Nog maar eens aangetoond: Rob Jetten (D66) liegt en bedriegt over het klimaat tegen Thierry Baudet

Rob Jetten in Nieuwsuur. Bron: Screenshot NOS-NTR.
Foto: Rob Jetten in Nieuwsuur. Bron: Screenshot NOS-NTR.

Niet voor het eerst liegt D66-voorman Rob Jetten zich een weg door het klimaatdebat om Nederland maar zoveel mogelijk op kosten te jagen. Tijdens het RTL-debat van vorige week loog hij er al op los, en ook zijn optreden bij Nieuwsuur is nu helemaal aan gruzelementen gefactcheckt!

De grootste jokkebrok van het RTL-verkiezingsdebat van vorige week was zonder enige twijfel Rob Jetten, die de ene na de andere onware uitspraak debiteerde voor ruim één miljoen toekijkende Nederlanders. Veel van die leugentjes gingen over het klimaat. En nee, het is niet alsof Thierry Baudet het dan altijd 100% nauw neemt met de waarheid, maar om dan maar zelf de boel bij elkaar te liegen? Dat lijkt me dan ook weer niet de bedoeling.

Gelukkig hebben we Twitter, en gelukkig heeft Twitter gebruikers als Seven. Of seven, of @seven__. Het is maar wat u wilt. En hij kan als geen ander de waanzin blootleggen die D66 en Rob Jetten inmiddels zo goed als dagelijks uitstorten over Nederland. Zoals dat de klimaatkosten voor Nederlanders slechts een eurootje of 20 per persoon gaan kosten:

En dat komt met name omdat Jetteketet héél snugger net doet alsof het peperdure fenomeen waterpompen niet bestaat:

Of dat nog geen kwart van alle klimaatmaatregelen daadwerkelijk is doorgerekend:

Dus: misschien handig om eens een toontje lager te gaan zingen over dat klimaatgebeuren, mister Jetten? Of niet, natuurlijk. Maar dan moet je het maar zelf uitzoeken als je partij een totale implosie meemaakt met de verkiezingen van aanstaande woensdag…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

63 reacties

 1.   

  De kosten die niet zijn meegenomen zijn de keuzes die individuele burgers kunnen maken bij het verwarmen van hun huis en de aanschaf van een auto. Die kosten kunnen niet worden meegenomen omdat we niet kunnen weten hoeveel burgers gaan overschakelen naar warmtepomp, zonnepaneel en elektrische auto maar betreffen ook investeringen die op termijn rendabel zijn. Het is idioot daarvoor alleen de investeringen te berekenen, je zult ook het rendement moeten meenemen en dat leidt tot de conclusie dat burgers juist goedkoper af zijn dan nu geraamd.

  Baudet is degene die liegt en bedriegt, een kwalijke vorm van leugenachtig populisme.

  1.   

   @ Rien Noppen

   Legt u eens uit wat het rendement is dan en waarom/hoe de burger dan goedkoper uit zal zijn?

   Feit. Geld groeit niet aan de bomen en de fossiele brandstoffen zijn een makkelijk belastingkoetje. Wie gaat dat gemis aan belastingen opvullen?

   1.   

    Quote….@ Rien Noppen…..Legt u eens uit…..
    Liever niet punt50…niemand zit op deze dogma berijder te wachten!
    #doodzwijgen.

   2.   

    Al die honderduizenden Nederlanders die de afgelopen Karen besloten tot woningisolatie en de aanschaf van warmtepompen en zonnepanelen kunnen je uitleggen welk rendement ze ervan krijgen, Punt50. Of denk je dat die mensen allemaal gek zijn?

    1.   

     Karen = jaren

    2.   

     ‘honderduizenden Nederlanders’… Bron? Cijfers? Onderbouwing?

     1.   

      Google op: ‘Aantal warmtepompen bij Nederlandse woningen groeit sterk’, Roughwood.

     2.   

      Tja, warmtepompplein.nl. ‘een onafhankelijk informatieportaal over warmtepompen voor verwarming en warm tapwater in woningen.’ Onafhankelijk? Nou niet echt. Niet bijster objectief ook. ‘Een initiatief van Business Development Holland. Wij werken voor een breed scala aan bedrijven en organisaties, waaronder Liander, RVO en de Dutch Heat Pump Association.’ Dat brede scala wil natuurlijk helemaal niet grof verdienen aan de energietransitie welke ons in sneltreinvaart door de strot wordt geschoven. Toch? En die paar vermelde cijfertjes op hun site waren nu ook weer niet dusdanig uitgediept om daar gelijk harde conclusies aan te kunnen verbinden.

     3.   

      Het aantal warmtepompen zal dit jaar de 300.000 overschrijden, Roughwood en in 2025 de miljoen.

      Je weet niet waarover je lult.

     4.   

      Ik weet wel degelijk waar ik over praat Quisling, u pretendeert het. Door overheid verplichte transitie + tekort aan personeel voor het isoleren van en installeren in de woning binnen de gestelde termijn (Parijs!) + aanschaf materiaal hiervoor = de hoofdprijs betalen! Denkt u nu werkelijk dat de prijzen gezien de gigantische omvang van deze hele operatie gaan dalen? Vergeet het maar. Het wordt gewoon een ordinair verdienmodel! En de burger mag betalen. Voorafgaand aan installatie van de warmtepomp dienen woningen volledig te worden geïsoleerd, dus vloeren, spouwmuren, dak, HR++ glas erin, etc. Iets dat niet eens bij alle huizen in NL mogelijk is. Daar de warmtepomp op een lagere temperatuur werkt dan de huidige gasketels, dient de huisinstallatie ook te worden aangepast. Dan ben je dus echt tienduizenden Euro’s verder. Hoe ouder de woning, hoe duurder (energielabel!). En het op gebakken lucht gebaseerde door u geschetste rendement? Bovenop de huidige vaste lasten zal het gemiddelde NL huishouden ook nog eens jarenlang extra gaan betalen om de lening voor de algehele huisaanpassing af te lossen. En vergeet de afschrijving voor de warmtepomp niet, economische levensduur is 10 jaar. De pomp heeft een verwachte gemiddelde levensduur van 15 jaar, dan kun je weer een nieuwe aanschaffen. Dus welk rendement?

     5.   

      Roughwood, de discussie in de draad ging over de vraag waarom het CPL de individuele investeringen van burgers en bedrijven gericht op woningisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en elektrische auto’s buiten de raming van de totale kosten van de energietransitie houdt.
      Ik legde uit dat dit naar mijn oordeel terecht is omdat deze investeringen alleen door burgers en bedrijven worden gedaan omdat men er rendement van verwacht. Dat is in de huidige situatie al evident het geval en dat rendement zal de komende jaren alleen maar toenemen, ook als overheidssubsidies op dit punt wegvallen.
      Die investeringen zullen de kosten van de energietransitie op macro-niveau dus drukken, een positief effect dat zal toenemen door de te verwachten positieve effecten voor de werkgelegenheid.

      De raming van Baudet van 1000 miljard slaat dus als kut op Dirk.

      In deze draad zag ik nog niemand een gat in deze redenering schieten. Kun jij dat wel?

     6.   

      Dat de energietransitie tot 2050 honderden miljarden gaat kosten staat vast. Aangezien berekeningen aangaande kosten en rendementen tot 2050 nog teveel onzekerheden herbergen, zou ik die 1000 miljard van Thierry nog niet op voorhand willen uitsluiten. Dat je de berekeningen op voorhand niet voor zoete koek moet slikken, hebben we recentelijk weer eens (stijging energierekening!) mogen ervaren.

      Maar de NL’se burger interesseert één ding: wat gaat het mij kosten? Nu zijn er om onbekende redenen maar 128 van de 300 onderdelen doorgerekend. Dit had duidelijk vermeld moeten worden, inclusief een eerlijke inschatting van de hoogte van de niet berekende kosten. Een mega kostenpost welke niet is meegerekend, is nu juist het verduurzamen van de woningen.

      Daarnaast is het redden van de lage inkomens door de kosten op het bedrijfsleven te verhalen misleidend: die verrekenen dat gewoon in de kosten aan de burger, die deze dan weer zal moeten betalen. En van de eventuele economische rendementen zal de gemiddelde burger vooralsnog weinig tot niets terugzien. Terwijl je wel wordt verplicht je woning te verduurzamen, dus kosten moet maken waarvan men dus nog steeds niet weet wat die per huishouden zullen zijn. Huidige schatting: 30.000 Euro gemiddeld.

      Het niet opgeven van de kosten die de burger gemiddeld moet gaan maken omdat er rendement van wordt verwacht is derhalve een drogreden en volkomen onterecht. Gemakshalve wordt even vergeten dat het maken van deze kosten voortvloeien uit een door de overheid oplegde verplichting. Normaliter zul je geen investering doen wanneer het geen rendement oplevert, maar die keuze heb je hier helemaal niet. En de suggestie dat de woonhuisaanpassingen woonlastenneutraal zouden zijn, en dus ook geen kosten met zich meebrengen, is eveneens een drogreden.
      .
      Het komt de coalitie zo vlak voor de verkiezingen daarom wel prima uit dat ze het kostenplaatje voor de burger nog niet inzichtelijk hebben kunnen (of willen) maken! Bang als men is voor electoraal verlies. Maar het is bovenal een ongekend staaltje laf regeringsoptreden.

    3.   

     @ Rien Noppen

     Ik gaf u reeds een hint.. Maar u begreep het niet.. Ik zal het u uitleggen. De roverheid geeft over het algemeen even een voordeeltje aan de mensen, om ze vervolgens keihard terug te pakken.

     Mensen met zonnepanelen weten daar over mee te praten, de roverheid wil en gaat het salderen afschaffen. Hiermee gaat het rendement van die zonnepanelen meteen naar beneden. Terwijl mensen zonnepanelen aanschaffen voor de lange termijn.

     Er zijn relatief nog niet zo veel mensen met warmtepompen. Lees u maar eens in, de verhalen zijn ook nog niet erg lovend. Hoewel technisch een mooi ding, is zo’n warmtepomp niet zaligmakend.

     De door u genoemde isolatie heeft alleen maar geleid tot hogere accijnzen op energie om de tekorten op de balans te dekken. Het werkt wel, maar tot een bepaald punt waarop het binnenklimaat aangetast raakt en er gebalanceerde ventilatie plaats moet vinden om de luchtkwaliteit op peil te houden. Deze installaties lopen op stroom en kosten dus ook weer energie.

     Het is helemaal niet zo eenvoudig, u roeptoetert maar wat! En daarom, mensen zijn niet gek i.d.d. en wachten af voordat ze aan de warmtepompen gaan.

     1.   

      Ook als de salderingsregeling wordt afgeschaft zijn zonnepanelen rendabel, Punt50. Uiteraard minder, maar waarom moeten we als belastingbetaler meebetalen aan een techniek die op zichzelf rendabel is?

      Voor warmtepompen geldt nu in de kern al hetzelfde maar het is te overwegen met subsidie de introductie te versnellen.

  2.   

   Noppen is een alias van Rutte.

  3.   

   We hebben hier veel flagrante bullshit van Quisling Noppes mogen aanschouwen. Maar het nietszeggende en oeverloze gewauwel hierboven slaat werkelijk alles. De kosten van de klimaathysterie waar het de burger nu juist om gaat komen in hele verhaal (bewust!?) niet voor. Het totaalplaatje is incompleet, veel kosten zijn ongedekt of verborgen en onduidelijk is wie ervoor gaat opdraaien. Verkiezingen voor de deur nietwaar? Dan viert liegen en bedriegen door machthebbers en het deugvolk hoogtij! En dan heeft onze oppertrol het over rendement. Over het feit dat de burgers goedkoper uit gaan zijn. In één woord hilarisch!! Welk rendement? De totale kosten voor de burger gaan hoogstwaarschijnlijk zo de pan uit rijzen dat enig rendement, als daar überhaupt al sprake van kan zijn, nul is of te verwaarlozen zal zijn. Maar wat het CPB niet voor elkaar kreeg heeft Quisling gezien zijn conclusies blijkbaar al helemaal doorgerekend. De nepnieuwsreactie van Noppes is derhalve een voorbarig staaltje narcistische zelfbevlekking. Een eurofiel en Groene Khmerlid waardig!

  4.   

   Rien, dit is een van de meest tenenkrommende stukjes van de laatste tijd. Je probeert Rob Jetten (die wederom de burger probeert te misleiden door enorme kostenvoorspellingen af te wimpelen met tientjeswerk) te verdedigen tegen beter weten in. Lepe Rob had het hele verhaal moeten vertellen. Dit kost dat, maar u moet daar nog bij optellen blablabla..

   En het verdienen aan die maatregelen heb ik nog bij niemand concreet gezien. Sommige simpele zielen zeggen al dat ze verdienen als ze minder energiekosten betalen na de warmtepomp en vergeten gemakshalve de investering, afschrijving op de investeringen, onderhoudscontract e.d. Ook de veel hogere stroomrekening wordt niet compleet meegenomen (want stroom wordt goedkoper.. gelooft niemand uiteraard). Ik ben van mening dat je nooit goedkoper uit zal zijn dan conventioneel.

   1.   

    Arie, je lijkt niet echt veel van het onderwerp te weten.

    Dat een warmtepomp veel stroom gebruikt is wel duidelijk maar die extra-stroomkosten wegen ruimschoots op tegen de verlaagde gasrekening. Warmtepompen hebben een duidelijk rendement voor gebruiker.

    Al de kosten die je noemt (investering, rente, onderhoud, afschrijving) worden in alle rendementsberekening uiteraard meegenomen en men komt altijd tot een positief rendement.

 2.   

  De 2 snel geformuleerde beloften van Rutte III over de verdeling van de kosten van de klimaatmaatregelen:

  1. de kosten voor de burgers zullen worden verlaagd; en
  2 de bedrijven gaan hun deel van de kosten dragen.

  Allebei niet waar (zo begrijp ik uit het debat van gisterenavond 14-03-2019 uit de woorden van Wiebes):

  1. de verlaging bestaat er uit dat de verhogingen voor burgers minder snel worden ingevoerd (dus slechts een optische verlaging); en
  2. de bedrijven hoeven de opgelegde kostendoorberekening zelfs niet eerst te betalen, want wordt vooraf gecompenseerd met vergroenende maatregelen (per saldo betalen de bedrijven dus niets).

  1.   

   “Allebei niet waar…”

   Misschien kun je enkele waarheden van de VVD publiceren?

   1.   

    Ik zou niet weten welke waarheden Rutte heeft gesproken!

   2.   

    Lugar…het onmogelijke kan je van jc niet verwachten…

  2.   

   Forum voor Democratie kwam in 2017 de Tweede Kamer binnen met twee authentieke zetels, niet afkomstige van andere partijen en dus ook geen dissidenten.

   In twee jaar tijd is FvD uitgegroeid tot een serieuze bedreiging voor het zittend pluche en voor de geachte afgevaardigden van de oude politiek van wie de houdbaarheidsdatum allang is verstreken. Baudet gaat eerst Provinciaal en via de Eerste Kamer verzilveren wat nodig is om Nederland weer baas te laten zijn over zichzelf. FvD gaat ervoor zorgen dat deze klimaatkolder wordt gestopt.

   Daarna zal FvD in de Tweede Kamer de klus afmaken en afrekenen met het zooitje gajes dat alleen naar zichzelf luistert en de kiezer keer-op-keer-op-keer besodemieterd met leugens en bedrog.

   Oprutten!

   #stemzeweg

 3.   

  Mooi dat de onzin die Jetten verspreid met bewijzen aangetoond wordt. Niemand kan nu nog uit onder het gelijk van Baudet, of je moet wel heel dom of een trol zijn.

  1.   

   Kun je deze opinie ook inhoudelijk toelichten, Ziggy?

   Dit is weinig meer dan blaffen tegen de maan.

 4.   

  Jetten van D66 leest heel triomfantelijk een fragment voor. Baudet van FvD zegt halverwege ja dat heb ik geschreven nadat ik dat en dat boek gelezen had. IJzerenheinig leest Jetten va D66 door en vraag vervolgens weet u, meneer Baudet waar dit fragment vandaan komt? Ja natuurlijk zegt de heer Baudet. Paniek bij Jetten en zegt gauw: uit het verkiezingsprogramma van FvD.

  Heeft Jetten geen oren? Baudet zei tussendoor dat hij het zelf geschreven had.

  IK heb het gebeuren ervaren als een Sapmomentje (met de stekkerdoos). Sap was weliswaar van GL, en Jetten van D66, maar dat maakt nu al niets meer uit GL en D66 zijn inmiddels dezelfde partij…..

  1.   

   Ja, Jetten zette Baudet met die tekst compleet voor gek. Pijnlijke afgang.

   Ik herhaal het nog maar eens: Baudet kan beter de camera mijden, elk optreden van deze charlatan kost hem stemmen.

  2.   

   Rien Noppen: “Ja, Jetten zette Baudet met die tekst compleet voor gek. Pijnlijke afgang”.

   Grappig om te zien de reactie Rien Noppen van de linksliberale trolclub. Hij lijdt kennelijk aan dezelfde vernauwde blik en gehooraandoening als Jetten van D66.

 5.   

  Hij kan zeggen wat hij wil. Nederland stelt mondiaal niet voor en haal niet eens het gewicht van de stofje aan de weegschaal.

  Nederland is ruim 1700 x (!) kleiner dan de landen die niet meedoen aan de klimaatkolder en de Haagse regenten willen mooi weer spelen van jouw en mijn belastinggeld.

  Oprutten!

  #stemzeweg

 6.   

  Het gaat in de hedendaagse politiek ook niet meer om ‘’de waarheid’’.
  Iedereen heeft zijn eigen waarheid. Het is enkel te doen om het gevoel!
  Als het gevoel omtrent het klimaat maar ‘’waar’’ is.

  Wetenschappelijke bewijsvoering is maar kaal.
  Het gaat om mijn beleving van het klimaat.

  1.   

   Ik stel vast dat Pascal niet in staat is tot een inhoudelijke weerlegging en daarin toont hij zich een typische discipel van de charlatan Baudet.

   1.   

    Het wordt tijd dat rientje naar de knoppen gaat met zijn getrol.

    1.   

     Van sonar verwacht ik uiteraard ook geen inhoudelijke weerlegging.

     :)

     1.   

      Waarom verwacht u iets van een ander waartoe uzelf ook niet in staat bent? Hetgeen wat u betreft natuurlijk weer volkomen logisch is. Vanwege het totale gebrek aan inhoud.

      :-)

     2.   

      Zou Roughwood inhoudelijk kunnen reageren op de eerste reactie in deze draad waarin ik beargumenteer waarom Baudet onzin verkoopt?

     3.   

      Wel scherp blijven Noppes. Mijn reactie waarin ik uw fantasiewaarheden fileer staat er namelijk al. Fictie is iets heel anders dan de harde realiteit. Maar daar hebben wegkijkende klimaatdeugers zoals u veel moeite mee gezien de immer hysterische Pavlovreacties. Kunt u overigens inhoudelijk wel beargumenteren waarom Drammen66 Roborob geen onzin uitkraamt? Lijkt me een uitdaging gezien de overweldigende bewijsvoering in het bovenstaande artikel! Succes ermee.

    2.   

     @Sonar je staat tein zijn batterij op te laden beter negeren

    3.   

     trien niet voeren heeft geen nut

   2.   

    Ik stel vast dat het fvd een andere visie op het klimaat heeft dan de meest andere partijen. Ze onderscheiden zich door niet mee te gaan in de emotionele hysterie die er op dit moment heerst mbt het klimaat. Ze onderkennen het probleem maar zien een andere en naar mijn mening rationelere aanpak door in te zetten op innovatie van de nog te ontwikkelen techniek.
    Bovendien stellen ze vragen bij de gekozen weg welke prachtig werd geïllustreerd tijden het debat met de sprong van een hoog gebouw.
    Het is jammer dat het fvd geframed wordt als partij die het klimaatprobleem ontkent want dit is niet het geval. Mbt de hoeveelheid CO2 stelt het fvd zich de vraag of het daadwerkelijk zo is dat dit door de mens komt. Tevens zet het fvd vraagtekens of de financiën die ingezet worden wel opwegen tegen het uiteindelijke resultaat. Ook de zogenaamde 97% consencus onder wetenschappers trekt het fvd in twijfel
    Kortom ik stel vast dat het fvd Een andere koers vaart dan de gemiddelde partij en dat is prettig in een democratie ‘want dan valt er wat te kiezen.

 7.   

  Rob Jetten de trekpop, liegt net zo erg als Rutte!
  Na de verkiezingen van komende week, komt het ware gezicht van Rutte weer boven, en worden de burgers op een of andere manier weer gepakt!

 8.   

  Ach, die hele klimaat waanzin kost maar 800.000 banen, vreemd dat je die klimaat idioten in Den Haag daar niet over hoort? hoe gaan zij dat oplossen/financieren? zij denken zeker dat de industrie die Co2 belasting klakkeloos gaat neertellen.
  De rekening komt als eerste bij de werknemers terecht (800.000 banen staan op de tocht)
  daarna is jan met de pet aan de beurt, kosten worden tot 80% doorberekend naar de burger toe.

  Bent u nog steeds van plan die elite roversbende in het pluche te stemmen, dan wel die linkse ratten aan meer macht te helpen?
  dan vel ik een hard oordeel over u, u bent niet goed bij uw hoofd en een dief van uw eigen portemonnee.

  Stem voor Nederland, stem tegen te EU, stem tegen machtsbeluste misleiders, dieven en bedriegers,

  STEM FVD!!!

  1.   

   “Ach, die hele klimaat waanzin kost maar 800.000 banen”

   Dat getal kwam ik nergens tegen, maar wellicht heeft u een bron?

   Ik denk integendeel dat de transitie een zeer positief werkgelegenheidseffect zal hebben. Als we in Nederland vele miljoen huizen energiebestendig willen maken zal dat enorm veel werkgelegenheid opleveren.

   1.   

    Op gedachtes kan je geen rationeel beleid voeren.

 9.   

  De hele klimaatpolitiek is één grote hoax van linkse politici. Doel hiervan is aan de macht komen door angst te zaaien en vervolgens zogenaamd een oplossing bieden en gelijktijdig met deze oplossing exorbitante hoeveelheden geld uit de burgers te persen om vervolgens hiermee hun linkse hobbies te financieren. Trap er niet in! En als je al iets aan het milieu zou willen doen laten ze dan iets aan de overbevolking doen in Nederland en bouw kerncentrales. Dat snijdt hout!

 10.   

  WEG met het klimaatakkoord,WEG met energietransitie,WEG met kabinet Rutte,WEG met de EU!

  stem FvD of PVV.

  1.   

   ..argumenteerde TD.

   :)

   1.   

    Waar blijf je nou RN, ik heb je al vaak gevraagd om eens met wat opmerkingen over de FVD standpunten te komen maar jij en je medestrijders geven nooit thuis en hebben ondertussen een grote bek over de rest.

    Die loser van groenlinks kan niet rekenen en meende dat juist zijn opponent toe te moeten bedelen zodat hij de slimmerd leek, jij doet precies hetzelfde!

   2.   

    Noppen is een alias van Rutte.

 11.   

  Heel goed, door Seven is Alexander Penthouse ook met de staart tussen de poten afgedropen, deze lamlul soufleert het homobotje vast voor!

  Maar we hebben dit hele verhaal niet nodig, we weten zo wel dat we belazerd worden!

  Stem PVV en FVD!

 12.   

  Jetten is Potter de tweede, met zijn leugens, bedrog, bangmakerij, etc. De partij D66 moet flink afgestraft worden door de Nederlandse samenleving. Zo’n partij is niet gewenst, ze heb en trouwens een nieuwe naam:
  Drampartij 66.
  Stem ze weg, stem PVV of FvD.

 13.   

  Die snotneus hoort in de kindertuin thuis niet op de tv D66 deugt al niet maar die snotneus al helemaal niet

 14.   

  De conclusie die we uit de bijdragen in deze draad kunnen trekken is dat Jetten niet liegt maar Baudet dat het gedrukt staat.

  Een zeer verhelderende draad.

 15.   

  Zonnepaneel kost €400,- en levert bij optimale zomer 250kw
  250x 0.20= €50
  Dus €400 investeren en na 8 jaar sta je quite.
  As saldering wordt afgeschaft krijg je maar € 0,06 tot €0,14 per kw
  Dus €12.50 tot € 35 per jaar
  Dus na 32jaar of 12 jaar. Omvormer na 10aar vervanging nodig
  Rien ben jij nu zo dom of ik zo slim?

 16.   

  1o jaar

 17.   

  Rutte ( Pinokkio ) en Wiebes samen met zijn lekkere vriendjes D66, Groenlinks hebben gezamenlijk een nieuwe geldstroom gevonden om de inwoners in Nederland verder kapot te plukken. Ondertussen bouwt China aan meer dan 1200 nieuwe kolencentrales, want als Nederland het niet doet dan zorgen andere landen er wel voor dat de aarde sneller opwarmt. 1000 miljard euro, 33 miljard euro per jaar voor 0.00007 graad omlaag alsof Nederland alleen op deze planeet zit en de andere 198 landen bestaan niet. Wat een slimme uitgerekende bedachte nieuwe truc van VVD, GL, D66 om een nieuwe belastingstroom te hebben uitgevonden en merendeels van de bevolking stinkt erin.
  1 advies: Land verder naar de klote stem dan VVD, GL, D66.

 18.   

  Een SCHOON klimaat? Deze korte zin geeft aan dat de debielisering in volle gang is. “Alleen als u verschrikkelijk naïef bent geloofd u in deze onzin” moet er eigenlijk onder staan . Een SCHOON klimaat kost Slechts 250.000 + werkelozen! Ook een mooie voor op de spandoekjes van die joelende kindjes.

  1.   

   Die “scholieren” die zgn zo begaan zijn met het klimaat interesseert het geen reet het hele klimaat niet…een rede om te keten en vooral niet naar school te hoeven.Als zij echt een beetje verstand zouden hebben,wie gaan die rekening straks betalen?! voor overigens totale onzin de temperatuur verlagen hallo koekoek met effect nul!

 19.   

  De stront stamper Jetten is politiek onwaardig,leugenachtig en waarachtig hij wint het bsn Rutte die ik trouwens van de zelfde praktijken als Jetten verdenkt…

  1.   

   “De stront stamper Jetten”

   Het is verontrustend hoeveel homohaat hier nog wordt uitgebraakt.

 20.   

  Slaatje uitslaan denkt die D66 smiecht. Die achterlijke sjoerd doet alles voor aandacht.

 21.   

  Rob Jetten valt dan ook niet op zijn blauwe ogen te geloven. Verstandiger lijkt het de man omgekeerd te verstaan om in de gaten te krijgen wat er politiek zoal speelt en hoe dat naar de eigen situatie vertaald kan worden. D66 kan sinds het verscheiden van Van Mierlo niet langer als redelijk alternatief gesleten worden.

 22.   

  Ja linkse rakkers liegen altijd, we zijn eral aangewent daarom willen ze ook de grenzen open houden om groter te worden, en de werkende mensen op rechts alles laten betalen.

 23.   

  Jetten ? Familie van Alexandria Ocasio-Cortez ? Democraten zijn gewoon verslaafd aan één ding : uw geld. Ze rammen alles er doorheen om dit voor elkaar te krijgen.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!