Midden in verkiezingstijd valt Telegraaf vol de PVV aan: ‘Roddel, achterklap, chantage, luiheid en losbandigheid!’

Over pakweg een week gaan we met z’n allen naar de stembus, dus zaak voor alle partijen om zoveel mogelijk positief in de aandacht te staan. Voor de PVV lijkt dat nu in ieder geval te mislukken: 8 dagen voordat we nieuwe Provinciale Staten en een nieuwe Eerste Kamer kiezen, ligt de partij van Geert Wilders vol in de vuurlinie van De Telegraaf. De krant pakt de club aan vanwege intern gekonkel. Een “slangenkuil”, zo wordt de partij omschreven.

Hommeles bij de PVV,” zo begint Inge Lengton, politiek verslaggever van De Telegraaf, een tweet over de PVV. De beweging van Geert Wilders is de tweede partij in de Tweede Kamer, maar als we peilingen mogen geloven gaat de club een flinke tuimeling naar beneden maken bij de Eerste Kamerverkiezingen. Bij Maurice de Hond liep het gat met het Forum voor Democratie op tot 4 zetels in het voordeel van de zelfverklaarde renaissancebeweging.

En het nieuwe artikel in De Telegraaf zal het er allemaal niet beter op maken. De krant van wakker Nederland zet een beeld neer van een partij waarin iedereen elkaar constant aan het backstabben is om mooie posities op de lijsten te bemachtigen. Zo is met name een benoeming op de kieslijst voor de Europese Parlementsverkiezingen, ondanks dat de PVV een Nexit wil, geliefd. PVV’ers zijn kennelijk bereid elkaar bijkans af te maken om in de PVV-fractie in Brussel te mogen plaatsnemen:

“Voor een partij die Nederland uit de EU wil hebben, is het Europees Parlement onder PVV’ers opvallend populair. In de strijd om een plek op de kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen betichten gegadigden elkaar van chantage, luiheid en losbandigheid. De schermutselingen bieden een blik in het anders zo gesloten bolwerk van de PVV. Een slangenkuil.

„Het personeelsbeleid bij de PVV is een grote puinhoop”, zegt een zittend Kamerlid. „Het kringetje wordt klein gehouden, omdat Geert uiteindelijk alles alleen moet doen.”

Een ondersteunend ambtenaar van het Europees Parlement: „Juist omdat Wilders als enig partijlid veel alleen moet doen, werkt hij volgens ’verdeel en heers’. Hij vertelt meerdere mensen: jou vertrouw ik, jij bent mijn rechterhand. Dat zorgt onderling voor veel conflicten, zeker als ze erachter komen dat ze helemaal niet die speciale vertrouweling zijn en dat Wilders meerdere rechterhanden heeft.”

In het artikel worden ook oud-EP’er Barry Madlener en de huidige fractieleider Marcel de Graaff geattaqueerd. Madlener zou een graaier zijn voor wie het geld tegen de plinten klotst, terwijl De Graaff aan vriendjespolitiek doet met familieleden in dienst, en zich nooit in Brussel vertoont.

Volgens Wilders is het allemaal “kwaadspraak”, maar zelfs als hij gelijk heeft: het maakt weinig meer uit. Het is verkiezingstijd, en dit soort zaken schetsen het beeld van een partij in verval, en een partij in crisis. Van beide zaken wil je niet dat kiezers dat van je vinden met een belangrijke verkiezing voor de deur. Maar de schade is hoe dan ook nu al aangericht.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

117 reacties

 1. bejaarde

  Een reden temeer om het abo op te zeggen.

  1. tomygun

   Het is en blijft een graf blad , dus doen !

   1. tomygun

    Als media bedrijf aan de basis weg zitten zal nooit
    meer goed komen al verander je de naam naar
    terug naar de basis straat .

 2. Meriadoc Brandebok

  Ja, maar laten we wel wezen: wie wil er niet naar Brussel? Dik salaris, onkostenvergoeding, reisvergoeding, secretaresse (parlementariërs zouden naar verluidt de meest aantrekkelijke aannemen), men ontmoet iedereen en komt overal en men bevindt zich in het centrum van de macht. Dat is een veel aantrekkelijker perspectief dan afgebeuld worden in de Tweede Kamer, waar men bijkans alles alleen moet doen, zoals het doorworstelen van dossiers.

  Maar als Wilders nu zegt dat Rutte naar Brussel gaat, kunnen we dan zeggen dat er binnen zijn eigen partij wordt gevochten om die stad?

  1. biggeorge

   klopt in Brussel zorgen ze goed voor zichzelf die krijgen nog een vergoeding als ze naar de WC moeten gaat nergens over. Daarom liet Frans Timmermans ook gelijk alles uit zijn handen vallen als PvdA minister en vertrok gelijk naar een topbaan in de EU. Achter de schermen zijn het gewoon ordinaire zakkenvullers over de rug van het volk.

   1. Meriadoc Brandebok

    Zet dit tegenover het droge werk in de Tweede Kamer: met de volle agenda’s, geen assistenten om bij te springen, de dossiers die men continu moet doorlezen en in het hoofd moet stampen om in debat te gaan, de debatten op zichzelf met de ene vergadering na de andere, en je begrijpt waarom er binnen de PVV om Brussel wordt gevochten, maar ook dat veel kamerleden liever doorstromen naar een burgemeesterspost in plaats van in de Kamer te blijven zitten.

 3. Bart

  De pvv stemmer is deze praktijken van de media wel gewend en zal daar dus geen enkel effect op hebben.

  Juist het groeiende wantrouwen in de media is debet aan de groei van de pvv.

  1. tomygun

   Juist Bart wat Inge benoemd daar is de Televaag groot mee geworden .
   dat is wat zij in haar lul fabriek dagelijks meemaakt .

  2. Lugar

   @Bart: +1

 4. HendrikJan

  Gister het AD.
  Vandaag De Telegraaf.
  Morgen Trouw.

  RUTTUP en NEXIT.

 5. Rien Noppen

  De PVV is inderdaad een partij in verval. Het boze volk kan gelukkig nog op het FvD stemmen, net zo’n amateuristische club die echter pas over een paar jaar in verval zal raken.
  Daarna komt er zeker weer een nieuwe rattenvangersclub waar ongelukkige mensen op kunnen stemmen.

  Veel gedoe om niks.

  1. Tguard

   Je bedoelt mensen met een andere mening die je graag een frame opplakt als boos. Netjes hoor!

   1. Satty

    Is het niet zo dat ze boos zijn. Het is de media die niet goed is, leraren, parlement, migranten en ga zo maar door. Het ergste is de aanval op de democratie. Het referendum is geen middel dat democratische verbetering gaat brengen.

  2. Meriadoc Brandebok

   Ja, deheer Wilders is over de houdbaarheidsdatum en zijn partij heeft haar hoogtepunt gehad. Forum gaat één en dezelfde weg in: de partij komt op, bereikt een hoogtepunt, en gaat weer af. En dan komt er weer een nieuwe populistenclub met een “messias” en herhaalt het tafereel zich weer.

   1. Stanly2000

    Guus, je bent af. Je hebt gespiekt bij Ernst en dat mag niet. stouterd!

    1. Meriadoc Brandebok

     Is het niet zo dat dit fenomeen zich herhaalt, Stanly? Zo ging het metde CD, de LPF, en nu met de PVV. De klassieke bestuurderspartijen blijven altijd – het werk doen waar ze voor gekozen zijn.

     1. Stanly2000

      Tuurlijk Guus je hebt gelijk. Ze blijven het werk doen, maar niet het werk waarom ze gekozen zijn. Kijk maar weer naar de mooie beloftes tijdens de debatten. Het is verkiezingstijd en de nep-beloftes vliegen je om de oren. Trouwens ook het nep-nieuws is niet weg te slaan. De jonkvrouwe heeft het er maar druk mee.

     2. Meriadoc Brandebok

      Ach, politici doen al jaren verkiezingsbeloftes. De populisten doen het ook. Weet je wel: stem Rutte weg, AOW breekpunt, er komen minder Marokkanen, etc etc.

     3. Bart

      Nee de LPF ging ten onder aan een vermoorde leider.
      CD ging ten onder aan een aanslag waarbij de vrouw van de leider haar been verloor.

      Allemaal door toedoen van extreem links.

      En nu proberen zo op deze ondemocratische wijze met geweld wederom een partij te slopen.

     4. Stanly2000

      Ja hoor Guus de populisten oen het ook. Van wie zouden ze dat geleerd hebben? De klassieke bestuurderspartijen misschien?

     5. Satty

      Stanley

      Dus eigenlijk vindt jij de populisten ook niet betrouwbaar of betrouwbaarder?

     6. Meriadoc Brandebok

      Ik bedoel maar, Stanly, dat de nepbeloftes je om de oren vliegen.

   2. tomygun

    Bok in de Brand , look who is talking !

  3. Buzz68

   … die Rattenvangersclub vertegenwoordigd een verdomd grote en groeiende groep mensen. En als je ze dan toch als een club wilt beschouwen -de grootste partij van het land. Misschien stof tot nadenken?

  4. Vit

   @Rien Noppen

   Voorspellen is nog nooit jouw sterkste punt geweest, het FvD is een tamelijk nieuwe partij met frisse standpunten tot zover een amateuristische, Thierry mikt op de intelligentere burger dat is duidelijk.

   1. Stanly2000

    Als echte voorspeller sta je ook niet bekend Ernst!

   2. Lugar

    Geef dwaze mensen geen dom antwoord, want dan word je net zo dom als zij. Maar geef ze ook geen slim antwoord, anders gaan ze denken dat ze wijs zijn. Als je een dwaas gebruikt als boodschapper, doe je jezelf veel kwaad. Het is alsof je je eigen voeten afhakt. – Spreuken 26:4-6 (BGT)

   3. Lugar

    Merkwaardige move van de Telegraaf. Ik heb het artikel trouwens niet gelezen, heb de indruk dat het bedoeld is om met modder te gooien. De EU verkiezingen zijn pas op 23 mei dus even hier blijven.

    We gaan op naar 20 maart, een gigantische nederlaag voor de zittende elite! Zoals PVV terecht stelt: “Weg met Rutte”

    #stemzeweg

   4. Rien Noppen

    Dat het FvD een nieuwe partij is zal ik niet ontkennen. Of de standpunten fris zijn is een kwestie van smaak: de botte ontkenning van de wetenschappelijke feiten rond de opwarming van de aarde en het pleidooi voor een Nexit vind ik niet erg fris ruiken.

    1. Vit

     @Rien Noppen

     Dat is ook het enige maar ik weet zeker dat het helemaal goed komt, read my lips.

     1. Vit

      Btw, volgens jou was hij toch van een Nexit afgestapt hmm?

     2. Rien Noppen

      Denkt vit dat Baudet nog bij zinnen komt met zijn klimaatstandpunt?

     3. springmaarachterop

      Zelfs de oprichter van GreenPeace bestempelt de huidige klimaatplannen als de grootste zwendel ooit gepleegd, ik bedoel maar…..

     4. Vit

      @Rien Noppen

      Ik heb helaas nog geen reactie ontvangen op mijn e-mail maar ik zal vast niet de enige zijn die hem daarvoor aan zijn oren trekt, komt tijd komt inzicht voorlopig zet hij zich in tegen de hysterie dat wij het als kudt landje moeten opknappen.

    2. tomygun

     Ruk Knopje een schone onderbroek op z,n tijd kan helpen .

    3. Vit

     @Rien Noppen

     Elke partij heeft zijn fouten, behalve de VVD.

     Gebbetje hoor.

     1. Lugar

      @Vit: Ook jij houdt de plaat draaiende.

      #negeren

     2. Vit

      @Lugar

      Ik weet het.

      Maar nu ga ik mijn TV naar de werf brengen want die staat er toch maar voor spek en bonen bij en stof te vangen, prettige dag verder want ik heb het kei druk.

    4. TD

     Rien Noppen:
     Als vroeger iemand ernstig ziek was moest men aderlaten,volgens wetenschappers was dat noodzakelijk,daar viel niet aan te tornen,dat de aarde plat zou zijn was óók een feit volgens de wetenschappers,de voedingswetenschappers hebben “de schijf van vijf”meerdere keren aangepast!
     Een wetenschap is maar zolang geldig,tot de volgende versie er is!

   5. Spaanse kok

    Die slimme burger zal ook snel doorhebben dat er binnen de FvD niets democratisch besloten wordt.
    Zelfde probleem als bij de PVV waar niemand enige vrijheid heeft.

    1. AS210854

     SP, ha ha ha bij d66 en de rest wel dan? Die hebben nl er voor gezorgd dat de onderdanen de mond gesnoerd worden door het referendum te verbieden.

     1. Spaanse kok

      Stumpertje.
      Referendum is afgeschaft door de huidige regering.
      Daar zijn dus 4 partijen verantwoordelijk voor.

    2. sonar

     Spaanse sufferd noem eens een partij waar men wel de vrijheid heeft,kom op noem er een .

    3. AS210854

     Sumpertje SK, dat bedoel ik PVV EN FVD willen dit nl wel democratisch beslissen.

     1. Spaanse kok

      Welke FvD politicus is democratisch door de leden gekozen?
      Oh, sorry, niemand.

    4. TD

     Spaanse kok:
     Het FvD heeft notabene in het partijprogramma het “bindend referendum” staan!
     Waar heb je het over?

     1. Stanly2000

      TD,
      Kokkie weet niet waarover hij het heeft. Hij kan niet begrijpend lezen en gooit dan maar wat beledigingen, soms verstopt als humor? op internet.

 6. Buzz68

  Baal al een flink tijdje van de reguliere media. Nieuws hoort gewoon nieuws te zijn zonder mening. En dan als je al alleen nieuws hoort, krijg je een selectie van het nieuws die een bepaalde richting vertegenwoordigd. Gisteren ook weer met gekromde tenen naar 1 vandaag zitten kijken. jongens .. als ik een mening van presentatoren, dan kijk ik wel naar Jinek…
  Je zou het als krant of televisie om die reden niet vreemd moeten vinden, dat mensen zelf naar nieuws gaan graven.
  Misschien dat het om die reden OOK met de Telegraaf niet zo heel best gaat.
  V.w.b. topic… PVV en FvD vertegenwoordigen een behoorlijke groep mensen die het vertrouwen in de politiek 200% kwijt zijn. Het zwart maken (waar of onwaar) neemt dat gevoel niet weg. Wilders zegt wel wat veel mensen denken en vervult daarom een belangrijke rol in politiek en samenleving.

  1. bejaarde

   Ook ik zat gisteravond tenenkrommend naar Eén Vandaag te kijken. Ik vraag me wel eens af, opvoeding? Iemand uit laten praten? Nee, met een grote bek het gesprek kort te houden, een mening is niet gewenst en mevrouw meet zich wel heel grote schoenen aan. IK word steeds meer gesterkt in mijn mening om N P O weg te zappen. Gestuurde journa listiek

   1. AS210854

    Bejaarde, ++++++

   2. Spaanse kok

    Quote : IK word steeds meer gesterkt in mijn mening om N P O weg te zappen.
    .
    Oh nee, dat wilt u helemaal niet.
    U kijkt omdat u zich wilt ergeren en boos zijn.
    Anders had u al lang de afstandsbediening gepakt.

   3. Lugar

    “Ook ik zat gisteravond tenenkrommend naar Eén Vandaag te kijken.”

    Jij kijkt 1Vandaag? Ik ben een paar jaar geleden afgehaakt en ik heb helemaal niets gemist.

    1. Hermann

     Geen tijding goede tijding, het gaat om de partij zich het minst laat horen zo werkt dat in de praktijk. Die verkiezingen kunnen nog voor grote verrassingen zorgen. De PvdA bouwt gestaag verder.

     1. Lugar

      “De PvdA bouwt gestaag verder.”

      Dat klopt, een stem op de PvdA is een stem op islam, meer immigranten, meer van hetzelfde en meer oude politiek.

      #stemzeweg

   4. Marija

    Daar reageerde ik gisteren ook op, dat een vandaag interview, wat een grote bek die presentatrice, wat een goor lef en onbeschoft bedrag.
    Wilders heeft groot gelijk als hij zich daardoor niet wil laten verhoren en aanklagen.
    Ter compensatie: vanavond Wilders te gast bij Jensen.

 7. biggeorge

  Als je gaat graven in alle politieke partijen maar ook bij de lokale gemeente kom je nog veel meer shit tegen. Dat een hoop politici schaamteloze graaiers zijn die voor puur eigen belangen in de lokale gemeente, EU, 1e of 2e kamer zitten is algemeen bekend daar heb ik de telegraaf niet voor nodig. Het volk is ook alleen belangrijk tijdens verkiezingen daarna hoor je die politici niet meer allemaal toneel. Voor het eigen baantje hebben ze je stem nodig!

 8. Gekko

  Hier kon je op wachten: De smeercampagne tegen de PVV. Want De Telegraaf is en blijft een VVD-krant.

  Ik verwacht dat het FvD ook nog wel aan de beurt komt de komende dagen. Ook bij de andere dagbladen.

  1. Robert75

   Nee die komen niet aan de beurt, want die houdt de wind uit de zeilen van de PVV en is dus een welkome gast in het politieke landschap. Het is dankzij Baudet dat de PVV nog niet de grootste is want als hij er niet zou zijn geweest had de PVV als + 30 zetels gehad.

   Voor Baudet hebben ze niets te vrezen hoor.

  2. Rien Noppen

   Gekko zou zich ook de vraag kunnen stellen of de feiten in het Telegraaf-artikel juist zijn.

   Daar heeft het namelijk alle schijn van.

   1. Gekko

    Noppen mist het punt, zoals wel vaker. Het gaat er niet om dat er onderlinge meningsverschillen zijn en wellicht ruzies binnen de PVV. Die zijn er namelijk in alle partijen.

    Het gaat erom dat De Telegraaf juist deze interne strubbelingen bij de PVV naar buiten brengt. Dat is een bewuste keuze, die onderdeel is van de strategie: “Beschadig de concurrenten van de VVD”.

    1. Lugar

     “Noppen mist het punt…”

     De plaat draaiende houden is het punt.

     1. Spaanse kok

      Uw script inschakelen lijkt mij uw belangrijkste punt van aandacht.

     2. Gekko

      Lugar: dit schrijf je wel vaker, wat dat betreft ben je consequent.

      Maar ik sluit niemand bij de discussies, zelfs de trollen niet.

 9. Ries

  Als de vlag er zo voor staat, is het beter te kiezen voor het FvD en niet PVV. Maar dan wel omruilen PVV > FvD. Eens kijken hoeveel FvD dan groeit! En mocht het dan zo zijn dat het FvD de winnaar wordt en het premierschap kan opeisen, dan kan Baudet altijd nog Wilders vragen voor een ministerschap op een post waar hij veel van zijn eigen idealen kan realiseren. Tactisch stemmen heet zoiets toch? Daar zijn onze sneeuwvlokjs altijd zo gecharmeerd van geweest. Het lijkt crazy, maar ik zie dit warempel nog gebeuren ook.

  1. Robert75

   Droom maar lekker voor. Ten eerste stemmen we voor de provinciale staten en dus de eerste kamer en niet de 2e kamer. En ten tweede ook al zouden we voor de 2e kamer stemmen en we stemmen zoals de peilingen vandaag de dag zijn. (in hoeverre je peilingen van Maurice De Hond serieus moet nemen) veranderd er helemaal niets. Dan blijft de VVD gewoon de grootste hoor, en gaan we gewoon verder op deze voet.

   Ach dan mag het Forum misschien mee gaan doen en in de coalitie gaan zitten maar je moet niet denken dat de VVD in het gaatje kruipt van Baudet. Nee het zal andersom zijn. Baudet kruipt in het gaatje van de VVD en zal veel van zijn retoriek inleveren anders kan die lekker in de oppositie blijven zitten.

   Maar als Forum niet in de kamer had gezeten dan zou er wel iets veranderd zijn. Dan zou de PVV met glans de verkiezingen winnen.

   1. Lugar

    “Droom maar lekker voor.”

    Het is pure realiteit Robert. Forum voor Democratie kwam in 2017 met twee authentieke zetels de Kamer binnen. In twee jaar tijd zijn ze gigantisch gegroeid. En dit komt omdat FvD belooft dat ze daadwerkelijke verandering willen brengen. De Nederlandse kiezer is het zat om niet gehoord te worden en dat gaan ze nu bewijzen door op 20 maart te gaan stemmen op partijen (FvD & PVV) die in staat zijn de verstokte leugenaars van de oude politiek naar huis te sturen, te beginnen bij de Eerste Kamer.

    De Tweede Kamer komt straks aan de beurt!

    #stemzeweg

    1. Robert75

     Nee dat is niet de realiteit. En beloftes interesseren me niets want alle partijen beloven van alles. De realiteit zou zijn geweest dat de PVV de grootste partij zou zijn geweest als Baudet niet in de politiek had gezeten. Dat is de realiteit. En zou die verandering al sneller zijn gekomen.

     Of Baudet zijn beloftes nakomt moet nog maar blijken en of die verandering waar jij zo in gelooft ook realiteit wordt. Ik geloof er geen moer van dan gaat het zo zoals in Amsterdam. Het eerste wat Nanninga vroeg aan het extreem linkse Groen Links of ze ook mee mochten doen.

     Het is dat Groen Links nee zei maar zal ze nu eens ja hadden gezegd waren ze samen gegaan met extreem linkse klimaat malloten.

     Mensen moeten zelf weten waar ze op stemmen uiteraard maar ze zullen er achter komen. Want Baudet gaat liever met de VVD als met de PVV. En hij heeft het notabene zelf aangegeven.

    2. Robert Leiden

     Er wordt niemand naar huis gestuurd.
     Hooguit veranderd de zetelverdeling in de 1e kamer.
     En dan? Worden dan alle wetsvoorstellen uit de 2e kamer geblokkeerd?
     Stel dat de PVV en FvD heel groot worden in de provincie.
     Dan komt er ineens veel meer asfalt bij, de kolencentrales blijven open en gaat er subsidie naar onderzoek voor een extra kerncentrale.
     Heb je het dan voor elkaar?

     1. Gekko

      “Kolencentrales open, meer asfalt, onderzoek naar kernenergie”.

      Dat zou niet verkeerd zijn. Kolencentrales kunnen met CO2 afvangers worden uitgerust, met meer asfalt staat het verkeer niet meer urenlang stil en kerncentrales zijn de energiebronnen van de toekomst.

      Kom eens uit die aartsconservatieve modus van je, Robert Leiden!

     2. Robert Leiden

      En meer geld voor politie in die streng christelijke buiten gebieden.
      Gisteravond in Urk weer de boel op stelten.

  2. Spaanse kok

   Hoe dacht Ries een meerderheidskabinet te vormen met 34 geprognotiseerde stoeltjes in de 2e kamer ?

 10. Eric 1

  Maar als jij logies nadenkt is het heel normaal dat je in de Brussel wil zitten. Als je iets wil veranderen moet je er bij gaan zitten in plaats van niet mee bemoeien

  1. biggeorge

   Het parlement in Brussel is zo groot dat je als parlementariërs weinig tot geen invloed hebt op het gevoerde beleid dus dat veranderen waar je het over hebt kan je wel vergeten. Daarom hoor je ook vaak dat parlementariërs nooit komen opdagen enz ze krijgen hun geld toch wel en ze hebben zelf door dat ze voor spek en bonen zitten. Dan blijft zakkenvullen over en dat gaat een hoop EU parlementariërs goed af.

 11. Adriaan

  De Telegraaf? De roddelkrant van Nederland. Gelukkig trappen PVV-stemmers daar niet in.
  #stemzeweg

 12. Meester Kong

  Hahahaha dat gejank van de gekwetste PVV’r.
  De Telegraaf, de enige krant die ze vertrouwen, laat hun nu in steek.

  Volgende week weer een positief stukkie en de telegraaf is weer een top krant.

  Voor mij persoonlijk is de Telegraaf een rioolblad, …

  1. Gekko

   “Voor mij persoonlijk is de Telegraaf een rioolblad”.

   Ben het zowaar een keer eens met Kong. Met de aanvulling dat ook uit het AD, NRC, Trouw en Volkskrant geregeld een gore putlucht opstijgt.

  2. TheresaGeissler

   Eh, pardon, dat blijft, ook voor PVV stemmers, heel verschillend, hoor: IK bijvoorbeeld vertrouw de Telegraaf al jaren niet meer:
   Het blad druipt van de monarchistische hielenlikkerij jegens een parasieten-familie en dan lig je er automatisch uit bij mij.

 13. TD

  Laat ze maar lullen! Helpt niets!
  Stem PVV of FvD.

  1. Lugar

   “Stem PVV of FvD.”

   +1

   #stemzeweg

 14. santiago

  De telegraaf, het propagandablaadje van de elite en de AIVD. Schrijft wat het plebs moet en mag horen. NPO, RTL en ga zo maar door. Noord Korea is er niets bij.
  En maar blijven zwaaien met de vlaggetjes. Leve de koning.

 15. santiago

  Je bent toch echt stom als je nu nog niet in de gaten hebt dat onze monarchie de democratie om zeep helpt.

  1. Vit

   Het FvD is aan jou niet besteed dat is duidelijk.

   1. Robert75

    En het Forum zou eigenlijk aan niemand besteed moeten zijn die zo om verandering lopen te schreeuwen. Want het enige wat Baudet bereikt heeft in die 2 jaar dat die nu in de kamer zit, is de wind uit de zeilen houden van de PVV. Dus eigenlijk staat hij die verandering waar ze op rechts zo na hunkeren in de weg.

    Dat is het enige wat die bereikt heeft. De PVV staat eigenlijk al 2 jaar stil. Hij groeit niet meer ondanks het juist zo goed ging met de PVV 2 jaar geleden. Totdat die ijdeltuit uit de grachtengordel in de kamer terecht kwam.

    En het meest vreemde is dat ze op rechts nog staan te juichen ook nog terwijl er niets veranderd.

  2. Spaanse kok

   Het geluk is met ons op DDS.
   Wij hebben de reddende Santiago.
   Santiago for President van de rebellenclub.

 16. sonar

  Dit is terugkerend feit van de televaag omstreeks verkiezingen,links schijt 7 kleuren stront vanwege de voorspellingen,
  Rutteup & Nexit.

  1. Lugar

   +1

   #stemzeweg

  2. Spaanse kok

   Quote: een terugkerend feit? Televaag links?
   .
   Oh, sonar, dat verklaart een hoop

 17. TheresaGeissler

  Er worden hier door verschillende reageerders verschillende mogelijke oorzaken genoemd en inderdaad is het waarschijnlijk ook een combinatie van factoren. Echter ben ik persoonlijk – hoe spijtig ook – wèl van mening, dat de PVV dit imago over zichzelf afroept met haar hardnekkige vasthouden aan een ongebruikelijke en discutabele partijstructuur: Het gaat nu eenmaal niet aan om er koste wat kost een éénmansbeweging van te willen blijven maken, maar overigens wèl door democratische verkiezingen aan de macht te willen komen: De mensen nodig hebben in verkiezingstijd, voor hun stem, maar ze verder buitensluiten en zelfs openlijk toegeven, dat je ze niet vertrouwt? Nee, Geert, die vlieger gaat op den duur nu eenmaal niet op. De beweging hangt daardoor als los zand aan elkaar en zal het op de lange termijn niet gaan redden. Vreselijk jammer, temeer daar het FvD qua beginselprogramma nu eenmaal geen alternatief is; die staan qua islamkritiek eenvoudigweg niet stevig genoeg in hun schoenen. Wat dát betreft, kun je beter PVV stemmen, maar zolang die qua intern beleid dezelfde blinde vlek blijven houden, zie ik het eenvoudig zwárt.
  Het ongelukkige verloop van de gemeenteraadsverkiezingen sprak wat dat betrof al boekdelen: De partij ontbeert fundament, dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen?! En verder is het een kwestie van “waar rook is, is ook vuur.” Dat het PVV-kringetje bewust klein wordt gehouden, kan inmiddels niemand meer ontkennen. En waarom in Godsnaam alles op één kaart blijven zetten? Geert heeft op verschillende punten heus gelijk, maar hij is toch zeker ook niet het orakel van Delphi!
  Niet alleen komen er op deze manier dergelijke berichten in de pers, het ergste is, dat ze in, in elk geval gedeeltelijk, niet ontkend kunnen worden! Ieder normaal mens zou daar wat aan willen doen, maarde PVV- leiding blijft blind en stom. Tot het te laat is.

  1. Rien Noppen

   Theresa, heb je ook nog overwogen dat het rabiate islamofobe standpunt van de PVV voor veel kiezers zijn aantrekkelijkheid heeft verloren?

   1. TheresaGeissler

    Nee, en ik zou ook niet weten, waaróm: Als een partij als de SGP openlijk het beginsel zou gaan verkondigen, dat vanaf nú elke Nederlander weer onverkort de orthodox-christelijke principes weer had aan te nemen, stondlinks-liberaal Nederland óók op haar achterste benen en zou de hele biblebelt wel onder kunnen duiken, mark my words!
    Maar Links-liberaal Nederland blijft in het geval van de Islam maar vasthouden aan het beeld van de diversiteit en de ‘underdog’positie en daarmee aan het denkbeeld, dat de Islam óns niets maakt. Dom en kortzichtig. De Islam functioneert heel anders dan welke religie dan ook, laat staan dan de westerse religies. Ze hoort hier doodgewoon niet. En degenen, die dat eerder al doorhadden, blijven dat doorhebben.
    Alleen moet de PVV al die geïnteresseerden natuurlijk wel het gevoel blijven geven, dat ze er bijhoren en dat hun inbreng tèlt, net als vrijwel elke andere partij doet: Ze moeten partijdagen kunnen geven, congressen…En daarvoor is nu eenmaal een gewoon ledensysteem onontbeerlijk, met contributies. Maar als je zoals Geert, zelfs in de krant breeduit gaatzitten vertellen, dat dat er niet van komt omdat je de mensen, die op jestemmen, niet vertrouwt… Tja, dan raken die natuurlijk vertwijfeld. En níet omdat ze niet (of niet meer) achter je denkbeelden zouden staan, want voor die denkbeelden op zichzelf is reden genoeg, helaas.

  2. Lugar

   “Dat het PVV-kringetje bewust klein wordt gehouden, kan inmiddels niemand meer ontkennen.”

   Dat heeft een hele goede reden. Je kunt enkele van de redenen vinden in het gratis boek van Martin Bosma: legacy.gscdn.nl/archives/images/deschijnelitevandevalsemunters.pdf

   blz 30, 31, 83, 91, 217

   1. TheresaGeissler

    Hóeft niet, heb ik al vaker gezegd: Ik heb dat boek zelf in de kast staan,en heb dat allang gelezen.
    Alleen vind ik die argumenten nu eenmaal niet overtuigend. Bosma is overigens een prima vent, niks op aan te merken en ik had hèm liever als Kamervoorzitter gezien dan Arib, om maar wat te noemen, maar wat dít betreft laat hij zijn oren íets te veel hangen naar Geert en nog eens Geert, wat zijn blik op het gehéél vertroebelt. Klinkt cynisch, ik weet het, maar helaas is dat, zoals ik het zíe. Kan ik verder ook niets aan doen.
    De tijd zal uitwijzen, wie er gelijk gehad heeft.

 18. joker

  De Telegraaf doet mij steeds meer denken aan “de Waarheid” en de “Pravda”.
  Ben blij dat ik reeds enige tijd geleden mijn abonnement heb beëindigd.

 19. joker

  De Telegraaf heeft zich overgegeven aan de misdaad, zoveel is mij nu wel duidelijk, ná de aanslag op hun hoofdkantoor waarbij een auto naar binnen werd gereden en in brand gestoken.
  Een buitengewoon laffe houding, i.p.v. er vol in te gaan geeft men zich over !
  Zij volgen hiermede de “politieke” lijn van de “regering”.
  Jammer, maar nu begrijp ik óók waarom ik via de mail bijna dagelijks een aanbieding van hen ontvang om een steeds goedkoper wordend abonnement af te sluiten.
  De meeste abonnees zijn reeds afgehaakt !

  1. Lugar

   “De meeste abonnees zijn reeds afgehaakt!”

   Ik (nog) niet, maar ik krijg wel voor de tweede keer in korte tijd de mededeling dat ik de digitale krant alleen kan lezen als ik abonnee wordt…

   1. joker

    @ Lugar.
    Óóóóhh !!!
    Bent ú één van de 9 overgebleven abonnees ??
    Flauw grapje, weet ik !
    Maar voor de rest :

    RUTTUP en NEXIT. (vrij naar HendrikJan)

    1. Lugar

     + 1

     RUTTUP en NEXIT. (vrij naar HendrikJan)

     #stemzeweg

 20. Hendrik_Groen

  De Britse journalist John Sweeney van BBC’s Newsnight doet voor aan zijn collega’s in Nederland, hoe je een politicus als Geert Wilders interviewt.
  In het interview dat Sweeney met Wilders houdt, wordt de politicus meer dan eens klemgezet met scherpe vragen en zien we een Wilders zoals hij in werkelijkheid is: een bange man, die niet eens in debat durft te gaan op inhoud. Zoals ook blijkt uit de afzeggingen voor verschillende debatten. Een verademing om te zien, in vergelijking met het interview van Rick Nieman wiens instemmende hoofd vooral deed denken aan de hoofdschuddende plakbeestjes op het dashboard van een auto.

  Home Opinie BBC doet even voor aan Nederlandse journalisten hoe je Wilders interviewt
  OPINIEPOLITIEK
  BBC doet even voor aan Nederlandse journalisten hoe je Wilders interviewt
  Door Volkan – 22 feb 2017

  De Britse journalist John Sweeney van BBC’s Newsnight doet voor aan zijn collega’s in Nederland, hoe je een politicus als Geert Wilders interviewt.
  In het interview dat Sweeney met Wilders houdt, wordt de politicus meer dan eens klemgezet met scherpe vragen en zien we een Wilders zoals hij in werkelijkheid is: een bange man, die niet eens in debat durft te gaan op inhoud. Zoals ook blijkt uit de afzeggingen voor verschillende debatten. Een verademing om te zien, in vergelijking met het interview van Rick Nieman wiens instemmende hoofd vooral deed denken aan de hoofdschuddende plakbeestjes op het dashboard van een auto.

  Hypocrisie Wilders
  Sweeney snijdt in het interview één cruciaal onderwerp aan die Wilders’ schaamteloze moslimhaat blootlegt. Terwijl Wilders doorzaagt over moslims en islam, vraagt de journalist hem naar MH-17, waarbij 193 onschuldige Nederlanders het leven lieten, en waarvan de dader nog steeds ongeïdentificeerd is. Wilders is zichtbaar ontdaan door de vraag, omdat deze afleidt van waar hij zich op wil focussen: islam en moslims. Sweeney had maar één vraag nodig om de hypocrisie van Wilders te doorprikken. Aan het eind van het interview zie je duidelijk dat Wilders zich niet op zijn gemak voelt en merkt dat hij te maken heeft met een echte journalist, die hem durft te weerspreken en hem wijst op zijn moreel defect kompas. Hoewel steeds meer mensen zich het gevaar van de PVV voor onze democratische vrijheden en verworvenheden realiseren, begint het maar moeizaam te dagen bij Nederlandse journalisten. Laten we hopen dat Sweeney het besef losmaakt bij hen dat ze het heft weer in eigen hand dienen te nemen. Wilders heeft hen nodig voor zijn verhaal. Niet andersom.

 21. Ries

  @Robert75. Op weg naar de verkiezingen denken de mensen na over wat ze geflikt is door het uitsluiten van de PVV (door de kartelvorming dat niemand met de PVV zou praten). Met in het achterhoofd dat dat zomaar opnieuw kan gebeuren (je weet wat democratie in Nederland inhoudt…), is het handiger om FvD te stemmen, ook voor de fervente PVV-aanhanger. Ja, het is even schrikken, maar het zou zomaar kunnen gebeuren. Overigens geef ik geen stemadvies. Doe wat het werkende deel van je hersens ingeeft…

  1. Lugar

   @Ries: Ik geef wel stemadvies, belangrijker is in elk geval dat iedereen gaat stemmen.

   Voor degene die niet gaan stemmen: Klaver gaat wel stemmen!

   Stem Forum voor Democratie

   #stemzeweg

  2. m.van.rosmalen

   Lekker ja Ries een coalitie met die Trutte en die verwijfde snoeshaan.
   Daar zullen we de oorlog echt mee gaan winnen.
   Een beetje kiezer met gezond verstand zorgt dat nou eindelijk de PVV eens de grootste partij gaat worden ipv de 2de.
   Dan wil ik het nog weleens gaan meemaken of er niet met hun gepraat gaat worden
   Kun je van tevoren niet weten dat valt nog te bezien.
   En dan die GedverDerrie zetels van Wilders gunnen echt niet

  3. Robert75

   @Ries jaja dus jij stemt niet op de PVV omdat andere partijen de PVV uitsluiten. Ja dat is dus het domste wat je kan doen. Dat is dus precies wat die partijen die de PVV uitsluiten dus willen. Dat je er dus niet op stemt. Omdat andere partijen de PVV uitsluiten is voor mij geen enkele reden om er niet op te stemmen.

   Ik stem op de partij waar ik het mee eens ben. Dat is namelijk stemmen met wat je hersens je ingeeft. Niet op een partij stemmen omdat ze worden uitgesloten is dus juist niet stemmen met je hersens.

   En buiten dat om wat ik al niet begrijp is dat er mensen die het eens zijn met het islam standpunt van Wilders, en dan toch op het Forum stemmen. Dat begrijp is dus al helemaal niet. Aangezien islam voor Baudet niets anders is als een religie die door extremisten verkeerd geïnterpreteerd wordt zoals alle politieke partijen zeggen.

   En voor de rest wat Baudet wil hoef je ook al niet op Baudet te stemmen aangezien Wilders in grote delen het zelfde wil. De standpunten van Baudet zijn haast gekopieerd van Wilders. Maar als het over de islam gaat kom je bij Baudet bedrogen uit want islam is voor hem geen issue

   Stem je echt met je hersens is er eigenlijk maar een partij en dat is de PVV.

 22. goedisfout

  Die viezerikken van de Telegraaf hebben dit lasterbericht al weer verwijderd maar de schade is aangericht.

 23. goedisfout

  Niet verwijderd, doorgeschoven naar ‘binnenland’.

 24. Pescador

  Dat blad wil ik ook niet meer lezen, allemaal maar lopen zeiken dat de russen onze verkiezingen willen beinvloeden . Maar het is die stomme telegraaf die zich er mee gaat bemoeien. Dus echt een waardeloze krant, zeker ook wat steekpenningen gehad van rutte

 25. m.van.rosmalen

  Kijk dit is nou precie wat ik bedoel.
  Het is weer verkiezingstijd en de media gaat WEER helemaal los op ALLEEN de PVV.
  Straks komt er weer zoiets dat Graus een hond verkracht heeft of zoiets.
  Allemaal gelul.
  Zo zie je maar dat Forum voor Debielen geen rechtse partij is want zij komen wonder boven wonder zonder kleerscheuren overal vanaf en zijn ook veel teveel in het nieuws , worden overal aan tafel uitgenodigd.
  Kortom er klopt geen hout van.
  Als ze zo rechts zijn dan werden ze wel wat meer tegengewerkt door de media.
  Dus tsja Jongens jullie komen dadelijk zeer bedrogen uit met deze vrouwelijke ijdeltuit

  1. Vliegenvanger

   Verklaar je nader forum voor debielen?
   Gezien je slappe onderbouwing ben je een D66 aanhanger.

 26. Politiek Profeet

  Het is een herhaaltoets en functie van de (r)overheid en de msm, net voor verkiezingen de PVV even proberen onderuit te schoffelen met laster,leugens en valse informatie.
  Het Forum blijft tot op heden verschoont van deze aanvallen……vraag je af hoe gevaarlijk de gevestigde orde het Forum ziet……zijn de achterkamertjes al bezet?
  Betreffende het grootste gevaar voor ons land…de islamisering…..hoor je alleen de PVV hierover waarschuwen.
  Ziende blind en horende doof…ziehier de kiezers en burgers van Nederigland, op weg naar Hollandistan,de eerste islamitische staat in Europa.
  Het fossiel en nsb,er Donner heeft ooit gezegd dat indien de kiezer voor een sharia-regering zou stemmen, dat die regering er democratisch moet komen!
  Conclusie, haal genoeg moslimstemmers binnen en die tijd komt er heeeeeel spoedig aan!
  Daarom ,om dit toch echt te voorkomen stem PVV

 27. Vliegenvanger

  De telegraaf is een blad dat voor de VVD is.
  Als ze iemand kapot kunnen maken zullen ze dat beslist doen. Gelukkig gaat t niet meer zo goed met die media groep. Maar dit artikel is dus weer een goede reden om je abonnement op te zeggen. Volgens mij werken ze ook nou samen met de NPO oftewel Nederlandse Populistische Omroep.
  Waar ze mensen ook niet laten uitpraten. Maar er continu door heen blaten.
  Stem ze weg, stem FvD of PVV. Nexit.

  1. Rien Noppen

   Denkt Vliegenvanger dat de geschetste feiten niet juist zijn?

   1. Blikopener

    Blikopener denkt in ieder geval wel dat de hele boel bij elkaar gejat en verzonnen is. Het leugenartikel is geplaatst, de karaktermoord gepleegd en niemand die er meer wat aan kan doen.

    Een beproefde methode Noppen, die over de hele wereld wordt gehanteerd op politieke tegenstanders door de stront te halen. En dat weet jij heel goed.

    1. Rien Noppen

     Ik vrees dat de feiten kloppen, Blikopener. Ze bevestigen een langer bestaand beeld.

 28. H.Vaes

  Ik had niet anders verwacht in deze verkiezingstijd.
  Heerlijk toch,…..de PVV bashen.
  Lol lol lol….

 29. Bes Tolen

  Lang geleden dachten veel VVD’ers dat de Telegraaf hun blad was maar in binnenlands politieke commentaren kwam dat niet specifiek tot uiting. Met name Lunshof jr, een emotioneel overladen journalist en fout in de beoordeling van Fortuyn, steunde altijd dubieus confessionele politiek.
  De PVV heeft weinig bewegingsruimte omdat ze in de Nederlandse democratie fysiek door tegenstanders bedreigd wordt. Dat de Telegraaf daar geen begrip voor toont, komt doordat Lengton waarschijnlijk specifiek voor bashen is aangesteld. Ik lees De Telegraaf niet maar bij de GPD bladen en AD, die ik wel lees, zijn die journalisten er namelijk wel. Daar valt een verzameling van artikelen aan te leggen. Elke week wordt Trump wel onder schot genomen. Er wordt ook veel aan fakenieuws uit kranten als New York Times en Washington Post ontleend.
  Het is internationaal een plaag en dat overkwam Berlusconi ook. Vier keer kon na telkens twee jaar een eind aan zijn kabinet worden gemaakt. Dat is Italië. Zo werd Berlusconi herhaaldelijk van corruptie beschuldigd maar men kon niets vinden. Dat terwijl er wel iets heel anders loos is in Italië. Berlusconi werd veroordeeld wegens een winstverschuiving van 4 miljoen euro naar een ander land. Dat is in de fiscale wereld geen doodzonde voor een bedrijf met een miljarden euro’s omzet per jaar waar de president directeur meestal niet eens weet van zal hebben. Het gaat dan om fiscale toerekenproblematiek en ik kan zeggen, dat in Nederland die problematiek door de fiscus slecht werd en waarschijnlijk nog slecht wordt beheerst. Dan gaat het wel om heel wat andere bedragen. Maar ja, intern bij de Belastingdienst was er op dit punt geen op de werkelijke cijfers geënte beleidsvoering. Erger, de uitvoering werd tegengewerkt. Nederlanders hebben van hun eigen land een te hoge pet op.
  Veel verhalen over Trump zijn niet overeenkomstig de werkelijkheid. Enig onderzoek is voor deskundigen mogelijk en voor anderen begrijpelijk te maken. Zo werd Trump ook in Nederland afgemaakt in een krantenartikel over zijn dure boot. Maar gesprekken met betrokken ondernemers leverden een heel andere conclusie op. Een volgens een VARA BNN Amerikaanse basher MM zou Trump in een bepaald geval failliet zijn gegaan. Trump zat toen wel een moeilijke liquiditeitspositie en kreeg uitstel van betaling. In het jaar er op was het hele uitstaande bedrag in drie termijnen betaald. Controleerbaar en hij was op dit punt ook niet failliet gegaan zoals de Nederlandse TV beweerde.
  Kortom, we worden bedonderd.

  1. Tante Sidonia

   Bes Tolen

   Goed en juist onderbouwd!
   Voorts:
   20 maart nadert.
   Hoe staat het met de belofte van de coalitie om 13 maart woensdag 2019, kosten bekend te maken inzake klimaat-waanzin? Oók Groen-Links heeft dit beloofd!
   Van genoemden komt niets terecht: “herberekening, rapporten nader bekijken, nader onderzoek, etc,.”
   Dit worden de smoezen en niet anders!
   Na 20 maart zijn de kosten plotseling wel bekend! En deze zullen schrikbarend zijn!
   Waarvan, o.a., de gepensioneerden keihard worden aangepakt: 10 á 15 % KORTING!
   AUB, denk na op 20 maart!!!

 30. sjun

  Het kost de Telegraaf evenals het NRC, de Trouw, De Volkskrant en het AD weer wat abonnementen als mensen in de gaten krijgen dat zij niet worden voorgelicht maar met politieke propaganda worden bestookt.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.