Sylvana Simons wil meer polarisatie: ‘We hebben meer mensen nodig die FVD-stemmers fascisten noemen, amen!’

Het hetzerige, dreigende sfeertje tegenover Forum voor Democratie en Thierry Baudet? Dat is lang nog niet ernstig genoeg, aldus lijkt Sylvana Simons vandaag te beweren op Facebook. Onomwonden zegt zij “amen!” op de suggestie om niet minder, maar juist méér te polariseren. Dus hoppa: noem Zwarte Piet-fans maar racisten, en haal iedere FVD-stemmer maar door de bruine modder door met het predikaat ‘fascist’ te strooien.

“Amen!” aldus het Amsterdamse gemeenteraadslid Sylvana Simons die vandaag op Facebook direct een bericht plaatste met de titel “We hebben meer polarisatie nodig.” En die polarisatie voorziet er dan vooral in dat Zwarte Piet-fans stelselmatig worden uitgemaakt voor racisten, en dat FVD-stemmers gewoon allemaal fascisten zijn. Nuanceren is des duivels, gewoon iedereen over één kam scheren is de nieuwe norm. Dat beweert het opruiende blogje Sociale Vraagstukken in een van het sarcasme druipende alinea:

“De noodzaak om agressie en geweld te neutraliseren zie je ook terug in de voortdurende angst voor ‘polarisatie’. Het benoemen van fascisme en racisme wordt daarin gezien als polariserend. Natuurlijk, een rechtse partij die in allerlei opzichten fascistisch te noemen is heeft fiks gewonnen in de verkiezingen, maar daarmee zijn nog niet alle mensen die daarop gestemd hebben ook zelf fascisten. Natuurlijk, Zwarte Piet is een historisch beladen en omstreden figuur, maar door mensen racistisch te noemen roep je zelf de weerstand over je af, dat werkt alleen maar polariserend.”

Sylvana heeft niet echt een idee waar ze mee bezig. Dat blijkt maar weer. Want meer polarisatie? Je bedoelt dat nog niet genoeg mensen vinden dat Thierry Baudet een fascist is die een kogel door z’n kop krijgt, en dat je dan PAF moet roepen? Is dat leuk, ofzo?

Maar polarisatie is niet alleen trappen tegen rechtse partijen: op links zijn politici er even goed de dupe van. Want hoeveel mensen huldigen inmiddels niet de weerzinwekkende mening dat Sylvana Simons een soort Afrikaanse profiteur zou zijn die al niet met een bananenboot moet worden teruggestuurd naar haar zogenaamde land van herkomst? Want ja, dat is ook polarisatie ja. Racistische, beledigende en uiterst afkeurenswaardige teksten. Maar daarmee juist ontegenzeggelijk ook een vorm van die kennelijk zo door Sylvana & co. verlangde polarisatie.

Kortom: ik geloof niet dat Sylvana en het blogje Sociale Vraagstukken écht hebben nagedacht over de implicaties van hun onnozele schrijven. Polarisatie is geen positieve ontwikkeling: het is de nagel aan de doodskist van het beschaafde debat. Want aan iedere medaille zitten namelijk twee kanten. Dus wie het goed vindt dat alles – hoe bizar en opruiend ook – gezegd mag worden over FVD’ers of pro-Pieten, die wordt vroeg of laat ook gevloerd door datzelfde fenomeen. Wie Pandora’s doos opent kan niet verwachten dat al het slechte zich alleen op de eigen tegenstanders richt. Het kwaad vliegt namelijk iedereen aan.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

76 reacties

 1. Zomaar73

  Kom op Satty meld je aan!

  1. koeiepoep

   Beetje trieste reactie. Satty heeft al meermaals aangegeven tegen partijen als denk en bij 1 te zijn. Ook tegen pvv en bidet en dat blijft dan blijkbaar weer wel hangen.

   1. Bosche draak

    Hoop je op een kusje hielenlikker?
    De witte nicht uithangen vinden de meeste vrouwtjes maar niks hoor!

    1. koeiepoep

     Blijkbaar heb je ervaring?

     1. Bosche draak

      Je bent zeker niet de eerste stumper die ik op het web aantref.

  2. Satty

   Ik ben tegen sylvana. Ik vind identiteitspolitiek in het algemeen polariserend en vind het niet terecht dat iedereen die sinterklaas viert met een zwarte Piet direct racist wordt genoemd.

   Ik heb geen partij of partijleider. Ik vind afa fascisten en iedereen moet zijn mening kunnen geven. Ik hoop dat Nederland een redelijk midden behoud dat uiterste partijen links of rechts buiten spel zet. Zodat de uitersten roepende in de woestijn worden en in sylvana geval blijven. In geen geval wil ik dat iemand zijn mening niet mag geven.

  3. Dik

   @Zomaar: Wil je jezelf en mij een plezier doen, wil je dat kaft niet uitnodigen, a.u.b.

 2. Anticmaster

  Gestoord mens kan iemand haar aanmelden voor het gekkenhuis? Ze heeft (en dit is al heel lang duidelijk) veel draadjes los

 3. Punt50

  Silly Syl. Nuf said…

 4. TD

  De fractievoorzitter van BIJ1,die labiele kenau?nee dank je!

 5. Schele Joop

  Tweede tweet ontdekt van Vital Moors D66, ditmaal gericht aan de directeur van de Bali Yoeri Albrechts. Deze man lijkt mij eengavaar voor de democratie.

  https://twitter.com/ScheleJoop/status/1111294365324976129

  “Een meerderheid koos voor de Nazi-partij, en maakte zich daarmee dat medeschuldig aan de gruweldaden van de Nazi’s. Democratie is gebaseerd op mensenrechten en als die in het geding komen is, heeft de kiezer ongelijk, heeft hij een moreel verwerpelijke keuze gemaakt!”

  1. F. Domela Nienhuis

   De held Vital Moors van D’66 heeft zijn twitteraccount verwijderd.

 6. C.A.Barstow

  Ach, als dat in en in trieste mens oproept tot meer polarisatie,
  dan ben ik daar totaal niet van onder de indruk.
  Het wordt pas ernstig als er toe opgeroepen wordt door iemand met een normaal verstand.

  Stem ook in mei op FvD!

 7. Regina

  Oude rechtse mannen zijn erg anti Sylvana omdat ze een issue met sterke vrouwen hebben en al helemaal wanneer ze ook een kleurtje hebben

  1. TD

   Regina:
   Ik ben dol op jonge sterke normale,niet psychotische vrouwen van rond de 30jaar.
   Alleen val ik niet op negroïde vrouwen,over smaak kan niemand twisten,wel dan?

  2. Anticmaster

   Het enige punt waarop zij sterk is is dat ze graag in de spotlight wilt staan en dat ze dat op iedere manier wilt behouden voor de rest is ze zo geestelijk gestoord als iedere gek in het gekkenhuis en het verbaast me dat ze nog niet onder dwang is opgenomen.

  3. Siemien

   Ja zo kun je natuurlijk elke man wegzetten, vrouwen zoals jij moeten zich kapot schamen om zo over mannen te praten, de gedachte alleen al dat jij denkt dat elke “oudere” man niet met sterke vrouwen om kan gaan krijg je gewoon kotsneigingen van natuurlijk.
   En SS haalt het bloed onder nagels vandaan dit heeft niets met een sterke vrouw te maken natuurlijk, sterker nog, als dit jouw definitie is van een sterke vrouw, zegt dat jij echt volledig van het padje af bent..

  4. Zomaar73

   Regina aka satty – Sterke vrouwen? Jij noemt iemand die de weg kwijt is sterk? Dan ben jij zeker ook heel sterk?

   Vrouwen die echt sterk zijn:
   Hirshi Ali
   Verdonk

 8. ikweetwatikwil

  Regina Welke sterke vrouwen . Ik ken wel vrouwen met een gezond verstand en die dat ook nog eens gebruiken. Daar hoort Silly en consorten niet bij.

 9. Scaldis

  Mooie bril, Syl! Gucci?

  1. Catweazle1

   Mooie bril???
   Hier in huis ook zo’n ding in de gevel…is mij verkocht als zijnde een schuifpui.

 10. Nuts

  Waarom word dit mens nooit voor het bankje getrokken door het OM ?

  Ohja wacht…..de OM hoort bij het Deep State Partij kartel die ons slaven in een Communistisch systeem willen maken.

  Bertus,

 11. ikweetwatikwil

  O ja. Een kleur zegt me niets. Gezond verstand en ook nog gebruiken zegt me meer
  Veel donkere mensen doen niet anders dan op kleur hameren . Zorgwekkend.

 12. Zomaar73

  Ik heb zo een boreaalgevoel dat mensen hopen dat de pleuris uitbreekt in Nederland en daar alles aan doen om hun gelijk te krijgen.

 13. Vabis

  Moet dat nu iedere keer een foto van dat irritante lelijke wijf, het is net een aap met een bril.

  1. F. Domela Nienhuis

   Ze lijkt niet op een pauw in ieder geval. Dus dat merkte Johan Derksen goed op toen hij het had over trots als een aapje. 🙂

 14. Jumping

  Laat dit soort figuren gewoon lullen.
  Stem dit soort figuren weg.
  In Mei gaat de FvD gewoon weer voor Goud.
  Samen met de PVV gaan zij een blok vormen,
  Anti EU.

 15. Pedrito

  Opnieuw staat/hangt de verlopen paaldanseres SS voor paal en jaagt met Bij1 alles en iedereen uiteen. En maar streven naar een inclusieve samenleving.

 16. J.Rademaker

  Mevrouw Simons heeft het hele artikel van Mieke Stigt dus niet gelezen, of begrijpend lezen is lastig als je zo hard moet werken om mensen tegen elkaar uit te spelen.

 17. Tguard

  Negeer die gek gewoon, kijk hoe ze zichzelf te schande maakt in de raad. Gewoon totaal de weg kwijt en de moeite niet waard om meer over kwijt te willen.

 18. Fritsie

  Ik heb het al eerder gevraagd, negeren die stomme trut.

  1. FuisCklam

   @Fristie dat we haar moeten negeren, klinkt een beetje overbodig. Dat is ze nl vanzelf al.

 19. tomygun

  Het zou wel leuk zijn als iemand die fiets van haar giegel
  jatte ,dan loopt die blinde kip de eerste de beste gracht in.
  Dan moet je toch wel een mafklapper zijn om dat na tespringen.

 20. Siemien

  SS is volledig contactgestoord natuurlijk..

  1. Dik

   @Siemien: Sylvana wie?

 21. Veteraan

  Als zij dan toch het goede voorbeeld geeft.
  Ik vind je een heel gestoorde fascist Sylvana.
  Zo racistisch als de pest, altijd klaar om de witte man aan te vallen.
  Nou NL is klaar met jou en je gestoorde clubje en politiek gezien heb je niets uit te maken.
  Grote bek en wat dit betreft ben je ook maar een zoveelste gelukzoekster.
  Waar ik nog respect had voor de slaven, zowel de Afrikaanse als de Europese, omdat zij nog werkten en in moeilijke omstandigheden in leven bleven heb ik het absoluut niet naar jou.
  En je bent ook geen lekker ding meer met je apenkop.
  Dus go home Sylvana, je wordt steeds gekker naarmate je minder aandacht krijgt.
  Voor mij ben je een aandachtsgeile slet.

  1. Rien Noppen

   “En je bent ook geen lekker ding meer met je apenkop.”

   Hier lijkt de schoen echt te wringen.

   🙂

 22. Vrijedenkert

  Massale bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg heeft ook negatieve uitwerkingen op de maatschappij…

 23. Rien Noppen

  “ Je bedoelt dat nog niet genoeg mensen vinden dat Thierry Baudet een fascist is die een kogel door z’n kop krijgt, en dat je dan PAF moet roepen? Is dat leuk, ”

  Sylvana wordt hier gedachten toegeschreven die ze niet uitsprak.

  Nare laster.

  1. Vabis

   Laat die smerige apin de pestkanker krijgen.

   1. Brazil

    Het K woord is gevallen, U bent Marokkaan ?

    1. Rien Noppen

     Nee, Vabis is een kaaskop, maar wel een zeer depressief exemplaar.

     Hij zal het niet gemakkelijk hebben.

    2. Bosche draak

     Of Hagenees,
     Maar met dat constante gekanker van die dorpsgek is het niet verwonderlijk dat ze alle woorden van het woordenboek naar d’r kop geslingerd krijgt.

   2. Zomaar73

    Vabis – Kan je je kop niet gewoon houden met die racistische onzin? Een beetje de man uithangen op je telefoon, voor de rest ben je gewoon zielig.

    Doe lekker iets goeds met je leven.

  2. Siemien

   Jij hebt deze gedachte wel eens beschreven en vond dat het goed is dat er een God bestaat..

 24. Pescador

  Ik snap werkelijk niet dat die slet nog getolereerd wordt in nederland

  1. Karel de Grote

   Juust krek geliek, als je haar zou vergelijken met zwarte Piet zou dat een belediging voor zwarte Piet zijn

   1. Rien Noppen

    Het zit diep, is het niet, Karel?

    🙂

 25. shimeon

  Het(zij) heeft geen toegevoegde waarde voor de democratie dus rutup en nexit weg met die linkse engerds die ons mooie landje verwoesten op onze kosten.

 26. Brazil

  Best wel een lekker ding zo op de foto.

 27. Raveltje

  Dat zo iemand in het Amsterdams bestuur zit
  Doet anders niet dan schelden op andere bestuurders.

 28. Baron von Munchhausen

  Nieuws…Nieuws…Nieuws…

  Uitgelekte mededeling: Stafdienst communicatie tweede kamer!!!
  Copy van aftasting van voor-voorbereidende gesprekken met pro’s en contra’s.
  Hieronder een summiere samenvatting!

  Maandag a.s. komen DENK, Groen-Links, PVDA en de huidige coalitie bij elkaar. Aankomend weekend zullen afzonderlijke en voorbereidende gesprekken plaats vinden.
  Deze gesprekken gebeuren op initiatief van DENK. Wat zo al besproken gaat worden is onduidelijk.
  Wel zijn hoge VN functionarissen uitgenodigd on bij de voorbereidende gesprekken aanwezig te zijn: het Marrakesh-pact maximaliseren of niet?
  Er wordt gesuggereerd dat het FvD gaat betreffen. Zelfs insiders op het Binnenhof suggereren dit; maar feitelijk weten ze absoluut niets.
  Een niet nader te noemen kamerlid speculeert dat gesprekken gaan over uit de hand lopende kosten klimaat en hoe deze gunstig over te laten komen bij de burgerij.
  Nog opmerkelijk is dat SP niet is uitgenodigd, er zal waarschijnlijk geen Linkse coup plaats vinden, aldus een ex-Minister.
  Zeer opvallend dat sinds vandaag, het kabinet aan alle adviesorganen ( SER, CBS, Pl.Bureau leefomgeving, AWTI en vele anderen) het dringend verzoek is gedaan om uiterlijk zondag avond met ongemanipuleerde cijfers en adviezen te komen!
  Dit is veelzeggend!
  Alle media zijn verzocht om dit politieke treffen geheim te houden tot maandagmorgen a.s.
  Binnenlandse veiligheidsdienst, t.w. AIVD is te weten gekomen dat ik in bezit ben van deze uitgelekte “copieerfout!” Desondanks maak ik het openbaar. Bron van lekken zal ik niet bekend maken!

  1. A3aan

   Komende maandag… 01/04/2019.

   Een April!

 29. Marija

  Ik dacht een foto te zien van Marijke Helwegen, of is het een anorexia patiente?

  1. toetssteen

   @Marija
   Dat dacht ik ook bij het zien van die foto. + een nog groter montuur wat het geheel nogal ehm mal maakt.

 30. A3aan

  Ook het citroenboompje staat in bloei. Dat ruikt heerlijk, hopelijk komen er, dankzij de bij, veel citroenen aan want minimaal een citroen per dag bij de sinaasappelsap is een goede start van de dag.

 31. Michael M

  Sylvana moet worden opgenomen bij endegeest. Ze moet naar een inrichting. Ze is gek. Ze is een gevaar voor haarzelf en voor de maatschappij. Morgen staat er weer een nieuwe partij op en volgende maand een nieuw kinderfeestje, dan ook gaat Sylvana weer opnieuw tekeer. Er zit iets niet goed in haar hoofdje.

 32. Gekko

  Briljante journalistiek van Engelbart. De meest geliefde persoon op DDS, Thierry Baudet, in 1 artikel met de meeste gehate persoon, Sylvana Simons. En voor de trollen geldt het omgekeerde. Dan doet de inhoud er voor de rest niet meer toe. Iedereen kan heerlijk los.

 33. Westerling

  Is dit de meest recente foto van ss. Ik vind haar zo wit, ze gaat toch niet hetzelfde doen als Michael Jackson.

 34. Tante Sidonia

  Geweldig, SS in de bocht!
  Het maakt mijn avond weer goed.
  Een goede fotograaf maakt van mij Marylin Monroe!
  M.a.w. de foto van SS is nep, nep, nep, nep!
  Typisch een foto van SS die met haar damesclubje vagina’s aanstaren, of zo iets!

 35. Lex

  Wat is het toch een enge heks. Hola enkelenreis Suriname.

 36. NoDoubt

  Wie strooit er het meest met Zwarte Piet.

 37. F. Domela Nienhuis

  Oh Sylvana oh Sylvana
  Waarom pak jij je koffers niet

  Oh Sylvana oh Sylvana
  Wat ben jij toch een zielepiet

 38. Godefroy France

  Deze fascisistische islamitische bruinhemden zijn in ierder geval zichtbaar.
  SS deze mulat haat ons blanken

 39. shidaian

  Denkt Sylvana eigenlijk wel na. Kan ze dat eigenlijk wel. Volgens mij weet zij niet eens wat Fascisme en Racisme eigenlijk is.Ze strooit maar met termen waardoor ze al maar dommer lijkt. Gewoon zielig

 40. Rosasolis

  Beste Sylvana, de meeste normale mensen houden niet van “polarisatie” en ook niet van rascisme. Helaas doet u ook aan polarisatie. U heeft een grote complex, u heeft een afkeer van blanke mensen. Terwijl de meeste van onze politieke partijen hebben zowel blanken als kleurlingen als leden. Waarom kiest u voor “kleurling polarisatie”, in plaats van uit te zoeken met welke partijen u zou kunnen samenwerken? Net als Wilders en
  Baudet, zoek u alleen maar sensatie.

 41. DidiMadloba

  Sylvana Simons kan voor mij geen kwaad doen.
  Een beeldige nergerin en perfect geïntegreerd. Zei ze niet onlangs dat haar huidskleur haar meer voordeel had gebracht dan nadeel?
  Wij bleke blonde Hollanders kunnen jaloers op haar zijn.

  1. Rien Noppen

   Het is inderdaad een bijzonder mooie vrouw.

   1. Vabis

    De natte droom van de loser Noppes, die valt wel op een negerin met een amoniakgleuf.

    1. Rien Noppen

     Vabis heeft het niet zo op vrouwen.

     🙂

  2. Karel de Grote

   Het is gewoon een Chimpansee

 42. Karel de Grote

  Ze is zelf de grootste racist die er rond loopt, alles wat blank is is slecht. Miep heeft niet door dat ze moet opdonderen uit Europa en naar haar mede chimpansee metgezellen in Afrika of Paramaribo moet gaan

 43. Dik

  Fascisme:

  – autoritair nationalisme
  – antidemocratisch,
  – antiliberaal,
  – antiparlementair,
  – anti-intellectueel.

  Niet van toepassing op FvD.

  Sylvana wie?

 44. Tante Sidonia

  Bij deze neem ik afscheid om nooit meer te reageren opp enig artikel DDS.
  Reden: er is alleen maar Noppen bezig met tientallen nicknames!
  Het ga u allen goed.

 45. jorisxl

  De grootste Fascist en Racist ben jij stinkdier silvana.

 46. Rogerio

  Al draagt een aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding….maar draagt een aap een grote bril dan lijkt ie vast op maffe Syl…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.