Nederland voor Internationaal Strafhof gedaagd vanwege oorlogsmisdaden Syrië!

De stichting Nationale Bond Overheidszaken daagt de Nederlandse staat voor het Internationaal Strafhof (ICC)! De stichting onder leiding van voorzitter Jordy Zwarts diende in totaal tien klachten in waarover de juristen van het ICC zich nu buigen om onderzoeken of de aanklachten ontvankelijk zijn. Zwarts maakte eerder al werk van zaken. Daarvoor was hij onlangs nog op Café Weltschmerz te zien. Hij klaagt de Nederlandse staat onder meer aan voor ‘medeplichtigheid aan oorlogmisdaden in Syrië’! 

De stichting richt haar pijlen op in totaal tien zaken waarvan de stichting van mening is dat de Nederlandse staat de mensenrechten van haar eigen burgers of anderen heeft geschonden. Of het daadwerkelijk tot een vervolging komt vanuit het ICC is nog even afwachten, maar de stichting heeft al wel een reactie ontvangen dat de aanklachten ‘in goede orde’ zijn ontvangen.

Medeplichtigheid oorlogsmisdaden Syrië

Ook wil de stichting het kabinet Rutte 2 en 3 aanpakken vanwege vermeende mensenrechtenschendingen in Syrië. De Zwitserse juriste Carla del Ponte liet eerder al aan Trouw weten dat het mogelijk is dat Nederland medeplichtig is ‘aan oorlogsmisdaden’ in het Midden-Oosten. Dit omdat de Nederlandse staat jihadistische organisaties steunde, terwijl deze op een internationale terreurlijst staan, zo laat de Nationale Bond weten.

Minderjarigen verplichten tot ‘religieuze handelingen’ en in standhouden kindhuwelijk

Ook zouden minderjarigen in Nederland jarenlang worden verplicht tot het uitvoeren van ‘religieuze handelingen’ bij het bezoeken van moskeeën. Ouders die weigerden hun kinderen naar de moskee te sturen kregen te maken met de inspectie. Dit zou een schending zijn van de rechten van het kind en tevens de ouderlijke bevoegdheid onder druk zetten (UVRM), aldus Zwarts. De Tweede Kamer krijgt er ook van langs.

Volgens Zwarts zou de Tweede Kamer pedofilie in Nederland in stand houden door het ‘kindhuwelijk niet nietig te willen verklaren’. Dit terwijl deze praktijk is verboden volgens het Wetboek van Strafrecht (art. 244) en tevens in strijd is met het UVRM inzake de rechten van het kind art. 3, 4, 5, 7 en 8. Hierover wenst Zwarts een uitspraak van het ICC.

Grondrechten

Ook zouden Nederlanders de facto geen grondrechten hebben en zou dit in strijd zijn met het VN-mensenrechtenverdrag art. 7, 8 en 10. Hiervoor verwijst de stichting naar artikel 120 van de Grondwet waarin staat dat rechters ‘niet mogen toetsen aan de grondwet’.

Dit zou betekenen dat in essentie de grondwet geen betekenis heeft voor de burger. Ook de afwezigheid van een constitutioneel hof zou ‘de kans op ontvankelijkheid van deze aanklacht’ groter maken volgens de Nationale Bond Overheidszaken.

Tevens zou artikel 119 van de Grondwet rechtsongelijkheid in de hand werken en bewindslieden vrijpleiten van corruptie door eventuele vervolging te bemoeilijken. Dit zou volgens de Bond een ‘carte blanche’ zijn voor corrupte praktijken waarbij de kans op straffeloosheid van corruptie, fraude en andere misdaden groter wordt.

Verplicht tot verbintenis met private partijen

Verder dient de Bond een aanklacht in vanwege het verplichten van Nederlandse burgers om via het bestuursrecht een verbintenis aan te gaan met private zorgverzekeraars. Volgens Zwarts is deze constructie een ‘onwettige contractuele verbintenis’. Een rechter gaf hem hier onlangs gelijk in en nu gaat hij de zaak verder voortzetten voor het ICC. Nederlanders zouden volgens hem illegitiem in dergelijke contracten worden ‘geduwd’ middels ‘overheidsdwang’.

Lidmaatschap Europese Unie

De stichting is tevens van mening dat de Nederlandse staat grote delen van de bevolking onvrijwillig een lidmaatschap van de Europese Unie door de neus heeft geboord. Zwarts ziet het VN-verdrag voor mensenrechten art. 20 par B. als voldoende grond om hierover een aanklacht in te dienen. Zo zou Nederland de uitslag van het referendum over de Europese grondwet in 2005 hebben genegeerd om vervolgens alsnog de grondwet middels een juridische truc te ratificeren:

‘96% van het document bestaat uit dezelfde tekst’.

Verder vind de stichting dat de Europese Unie de vrijheid van meningsuiting beperkt door haar inzet op het reguleren van communicatie tussen burgers op het internet en via sociale media.

Uitsluiten van bevolkingsgroepen vanwege hun politieke voorkeur

De Stichting maakt verder werk van het zogenaamde ‘cordon sanitaire’, dat de PVV van Geert Wilders en ook anderen de afgelopen jaren moesten meemaken. Hierdoor werden de stemmen van honderdduizenden Nederlanders bij voorbaat uitgesloten van inspraak in het regeringsbeleid.

Volgens de Nationale Bond Overheidszaken zijn recente verkiezingsuitslagen waarbij de grote winnaars werden uitgesloten voor deelname hier een voorbeeld van. Zo werd in Tilburg Lijst Smolders uitgesloten voor deelname aan de gemeentelijke coalitie en in Rotterdam gebeurde iets soortgelijks met Leefbaar Rotterdam.

Jordy Zwarts. voorzitter van de Nationale Bond Overheidszaken te gast bij Café Weltschmerz. Bron: YouTube / Café Weltschmerz
Jordy Zwarts. voorzitter van de Nationale Bond Overheidszaken te gast bij Café Weltschmerz. Bron: YouTube / Café Weltschmerz

En nu?

De voorzitter van de Nationale Bond Overheidszaken reageerde op de vraag waarom hij zo druk met deze zaken bezig is: “Het wordt tijd dat we onze mensenrechten terug pakken” zo liet hij in een telefonisch gesprek weten. Tevens stelt Zwarts dat de Nederlandse staat ‘condities creëert waardoor de Nederlandse bevolking systematisch wordt verkleind’ verwijzend naar de impact van bovenstaande zaken op bijvoorbeeld het geboortecijfer en de vruchtbaarheid van Nederlandse gezinnen.

Welke van de aanklachten ontvankelijk zijn weten we dus nog niet, maar we houden de zaak in de gaten!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. PMG

  Super spannund!!! Hier gaan koppen rollen!!!

 2. Satty

  Laten we hopen dat dit een begin is. Voor Mali en Burundi Irak en Afghanistan wordt het ook tijd. Ook zou het goed zijn te beginnen om militairen die op uitzending zijn geweest op te pakken en aan zeer kritisch onderzoek bloot te stellen. Hier reageert ook zo’n iemand die denkt dat het normaal is om andere landen binnen te vallen. 99 to life.

  1. fockingworst

   @sattytrol @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
   14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
   Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
   Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

  2. Rien Noppen

   Ik zou het ook wel een goede zaak vinden als er onderzoek plaatsvindt naar het aantal burgerslachtoffers dat we als Nederland hebben gemaakt met onze duizenden bombardementsvluchten in Afghanistan, Irak en Syrië.

   1. fockingworst

    @riennoppentrol communiceert alleen nog met zijn eigen nicks @sattytrol @eugeniedelafleurtrol @meriadocbrandewijntrol etc.
    @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
    14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
    Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
    Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

   2. Vit

    Ook wij doen aan ‘Paint the Target” Rien, dus dat zal wel loslopen. Een bommentapijt leggen is verleden tijd.

    1. Rien Noppen

     Ik geloof niet aan de precisie van die ‘precisiebombardementen’, Vit. Ik las dat Nederlandse bommenwerpers in genoemde landen in totaal 8000 bombardementsvluchten uitvoerden. Je kunt op je vingers natellen dat daar tientallen, om niet te zeggen honderden, burgerslachtoffers bij zijn gevallen.

     1. springmaarachterop

      Dat waren maar moslims hoor!

     2. fockingworst

      @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     3. Vit

      Er zal geheid ‘collateral damage’ zijn maar niet in die mate wat jij verwacht, met raketten die met laser besturing zijn uitgerust kun je tamelijk precies mikken, het IDF bijvoorbeeld waarschuwt zelfs de burgers met een ‘Knock on the Roof’ weet je nog?

     4. Rien Noppen

      “Er zal geheid ‘collateral damage’ zijn”

      Dat denk ik ook, en ik denk dat het aantal slachtoffers groter zal zijn dan het aantal dat moslimterroristen in Europa ooit zullen kunnen scoren.

      Hoe het zij: ik bepleit grondig onderzoek.

     5. Scaldis

      Hoe het ook zij

     6. springmaarachterop

      Alle aanvallen in de coalitie zijn uitgevoerd met een fiat van de VN, collateral damage is gewoon ingecalculeerd, daar doet Noppes of welke andere naïeve idioot ook maar iets aan, Noppes zwetst om het zwetsen, nu is ineens dit kabinet schuldig aan ‘oorlogsmisdaden’ en straks gorgelt hij de dunne stront van Rutte weer om maar aan te kunnen geven hoe geweldig dit kabinet is.

      Die idioot spoort niet!

     7. Dik

      “Die idioot spoort niet!”

      Helemaal juist! Des te meer reden om hem te negeren.

     8. Vit

      @Rien Noppen

      “Dat denk ik ook, en ik denk dat het aantal slachtoffers groter zal zijn dan het aantal dat moslimterroristen in Europa ooit zullen kunnen scoren.”

      Hoe het ook zij, door satelliet opnames (die een nummerbord kunnen lezen) wordt er vooraf een inschatting gemaakt, moslim terroristen hebben daar niet de beschikking over en gelukkig maar.

     9. Siemien

      “ik denk dat het aantal slachtoffers groter zal zijn dan het aantal dat moslimterroristen in Europa ooit zullen kunnen scoren”

      Uiteraard zuig je dit uit je duim dit weet jij natuurlijk helemaal niet.
      Met de door jou zo geliefde open grenzen zou dit zomaar eens niet waar kunnen zijn wat jij hier beweerd, het erge is nog dat jullie vooral Nederland willen dishen, jullie soort is echt om te kotsen..

     10. Vit

      @Rien Noppen

      Btw, zo’n ‘Laser Guided Missile’ kost nogal wat (al gauw een ton) en die worden niet met gods zegen gelanceerd zoals Hamas dat doet, met allah’s zegen in dat geval.

     11. Vit

      @Springmaarachterop

      Ik vind het ook niet erg handig om die terroristische organisaties van Toyota’s te voorzien, in dat verband is Nederland wel degelijk schuldig, laten we elkaar geen mietje noemen.

     12. Rien Noppen

      Springmaarachterop erkent dat er uiteraard burgerslachtoffers zijn gevallen en dat die ellende gewoon is ingecalculeerd. Bovendien ziet hij geen probleem omdat de slachtoffers moslims zijn.

      I rest my case.

     13. Ride eat sleap repeate

      Bijna jammer dat jij er toen niet was om je liefde voor de Islam te vieren.

     14. Ride eat sleap repeate

      Bijna = woordje teveel in mijn tekst 🙂

    2. Satty

     We hebben de bombardementen gesteund wat schuldig maakt.

     1. fockingworst

      @sattytrol @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
      14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
      Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
      Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

     2. Siemien

      Ja en jij bent uiteraard helemaal perfect Sat(an)ty

   3. Satty

    Rien de huidige burundese dictator is door de Nederlandse overheid in het zadel geholpen. De bevolking vroeg Nederland het leger en polite niet te trainen omdat zij zagen aankomen dat hij zijn democratisch verkozen termijn niet zou respecteren. Tutsi zijn nu weer in angst, bij de minste kritiek worden ze vervolgd, de huidige regering zet de volkeren weer tegen elkaar op. Schandalig. Precisie bombardementen bestaan niet, een Pakistaans kinder leven is minder waard.

    1. fockingworst

     @sattytrol zijn wereldje word steeds kleiner op dds, alleen nog maar communiceren met eigen trol nicks.

     @riennoppentrol wat een kansloos leven heb je toch..
     14 uurtjes ongeveer per dag 7dagen per week hier aanwezig..en dat al meer als 9 jaar.
     Geen enkel sociaal leven, zielig achter je scherm op jacht naar zelf voldoening om anderen reaguurders te trollen en af te zeiken.
     Welk moment van de dag je ook kijkt de huistrol met meerdere accounts is er ALTIJD op dds

    2. Siemien

     Tuurlijk Sat(an)ty, was jij erbij?

   4. Christina

    We?????

  3. Siemien

   Tuurlijk vinden jullie dat, jullie gaan er immers vanuit dat er iets gebeurd is, jullie hebben al veroordeeld, jullie zijn hier ook de ab-so-lute NSB-ers die niet dankbaar zijn voor wat onze militairen doen, ooh nee, smuigertjes zijn jullie, gasten zoals jullie zouden het zeer lastig hebben gehad na de ww2.

  4. victus

   Die veteranen hebben hun leven en welzijn in de waagschaal gesteld zodat klaplopers uit het midden oosten en Afrika hier gratis kunnen leven en de boel besodemieteren omdat ze te laf zijn om voor hun eigen land op te komen. Dat laten ze over aan bejaarden en kinderen.

 3. Vit

  “Minderjarigen verplichten tot ‘religieuze handelingen’ en in standhouden kindhuwelijk
  Ook zouden minderjarigen in Nederland worden verplicht tot het uitvoeren van ‘religieuze handelingen’ bij het bezoeken van moskeeën. Ouders die weigerden hun kinderen naar de moskee te sturen kregen te maken met de inspectie. Dit zou een schending zijn van de rechten van het kind en tevens de ouderlijke bevoegdheid onder druk zetten, aldus Swarts. De Tweede Kamer krijgt er ook van langs.

  Volgens Swarts zou de Tweede Kamer pedofilie in Nederland in stand houden door het ‘kindhuwelijk niet nietig te willen verklaren’. Dit terwijl deze praktijk is verboden volgens het Wetboek van Strafrecht (art. 244) en tevens in strijd is met het Verdrag inzake de rechten van het kind art. 3, 4, 5, 7 en 8. Hierover wenst Swarts een uitspraak van het ICC.”

  Dit o.a is ook werkelijk bij de wilde spinnen af, weigeren om jouw kind op bezoek te laten gaan in een moskee, de inspectie zou mij mogen uitleggen wat daar verkeerd aan is, wat het volgende item betreft daar zijn helemaal geen woorden voor.

 4. ZiggyStardust

  Ik hoop dat we hier nog meer over gaan horen. Eindelijk iemand die opstaat!

 5. PMG

  Wat dachten we van ophitsen kinderen om te gaan sijbelen voor klimaathysterie en dat ook nog zonder boete maar met goedkeurig van menig bestuurder?

 6. Politiek Profeet

  Ik wens deze nationale bond dan ook heel veel succes toe, eindelijk reuring in de poel des verderfs…..

 7. Duke

  Swarts heeft volledig gelijk. Rutte schendt grondrechten en hoort als een oorlogsmisdadiger voor het hekje.

 8. PMG

  Ik heb de website van deze stichting (Nationale Bond tegen Overheidszaken is de juiste naam) even bekeken en mij gelijk GRATIS aangemeld om de aangifte/aanklacht te ondersteunen. Alleen al hierom: quote

  “A6. Cordon Sanitaire: Vervolging van een bevolking, een zogenoemd Cordon Sanitaire bij zowel landelijke en lokale verkiezingen. Dit o.a. via discriminatie, bedrog, samenspanning en ontneming van een gelijkwaardig stemrecht vanwege politieke voorkeur. Door uitsluiting van toegang tot een democratische gekozen regeringsvorm is een misdaad tegen de menselijkheid wegens vervolging van een identificeerbare groep of collectiviteit op politieke gronden. Het onwettig veranderen van een regeringsvorm door de toegang exclusief te maken voor alleen het partijkartel is een pure vorm van een dictatuur en volgens Art. 94 SR staat daar 30 jaar tot levenslang gevangenisstraf op. Iedere Nederlander heeft 1 gelijk stemrecht, deze bepaald welke regering gevormd wordt en niet het corrupte partijenkartel!

  1,4 miljoen mensen die met uitsluiting van de regeringsvorm zijn gediscrimineerd. Deze 1,4 miljoen mensen die genegeerd worden, zijn vervolgens wel verplicht(=gegijzeld) deel te nemen aan het beleid van Rutte3”

  unquote

  30 jaar tot levenslang, ga er maar aan staan jongens van het kartel!

  1. PMG

   Dus even geheel GRATIS aanmelden bij wwwpuntbondoverheidszakenpuntnl

   1. Marija

    @PMG, meteen gedaan, hoop velen met mij en u.

 9. TD

  “Het wordt tijd dat we onze mensenrechten terug pakken”
  Heel interessant,ben benieuwd?
  Alleen het eerste thema kunnen ze schrappen,in een oorlog zijn altijd onterechte slachtoffers en worden vaker verkeerde beslissingen gemaakt!
  Het is inherent aan oorlogen,maar in het forum hier zijn altijd nog azijnpissers die bittere tranen wenen!

 10. Nuts

  Oh Wauw!!!

  Eindelijk!!!!

  Wij moeten deze stichting allemaal financieel ondersteunen.

  Het is in het belang van ons allen!

  1. PMG

   @Nuts ++++++++++

 11. stellendam

  Als Rien begint met dat denk ik,dan haak ik lachend af!

  1. Bosche draak

   Tja, op het gebied van licht is die stumper een natte kaars in het donker.
   Hij mag wel blij zijn met internet-fora, in de gemiddelde kroeg was hij al bij kop en kont gepakt en naar buiten gesmeten, met z’n eeuwige goedpraten en wegkijken als de miezerige worm die het is…

 12. HendrikJan

  Prachtig laten de rechters, maar eens naar de 10 punten kijken.

  Ik ga voor RUTTUP en NEXIT.

 13. Bes Tolen

  Heel goed, dat er zo’n bond is. Er zijn nog veel meer onderwerpen van het hoogste belang maar nu gebeurt er ten minste wat en dat is al heel goed. Ook wat allerlei groepen sinds jaar en dag illegaal uitvoeren wat het hele land al veranderd heeft. Naar mijn idee kapot gemaakt.

  1. PMG

   @Bes +++++++

 14. joker

  Ik weet het pas zeker als Pinokkio Rutte, Blok en nog een paar van die “leiders” voor het hekje in het Internationaal Strafhof staan, met handboeien om.

 15. Bes Tolen

  spring maar achterop. Zemel nou niet over moslims. Dat is helemaal niet waar want klootzakken uit Amerika hielpen juist in de negentiger jaren de fundamentalistische moslims. De politiek volgde wel. Van mij mag de waarheid naar boven komen en gestraft mag er ook worden als ze aan de normen voor straf voldoen. Alle arrogantie in het westen komt veelal uit dezelfde bron en in de politiek zitten veel te veel volgers. Ik heb vooraf geen medelijden met die lui.

 16. Veteraan

  Goede zaak, steeds meer mensen die de waarheid boven tafel willen.

 17. Gerlos

  Dan moeten er heel veel landen de klos zijn van deze zogenaamde oorlogsmisdaden, kansloze missie.

  1. PMG

   @Gerlos – gelukkig bestaat er in NL een club die hier nu ook iets aan doet en de wetten die ervoor zijn gemaakt gebruikt. (en al eerder succesvol was)

   Niet best voor jouw VVD, knul!

   1. HendrikJan

    @PMG.

    Dat had ik nou nooit achter hem/haar gezocht, één VVD persoontje.
    Hij of zij is het altijd met me eens bij de kreet:
    RUTTUP

 18. Tante Sidonia

  De asielindustrie is een Linkse macht in Nederland geworden!
  Veel te veel geld! ( Belasting)
  Gesteund door pro-Moslim/pro-waanzinklimaat/pro-Brussel en anti-Nederland Ministeries!
  Fijn dat iemand de moed heeft om daar tegen te zijn!
  PS
  Nu maar weer wachten op de Linkse loosers reacties.

 19. sjun

  het lijkt me een linkse afvallige. Hij heeft mijns inziens gelijk maar kennelijk ook tijd zat om zich uitgebreid te laten gelden om zijn gelijk binnen te halen.

  1. PMG

   @sjun – op zijn minst een bijzonder figuur, benieuwd naar zijn achtergrond en dagelijkse bezigheden, iemand feiten?

 20. Abdullah de vliegende hollander

  Hahaha
  echt goed nieuws….

  Ben wel blij ook dat stichting Nationale Bond Overheidszaken überhaupt bestaat, nooit van gehoord maar sinds vandaag zal ik deze instelling nooit vergeten….

  Veel sterkte bij alle aanklachten….
  Hopelijk worden er goeie lessen getrokken bij gegrond verklaringen bij de icc

 21. F. Domela Nienhuis

  Goed initiatief!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.