Sylvana Simons gaat zich nu ook bemoeien met de Antilliaanse gemeenschap: ‘Terechte vragen bij beleid!’

Terwijl BIJ1 nog de handen vol heeft aan het klimaatbeleid in Amsterdam, heeft partijleider Sylvana Simons tóch een opening gezien om tijd te maken voor een ander ‘knellend’ probleem: het zogenaamde ‘Antillianenbeleid’ dat de gemeente Leeuwarden in Friesland voert. Sylvana vindt het heel erg “terecht” dat studenten gemeenteraadsleden daar aanspreken op de wijze waarop de Friezen met Antillianen omgaan.

sylvana antilliana

Voor een lokale politicus uit Amsterdam is Sylvana Simons verdacht veel bezig met de problemen van anderen. Niet alleen liep ze dit weekend mee in mars voor meer gelijkheid voor vrouwen. Haar protestbord luidde “Feminisme = sekswerk“, want dat is kennelijk waar het hedendaagse feminisme over gaat: betaalde geslachtsgemeenschap. Hoe relevant dat is voor Amsterdam, dat vraag ik me af.

Maar wat zeker niets met de hoofdstad te maken heeft, is het beleid dat een gemeente in Friesland voert omtrent Antillianen. Leeuwarden voert namelijk een op maat gesneden beleid om te voorkomen dat veel kansarme immigranten van Antilliaanse afkomst zich vestigen in de stad. Trouw meldt daarover:

“Leeuwarden wil de toenemende instroom van ’kansloze Antillianen’ indammen. Die term staat, ook tussen aanhalingstekens, in de Veiligheidsagenda 2019-2023. Een groep van ruim honderd Antillianen zorgt voor overlast, variërend van lichte criminaliteit tot drugshandel en berovingen. Ze werken vaak niet mee aan scholing die de gemeente aanbiedt. Volgens de Leeuwarder burgemeester Ferd Crone is dat bijna tien procent van de Antillianen. “Toch veel.” Zelf spreekt hij liever van ‘minder kansrijke Antillianen’.

Een verdere toestroom zorgt voor grotere problemen, schrijft de gemeente, ook omdat er onder Antillianen sprake is van ‘hardnekkige sociale problematiek’: tienerzwangerschappen, vroegtijdig schoolverlaten, huiselijk geweld en vuurwapenbezit.”

Dat heeft natuurlijk niets met racisme te maken, maar alles met zorgen voor een leefbare stad. Als het ging om kansarme Drentenaren, had men exact hetzelfde beleid gevoerd en had er geen haan naar gekraaid. Maar Antillianen? Ja, daar komt dan de NTR, het “Caribische Netwerk” en het ophemelen van een 21-jarige studente.

Alles uiteraard geheel volgens de BIJ1-doctrine door Sylvana Simons voorzien van een seal of approval. Nederland schiet niets op met zo’n politiek-correcte stuip, Amsterdam schiet er niets mee op dat een gemeenteraadslid zich drukker maakt om Friesland dan de eigen stad en Sylvana Simons? Die gaat heus geen zetels scoren in de gemeenteraad van Leeuwarden, dus ook zij kan zich beter gaan bemoeien met waarvoor ze betaald krijgt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. IJsbrand Koudvuur

  Heel, een stukje over Sylvana Simons! Da’s leuk! Weer eens wat anders. 🙂

 2. Bosche draak

  Wat zal het heerlijk rustig zijn als die halve zool eindelijk eens de politiek uitgemieterd wordt.

 3. TD

  “betaalde geslachtsgemeenschap”
  Zoveel is een vagina nu ook alweer niet waard,ik heb in mijn hele leven nog nooit één cent betaald voor een wipje!
  Er staan duizenden vrouwtjes in oost Europa en Azië in de rij om voor nop gepakt te worden door een potentiële verzorger,leeftijd en uiterlijk doet er niet toe!
  De fractievoorzitter van BIJ1 heeft een tè positief beeld van het feminisme!

  1. Bosche draak

   U weet toch wel dat het niet de wip is waar u voor betaald, maar voor het weggaan?

   Trouwens is de ene de andere niet en betaal liever voor resultaat dan voor peperdure drankjes met bijgeleverde kletspraat.

   1. TD

    Ben met alle wateren gewassen!

 4. Top

  Vermoeiend Simons, al weer een vals verwijt. “Je mag in Nederland dus niet zeggen dat er racistische blanke Nederlanders zijn”. Natuurlijk zijn die er alleen het zijn er bar weinig. Ik ben ze niet tegen gekomen, in de jaren van mijn aanwezigheid in NL. Heel veel Nederlanders zijn niet racistisch. Ook zijn ze niet racistisch geworden omdat jij dingen zegt die ze absurd vinden. Misschien vinden ze jou uitlatingen absurd, en misschien vinden ze daarmee jou absurd maar ze gaan dit niet verbinden aan mensen die misschien dezelfde huidskleur hebben als jou, of niet blank zijn. Het probleem in de zwarte pieten discussie is niet de kleur, maar het framen naar een racisme verwijt. Bovendien gelooft niemand dat jij een overgeërfd trauma hebt van de slavernij, want wij hebben zelf ook geen overgeërfd trauma van Vikingen, Napoleon, de Spanjaarden etc. En wij voelen ons niet verantwoordelijk voor de fouten die het verleden gemaakt zijn omdat wij vandaag een maatschappij hebben die in hoge mate niet racistisch is. Bovendien verwijten Vikingen, Fransen tot de Duitsers niet dat in de geschiedenis een land, een volk collectief ontspoorde. Wij pruimen het framen van Zwarte Piet naar een racisme symbool niet omdat het een vals verwijt is. Wij willen niet vals beschuldigd worden van racisme en wij willen ook niet vals beschuldigd worden dat je een racist niet zou mogen benoemen als racist. Dat mag zeker wel. Dat deze verwijten van jou aan de Nederlandse samenleving zulke sterke reacties op roepen op straat hoeft voor mij niet, maar kruip niet in de slachtofferrol. Bottom line raak je de Nederlander hard met je valse verwijten. Dankzij een film wordt je misschien hoog geheven op het slachtoffer podium. Het is vervelend voor je maar nog steeds maakt dat je valse verwijten niet acceptabel.
  De historicus William Hay schreef over fascisten: ’Ze presenteerden het nationaalsocialisme zorgvuldig als een poging de schade van de moderniteit te herstellen met een meer communautaire en rechtvaardige samenleving, bevolkt door mensen vrij van vervreemding.’ Het is een beschrijving die past op elke utopist.

 5. HendrikJan

  Kijk zo’n burgervader noemt gelijk man en paard.
  Tienerzwangerschappen.
  Vroegtijdig schoolverlaten.
  Huislijk geweld.
  Vuurwapenbezit.

  Durf van zo’n burgervader, Ferd Crone (PvdA)
  Krijgt natuurlijk SS + Denk overzicht heen.

  1. Original NL

   En dat voor een burgemeester van de Partij Voor De Antillianen….de Friese direktheid is een verademing…terecht dat de Fries trots is op zijn provincie!!

 6. Koos sssss

  Aflevering gezien met het verongelijkte gezicht van Toos Zoeloelip. Die wel graag alle rechten heeft, want ook Nederlander, maar voor wat betreft de plichten -die je als Nederlander ook hebt- lost ze dat liever in haar eigen (!?!) gemeenschap op.

  Kortom: Veel eisen en niets presteren.
  Dat het B&W van Leeuwarden niet bepaald op die klaplopers zit te wachten is logisch.

  De oplossing is trouwens niet zo moeilijk: zelfreflectie en jezelf eens afvragen wat je het best zou kunnen doen om als volwaardig Nederlander te worden behandeld.
  Maar dat is voor Toos Z. beslist te hoog gegrepen.

  1. Satty

   Ga jij maar eens naar de Antillen, lukt niet.

   Overigens vragen wij in Afrika al heel lang om betaling voor onze rijkdom, met terugwerkende kracht. Dus niet zo zeuren koos.

   1. Koos sssss

    Onder aftrek van alle investeringen in overwegend zwarte Suriname, de liefderijke opvang van de helft van de (zwarte) Surinaamse bevolking, Antillianen en migranten uit Afrika en ontwikkelingshulp bestaat de vordering van Afrika op Nederland uit een vergoeding aan Nederland.

    Overigens ben ik niet boos. Ik stel middels een ironisch relaas vast wat een hopeloze trut die 21 jarige Fabiola is.

    Aan die Amsterdamse politica, die zich kennelijk de baas van heel Nederland waant maak ik geen woorden vuil. Die gaat na de e.k. gemeenteraadsverkiezingen bij gebrek aan stemmers bij het grofvuil.

   2. Siemien

    Jullie hebben in Afrika helemaal geen recht op betalingen met terugwerkende kracht, sterker nog, Afrika moet de Nederland maar eens gaan betalen met terugwerkende kracht, wat een corruptie op dat continent echt niet normaal en jij bent daar ook mee vergiftigd

  2. Tante Sidonia

   Koos sssss

   1000% mee eens!

 7. JohanD

  Gewoon een boze zwarte vrouw!

  1. HendrikJan

   @JohanD.

   Dit figuur voelt alleen maar haat, tegen alles met een andere tint.

   Komt dit zonder een bepaalde vorm van strijd, ooit nog goed.??

   #STEMZEWEG op 20 Maart.

 8. PMG

  De ervaringen ter plaatse en de wetenschap hoe deze groep (Antillianen) scoort in de misdaadcijfers (gemeten op landelijk niveau) kan iedereen begrijpen dat de gemeente Leeuwarden deze mensen weert.

  Het beroepen op de grondwet art.1 heeft geen enkele zin aangezien de praktijk uitwijst dat het niet om gelijke gevallen gaat maar om een stelletje asocialen, die, zeker in groepsverband, een bedreiging vormen voor de lokale bevolking.

  Waar asielzoekers kunnen worden voorgetrokken kunnen anderen (zoals deze specifieke bevolkingsgroep) worden tegengehouden.

 9. Tante Sidonia

  Wat kan SS nog meer dan zwammen over vrouwen, vagina’s en discriminatie?
  Zou ze weten het verschil is tussen een atoom en molecuul? Of weten wat celdeling is?
  Of hominis nusquam aperitur? Of iets van economie? Of zelfs van een ei koken?
  Ze weet niets, kan niets en haar optreden is kenmerkend van een psychisch gestoordheid: méérder-waardigheidscomplex! Moeilijk te verhelpen. Voorts is ze “gespecialiseerd” in vrouwen, vagina’s en discriminatie, wat betekent een vorm van autisme!
  Enfin, SS in het nieuws, zijn we even van de waanzinnige klimaat malloten af.
  Vroeger had elk dorp zijn/haar dorpsgek: SS is de dorpsgek in Amsterdam!

 10. FJ

  Die domme natte doos kan zich beter over de Antilliaanse gemeenschap in de bajes ontfermen. Daar is nog heel van werk (minder criminaliteit) te doen, zodat ze eindelijk integreren in de Nederlandse maatschappij.

 11. bejaarde

  Je blijkt dus tegenwoordig als laag opgeleide de politiek in te kunnen ofwel de Amsterdamse Gemeente Raad. Kun je nagaan hoe de selectie er nu bij staat en dat heb je als inwoner van Mokum maar te accepteren. Wat een nachtmerrie

  1. Sans Rancune

   Logisch, je vertegenwoordigt toch ook laagopgeleiden?

 12. Vrijedenkert

  Domme doos SS moet zich als gemeenteraadslid bezighouden met zaken in vreystaat Amsterdam en zich niet bemoeien met ‘Antillianenbeleid’ of ander beleid in andere gemeenten in Friesland wat haar geen snars aangaat!
  Of ze moet haar raadszetel in vreystaat Amsterdam opgeven en zich bij volgende verkiezingen verkiesbaar stellen in Friesland met als uitkomst 0 zetels wat ik zou toejuichen:)

 13. Vrijedenkert

  Ik zou mij als kiezer uit Amsterdam die op BIJ1 gestemd zou hebben (God hebbe mijn ziel) bedrogen voelen als raadslid SS zich voornamelijk bezig houd met zaken die zich buiten afspelen om op deze manier maximaal de aandacht te trekken om maar zoveel mogelijk in de media te verschijnen!
  Ik zie het als een soort van kiezersbedrog voor eigen gewin.

  1. Vrijedenkert

   Correctie:
   Ik zou mij als kiezer uit Amsterdam die op BIJ1 gestemd zou hebben (God hebbe mijn ziel) bedrogen voelen als raadslid SS zich voornamelijk bezig houd met zaken die zich buiten Amsterdam afspelen om op deze manier maximaal de aandacht te trekken om maar zoveel mogelijk in de media te verschijnen!
   Ik zie het als een soort van kiezersbedrog voor eigen gewin

 14. Tante Sidonia

  20 maart nadert.
  Hoe staat het met de belofte van de coalitie om 13 maart woensdag 2019, kosten bekend te maken inzake klimaat-waanzin? Oók Groen-Links heeft dit beloofd!
  Van genoemden komt niets terecht: “herberekening, rapporten nader bekijken, nader onderzoek, etc,.”
  Dit worden de smoezen en niet anders!
  Na 20 maart zijn de kosten plotseling wel bekend! En deze zullen schrikbarend zijn!
  Waarvan de gepensioneerden keihard worden aangepakt: 10 á 15 % KORTING!
  AUB, denk na op 20 maart!!!

 15. DeBruijn

  Je wordt toch moe van dat mens, altijd maar slachtoffers zien, zelfs als het daders zijn.

  En natuurlijk nooit mensen verantwoordelijkheid laten nemen.

  En feminisme = sekswerk is zo laag bij de grond. Als dat zo is, waarom kruipt zij niet achter het raam? Omdat sekswerk helemaal niets met feminisme te maken heeft, de meeste vrouwen zitten er uit dwang of hebben psychische problemen.

  Wat een vreselijk wijf is dat toch, sorry voor mijn woorden. Niemand wilt dat haar dochter sekswerker wordt, omdat niemand zijn of haar lichaam zou moeten verkopen aan een stel vieze gei.le mensen.

 16. Farao

  Kweetniet, filmpjuh wilde niet starten, maar kvraagmetochaf hoe Syl zou reageren als iemand uit de gemeenteraad van Sneek zich zou bemoeien met wat er in Amsterdam gebeurt…

 17. Positief-maar-niet-lief

  De DDS heeft altijd zulke leuke stukjes,waarom nou verpesten met deze kansloze trut. Doodzwijgen in de pers is het enige dat helpt

 18. Fritsie

  Negeren die trut!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.