Sneue linkse Universiteit Groningen-docenten en -studenten willen prof. Paul Cliteur (FVD) weren: ‘Propagandist!’

Wat laten filosofiestudenten en -docenten in Groningen zich ontzettend kennen: nog altijd niet bekomen van het feit dat FVD de Provinciale Statenverkiezingen won, proberen ze nu met censuurtructjes de academische vrijheid te verstoren. Leids hoogleraar rechten en aankomend Forum voor Democratie-senator Paul Cliteur komt namelijk volgende week naar Groningen, en dat willen ze blokkeren omdat de hoogleraar een “propagandist” zou zijn.

Het moge duidelijk zijn: wie hecht aan het vrije debat, heeft niets te zoeken aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daar worden hoogleraren die rechts van het politieke midden staan gewoon naar Amerikaans-politiekcorrect voorbeeld gedeplatformd. Of althans: dat is de bedoeling, want Paul Cliteur (hoogleraar rechtswetenschap in Leiden) is er niet welkom volgens enkele studenten en docenten filosofie. Zij willen dat zijn uitnodiging voor de jaarlijkse Nacht van de Filosofie door de shredder gehaald wordt. Want eng. En rechts:

“Filosofiestudenten en -docenten zijn verbolgen dat prominent FvD’er Paul Cliteur is gevraagd om te spreken tijdens de Nacht van de Filosofie. Hij zou geen podium moeten krijgen.Cliteur is rechtsgeleerde en filosoof en wordt als controversieel gezien, als voorzitter van het wetenschappelijk bureau van Forum voor Democratie (FvD).

Lodi Nauta, decaan wijsbegeerte, stuurde afgelopen vrijdag de hele faculteit een mail om de zorgen te bespreken.”

Typisch weer: de enige reden om iemand te weigeren op zo’n evenement is als hij een fraudeur of charlatan is. Maar Paul Cliteur heeft altijd noestig doorgewerkt aan zijn academische carrière. De echte reden om hem te weigeren is omdat hij politiek actief is voor het Forum voor Democratie. En dus staan Groningse studentjes en docenten klaar om gemaskerd paf te roepen om aan te geven dat ze Cliteurs uitnodiging voor het evenement willen neerschieten.

Erg kinderachtig, en vooral: wat een slechte verliezers. Zelf met je linkse reutel de verkiezingen niet kunnen winnen, dus dan maar met deze zielige anti-academische vrijheidmaatregelen alsnog je gram proberen te halen. Snel, pak het politietape en grote witte schermen… en maak van die hele RUG een safe space!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

89 reacties

 1. Rien Noppen

  Eens met Tim. Cliteur is een gedegen wetenschapper die een podium verdient.

  Dit soort gezeik is kleingeestig en kwalijk.

  1. santiago

   Paul Cliteur. Over enge mannetjes gesproken.

   1. Zomaar73

    santiago – jij vindt toch alle mannen eng?

    1. santiago

     Zomaar73. Maar jou vind ik het aller, aller engst.:)

     1. Zomaar73

      santiago – wie zegt dat ik een man ben?

     2. Zomaar73

      santiago – satty zegt dat ze Afrikaan is, ook niet waar. Je weet het nooit wie je voor je hebt. Misschien ben ik wel Jesse die zich verveeld of Marianne Timme die frustraties van zich afschrijft.

     3. santiago

      Zomaar73. Je mag in Nederland zijn wie je bent of wie je wil zijn, mij maakt dat helemaal niet uit.
      Maar als je vaak stemmen in je hoofd hebt of rare dingen denkt, moet je wel even naar de dokter. Die geeft je wel een pilletje.

     4. Zomaar73

      santiago – heb je er ervaring mee dan?

   2. Buzz68

    Wat een inhoudsloze dooddoener.

  2. Satty

   Cliteur is een engerd. Er zijn in de geschiedenis genoeg wetenschappers geweest die hun wetenschap voor het verkeerde hebben aangewend. De oprichters van erkenbrand hebben hebben aangegeven dat hun red pil moment door cliteur is bewerkstelligt.

   Hij moet zeker een podium krijgen deze wolf in schaapskleren. Daar bestrijd en ontmasker je deze engerd.

   1. Zomaar73

    satty – hij is alleen een engerd omdat hij bij de FvD zit. Bespottelijk hoe je hem nu weer in de zeik neemt. Maar we zijn niet anders gewend van je.

   2. Ego-non-solus

    Satty, liefje, overal een mening over, overal verstand van. Kunnen we niet eens nader kennis maken? Aan welke universiteit heb jij bijvoorbeeld gestudeerd? En hoe kom je aan zoveel levenservaring dat je overal een (sorry: de enig juiste) mening over hebt? En hoe ben je dan toch zo ongelukkig geworden dat je hele dagen aan het toetsenbord slijt?

    1. Jumping

     Goed stukje, vooral de laatste regels.

   3. Punt50

    @ Satty

    Over het verschijnsel Erkenbrand schrijft website Kafka als conclusie;

    > De laatste conferentie van Erkenbrand, in november 2018, trok minder bezoekers dan de vorige en de verschillende online-uitingen van Erkenbrand zijn afgenomen.

    Het lijkt erop dat de achterban slinkt. Tevens is een aantal kaderleden actief geworden bij andere organisaties, omdat die meer concreet met politiek bezig proberen te zijn. Erkenbrand wilde als frisse en nieuwe speler binnen extreemrechts in Nederland nieuwe mensen binnen brengen en een eenheid creëren. Van nationaalsocialist tot libertariër, iedereen was welkom. Even leek dit ook te lukken in de kleine en sterk verdeelde extreemrechtse beweging in Nederland. Nu het nieuwe elan is verdwenen lijkt deze rol, die de afgelopen decennia al door veel organisaties is gespeeld, ook voor Erkenbrand te hoog gegrepen. <

    Kortom, het blijkt een marginaal verschijnsel te zijn. Hou er nou eens over op!!!

    1. Zomaar73

     Punt50 – satty is waarachijnlijk zelf kafka. Die kun je niet overtuigen, zijn net als strenge moslims.

  3. Ego-non-solus

   @RN, ik krijg tranen in mijn ogen. Bewandelt u nu een weg zoals Anne Fleur u voorging? Zij zag uiteindelijk het licht!

 2. Gekko

  Dit soort acties doen het Forum van Democratie alleen maar groeien. Domme strategie dus. Maar links blinkt nooit uit in slimheid.

  1. Gekko

   Dit gezegd hebbend, vind ik Paul Cliteur wel een grote politieke opportunist. Hij was jarenlang directeur van het wetenschappelijk bureau van de VVD. Later steunde hij de partij EenNL (een probeersel dat een zachte dood is gestorven) en stond ook op de lijst van de Partij voor de Dieren. En dan nu bij Forum voor Democratie. Over 2 maanden is hij senator, want nr. 2.

   Je moet niet raar opkijken als Clitoris over een tijdje weer een vrijage begint met een volgende politieke beweging.

   1. Dik

    @Gekko: We gaan het beleven. Cliteur is al een tijdje betrokken bij het Forum en heeft volgens mij nog niet eerder een openbare politieke taak vervuld?

 3. C.A.Barstow

  Wanneer je een verkiezing niet kunt winnen omdat het volk je wantrouwt,
  dan bedien je je van kleinzielige en verachtelijke trucs om te laten zien dat je een heel slecht verliezer bent.
  We zijn die kleingeestigheid van het misleide linkse volksdeel onderhand wel gewend.
  Het volk wil een grondige verandering, stem daarom ook tegen links,

  Stem in mei op FvD!

 4. Scarletti

  Het enige dat de linkse roeptoeters bereiken is een groeiende steun onder de bevolking voor rechts. De gemiddelde kwezel die nu nog op het CDA of VVD stemt is uiteindelijk alleen geïnteresseerd in een zo comfortabel mogelijk leven voor zichzelf en zijn/haar gezin. Teveel onrust in de maatschappij en tumult vanuit de linker flank verstoord het vredige wereldbeeld dat dit soort onbenullen heeft. Indien de gevestigde partijen waarop ze (god mag weten waarom) ze stemmen de onrust niet weten te beteugelen, zoekt ook de onwetende gezagsgetrouwe burger de confrontatie middels een rechtse stem. Succes links! Hopelijk blijft het daarbij en ontstaat er niet zoiets als de nacht van de lange messen. De mens (ook de gematigde) grijpt uiteindelijk geweld als de laatste strohalm vast. Laten we dat nu proberen te voorkomen.

 5. B. Pascal

  De Groninger Godgeleerden of Groninger Richting vormen een theologische stroming uit de negentiende eeuw (vanaf 1831) in Nederland. Die waren toen ook al fanatiek-links. Dus dit was en is te verwachten. Dat Groningen zakt is een teken aan de wand.

 6. Roughwood

  De ‘immer verbindende en tolerante’ linkse kerk heeft niet zoveel op met hen onwelgevallige opinies en andersdenkenden…

  1. B. Pascal

   je hebt ook nog een rechtse-kerk, al zijn dat er helaas niet veel.
   die vindt je nog bij de zware gereformeerden als:
   – oud-gereformeerde gemeenten
   – gereformeerde gemeenten
   – gereformeerde gemeenten in nederland
   Die hebben weinig met de linkse-tolerantie en vertegenwoordigen de oud-nederlandse gedachten. Ze beroepen zich op de filosofen en theologen uit 1600-1700. De tijd die Baudet noemt de renaissance tijd van Nederland. Baudet volgt de richting van Spinoza de christelijk-seculiere gedachten van die tijd. De gereformeerden volgen de godgeleerden en nemen aan dat er een God bestaat.

   Echter de traditie en culturele grond komen overeen. Spinoza heeft namelijk heel veel gedaan voor de bijbelwetenschap, vanwege zijn grondige kennis van het Hebreeuwse idioom is Spinoza van belang geweest voor de Bijbelwetenschap. Deze twee grote verschillen hebben elkaar enorm versterkt en geholpen.
   Naar die traditie wil Baudet terug, en ten volle terecht!

   1. Dik

    “je hebt ook nog een rechtse-kerk”

    Toch weet ik dat er nogal wat evangelische christenen zijn die vooral PVV/FvD stemmen omdat ze bij de SGP & CU niet terugvinden wat er in de politiek zou moeten gebeuren. De behoefte van SGP & CU om vooral constructief aan de coalitie mee te doen geeft hen eerder de neiging om af te haken omdat dit in 9 v.d. 10 gevallen niet strookt met hun opvattingen.

    Ook aan de evangelische kant van de kerk bevinden zich ‘orthodoxen’ die de Bijbel als absolute uitgangspunt nemen, al zijn de stervelingen aldaar ook (nog) niet volmaakt zoals hun grote Voorbeeld.

    1. B. Pascal

     CU is per definitie links! Inderdaad de SGP is los gekomen van de grond waarop Kersten de partij heeft opgericht. Daar is momenteel flink beroering aan de gang. Vandaar dat van der Staaij de Nashville verklaring wel tekent en Zegers niet. Dit is om onderscheid te maken tov. de CU. De laatste tijd is van constructief zaken doen met de coalitie niet of weinig sprake. Het is rustig met tussen de SGP en de coalitie. Dat is niet voor niets.

     De evangelische kant mag zich in geen geval ‘’orthodox’’ noemen, dit omdat met zich niet wil verenigen met de 3 formulieren van eenheid, die opgesteld zijn in de tijden 1600-1700 in ons land. De evangelische beweging stampt uit de jaren zeventig vorige eeuw en is naar Amerikaans Model. Het is een geïmporteerde stroming, die geen Nederlandse of Europese grond kent. Zij is ‘’verlicht-neo-orthodox’’.

     Wanneer de evangelische kant zeggen dat de bijbel van kaft tot kaft waar is, dat zeggen ze. Waarom kunnen zij zich niet verenigen met de samenvatting van de bijbel die in de 3 formulieren is beschreven, door Nederlandse theologen. Omdat de evangelische stroming geen Nederlandse grond kent, ze twijfelt aan alles wat Nederlands is. Prof. Ouweneel zegt orthodox te zijn, maar hij twijfelt aan de grondbeginselen van de orthodoxie, hij is daarmee gewoon geen orthodox meer. Waar de nadruk op de beleving en gevoel van de mens ligt, waar de mens centraal staat, daar is geen orthodoxie.

     De evangelische kerken zeggen de bijbel is waar, dat is mooi. Maar ze ontkennen het handelen van God in de Nederlandse geschiedenis, ze importeren wat nieuws. Want het oude moet afgedaan zijn. Daarmee ondermijnen ze in feite de oud-nederlandse cultuur, die door Gods handelen ontstaan is. Het importeren van het US-Model qua kerk is niet orthodox, klaar.

     Zelfde voorbeeld: D66 zegt de wetenschap is norm, maar wanneer het er op aankomt, gaat het gevoel voor de normatieve wetenschap. D66 volgt de wetenschap niet, ze volgt de hedendaagse tijdgeest, waarin het gevoel norm is, tot handelen.

     1. Dik

      Je bent wat kort door de bocht Pascal, ook het oordelen is jou niet vreemd. Toch geniet ik van jouw inhoudelijk sterke schrijven!

      Toch nog een kleine toevoeging.

      “De evangelische beweging stampt uit de jaren zeventig vorige eeuw en is naar Amerikaans Model.”

      Hoewel de evangelische beweging inderdaad in de zeventiger jaren van de vorige eeuw leek op te komen, durf ik te stellen dat deze beweging vooral ook is voortgekomen uit de fundamenten van de Pinksterbeweging die in Nederland zo rond 1900 is ontstaan en op haar beurt ook weer beginselen kent in Engeland en Amerika.

      Maar hoe je het ook bekijkt, het was Jezus Christus die hier uiteindelijk de Grondlegger was. Of denk jij dat het evangelie, de vernieuwing, het Levend Woord is gestopt na de Reformatie?

     2. B. Pascal

      In 1907 ontstond in Amsterdam, onder invloed van de opwekking in Los Angeles (US), de eerste pinkstergemeente. Aanvankelijk wilde de pinksterbeweging vooral een beweging zijn binnen de bestaande kerken. Toen dat na een aantal jaren niet veel resultaat had opgeleverd, ontstonden er zelfstandige gemeentes. Dit ging met vallen en opstaan. Vlak na de 2e wereld oorlog kreeg het moderne individualisme meer voet aan de grond in Nederland. Post-modernisme ontstond, de evangelische beweging vond daarbij mee aansluiting.

     3. B. Pascal

      Christenen zullen er altijd blijven, tot de laatste dag.

      Maar de Nederlandse christen mag ook trots zijn op de oud-nederlandse gereformeerde leer en traditie. Daar is niets mis mee.
      Zij is oud en getrouw. En zeer waardig te bezoeken en te behouden.

      We moeten de kerken beschermen tegen de ”wind van leer” tijdgeest.
      Continu veranderen en verander zucht wordt in de bijbel afgewezen.
      ”oude paden, waar toch de goede weg is” jer. 6 v 16.

     4. Dik

      Even terug naar mijn vraag Pascal, denk jij dat het evangelie, de vernieuwing, het Levend Woord is gestopt na de Reformatie?

     5. Dik

      “Maar de Nederlandse christen mag ook trots zijn op de Oudnederlandse gereformeerde leer en traditie. Daar is niets mis mee.”

      Zeker, als christen heb ik daar ook een zekere achting voor. In mijn optiek heeft de Here God geen kleinkinderen. Dat betekent dat als jij jezelf het eigendom weet van de Here Jezus, jij en ik Zijn kinderen zijn.

      Wat dat betreft zijn wij dus één, en laat dat nu precies één van de hartsgebeden zijn van de Here Jezus toen Hij zei: ‘Vader maak hen één zoals Wij één zijn.’

      Jij en ik kunnen dus het beste verbinding zoeken op hoofd- en niet op bijzaken. 😉

     6. Dik

      “Continu veranderen en veranderzucht wordt in de bijbel afgewezen.”

      Toch niet alleen hoor:

      – Psalm 33:3 (let eens op die drie keer drie 😉 )
      – 2 Korinthe 4:16
      – Efeziërs 4:23
      – Kolossenzen 3:10

      Paulus zegt natuurlijk wel dat wij moeten blijven bij wat ons geleerd is (2 Timotheüs 3:14), maar dat betekent voor mij niet dat ik niet kan/mag vernieuwen. Ik voor mijzelf door- en onderzoek de Schrift zodat ik mij blijf vernieuwen.

      Jij ook?

     7. B. Pascal

      Wij moeten vernieuwd worden naar de christelijke nomen en de daarbij horende christelijke gemeenschap. Hoor ik u niet veel te veel in het individu spreken? Los van de christelijke gemeenschap? Het gaat in het christendom er niet om dat ‘’jij’’ aan jou trekken of tot vernieuwing komt. Maar dat God aan Zijn eer komt, dit werkt Hij zelf door jou heen. Het is in het christendom God centraal, ipv. mens centraal. Het gaat niet buiten de mens om, maar gaat niet om de mens. In de evangelische beweging is het veel ‘’mens, individu centraal’’.

      U moet vernieuwd worden naar Gods beeld. Wanneer dat geschied is, dan moet u daarbij blijven. En niet opnieuw vernieuwen, er is maar één christus. In Hem worden wij langzamerhand naar Hem vernieuwd, dat is een proces, in gemeenschap. God heeft in de Nederlandse cultuur hele mooie middelen gegeven, die je dat kunnen geven, oude waarden en normen al meer dan 500 jaar oud. Die mogen we niet opgeven, die geven juist de vernieuwing. Waarom kan een mens niet vernieuwt worden door een oud-woord?

     8. Dik

      “Waarom kan een mens niet vernieuwt worden door een oud-woord?”

      Dat kan zeker en dat gebeurt ook. De Here God spreekt op vele manieren en we mogen alles toetsen aan Zijn Woord, de Here God gaat daarbij niet buiten Zijn ‘boekje’, hoewel Hij natuurlijk wel soeverein blijft.

      Ik geloof in vernieuwing (zie het oude is voorbijgegaan, het nieuwe is gekomen), maar zeg daarbij niet dat het oude niet geëerd kan/mag worden. Het oude is voor mij geen uitgangspunt, anders zouden we nog steeds door de woestijn lopen, nee, ook Gods volk moest verder waardoor zij uiteindelijk het beloofde land bereikte.

      Ook daarna bleven zij niet bij het oude, dat bleek wel toen de Here Jezus Zijn revolutionaire bediening op aarde begon. Ik geloof in de God van de schepping toen de tijd aanving, maar in de God van 2019. De Here God is niet veranderd, maar ik weet dat Hij wel wil dat wij (let op, ik spreek niet over het individu) van dag tot dag veranderen. En inderdaad, naar het beeld van Zijn Zoon, de Here Jezus Christus.

     9. B. Pascal

      Christus was nooit een revolutionair, ook zijn opvattingen niet. Hij heeft nimmer opgeroepen om een overheid om ver te werpen. Het betreft altijd een Geestelijk Rijk, niet op aarde. De reformatie is een proces, die ook nu nog doorgaat. U heeft gelijk, het Woord gaat altijd door. Toch ben ik van mening dat de oude schrijvers meer inhoud geven, dan de moderne schrijvers. Gezien vele moderne schrijvers links zijn geworden, waarderen het oude af. Ik beoordeel op diepte en inhoud. Dus wij hebben meer met de oude schrijvers uit 1600-1700. Die mensen hebben de zaken goed verwoord. Dat de linkse kerk daarvan af wil, dat geeft te denken. God slaat altijd rechte slagen met onze kromme stokken. Maar we moeten blijven erkennen dat wij kromme stokken zijn.

     10. B. Pascal

      Dik, bedankt hé! Was gezellig zo even wat delen!

   2. B. Pascal

    Een christen moet altijd een christelijke stem geven. Dus wanneer de evangelische christenen hun stem geven aan seculiere partijen, dan bewijzen ze geen christenen te zijn. Lekker orthodox zijn ze dan, poef. Deze christenen moeten lid worden van de SGP of CU en deze intern vernieuwen en weer de rechter kan op sturen.

    1. Rien Noppen

     Volgt hieruit dat een echte christen geen PVV of FvD kan stemmen?
     Daar ben ik het dan warempel mee eens.

     1. B. Pascal

      mensen maken fouten, die herstelt kunnen worden.
      christenen geven een christelijk stem !

      maar wanneer je seculier bent is FvD de beste optie.

     2. Rien Noppen

      hersteld

    2. Dik

     “Een christen moet altijd een christelijke stem geven.”

     Interessante stelling Pascal. Dat roept vragen op.

     – wat is christelijk?
     – wat is een christelijke stem?
     – wat “betekent seculier, volgens jou?
     – wat is een seculiere partij?
     – welke invloed hebben CU & SGP op de Nederlandse politiek?
     – kunnen de SGP & de CU volgens jou bijgestuurd worden?
     – hoe kunnen de SGP & de CU volgens jou bijgestuurd worden?
     – welke invloed heeft de SGP de afgelopen 100 jaar gehad?
     – was de invloed van de SGP vernieuwend?
     – is de SGP voor of tegen vernieuwing?
     – zijn de SGP & de CU voor/tegen het referendum?
     – zijn de SGP & de CU voor/tegen een Nexit?
     – zijn de SGP & de CU voor/tegen een gekozen burgemeester?
     – zijn de SGP & de CU voor/tegen een gekozen minister president?

     1. B. Pascal

      Invloed doet niet toe of je stem normatief moet zijn. Een christen moet christelijk stemmen. Je moet altijd je familie steunen, dat is norm!

      1. Christelijk is wanneer je aangenomen hebt dat er een God en een Christus bestaat.
      2. Seculier is iemand die niet-gelovige is, atheist. Of een natuurgodsdienst aanhangt. Islam is maancultus, hindoe is natuurgrondsdienst.
      3. CU en SGP staan in voor de christelijke waarden en normen in de politiek. Deze hadden onze cultuur niet zo van de hand gedaan als de overige partijen als vvd, pvda en d66 gedaan hebben. Dat we nu op een 0-punt gekomen zijn is qua cultuur is de schuld van de Nederlanders zelf, die stemden daarop. De SGP is altijd tegen open migratie geweest, al helemaal tegen de islamisering.
      4. Er zijn niet veel christenen in ons land die stemmen op de SGP, daarmee is hun invloed niet groot, wel staatkundig. Eens hierin ligt veel te verbeteren, dit kan alleen door lid te worden van de SGP en deze daardoor naar rechts te sturen.
      5. SGP is voor vernieuwing naar een christelijke cultuur toe en is tegen verdere afbraak van onze huidige cultuur door de EU.
      6. SGP wil geen nexit, wil wel binnen de huidige vormen de invloed de EU sterk verminderen, de manier van aanpakken verschilt inderdaad tov. de FvD.
      7. Wat FvD wil, hoeft de SGP niet over te nemen.
      8. FvD is de beste keuze wanneer de seculier denkt!

     2. Dik

      Dank voor je antwoorden! Er zijn niet veel DDS’rs die dat doen.

 7. Vit

  Zij voelen nu zelf hoe het is om als zogenaamd minderwaardig volk behandeld te worden.

  1. Satty

   Hoe bedoel je dat?

  2. Vit

   @Satty

   Links heeft zich altijd heer en meester gevoeld tegenover rechts, daar komt nu verandering in en dat is bijna niet te verteren.

   1. Dik

    @Vit: De enige zinvolle remedie tegen zuigtrollen is negeren.

 8. TD

  Socrates zou de goden heeft ontheiligd en de jeugd misleid hebben. Hij werd veroordeeld tot het drinken van de gifbeker.
  Hij was net als Cliteur een andersdenkende filosoof,maar in een ander tijdsgewricht.
  De tijden veranderen, maar de mensen in wezen niet!

 9. umhnz

  En dus staan Groningse studentjes en docenten klaar om gemaskerd paf te roepen om aan te geven dat ze Cliteurs uitnodiging voor het evenement willen neerschieten.
  .
  Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken, dat Tim net zo kleingeestig en demoniserend is als de Groninger studenten.

  1. Satty

   Goh zou je denken. Het is werkelijk sneu

 10. ishotya

  Triest, maar eens te meer duidelijk makend dat het statement over de onderwijsinstellingen geen loze woorden zijn.
  Overigens is het m.i. goed te beseffen dat propaganda an sich niet heel problematisch is. Als men alles klakkeloos voor waar aanneemt in deze advertising-wereld,dan is men er ook zelf bij.
  Problematisch wordt het i.c.m. met censuur leert de geschiedenis. Ronduit gevaarlijk wordt het als tegenstanders zich niet meer durven uitspreken omdat er geen bescherming uitgaat van de overheid. Dit is simpelweg het leggen van een bodem voor regelrechte heksenjacht. Wie wil er nu nog niet zien dat ons klokje al lang 1984 heeft geslagen?

  1. Satty

   Weer iemand die de puberteit ontkent. Volwassenen zijn veel gemakkelijker te indoctrineren dan jongeren. Fatsoenlijk rechts krijgt in onderwijsinstellingen genoeg ruimte zijn stem te laten horen.

 11. Zomaar73

  En ja hoor we gaan naar linkse censuur, gebeurd overal ter wereld. Jordan Peterson gebeurd dat ook steeds en vele anderen. Hij wordt ook regelmatig geweerd, zelfs leugens schuwen zij niet. En Lindsay Shepherd, werd ook met list en bedrog op een zijspoor gedrukt.

  Laat weet zien hoe fascistisch veel linksen zijn en helemaal niet met andere meningen om kunnen gaan.

  Ja, Piet51 linksen zijn allemaal heel slim maar kunnen niet omgaan met andersdenkenden, want hun tere zieltjes zijn daar niet tegen bestand.

 12. Satty

  Cliteur moet je laten spreken. Laat hem vooral zijn gedachtegoed beschrijven. Bestrijd hem in het debat, dat is de enige weg om fascisme te bestrijden.

  Cliteur is de grootste griezel van Nederland. Dat tim hem omschrijft als rechts van het midden is veelzeggend, dit is uiterst rechts.

  1. Zomaar73

   satty – bij jou is iedereen een fascist. Cliteur uiterste rechts? Jij bent uiterste van het padje af.

   1. Satty

    Nope. Ik ben welingelicht.

    1. Zomaar73

     satty – dat vind je zelf ja, je haalt wat stukjes van wikipedia en je denkt de wijsheid in pacht te hebben.

     1. PMG

      Waarom trapt men er steeds in om op Noppen te reageren? Satty = Noppen = Regina en ga zo maar door, de troll voert en jullie happen, vinden het schijnbaar leuk, anders zou er weinig te melden zijn. Ik denk dat de redactieleden zelf de trollen zijn.

     2. Zomaar73

      pmg – nou ik vind hen zo sneu, hun leven en identiteit hangt volledig af van hun reacties hier. Het zijn toneel spelers van de linkse kerk, die mantra’s afkondigen in de hoop dat zij waarheid worden.

      Hebben nog nooit gewerkt en hebben nu door dat hun bijstandsuitkering in gevaar komt met Baudet. Dus daarom verzetten ze zich met hand en tand.

     3. Rien Noppen

      “Satty = Noppen = Regina”

      Nee, domme jongen. Als jet het verschil in stijl en inhoud van de verschillende bijdragen niet kunt onderscheiden ben je echt onnozel.

 13. Dik

  Hoe zit het eigenlijk met de echte propaganda, de propaganda van de afgelopen 50 jaar? De linkse kerk heeft al die tijd kunnen preken voor eigen parochie en probeert die positie nog steeds te behouden.

  Maar helaas, helaas, Forum voor Democratie heeft gewonnen en is de grootste partij van Nederland geworden. De kiezer heeft gesproken, de kiezer is jong en heeft een opleiding gevolgd, de kiezer is het zat om van bovenaf te moeten horen waar ze niet voor hebben gekozen. Er waait een andere wind!

  “Propaganda is een vorm van communicatie waarbij door de belanghebbende partij wordt getracht aanhangers voor haar gedachtegoed te winnen door het bespelen van de publieke opinie. Dit wordt bewerkstelligd door het bewust verspreiden van eenzijdige en/of verzonnen informatie.”

  Verzonnen?

  Lees zelf maar: fvd.nl/standpunten

 14. santiago

  Cliteur, een gedegen wetenschapper, een man die een podium verdient.
  VVD er, gestudeerd in Leiden, lid van Minerva vind ik allemaal niet zo gedegen klinken hoor. Cliteur maakt deel uit(gedwongen of vrijwillig) van onze verrotte elite en is een jaar geleden gewoon ingezet om het project Baudet tot een succes te maken. Nou, dat is allemaal gelukt. Het politieke speelveld is volledig verdeeld en het land is onbestuurbaar, zodat de elite gewoon door kan blijven rotzooien en last but not least, het hoofddoel, de PVV is gehalveerd. Ik ben wel erg benieuwd hoe ze het spel door gaan spelen, Vermakelijk.
  Leve de koningin, leve de monarchie.

  1. Zomaar73

   We krijgen wat we verdienen.

  2. Vrijedenkert

   Santiago,

   Cliteur studeerde rechten aan de VU en filosofie aan de UvA te Amsterdam en is als hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Leiden.
   Vermakelijk.
   Leve de koningin, leve de monarchie.

   1. santiago

    En rechten in Leiden.

   2. santiago

    Vrijdenkert. Je moet niet alles zomaar geloven omdat het op Wikipedia staat , weet je toch man.

    1. Vrijedenkert

     @Santiago,

     Ik heb helemaal niks van wiki gehaald, het staat allemaal op de site van de Universiteit Leiden zelf!

     1. santiago

      Leugenaar.:)

    2. Vrijedenkert

     https://www.universiteitleiden.nl/medewerkers/paul-cliteur#tab-1

     Gaat hier maar even lezen staat alles over Cliteur en geen gebazel vanaf wiki.

 15. victus

  Scheelt weer een trein/autoreis van 3,5 uur enkele reis. Filosofie? Dat is toch ook zo’n studie waar de kaarten bakken van het Bijstand uitkering uitdeelpunt door uitpuilen als ze na 15 jaar zijn “af” gestudeerd?

  1. Dik

   @Victus: Ja, als je niet welkom bent, dit had je mijlenver zien aankomen, dan moet je daar natuurlijk wegwezen.

 16. Vrijedenkert

  Paul Cliteur:
  Bijzonder hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Delft 1995-2002
  Gasthoogleraar wijsgerige antropologie aan de Universiteit van Gent 2013-2014
  Visiting professor of law aan UC Hastings College of the Law 2017
  Hoogleraar Encyclopedie van de Rechtswetenschap verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden

  En nu willen een een handjevol studenten en docenten filosofie van de Rijksuniversiteit Groningen hem niet niet op een podium hebben als spreker omdat hij rechts en een “propagandist” zou zijn?
  Als dat werkelijk zo was dan was deze man nooit werkzaam geweest voor al die universiteiten, geeft maar weer eens aan hoe gesjeesd-links van het padje af is en een groot deel van het onderwijs absoluut niet neutraal is maar links georiënteerd!

  1. santiago

   Vrijdenkert. En zo’n slimme man gaat met zijn geweldige staat van dienst de rechterhand van Tjerry Baudet worden.
   En jij gelooft dat allemaal. Mag hoor, maar ik vraag me wel eens dingen af, o.a. waarom Cliteur dit doet.
   Je zal wel een foto van Clteur op je slaapkamertje hebben hangen, maar ik ben niet zo van de idolen.
   Vrijdenkert, je laat je bedotten.

   1. Vrijedenkert

    Ik heb een grote foto van Cliteur in uniform aan de schoorsteenmantel hangen met een Nederlandse ernaast en sta iedere dag in de houding voor die foto en vlag om uit volle borst het Wilhelmus te brullen!
    Want dat is toch wat jullie van de linkse kerk aan onzin willen verspreiden…

    1. santiago

     Santiago is een republikein en een PVV er in hart en nieren en dat zal ik blijven. Niet iedereen die niet in charlatan tjerry gelooft is links hoor.
     Trouwens , het FvD is geen lang leven beschoren dus geniet er maar van zolang het kan. Alle FvD stemmers die Geert hebben verraden zullen dat voor een andere idioot ook zo maar weer doen.

     1. Vrijedenkert

      Santiago,
      Ik voel mij niet aangesproken omdat ik nog nooit op Geert of de PVV heb gestemd! En om de doodeenvoudige reden dat je geen lid kan worden van deze partij en het dus geen democratische partij is waar je als lid invloed kan uitoefenen op hoofdpunten, onderwerpen of beleid.
      Dus Geert verraden kan geen sprake van zijn…

      Bij de PVV zijn alleen donateurs en vrijwilligers welkom en bepaald lid nr1 zelf alles voor het grootse gedeelte, daarin verschillen het FvD en PVV fundamenteel en dat maakt het FvD voor velen een zeer aantrekkelijk alternatief.

      Bij de PVV zal het beleid wat rechtlijniger en stabieler blijven omdat 1 persoon het grootste daarvan gedeelte bepaald maar het FvD spreekt veel meer aan als echte partij.

 17. poldi

  Prima die anti-Baudet histerie, want at betekent nog meer zetels voor de FVD.

  1. Rien Noppen

   Ik vrees dat dit ook de reden voor zijn aanhangers is om dit soort incidenten hysterisch op te kloppen.

  2. Dik

   @Poldi: Exact, FvD is niet voor niets de grootste, dat komt o.a. omdat de kiezers heel goed weten dat links hetzelfde is als fascisme.

 18. PHM van de Kletersteeg

  Ooit was ik de 37 jarige student op de RUG, gepakt met het kopieren van studieboeken.

  Auteursrechten is goede handel. In de wet stond destijds: 10cent per boekbladzijde; de RUG betaalde maar 0,1 cent.
  En jaarlijks was er een leuke koehandel.
  Kwam Wolters Noordhof: als je dit boek neemt, krijg je zoveel van de auteursrechten, en dat boek zoveel…..

  Zelfde met boekjes door de docenten geschgreven en verplicht op de lijst werden gezet….

  Nederland is al ten onder gegaan aan politiek correct ‘denken”; alleen het effect moet mog gevoeld worden.

  Neem b.v. vrijheid van meningsuiting.
  Lachertje.
  Brussel heeft beslist dat er geen kritiek op islam mag komen.

  Gelijkheid voor de wet.
  Tweemaal werd een moordenaar in DE vrijgesproken; kinderverkrachters: dat is cultuur.

 19. Nuts

  Het is hier net de USA in het klein sinds dat Trump de verkiezingen won.

  De Mainstreammedia die schreeuwt liegt verdraaid en ontkend…
  De Linkse politici die schreeuwen en verdraaien…
  De universiteiten en scholen die schreeuwen en verdraaien..
  BN’ers die schreeuwen en verdraaien..

  Net als in de US……de hardste schreeuwers hebben het meeste te verbergen…..

  Bertus

  1. Dik

   @Bertus: Zoals Leon de Winter vandaag schreef:

   “Trump moet nog steeds weg…”

   Gelukkig denkt de kiezer daar anders over en ziet het er naar uit dat Trump gewoon aan zijn tweede termijn gaat beginnen. Goed voor Amerika!

   Hetzelfde zien we in Nederland gebeuren. De msm is in handen van de linkse dictatuur, maar de kiezer denkt daar anders over. De gemiddelde kiezer kijkt nog nauwelijks televisie en haalt haar informatie van Twitter, Facebook en Youtube. Persoonlijk kijk ik vooral naar de FvD-kanalen en op die manier lees ik altijd nieuws dat de msm meestal niet haalt.

   De linkse kerk zal leeglopen, de linkse kerk zal sterven, de invloed van de linkse kerk zal verdwijnen omdat de linkse kerk haar langste tijd heeft gehad. Er staan alleen nog een paar bejaarden (Freek de Jonge) te schreeuwen waarbij ze termen gebruiken die volkomen uit de lucht zijn gegrepen of die uitsluitend op zichzelf van toepassing zijn, termen als fascisme bijvoorbeeld.

 20. Jantje

  Wat een sukkels die studenten.
  Krijgen ze de kans om een weerwoord te geven, gebruiken ze hem niet.
  Ze gaan over tot geweld.
  Tja links, net als Stalin, Hitler, Mao, Pol Pot, Sadam Hoessein, Fidel Castro en noem al die moordenaars maar op.

  1. Gekko

   Tientallen jaren was het onder studenten mode om een T-shirt met de afbeelding van Che Guevara te dragen. Deze Che was marxist-communist en verantwoordelijk voor honderden, zo niet duizenden, doden onder de burgerbevolking en het leger in Bolivia, Cuba en Guatemala, vaak via standrechtelijke executies.

   Linkser dan Che is niet denkbaar. Wreder en moordzuchtiger evenmin. En dat is dan het rolmodel voor studenten (en vaak ook hun docenten).

 21. poldi

  Beschaving begint met onderwijs !
  De verlinksing van het onderwijs is zorgwekkend.
  Zeker de Groningse universiteit moet zich schamen. Schandalig hoe deze universiteit van zich laat horen .
  Een echte wetenschapper is geen aktivist voor links (of rechts) maar stelt zijn kennis in dienst van de wetenschap om deze te vergroten. Dat deze pseudo wetenschappers het onderwijs vergiftigen wordt met de dag duidelijker en het begint al vroeg. Klimaatspijbelaars worden al vroeg de straat opgestuurd om te leren dat aktievoeren resultaat oplevert.
  Om dit democratisch te veranderen en dat geldt ook voor het NPO (het staat in Baudet’s programma) is zeker geen eenvoudige klus.
  Dat het moet veranderen staat als een paal boven water.

  1. poldi

   Baudet had dus volkomen gelijk toen hij stelde dat universiteiten juist vernieuwing tegengaan. Alleen gelijkgestemden mogen in het bolwerk van D66 en GL hun waarheid overbrengen op studenten waardoor onze samenleving vergiftigd wordt met achterhaalde opvattingen.

   1. Punt50

    @ poldi

    U heeft een punt, deze universiteit bewijst het gelijk van de FvD. Nu justitie nog uithooien.

 22. Politiek Profeet

  Groen slinks is de grootste partij geworden in groningen, een provincie die nog steeds een lager gemiddeld inkomen heeft per burgerkop dan het westen en zuidelijke provincie,s
  Het noorden, Friesland,Drenthe en groningen zijn de 3 armlastigste provincie,s van nederigland.
  Decennialang geregeerd,bestuurd door o.a de pvdarmoede en andere linkse gredrochten.
  Nu zit jetje klijnsma op de Drenthse troon, het infantieltje van de pvdarmoede die vond/vind dat minder bedeelden er maar een moestuintje kunnen bijnemen als het geld op was om eten te kopen voor het gezin.
  En nu verdwijnt groningen nog eens in een gapend gat ,worden ze belazert en in de steek gelaten door de rovers uit den haag.
  Hoe stom kun je dan nog zijn om op groen slinks en andere braakselpartijtjes te stemmen?
  De studenten en linkse programmeurs die zich docenten noemen komen meestal cvan buiten de provincie groningen, dus kom op zeg groningers, neem een voorbeeld aan de BlokkerFriezen en jaag dat libnkse tuig met pek en veren de stad en provincie uit….oja, kom dan ook even langs Assen en neem die proleet klijnsma meteen mee.

 23. Gekko

  Bij The Post Online (TPO) een mooie open brief van Paul Cliteur aan de rector van de Rijks Universiteit Groningen. Daarin brandt hij de vakgroep Filosofie, met vakdecaan Martin Lenz, tot op de grond af.

  Even zelf gaan kijken bij TPO, want ik kan hier geen linkje plaatsen.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.