'Racismevrije potloden' - Onderwijsnetwerk komt met oplossingen die er écht toe doen!

Geen categoriemrt 22 2019, 21:00
Het moet een ware strijd zijn geweest om dit product te kunnen lanceren maar het is er eindelijk: racismevrije potloden! De Belgen in Leuven hebben de deug-award voor 2019 al praktisch in de zak!
Nou denkt u misschien dat dit goedkoop scoren is over de rug van daadwerkelijke slachtoffers van racisme en dat deze potloden de ernst van het thema niet echt onderstrepen! Nou, het zijn potloden, dus onderstrepen kunnen ze wel! Verder had u eigenlijk gewoon gelijk...
Wat bezielt zo'n clubje nou om dit aan te bieden? Het gaat hier om onderwijsnetwerk 'Samen Onderwijs Maken', want ze hadden een naam nodig die als afkorting 'iets met onderwijs' te maken had: SOM. Deze club hoort zich druk te maken om het verbeteren van het onderwijs, maar doet liever experimentjes met kinderen die tekenen. En wat blijkt? Mohammed en M'kumbé pakten steevast de lichtroze kleurpotloden om een huidskleur te geven aan hun tekeningen/kleurplaten van mensen.
Het kan natuurlijk niet zo zijn dat kindjes in België met een Arabische of Afrikaanse achtergrond niet hun eigen huidskleur kiezen als ze een huidskleur willen inkleuren, dat is racisme! Dus wat is de oplossing? M'kumbé en Mohammed kunnen nu lekker hun eigen huidskleur kiezen door de potlodenset van SOM. Wát een overwinning op racisme.
Ik zou graag een voorstel willen doen dat er ook diverse soorten zandkleuren aan de collectie worden toegevoegd, zodat kinderen bij het kleuren van een omgeving niet direct naar groen grijpen, maar ook kunnen overwegen om een woestijn te kleuren. Misschien is het ook een idee om er wat tekeninstructies bij te voegen zodat ze niet gebonden zijn aan het tekenen van een kat, hond, koe of paard, maar ook een kameel of panda kunnen tekenen! Al zou ik de panda wellicht achterwege laten, want dat stimuleert zwart-wit-denken. Zo ontstaat racisme en daar krijg je nazi's van.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten