Nederlanders maken zich zogenaamd zo veel zorgen om het klimaat... dat ze er niets voor doen

Geen categoriemrt 07 2019, 11:00
Hypocriet of begrijpt men stiekem eigenlijk best dat het wel meevalt allemaal?
De NOS komt vandaag met schokkend nieuws. Schokkend! Voor links mensen, welteverstaan. Want, wat blijkt? De gemiddelde Nederlander zegt weliswaar dat ze (zie je wat ik hier deed, politiekcorrecte mensen?) zich ernstig zorgen maakt over "het klimaat," maar doet vervolgens helemaal niets om 'klimaatverandering' tegen te gaan.
Wat? Ja, echt.
https://twitter.com/Teletekst/status/1103526042608771072
Uit het onderzoek blijkt dus dat mensen weinig tot geen maatregelen nemen om het klimaat zogenaamd te beschermen. Ze wachten tot het bedrijfsleven en de overheid iets doen. De reden aldus het onderzoek? Het is ons te duur. Hoegenaamd 'klimaatvriendelijk' bezig zijn is reteduur. Geen mens die daar het geld voor (over) heeft.
En toch is er iets mis met die verklaring. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat mensen met een hoger inkomen het minste doen. Juist zij zouden er zelf het geld voor hebben, zou je denken. Maar juist zij doen er dus niets mee.
Waarom? Het echte antwoord -- een antwoord dat mensen blijkbaar niet durven te geven in onderzoeken -- is natuurlijk dat men best begrijpt dat het klimaatalarmisme zwaar overdreven is. Als mensen er écht van overtuigd waren dat ons leven op het spel stond -- dat we allemaal zouden STERVEN!!!111!!! als er niet heel snel iets gedaan werd, dan zouden ze de benodigde centen hiervoor wel vinden. Indien nodig zouden ze dan zelfs (ahem) hun regelmatige biertje of wijntje laten staan.
Dat ze daar geen trek in hebben bewijst dat iedereen weet dat het allemaal wel meevalt met 'het klimaat' én dat iedereen beseft dat de impact van Nederlanders op het klimaat minimaal is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten