Opnieuw feest bij FVD! Thierry wint NPO-debatprijs: ‘Ontegenzeggelijk enorm veel impact gehad!’

Kijk eens aan: nadat Forum voor Democratie vorige maand de grootste partij werd bij de Provinciale Statenverkiezingen, wint hij nu ook de Debatprijs van de Maand van de EO. Jurylid Roderik van Grieken is uitermate lovend over de prestaties van de politieke nieuwkomer: “Ik denk dat het heel knap is wat Forum voor Democratie, maar vooral Thierry Baudet, heeft gedaan!”

De huisslijter van FVD zal goede zaken doen: voor de tweede keer binnen één week kan de partij de champagne ontkurken vanwege een mooie prestatie. Vorige week nog vanwege de klinkende overwinning in de Eerste Kamer, en deze week vanwege een feestelijk persoonlijk feit van voorman Thierry Baudet. Hij heeft bij EO-radioprogramma Dit is de dag namelijk de Debatprijs van de Maand gewonnen, vanwege de “enorme impact” die hij deze maand gehad heeft op het publieke debat.

Roderik van Grieken, van het Nederlands Debat Instituut, stak zijn bewondering voor de prestaties van Baudet niet onder stoelen of banken:

“Ik denk dat het heel knap is wat Forum voor Democratie, maar vooral Thierry Baudet, heeft gedaan. Hij heeft kennelijk toch iets blootgelegd wat heel diep leeft bij veel mensen in de samenleving. Dat het klimaatprobleem al dan niet zou bestaan, of in ieder geval het vraagstuk: moeten we daar als Nederland nu in vooroplopen? Dat heeft hij ongelofelijk knap neergezet, en daardoor in één keer vanuit het niets de grootste partij in de Eerste Kamer geworden. Dat is nog nooit eerder vertoond. Dus dan heb je het wel goed gedaan!”

De prijs zal Baudet ongetwijfeld frisse energie geven op weg naar de Europese Parlementsverkiezingen van over twee maanden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. uil van minerva

  Go Thierry!

 2. Marija

  Wat goed is komt snel.

 3. TD

  Thierry Baudet is de politicus van het jaar,heeft het kabinet in de schaduw gezet.
  En dat nog lang voor de lavendel in ons boreaal land bloeit!

 4. Meester Kong

  Debat prijs?
  De beste man is een slechte debater.

  1. Tguard

   Jaja en daarnaast kan hij eigenlijk helemaal niets. Behalve lavendel snuiven, romans schrijven, conferenties houden, een partij met inhoud opzetten en ondanks zijn gebrek aan talent voor debatteren de grootste partij in de 1ste kamer worden. Ach en heeft wat studietjes afgerond maar dat mag allemaal geen naam hebben. De man weet duidelijk niet waar hij over spreekt en weet aantoonbaar mensen niet te overtuigen …… toch?

   1. Satty

    Dat mensen zich laten overtuigen zegt niets. Dat kan ook aan de mens die overtuigd is liggen. Dat mensen gestudeerd hebben zegt niets, zeer goede artsen hebben de goorste experimenten uitgevoerd. Bob marley zong het nummer war. Wat mij betreft zit in de eerste regels het punt waar baudet gierend de bocht uitvliegt.

    Ik hoop dat ik uiteindelijk mijn ongelijk zal moeten toegeven maar dat denk ik niet. Tot die tijd zal ik mijn mening blijven verkondigen. Ik geloof niet dat de fvd stemmer 1 grijze massa is die je allemaal kunt wegzetten maar hun leider is een racist. Lees de eerste regels eens en bekijk de eenzijdige oriëntatie van baudet. Ik kom op rassen leer. Als je reageert ik ben vandaag erg druk dus ik zal het waarschijnlijk uren later lezen en zie dan geen nut om nog te reageren. Een fijne dag toegewenst.

    “Until the philosophy which hold one race superior
    And another
    Inferior
    Is finally
    And permanently
    Discredited
    And abandoned
    Everywhere is war –
    Me say war.
    That until there no longer
    First class and second class citizens of any nation
    Until the colour of a man’s skin
    Is of no more significance than the colour of his eyes –
    Me say war.
    That until the basic human rights
    Are equally guaranteed to all,
    Without regard to race
    Dis a war.”

    1. Tguard

     Satty, wie je ook mag zijn, je bent een van de weinigen los van je soms verwijzingen naar fascisme etc die probeert dingen bespreekbaar te maken en alleen daarvoor heb ik al meer respect dan voor de schreeuwers. Ik vindt het grappig dat je bob Marley erbij haalt. Zijn teksten zijn een verademing voor een vrije wereld met vrije denkers. Het geeft lucht in een wereld waar iedereen elkaar naar het leven lijkt te staan en voor mij hebben zijn teksten me door laten zetten in tijden dat het moeilijk was. Dus we hebben een ding bereikt. Communicatie al is het via muziek.

     1. Satty

      Ik probeer ook zeker niemand het zwijgen op te leggen. Ik zou met baudet erg graag een open gesprek waar niet om overgevoeligheid gedacht hoeft te worden aangaan.

      Hit me with music.

  2. Vliegenvanger

   Lulletje rozewater.

 5. umhnz

  de Debatprijs van de Maand van de EO.
  .
  Dat is natuurlijk de hoogst haalbare waardering welke een politicus kan wensen.
  Jammer dat hij door die totaal onbetrouwbare, overbodige, vooringenomen, uiterst linkse, media is verstrekt.

 6. umhnz

  Thierry wint NPO-debatprijs:
  wint hij de Debatprijs van de Maand van de EO.
  .
  ????

 7. Jumping

  Als zijn tegenstrevers, hem niet hetzelfde laten overkomen, als Fortuyn.
  Dan is deze Baudet, de gewenste MP van een vrij Nederland , zonder EU bezetting.

 8. Fortiori

  In ieder geval niet een nieuw gekozen provincie raadslid van het FvD in Groningen. De man verklaarde voor TV dat de gaswinning in Groningen rustig en onverminderd door moet gaan.
  Voldoende aanwezig en een kostbare bron van inkomsten. Gek genoeg waren er in Groningen
  toch nog van die zeldzamen die op FvD gestemd hadden.

 9. Veteraan

  En alle Trollen hebben het hier erg moeilijk mee, leuk om die krampjes te zien.
  Wat een fijne lente begint nu. Mooi weer, hoop voor een beter NL.
  En misschien ook een fijne zomer die begint in mei. Go Wilders, Go Baudet.
  Waar je ook kijkt is er een frisse wind.
  Van Trump tm Baudet, van Oostenrijk tm Hongarije.
  De wereld verandert en dat is hoogste tijd voor onze oorlog tegen de islam en gelukszoekers.

 10. Jantje

  De NPO heeft zeker wat van hem nodig.

 11. Hendrik_Groen

  En plotseling is de publieke omroep het einde…

 12. Vliegenvanger

  Ze hebben bij de Nederlandse Populistische Omroep wat goed te maken zeker? Eerst de FvD demoniseren, en nu uitroepen tot debat winnaar. Het gaat ze te heet worden onder d’r voeten. Stem FvD ook met de EU verkiezingen.

 13. Gallus

  Het is gemakkelijk oreren en discussieren als je niet wordt beperkt door enige vorm van geweten als het om feitelijke waarheid gaat! Tja dat is het nadeel van retorica; het kan ook de leuge dienen, en meestal is de pure retorica dan op zn best!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.