Stank voor dank! Peter R. de Vries heeft flink z’n zakken gevuld bij RTL Late Night, maar geeft Twan Huys nu trap na

Toen RTL Late Night nog op tv was, was ’s lands bekendste schnabbelaar Peter R. de Vries nooit te beroerd om voor een flinke buidel ook aan te schuiven bij het programma. Maar nu zijn broodheer van de buis is verdwenen, is óók Peter R. de Vries ineens loeiend kritisch over de slechbekeken talkshow: ‘Twan Huys moet zich dit aanrekenen!’

Het is algemeen bekend dat wie Peter R. de Vries wil boeken voor een optreden op televisie, daar diep voor in de portemonnee moet tasten. Zo’n €2500 per optreden, welteverstaan. Daar moet een gemiddelde Nederlander een maand voor werken, maar Peter verdient het met één uurtje quasi-deskundig gebrabbel.

Nu is het mij niet om de afgunst te doen, maar wel om het feit dat Peter R. de Vries nogal een schijnheilig mannetje is. Want zolang de cheques worden uitgeschreven, neemt hij het op voor tv-programma’s. Maar als die slechtbekeken shows vervolgens van de buis worden gehaald en Peters verdienmodel dus afkalft, dán ineens komt er kritiek van alle kanten. Dat merken ook Twan Huys en het geflopte RTL Late Night, nu zij de stekker uit dit mislukte experiment hebben getrokken. Geen podium voor Peter meer, die dan ook maar eens volledig ondankbaar leegloopt bij de publieke omroep:

“Inmiddels vindt ook De Vries dat RTL Late Night met Twan Huys wel heel slecht was, zei hij maandagavond aan dezelfde tafel in DWDD. “Ik zei dat toen en ik heb het voor hem opgenomen, maar ik moet daar wel aan toevoegen nu dat ik nu ook vind dat het vanaf dat moment eigenlijk toch bergafwaarts is gegaan.”

Wie z’n schuld is het dat RTL Late Night ten onder is gegaan? “Ik vind dat dat iets is wat Twan zich zelf ook aan moet rekenen. Het is niet zo dat het alleen maar een mismatch is omdat hij niet bij RTL past. Hij heeft zich ook dingen laten welgevallen waarvan ik zelf zeg: je had dwars in de deuropening moeten gaan liggen en zeggen dat je dat onderwerp niet gaat doen, omdat het niet bij je hoort en past.””

Vervolgens neemt Peter R. de Vries ook nog SBS-coryfee Patty Brard en SBS Shownieuws op de hak. Nogmaals stank voor dank, natuurlijk, want dankzij welke zender is Peter R. de Vries eigenlijk ook groot geworden? Precies: SBS 6, dat zijn misdaadshow wekelijks uitzond. Ook zij krijgen dus nog eens een trap na.

Fijne vent, dus, die Peter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Gekko

  Verwarrende hoor, die kop. Ik las eerst dat Twan Huys een flink gevulde trap in de zak van Peter R. de Vries geeft.

  1. Lugar

   Dat keur ik ook goed.

   1. hans-e-pans

    Gelukkig voor hem is hij een mens en geen hond. Dan zou je hem een ondankbare hond kunnen noemen.

 2. Spaanse kok

  Zo’n €2500 per optreden, welteverstaan.
  Daar moet een gemiddelde Nederlander een maand voor werken, maar Peter verdient het met één uurtje quasi-deskundig gebrabbel.
  .
  Wat is een rechtse website, waar niet gezeurd wordt over andermans salaris toch een oase van rust.
  Die linkse broodnijd vind ik zo vermoeiend.

  1. santiago

   2500 euro. Kan je in rojales 4 maanden van leven.

   1. Spaanse kok

    Welnee, 6 huizen met zwembad van kopen

  2. DeBruijn

   DWDD verdienen de linksen nog veel meer.

   1. Spaanse kok

    Maar wij rechtsmensen malen niet om andermans inkomsten.

 3. Tante Sidonia

  Erik v Muiswinkel, Yasser Klaver, Robje Jetten, Ollengren, Peter de Vries en nog vele, vele, vele, andere Linkse Minkukels!
  Een ding hebben ze gemeen: allemaal vreten uit de staatsruif! Zoals het links betaamt!

  1. Spaanse kok

   Breaking News
   RTL is door de Nederlandse overheid genationaliseerd.

 4. Piet Klein

  Waar we last van hebben is de inteelt bij media, met name de tv media. Huys wordt geroemd om zijn journalistieke kant maar daar is nog wel op af te dingen. In zijn Nieuwsuur periode kon het stormen in de EU maar de items in Nieuwsuur gingen dan over de VS. Nooit een kritische noot over Europa en wel stemmingmakerij over Trump versus Hilary. Het was uitermate bijzonder hoezeer onderwerpen over Europa, de EU niet aan bod kwamen en als er al een onderwerp aan bod kwam dan was het gekleurd beeld niet een evenwichtige weergave van de heersende opinies. Sterk was Huys vaak bij college tour, een succesvolle formule. Maar ook daar ging hij weleens onderuit. Het toneel geven aan Holleeder, het ineens journalistiek afserveren van Roosegaarde het waren stevige missers dat deze sterke formule nog wel kon incasseren. Er flapte zo nu en dan boulevard achtige taferelen uit bij college tour. Een comeback bij collegetour is af te raden. Het is vergelijkbaar met het proberen het Wilhelmus in de top 40 te brengen. Bij LateNight ging hij vol op de boulevard kant en dat ging wringen op z’n minst op zijn ambivalente imago, de schijn van een journalist met affiniteit op boulevard journalistiek. De aandacht die hij nu krijgt bij het floppen van late night het is symptomatisch voor de verloederde tv. Het wederom opvoeren van de Vries, het is als oud brood dat niet meer smaakt. Het volledige tv media landschap lijkt de verloedering in te zakken. Journalistiek stelt het niets meer voor met libelle achtige talk shows, een over politiek correct journaal, met als enige uitzondering een aantal VPRO programma’s. Gelukkig heeft John de Mol z’n best gedaan om de inmiddels belegen BN-ers te verzamelen bij SBS6 in een soort kliniek voor afgedankte BN-ers die tv mogen gaan maken voor 60+ als het kunnen winnen van Max. Voor Huys is het verstandig om weg te blijven bij de buis wellicht kan hij worden opgenomen in de fabriek van voorlichters etc. van de overheid, alhoewel ook daarvoor geldt, het is onmogelijk om geen boodschap aantrekkelijk te verpakken en daarmee wel een baan maar kans op een sterk succes uitermate klein. Vermoedelijk is zo’n overheidsbaan nog het beste wat Huys kan krijgen.

  1. Crassus

   Je maakt er teveel werk van Piet Klein. Hoe maak ik een kort verhaal lang…

 5. Crassus

  Het heeft veel weg van een Privé, Story ineen, deze weblog met dit onderwerp. Je kunt er wat mee.

 6. TD

  Na Twan Huys neemt Peter R. de Vries ook nog SBS-coryfee Patty Brard en SBS Shownieuws op de hak,dat heerschap heeft lak aan iedereen,als de kassa maar rinkelt!
  Op PVV en FvD had deze wereldredder immers ook al felle kritiek,omdat beide Partijen polariserend bezig zouden zijn.
  Door het verraden van Holleeder is hij misschien iets te eerzuchtig en heldhaftig geweest,uit die richting komt mogelijk binnen afzienbare tijd het zwaard van Damocles op hem neer!

 7. Veteraan

  Twan wie ?
  Pieter de vriezzz ?
  Zijn toch geen BN’ers hé, want dan heb ik weer eens niet opgelet.
  Zijn het moslims soms ?

 8. Gerlos

  Moet nu die bedweter nu aan de bedelstaf ??????

 9. Michael M

  Schijnheilig…….zeker,…. Peter R de Vries is gewoonweg een gevaarlijk mannetje en heeft het flink achter zijn ellebogen, …punt !

 10. Ome Wim

  Ik denk dat elk programma waar die Peter RRRRR de Vries in voor komt kijkers verliest, het is gewoon een akelig en irritant ventje.

 11. F. Domela Nienhuis

  Als de EU niet hervormbaar is tot de EG oude stijl is een Nexit en een nieuw samenwerkingsverband opzoeken en aangaan zeer zeker opteerbaar. Het opstellen van draaiboeken voor een exit strategie kan nooit kwaad.

  Als de EU afstevent op een federaal moloch, moeten wij uitstappen. Want samenwerking ja, onderwerping nee.

  Zoals het nu gaat verwordt de EU steeds meer en meer tot een totalitair moloch waarin de lidstaten zullen degenereren tot onderworpen, onderdanige, schatplichtige, verarmde monddood gemaakte graafschapjes.

 12. Niet L niet R

  Peter R. de Vries is een eng misselijk makend persoon!
  Begrijp niet dat RTL dit soort personen op de buis zet, niet te tellen personen schakelen over naar een andere zender als dat uitgestreken gezicht van hem te zien is!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.