Nederlaag voor premier May: Brexit-deal wéér weggestemd

Geen categoriemrt 29 2019, 17:00
Vandaag werd gestemd over de Brexit-deal, alweer. Dit is al de derde keer en wederom werd de deal weggestemd. Dit betekent dat het Verenigd Koninkrijk per 12 april zou moeten vertrekken uit de EU. Dat meldt de Telegraaf.
Het Lagerhuis was behoorlijk verdeeld, met 344 stemmen tegen de deal, tegenover 286 vóór. Het ging over het zogenaamde 'terugtrekkingsakkoord', wat onderdeel is van de Brexit-deal. Door dit te hebben weggestemd heeft het Verenigd Koninkrijk dus tot 12 april om alsnog het akkoord goed te keuren, zonder akkoord te vertrekken, wéér uitstel te vragen óf in de EU te blijven. Het komt nu dus mogelijk héél dichtbij het doorhakken van de gordiaanse knoop.
Akkoord krijgen en opnieuw uitstel vragen lijken de twee minst aannemelijke opties die enige voortgang zouden boeken. Maar goed, alles lijkt er tot dusver op om de zaak zo lang mogelijk te traineren en de spanning op te laten bouwen tot iedereen het zat is. Een no-deal Brexit en het in de EU blijven, zouden allebei ook tot grote onvrede leiden voor een aanzienlijk deel van de bevolking in het land.
May bood eerder al zelfs aan om op te stappen als het zojuist weggestemde akkoord zou worden aangenomen, maar ook dat bleek niet genoeg om de tegenstanders te overtuigen. Zo blijven we met z'n allen weer in onzekerheid en lijkt de patstelling iedere dag meer en meer op een politieke versie van een loopgravenoorlog.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten