Partijkartel slaat terug naar FVD: willen naast Hans Wiegel ook theedrinker Job Cohen neerplempen als formateur

De gevestigde politieke partijen in Zuid-Holland waren niet zomaar van plan om de rode loper uit te rollen voor de grote verkiezingswinnaar Forum voor Democratie. Thierry deed alvast een overture door VVD-coryfee Hans Wiegel te vragen als formateur, maar ‘een meerderheid van andere partijen’ eist nu van Baudet dat hij ook oppertheedrinker Job Cohen (PvdA) naar Zuid-Holland haalt.

Eén van de meest rechtse provincies van Nederland is Zuid-Holland, waar het FVD in vele gemeenten klinkende verkiezingsoverwinningen behaalde. De partij werd er dan ook de grootste, en dat betekent dat men het voortouw mag nemen in de coalitie-onderhandelingen. Of althans: zo is de goede democratische traditie.

Thierry Baudet handelde gisteren snel: nog voordat Nederland goed en wel ontwaakt was, had hij Hans Wiegel al bereid gevonden te formeren in de provincie waar Den Haag, Rotterdam, Zoetermeer, Leiden en Dordrecht liggen. Maar daar willen de gevestigde politieke partijen met hun nieuwste aanwinst DENK een stokje voor gaan steken, zo valt vandaag doodleuk te lezen in het Leidsch Dagblad:

“Job Cohen is in beeld als tweede informateur voor de collegevorming in de provincie Zuid-Holland. Tijdens een eerste gesprek met grote verkiezingswinnaar Forum van Democratie stelde Metin Çelik donderdag voor om de bekende PvdA’ er naast de de door Forum aangedragen VVD-coryfee Hans Wiegel te laten opereren. ,,De andere partijen waren daar in meerderheid voor’’, zegt Çelik.

Forum voor Democratie heeft volgens Çelik een valse start gemaakt met de mededeling Hans Wiegel te hebben gevraagd als informateur. Liever hadden hij en andere partijen dat niet uit de media vernomen, zegt Çelik.”

En u ziet wat er gebeurt hè? Nog voordat er één compromis is gesloten of één standpunt tegen het andere is uitgeruild, zijn de verliezende gevestigde partijen al allemaal gekwetst omdat de grootste partij het initiatief neemt voor de vorming van een nieuw gedeputeerdencollege. De eerste zaadjes voor een confrontatie, waarna FVD als grootste partij wordt buitengesloten, zijn reeds gepland. En mocht het niet lukken FVD te wippen: dan kan je ook nog proberen ook de lijst van deelnemende partijen aan een potentieel college uit te breiden met meer linkse verliezers van afgelopen woensdag, door zo’n beetje de grootste karikatuur van pappen-en-nathoudend links Nederland aan te stellen als mede-formateur.

We zien dus best wat er gebeurt hoor, zogenaamde gekwetste politieke partijen van Zuid-Holland. Zo makkelijk neemt u de kiezers niet in de maling.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Jumping

  Links heeft er niets van geleerd.

 2. Gekko

  Op zich geen enkel probleem met dit voorstel. Wiegel is Cohen verre de baas, laat hem als het moet alle hoeken van de Statenzaal zien.

  Maar ik heb het idee dat die Denkman niet weet hoe het formatiespel gespeeld wordt. Het is een muis die brult tegen de olifant…

 3. FJ

  Links is als Maduro van Venuzuela hoewel fout toch, ik heb gelijk, het is de schuld van de ander.

 4. Ries

  Ik was altijd van mening dat de winnaar bepaalt. Baudet zou kunnen zeggen dat hij geen genoegen neemt met de belaste theedrinker.

 5. nienke

  Laat die thee drinker er buiten in godsnaam!!!!

 6. DeBruijn

  Ik hou niet van thee.

  1. Meriadoc Brandebok

   Koffie. Sterk, zwart, geen suiker.

   1. DeBruijn

    Ik zet de koffiepot aan 🙂

    Misschien helpt een scheutje cognac in de thee van Cohen wel?

   2. Mart

    Juist ….zoals WIJ het hier in Brasil serveren,nu zònder socialistishe bijproducten!

 7. koeiepoep

  Je gaat bijna denken, dat ze liever de fvd als grootste partij willen, dan dat ze hun verlies pakken en hun ongelijk toegeven. Nooit de hand in eigen boezem willen steken. Er is een Monty Python film, waarin een compleet Atlantis in de oceaan wegzinkt. Op het laatste boven t water uitstekende rotsje zit de baas van het eiland: nee hoor, niks aan de hand. U ziet t verkeerd. (there are nooo tanks in Bagdad). Hoe treffend.

 8. umhnz

  Forum voor democratie wil op ondemocratische wijze bepalen wie de formateur wordt.
  Met 16,1% van de stemmen heb je rekening te houden met die andere 83,9%

  1. koeiepoep

   Op Joop reageert domme Han met de zelfde cijfergoochel truuk. De grootste partij mag als 1e gaan formeren. En rekening houden met de overige 83% ? Waarom? 35 % is genoeg in dit geval.

 9. RPML

  Cohen, is dat niet die man die met de staart tussen de benen de politieke arena verliet en vervolgens een wel erg leuk betaald klusje kreeg in een ‘onderzoeksteam’ om herhaling van zo’n Project-X-feestje in het Groningse Haren te onderzoeken? Wat Facebook, Twitter en Google Earth zijn hebben ze hem nog moeten uitleggen, hij dacht dacht het afplakken van de straatnaambordjes wel voldoende zou zijn.

  1. Original NL

   Idd RPML…Deze te licht bevonden ex 010 burgervader lijkt mij wegens zijn linkse handicap niet geschikt om deze functie uit te voeren . ….Verstandiger is dat hij nog een tijdje doorgaat als voice-over bij 2 voor 12, daar kan hij weinig schade aanrichten

   1. Original NL

    O shit 020 natuurlijk…
    Maar veel verschil maakt het niet..

 10. biggeorge

  Pappen en nat houden Cohen… walgelijke laffe salonsocialist

 11. C.A.Barstow

  Een doorzichtig trieste linkse kliek en heel slechte verliezers.
  Maar laat Cohen maar komen, en enige wat hij mag doen is aan de voeten van Wiegel zitten en heel goed luisteren naar wat er gezegd wordt.

  Vergeleken met Wiegel is Cohen natuurlijk op het politieke vlak maar een klein links snotventje.

  Stem in mei ook op FvD!

 12. PMG

  Wat een zielige vertoning weer. FVD maakt terecht de dienst uit!

  VVD zit lastig, blijft het aanpappen met links dan verliezen geweldig veel steun van de Eigen leden en kiezers die nu immers een ideaal moment zien om samen met FVD een stevige alliantie te vormen, er zijn legio standpunten waar men hetzelfde over denkt. Vasthouden aan de huidige situatie en dus verder afglijden naar links zou de VVD dus bij de 2de kamer verkiezingen zwaar de das om kunnen doen en het FVD alleen maar groter maken. FVD plus VVD plus christelijke partijen kunnen flinke meerderheid vormen.

 13. m.van.rosmalen

  Lulletje Rozewater is gek op de VVD

 14. Toverkol

  Het blijft maar doorgaan….. nu komen ze weer met nietsnut Cohen …

 15. Pescador

  het is diep triest aan het worden in nederland

 16. Willem Bever

  Nah je moet het links nageven 🙂 ze gaan in ieder geval strijdend ten onder door droeftoeter cohen voor te sorteren….zoals door anderen al aangehaald cohen maakt geen schijn van kans ook meer iet s in de thee te brokkelen

 17. stellendam

  HAHA mooi ik hoop echt dat JOB dit gaat doen . Onze JOB die iedere misstap in zijn carriere zorgvuldig heeft gepland!

 18. PMG

  ‘De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij ‘t vallen van de avond. En dat geldt niet alleen voor deze avond, beste vrienden, beste campagnegenoten, beste partijgenoten, beste kompanen. Nu pas, in deze laatste uren, van de dag namelijk, komen de polls binnen, komen de nieuwtjes binnen, weten we hoe we ervoor staan, hebben we kennis over wat er vandaag gebeurd is.

  Maar die uil van Minerva slaat niet alleen op deze avond pas zijn vleugels op. Het is breder. Vaak duurt het tot het moment dat het bijna voorbij is voordat we ons realiseren wat we hebben en wat we hadden moeten koesteren. Als het bijna te laat is.

  En zo staan we hier, vanavond, te elfder ure, letterlijk, te midden van de brokstukken van wat ooit de grootste en mooiste beschaving was die de wereld ooit heeft gekend. Een beschaving die alle uithoeken van de wereld bestreek, die vol zelfvertrouwen was, en die de mooiste architectuur, de mooiste muziek en de mooiste schilderkunst heeft voortgebracht die ooit onder de sterrenhemel heeft bestaan. Ons land maakt onderdeel uit van die beschavingsfamilie. Maar net als al die andere landen van onze boreale wereld, worden we kapot gemaakt door de mensen die ons juist zouden moeten beschermen. We worden ondermijnd door onze universiteiten, door onze journalisten, door de mensen die onze kunstsubsidies ontvangen en die onze gebouwen ontwerpen. En bovenal worden we ondermijnd door onze bestuurders. Een kliekje, een kliekje omhooggevallen netwerkers, beroepsvergaderaars, mensen die nog nooit een boek hebben gelezen in hun leven en geen idee hebben wat op de lange termijn de belangrijke issues zijn. Zij beheersen helaas de besluitvormingsorganen van ons land en maken in een merkwaardige mengeling van onkunde en cynisch eigenbelang keer op keer de verkeerde keuzes. Niet lang meer.

  Economisch onbenul Mark Rutte verhoogt de belastingen op het dieptepunt van de crisis waardoor de koopkracht ernstig afneemt, de pensioenen niet kunnen worden geïndexeerd en nu, vandaag, in totaal 2,5 miljoen mensen langs de kant staan in onze samenleving. Onder de armoedegrens, werkloos of quasi-werkloos.

  Vervolgens lieten achtereenvolgende kabinetten Rutte de grenzen wagenwijd openstaan en braken die kabinetten immigratierecord na immigratierecord. Met alle immigratie- en integratieproblemen die we al hebben, werden opnieuw honderdduizenden mensen uit totaal andere culturen dan de onze binnengelaten en stemde de coalitie ook nog eens tegen onze motie om de Syriërs die terug kunnen, ook te helpen terug te keren.

  Vervolgens tekenden zij het Marrakesh-immigratiepact, met alle gevolgen die dat de komende jaren ook weer zal hebben.

  Een absolute crisis bij de politie dreigt, waardoor onze veiligheid op straat, die al nauwelijks meer kan worden gewaarborgd, nog verder onder druk zal komen te staan. En we natuurlijk de afgelopen maandag in Utrecht zagen dat verkrachters, roofovervallers, levensgevaarlijke mensen gewoon vrij rondlopen. Het is een schande.

  En er is een kaalslag gaande in ons onderwijs. Er is echt een kaalslag gaande in ons onderwijs. Er is een bureaucratische woeker in de gezondheidzorg. En beide moeten worden aangepakt. Maar dat zijn niet álle fouten van Rutte. Hij liet bijvoorbeeld ook alle plannen van die verschrikkelijke Europese Unie om de baas over ons te spelen gewoon doorgang vinden. Hij offerde de pulsvissers op. Liet de boeren met hun fosfaatrechten stikken. En accepteerde dat ook onze pensioenen nu geleidelijk onder EU-toezicht worden gebracht.

  Wat is hier aan de hand? Waarom gebeurde dit allemaal? Men gelooft niet meer in Nederland, dat is zeker. Niet meer in de westerse beschaving ook, in onze taal, die inmiddels is afgeschaft op onze universiteiten. Men gelooft niet meer in onze kunsten. In ons verleden. Men gelooft niet meer in onze feestdagen, in onze helden. In onze traditionele stedenbouw.

  Maar in al dat ongeloof, in dat immense vacuüm, dat culturele en spirituele vacuüm, is tegelijkertijd haast ongemerkt een grandioze ketterij binnengedrongen. Een nieuwe immanente religie, een politieke theologie. De leden van het kartel, ze geloven in niets. Maar vereren tegelijk een afgod, genaamd transitie.

  Honderden miljarden, wij denken zelfs 1.000 miljard in totaal, als je alle kosten bij elkaar optelt, willen zij offeren op het altaar van deze afgod. In de vorm van windmolens, warmtepompen, zonnepanelen en andere volkomen onrendabele projecten die ons niets brengen, die de planeet niets verder helpen, maar die ons wel heel erg veel geld kosten en dus heel erg straffen. Het is een masochistische ketterij, dit geseculariseerde zondvloedgeloof, dat zich in deze tijd heeft meestergemaakt van de harten en geesten van onze bestuurders. Een manie, vergelijkbaar met de doodscultus die ooit Paaseiland teisterde. Deze duurzaamheidsafgoderij stort niet alleen onze economie in de totale ondergang. Hij is ook bedoeld om onze geest, ons zelfbewustzijn nog verder te krenken. Inderdaad, schuldgevoel is hetgeen waarmee deze klimaathekserij zich voedt. Wij moeten boeten, zo papegaaien de machtszoekende bestuurders van dit land de ecologische hogepriesters na. Het is pure oikofobie, pure zelfhaat. Het is een schuldcomplex dat blijkbaar een uitweg nodig heeft. En als ú er iets van wilt zeggen, als de bevolking zich keert tegen de algehele capitulatie van onze bestuurders, als de mensen in dit land protesteren, weet u wat ze dan doen? Dan schaffen ze het referendum af. Dat is de toestand van ons land vandaag.

  Die arrogantie, dames en heren, vrienden, die stupiditeit, díe is vandaag afgeschaft. Want op deze dag, nu we in deze crisis verkeren, deze schemer, deze zonsondergang, op deze dag is de uil van Minerva dan toch opgestegen. Want op deze dag, nu we in deze crisis verkeren, deze schemer, deze zonsondergang, op deze dag is de uil van Minerva dan toch opgestegen. Vandaag is Forum voor Democratie ofwel de grootste, ofwel de gedeeld grootste, ofwel de een na grootste partij van Nederland geworden. De kiezers in Nederland hebben net als de uil van Minerva hun vleugels uitgespreid , hebben hun ware macht getoond. De uil der wijzen is gaan vliegen en heeft de hele aardkring in beweging gebracht, want deze vleugels zijn niet alleen vleugels om mee te vliegen. Het zijn ook wieken om lucht mee te slaan, om een veranderingswind in gang te zetten, om ons land weer van ons te maken en een einde te maken aan het tijdperk van culturele, economische en politieke capitulatie.

  Vrienden, wij hebben niet stilgestaan de afgelopen tijd. We hebben meer dan 2.000 cv’s doorgespit, we hebben meer dan 1300 mensen gesproken, we hebben meer dan 600 diepte-interviews afgenomen, we hebben honderden mensen getraind. We hebben fantastische lijsten samengesteld en met die mensen een hoopvolle, optimistische en serieuze campagne gevoerd. Heel Nederland hebben we bezocht, in zalen, op straten, in winkelcentra. Bij bedrijven zijn we geweest, scholen, ziekenhuizen, overal. En we hebben het hele land in beweging gekregen. En het resultaat, dames en heren, het resultaat, vanavond. Het resultaat.

  De zon was mij nooit opgevallen, zegt Menno Wigman, als hij niet steeds was ondergegaan. De schoonheid van Nederland was mij nooit zo duidelijk op het netvlies gekomen als ons mooie land niet zo was verkwanseld door de bestuurders van het kartel. Sterker, als dit alles niet was gebeurd, deze ongecontroleerde immigratie die ons straatbeeld zo vertekent, al die linkse indoctrinatie in het onderwijs, al die lelijke architectuur en die machtsuitbreiding van de EU, al die klimaatketterij. Als al die zaken niet waren gebeurd, was ik nooit de politiek ingegaan. Wij zijn naar het front geroepen. Omdat het moet, omdat ons land ons nodig heeft.

  Beste vrienden, wij zijn het product van 300.000 jaar evolutie. Wij hebben meerdere ijstijden overleefd, we hebben mammoeten gevloerd, wij zijn dragers, wij zijn erfgenamen van de grootste beschaving die ooit heeft bestaan. Wij dragen een unieke kracht en enkele tientallen jaren van indoctrinatie door de media en het onderwijs kunnen dat nooit begraven. Iets wat in ons zit, wat nooit kan worden afgepakt.

  En vandaag, en dat voel je ook in de zaal, vandaag hebben we gekozen om weer te strijden, weer te dromen, weer te hopen, weer te vechten. En als ik nu terugkijk op de afgelopen drie jaar, dan is dat het sterkste gevoel dat ik heb. Wat wij samen hebben bereikt, die zin om weer te bouwen, die zin om er voor te gaan, dat geloof in de toekomst. En daar wil ik jullie voor bedanken. Toen wij begonnen, toen wij begonnen aan deze reis om samen met al de mensen die hier nu zijn en nog veel meer mensen handtekeningen te verzamelen voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. Toen zei iedereen, weet u nog wat iedereen toen zei, lukt je nooit. Daarna moesten we de dertig procent opkomstdrempel halen, 6 april 2016. Iedereen zei, lukt je nooit. Wij zijn het hele land doorgegaan. Overal geweest, overal gedebatteerd. Iedereen dacht dat het ons niet ging lukken, maar het lukte ons wel. We haalden het, het werd een overweldigend ‘nee’. Rutte lachte, iedereen lachte, want er was een inlegvelletje tevoorschijn getoverd, weet u nog, waarmee de stem van de bevolking terzijde werd geschoven. Wij namen het niet, wij accepteerden het niet en wij startten onze eigen partij. En iedereen had het over versplintering en iedereen had het over Peppie en Kokki en dit en dat. En iedereen zei: lukt je nooit.

  Maar het lukte ons wel. En we kwamen met twee zetels in de Tweede Kamer op 15 maart 2017. En ook toen, ook toen hadden ze hun woorden klaar. Ook toen lachte Mark Rutte en hij zei: ‘met twee zetels in de Kamer effectief oppositie voeren, lukt je nooit’. En hier staan we vanavond. Hier staan we vanavond, in alle provincies zijn we vertegenwoordigd. In de Eerste Kamer zijn we vertegenwoordigd. Jullie hebben Annabel gehoord, in Amsterdam zijn we d’r. Vanavond is hier ook Derk Jan Eppink, die de lijst aanvoert voor het Europees Parlement, ook daar staan we d’r. En vandaag is dus het moment om een boodschap te sturen aan Mark Rutte en de gevestigde machten. Forum voor Democratie nog langer negeren, dat lukt je nooit.

  Wij weten, als FvD’ers weten wij dat je de metafysische grondslagen van het christendom niet hoeft te aanvaarden om toch de wederopstandingsgedachte als leidend motief van de westerse beschaving te kunnen aanvaarden. Iets dat dood leek, iets dat voorbij leek, iets dat achter ons zou liggen, iets dat definitief achter ons zou liggen, dat kan, zo weten wij, weer tot bloei komen. Precies dat, precies dat beste vrienden, is onze leidraad, is ons leidende motief. Het is ons levensmotto, want wij zijn de partij van de wedergeboorte. We zijn de partij van de renaissance, en dat is wat wij willen bewerkstelligen. En het is nooit urgenter geweest dan nu om dat te bewerkstelligen. Het is nooit noodzakelijker geweest dan nu dat mensen van goede wil de handen ineen slaan, om de banden met onze tradities te herstellen. Om onze kracht te hervinden en nieuwe kruisbestuivingen tot stand te brengen. Om al het goede dat we in de wereld kunnen vinden te verbinden met onze oude wortels en zo het land weer te laten bloeien. Wij zijn aan het bouwen, we zijn bezig een partij te bouwen met een opleidingsinstituut, met lokale afdelingen, met provinciale fracties. Met een Eerste Kamerfractie, met een Tweede Kamerfractie, met een Europese Parlementsfractie. Wij gaan een nieuwe generatie opleiden en we gaan de huidige leiders vervangen en verslaan.Wij hebben de mensen om de Europese Unie te verslaan. Wij hebben concrete oplossingen om de massa-immigratie te stoppen. We hebben mensen die controle over onze grenzen kunnen herstellen en om de Euromunt te ontvlechten, zodat wij eindelijk weer baas worden in ons eigen land. We zullen niet rusten. Wij zullen niet rusten totdat onze democratie is hersteld en het partijkartel is gebroken. We gaan bindende referenda introduceren, volksinitiatieven, open sollicitaties voor publieke functies, gekozen burgemeesters en wij saneren, wij saneren de NPO. Zo is het.

  Opnieuw gaan we voorbij onze horizonten reiken. We gaan een renaissance teweeg brengen, waarin ons zelfvertrouwen is hersteld, waarin we weer veilig kunnen leven in een vertrouwde omgeving, waarin de democratische rechtstaat is hersteld en de economische en culturele dynamiek kan terugkeren. En zoals u weet doen we dat graag met alle andere partijen en bewegingen die ons willen versterken, want wij zijn het vlaggenschip van de renaissancevloot. En andere schepen kunnen zich bij ons voegen. We willen met iedereen samenwerken, dat gaan we gestalte geven in de provincies, dat gaan we gestalte geven op nationaal niveau en dat gaan we gestalte geven op Europees niveau. Want, vrienden, wij gaan met deze partij de trots van ons land herstellen. Op deze rots gaan wij onze zuil bouwen. We gaan onze democratie herstellen en vandaag, vandaag, is de eerste grote veldslag gewonnen. Dank je wel.’

 19. Janna47

  Tuig van de richel….die dit dwarsboomt….

 20. Michael M

  Links vindt de volgende punten een verheerlijking voor de inwoners van Nederland:

  – Alle Nederlanders gaan meebetalen aan het klimaat 1000 miljard wellicht meer. Komt neer op 60000 euro per huishouden. Maar China bouwt 1100 extra kolencentrales bij. Weg 0,0007 graad en hup 10 graden erbij. Weg 1000 miljard en doorberekenen aan de klant door bedrijven om te kunnen overleven. Er is geen eerlijke verdeling. Leugentje van GL en D66.
  – Doelstellingen halen van Parijs bemoeizucht van Brussel. Onze pensioenen dreigen in gevaar te komen omdat Brussel erop aast. Het kartel is daar een super voorstander van.
  – Zorg nog duurder dan het al duur is. Wordt onbetaalbaar maar dat zal links een zorg zijn.
  – Zelfhaat is de grootste vijand dat door de aderen kruipt in links. Zelfs de VVD glijd erin mee.
  – De hele wereld opvangen hier en van de hele wereld houden, maar houd de wereld ook van ons.

  De FVD wilt het tegenovergestelde:

  – Aan het klimaat werken maar niet armoede in het land veroorzaken. We weten dat wij alleen niet tegen 290 landen kunnen opboksen. Zeker niet als China kolencentrales bijbouwt draagt dit niet bij aan het klimaat. Wij in 2050 arm en C02 vrij, temperatuur omhoog omdat de halve wereld niet meedoet. Dit werkt niet. Dus kernfusie of andere minder kosteneffectief werken.

  – Macht terug naar Nederland. Niet meer je portemonnee uitlenen aan Brussel en al zeker niet je pensioenen uit handen geven. Wel met Europa samen werken en een Europees leger mag ook.
  – gecontroleerde migratie naar het model van Australië.

  1. PMG

   @MichaelM

   Je maakt een hele grote fout:

   Er zijn 7,8 miljoen huishoudens in NL en als ik 1.000.000.000.000 euro deel door 7.800.000 komt mijn rekenmachine op 128.205 euro per huishouden, dat is het dubbele!

   Wanneer ik duizend miljard deel door het aantal inwoners van 18 miljoen dan komt mijn rekenmachine op 55.000 euro per inwoner!

   Het is heel belangrijk deze getallen goed te kennen want duizend miljard zegt niemand iets maar 55.000 euro per INWONER spreekt boekdelen!

   Of moet ik een nieuwe reknmachine kopen?

   1. Dik

    @PMG: In die 1000 miljard zijn ook de kosten beraamd die de bedrijven moeten maken.

    1. PMG

     Ja, en die kosten worden voor zeker 80% doorberekent aan de klant, iemand moet die immers gaan betalen!

     Dus, we zijn al ons spaargeld kwijt aan allerhande opgelegde maatregelen die we moeten nemen voor onszelf (en de personen die ongevraagd van ons afhankelijk zijn) en daarnaast gaan de prijzen omhoog want ook de bakker moet van het gas af en heeft geen mijter en wit paard en rekent dus zijn kosten door in het brood dat hij verkoopt, anders kan hij de tent wel sluiten. De concurentie positive valt voor Nederlandse bedrijven dus volledig weg, ze gaan verkassen en het zal mij niet verbazen wanneer het naar bijvoorbeeld Engeland is. Boeren kunnen moeilijk hun grond en kassen meeslepen en worden ook zeer zwaar getroffen door deze plannen. Veeteelt wordt verboden (men blert nu al dat we geen vlees moeten eten terwijl we juist daardoor zover zijn gekomen), melk mag ook niet meer, is wit, en wat te denken van chocolade vla of vanilla vla, en glastuinders stoken zich blind aan gas, ook einde verhaal voor hen.

     Het kortzichtige zooitje heeft werkelijk geen flauw benul van wat ze van plan zijn aan te richten!!!

     De overheid roept subsidie en het volk denkt dat de geldboom weer vrucht draagt terwijl ze er zelf middels belastingen voor op draaien, subsidie is sigaar uit eigen doos, zeker nu iedereen de lul is met dit klimaatplan!

     En daar bovenop komt dan nog het autootje.

     Nederland is schijnbaar rijker dan Monaco en Dubai bij elkaar!

     Met deze verkiesingsuitslag is dit hele plan nog geen duizendste millimeter naar de rand van de tafel geschoven dus er moet nog heel wat gebeuren!

     Leg aan mensen uit wat de kosten zullen zijn, vertel ze dat wij 3 kolencentrales sluiten en alleen al China 1.100 nieuwe bouwt! Wie is er nou gek???

  2. Niet L niet R

   Perfect weergegeven!

 21. Punt50

  Ik zie echt niet in waarom er naar een DENK figuur geluisterd zou moeten worden.

  1. Willem Bever

   @ Punt omdat in dit land de minderheid regeert en hopelijk is de koers sinds woensdag aan het veranderen

 22. Tante Sidonia

  Ik zie ontzettend veel uitstekende reacties; ook vaak goed onderbouwd!
  En nu het probleem: politici zullen de reacties van DDS nooit en te nimmer lezen, of terzijde leggen: “kletskoek!”
  Er zijn te veel, niet terzake, doende reacties die kant noch wal raken.
  Hier enkele voorbeelden:
  Beukman, Noppen, v Rosmalen, Meriadoc Brandebok, Satty, en vele nick-names, vele reageerders kennen er meerdere! Deze genoemde reageren om…………ja wat??? Hun tekortkomingen bot vieren achter hun laptopje!?
  Dus DDS,……… doe hier iets aan! Anders zijn jullie niet waardig om artikelen te publiceren die de Den-Haag nooit en te nimmer zullen bereiken!

  1. Willem Bever

   Idd Sidonia +1

  2. Dik

   “Dus DDS,……… doe hier iets aan!”

   “Maar één ding weet ik wel: dwarsliggers zijn het zuurdesem van iedere discussie.”

 23. Botte-bijl

  Hoe luider links begint te janken, hoe harder ik begin te lachen.
  Nederland heeft gekozen, links heeft eindelijk na al die jaren het nakijken.
  Wrijf het er zo hard en zoveel mogelijk in bij die slappe theedrinkende betuttelaars!

 24. Niet L niet R

  Een trieste zaak dat men de heer Cohen naast de heer Wiegel voor willen dragen.
  De heer Cohen is toen hij leider van de PvdA was, is hij verschrikkelijk publiekelijk afgegaan!
  Kan de linkse elite niet wat voorzichtiger omgaan met hun oud leiders!

 25. Jan Paul

  Dat heeft Metin Çelik heel slinks en precies verwoord door te zeggen “De andere partijen waren daar in meerderheid voor’’

  Hier is Forum, met 11 van de 55 zetels dus niet in meegenomen.

  Als we dat wel doen heb je in Zuid-Holland een meerderheid met Forum (11), VVD (10), CDA (4), en PVV (4) = 29 van de 55. Ik denk dat deze (werkelijke) meerderheid niet staat te springen om de heer Cohen als formateur aan te stellen.

 26. jorisxl

  Job Cohen die zijn eigen joodse volk heeft verraden,als tweede informateur gekker kan het niet worden na kontacten met het linksebroederschap.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.