Peter R. de Vies: ‘Hoe het kan dat iemand met strafblad in de tram met vuurwapen schoot? Bizarre vraag!’

De linkse misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt het een “bizarre vraag” als media en politici zich afvragen waarom in hemelsnaam mogelijk is dat iemand  als Gökmen Tanis, met een strafblad van hier tot Ankara, in de tram mensen overhoop kan maaien met z’n geweer. Dat meldt de geïrriteerde talkshowschnabbelaar op Twitter.

Ja hoor, daar is hij weer: Peter R. de Vries. De eeuwige talkshowgast kan het natuurlijk niet laten dat wanneer er wat ernstigs gebeurt in Nederland, daar ook een aandachtswellustig graantje van mee te pikken. Ditmaal dus de misère in Utrecht, waarbij vandaag langzaamaan duidelijk wordt wat er precies gebeurd is. Het aanzienlijke strafblad van dader Gökmen Tanis is inmiddels in het publieke domein geraakt, waar nu heel het land zich kan verbazen over de lange lijst met misdrijven die de 37-jarige Turkse Nederlander op z’n naam heeft staan.

De vraag is dan natuurlijk: hoe kan het dat zoiemand met zoveel misdaden op z’n kerfstok tóch nog vrij rondloopt en dus in staat is een vuurwapen te bemachtigen en die leeg te schieten op driekwart dozijn mensen in een tram? Heeft het strafrechtelijke systeem van Nederland daar niet ook een beetje gefaald?

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vindt van niet. Hij bagatelliseert de boel en stelt dat het zonder strafblad ook niet normaal was geweest. “Bizarre vraag,” zo schamperde hij vanochtend in een tweet.

Tja, Peter, volgens mij mis je het punt een beetje. Niemand (behalve die sociopathische maniakken van ISIS, dan) vindt zo’n aanslag normaal: het gaat alleen om wat het rechtssysteem had kunnen doen om het bloedblad van Utrecht te voorkomen. Kom op, kerel, is dat nu echt zo lastig te bevatten?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. hans-e-pans

  Aandachtsgeile altijdbeterwetende Amsterdamse slisser.

  1. Peter Loosduinen

   Rechter liet T. na belofte vrij ????
   Wordt de rechter die de hoofdverdachte na belofte vrij liet ook gestraft of is er sprake van klassenjustitie in het Koninkrijk der Nederlanden ? De eenvoudige ambtenaar wordt voor een futiliteit gestraft en de hogere ambtenaar komt weg met het vrijlaten van een crimineel ?

   1. biggeorge

    De belofte van een psychopatische coke snuivende ISIS sympathisant met een flink strafblad. Als een rechter daar echt een belofte mee heeft afgesproken moet deze rechter ook een gevangenisstraf krijgen. Tevens zich verantwoorden bij de nabestaande van de slachtoffers.

    1. Step one

     Een Moslim op z’n taqiyya geloven?

 2. santiago

  Waar bemoeit die geestelijk beperkte, oversekste rot lul zich mee.

 3. Punt50

  Heer de Vries weet zelf best wat het antwoord op die vraag is. Mediageil baasje!

 4. van Urk

  Vandaar dat Peter met zijn zure gezeik niet alleen criminelen lastig valt, maar ook gewoon nette burgers. Het is voor hem beide normaal.

 5. Jumping

  Deze opmerking past bij de Vries en is goed voor minstens 10 aanschuif momenten, tegen een riante vergoeding.
  Stem Rutte weg, misschien verdwijnt de Vries dan ook wel.

 6. J.C.

  Peter R. de Vries doet zijn zegje altijd in amusementsprogramma’s (RTL Boulevard, DWDD, Jinek en Pauw) op televisie, dus hoe serieus kun je zo iemand nemen?

 7. TD

  “Peter R. de Vries vindt ”
  Maar mijnheer de Vries heeft nu eenmaal niets te vinden,het gaat hem geen flikker aan!
  Dit heerschap denkt overal een prominente rol in te moeten spelen,hij heeft dezelfde mediageil ziekte als de fractievoorzitter van BIJ1!

 8. nienke

  Omdat we zulke geweldige rechters hebben in Nederland.
  Met zo’n strafblad vrij laten lopen hoe is het toch mogelijk vraag je je af.
  Eigenlijk zijn deze rechters ook verantwoordelijk voor deze moord aanslag.

 9. Jantje

  Misdadigers houden zich niet aan de wet, dus hebben ze pistolen, meneer de Vries.
  Daarom zou de wet moeten worden veranderd, zodat iedereen pistolen kan hebben en niet alleen de misdadigers.
  Van de overheid hoef je namelijk geen hulp te verwachten als er weer een moslim Mohammedje gaat spelen.

  1. biggeorge

   Mensen denken dat de politie ze zal beschermen maar dit is alleen in films. De politie komt wel alleen lig je dan al met 4 kogels op de tramrails.

   1. TD

    De komende week zullen we weinig politie zien op straat,zijn nu bezig moskeeën te bewaken!
    Nederlanders kunnen zichzelf verdedigen,is de stelling schijnbaar!

 10. Vit

  Straks komt die halve tamme met het voorstel om een ‘poortje’ te installeren in trams.

 11. Ad Fundum

  Het is maar goed dat legaal wapenbezit in Nederland aan banden is gelegd. Nu blijft het bij een verbale discussie. Stel dat er een duel bij komt kijken, dan gaan we terug naar de Dalton brothers.!

 12. Siemien

  Gewoon omdat het kan, dit is namelijk Nederland en gaan we gezellig thee drinken.

 13. C.A.Barstow

  Dat zulke misdadigers vrij rond kunnen lopen hebben wij te danken aan het door links verpeste justitiële apparaat.

  STEM FVD!!!

 14. Politiek Profeet

  De narcist Petertje weet het wel hoor, zijn vriendjes bij het o.m. zijn net als hij niet capabel om iets zinnigs te zeggen, meer houtje touwtje verhaaltjes voor een riant salaris/vergoeding bij de linkse msm.
  Heeft verder geen zin op petertje te reageren, gewoon negeren/doodzwijgen, verdwijnt deze nitwit vanzelf in de vergetelheid…..
  Stem PVV

 15. Tante Sidonia

  Net op Radio I, Leo Lucassen: ( de Linkse pro-Moslim professor)
  “het mechanisme van uitsluiting moeten we tegen gaan!”
  En…………. wat bedoelt deze LL: Nederlanders moeten zich gaan gedragen als “nieuwkomers!” M.a.w. Een blonde dame uit b.v. Friesland moet met hoofddoek lopen en terug naar het aanrecht!
  Helaas,…ook dit is Nederland!
  PS
  Deze Leo Lucassen verkrijgt zijn inkomen via …….belastinggeld!

  1. Step one

   Hoorde je die Leo Lucassen ook nog roepen dat hij de balk in z’n eigen oog niet zag? Zou hij oogkleppen op hebben dat hij deze niet zag?

 16. Lugar

  Hoe komt het dat de moordenaar van Pim Fortuyn vrij rondloopt?

 17. HierBenIk

  Wat is deze man toch een rasechte EIKEL. Natuurlijk is het ook niet normaal wanneer iemand zonder strafblad met een wapen loopt rond te zwaaien en te schieten. Dat weet iedereen wel. Peter De Vries vindt zich weer geweldig door de vraagstelling van de media en politici vakkundig te ontleden…..en te zeggen kijk eens hoe goed ik ben… Een ieder weet dat hier wordt bedoeld ‘hoe kan iemand met zo’n strafblaf nou zo vrij rondlopen’. Nou dat antwoord is heel simpel! Dank aan de heren politici, linkse partijen en de gerechtelijke macht. Ik hoop dat de rechter die deze man liet ‘beloven’ zich te gedragen, voortaan slecht zal slapen. Dit is echt lachwekkend, ik hoop dat ik ook veel mag gaan beloven bij Meneer De Rechter, mocht het ooit zover komen… Snapte die rechter nou niet dat deze man alleen maar iets aan Alah belooft…? Alleen dat slecht slapen zal niet het geval zijn…. Hij kon dit immers ook niet voorzien…. ‘ahum’. De familieleden en omstanders hebben een trauma en groot verdriet opgelopen. Dank Meneer De Rechter!

 18. Punt50

  Vorig jaar om deze tijd liepen er naar 2.863 criminelen vrij rond, die een celstraf van 120 dagen of meer heeft openstaan. Het is gewoon een zooitje in dit land!

 19. PMG

  Peter R. verdraait de boel heel doorzichtig zoals gewoonlijk, zielig, en had zelf een alibi.

  Maar: …. er is meer ….

 20. Ome Wim

  En wat met ònze kerken, worden die niet beschermd ??????

 21. Step one

  Hoe kan het dat zo’n recidivist sowiezo vrij rondloopt?

  Dat kan dankzij de D’66-rechters.

 22. Step one

  Dader steekpartij Albert Cuyp 020 ‘ernstig geradicaliseerde’ moslim, net terug uit Midden-Oosten

  ‘Politie is afgelopen tijd, ook nog vorige week woensdag, gewaarschuwd voor deze persoon’

  Door: Redactie , 19:20, 20 maart 2019

  De steekpartij in Amsterdam afgelopen zaterdag op de Albert Cuypmarkt, waardoor twee mensen zwaargewond raakten, werd gepleegd door een ernstig geradicaliseerde persoon die korte tijd geleden vanuit het Midden-Oosten naar Nederland is teruggekeerd. Dat meldt het advocatenkantoor Loonstein, dat een van de twee gewonden bijstaat.

  Volgens het advocatenkantoor is de politie de afgelopen tijd, ook nog vorige week woensdag, gewaarschuwd voor deze persoon. Vanuit de man, die werkzaam is op de markt, gingen “zeer zorgelijke signalen uit”, aldus het kantoor.

  Loonstein komt met de informatie omdat er volgens het kantoor foutief bericht is over de zaak. Zo is er gemeld dat het een (markt) burenruzie betrof, terwijl dit volgens de advocaat niet juist is. Bij de steekpartij raakten een vader en zijn zoon, meubelverkopers op de markt, zwaargewond. Het kantoor staat de vader bij.

  Door de messteken verkeerden de twee slachtoffers in acuut levensgevaar. Het leven van de vader werd gered doordat iemand erin slaagde de slagaderlijke bloeding in zijn been te stelpen. “Was dat niet gebeurd, dan had de vader de aanval mogelijk niet overleefd”, stellen de advocaten.

  Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam zegt dat het onderzoek naar het steekincident in een beginstadium verkeert en dat het daarom nog te vroeg is om iets over het motief te zeggen. “Wel kan ik zeggen dat een getuige heeft gezegd dat er een langlopend conflict was tussen de verdachte van de steekpartij en de slachtoffers. De verklaring van die getuige wordt onderzocht.”

  De woordvoerder van het OM laat weten dat de politie na eerdere signalen van radicalisering onderzoek naar de verdachte heeft gedaan. “In dat onderzoek zijn geen aanwijzingen van radicalisering naar voren gekomen.”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.