Socialismerobot Rob Jetten gaat met D66 keihard over links: miljonairs op het hakblok

Het liberalisme anno 2019 is zo leeg als het maar zijn kan. Terwijl VVD en D66 momenteel de btw en de accijnzen verhogen, zinspeelt D66 via Rob Jetten nu alweer op de volgende belastingsmaatregelen: miljonairs zwaarder aanpakken. Dat zegt Rob Jetten vandaag in zijn zogeheten Kerdijklezing.

De grootste grap van D66 is dat ze zichzelf proberen te profileren als zogenaamde “middenpartij”. Dat slaat natuurlijk helemaal nergens op: D66 is zowel cultureel als economisch behoorlijk links, en is op het gemiddelde thema nauwelijks van de PvdA te onderscheiden. Dat is het huidige D66 kennelijk nog niet links genoeg, want ze beginnen nu de SP en de populaire Amerikaanse politica Alexandria Ocasio-Cortez na te papegaaien: meer belasting betalen voor miljonairs. Betalen zullen ze, die uitvreters in hun Bentleys!

En dat komt niet van één of ander gemeenteraadslid, maar van de grote baas zelf: Rob Jetten. Hij gooide het vandaag in zijn Kerdijklezing over de radicaal-linkse boeg:

“Miljonairs in Nederland zijn gewaarschuwd: D66-fractieleider Rob Jetten komt eraan, met zwaar gereedschap in de hand. Jetten wil ‘de sloophamer pakken en de muren kapotmaken die ons in Nederland verdelen’. De nieuwe fractievoorzitter belooft de ongelijkheid tussen Nederlanders ‘radicaal’ te bestrijden. Eén van zijn voorstellen: een miljonairsbelasting.

Nederlanders met een vermogen van boven een miljoen euro moeten meer belasting gaan betalen, terwijl de belasting voor kleine spaarders juist omlaag kan, vindt Jetten. “De rijkste 10 procent van Nederland bezit tweederde van het vermogen”, zei hij maandag bij een lezing in Den Haag, waar hij zijn ideeën voor de partij neerlegt. “De ene groep blijft achter, de andere vermeerdert welvaart en geeft die door.”

Over sloophamers gesproken: voordat Jetten aan de gang kan met het vermogen van miljonairs, zal de kiezer vermoedelijk eerst zijn partij gaan slopen. In peilingen verliest D66 momenteel de helft van alle zetels in de Provinciale Staten en de Eerste Kamer. 20 maart is de afrekendatum!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Rien Noppen

  Jetten snapt dat de politieke onderstroom naar links is en de kiezer zich ergert aan de toenemende verschillen in inkomen en vermogen.

  1. toetssteen

   @RN
   Vandaar dat de belasting progressief is. Onder de streep is er soms verbazingwekkend weinig verschil.

   1. Rien Noppen

    Ja, maar niet progressief genoeg. De verschillen in inkomen en vermogen nemen in belachelijk tempo toe en de kiezer pikt dat niet langer.

    1. toetssteen

     @RN
     Dus u vindt het normaal dat iemand die veel verantwoordelijkheid draagt, lange werkdagen maakt aan de onderzijde van de streep wellicht 200 euro meer verdient gewoon?
     Nou, ik niet! Het is daarom niet vreemd dat mensen met talent hem smeren.

     1. Rien Noppen

      Jawel, meer verdienen mag wel maar daar hebben we het hier helemaal niet over.

      Jetten stelt toch niet voor dat iedereen hetzelfde moet verdienen?

      Las je het voorstel wel, Toetsteen, of begon je al te tikken toen je de kop van het artikel las?

     2. Satty

      Dan zou ik heel snel een andere werkgever zoeken toets. Onzin wat je hier beweert. Of je moet magazijn chef zijn en vinden dat je verantwoording nog meer moet opleveren.

     3. toetssteen

      @Satya
      Ik ben 10 jaar geleden gestopt met werken. Werkgever wilde voor de zesde maal verhuizen en ik zat er na 2001 doorheen (na de dood van onze dochters van 18 en 26). Ben nog wel overeind gekrabbeld, maar nogmaals verkassen, neen!

     4. Satty

      Toets
      Wat vervelend om te lezen dat je zo’n drama hebt meegemaakt. Zal niet gemakkelijk zijn om te verwerken. Sterkte ook aan je vrouw.

 2. RPML

  Net zo lang doorgaan totdat de ondernemers die zich blauw betalen aan de linkse hobby’s het land uit zijn; ook een oplossing voor het oplossen voor het gelukszoekersprobleem, de illegalen en de klimaathysterie. Alleen jammer voor de werknemers van die miljonairs…

  1. Satty

   Waarom zouden ze vertrekken?

   1. RPML

    Omdat ze onderhand als de melaatsen van de samenleving worden gezien. Als je op een normale manier een bedrijf runt met een man op 30 personeel, en je woont in een leuk huis, wordt je compleet financieel uitgekleed. Zodra er ook maar iets van crisis merkbaar wordt in je bedrijf zorgt de wetgeving er wel voor dat je door je eigen werknemers wordt uitgekleed, de villabelasting i.c.m de OZB en de afbouwende renteaftrek zorgt dat je onder aan de streep gewoon aan het betalen bent voor je eigen huis en de vennootschapsbelasting en de voorheffingen van de Belastingdienst zorgen er wel voor dat je nauwelijks kapitaal over houdt om nog te investeren. Wat is er dan gemakkelijker dan onder een ander en buitenlands belastingregime je bedrijf vanuit het buitenland te runnen? Belastingvlucht noemen ze dat, het gevolg van een belastingregime dat er op gericht is de ‘grootverdieners’ maximaal uit te kleden

    1. Rien Noppen

     Om die reden is het ook van groot belang dat we de belastingen op Europees niveau regelen en paal en perk stellen aan de schaamteloze zelfverrijking.

     1. RPML

      Trol Noppen noemt het zelfverrijking als je 30 gezinnen in leven houdt… Noppen leeft van de samenleving, dat is pas zelfverrijking

     2. Rien Noppen

      Nee, ik wijs op een schrikbarende toename van inkomens- en vermogensverschillen. Die scheefgroei leidt tot vervreemding en wordt door veel burgers met lage inkomens als zeer onrechtvaardig ervaren.
      Het is niet toevallig dat populisten als Wilders en Baudet op die onvrede inspelen en, bijvoorbeeld, als eerste te hoop liepen tegen de afschaffing van de dividendbelasting, de marktwerking in de zorg en de overheidssteun aan frauderende banken.

      Het gaat me niet om mensen met hogere inkomens, het gaat me om miljonairs die belasting ontduiken met belastingconstructies en andere trucs.
      De demagogie van rechts om dit soort maatregelen tegen te houden door te schermen met de middeninkomens en hardwerkende burgers die worden ‘gepakt’ is doorzichtig bedrog.

     3. Rien Noppen

      “Noppen leeft van de samenleving, dat is pas zelfverrijking”

      RPML toont zich een zwakke debater door bij tegenspraak direct in de ad hominum te vluchten.

     4. Lugar

      “Trol Noppen…”

      +1

      Niet reageren is beter.

     5. Lugar

      Ik droomde vannacht dat m’n linkse kennissen ineens redelijk waren geworden. Ze begrepen dat opvang in de regio beter is en je grenzen moet bewaken om sociaal stelsel overeind te houden. Ze vonden 1000 miljard uitgeven aan warmtepompen onzin. Werd heerlijk gedepolariseerd wakker.

     6. RPML

      Noppen, je kletst weer uit je nek:

      Jetten zegt: Nederlanders met een vermogen van boven een miljoen euro moeten meer belasting gaan betalen, terwijl de belasting voor kleine spaarders juist omlaag kan, vindt Jetten. “De rijkste 10 procent van Nederland bezit tweederde van het vermogen”

      Noppen zegt: Het gaat me niet om mensen met hogere inkomens

      ‘Kleine spaarders’ minder belasting. Een kleine spaarder wordt door de BD pas vanaf 25k vermogen gepakt. Pure symboolpolitiek

 3. goedisfout

  Na penthouse denk je dat het niet erger kan, waar hebben ze deze clown gevonden? Komt pia ook nog je de dood in jagen samen met die groenniks juffer. Eén conclusie, zowel groenlink als ’66 zijn geradicaliseerd.

 4. Piet Klein

  Het bijzondere is dat zowel Jetten D66 als Rutte kennelijk aan het voorsorteren zijn op een links vervolg van Rutte III. Rutte neemt heel uitdrukkelijk afstand van Nieuw Rechts (FvD en PVV). Dit betekent dat voor kiezers die af willen van de enorme energiekosten, ontevreden zijn over de gang van zaken in de EU zoals de pulsvisserij liet zien, genoeg hebben van het overdragen van geld naar bedrijven, dividend belasting later vennootschapsbelasting, ontevreden zijn over de kosten in de gezondheidszorg de instabiliteit die ziekenhuizen treft, de afbraak in de ouderen zorg willen keren dat met een stem op D66 of VVD een stem wordt op de continuering van dit beleid. Ook de PvdA weet zich niet te onderscheiden. Ze starten een campagne waarin het woord zekerheid de mantra wordt. Op z’n best herkennen ze dat men zich onzekerder gaat voelen over de toekomst, maar de enige zekerheid die de PvdA biedt is het woord zekerheid in de campagne, daarna moet je maar raden welke zekerheid de PvdA echt wil brengen. Steeds sterker zie je dat reclame jongens het gezicht moeten bepalen van de partijen die vooral lijken te zoeken naar wat de burger wil horen en niet wat de partij wil brengen. Rutte noemt zich kampioen in het sluiten van compromissen maar het mislukte compromis in de pulsvisserij, klm, de brexit zijn nog niet droog. Het partijkartel is de inhoud kwijt, is de koers kwijt voor serieuze standpunten op links moet je uitwijken naar de SP of de Partij van de Dieren. Voor serieuze standpunten op rechts kom je uit bij het FvD en de PVV. Wil je af van de huidige koers, wil je meer zekerheid dan kun het partijkartel wel vergeten.

  1. toetssteen

   @Piet Klein
   Prima analyse!

  2. Rien Noppen

   Ja, de middenpartijen schuiven langzaam naar links. Gelet op de peilingen volgens ze daarin de veranderende opvattingen van het kiezersvolk.

   1. biggeorge

    volgen

  3. TD

   ++++++

  4. Tguard

   Kort gezegd zijn dus de kartelpartijen eigenlijk de echte populisten. In elk geval wat ze trachten uit te dragen

 5. Satty

  ‘meer belasting betalen voor miljonairs. Betalen zullen ze, die uitvreters in hun Bentleys!’

  De belasting op vermogen is natuurlijk ook wel een beetje raar. Volgens mij begrijp je de mogelijkheden om belasting te ontduiken niet helemaal als je een flink vermogen hebt, terwijl dit zonder groot vermogen niet kan.

  1. toetssteen

   @Satya
   Wilt u mensen met een eigen bedrijf dat goed floreert nu werkelijk afknijpen omdat u meent dat dat vermogen, wat in het bedrijf zit en daardoor banen heeft geschapen, vernietigen?
   U heeft geen economie gestudeerd.

   1. Satty

    Je praat onzin. Het is voor grote vermogens via lege bv en bedrijfsleningen mogelijk belasting te ontwijken wat natuurlijk belachelijk is. Ik schrijf nergens dat er mensen moeten worden afgeknepen. Er zijn overigens genoeg economen die vinden dat dat wel moet gebeuren. Die hebben dus allemaal geen economie gestudeerd omdat ze het niet met toets eens zijn? Hou toch op met dat soort valse frames.

    Kapitaal vernietiging van een bedrijf is ook iets heel anders. Het gaat over bedrijfskapitaal op een creatieve manier uit een bedrijf halen naar privé.

    1. toetssteen

     @Satya
     U kunt niet lezen. Ik had het over bedrijven die werk verschaffen!!

     Nite mensen. Bedtijd voor mij.

    2. Duke

     Zo makkelijk gaat dat echt niet. Ooit gehoord van fraus legis?

 6. TD

  Eerst heeft de EU het geld verstoppen moeilijk gemaakt,het bankgeheim is niet meer waterdicht zoals vroeger en geldstromen beter inzichtelijk,digitaal gekoppelde bestanden om geldhandelingen en anderszins inzichtelijk te krijgen.Alles is behoorlijk dichtgespijkerd!
  Inmiddels is het “Big brother is Watching us”.
  En dan komt Jetten met een prachtig plan,heren en dames miljonairs rennen!

 7. Willem Bever

  Fatal Syntax error Jetten; opnieuw formatteren!…of beter gooi weg en koop een nieuwe

 8. Michael M

  Begrijp nog altijd niet dat er in alle artikelen gesproken wordt over D66, terwijl dat al heel lang geen Democratische partij meer is. Noem het dan ook partij 66. Desnoods met een zesje erbij. Een stem op 66, GL, Pvda, CDA en VVD is een verloren stem. Deze partijen doen hetzelfde, denken hetzelfde, verzinnen hetzelfde en maken alles kapot in dit mooie landje wat je lief is. Kijk naar de afgelopen 15 jaar live debatten. Kijk hoe deze partijen totaal vervreemd zijn van de werkelijkheid. Vele leden hebben hun lidmaatschap opgezegd en de rug toegekeerd. Het zijn niet meer de partijen waarvoor ze ooit waren opgericht waar ze voor bedoeld waren. Allemaal generaties met verkeerde ideeën. Alleen nog maar de burger op kosten jagen want dat is het enige nog dat telt voor dit groepje partijen. Dit is duidelijk het kuddegedrag denken en elkaar niet los laten partijen waarbij elke partij zelf niet echt meer een eigen mening kan geven maar een clubje vormen en dat is best eng. Het zogeheten vriendjespolitiek, caroussel. Hopelijk mogen we ooit ooit met ze afrekenen tijdens de verkiezingen waarbij iedereen weer een stukje vooruit gaat.

 9. Gekko

  Praatjes voor de bühne van Jetten.

  Ben je eenmaal miljonair dan betaal je geen belasting. Want: geld zat voor slimme advocaten die moeiteloos jouw inkomen tot onder de belastingvrije voet brengen en je vermogen uit de grijpgrage klauwen van de Belastingdienst.

  1. Rien Noppen

   Juist, Gekko, en daar wil Jetten wat aan doen.

 10. Michael M

  Lees vaak over Linkse en Rechtse partijen. Maar in werkelijkheid is dat niet meer zo. Eens schreven ze, dat tegenwoordig Linkse partijen Rechtse trekjes hebben en Rechtse partijen Linkse trekjes. Vaak is dat ook zo.

 11. Gerlos

  WAT een wijsneuzen zijn de onderstaande trollen

 12. Michael M

  Blijft altijd de vraag rijzen, wat is voor Jetten zijn partij een miljonair? Iemand die zijn huis verkoopt van 3 ton of iemand dat miljoenen verdient per jaar. Meestal gaat het altijd om iemand met 3 ton. Zo zit de VVD ook in elkaar. Multinationals hebben de vrijheid en de gewone burger betaald altijd de rekening.

  1. Rien Noppen

   Iemand die zijn huis voor drie ton verkoopt is geen miljonair. Die heeft Jetten ook helemaal niet op het oog.

 13. PMG

  ’t mannetje kan beter gaan kijken of ze bij de SP nog een plekje voor hem vrij hebben!

 14. Tante Sidonia

  Enfin,…… de gecastreerde linkse reageerders hebben zich weer kunnen uiten!
  Te stom om te denken als men de “rijken” pakt, uiteindelijk je zelf pakt!
  Zie Sowjet-Unie 1917, zie Cuba 1960, zie, enzovoort!
  Van de bijstand gekregen laptopjes reageerders: uit je op je zelf!!!
  M.a.w. jullie reactie zie ik als bewijs van mongoolheid!

 15. PMG

  @Piet – niet lullig bedoelt maar het is de Partij VOOR de Dieren en iedereen die daarop stemt moet zich doodschamen!

  Als het lot van dieren het enige is waar je van wakker ligt dan moet je een asiel beginnen op de Engelsmanplaat waar je verder geen mens tegenkomt.

 16. Willem Bever

  @RN
  En wat wil de politiek dan doen aan belastingvermijdende miljonais met dure advocaten.
  Ze kunnen in den haag niet rekenen en wentelen tekorten structureel af of de burger. Het is alleen zo jammer dat de betaler niets heeft in te brengen

 17. Bes Tolen

  Vermogen is de basis van de welvaart in een land. Vermogen draagt. Het meeste vermogen ligt vast en om dat aan te tasten, betekent dat je te weinig draagkracht over houdt voor de nodige vervanging en verbetering, dus investeringen, of die nu zakelijk zijn of privé. Evenwel is vrij voor uitgaven besteedbaar vermogen voor burgers in Nederland gering vergeleken bij veel andere landen. Dat komt door de politiek, die elke cent, die er eerlijk verdiend wordt, niet alleen weet te achterhalen maar ook de in totaal te hoge belasting, onder heel verschillende benamingen, weet op te halen. Daartoe is ook het gehele bedrijfsleven als verplicht tollenaar ingeschakeld en als er wat fout gaat dan zwaait er wat. De vermogensbelasting box 3 is krankzinnig onrechtvaardig en heeft de vermogens in Nederland over twintig jaar mee uitgehold. Dat is allemaal wel heel eenzijdig want de overheid zelf heeft voor minstens voor de helft een totaal ondoorzichtig uitgavenpatroon en toont grote incompetentie als het om financiële opbouw en bescherming van vermogen gaat. Het geeft ook aan, dat burgers en het bedrijfsleven en wat er meer aan zakelijke activiteiten is, geheel ondergeschikt zijn gemaakt zonder dat de politiek de nodige tegenspraak wil horen. Daar zitten gevaarlijke hoog autoritaire kanten aan, zodat, vooral op allerlei nieuwe gebieden, nieuwe vondsten, de overheid haar zin zonder enige scrupules doordrijft en die zin uiterst dubieus is bij steeds extremer geworden politiek en stellig in gaat tegen de belangen van de bevolking als geheel. Van onrechtvaardigheid is de laatste jaren steeds meer sprake. Wat inkomens en vermogensvorming betreft zijn al langere tijd degenen, die met behulp van de overheid hun inkomen verdienen en de meest dubieuze zaken zoals op immigratiegebied opknappen of mee helpen anderszins de kluit of te wel de bevolking te belazeren zoals in de media en zelfs in het onderwijs, de grote winnaars. In Amerika is het heel erg want de nieuwe miljardairs zitten in klieken bij de Democratische partij, die ook de partij is van de grootbanken en de fakenieuws media, dienaren van de deep state. [Vroeger de partij van de slavenhouders en slavenhandelaren]. Het is hier ook de ontwikkeling is. Op de schaal van hier. Ach, in de Sovjet Unie lag het toch altijd al zo?! En het gezegde dat misdaad loont, doet opgeld. Veel van die nieuwe linkse miljardairs staan bekend als schurken. Het zal in een groot Europa ook zo gaan en er zal bij de misselijk makende zwaar bevooroordeelde linkse politici waar tegenwoordig ook die uit godsdienstpartijen toe zijn te rekenen.

  Het dezer dagen genoemde tekort aan tandartsen is schandalig omdat Nederlandse jongeren, die voor tandarts willen studeren al sinds jaren onder numerus claususregeling vallen en er in het verleden goede universitaire opleidingen zijn gesloten. Op dit punt wordt de Nederlandse bevolking al vijftig jaar belazerd. Daar lijkt een oude politiek criminele kliek achter te zitten. En die politiek lijkt zich de laatste jaren massaal te hebben uitgebreid. Alles gericht op het buitenland en steeds meer buitenlandse studenten waar bewust Nederlanders van studie worden afgehouden. Onder meer Bussemaker’s politiek. Weer zo’n koloniaal gedrocht, die zelf nooit in Indonesië is geweest. Zoals er ook in het huidige kabinet zitten.
  Een universiteit is steeds meer een hufterige instelling geworden, die valse linkse politiek dient.
  Het laatste jaar zijn er blijkbaar stiekem afspraken tot stand gekomen om nieuw binnen gekomen asielzoekers zo snel mogelijk aan werk, ja zelfs aan bedrijven waaronder bestaande te helpen. Daartoe zijn allerlei streekorganisaties op werkgelegenheidsgebied, vroeger sociale werkplaatsen nota bene, recent omgevormd. De termijn van verblijfsvergunningen is door deze regering tot een wassen neus verklaard. Het is het bedrog wat regeringen zich voortdurend op immigratiegebied permitteren met het minachten en decimeren van de oorspronkelijke bevolking. Ik noem dat schandalige terreur.

  1. Tante Sidonia

   Bes Tolen
   Geheel met je eens!
   PS
   23.40 uur
   Op Jinek 1 uur onafgebroken 100% Linkse propaganda! ( van …ja…ja… belastinggeld1)

   1. Lugar

    Jinek, ik heb dat geloof ik wel eens gezien, ik weet het alleen niet zeker. Ik denk misschien ook wel van niet.

 18. Joop Sigaar

  D666….is bij het koningshuis ook populair……

 19. Peter S.

  Blijkbaar heeft Jetten zich onvoldoende verdiept in de extra vermogensrendementsheffing voor miljonairs. Het is nml. alom bekend dat deze groep al lang en breed hun vermogen hebben veilig gesteld door middel van opgezette en volstrekt legale BV-constructies en of door weggesluisde gelden. Hierdoor betaalt men of geen “spaartaks” of beduidend minder dan die zeg maar 1,2%. Juist veel mensen die jarenlang gespaard hebben om de vrije val van het aankomend pensioen aan te kunnen vullen zijn de dupe. Zij teren nog steeds enorm in op hun zuur verdiende spaarcentjes. En de staatssecretaris Snel, ook d66, vertraagt een heffing over echt rendement enorm!

 20. biggeorge

  Salonsocialist Rob Jetten die meer vliegt als een stewardess bedoelen ze die? Die dus in dezelfde vijver vist als Jesse Klaver. Maar verder goed idee en pak gelijk al die ex politici en topambtenaren aan die elkaar allemaal aan een goedbetaalde (overbodige) baan helpen.

 21. Marija

  Ik vraag mij wel eens af:
  Wat moet er gebeuren en hoeveel generaties gaat het duren, voordat deze linkse idioterie wordt gekeerd en onze bevolking weer zijn verstand leert te gebruiken.

  Stem pvv of fvd.

 22. Heras

  Nou, goed punt van jetten. De rijken moeten gewoon meer belasting gaan betalen.
  Nu komen ze door de vvd weg met hogere subsidies, hogere hypotheekrenteaftrek.
  Alleen verdenk ik jetten er van dat hier ook weer iets anders achter zit; meer belastinginkomsten voor de staat??
  tJa, want van een kale kip-met de laagste inkomens- kun je niet plukken..

 23. FJ

  Raar, dat zulke uitspraken er bij partijen komen als er verkiezingen in het zicht zijn.
  Helaas ligt de formatie van dit kabinet al achter ons, dus verwacht niet dat deze uitspraak ook omgezet wordt in beleid.
  Jetten kijkt teveel naar de niet nagekomen beloftes van zijn grote vriend Rutte, Pineukio van Nederland.
  Gisteren was hij (Rutte) weer op de televisie en elke ben ik bang, dat zijn neus uit mijn beeldbuis springt. Zou dat wel leuk vinden, alleen is mijn tv dan ook aan vervanging toe.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.