Tuigpartij DENK verdedigt islamitisch terreurcollege Cornelius Haga: “Ik neem geen afstand van deze school!”

Hoe kan het eigenlijk ook anders, hè? DENK heeft zich vanmiddag in de Tweede Kamer een hartstochtelijk voorvechter getoond van het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum. De school ligt onder vuur vanwege banden met terroristische organisaties, maar DENK-Kamerlid Farid Azarkan blijft de school door dik en dun steunen: “Ik neem geen afstand van deze school”.

Hoe herken je een parlementariër die z’n hart niet op de goede plaats heeft zitten? Heel simpel: als een Kamerlid lid is van DENK en – ik noem maar een zijstraat – Farid Azarkan heet, dan weet je dat je te maken hebt met een ongelofelijke laaielichter die om stemmen te winnen onder salafistische Nederlanders z’n moeder nog wel zou verkopen.

Dat laatste hoeft voorlopig nog niet, maar een belangrijke lakmoesproef voor DENK was wél de vraag wat er moet gebeuren met het Amsterdamse Cornelius Haga Lyceum, nu de AIVD en de NCTV hebben gewaarschuwd dat deze school banden onderhoudt met terroristische organisaties. Bijna alle partijen zijn er helder in: sluiten die toko.

Maar DENK’ers á la Farid Azarkan? Nee hoor, die weigeren afstand te nemen van zo’n schurkenschool:

“DENK-Tweede Kamerlid Farid Azarkan neemt geen afstand van het in opspraak geraakte Cornelius Haga Lyceum. Dat zei hij zojuist in de Tweede Kamer tijdens een debat over de school.

Azarkan reageerde tijdens zijn spreektijd op een vraag van VVD-Kamerlid Rudmer Heerema. Die vroeg of Azarkan ‘wel of niet afstand neemt van de school’. “Ik neem geen afstand van deze school”, aldus Azarkan op die vraag.”

Zeg, wat krijgen we nu? Is DENK nu een partij vóór de Nederlandse burger, of een partij voor de Syrische terrorist? Zelfs ik – fervent DENK-criticus – heb altijd het eerste gedacht. Maar dankzij dit compleet slappe DENK-optreden moet ik toch echt gaan twijfelen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. ZiggyStardust

  Toch klimaat debat!!! Nu live op politiek 24. Baudet aan het woord en hij is scherp. Legt helder uit wat in het rapport niet doorgerekend is en wat achtergehouden wordt!!

 2. PMG

  Lijkt wel alsof ik in Marokko woon, niks anders te melden hier?

  Er zijn tientalle berekeningen gemaakt die 100% zeker nergens op slaan, moeten we daar niet eens naar kijken?

  Of naar die EV’s die nu al tijdens de bouw CO2 schijnen op te slurpen i.p.v. te veroorzaken?

 3. Ritter

  Het maakt duidelijk waar de loyaliteit van DENK ligt……………en dat is in ieder geval niet bij Nederland met haar westerse waarden/normen/levenswijze.

 4. HendrikJan

  Dit is toch gewoon, wat na Joop den Uyl voor een ieder met regeringsverantwoordelijkheid, bekend moet zijn geweest.

  Nederland is na Joop den Uyl, een weg ingeslagen die onbekend was voor Nederland en de resultaten zijn altijd door wegkijken en vergoelijken onderschat.

  Voor de anders denkenden had men ook een woord racisten.

  Waarom is dit in Nederland zo gegaan.?

 5. PMG

  Nou mensen, wanneer ik zo de berichten volg in de landelijke pers dan begin ik het op te geven, de linkse engerds GroenLinks, samen met de middenmoters D666 krijgen hulp van de rechtse engerds VVD om maar te kunnen blijven zitten (wedden dat ze na de verkiezingen volledige omzwaaien?), Halsema tuigt op kosten van de belastingbetaler de letters weer op onder het mom van ‘zo! we zullen wel eens even zien wie hier de baas is’, NPO spreekt zondvloed uit over Urk, minister wil even 10 duizend jongeren van straat halen, huis geven en begeleiden, niemand weet wat de plannen gaan kosten, ik hou het allemaal niet meer bij.

  Het is wel duidelijk dat er eens even flink met de vuist op tafel geslagen moet worden, dit kan zo niet doorgaan want gaat niet goed komen!

  1. TD

   De energietransitie is voor het argeloze stemvee alweer leuk verpakt,hopelijk trapt de kiezer er deze reis NIET in,en luistert men goed naar Baudet!
   Steeds weer speelt Rutte het klaar iedereen de gifbeker te laten drinken,inmiddels is de jeugd ook alweer de straat op gestuurd om gezellig en vrolijk samen te demonstreren vóór hoge klimaat onkosten!

 6. ZiggyStardust

  Echt slecht zeg, Baudet even snel in beeld brengen terwijl hij de kamer verlaat. Hij zit straks bij pauw en Jinek en moet nog ongeveer 130 km rijden. Buma probeerde daarstraks al te framen met dat praatje of Baudet het antwoord van de minister president zou afwachten. Buna wist al lang dat Baudet bij pauw en Jinek zou verschijnen vanavond. Buma is een smeerlap.

 7. ZiggyStardust

  Ik ben tegen geweld, maar als het morgen in Urk uit de hand loopt gaan de ogen van die linkse ratten misschien een keer open. Marrokanen dreigen met het aanrijden van agenten en de filmpjes van pistolen zijn ruim in omloop.

 8. ZiggyStardust

  Mooie docu op NPO 2 nu over David Bowie!!

 9. DeBruijn

  Was te verwachten, het zijn net kleine kinderen. Als iedereen zegt Amsterdam is een geweldige stad, dan zal Denk zeggen ‘nee hoor dat is het niet’.

  Zij willen niet integreren en gewoon een gezond debat voeren. In plaats daarvan gebruiken ze de Edorgan tactiek iedereen neersabelen en wat krom is recht praten.

 10. biggeorge

  De haat druipt al van die Marokkaanse rotkop af . Alle islamitische scholen mogen ze van mij sluiten dat hoort niet in NL. Zo creëren ze hun eigen islamitische wereldje in NL dat wordt gedoogt door linkse NSBers.

 11. Punt50

  Is er niet zoiets als de onderwijsinspectie? Waar is de rapportage m.b.t. die bepaalde school? Wat zijn de bevindingen? Hoe komt die school aan geld?

 12. koeiepoep

  Zelfs een haatpartij als denk zal het niet lukken. Uiteindelijk zal het midden overwinnen.

  1. ZiggyStardust

   Mag het dan een midden zonder VVD, D’66, CDA, cu, PvdA en groen links zijn? Dan ben ik voor.

 13. comfortzones

  Als reactie op dit artikel wil ik graag refereren naar kort citaat uit een werk van Winston Churchill, redder van het vrije westen zoals wij deze nu (nog) kennen :

  “Er bestaat geen sterkere regressieve kracht in de wereld. Verre van stervende, is de islam een militant geloof dat mensen wil bekeren. Het is al verspreid over geheel Centraal-Afrika, bij elke stap onverschrokken strijders voortbrengend, en ware het niet dat het christendom wordt beschut door de sterke armen van de wetenschap, de wetenschap waartegen het (de islam) tevergeefs heeft geworsteld, dan zou de beschaving van het moderne Europa kunnen vallen, zoals de beschaving van het oude Rome is gevallen”.

 14. nienke

  Zij van denk weten donders goed dat het fout zit met die school maar,toegeven ho maar.
  Moslims zullen nooit toegeven dat ze fout bezig zijn wijzen altijd naar een ander en voelen zich onmiddellijk gediscrimineerd.
  Als je deze houding aanneemt bereik je in Nederland ook alles dat hebben zij allang door.
  Slachtoffer rol helpt in dit land althans bij de moslims.
  Als een Ned. school niet deugd is het gauw gebeurd, sluiten die tent.
  Zij zullen het natuurlijk weer voor elkaar krijgen om te praten en we gaan rustig verder met deze rotzooi.

 15. Lugar

  Natuurlijk neemt hij geen afstand van deze school. Islam is nooit een verrijking en hij is een Mohammedaan.

 16. Lugar

  Islam is nooit een verrijking, nooit!

  1. biggeorge

   @ Lugar ook de zogenaamde gematigde moslims zijn niet te vertrouwen hoor. Als het op kiezen tussen hun geloof of onze westerse cultuur aankomt draaien ze heel snel om . Gek gezegd ook die snijden gewoon je strot af als het er op aan komt.

   1. Lugar

    @George: Ik weet het. Hoewel er gematigde moslims zijn bestaat er geen gematigde islam.

    1. Lugar

     “DENK legt campagne stil na aanslagen Christchurch”

     Mag wat mij betreft wel zo blijven.

 17. Adriaan

  Het vreemde in deze hele zaak is, dat de overheid nog niet met bewijzen is gekomen. Waarom niet is een groot vraagteken. Daarmee sabel je zo’n bestuur toch meteen neer? Nu blijft het een welles nietes spelletje.

 18. nienke

  “Denk legt campagne stil na aanslagen Christchurch”

  Zouden ze het ook gedaan hebben als er aanslagen in Europa gepleegd waren door moslim terroristen???????

  1. AAA

   Nee @Nienke zeker weten van niet dan bouwen ze een feestje dat tuig…

 19. Niet L niet R

  Had ook niets anders verwacht van Denk!
  Worden goed geïnstrueerd door hun leider Erdogan!

 20. AAA

  DENK is toch een terreur aanzetend clubje,het tuig wat daar op stemt heeft nul,nul met Nederland laat staan met Nederlanders.Het zijn stuk voor stuk uitzuigers van socialevoorzieningen en fraudeurs met zorg gelden.Ik ben niet verbaast dat zij dat lyceum,broeinest van terreur niet afwijzen neen,stimuleren om juist daar naar die school te gaan.

 21. F. Domela Nienhuis

  Haatbaard Haitham Al-Haddad predikt FGM, doodstraf voor afvalligen en huiselijk geweld tegen ongehoorzame echtgenotes, maar op het Cornelius Haga Lyceum kwam hij alleen even langs voor een kop koffie.

  En dat geloven wij?

 22. Dik

  We hebben in NL nog nooit problemen gehad met religieuze scholen, wél met islamitische “scholen”. Het bewijst nog maar eens dat islam geen religie is, maar een ziek & krankzinnig systeem, dat onverenigbaar is met welke vorm van beschaving dan ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.