Video! Ontketende Wilders tegen Asscher: ‘U gooide de Nederlandse cultuur bij grofvuil en verklaarde islam heilig!’

Eén van de felste momenten van het RTL Verkiezingsdebat van gisteren was ongetwijfeld de clash tussen Geert Wilders (PVV) en Lodewijk Asscher (PvdA). Terwijl Asscher aan het afgeven was op de debatstelling over Zwarte Piet en vuurwerk, nam Geert Wilders de PvdA-voorman onder vuur. Hij somde de prestaties van de ex-minister op dit gebied op en concludeerde uiteindelijk: ‘U verklaarde de islamitische cultuur heilig!’

Voor liefhebbers van een beetje pittige Wilders-retoriek moet het moment dat de PVV-voorman de handschoenen uitdeed om verbaal op de vuist te gaan met PvdA-voorman Lodewijk Asscher misschien wel hét onbetwiste hoogtepunt van het RTL Verkiezingsdebat geweest zijn. Samen met zijn kameraad Klaver deed Asscher namelijk z’n uiterste best om zoveel mogelijk RTL aan te vallen voor het feit dat ze hadden verzonnen om partijleiders over Zwarte Piet en vuurwerk te laten praten.

Hoe durven ze, hè? Een beetje standpunten laten innemen over thema’s die leven in Nederland! En ja: ook in maart. Iemand die zich niet te goed voelde voor deze discussie, was Wilders. En die greep de stelling over Nederlandse tradities dan ook met beide handen aan om Asscher op de grillplaat te leggen over wat de PVV-voorman ziet als de hoeksteen van de Nederlandse cultuur: de joods-christelijke achtergrond. Hij zette daar de islam van de PvdA tegenover, en somde op hoe volgens hem Asscher en zijn partij keer op keer die godsdienst een handje helpen in Nederland: van Give it up for Ramadan, tot islamitische verzorgers en soldaten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

85 reacties

 1. Spaanse kok

  Ontketende Wilders tegen Cohen: ‘Wilt u, net als het enige breekpunt van de PVV, de AOW leeftijd op 65 jaar handhaven ?’
  .
  Hoe dat afliep weten we allemaal.

  1. marco1

   En zolang je kunt is er niks mis met blijven werken.

   1. edoc431

    Dan hoop ik dat jij heeeeeeel lang kunt werken vent doe je best .

    1. marco1

     Dank u ik wens u ook lang een goede gezondheid toe.

   2. Spaanse kok

    Ik vind het heerlijk om niets meer te moeten.
    Genieten van de leuke dingen en kleinkinderen.
    Has het eerder moeten doen.

    1. marco1

     Het is u van harte gegund meneer Spaanse kok.

   3. tomygun

    Soms niet Marco maar die SP kok heeft nooit meer dan
    een big mac tehoeven tillen dagelijks .

    1. Spaanse kok

     Zelfs dat niet.

    2. marco1

     Voor echt zware beroepen waarbij mensen vaak op hun 15de mee zijn begonnen mag van mij die 40jaar werken terugkomen. Als je zoveel van je lijf gegeven hebt mag je nog wel een tijdje genieten van het leven

  2. HendrikJan

   @KOK.
   Nu . nl geeft op, 7-2-2012 verslag van de voor en tegen stemmers in de tweede kamer, over het verhogen van de AOW leeftijd van 65 naar 66 in 2020.

   VOOR: VVD-PvdA-CDA-CU-SGP.

   TEGEN: PVV-SP.

   Ook tegen omdat zij de verhoging eerder willen laten ingaan 2014-2015
   D’66 en GL.

   Kok is een vriend van de Rutte leugenclub.

 2. Fortiori

  Weer eeen metafoor. “Ontketende” en heilig verklaren kan al helemaal niet. Dat is een begrip dat niet voorkomt in de Islam. Heilig verklaringen vindt plaats binnen de RK kerk. Asscher is een beschaafd man. Datmag gezegd worden.

  1. edoc431

   4 zinnen neer plempen en niks zeggen prima hoor

   1. Lugar

    @Code: Ik begin het nu ook in te zien, iemand die beweert dat ontkennen en heilig verklaren niet voorkomt in de islam is de boel bewust aan het saboteren. Ik heb een broertje dood aan islampleitbezorgers.

    1. Lugor

     Quote : Ik heb een broertje dood aan islampleitbezorgers.
     .
     Dat is toch Siemien zijn tekst?

    2. Fortiori

     Neen @Lugar, u verdraait de zaak tot een wokkel. Ik heb nergens gesproken over ontkennen. Wel over ontketenen maar dat is weer iets anders.

    3. Rien Noppen

     Ik heb ook een broertje dood aan islampleitbezorgers. Ik zie namelijk niks in de islam.

     1. springmaarachterop

      Daarom verdedig je dat ongedierte natuurlijk de gehele dag omdat je er niets in ziet, clown.

     2. Rien Noppen

      Ik verdedig moslims niet omdat ze moslim zijn maar omdat ze medemensen zijn.
      Medemensen ongedierte noemen zie ik als barbarij.

     3. springmaarachterop

      Wanneer moslims eindelijk eens mensen die niet geloven in die islamitische barbarij gaan zien als medemensen herzie ik mijn mening over dat ongedierte, en geen seconde eerder!

     4. Rien Noppen

      Dat doen de moslims wel. Je generalisatie getuigt van domheid.

     5. springmaarachterop

      Veel succes met genetische afval Noppes, misschien kom je er nog wel eens achter…..

   2. Lugar

    Inderdaad, samen met Femke Halsema heeft de PvdA (Cohen) in een motie gepleit voor het ongeremd en ongehinderd laten groeien van de islam in ons land, dat kun je inderdaad ‘heilig verklaren’ noemen. Op woensdag 27 oktober 2010 stonden ze stoer, met z’n vieren (PvdA, SP, D’66 en GroenLinks), de islam te promoten.

    1. TD

     Lugar:
     Het zijn smerige islamlovers!

     1. Lugar

      @TD: Zeker, de islam krijgt in Nederland álle ruimte terwijl er van een religie, in strikte zin, geen sprake is. Juist daarom geeft de islam zoveel overlast en die overlast zal alleen meer erger worden. Nergens ter wereld bestaan voorbeelden van de islam die wel meevalt, en samengaan met onze westerse normen, waarden, gebruiken en manieren gaat al hélemaal niet!

      #stemzeweg

     2. joker

      @ TD
      @ Lugar.
      +++++ !!
      Natúúrlijk zijn ’t smerige islamlovers !!
      De insecten die dát ontkennen zijn geen échte Nederlanders maar ongedierte.

    2. Rien Noppen

     Lugar liegt, maar dat is zijn gewoonte.

     1. DeBruijn

      @Rien als Lugar liegt, dan raad ik u aan om gezellig eens in een van de landen in het Midden-Oosten of Pakistan te gaan wonen. Probeer in het laatste land vooral de buurman niet boos te maken, want dan ben je geen lang leven beschoren.

      Noem één land in het Midden-Oosten of Noord-Afrika met een goed functioneerde democratie, vrouwenrechten, vrijheid voor de lhgbt gemeenschap en vrijheid van meningsuiting.

      Noem er eentje als het niet waar is.

     2. Rien Noppen

      Ik ben niet van plan te emigreren, DeBruijn. Ik houd van dit land.
      Ik besef daarin op dit blog tot een kleine minderheid te behoren.

     3. DeBruijn

      @ Rien

      Echt onzin, ik houd ook van dit land.

      Maar daar ging het niet om, het ging om de vraag om een vrij islamitsch land op te noemen, want volgens jou liegt Lugar namelijk.

      Dus noem er eentje aub.

     4. DeBruijn

      @Rien

      Ik wacht nog op reactie dat je een land noemt.

     5. DeBruijn

      @Rien

      Het antwoord is duidelijk, zelfs als je niet reageert: geen één land.

     6. HendrikJan

      @NOP.

      Maar weerleg zijn woorden eens.

      Begin eens de landen te benoemen, waar Moslims en anders denkenden in vrede samen leven.

     7. Meriadoc Brandebok

      Volgens mij liegt Lugar er inderdaad weer eens op los, DeBruijn, tenzij je me een motie met de door hem genoemde inhoud (bepleiten de islam ongehinderd te laten groeien) kan citeren.

     8. Blikopener

      Meriadoc, de motie Halsema is hier op DDS inmiddels 437 maal de revue gepasseerd. Je bent dom, maar daarom hoef je je nog niet NOG dommer en onnozeler voor te doen dan je bent.

      ‘Islamisering is geen onderwerp van beleid’: dat betekent dus precies hetzelfde als ongehinderd laten groeien.

     9. Rien Noppen

      Blikopener, de motie zegt dat het tegengaan van islamisering geen onderdeel van beleid is. Dat is een open deur want dat zou ook in strijd zijn met de Grondwet. De Regering verklaarde de motie dus overbodig. Ze had hem ook nooit kunnen uitvoeren zonder een wijziging van de Grondwet.

      Snap je dit niet goed?

     10. springmaarachterop

      Er staat nergens in de grondwet dat we moslims maar allerlei gunsten dienen te leveren die zij eisen, en die eisen van dat ongedierte is nu precies wat er met islamisering wordt bedoeld Noppes, je lult dus gigantisch uit je nek.

     11. Rien Noppen

      “Er staat nergens in de grondwet dat we moslims maar allerlei gunsten dienen te leveren”

      Dat klopt. De Grondwet garandeert op dit punt slechts de vrijheid van godsdienst. Er zijn idioten die deze vrijheid voor moslims willen afschaffen. Daarvoor is een grondwetswijziging nodig, geen eenvoudige zaak.

     12. springmaarachterop

      Het islamitische barbarisme misbruikt op een schaamteloze manier de vrijheid van godsdienst die in de grondwet staat, opgesteld in een tijd dat er nauwelijks een moslim was te bekennen in de lage landen, en dit is nu precies wat er wordt bedoeld met de islamisering die in ons land plaats vindt, en dit misbruik verdedig jij met hand en tand wat je maakt tot een islamlover, iets wat je steevast ontkend te zijn, clown!

     13. Rien Noppen

      De vrijheid van godsdienst wordt beperkt door de wet, springmaarachterop. Als er strijd met de wet optreedt dient er te worden opgetreden en dat gebeurt ook.

      Mij zijn overigens niet zoveel gevallen van schaamteloos misbruik van de vrijheid van godsdienst bekend. Op welke zaken doel je?

     14. springmaarachterop

      Die voorbeelden ga ik niet allemaal opsommen Noppes, maar een ieder met meer als èèn hersencel weet precies wat er wordt bedoeld als we het hebben over islamisering, geheel Nederland is er ingrijpend door verandert, het straatbeeld, het gebrek aan een glas wijn op de tafel wanneer zo’n bebaarde mafketel wordt uitgenodigd in een talkshow, het beleg op brood in schoolkantines, de halal afdelingen in supermarkten, de haathutten ook wel moskee genoemd etc. Je breekt je nek in Nederland over de islamisering terwijl dat zieke ongedierte op geen enkele manier hier thuishoort, het levert slechts een verscheurde samenleving op, en jij slikt dat alles als zoete koek, omdat je zogenaamd niets ziet in de islam, clown!

     15. DeBruijn

      @Rien

      Al klaar met denken welk land een vrije democratie heeft, vrouwenrechten, vrijheid van meningsuiting en vrijheid voor lhgbt gemeenschap?

      We zijn 4 – 5 uur verder en ik zou wel eens antwoord willen krijgen.

   3. Fortiori

    Nogmaals, @edoc431..Ik heb gezegd dat Asscher een beschaafd man is. Daar blijf ik bij.

    1. edoc431

     Zal mij benieuwen dan of die 8 miljard snel vrij komt om te verdelen verder is het geen leugenaar hoor tenminste hij liegt niet harder dan de rest zeg maar ,
     en daar blijf ik bij .

  2. Seneca

   @fortiori
   u zegt tot tweemaal toe dat u Asscher een beschaafd man is. u heeft gelijk, de man spreekt keurig heeft oneliners zoals: iedereen gelijk en allemaal een woning en werk. als ik mij goed herinner heeft deze ‘gelijkheid’ apostel een tijdje terug een leuk onderonsje gehad met ene Corbyn van zijn zusterpartij uit het VK. toen sprak de ‘beschaafde’ Asscher niet over het virulente anti-Joodse geluid dat door toedoen van deze – ik neem aan dat in uw ogen ook Corbyn beschaafd is – man is ontstaan. integendeel! de PvdA waar de heer Asscher voorman van is, heeft tijdens de jaren dat zij het in dit land voor het zeggen hadden, niets aan de ‘arbeidsreserve'(lees werkloosheid) gedaan noch iets aan het nijpend gebrek door de jaren heen van betaalbare woningen. nu ineens wil de heer Asscher een woning voor iedereen. rijkelijk laat en ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat hij de heer Wilders een afstraffing probeert te geven met valse emoties. kortom: ik vind dat de heer Asscher een smerige proleet is en dat zijn beschaafd zijn een laagje vernis is. een goed weekend gewenst.

   1. Rien Noppen

    Uit dit warrige betoog wordt niet duidelijk waarom Asscher geen beschaafde man zou zijn.

 3. TD

  Prachtig optreden van Baudet en Wilders!
  Klaver en Jetten leken demonstrerende scholiertjes en Ascher en Buma politici op z’n retour!
  Dijkhoff en Marijnisse waren redelijk goed.

  1. Satty

   Wat ik zo lees, links en rechts is dat wilders niet verder kwam als normaal en baudet slecht was.

   1. joker

    @ Spatty.
    “Wat ik zo links én rechts lees……””
    U leest alleen maar links, Spatty !

    1. Bosche draak

     Zij kan lezen?

   2. Bart

    Dat komt omdat je zelf een heel erg beperkte en racistisch wereld beeld hebt.

 4. Rien Noppen

  Wilders maakte een zielige indruk. Een sjofele en vermoeide oude man die voor de zoveelste keer zijn versleten riedeltjes afdraaide.

  Als je op hem stemt doe je dat uit medelijden.

  1. Vit

   Volgens mij mag je die man niet zo.

   1. Rien Noppen

    Hij wekt mijn mededogen en doet verder mee voor spek en bonen.

    1. tomygun

     Niks Noppes Nasa hij wekt jou enkeld om dat jij met die
     komkommer in je reet slaapt .
     Daar krijg je groenne uitslag van oftewel groen virus .

     1. Rien Noppen

      Ik vind het een goede zaak dat mensen met een verstandelijke handicap ook toegang krijgen tot dit blog.

     2. marco1

      Nou dank u meneer Noppen ik mag hier soms graag komen en het doet me goed u daar niets op tegen hebt.

 5. springmaarachterop

  Asscher is in navolging van zijn overgrootvader een foute jood die zijn volk in Nederland heeft overgeleverd aan de islam, zijn overgrootvader leverde zijn volk uit aan de nazi’s, meer valt er niet over te zeggen, Wilders heeft het gelijk van de wereld!

  1. Lugar

   @SMA: +1

  2. Zouaaf

   @Sma en Lugar, Wij doen hier op DDS niet aan afzeiken, pesten, zwartmaken of onderuithalen van Joden !! in welke vorm of context dan ook ! Wilders zou dit niet tolereren.

  3. Seneca

   @SMA
   Asscher heeft een joodse naam maar is feitelijk geen Jood. om als Jood te worden aangemerkt dient zowel de moeder als de grootmoeder Joods te zijn. Zowel de moeder als de grootmoeder van Lodewijk Asscher waren/zijn niet Joods. in een groot deel van uw betoog kan ik mij wel vinden maar om Asscher te beschuldigen dat hij Joods zou zijn is incorrect.

 6. Satty

  Wilders is knettergek. De man gedraagt zich als een politiek salafist.

  Binnenkort weer palingtrekken en dwergwerpen. Conservatieven zijn compleet onderontwikkeld.

  1. TheresaGeissler

   Overdrijven is ook een kunst, hè?
   Ga voor dergelijke primitieve vermaken maar liever eens in islamitische kring kijken: De grootste dierenbeulen en maar al te vaak gèk op publiekelijke afstraffingen!
   Dat is juist één van de redenen, dat de PVV zo tegen ze is!
   Zeg van de PVV, wat je wilt, maar ga ze niet allerlei uit de lucht gegrepen aannames in de schoenen schuiven, alsjeblieft! Noch enige andere stroming: Blijf bij de FEITEN!

  2. DeBruijn

   @Satty

   Zegt de generaliserende persoon die iedereen knettergek noemt.

   Kijk eens in de spiegel, je bent zo progressief, maar vind het wel in orde om anderen te beledigen, net zoals al die anderen doen die jij ervan beschuldigd.

   Hypocriet is dat.

  3. marco1

   Wat is er mis met dwergwerpen dan?

 7. Ries

  Bij het verdelen van intelligentie heeft die Afrikaanse absoluut helemaal achteraan gestaan…

  1. sonar

   Ries die is hersenloos geboren ,of daarna van de commode op haar hoofd gevallen en er permanente schade aan over gehouden.

 8. Spaanse kok

  FD heden ochtend:
  Ontketende D66-leider Jetten gaat confrontatie aan met coalitiegenoten VVD en CDA
  .

  1. joker

   @ Spaanse kok.
   Welk programma heeft u dan gekeken ?
   Ik vermoed Sesamstraat ?!

 9. Rud56

  @SMA: ++1

 10. George Knight

  Het moet niet veel gekker worden, Geert Wilders die claimt op te komen voor de Nederlandse cultuur. Als dat al zo is, dan doet hij dat uiterst selectief.

  Waar was de PVV toen Halbe Zijlstra met de botte bijl bezuinigde op Nederlandse kunst en cultuur? Waar was de PVV toen onder meer de SP pleitte voor een nationaal historisch museum? Waar was de PVV toen de VU zei een studie Nederlands te laten verdwijnen? Waar was de PVV toen het Nederlandstalige onderwijs om economische redenen werd verengelst? De PVV zwijgt over al deze onderwerpen. En wie zwijgt stemt toe.

  Geert Wilders zou pas geloofwaardig zijn als hij krachtig pleitte voor de Nederlandse identiteit die word gevormd door de Nederlandse taal, de Vaderlandse geschiedenis, de Nederlandse cultuur en de Nederlandse kunst. Maar dat doet hij niet.

  Wilders pakt wat politieke krenten uit de pap en zegt zich daarvoor sterk te maken. Maar dat is niet opkomen voor de Nederlandse identiteit of de Nederlandse cultuur. Dat is politieke marketing.

  Wilders is geen uitzondering. Andere politici handelen niet anders en laten de afbraak van de Nederlandse identiteit lijdzaam gebeuren. Ze komen pas echt in actie als het om economie en handelsbelangen gaat. Zoals de staatssteun van meer dan 700 miljoen euro voor KLM en Schiphol. Maar voor Nederlandse cultuur hebben ze geen cent extra over.

  Als de Nederlandse cultuur verdwijnt, dan wordt de Nederlandse identiteit beschadigd. Politici spelen verbazing als een museum, een orkest of een studie Nederlands omvalt. Of Nederlanders (inclusief Tweede Kamerleden) een fundamenteel gebrek aan kennis over hun eigen Vaderlandse geschiedenis blijken te vertonen.

  Politici ontkennen het verband tussen oorzaak en gevolg. Tussen het afbreken van het onderwijs in de Nederlandse taal, de verdwijnende kennis over de Vaderlandse geschiedenis, het wegbezuinigingen van kunstinstellingen en de door internationalisering en globalisering onder druk staande Nederlandse cultuur, en het verzwakken van de Nederlandse identiteit.

  Het langstzittende kamerlid Geert Wilders en zijn collega’s hebben geen recht van spreken omdat ze niet hebben ingegrepen toen ze de kans kregen om dit proces te keren. Men kan zich trouwens afvragen hoe weerbaar de Nederlandse identiteit is en zelfs een slechte generatie politici wel zal weten te overleven. Dus waarschijnlijk doet het er niet toe wat Wilders zegt. Wat hij zegt is in zichzelf gekeerde marketing die totaal geen betekenis heeft dan de politieke marketing zelf.

  1. DeBruijn

   Goed gezegd!

   Zij lijken het alleen maar interessant te vinden, onze cultuur, net voor de verkiezingen als ze daar denken wat stemmen mee te kunnen trekken.

   We moeten trost zijn op ons land, taal en cultuur. Maar dan niet op zo een manier dat wij even beter zouden zijn dan anderen. Helaas wordt je te vaak uitgemaakt voor nationalist, fascist of wat nog meer, als je zegt van je land te houden.

  2. Zouaaf

   Dit heb ik gisteren gemist in de debatten op TV ! Mij is het duidelijk waarom geen PVV kiezen en dan heb ik het niet eens over de Islam rancune. Het is jammer dat de man nooit nadenkt maar als een draaiorgeltje zijn deuntje produceert.

 11. Tante Sidonia

  Asscher?
  Wereldkampioen wauwelen!
  Wereldkampioen niets, maar dan ook werkelijk niets, voor elkaar krijgen!
  A Als Amsterdams wethouder een financiele puinhoop achtergelaten.
  B Flexibilisering arbeidsmarkt ( tijdens zijn Ministerschap), volledig doorgeslagen:
  werknemers, ZZP’ers en uitzendkrachten tegen elkaar uitgespeeld!!
  C Wallen prostitutie “vrijmaken” wat, uiteraard, niet lukte. Wel kamertjesverhuur bedrijven uitgekocht; eigenaars zijn hier door Miljonair geworden.
  C WWZ, midden- en klein bedrijf in grote problemen gebracht. Daardoor wordt NU weinig of geen arbeidscontracten aangeboden.
  D Tijdens Ministerschap stelde Asscher de Allochtoon boven de Nederlander!
  E Uitkeringen en de hele rambam naar Marokko en Turkije aanpakken: niets van terecht gekomen!
  F Nog meer????????
  En deze wauwelende Asscher wil andere de maat nemen? In zijn taal, wat een Gotspe!

  1. joker

   @ Tante Sidonia.
   Lieve tante.
   Als u zou hebben opgenoemd wat deze kleinzoon van een wel zéér foute Joodse opa, wél goed zou hebben gedaan, dan was u met één woordje gereed geweest !
   Uw toegenegen neefje.

   1. Tante Sidonia

    Joker

    Klopt wat zijn grootvader deed, middels de Joodse raad, met de Joden, zal kleinzoon doen met de Nederlanders. (Zodra die kans er is)

    1. Fortiori

     Leg dat eens uit in begrijpelijke taal @Tante Sidonia, niet in die rare striptaal. Wat zal Asscher doen?

     1. Tante Sidonia

      Fortiori

      Even nalezen/googlen/museumbezoek of iets anders:
      De Joodse Raad heeft er voor gezorgd dat in Nederland de meeste Joden vergast zijn! Niet schrikken,………….300.000. Duidelijk?
      Ik hoop dat u dit serieus leest en, vooral, begrijpt!

      PS daar om mijn reactie, nr 75.

   2. Rien Noppen

    Als we geen heldere kritiek kunnen formuleren op de Asscher van nu kunnen we altijd nog over zijn overgrootvader beginnen.

    Ik las dat inmiddels ook de grootvader van Rutte al in beeld is.

    Machtelozer kun je de kritiek niet voorstellen.

    1. Seneca

     NOP
     eigenlijk wil ik niet reageren op je geraaskal maar je schrijft: ‘als we geen heldere kritiek kunnen formuleren op de Asscher van nu etc.’ terwijl er meer dan voldoende reacties staan die de ondeskundigheid (om het woord stupiditeit niet te gebruiken) van deze Lodewijk Asscher aantonen. het gerucht dat hier op dit blog de ronde doet dat u niet begrijpend kunt lezen, is hiermede bevestigd en kan als feit worden gebruikt.

 12. Niet L niet R

  Op z,n Amsterdams gezegd, Asscher stond voor de zoveelste keer met zijn mond zonder tanden!

  1. Fortiori

   Vroeger liepen de mensen voor ze een kunstgebit kregen meestal 3 maanden zonder tanden. Tegenwoordig wordt het gebit onmiddellijk, na het trekken van de laatste tanden en kiezen, in de mond geplaatst. Nadat de tandarts/kaakchirurg heeft besloten uw laatste tanden en kiezen te trekken verwijst hij u terug naar de tandprotheticus voor het vervaardigen van uw eerste kunstgebit (immediaatprothese).

 13. Holysmoke

  Helemaal gelijk heeft dhr Wilders, Nederland is vergeven door links, en wij maar werken en bloeden en kapotgaan, alles wordvan ons afgepakt om de moslims Nederland te laten overnemen.

 14. Heras

  Wilders, zet m op, je was hartstikke goed. Ik ben blij met je. Ik moet alleen nog kiezen tussen pvv. Fvd of sgp.

  1. Meriadoc Brandebok

   Als u een stem op rechts overweegt adviseer ik u een keuze te maken tussen VVD, CDA en wellicht de SGP. De partijen PVV en FvD zijn voor een Nexit en zodoende voor instabiliteit, onveiligheid en economische armoede. U bent gewaarschuwd, zodat u straks, als de populisten ons mooie land als een vaas eenmaal naar de gallemiezen hebben geholpen, niet kunt zeggen dat u het niet wist.

 15. Heras

  Wat Asscher in zijn betoog zei, was dat nederland discrimineert. Discriminatie komt het meeste voor bij links en islam. Eerst open grenzen en dan gaan roepen. Statistisch gezien zijn nederlanders juist heel (TE) tolerant.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.