Mooi hoor: door GroenLinks weggepeste ‘I Amsterdam’-letters komen terug dankzij app

Feest voor iedereen die van de I Amsterdam-letters houdt, een dikke vinger naar GroenLinks wil opsteken én over een smartphone beschikt: de door de wereldvreemde Amsterdamse linkse bestuurspartij weggesloopte toeristische letters zijn weer terug. Mits je een beetje handig bent met apps op je smartphone, dan.

Hoera, feest ende jolijt voor mensen die helemaal genoeg hebben van de gure wind van GroenLinks-verbiedterreur die sinds ongeveer een jaar door Amsterdam waait. Toegegeven: hoeveel mensen dat zijn weet ik niet, want Amsterdam blijft nu eenmaal een guurlinkse stad. Maar toch: ook in Amsterdam stemde vorige week bijna 10% op Forum voor Democratie dus ze zijn er heus nog wel.

Voor hen nu een leuke nieuwe app, genaamd “Amsterdam CitySign”. GroenLinks haalde heel aanmatigend de razend populaire ‘I Amsterdam’-letters weg van het Museumplein weg, want dat zou teveel individualisme promoten. Koekoek, inderdaad. Maar dankzij de hardlinkse meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad kreeg Jesse’s zonnepanelenpartij het zowaar voor elkaar.

Gelukkig kan iedereen die letters nu in heel Amsterdam neerzetten. Of in Rotterdam. Of in de achtertuin van Jesse Klaver – who cares:

“De gratis app Amsterdam CitySign App, die Hovemann samen met studio Happy Ship heeft ontwikkeld, werkt op basis van augmented reality (AR) via de camera op je telefoon.

Richt je camera op elke plek die je maar wilt en plaats vervolgens de letters ‘I amsterdam’ in de foto die je maakt. Amsterdam CitySign App kun je overal ter wereld gebruiken. Zo is het dus mogelijk om ook in andere (buitenlandse) steden op de foto te gaan met de letters.”

Dan wel weer alleen virtueel, maar ach, je moet ergens beginnen, nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Regina

  Bij GroenLinks zijn ze sws allemaal op hun hoofd gevallen als kind

 2. Brazil

  Het blijft spuuglelijk die letters.

 3. Hamer Sikkel

  GroenLinks Amsterdam kreeg vorige week 23,7% van de stemmen.
  020 behaalde daarmee #3.
  De tweede plaats was voor Wageningen met ruim 25%.
  Met stip op 1 Utrecht; 27,8% koos voor de ecologisch communisten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.