Prominent lid Sylvana’s BIJ1 wil geen debat over “Thierry doodschieten”-dreiger, maar over ‘bedreiging door Baudet’

Het is de wereld op z’n kop bij Sylvana’s partij BIJ1. Prominent lid Jens van Tricht vindt het namelijk bespottelijk dat de gemeenteraad van Amsterdam gaat debatteren over de fysieke bedreiging van FVD-voorman Thierry Baudet. Van Tricht vindt dat onzin, en debatteert liever over de bedreigingen die van Thierry Baudet zouden uitgaan.

BIJ1-leden Anja Meulenbelt en Jens van Tricht discussiëren over Thierry Baudet. Bron: Facebook.
BIJ1-leden Anja Meulenbelt en Jens van Tricht discussiëren over Thierry Baudet. Bron: Facebook.

Bij BIJ1 zijn ze weer eens heel goed in het verdraaien van de werkelijkheid. Ze zijn daar namelijk verbolgen dat de gemeenteraad van Amsterdam wil debatteren over de doodsbedreigingen aan het adres van Thierry Baudet. Types die leuzen scanderen over het doodschieten en dan paf roepen, enzo. U kent het wel: de kliek die ook het misbaksel Volkert van der Graaf heeft voortgebracht, nadat eerst antifascistische “bakkers” een stronttaart in het gezicht van Pim Fortuyn duwden en “geef fascisme geen stem” schreeuwden.

Dat de geschiedenis zich in ieder geval deels lijkt te herhalen, moet toch flink wat alarmbellen laten rinkelen. En dat gebeurt gelukkig ook – zelfs bij linkse partijen als GroenLinks, PvdA en de SP. Maar kennelijk is geweld en het dreigen met geweld niet zo’n punt bij DENK en Sylvana’s BIJ1, waar ze maar een beetje lacherig doen over hordes gemaskerde krakers die oproepen tot moord.

Liever gaan ze het hebben over Thierry Baudet en hoe hij mensen zou bedreigen, onder meer door… dingen te vinden die gevoelig liggen in politiek-correct Amsterdam. We zien het scenario vandaag op Facebook, waar BIJ1-oma Anja Meulenbelt bericht over het walgelijke feit dat DENK en BIJ1 doodsbedreigingen aan het adres van een politicus niet zo interessant vinden. Jens van Tricht (prominent BIJ1-lid, wil mannelijkheid afschaffen, stond op plek 5 afgelopen gemeenteraadsverkiezingen) maakt het dan helemaal bont door doodsbedreigingen gelijk te schakelen aan het hebben van een rechtse politieke mening: “Bedreiging dóór Bidet bedoelen ze vast. Of dreiging die er van uitgaat…”.

En – oh, wat een edgelord – Thierry Baudet stiekem nog even Bidet noemen. Guitig hoor. Maar vooral dieptriest, om geweld zo weg te wuiven en een democratische tegenstander zo op één lijn te zetten met ‘bedreigers’. Jens van Tricht, schaam je diep.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. umhnz

  Tim is in de 7e hemel.
  Baudet en Sylvana in een artikel.
  Wat kan het leven toch mooi zijn.
  .
  PS.
  Aardig wat ontwikkelingen in London betreffende de Brexit.
  Mogelijke uitslag: de Noorwegen variant, is niet aantrekkelijk genoeg om een artikel aan te wijden.

  1. Zomaar73

   Hoeveel mensen zitten bij jou werkloos in een kraakpand heel de dag linkse opmerkingen te plaatsen op fora?

  2. Top

   Gelukkig, ben jij een klootzak, die hier niks over te zeggen heb. Ik volg je al een tijdje, maar als je mijn familie zou zijn, liet ik je alsnog aborteren.

 2. TD

  “Jens van Tricht gaat debatteren over de fysieke bedreiging van FVD-voorman Thierry Baudet”

  Met wie gaat hij debatteren? Baudet?

 3. ZiggyStardust

  Dan lijkt het mij ook logisch dat Bij1 er geen punt meer van maakt als er weer foto’s van Sylvana Simons met een strop om haar nek hangend in een boom worden gefotoshopt.

  1. Scarletti

   Beste Ziggy, dan staat ze waarschijnlijk PAF dat iemand zoiets durft te doen.

 4. Jumping

  Is het zo’n mispeer, als personen Nederland een keiverrot land noemen.

 5. m.van.rosmalen

  Toe maar een heel debat over jankbal Derrie.
  Dat gaat nog wat worden in de toekomst.
  Vraag maar aan G Wilders.
  Voor moslims hoeft hij in ieder geval niet bang te zijn daar drinkt hij graag een kopje thee mee.
  weten we ook meteen dat we niks aan onzen Derrie gaan hebben

  1. lIN-T

   Aan jou heb je sowieso niks. Misselijke comments op internet zetten als dagbesteding. Sneu heel erg sneu.

  2. Tguard

   Wat een ongelooflijk grappige bijdrage!

 6. Adriaan

  Het is dieptriest dat volwassen mensen een naam verbasteren: Bidet, Boudoir, Sjerry. Dan ben je toch wel erg infantiel bezig. En oh, wat is links toch bang voor verandering. Ik ben het niet altijd met Baudet eens, maar dat er een verandering moet komen, staat als een paal boven de stijgende zeespiegel.

  1. m.van.rosmalen

   Adriaantje
   Een beetje meer humor zou je niet misstaan.
   Bovendien hier dit forum met al die gefingeerde namen.
   vind je dat niet infantiel?

   1. ZiggyStardust

    Idd mietje van Rosmalen, met een beetje humor is niets mis. En idd zijn gefingeerde namen infantiel, zoals uhhh….. eigenlijk op alle fora zo is. Fijne dag nog mietje, groetjes van Ziggy Stardust.

    1. m.van.rosmalen

     jij ook homo Stardust.
     Voel je je aangesproken met je postertje van bidet boven je bed?

     1. Siemien

      Sociaal communiceren is je niet bekend van Rosmalen?

     2. ZiggyStardust

      Ik heb zelfs op mijn dekbed en hoofdkussen een foto van hem.

     3. ZiggyStardust

      En je wil niet weten hoeveel wasverzachter ik iedere wasbeurt nodig heb om dat dekbed weer lekker zacht en soepel te krijgen.

     4. ZiggyStardust

      Maar ff serieus, van Rosmalen. Ik aanbid helemaal niemand, geen Thierry en geen Geert. En dat zou niemand moeten doen. Wel maak ik iedere keer gebruik van mijn democratisch recht om te stemmen, en wie mijn keuze is voor de volgende verkiezingen hangt af van zijn/haar standpunten en behaalde resultaten. Er was trouwens maar 1 opperwezen ooit, namelijk Ziggy Stardust, en die heeft zichzelf inmiddels opgeheven. Voor de rest moet je gewoon goed opletten tussen de verkiezingen door, om een afgewogen keuze te kunnen maken. Goden bestaan niet.

   2. Bosche draak

    Als dat gepiep voor humor moet doorgaan, jij bent al net zo’n kind met je “Derrie” gedram.

    Is zeker vermakelijk al dat verontwaardigd gekef, maar humor?

    Hele grote meh…

  2. Meriadoc Brandebok

   “Timmerfrans”
   “Alexander Penthouse”
   “Druncker”
   “Hitlary Clinton”
   “Dikke Willy (willem-alexander)”
   “SS (sylvana simons)”

   Nicknames zijn van alle tijden en alle plaatsen.

   1. umhnz

    Ja maar Merijn, het gaat nu over Onze Grote Glorieuze Leider, dus dat is heel anders.
    .
    Omsteeks 13:30 uur werd bekend wie de formatie in Flevoland gaat doen.
    Dus waarschijnlijk rond 18:00 uur op DDS, Altijd boven op het politieke nieuws.

  3. Regina

   Ik noem hem graag blotebillengezicht tjerke. Wat vind ik hem schijtlelijk en het mijn mening die ik vrij mag uiten 🙂

   1. Brazil

    Ja die baard stond hem anders ook voor geen meter, misschien
    moet hij net als hiddema zo’n foute snor laten staan.

   2. Scarletti

    Beste Regina in Nederland geldt gelukkig nog steeds de vrijheid van meningsuiting. Dat mag u dus gewoon uitten. Gelukkig maar. Ook Baudet maakt graag gebruik van dat recht.
    Wat zijn uiterlijk te maken heeft met zijn mening is mij onbekend. Waar ik nu wel heel erg benieuwd naar ben, is uw uiterlijk. U moet er wel bijzonder aantrekkelijk uit zien om u zo over het uiterlijk van een medemens te uitten. Wanneer u een linkje geeft naar een foto van uw wellicht goddelijke gestalte, zou ik u zeer erkentelijk zijn

   3. bejaarde

    Hij jij laatst misschien de titel Miss Universe gewonnen? Kan het me niet echt voorstellen.

 7. Regina

  Binnen een rechtstaat verdient iedereen beschermt te worden zodat ze hun mening vrij kunnen uiten hoe verwerpelijk de ideeën ook moge zijn. Zo vind ik het terecht dat Geert Wilders beschermd wordt al sta ik niet achter zijn denkbeelden

 8. Zomaar73

  Die satty, uh ik bedoel die Sylvana weer.

  Misschien wordt het toch tijd voor censuur in Nederland.

 9. Roughwood

  Een geheel niet serieus te nemen dubieus clubje, onafgebroken onzin uitbrakende, beroepshaters met een verstandelijke beperking voor de verstandelijk beperkte kiezer. Maar gelukkig zijn de meeste verstandelijk beperkten dan toch nog zo slim geweest om niet op deze zure, zichzelf in de slachtofferrol wentelende, ´weg met ons´ rascisten te stemmen. Die hebben voor de Groene Khmer gekozen. Maar goed, kiezen voor het klimaatgeile gezelschap van de Jessiah is altijd nog beter dan stemmen op het etnische identiteitspolitiek bedrijvende en meelijwekkend polariserend bijeengeraapt zooitje sneuneuzen van SS. Iedere stad krijgt de bestuurders die het verdient!

 10. lIN-T

  Trieste hatelijke mensen, ze zijn bezeten van haat bij bij1.

 11. jorisxl

  Die silvana is toch een grote Rascist en haat prediken waarom niet het Nederlandschap intrekken en het land uit wat doet die viezerik nog in ons eens zo mooi Nederland en ook die andere vieze Nederlandse linkse ratten opsluiten in interneringskampen,lekker werken dan maar.

 12. A3aan

  De kersenboom van de buren staat ook in bloei. Wil er niets mee zeggen hoor maar die bloemetjes zijn roze!

  1. ZiggyStardust

   En heel mooi! De hele buurt staat er hier vol mee.

 13. Pescador

  Ja links is een grote klere bende en dat is best jammer, links heeft best ook wel eens goede ideen maar er zijn nu mensen die zich links noemen maar dat niet zijn dat zijn gewoon opruiers , van die mensen die de heledag niks te doen hebben en in kraakpanden wonen gewoon aan het einde van de week hun hand ophouden , en zodra er is mis gaat een schuldige opzoeken.
  Deze mensen zijn doodsbang voor alles wat rechts is, want als ze niet oppassen moeten ze aan het werk Bah wat een raar woord, en mogen ze niet meer die panden van de reike stinkers afpakken en vernielen , wat jammer nou. Dus die stemmen heelm erg groen je ziet wel aan halsema dat ze daar erg veel profeit van hebben want die durft niet op te treden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.