Pijnlijk moment! Discussie over linkse indoctrinatie op scholen bij Jinek etaleert exact het probleem

Het is diverse mediakanalen opgevallen, de totale wanvertoning van links bij Jinek toen het over linkse indoctrinatie op school ging. Vooral de arrogantie van Herman Pleij tegenover een rustige Harm Beertema (PVV) is wat veel mensen stoorde.

Waar Beertema rustig probeerde uit te leggen hoe de vork in de steel zat en zelf meer dan dertig jaar ervaring heeft als leraar, was de houding van Pleij aan de andere kant van de tafel een totaal contrast. Hij kwetterde er doorheen, keek vooral anderen aan, op zoek naar steun en ‘is allemaal niet zo’.

Beertema vond vooral dat het zaak was voor docenten om scholieren en studenten te leren nadenken over hun standpunten en hoe deze te formuleren. Pleij was echter van mening dat docenten hun mening niet onder stoelen of banken moeten verschuilen en met de leerlingen in debat moest gaan.

Dat is allemaal leuk en aardig als je een open en eerlijke discussie voert, maar totaal geen garantie dat dit ook zo blijft of iedereen dit maar blijft doen. Daar komt bij dat een docent als rolmodel met voorbeeldfunctie kan/moet fungeren. Hij kan hierdoor een autoriteit lijken en de minder kritische scholieren al praktisch hebben overtuigd met ‘hij zal het wel beter weten’. En wat te denken van een PVV- of FVD-docent die zich vroeg of laat klassikaal mag gaan lopen verdedigen omdat er een moslim in z’n klas zit?

Pleij lacht het allemaal weg en heeft ‘heel andere ervaringen’ dus ‘is het niet zo’. Vooral de argumenten ‘Ach, jongen’ en ‘Ah joh, kom op’ zullen wel veel mensen hebben overtuigd. Kijk het vooral terug en oordeel zelf.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. poldi

  Wat een afgang van die historicus Herman Pleij die continue de rustige Harm Beertema het spreken nagenoeg onmogelijk maakte.

  Wat een afgang. Wat een prachtig bewijs dat de ‘gevestigde orde’ heel slecht kan omgaan met een tegengeluid. Heerlijk!
  Dat telkenmale hinderlijk onderbreken van Harm Beertema.
  Dat misplaatste lachje.
  Dat opzichtig ‘nee’ schudden.
  Die stemverheffingen.
  Die uitspraken tegen een oud-collega, die 34 jaar voor de klas heeft gestaan.
  “Dit is allemaal hear-say.”
  “Dit heeft geen zin hoor, om zo te discussiëren.”
  “Ik vind dat je echt op een hele verkeerde weg zit, hoor.”
  “Jouw manier van redeneren vind ik buitengewoon irritant.”
  “Mag ik je eens wijzen op didactiek.”
  “Ach, jongen.”
  “Ah joh, kom op.”
  “Arme leerlingen.”

  Ik vond het van zo weinig respect getuigen voor de keurige oud-docent Harm Beertema.
  En wat het meest stuitende was?
  Hij keek ‘m ook nog niet aan tijdens het spreken.

  Het is een walgelijk superlinks mannetje !

 2. Siemien

  Ja maar dit is ons allen bekend, ik heb het gisteren gezien en wat mij opviel was dat er zo ontzettend werd verdedigd door links niet normaal meer gewoon.
  Vervolgens komt er bewijs in beeld en word het van tafel geveegd..
  De PVV heeft hier een zeer goede punt..

  1. poldi

   De PVV heeft in meerdere gevallen een goed punt.
   Alle waarschuwingen geuit in het verleden en recentelijk zijn allemaal uitgekomen en de linksen stopten hun kop in het zand.

   1. F. Domela Nienhuis

    Precies.

  2. Julian

   Komt er bewijs in beeld? bewijs voor wat? Geen van beide partijen konden aangeven in welke context die zaken op het bewijs waren gekomen.
   Pley is een bevlogen spreker. Dat is altijd al zo geweest en nu wordt er gedaan alsof hij dat alleen nu deed in dit geval. belachelijk.

 3. Jumping

  Laten we voorop stellen, dat Wilders en Baudet zeker op dit punt, bijna altijd gelijk hebben.
  Prachtig het wordt ieder debat(je) duidelijker, Links vecht tegen zich zelf, de linkse leiders
  zitten nog veel te vol met leugens.

  1. Brazil

   Ja als Wilders en Baudet in hun eigen leugens gaan geloven hebben ze inderdaad gelijk.

 4. Piet Klein

  Het is pijnlijk om te zien hoezeer mensen in de kramp kunnen schieten, want het enige wat er gebeurt is dat leerlingen hun mening kunnen geven. En als blijkt dat veel leerlingen dit zo voelen zijn dat feiten. Alleen maar een reden om met elkaar in gesprek te gaan, een reden om argumenten en tegenargumenten te horen. Misschien een reden voor de inspectie om objectief onderzoek te doen. Als er zo heftig wordt gereageerd dan wordt er kennelijk geknabbeld aan een heilig huisje waarvan de verdedigers kennelijk wel aanvoelen dat de kritiek misschien wel hout snijdt. Het is kennelijk heel moeilijk om te luisteren naar mensen, referenda zijn afgeschaft, meldpunten moeten kennelijk verboden worden. Pijnlijk om te zien hoe mensen hun integriteit te grabbel gooien hun kwaliteit minder verheven lijkt te zijn.

  1. Satty

   Dus puberteit heeft geen diverse uitkomst meer? Indoctrinatie was wat Stalin en Mao deden. Ging deze discussie over peer review dan was het een goede, deze actie van fvd is onzin. Wout schreef gisteren een artikel hierover, volgens hem is het indoctrinatie om kinderen te vertellen dat ze verschillende achtergronden hebben en moeten proberen om samen een maatschappij te vormen waar iedereen een plekje in vindt en gelijke uitgangspunten heeft. Wat mij betreft is dat hoe je bv integratie zou willen zien.

  2. Satty

   Over de open discussie. Waarom mag je als welingelichte burger baudet dan geen fascist en racist noemen? Hij is het overduidelijk, de standpunten van zijn uiterst racistische gesprekspartners zijn over het algemeen weerlegd, bv door Peter hotez. Waarom informeert hij zich daar niet? Hedendaags fascisme is in 2007 in het historisch nieuwsblad heel mooi omschreven door Maarten van Rossum. Vrij te lezen online.

   Waarom wil men dat soort onderbouwingen niet horen, mogen leraren dit niet bespreken met hun klas. Kijk maar uit, kleuters en volwassenen zijn veel gemakkelijker te indoctrineren dan pubers Piet.

   1. DeBruijn

    Ha Satty,

    Heb je mijn reacties nog gelezen? Ik sta mooi voor paal, dankzij een obstinate tiener. Ik kwam erachter dat hij het was doordat hij niet uigelogd en zomaar73 verscheen ipv mijn account. Geen idee dat hij achter mijn rug om chatte met jullie.

    Gaat veel langs me heen helaas.

    Ik denk overigens dat het verstandiger zou zijn Baudet geen fascist te noemen, maar gewoon je zorgen uiten. Dat werkt beter, bijvoorbeeld slaat hij niet te ver door met alles? Volgens mij niet, maar de tijd zal het leren. Net als bij de Zwarte Piet discussie, sommigen noemen ons gelijk racist. Dan kun je verwachten dat mensen gelijk in het verweer komen.

    Ik denk dat Baudet het goed doet, hij schudt de boel lekker op. Geeft anderen stof tot nadenken. En je weet in politiek moet je het vaak hoog spelen om iets klein te bereiken.

 5. Satty

  Gaan we weer een onzin verhaal over linkse indoctrinatie. Rechts is zo aanwezig dat er absoluut geen sprake van is.

  Fascisme in volle gang.

  Wat je zou moeten spreken is peer review waar zowel links als rechts een probleem hebben.

  Laat ‘rechts’ eens de moeite nemen les te gaan geven. Rechts is genoeg aanwezig maar laat ‘rechts’ vooral zijn gedachtegoed van onverdraagzaamheid, gevoelloosheid en oneerlijkheid verspreiden.

 6. Rien Noppen

  Beertema was rustig en netjes in de discussie maar redeneerde slordig en verward. Eerst beweerde hij dat gans het onderwijs was verlinkst om even later net zo makkelijk te zeggen dat het maar een paar docenten betrof. Die flodderige manier van redeneren is zowel gevaarlijk als ergerlijk.
  Ik kon me goed inleven in de irritatie van Pleij, die met een, rustig, dat wel, warhoofd in gesprek was.

  1. Piet51

   Mee eens en ik heb genoten van deze gedachtewisseling. Het zal de lezers niet verbazen, dat ik Beertema vond stuntelen en Pleij (ook tientallen jaren ervaring in het onderwijs) op de van hem te verwachten manier zag reageren. Ik lees hier trouwens geen inhoudelijke reacties op wat er gezegd werd.

   Ik had na afloop en nu na veel reacties gelezen te hebben wel wat vragen:
   * Waarom zat het FvD hier niet bij, want hun Renaissance Instituut nam het initiatief voor het Meldpunt Indoctrinatie en is de aanleiding van de discussie?
   * Wat is het verband tissen het Meldpunt Indoctrinatie van het FvD Renaissance Instituut en de site van Mats Nelisse?
   * Waarom zat PVV-er Beertema erbij? Hij leverde een goede bijdrage aan de discussie, maar zijn rol is me onduidelijk. FvD had meer voor de hand gelegen en hun afwezigheid werd niet uitgelegd. Beertema claimt wel de geestelijke vader van het idee voor een meldpunt te zijn geweest, maar vinden anderen dat ook en waarom is dat niets geworden? Hij liet ook op geen enkel moment merken dat hij achter de uitgenodigde VWO-leerling, Mats Nelisse stond en diens initiatief waardeerde.
   * Bij de site van de uitgenodigde Mats Nelisse, gaat het expliciet over linkse indoctrinatie; rechts is daar blijkbaar geen probleem. Waarom links wel en rechts niet aanpakken?
   * Waarom wordt geen hoor & wederhoor toegepast bij meldingen? Bij Mats Nelissen wordt een melding gewoon gepubliceerd, gelijk aan een schandpaal. Dit punt bleef gisteren onbeantwoord, hoewel gevraagd werd naar het waarheidsgehalte van de meldingen en Mats aangaf, dat je dat inderdaad nooit zeker kunt weten.
   * Beertema wil juist graag filmpjes om wantoestanden ook onderbouwd aan de kaak te kunnen stellen. Maar zoiets mag in NL gewoon niet zomaar.

   In de diverse (twee dus) mediakanalen waarop nogal negatief gereageerd wordt vooral op de persoon Pleij gericht. De man heeft inderdaad een karakteristieke manier van optreden, die je leuk kunt vinden of irritant. Daarover zijn we het eens, maar dat is daarom ook niet interessant. Maar op wat hij inhoudelijk zegt, lees ik maar heel weinig. En leraar Tommy Derksen gaf alleen maar inhoudelijke reacties en die worden helemaal niet genoemd, negatief noch positief. Het gaat alleen om Pleij en dan zijn manier van spreken en discussiëren.

   Blijft bij mij de indruk, dat men met dit meldpunt de leraren flink diskwalificeert, zeker als klopt wat Beertema beweerde, namelijk dat het om een kleine groep linkse leraren gaat. Wat dat betekent weet ik niet. Zijn ze allemaal links zoals beweerd wordt, maar “misdraagt” een klein deel zich, of zijn ze toch voor een klein deel links en misdragen die zich allemaal of ook maar voor een klein deel daarvan? Of willen we eigenlijk geen linkse leraren meer om elk risico van visie-overdracht uit te sluiten?

   1. PMG

    @Piet51 – nou het is wel duidelijk inmiddels dat je anti-FVD bent omdat dat je uiteen andere ruif vreet, jouw verhalen hebben heel duidelijk een zuiver egoïstische ondertoon en al jouw meningen zijn dus alleen maar op eigen belang gebaseerd!

    Weten wij dat ook weer!

    1. Piet51

     @PMG
     Ik hoop niet, dat je nu pas door mijn reactie door hebt dat ik links ben en anti-FvD. Ik heb dat al verschillende keren heel duidelijk zo vermeld. Schrijvers hier lijken te denken, dat ze met de kwalificatie “links” iemand in de hoek zetten, te vergelijken met het beeld dat ze zelf bij “fascist” hebben. Ik noem niemand fascist. En ik voel me gezien als iemand mij links noemt, want dat is precies wat ik ben en doe. En ik hoop, dat er veel serieuze mensen zijn zich als rechts presenteren, anders heeft dat linkse van mij geen enkele betekenis.

     Ik eet inderdaad uit een andere ruif dan jij, zo schat ik tenminste in. Als zelfstandige verzorg ik me namelijk helemaal zelf, mijn dagelijks brood, vertier, mijn pensioen, alles. Ik eet dus eigenlijk uit mijn eigen ruif.

   2. Siemien

    “dat ik Beertema vond stuntelen en Pleij (ook tientallen jaren ervaring in het onderwijs) op de van hem te verwachten manier zag reageren.”

    Jij hebt iets heel anders gezien maar dit debat bij Jinek niet..
    Beertsma legde historicus Herman Pleij, die continue de rustige Harm Beertema het spreken nagenoeg onmogelijk maakte, volledig over de knie.

    Verder zat er een student naast die de vloer aanveegde met een linkse docent.

    Veel erger was nog dat er bewijs werd geleverd en dat werd natuurlijk, belachelijk gemaakt, als niet echt bestempeld, weggewuifd, door leerlingen opgeschreven etc etc, waarbij dus de opmerking kwam nadat de FvD weggezet was als fascistisch en vergeleken met Mussolini waar geen 1 leraar dus iets mee heeft gedaan..

    1. Piet51

     @Siemien
     Blijkbaar heb ik dat “over de knie leggen” en “de vloer aanvegen” gemist, jammer. Ik heb daarom de uitzending nog eens bekeken. Waarschijnlijk is het eruit geknipt, zo erg moet het zijn geweest, want ik miste het weer. Die VWO-leerling zei niet veel, dus dat knippen is voor hem wel jammer. Beertema zei wel veel, maar niet zoveel verstandigs, dus voor hem is het ook jammer als die paar verstandige worden ook zijn gewist. Geintje, mag toch hè?

     Maar die vragen die ik heb staan er nog steeds. Waarom zat FvD daar niet en wat heeft FvD te maken met het initiatief van Mats Nelisse? En waarom zat Beertema er wel, die alleen maar claimt de geestelijke vader van dat FvD-meldpunt te zijn.

     Ik heb nu ook de site van Mats Nelisse bekeken. Er staan na een kleine 3 weken ongeveer 20 meldingen op. Mats gaf al aan dat niet zeker is of deze meldingen waar zijn. De eerdere opmerking hier, dat zoiets bewezen is als een leerling dat zelf meldt is natuurlijk onzin. Het is een mooie gelegenheid om een leraar te kijk te zetten.

 7. santiago

  Hier zat de linkse Pleij even keurig zijn 2500 eurootjes te verdienen voor de npo. Misselijkmakende, onbeschofte onderbrekingen en proberen meneer Beertema te bagatelliseren. Mislukt schele nietsnut.

 8. santiago

  Pure angst voor de filmpjes en geluidsopnamen die nu binnenstromen.

  1. Rien Noppen

   Ja, er wordt inderdaad angst gezaaid onder onderwijzer en docenten die aan de schandpaal kunnen worden genageld door boze leerlingen die sjaggerijnig zijn over een onvoldoende voor een proefwerk
   Stasimethoden.

  2. Brazil

   Angst waarvoor dan ?
   Er is totaal geen bewijs over linkse indoctrinatie op scholen, of
   noem je 1 vage foto met een paar worden op het bord bewijzen.
   Tommy boy heeft het al aangegeven dat hij niet weet of dit
   echt is.
   Tot zover de bubbel van rechts.

   1. Rosasolis

    @Brazil. Je heb gelijk. Inderdaad is er geen bewijs voor linkse indoctrinatie op scholen! Dit is gewoon extreem-rechts propaganda. Docenten hebben de taak om te collega’s of lessen te voorbereiden, te dan de studenten te informeren. Studenten kommen naar de klassen om zich te voorbereiden voor hun examen. Het gaat om
    de studenten te steunen door hun studie, met als doel, naar een aantal jaren het eind-diploma in hun vak te krijgen. Kortom: er is geen tijd voor docenten noch
    studenten om zich te richten op welke politiek dan ook.

    1. Gekko

     Uw naïviteit is echt grenzeloos, Rosalis. Stap eens uit uw CDA-goedgelovigheid en verdiep u wat er werkelijk op de scholen in het voortgezet onderwijs gebeurt. Het zal u wellicht shockeren.

 9. J.C.

  De eens bij de linkse DWDD zo overdreven gevierde Herman Pleij toont in optima forma hier hoe het linksliberale mechanisme van de ad hominem argumentatie wordt ingezet als linkslibertaal geen echte tegenargumenten bij een gesignaleerde misstand in de maatschappij heeft. De boodschapper van de gesignaleerde misstand moet het ontgelden.

  Ik heb al vaak hier op DDS naar voren gebracht dat Nederland op een kantelpunt zit. Dit item bij Jinek toont aan dat dat ook zo is. Niet de heer Beertema van de PVV ging af, maar de “deskundige” Pleij is vlak voor de eindstreep keihard gestruikeld en door de mand gevallen.

  1. J.C.

   Overigens net als Freek de Jonge………..met z’n oudenmannengekrijs bij het boekenbal.

  2. poldi

   @J.C. “Niet de heer Beertema van de PVV ging af, maar de “deskundige” Pleij”

   leg dat maar eens uit aan de onder zijn steen gekropen @Rie Noppen”.

   1. Rien Noppen

    Rien is de naam, poldi, en zinnen begin je in het Nederlands met een hoofdletter.

    1. Gekko

     Freudiaans waarschijnlijk bij Poldi. Rien zonder piemeltie wordt Rie (rijmt ook nog).

    2. edoc431

     rien is niet jouw naam en noppes ook niet willempie

     1. Rien Noppen

      Dat zie je goed, Gerrit.

      🙂

   2. J.C.

    @poldi

    “leg dat maar eens uit aan de onder zijn steen gekropen @Rie Noppen”.

    Iets uitleggen aan iemand, die niet wil horen, is als paarlen voor de zwijnen gooien…

 10. Benny

  De politieke keuze van een docent is niet relevant tegenover zijn klas.(die ouwe bij jinek vond van wel) het is de taak van de docent om in een politiek neutraal klimaat les te geven.links zit gewoon door en door in het onderwijs systeem verweven, andere meningen worden niet getolereerd dit is al jaren zo…..nu word dit aan de kaak gesteld en de linkse meute word knettergek omdat er aan hun idioligische stoelpootjes word geknaagd….. Ps die ouwe linkse gek (freek 2.0)was een goed voorbeeld van de linkse intolerantie de manier waarop hij de discussie voerde was vervuld met haat je zag het in die ogen van die ouwe, de haat spoot er van links naar rechts uit (scheel)

 11. koeiepoep

  Die Pleij is zó weggelopen uit een liedje van Normaal: Hie kiek Oe ook an. Verder mijn standpunt zowel links- als rechtsom bevestigd: Klikpunten zijn zó ddr. Als je een wan- situatie meemaakt, melden bij de bevoegde instanties. We hebben pas nog gezien, wat er bv. gebeurde met een leraar, die man en paard noemde over die ene profeet. Want dát wordt natuurlijk het volgende meldpunt: Zei er iemand iets over de profeet? Gevolgd door: Zei er iemand wat over ome erdo?

 12. Duckday

  Wederom heeft ook de PVV weer gelijk DE linkse kliek steld alles in het werk om de PVV en FvD kapot te maken Angst om hun subsidie en macht kwijt te raken Er worden miljoenen aan de niks nutten gegeven voor waardeloze rapporten die voor geen kant deugen

 13. F. Domela Nienhuis

  Op de NPO discussiëren over knetterlinks onderwijs is ongeveer net zo moeilijk als de holocaust uitleggen op een school in Amsterdam-West.

 14. Godefroy France

  Herman Pleij is het antisemitisch prototype van “ik en de mijnen hebben de wijsheid in pacht” schreeuwt en kijkt zijn tegenstander nooit aan, heb de man vaker horen spreken, kruipt openlijk de palestijnen diep in hun reet, vind Israel eigenlijk wel goed fout, Links is de absolute religie, islamieten moeten vooral de kans krijgen, walgelijk stuk bruinhemd,,,,,, maar hij gaat meer tegenspraak krijgen,,,,, en Engnek zag dat het goed was!!!!!!!!!!!!!!!!! waarom gaan er nog steeds nietlinksen in dit soort hersenspoel programma’s zitten?????????

  1. Rien Noppen

   “Herman Pleij is het antisemitisch prototype”

   Je bent gestoord dan wel te dom om te poepen.

  2. Gekko

   Je kunt jezelf ook afvragen waarom je nog naar dit soort programma’s gaat zitten kijken, George. Zelf heb ik nog nooit 1 aflevering van Jinek gezien. Noch van Pauw, noch van DWDD. Ik heb niet het idee dat ik iets mis…

   1. Rien Noppen

    Het verklaart wel de wereldvreemdheid van je bijdragen, Gekko. Je zit onder een tegel met je vingers in de oren.

    Dank voor deze toelichting.

    1. Siemien

     Nou de enige die hier met z’n dikke vette islamitische nek in beton is gegoten ben jij Rientje.

    2. Gekko

     Dat jij door de linkse media gehersenspoeld bent, weten wij al jaren, Noppen (aka Duijndam, Ernst Quispel, Dopper, ceteris paribus, Simon van Brouwenstein, Code134 en nog tig andere nicks).

     1. Rien Noppen

      Ik zie dat je in geslaagd bent hersenspoeling door welke media dan ook te vermijden door er eenvoudig geen kennis van te nemen.
      Mijn kat volgt dezelfde strategie.

 15. Tguard

  Anonieme kliklijnen zijn nep en ik hou daar helemaal niet van. Meld misdaad anoniem, meld vuurwerk overlast, meld leraren. Hou lekker op met die nsb praktijken en als het zo is meld lekker met je naam en sta voor je melding

 16. Rosasolis

  Wie kijkt naar die TV debat-nieuws shows? Wat een misbruik van je intelligentie en tijd.
  Iedereen heeft echt op een eigen. Dat is democratie. Wat is er fout van een docent die college geeft over ware historische feiten, ook als dit verschilt van je eigen mening?
  Ik herinner een college van een hoog-leraar muziek geschiedenis, van jaren geleden.
  Het ging over muziek die geschreven werd tijdens de Franse Revolutie, en jaren later, over dit gruwelijke tijdperk. Wij konden luisteren naar een opname van de laatste deel van Poelinc’s opera: Het Dialoog des Karmelieten. Een trieste en gruwelijke waar gebeurde verhaal over de Karmeliet nonnen de executeerd werden omdat zij hun geloof in hun religie belangrijker vond dan het geloof van de Franse revolutie. En wij hebben over de armoede van vele companisten geleerd. En hoe armoede steeds meer
  invloed op hun leven kreeg, en op hun composities. Voorbeeld: L. van Beethoven
  leefde op een kleine zolderkamer in Wenen, die een lekkende dak had, zodat de regen
  plonsde op zijn vleugel. Hij kon eindelijk verhuizen door een bescheiden donatie van een Russische graf, die cello speelde. Wij leerde veel over companisten die bekende
  composities schreven tegen wat zij als slechte politiek beschouwden. Zie je de connectie tussen oneerlijk politiek en de gevoelens van getalenteerde componisten? Een aantal zeer bekende voorbeelden: G.F. Handel: Utrecht te Deum, L. van Beethoven: symfonie nr. 3, nr. 7, en nr. 9, zijn enige opera Fidelio, en zijn Egmont Overture over de wrede Spaanse overheersing in Nederland. G. Verdi over hetzelfde thema in zijn opera “Il Trovatore”. Brahms Alt Rhapsodie voor solo vrouwelijk alt en mannenkoor, met orkest. Het gaat over mensen haat, na een gedicht van Goethe. Symfonie nr. 5 van D. Shosjtakovitch over de vreselijke WW.2 oorlog in St. Petersburg Rusland. Aaron Copland schreef tijdends WW2 zijn composite: Eerbied voor de Common Man, voor steun voor de soldaten.
  En zijn er vele muzikanten, nog steeds, die tegen felle extreem rechts politici zijn.
  En terecht. Waarom willen deze hele krankzinnige extreem rechts beweging zorgen dat wij mensen zombies gaan worden onder hun “leiding”? … Welke mensen, en wat voor opleiding hebben die extreem recht lui ooit gehad? Welke studie en diploma’s hebben die lui ooit gehaald?

  1. Siemien

   Ja wie wil er nou de waarheid horen en niet alleen een links geluid?

   1. Rosasolis

    @Sieman. De waarheid kan van Links, Rechts, of Gematigd komen. Een voorbeeld.
    De companist Sjosjtakovitch was een gelovige Rus, die zowel de Soviet Systeem,
    als de Duitse Nazi’s haatte. De grootste deel van zijn composities zijn gebaseerd op verdriet, en afkeuring van deze 2 extreem wrede systemen.

  2. victus

   Ook weer hetzelfde “Liedje”. Een mening over bepaalde zaken die een ieder aangaan, worden pas relevant indien degene met die mening uitsluitend “Hoogopgeleid “ is aan een of andere wazige universiteit?
   De laatste tijd is het in de media een komen en gaan van “Hoog” leraren die al 45 jaar niet buiten hun lokaal zijn geweest maar met wollige en overbodige moeilijke articulatie proberen te vertellen dat de met ruime meerderheid gekozen meningen H E l E M A A l fout zijn met zelf verzonnen aannames en kinderachtige theorieën. Lijkt me best wel makkelijk, lekker “studeren” tot je 35e op kosten van een ander.

 17. Vrijedenkert

  Geheel onderwijs links geindoctrineerd is een foute omschrijving, voornamelijk links georienteerd wel zeker en er zal bij bepaalde lessen ook links indoctrinatie plaatsvinden!
  Leraren zijn in meeste gevallen links georienteerd…
  Maar links schreeuwt moord en brand over de methode om dat te onderzoeken, ok prima dat mag en kun je een mening over hebben maar men blijft maar over dat punt doordrammen en het punt waarom dit nodig is gaat men vervolgens niet op in.
  Dat er vorvolgens met deze methode gewoon aangetoond wordt dat onderwijs grotendeels links georienteerd is en er ook links geindoctrineerd wordt wuift men weg dat bestaat niet onzin flauwekul, bestaat niet in de linkse realiteit.
  Een leraar die 10 minuten lang een rechtse gekozen volksvertegenwoordiger aan het afbranden is in de klas is blijkbaar prima in hun beleving en een vorm van links neutraal onderwijs..
  Het onderwijs in het algemeen moet een veel meer een neutrale positie innemen waarbij zowel links en rechts aan bod komen en dat gebeurt nu niet.
  Links blijft gewoon in zijn eigen bubbel hangen en wil alleen maar de eigen waarheid zien ook al is de realiteit toch enigzins anders

 18. Brazil

  Pleij was heel sterk , die twee gestapo gasten gingen behoorlijk
  op hun bek, vooral Tommy boy hahahahaha geweld.

 19. Pescador

  het is een groot schandaal dat die linkse sukkels niet willen begrijpen dat je de jongeren zelf moet leren denken,
  zo heb je nu een groep jongeren (studenten waarschijnlijk) die met gezichtsbedekking de verheerlijking van hun linkse leraren lopen te verkopen en daarbij in staat zijn zaken te vernielen en mensen aan te sporen tot moord. en dan ook nog denken dat het hun rect is en dat ze o zo gelijk hebben. het is triest en dan willen diezelfde leraren ook nog loonsverhoging? laat ze eerst maar een leren goed les te geven

 20. Heinz

  Jinek kan bij mij geen kwaad doen. Keurig programma, uitgebalanceerd. Een uitstekend format.

  1. santiago

   Heinz. Heeft zich keurig omhoog weten te neuken bij de staatsomroep. Heeft zich zelfs een tijdje aan laten duwen door Jeroen Pauw. Gatverdamme, maar ja, wat moet dat moet. Goed gedaan hoor. Geen enkel respekt voor dat kind. Arrogant, over het paard getilde trut.

   1. Bosche draak

    En die muts heeft ook nog eens nul gezag.
    Het leek wel een kleuterklas!

 21. santiago

  Pleij wordt goed betaald door de elite om zo af en toe zijn kunstje te doen.
  Zie je maar weer, dat als je genoeg betaald, zelfs een academicus voor het gemak en het geld gaat. Geen enkel respect voor deze nitwit.

  1. Heinz

   @Santiago,..let op “betaald”, 1x goed en 1x fout (verloedering v.d. Ned Taal)

 22. Benny

  #Brasil was zeker knetter stoned, ik zag namelijk dat die jonge knul en die pvver heel simpel overeind bleven in de discussie. met tegenover hun een linkse doorgedraaide alles overschreeuwende schele mafklapper die haast in vlammen op ging,,,,, wat een vertoning die freek 2.0

 23. fusilier

  Oh oh wat zijn ze bang die linkse propaganda onderwijzers, toch goed dat bijna iedere leerling of student tegenwoordig een handy met beeld en geluid alles opnemen kan. De techniek staat voor niets zullen we maar zeggen.

 24. polleke67

  Harm Beertema kon geen fatsoenlijke discussie hebben met Herman Pleij. Deze Herman luisterde niet, werd hysterisch, onbeschoft, neerbuigend en stond absoluut niet open voor een andere mening.
  Sla een schoolboek open en lees zelf dat de lesstof absoluut niet objectief is. Vroeger waren de Russen slecht en de Amerikanen goed, tegenwoordig zijn de Russen, Trump slecht en de EU is goed. Nu wordt dit over het algemeen in elk land gedaan om de publieke opinie te vormen, net zoals het dagelijks nieuws overigens…..

 25. defoutenvanvvdrutte.nl

  In de paniek-poging de uitslaande veenbrand voor de zoveeelste keer nog met een blusdeken te bedekken, maakt links nu grote fouten. Want de veenbrand is al te groot. Er zijn de afgelopen weken heel wat mensen door de mand gevallen, in hun overtreffende trap-reacties. Waardoor het nu JUIST overduidelijk bloot ligt hoe erg het is. De column van Nausicaa Marbe, de idiote reactie van ex cda spindocter Frits Wester, Frans Timmermans, de DWDD-avond fvd bashen de dag voor de verkiezingen, GL met haar BDS en antisemitisme, de boycot van Hema-Israél wijnen die prompt JUIST uitverkocht raken, deze Herman de Pley, Karabulet die met een Hamas sympathisant praat en van de foto daarvan niet wil dat ie verspreid wordt op Twitter, de rugtoekering naar die joodse spreker op de Utrecht/Christchurch-herdenking, enz enz. Gewoon paniek; het kaartenhuis dondert in elkaar. ”hellup-heluuuupppp” en maar schreeuwen en… met overschreeuwt zichzelf. Potsierlijk. En exposed zichzelf. Het is zoooo duidelijk tegenwoordig… Heerlijk. Pilsje waard!

  1. Dik

   Wat een alleraardigste nickname!

   8 jaar Rutte samengevat in 8 glasharde leugens:

   1. Om te beginnen met de klassieker ‘geen cent meer naar Griekenland’. Enfin u weet hoe dit verder afliep.

   2. Kent u die mop van iedere werkende Nederlander die € 1.000 zou krijgen?

   Dit grapje zou gefinancierd worden door bezuinigingen op ambtenaren, subsidies en ontwikkelingssamenwerking.

   Die € 1.000 kwam er niet, net zo min als de beloofde bezuinigingen. Integendeel…

   3. De hypotheekrente-aftrek stond als een huis bij de VVD en Rutte. Dan weet de goede verstaander eigenlijk al voldoende…

   4. ‘Windmolens draaien op subsidie’ wist Rutte jaren geleden al toen ie nog niet gecorrumpeerd was door de groene lobby. Tegenwoordig is ie de grootste pleitbezorger voor deze windhandel.

   5. Je hebt leugenaars en je hebt Rutte. Zelfs voor het liegen over zijn eigen partijprogramma tijdens een live tv-debat draait deze pathologische leugenaar zijn hand niet om.

   6. Volkert van de Graaf zou niet op proefverlof, daar zou Rutte persoonlijk een stokje voor steken!

   Niet alleen ging de moordenaar van Pim Fortuyn op proefverlof, hij werd nadien op alle mogelijke manieren door de overheid gefaciliteerd.

   7. Rutte zou de uitslag van het Oekraïne-referendum respecteren. Wat volgde waren geitenpaadjes, betekenisloze inlegvelletjes…en werd er ‘gewoon’ bij het kruisje getekend.

   8. Ook Dividendbelasting-gate mondde uit in een typisch Ruttiaans leugenfest. Alleen lopen zelfs de meest doortrapte leugenaars weleens tegen de lamp. Dan wil acuut geheugenverlies nog weleens helpen. “Ik heb er geen herinnering meer aan”

 26. Kidogo

  Quote
  Hij kwetterde er doorheen, keek vooral anderen aan, op zoek naar steun en ‘is allemaal niet zo’.
  Unquote
  Waarschijnlijk is het voor Herman Pleij schier onmogelijk maar naar 1 persoon tegelijk te kijken !
  Gewoon een irritante arrogante linkse bal met veel stem volume die zichzelf zeer respectabel acht.
  Ik kan mij niet herinneren dat ik gedurende mijn studie docenten heb kunnen betrappen hun politieke voorkeur binnen de klas of collegezaal te ventileren. Maar ja ben geen 18 meer ! Dat was die ”goede oude tijd ” !

  1. DidiMadloba

   Ik wel, want ik liep college bij Cliteur zelf, die ons zijn eigen opvattingen over staatsrecht opdrong en net deed of dat de “heersende leer” was.

 27. DidiMadloba

  De nazi’s zaten niet alleen achter de joden aan maar ook achter de communisten. Net als DDS wilden ze extreem linkse krachten aanpakken.
  Fijn gezelschap.

  1. Siemien

   Uiteraard wenst dididmodladi meer cultuurveruimende middelen in Nederland

  2. Isengrijn

   @DidiMadloba,

   Je kan veel zeggen van DDS, maar dit blogje wordt openlijk gesteund door joden. Zij geven zelfs een platform aan die zielige Likoed-NL. Ook de razende damschreeuwer Michael Jacobs mag hier zijn zionistische kul verkopen.
   DDS met nazi’s vergelijken slaat nergens op!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.