Video! Gestoorde moskeeleider Nieuw-Zeeland: ‘Aanslag Christchurch was het werk van Israël!’

vlcsnap-2019-03-27-09h20m02s073
Foto: Moskeeleider gaat uit z'n plaat tegen de "Mossad" en "zionisten". Bron: Cumin / Twitter.

Alhoewel geen mentaal gezond persoon ter wereld te vinden is die niet denkt dat de dader van de Christchurch-aanslag eigenlijk een extreem-rechtse haatfreak was, houdt één moskeeleider uit Nieuw-Zeeland er een andere theorie op na. Hij denkt dat eigenlijk Israël en hun geheime dienst de Mossad stiekem de aanslag hebben uitgevoerd. Tot grote consternatie van de Joodse gemeenschap, natuurlijk.

Je kan er natuurlijk op wachten: er vindt een grote en bloederige aanslag plaats. En wie krijgt daar dan de schuld van? Nou ja, de echte dader natuurlijk. Maar uiteindelijk komen er altijd een paar onverlaten die met hun beschuldigende vingertjes richting de Joden wijzen. Ditmaal krijgt het volk van het boek de schuld van de massamoord in Christchurch in de schoenen geschoven. De Mossad en “zionisten” hebben het gedaan. Aldus één of andere moskeepief:

“Ahmed Bhamji, chairman of the Mt Roskill Masjid E Umar, gave a speech questioning where the gunman got his funding from. He said he suspected it came from “Mossad” and “Zionist business”. Mossad is the foreign intelligence agency of Israel responsible for covert operations, intelligence gathering and counterterrorism.

“I really want to say one thing today. Do you think this guy was alone… I want to ask you – where did he get the funding from?” he can be heard saying in video footage. “I stand here and I say I have a very very strong suspicion that there’s some group behind him and I am not afraid to say I feel Mossad is behind this.”

One person can be heard shouting in support: “It’s the truth. Israel is behind this. That’s right!”

Het meest bizarre van dit allemaal? Deze antisemitische uitspraken zijn dus gedaan op een demonstratie tegen racisme. Dus meneer Bhamji denkt racisme en discriminatie tegenover Arabieren en moslims te kunnen bestrijden… door Joden en Israëli’s racistisch te bejegenen. Wat een ongelofelijke trieste droeftoeter, nietwaar?

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

31 reacties

 1.   

  Het blijkt maar weer dat de islam, het Nationaal Socialisme en Jodenhaat in één adem genoemd kunnen worden.

  Stem tegen de islam,
  Stem ook in mei op FvD!

  1.   

   “Stem ook in mei op FvD!”

   +1

  2.   

   Tja, nog zo’n droeftoeter en natuurlijk is forum gekkie met z’n + aanwezig.

   Haatzaaiers uit welke hoek dan ook zijn niet OK.

   1.   

    @Satty en jij doet er net zo hard aan mee aan dat haat zaaien met jouw onzinnige reacties. Je bent helemaal niks, je bent fake.

    1.   

     Ik zaai geen haat, fascisme benoemen is geen haat zaaien. Ik roep niet op anderen het zwijgen op te leggen.

     1.   

      Satty – haal je kop is uit het zand, iemand altijd fascist noemen is wel haarzaaien. Je speelt nu heel onbenullig de onschuld, maar je zit hier alleen maar om Baudet zwart te maken. Ga wat met je leven doen.

     2.   

      Satty zuigt en zuigt en zuigt en zuigt

     3.   

      Beste Semien……
      Deed ze dat maar……

     4.   

      Beste Satty, velen hier menen dat Islam Facisme is. Mogen ze die mening van jou uitten?

     5.   

      Jouw reactie bewijst mijn gelijk.

   2.   

    Wanneer leer jij eens jezelf in een spiegel te bekijken?
    Ik walg van elke opmerking

   3.   

    Zout jij dan even op met je haat tegen de Europeanen?

 2.   

  Graag zou ik zien dat de dader van de aanslag de doodstraf krijgt. Het is intens triest voor de gewone burgers die zijn doodgeschoten, en nog erger voor hun nabestaanden. Maar deze reactie? En ik heb niets gelezen over een evt reactie van de hoofddoek premier van Nieuw-Zeeland…….. Die met haar statement bij de herdenking Nieuw-Zeeland zo ongeveer de islamitische republiek heeft uitgeroepen. Hoop dat de bevolking de komende jaren hun verstand gaan terug krijgen.

  1.   

   @Henk Albarda,
   Mensen steunen en een hart onder de riem steken allemaal prima, maar dat kleed heb ik me ook aan geërgerd…
   Nieuw Zeeland is nog steeds een vrij en democratisch land en mevrouw zelf is geen moslim dus dat kleed op haar knar sloeg echt nergens op!

  2.   

   Beste heer Albarda, ik ben tegen de doodstraf. Het is niet aan de mens om het leven van een ander te nemen. Daarmee verlaag je jezelf tot het niveau van degene die je wil bestraffen. Er zijn veel effectievere straffen die veel afschrikwekkender zijn dan de doodstraf.

   1.   

    Mee eensch, bijvoorbeeld levenslang met Bubba als celgenoot.

 3.   

  Geen sprake van dubbele reactie bij dit artikel, en ook niet dit verhaal geplaatst bij andere artikel. 1 woord wat ik eerder heb gebruikt?

 4.   

  Moslims zijn nu hebben eenmaal niet wijzer. Denken werkelijk dat alles de schuld van Israël is. Zelfs alle oorlogen die moslims voeren. Net zoals links werkelijk denkt dat alles de schuld van rechts is.
  Normale mensen maken nog steeds de fout om dat maar toe te laten, waardoor het nooit ophoudt en alleen maar steeds erger wordt.
  Geestelijk gehandicapten behoren begeleiding en sturing te krijgen. Dat gebeurt helaas al heel lang niet meer.

  1.   

   Geen idee waar het woord hebben vandaan komt tussen nu en eenmaal, maar dat hoort daar niet tussen.

  2.   

   Nou Joop er zijn er meer die dit denken hoor, die spugen Israël uit

  3.   

   Beste Joop het ontbreekt deze groep aan een moreel kompas, immers met een geweten wordt niemand lid van een facistische beweging zoals de Islam. Waar moord en pedofilie hoog in het vaandel staan.

 5.   

  Weer eens iets anders dan de schuld van Wilders en Baudet.

 6.   

  ik mag niet reageren dds?

 7.   

  ‘Wat een ongelofelijke trieste droeftoeter, nietwaar?’

  Yep. Ik vind het net zoiets als het lijkenpikken omtrent fortuyn en van gogh.

 8.   

  Jaja, je gelooft het niet hè? En de USA staat weer achter Israël, dus Trump heeft het gedaan!

 9.   

  Waar blijft de linkse verontwaardiging?

  Zo zie je maar weer, moslims geven altijd de joden de schuld. 9/11, IS, het uitsterven van de dinosauriers, dat Mickey Mouse maandblad is vestopt.

  Alles is hun schuld. Zelf doen ze gelukkig nooit iets, want zelfs als zij zich opblazen dan is dat de schuld van de joden.

 10.   

  Even zien of ik het begrijp; als een aanslag door extreem rechts wordt gedaan, verdient hij de doodstraf???(volgens H.A.)
  Als je de doodstraf voor aanslagplegers invoert dan zijn er binnen no time veel minder moslims..
  Nu geldt; een aanslag door moslims zijn…mensen die niet gewend zijn aan onze democratie/laag bloedsuikergehalte/ de schuld van Israel/ verward; enz.
  Dit groepje schreeuwers pakt de gelegenheid om leugens te verspreiden over Israel…alweer.

 11.   

  als iemand de “schuld “moet hebben, dan is het wel hun eigen ‘PROFEET “, Ja, ook van alle overstromingen in Islamitsche landen.

  1.   

   Quote…als iemand de “schuld “moet hebben, dan is het wel hun eigen ‘PROFEET “, Ja, ook van alle overstromingen in Islamitsche landen…….
   Allah haat mohammedanen!!

 12.   

  Heb je de Islam ooit anders meegemaakt dan een en al haat naar anderen? Of niet nou in NL is of in NZ, we zijn beter af zonder de Islam. Ban Islam!

 13.   

  Beste vrienden,

  Aanslag in Utrecht. Dat is erg. Maar stel je eens een land voor waar zelfs meer dan drie van die aanslagen dagelijks plaatsvinden. Dat land bestaat. Nigeria. Systematisch worden christenen daar belaagd. Niet omdat ze gewelddadig zijn. Juist omdat ze dat niet zijn. Ze zijn een gemakkelijke prooi.

  Een aanslag. Ons land op zijn kop. Iedereen luistert naar het nieuws. De hele dag. Maar in Nigeria is het geen nieuws meer. Het afgelopen jaar werden er meer dan 3000 christenen uitgemoord. Misschien zelfs nog veel meer. En wie dat doet? De islam.

  Ik zal het wat nauwkeuriger zeggen. Fulani herders en Boko Haram. De afgelopen weken zijn er slachtingen geweest van honderden mensen. Er lopen benden rond met automatische wapens, bedoeld om zoveel mogelijk christenen te doden. Van Boko Haram weten we het. Maar vergeet niet, dat deze groep van extremisten alleen kan bestaan omdat de bevolking hen (deels) steunt. Maar herders. Wat moeten herders met kalasjnikovs?

  Dat wordt gedirigeerd vanuit Saoedië en Soedan. De herders zijn vanwege droogte naar het zuiden getrokken, waar ze voorheen niet kwamen. Daar zijn boerderijen van christelijke volken, rondom de stad Jos bijvoorbeeld. Met geweld moeten de boeren hun kool en andere gewassen laten opvreten door de kudden van de Fulani. Maar er zit nog iets anders achter dan economie.

  Adviseurs uit de Arabische wereld vertellen welke dorpen moeten worden uitgeroeid. Dan kan binnenkort een heel gebied als islamitisch worden bestempeld. Daarna kan de sharia worden ingevoerd, die opdracht geeft alle andere andersdenkenden te vermoorden. Op elke tien moorden staan duizend vluchtelingen – en binnenkort wordt een gebied groter dan Nederland bij de islam ingelijfd…

  Alleen al van 2001 tot 2010 zijn er 56000 christenen vermoord in Plateau State alleen al (met Jos als hoofdstad). Inmiddels zitten we misschien over de 100.000 heen. Dat is 33.000 x erger dan ‘Utrecht’. En deze aanslagen zijn niet willekeurig. Ze zijn gepland. Alleen christenen worden op de korrel genomen. Soms worden kerken omsingeld en beschoten of in brand gestoken, om zoveel mogelijk slachtoffers te maken. 100.000 mensen vermoord, op een bevolking van 3,5 miljoen. Dat is 3%. (Stel je eens voor dat de aanslag in de stad Utrecht 3% van de bevolking had getroffen, oftewel meer dan 10.000 doden…)

  Het Noorden van Nigeria is van oudsher heel fanatiek islamitisch. Dat was het Sokoto kalifaat. Daarin past het ontstaan van Boko Haram. In het Westen is er de neiging om dit op sociale gronden te verklaren. Maar het is louter theologie, een theologie zoals die al eeuwen dat gebied achterlijk maakt en wars van studie en vooruitgang. Gedurende eeuwen zijn andersdenkenden in Noord-Nigeria vermoord of verjaagd. De Fulani, die aan extensieve veeteelt doen, zijn tevens fanatieke moslims. De islam is door en door gevaarlijk – al zal niet elke moslim in Nederland dat beseffen.

  Geen protesten uit de wereld. Het Westen zwijgt. Het westen is laf. Ook ons land. De islam laat in Nigeria haar ware gezicht zien. Al in 2013 gebeurde dit op grote schaal, lees ik in een oud knipsel. Ook toen zweeg de Nigeriaanse overheid. Oliedollars maken het een aardig winstgevend bedrijf, christenen uitroeien. Zolang de internationale gemeenschap zwijgt, gaat dit gewoon door.

  Stel je voor. Drie aanslagen of vier per dag als in Utrecht. Dan schrijft de krant er niet meer over. Dan wordt het ‘gewoon’. Dat is Nigeria. Sinds 1999 is in bijna de helft van het land de sharia ingevoerd, inclusief moord op afvalligen en andersdenkenden. Uit dat giftige ei is een draak gekropen: Boko Haram…

  Maar de islam in Nederland is anders, zeg je misschien hoopvol. O ja? Niet als we naar DENK luisteren, die alles wat islam is goedpraat, de dictatuur van Erdogan, het muilkorven van de pers en hetzes tegen religieuze minderheden en dergelijke. En dan die kwestie met die school in Amsterdam. Heb je daar weleens bij stil gestaan?

  Het Haga Lyceum heeft van de Raad van State vandaag (26 maart) het recht gekregen door te gaan, ondanks zwaar protest van de gemeenteraad van Amsterdam en veel partijen en groeperingen. De oprichters zijn voorstanders van het Kaukasus kalifaat, gelieerd aan de Tsjetsjeense terroristen. De ouders van de kinderen hadden daar geen bezwaar tegen toen dit bekend werd. Integendeel. Ze denken net zo. Extremistische leraren geven er les uit de Koran. Maar de ouders zelf zijn voorstanders van extremisme en terrorisme… Hebben we nu een school in ons land waar terroristen worden gevormd? Zo ging dat ook in Pakistan en Tunesië. Via het onderwijs. Nu de geest uit de fles is, is het moeilijk om daar weer orde op zaken te stellen. Hoe ver gaat de tolerantie in Nederland? Zo ver, dat we ons land kapot laten maken?

  Een groot deel van de Nederlandse moslims wil invoering van de sharia. Al naar gelang het onderzoek lopen de percentages uiteen van 20% tot boven de 50%. Wat dat wil zeggen? Dat ze Nederland en de Nederlandse wetgeving haten, en dat ze alles willen doen om ons land stuk te maken. Dat eist de sharia. Zelfs de Raad van Europa heeft verklaard dat de sharia absoluut en geheel verwerpelijk is, strijdig met al onze waarden. Wie dan nog de sharia ingevoerd zou willen zien, hoort niet in Europa thuis. Die geeft daarmee te kennen te behoren tot een gevaarlijke, verwerpelijke en staatsondermijnenende beweging.

  Kun je moslims zonder voorwaarden toegang geven tot Nederland? Kun je moslims zo maar burgerrechten verlenen? Kun je doen alsof moslims hetzelfde zijn als alle anderen? Zij zelf ontkennen dat hardop. Hoe onnozel zijn we geworden? Hoe blind? Hoe doof? Hoe wereldvreemd?

  Vrienden, treur niet. Utrecht was slechts een rustig beginnetje. Er staat nog veel meer te wachten. Met overheidssubsidie, naar het lijkt… Met Nigeria als lichtend voorbeeld.

  Dat was dan een verhaal in mineur. Ik weet ‘t. Ik zal wel weer als onruststoker worden neergezet, zonder dat ook maar iemand onderzoek doet naar de zaken die ik noem. “Schrik van rondom”, kreeg de profeet Jeremia naar zijn kop geslingerd. “Kaalkop, hoepel op,” kreeg Elia toegesnauwd. Dat is altijd gemakkelijker dan nadenken. Ik richt me tot die weinigen, die hun verstand niet uit hun spiegeltelefoontje halen. Mensen die gewoon nadenken. En daarmee beëindig ik dit droevige Woordje bij de tijd.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!