LOL! Blunderpartij BIJ1 stuurt opinie in over prostitutie waar ze niet achter staan, moet dan worden gerectificeerd

Sylvana Simons en haar partij hebben een flater begaan: ze stuurden een artikel in over prostitutie, maar moesten al snel weer bakzeil halen. Men had namelijk een “verkeerde versie” opgestuurd naar de opiniekolommen van de Amsterdamse krant Het Parool. En heel genant moest er daarna worden gerectificeerd.

Het komt natuurlijk geregeld voor dat politieke partijen het niet eens zijn met wat wordt geschreven in de opiniesectie van kranten. Meestal komt dat dan doordat (aanhangers van) politieke tegenstanders in de pen zijn geklommen. Maar BIJ1 van Sylvana Simons weet nu iets unieks te presteren: men is het niet eens met zichzelf.

De partij dacht namelijk slim te zijn en allemaal dingen over sekswerkers te moeten zeggen in Het Parool: het zijn allemaal zelfstandige vrouwen, absoluut geen slachtoffers! Ook blijkt het een schande dat er terrassen worden aangelegd vlak naast bordelen. Een schande!

Maar de inkt van het artikel ‘Sekswerkers weten hoe we de problematiek moeten aanpakken’ was amper droog, of de BIJ1-blunderschrijvers moesten alweer hun excuses komen aanbieden. Ze hadden namelijk een fout artikel ingestuurd. En dus volgde een nederige rectificatie:

“In dit opiniestuk van ons over sekswerk staan uitspraken waar wij niet achter staan. Dit is het gevolg van miscommunicatie van onze kant. Wij hebben een verkeerde versie naar Het Parool opgestuurd waarin geen onderscheid is gemaakt tussen de positie van raamsekswerkers en thuissekswerkers en waarmee we de indruk hebben gewekt dat thuissekswerk onveilig is.

Wij willen graag benadrukken dat wij nooit onderscheid hebben gemaakt tussen vergund en onvergund sekswerk. We zijn altijd voorstander geweest van het decriminaliseren van sekswerk, het afschaffen van het vergunningstelsel en de regels die in de APV zijn opgenomen. Onze oprechte excuses voor deze fout.”

Oh, oh, oh. Wat een enorme knurften zijn het toch ook bij Sylvana’s schertspartijtje!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Satty

  Bos bloemen en een etentje Tim. Werkt beter.

 2. Rien Noppen

  Op DDS is een dag zonder Sylvana een verloren dag.

  1. Top

   Een dag zonder blablabla blaaskaak, is een vakantiedag. Een paradijselijke ervaring. Helaas te weinig, van die fantastische dagen.

 3. Gerlos

  Kwam Sylvana ook niet uit milleu

 4. Gerlos

  Kwam Sylvana ook niet uit dat milieu

 5. HendrikJan

  Prachtig gewoon eerlijke journalistiek, je hoeft een partij niet af te zeiken, dat doet SS zelf wel.

  Schitterend Maar niet vergeten.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Lugar

   RUTTUP en NEXIT.

   +1

 6. DeBruijn

  De meeste vrouwen in de seksindustrie zijn slachtoffers, dat is wel duidelijk.

  Rien en Satty hebben het liever over het feit dat Sylvana weer aan bod komt, maar niet over het probleem wat hier geschetst wordt.

  Typisch, al jaren kijken de zogenaamde progressieven weg bij dit probleem.

  1. Lugar

   “Rien en Satty”

   #negeren

   1. C.A.Barstow

    Lugar:

    Juist!

    1. Satty

     Omdat je net als Lugar te licht bent voor inhoudelijke discussie.

     #lafbekken

  2. Satty

   Beetje framen is alles wat je kunt. Ik heb pas op powned daar iets over geschreven bij onderwerp over verandering wallen. Waar is je reactie op de walgelijke reacties die sylvana framen?

   #hypocriet

   1. DeBruijn

    @Satty

    It takes one to know one is mijn antwoord.

    Je bent het zelf, dus je herkent het bij andere ook goed. Jij framed hele landen en bent heel selectief en obsessief, generaliseert erop los en dan neem je anderen de maat.

    Tja, dat is inderdaad wat je zegt: hypocriet.

    Framen alles wat ik kan? Ik heb al zoveel van je weerlegt, waar je dan vaak niet eens op ingaat, omdat het gewoon de waarheid is. Maar dat zijn we gewend.

  3. Bosche draak

   U bent ze persoonlijk allemaal afgegaan?
   Er zal zeker een deel onvrijwillig zijn, maar overduidelijk allemaal?

   Citatie benodigdt…

 7. joker

  Dit meisje had niet in de gaten dat het milieu waaruit zij vermoedelijk voortkomt, is veranderd in de jaren dat zij “politicaatje” speelt.

 8. Qwinto

  Ja inderdaad dat milieu ze heeft zelf ook gezeten en volgens mijn
  ook als zelfstandige.

 9. PMG

  Deze TMF snol heeft nu ze wat ouder wordt ineens een mening, vroeger stond ze zelf gewoon voor een zak geld in haar blote reet!

  1. Raveltje

   Malle Babbe ?

  2. ZiggyStardust

   Toen ik vroeger veel naar housefeesten ging waren er meestal danseressen net als Sylvana. Maar dat zijn dan toch niet meteen snollen?! Is hard werken op zo’n podium om de sfeer wat op te krikken. Ik ken genoeg danseressen, en ze werken en trainen hard, maar zijn absoluut geen snollen. Dat Sylvana een voorkeur heeft voor rijke blanke mannen is dan weer iets anders. Maar danseres is gewoon een beroep, en niet per definitie een snol.

 10. C.A.Barstow

  Zij die op dit hersenloze wijf stemmen zijn wel erg ver van het padje en dus, net als het wijf zelf, rijp voor het gekkenhuis.

 11. A3aan

  Het regent weer stevig vandaag, dan is binnen zitten achter het raam met een lekkere kop koffie een prettige bezigheid.

 12. TD

  Dit is eigenlijk een thema voor dat familielid Anja Vuilnisbelt,deze leek er verstand van te hebben.

 13. Veteraan

  Soms verbaas ik me toch nog als ik Satty wat zie schrijven.
  Een soort Sylvana op DDS en af en toe kan ik echt mijn lachen niet inhouden.
  Echt heilig overtuigd dat mensen het boeiend vinden wat ze schrijft, ze verwijst zelfs naar stukjes op andere sites die ze geschreven heeft.
  Denkt dus echt dat ze wat bijdraagt en vraagt om inhoudelijke reacties terwijl zelfs mede trollen hier geen zin in hebben, laat staan gewone DDS reageerders.
  Dan moet je toch wel autistisch zijn met nog wat andere persoonlijkheidsproblematiek erbij.
  Naast natuurlijk een uitkering, internetverslaving en vrees nog meer gedoe.
  Misschien toch te zware medicatie ? Of zou ze de hele dag blowen ?
  Heel bijzonder.

 14. Erembee

  Er staat nergens in het stukje dat het een schande is dat er terrassen worden aangelegd vlak naast de bordelen, enkel dat hierdoor overlast ontstaat voor de prostituees en hun klanten. Het hele artikel is feitelijk gemaakt aan de hand van een gesprek met een prostituee. Het enige waar excuses voor wordt gemaakt, is dat in het artikel raamsekswerkers en thuissekswerkers over één kam worden geschoren.
  Begrijp me goed, ik vind mevr. Simons een eng mens en zelfs gevaarlijk voor de democratie en de minderheidsgroeperingen, maar met het artikel heeft Bij1 toch een punt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.