Verwaande Peter R. de Vries geeft eindelijk toe: ‘Ik ben ijdel… het zal zo zijn!’

peter boulevard
Foto: Peter R. de Vries bij RTL Boulevard. Bron: Screenshot RTL.

Eindelijk is het hoge woord eruit: talkshowgraaier Peter R. de Vries durft het dan ten langen leste dan toch toe te geven: de man heeft toch wel erg veel last van zijn ijdele trekjes. En het bewijs, zo moet ook de misdaadverslaggever toegeven, is terug te voeren tot op z’n naam. Met z’n protserige tussenletter.

Dat Peter R. de Vries zichzelf op een absurd hoog voetstuk heeft staan, dat weten we. Terwijl heel het land wel zo’n beetje genoeg heeft van die korzelige kop bij ieder willekeurig onderwerp in iedere willekeurige talkshow, denkt De Vries dat Nederland nog méér van hem wil zien. En prompt staat hij dus ook nog iedere dag aan de desk bij RTL Boulevard – mooi man. Ook zijn we natuurlijk z’n hachelijke avontuur met z’n eigen politieke partij (die luisterde naar de afkorting PRdV, ook al zo lekker bescheiden) nog niet vergeten. Daarnaast beweerde meneer eigenhandig de moord op John F. Kennedy te hebben opgelost. Bijna snoezig, nietwaar?

Dus ja, kenners van zijn werk vermoeden het al een bescheiden poosje. Maar gelukkig ziet ook Petertje zelf in dat hij misschien toch wel een tíkkeltje meer ijdel is dan goed is voor hemzelf, z’n carrière en ook Nederland. Bij NPO Radio 1 werd de schnabbelaar gedwongen kleur te bekennen:

“Sindsdien heet hij Peter R. de Vries. “Eigenlijk is dat de beste marketingingreep of vondst geweest die ik ooit had kunnen doen. Het is iets dat niets gekost heeft natuurlijk, maar wat ik gebruikt heb en wat echt een begrip is geworden. Overal waar ik kom, iedereen die mij aanspreekt – of het nou een vuilnisman is – noemt mij Peter R. de Vries. Overal waar je komt. Ook bij de groenteboer. Dat is echt een begrip geworden en het heeft niets gekost.”

Is het niet een beetje ijdel om je naam onderscheidender te willen maken? “Misschien is het iets geweest wat ik uit ijdelheid heb gedaan. Dat zal zo zijn, maar enige ijdelheid is niemand vreemd denk ik.””

Denk je? Nou, Peter. Misschien dat ijdelheid ‘niemand vreemd’ is, maar er zijn er maar héél weinig die er ook direct hun pedante handelsmerk van gemaakt hebben zoals jij dat doet. Dus nu geen valse bescheidenheid tonen, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

13 reacties

 1.   

  Kijk ijdel en trots op jezelf zijn, is prima, dat is een schone deugd, alleen je moet er geen lul bij zijn.

  1.   

   Tja… Peter hoeft niet aan de boom te hangen om een eikel te zijn.

 2.   

  Peter RRRRRRRRRRr de Vries, moet toch eens naar een andere psycholoog of nog beter een psychiater gaan. Wat hij denk te mankeren ‘ijdelheid’ is complete flauwekul. Hij is een 100% Narcist. Narcisten snakken niet naar ijdel zijn, want ze kennen die gevoelens niet. Ze willen worden gevreesd of geadoreerd. Narcisten zijn zelfs bang voor de liefde, daar kunnen ze niet mee omgaan. Hoe meer liefde je ze geeft, hoe minder je terugkrijgt. Narcisten hongeren naar aandacht en bevestiging, wat ze proberen te verbergen met arrogantie en bravoure.’’
  Kan iemand zonder uw ervaring een narcist er snel uitpikken?
  ,,Nee, want Narcisten zien er vaak goed uit, hebben een vlotte babbel en kunnen zeer charmant zijn als het ze uitkomt. Ze dragen een perfect masker. Een giftig mens is net een giftige paddenstoel, die moet je leren herkennen. Veel slachtoffers van narcistische mishandeling zijn zich er niet van bewust dat ze een vorm van geestelijk misbruik ondergaan.’’

  1.   

   Klopt! De narcist weet ze wijs te maken, dat het allemaal aan henzelf ligt. En als het kwartje nog eens valt, is het vaak al te laat en zijn ze psychisch helemaal kapot gemaakt.
   Als je het mij vraagt, is dat ‘open huwelijk’ van hem -gesteld, dat het ècht naar twéé kanten open is- voor háár ook het enige redmiddel: Dan denkt ze waarschijnlijk “Onafhankelijk blijven, naar lichaam èn geest, dan houd ik het uit.”

 3.   

  Als marketing wordt beschouwd als een vorm van ijdelheid heeft Tim een punt.

 4.   

  Je mag het ook gewoon een narcistische sociopaat noemen hoor.

 5.   

  Als Peter R. de Vries weer eens een cold case onder de aandacht heeft gebracht,stijgt de zelfingenomenheid tot ongekende hoogten!
  De slachtoffers zijn van secundair belang en dienen enkel om de dramatiek naar een hoger niveau te tillen bestaan en ter bevestiging van zijn gespeelde empathie!
  Hij is niet alléén ijdel maar lijdt ook aan hoogmoedswaanzin!

 6.   

  Schoenmaker blijf bij je leest!

 7.   

  Rtl,dat is toch die zenders waarbij zoveel kijkers afhaken ,ze zouden zich eens moeten afvragen hoe dat nou komt . Elke avond die nikszeggende lul op tv voor 2500 euro ,dat steekt en daarom haken mensen af die s’mogens vroeg dag in dag uit moeten opstaan voor 6 uur en werken voor een schijntje .

 8.   

  Hoe kan de Vries nu “ijdel” zijn met zo’n afgezakt gezicht, hij doet beter een zak over zijn hoofd als hij de straat op gaat.

 9.   

  Kan die man (samen met Sylvana en Eric van Muiswinkel) niet een maand of wat achter een script gestopt worden? Je raakt er niet over uitgepraat en verbaasd. Laat ze lekker kleppen bij hun praatprogrammaatjes en hun dansje doen. Zelfs nu ik die programma’s niet kijk zie ik bijna dagelijks die draken aan me voorbij trekken.

 10.   

  Die zeurende stem! Hoor het al als ik alleen maar zijn foto zie. Wanneer houdt het eens op?

 11.   

  Peter R(ukker) de Vries heet gewoon Peter de Vries hoor en hij is niet ijdel maar een vreselijke narcist.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!