want zo’n ommezwaai zou een heel grote stap vooruit betekenen. Wat mij betreft wordt hij daarmee ook een serieus te nemen politicus, waar ik het overigens wel hartgrondig mee oneens blijf. Maar dat hoort er ook bij.

    1. RPML

     @Piet51 Hoe verklaar je de grote ommezwaai bij de VVD bij monde van Dijkhof, de ommezwaai bij de SP, de ommezwaai bij de PvdA, de ommezwaai bij het CDA. Allemaal maken ze zich zorgen, als hun achterban het maar niet hoeft te betalen…

     1. Piet51

      @RPML
      Je bevestigt wat ik aangaf. Men maakt zich massaal zorgen, maar is het nog niet eens over wat eraan te doen en hoe dat te financieren. En precies daarover gaat politiek en dat heeft tijd nodig. Maar als grote groepen landgenoten het probleem al ontkennen, komen we er nooit uit. En precies dat wordt met de dag beter. Ook bij de VVD is meer dan de helft van de leden of kiezers voor klimaatmaatregelen. Tegenstand is echt een gepasseerd station.

     2. RPML

      @Piet51 Opmerkelijk is dat juist de Volkskrant op 8 maart constateert dat het draagvlak al onder de 50% gezakt, dat is toch in schril contrast met je uitspraak ‘het wordt met de dag beter’…? `Ook is er sprake van een enorme onrust onder de achterban van VVD en CDA, precies wat ik schreef. Welke bron gebruik je, de Volkskrant is toch zo ongeveer de laatste krant waar je dergelijke alarmerende berichten van zou verwachten

      volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ruttes-groenste-kabinet-ooit-heeft-het-moeilijk-met-het-klimaatbeleid-nu-het-draagvlak-afkalft~b56191fa/

     3. Piet51

      @RPML
      Ik kijk naar het rapport van IOResearch zelf. Daarin schrijven ze: “Eind 2015 maakte 70 procent zich zorgen om de klimaatverandering, eind 2017 was dat opgelopen naar 80 procent en eind december 2018/begin januari 2019 was dat nog vergelijkbaar: 78 procent. Maar anderhalve maand later – eind februari – is dat nog 65 procent. Een derde (34%) maakt zich niet zo veel of geen zorgen.”
      En ook: “Iets minder dan de helft van de Nederlanders (48%) vindt dat het kabinet-Rutte meer of veel meer zou moeten doen om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan, ten opzichte van eerdere metingen is dit aandeel afgenomen (het was drie jaar geleden nog 64%). Tegelijk groeit het aandeel dat vindt dat het kabinet juist minder zou moeten doen: van 7 procent eind 2015 naar 19 procent nu.” Beide veel minder/meer dan een maand eerder.

      Er wordt niet over draagvlak gesproken, alleen over wel of geen klimaatzorgen hebben of van mening zijn dat het kabinet meer of minder zou moeten doen. En daar zou de crux kunnen zitten.

      Want die extreme verschillen in de peilingen van januari en februari kunnen m.i. alleen maar door het klimaatakkoord komen. Hoe dat werkte weet ik niet. Het zou een goed idee zijn, om dit nog eens tegen het licht te houden. Dan kun je antwoorden krijgen op de vraag of men het nu voldoende vindt, of dat het ook wel een beetje minder kan. Of maakt men zich door dat akkoord minder zorgen dan voorheen, want er wordt immers hard aan gewerkt? Maar even goed kan men door dat akkoord plotseling gaan zien wat er werkelijk aan de hand is, dat men zich plotseling belazerd voelt en niemand meer vertrouwt. Ik wil zelfs niet uitsluiten dat het de invloed van klimaatsceptische politici is geweest. Maar in alle gevallen vind ik het effect op de peiling heel extreem en heb ik de neiging dit te wijten aan de onderzoeksopzet i.c.m. het klimaatakkoord.
      Als jij een verklaring hebt, ben ik erg nieuwsgierig.

      Ik hoop overigens echt, dat de klimaatsceptici overtuigend gelijk krijgen, onderbouwd met onderzoekuitkomsten. Dat scheelt namelijk een heleboel geld en inspanning. Helaas mis ik tot die onderbouwende onderzoeken.

     4. RPML

      Iedereen wil bijdragen aan het klimaat, maar dat beperkt zich tot een paar tientjes per maand voor de mensen die het kunnen betalen. Alle rekeningen die nu gepresenteerd worden staan hier mijlenver vandaan, dat begint al met de energierekening, isolatie kost al snel 80,- per maand, een warmtepomp zullen we dan maar over zwijgen. Daarnaast is de energierekening lange tijd afgelogen, op het moment dat duidelijk wordt dat een overheid zo lichtzinnig omspringt met de beurs van de burger is het snel gedaan met het draagvlak en is de rest haast per definitie onbetrouwbaar. En dan komt de grote vraag, is het allemaal wel zinvol, draag ik met mijn geld ook écht bij aan het klimaat. Als dan blijkt dat ook dat marginaal is, zinloos of zelfs averechts, blijft er weinig draagvlak over en is alleen nog maar de vraag of er ook wél zinvolle bijdragen te bedenken zijn; ik zie ze niet. Mij verbaasd het niets dat het draagvlak sterk afneemt, en het zou me niets verbazen als nu ook de MSM eens wat overtuigender de andere kant zou belichten zonder alle vooringenomenheid uit het verleden er nog maar heel weinig draagvlak overblijft. De journalistiek maakt zich schuldig aan de schending van een zeer ernstig grondbeginsel: hoor en wederhoor.

    2. Original NL

     Malle pietje is terug op aarde..nu swiebertje nog…

   2. sjun

    Klimaattransitie, het staat er echt. Alsof die druppels op een gloeiende plaat het klimaat op de hele planeet veranderen. Wel kan er een klimaatreligie met preken, propaganda, belanghebbenden, discipelen, werknemers en aandeelhouders onderscheiden worden.

    1. Original NL

     ….Klimaattransitie…..
     Uw geld naar overheid transitie zou de lading beter dekken.

   3. Siemien

    Wat vooral opvalt Rientje is dat mensen zich steeds meer afkeren tegen dit kabinet en zich steeds meer gaan afzetten omdat men héél goed in de gaten krijgt wat er écht gebeurd(t)(dt)…
    Er is steeds minder draagvlak..

 8. HendrikJan

  Het is maar te hopen dat een van de spijbeltrutjes, geen Familie op deze centrale heeft werken.
  Kijk Jetten is een gevaar voor de Nederlandse samenleving, maar daar is via het stembiljet wat aan te doen.

  #STEMZEWEG op 20 maart.
  RUTTUP en NEXIT.

  1. joker

   @ HendrikJan.
   Ook mijn idee !!!!

   #stemzeweg, incl. de links-populisten.

   RUTTUP en NEXIT.
   (vrij naar HendrikJan)

  2. Lugar

   @HJ: +1

   Nog acht dagen!

   #stemzeweg

   1. Original NL

    @HJ..@Lugar +++++!!!

   2. Top

    Laten wij ons stemrecht inleveren en af zien van onze brutale en ongepaste wens, om een regering te wensen, die een aftekening is van ons onvermogen !
    Laten wij het Absolutisme herstellen en straks Willem Alexander, wiens intelligentie van bewonderenswaardige Einsteiniaanse hoogte is, als absoluut monarch de macht geven, want…….
    het moge duidelijk zijn, dat uitslagen van onze verkiezingen geenszins meer tot hun recht kunnen en mogen komen.

    1. IJsbrand Koudvuur

     Mevrouw Top schreef:

     “…Laten wij ons stemrecht inleveren en af zien van onze brutale en ongepaste wens, om een regering te wensen, die een aftekening is van ons onvermogen!…”

     Hehe 😉
     +++1

 9. Rien Noppen

  De sluiting van de zeer vervuilende HEM-centrale is natuurlijk een mooi succes voor Jetten. Vervelend voor de medewerkers maar wel fijn voor de bevolking van Amsterdam.

  Uiteraard zal de klimaattransitie gevolgen hebben voor de werkgelegenheid: oude industrie zal mensen moeten ontslaan en nieuwe industrie zal mensen aannemen.

  Zo gaan die dingen en zo moet het ook gaan.

  1. springmaarachterop

   Rien Noppes verdedigt de grootste klimaat zwendel ooit met verve, we kunnen stellen dat Noppes dus ook een zwendelaar is ondanks zijn voortdurende moralistisch gereutel!

   1. Rien Noppen

    Er is van zwendel geen sprake. Ik volg de wetenschappelijke uitkomsten van de nagenoeg alle klimatologen. Als ik een zwendelaar zou zijn is driekwart van ons volk dat ook.

    1. springmaarachterop

     Zelfs de oprichter van Greenpeace bestempelt de klimaat maatregelen als zijnde de grootste zwendel ooit gepleegd, dat zou jou toch aan het denken dienen te zetten, maar nee je verdedigt de plannen met verve wat jou dus ook tot een zwendelaar maakt, wat we trouwens allemaal al wisten.

     1. RPML

      Noppen verwart weer politiek met wetenschap, wetenschappers roepen al jaren dat de wetenschap politiek is geworden en niets meer met de vakinhoud te maken heeft. Hier klapt er wederom een uit de school:

      youtu.be/RUBrV0VFcbY

     2. RPML

      Dr. Lindzen was hoofdauteur van hoofdstuk zeven van het derde rapport van het VN-klimaatpanel IPCC.

     3. Lugar

      Je kunt de plaat beter niet laten draaien, bij geen reacties stopt de plaat vanzelf.

      #negeren

     4. Original NL

      Quote
      …Noppen verwart weer politiek met wetenschap….
      Noppen is een linkse deugsukkel en vastgebakken in zijn eigen dogma’s!!
      Hij..die de moord op Fortuyn een “gave gods”noemde …onze nep democraat en moraalridder.

     5. Rien Noppen

      “Noppen verwart weer politiek met wetenschap”

      Het is inderdaad een politieke beslissing om wetenschappelijke uitkomsten tot uitgangspunt van beleid te nemen of ze botweg terzijde te schuiven.

      Omdat de wetenschappelijke gegevens in dit geval wijzen op een enorm grote mate van zekerheid is het verstandig beleid om het eerste en onverantwoordelijk beleid om het tweede te doen.

 10. Rien Noppen

  Alleen al uit het feit dat gans DDS dag in dag uit schuimbekt en tiert over Jetten kan worden afgeleid dat hij een briljante campagne voert.

  Jetten doet het gewoon veel beter dan we allemaal hebben verwacht.

 11. Sprookjesfiguur

  Vandaag nog alle ‘vervuilende centrales’ plat. Dan gaan we vanzelf zien hoe afhankelijk we van die centrales zijn. Lekker elektrische auto’s kopen, rij je vanzelf op kolen. Lachen man!

 12. B. Pascal

  De overheid dient gewoon alle centrales in één keer, 5 dagen stil te zetten.
  Kost 2 mjn. maar daarna is Nederland compleet genezen van de Linkse kliek.
  Of het weekend, stroomloos!

  Zelf Links bemerkt dan dat het sluiten van centrales gewoon niet kan.
  Is onmogelijk! Wat de blinden toch bezielt, te twijfelen aan hun blinde geleidehond.

  We moeten meer naar elektrisch, gas moet eraf, daarnaast moeten de electracentrales dicht. Het is als je zegt tegen een magere, wordt dik, maar je krijgt minder te eten.

  1. Lugar

   @B. Pascal: Ik heb een aggregaat… op diesel (zonder katalysator).

 13. Ries

  De kinderlijke onschuld van een kleuter…

 14. JohanD

  Daar begint de klimaat armoede al. Geluk voor kolencentrales in Duitsland want daar gaan we het nu halen!

 15. Toverkol

  Deze man…. staat nu te lachen met zijn duimpjes omhoog.
  Wanneer er straks verantwoording moet worden afgelegd voor de fouten die zijn gemaakt zal hij dan naar zijn moeder rennen om uit te huilen ?
  De geloofwaardigheid van onze politici is al tot het nulpunt gedaald, ik hoop dat het volk dan klaar is met clementie.
  Zoals koning Napoleon zei “‘Hollanders! Nimmer zal ik een goed en deugdzaam volk zoals u vergeten. Mijn laatste gedachte en mijn laatste zucht zullen voor uw geluk zijn.’ 
  Wij hollanders verdienen deze regering niet !
  Deze leugenaars moeten verwijderd worden !
  Stem verstandig!

  1. Lugar

   “Stem verstandig!”

   #stemzeweg

  2. bejaarde

   Toverkol: Man staat te lachen met duimpje omhoog? Man, hoezo man?
   Als het mijn zoon was, zou ik me in het verste hoekje verschuilen, dit onbenul wil je toch niet op je geweten hebben.

 16. rexm

  Jetten, vlieg met jetten air line naar China, zij gaan daar 100 kolencentrales bijbouwen, je zult er hartelijk worden ontvangen.

  1. Lugar

   “100 kolencentrales”

   Volgens mij zijn het er 700.

   1. RPML

    Het ligt iets genuanceerder 😉 Op dit moment worden er 70 ter grootte van de Hemweg (teruggerekend naar MW) gebouwd. Daar zitten kleinere en grotere tussen, in aantal inderdaad rond de 100

    1. RPML

     Oeps, denkfoutje mijnerzijds, waarschijnlijk ca. 100 in aanbouw, maar in China zijn er 1.171 in aanbouw EN gepland …

     wattsupwiththat.com/2017/07/03/forget-paris-1600-new-coal-power-plants-built-around-the-world/

    2. RPML

     Dus het sluiten van de Hemweg-centrale waardoor effectief geen enkele ton CO2 (CO2-handel!) waar ook ter aarde wordt bespaard is wel logisch afgezet tegen het gegeven dat China er 1.171 bij bouwt waar straks wel CO2 uit komt?
     Die 1 miljard Chinezen zullen met bewondering naar ons kijken, waarschijnlijk denken ze dat wel allemaal wiet roken en op klompen rondlopen.

    3. RPML

     Dus het sluiten van de Hemweg-centrale waardoor effectief geen enkele ton CO2 (CO2-handel!) waar ook ter aarde wordt bespaard is wel logisch afgezet tegen het gegeven dat China er 1.171 bij bouwt waar straks wel CO2 uit komt?
     Die 1 miljard Chinezen zullen met bewondering naar ons kijken, waarschijnlijk denken ze dat wel allemaal wiet roken en op klompen rondlopen.

   2. Piet51

    @Lugar, RPML
    Natuurlijk is China een heel grote vervuiler, maar het is wel net hoe je dat bepaalt. Ze lopen wat energiegebruik en welvaart achter. Ze investeren heel veel in groene energie, meer dan welk land ook. Maar dat is als grootste land (in inwoners) ook niet zo gek. Per inwoner staan ze echter voor CO2-uitstoot beslist niet bovenaan en ook per km2 niet. Maar wie weet, dat Nederland erin geslaagd is om de meeste vervuilende industrieën op zijn land te verzamelen en zo als meest vervuilende land de grootste CO2-uitstoot per km2 te produceren? Dat mag ook wel eens een beetje een reden zijn om e.e.a. aan te pakken.

    1. PMG

     @Piet51 – China loopt wat energieverbruik betreft op ons achter beweer jij hierboven?????? – da’s toch wel heel erg SPECTACULAIR nieuws. Blijkt dus dat je echt geen ene bal verstand hebt van energie en hou dus op net te doen alsof.

     En vervolgens is NL de grootste CO2 uitstoter ter wereld????? – het wordt steeds gekker!

     Huistrol vermoed ik.

     1. Piet51

      @PMG
      Zo kan ik wel aan de gang blijven. Ik schreef energieGEbruik en niet energieVERbruik. Het verschil ga ik je niet uitleggen. China kan op nog veel manieren meer energie gebruiken. O.m. voor meer auto’s, meer vliegverkeer, meer airco’, want op al die gebieden lopen ze achter, helaas, maar zo is het. Het energieverbruik, in absolute getallen, is helaas als land al het hoogste. Maar er is voor een afgewogen oordeel meer over te zeggen.

      En Nederland is inderdaad de grootste CO2-uitstoter ter wereld, maar dan wel per km2. Je kunt naar uitstoot per land kijken, per inwoner, per eenheid BNP en ook per km2. En al die verhoudingen vertellen hun eigen verhaal, alle even zinvol en alle de moeite waard om bij beslissingen te betrekken. Alleen heel simpele zielen kijken beschuldigend naar één land, ook al telt dat bijna 20% van de wereldbevolking en is dat in welvaartsontwikkeling nog ver achter achtergebleven bij andere landen.

 17. Piet Patat

  Ach, meneertje Jetten.
  Dat de werknemers van de Hem-centrale via de inkomstenbelasting ook het vette salaris van die zak stront betalen mag de pret niet drukken.
  We moeten en we zullen de klimaatwaanzin doordrukken.
  Niets en niemand ontziend dendert de op hol geslagen klimaat expres voort.
  Het is werkelijk meelijwekkend 🙁

 18. poldi

  Laat maar hangen, die poster.
  Op deze manier werkt deze partij versnelt aan zijn eigen ondergang.
  Nog nooit zo’n dom van de werkelijkheid losgezongen mannetje gezien, hij denkt geen moment aan de kiezer, maar alleen aan zijn eigen”gelijk”
  Eigenlijk is die Jetten is een doodeng ventje. Alle middelen heiligen het onbezonnen doel.

 19. Botte-bijl

  Rob “Cyborg” Jetten vind ik sowieso een enge gladde aal met die jampotglazen van -80 op z’n neus.
  Dit soort acties kun je ook alleen van zo’n vervelend exemplaar verwachten.

  1. Koos sssss

   Ik deel niet vaak persoonlijke kwalificaties uit, maar Rob Jetjes is niets anders dan een valse pisnicht.

 20. Gekko

  Wereldwijd zijn er 1600 kolencentrales in aanbouw of in planning. Gidsland Nederland gaat zijn kolencentrales echter sluiten.

  Je zou er bijna om lachen als het niet zo in- en intriest was dat een totale non-valeur als Rob Jetten zich hier mee wil profileren.

 21. RPML

  Zowel Jetten als Klaver zijn de perfecte afspiegeling van de klimaathysterie: hoe meer weerstand ze krijgen, hoe harder ze nóg grotere onzin gaan schreeuwen. Zoveel onnozelheid gun je je grootste vijand nog niet…

 22. Tante Sidonia

  20 maart nadert.
  Hoe staat het met de belofte van de coalitie, waar dus ook S66 bijzit, om vóór 20 maart kosten bekend te maken inzake klimaat-waanzin? Groen-Links heeft dit ook beloofd!
  Van genoemde komt niets terecht: “herberekening, rapporten nader bekijken, nader onderzoek, etc,.”
  Dit worden de smoezen en niet anders!
  Na 20 maart zijn de kosten plotseling wel bekend! En deze zullen schrikbarend zijn!
  Waarvan de gepensioneerden keihard worden aangepakt: 10 á 15 % KORTING!
  AUB, denk na op 20 maart!!!

 23. edoc431

  Misschien heeft Volkert v/d G nog wel even tijd .

  1. Rien Noppen

   Hier wordt opgeroepen tot moord op Jetten.

   Dat gebeurt door lieden die hier moord en brand gilden over de demonisering van Fortuyn.

   1. edoc431

    En de eerste die hier op reageert is ons W!@m Hut.ten hoor de schreeuwwerd die het goed vond dat er een god was bij fortuin zijn moord flikker op lamlul ook jij kom t nog aan de beurt

  2. Vliegenvanger

   Dat is een groen linkser.

 24. TD

  Die stomme kop van Jetten kan ik niet meer zien,wat een mislukt mens!

  1. Original NL

   Ik voel met je mee TD….deze gestoorde babyborn pisnichtrobot heeft al net zo’n grijns als pinoccio rutte.
   #stemwegdielul!!

   1. Original NL

    En wellicht kan de hemweg de kadavers van d66 en lijplinks ook verbranden na 20 maart!!
    Het personeel ziet er al naar uit!!

 25. C.A.Barstow

  Jetten is bezig zijn eigen partij om zeep te helpen, de sukkel.
  Laat hem daar lekker mee doorgaan, opgeruimd staat netjes, een partij minder die de vernietiging van ons land, ons volk en onze cultuur op het oog heeft.

  STEM FVD!!!

 26. Vliegenvanger

  Die lullo moet zijn ogen uit zijn kop schamen om zo provocerend erop gaan te staan. Mensen stem die lullo weg, dit is duidelijk iemand die niks om mensen geeft, maar om macht. Fatsoen heeft hij niet in zijn donder. Ongeschikt als partijleider. Laat D66 vallen!
  Stem ze weg, stem FvD of PVV.

  1. Niet L niet R

   Perfect verwoord!

 27. sjun

  Dat vraagt om een ludieke actie. Stem voor werkgelegenheid en tegen de bodemloze put van Klimaatreligie. Stem Hem Weg!

 28. Niet L niet R

  Jette is een andersoortige wezen, en geen contact met de doorsnee hardwerkende arbeider, ook op dit werk, een ander woord heb ik hier niet voor!
  Hij heeft geen enkel gevoel met de hardwerkende mensen aldaar,heeft alleen maar contact met de linkse elite en staat schaapachtig te lachen bij hun reclame bord!
  Straf hem af bij de verkiezingen af!

 29. Michael M

  Aan de ene kant heel laag en kinderachtig van Robotpop Jetten, maar aan de andere kant goed dat dit gebeurd want uiteindelijk komt het ware gezicht van de partij naar boven. Alleen maar gunstig voor de partij van FVD. Dit is wat men al jaren probeert kenbaar te maken. Het ware gezicht blootleggen van D66, Groenlinks, PVDA, CDA en VVD. Het complete vriendjespolitiek kartelvorming. Ollongeren D66, welke onze referendum verkracht heeft. De leugen van VVD Rutte elke burger 1000 euro netto, Geen geld meer naar de Grieken en toch gebeurde het, of neem PVDA met we gaan samen bruggen bouwen, noem het maar bruggen slopen. Allemaal fabels. Helaas zijn de oude partijen vastgeroest en niet meer de partijen waarvoor ze ooit waren opgericht. Dus een frisse wind door het kabinet is helemaal zo gek nog niet en de oude bestaande partijen willen geen nieuwkomers, want als kartelvorming blijven ze dat kringetje gesloten te houden. Dit is niet van nu, dit speelt al jaren……

 30. HendrikJan

  Prachtig wat krijgt deze klootzak de wind van voren, op TV wordt hij terecht afgemaakt.

  De grootste mislukkeling van D66, stoort zich niet aan hardwerkende Nederlanders.

  Schaam je kapot Jetten.

  #STEMZEWEG op 20 Maart.

  1. Original NL

   ….

 31. victus

  Schandalige vertoning. Indirekt ook veroorzaakt door die idioten van ugenda ofzo, u weet wel, die klaplopers die overeind worden gehouden door financiële injecties van tientallen miljoenen door de postcode loterij en die andere schimmige loterijen die uw brievenbus volproppen met ongevraagde reclamedwang om zsm mee te doen!

 32. Tante Sidonia

  Jensen nu: Wilders aanwezig en is onvoorstelbaar geweldig!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.