Volkskrant basht op verkiezingsdag Thierry Baudet met akelige doodskist-cartoon

baudet cartoon
Foto: FVD-voorman Thierry Baudet liggend op een doodskist. Volkskrantcartoon van vandaag. Bron: Bas van der Schot / Volkskrant (persexceptie).

Vandaag gaat Nederland naar de stembus, en dat betekent dat we Thierry Baudet even flink moeten demoniseren. Tenminste, als je De Volkskrant bent en cartoonist Bas van der Schot in dienst hebt.

Ah, het feest van de democratie. Of toch liever een begrafenisplechtigheid? Volgens De Volkskrant dat laatste, want zij proberen vandaag FVD-voorman Thierry Baudet ter aarde te bestellen door hem in een cartoon liggend op een doodskist af te beelden. “FVD,” staat er naast, “juist nu! Tijd voor een nieuwe koers.”

Is dit hoe dagbladen de verkiezingen beleven? Door één partij met dood en verderf in verband te brengen? Lekker neutraal, of zoiets? Goed die functie vervult van de onpartijdige scheidsrechter die alle partijen langs exact dezelfde meetlat legt, enzo? Mwoah. Kennelijk is dit wat daar voor moet doorgaan bij De Volkskrant. De redactie vraagt, Bas van der Schot draait en levert…

En de beste man heeft namelijk inmiddels al een vrij imposant anti-Baudetportfolio opgebouwd. Hij was namelijk ook de man achter de cartoon van Thierry Baudet die zichzelf door z’n kop schoot. Die verscheen nog geen maand geleden in hetzelfde hetzevoerende dagblad.

Op Twitter zijn de reacties dan ook niet louter positief. “Schaam je,” aldus ene Onno Weusthof. Sander Looijen heeft nog wel een geschiedenislesje in de aanbieding: “Je hebt de demonisering van Fortuyn niet meegemaakt? Maar bedankt, we weten nu waar je staat.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

122 reacties

 1.   

  Inderdaad dit is wat Fortuyn het leven heeft gekost.
  Bedankt van der Schot.

 2.   

  Geeft niks, als het volk maar op je stemt……Ons hele voltallige gezin zijn wezen stemmen en 3 hebben op FvD gestemd en de andere 4 op de PVV…..

  1.   

   Hier nog eens 4x fvd.

  2.   

   Lekker veel zin hoor
   Wilders houd er dalijk 15 over en forum voor debielen ook 15
   Kunnen geen ene flikker meer bereiken

   1.   

    Ik denk dat Wilders behoorlijk verliest en Baudet behoorlijk wint. Rechtspopulistische communicerende vaten. Netto maakt het allemaal weinig uit en politiek is het niet erg relevant.

 3.   

  iedereen die een andere mening heeft dan links moet dood of in verband gebracht met de dood…. bizar, morbide fantasie

 4.   

  Reden te meer om op FvD te stemmen.

 5.   

  De cartoon zal een zinspeling zijn op de algemene verontwaardiging die onsto de over de manier waarop Baudet politiek garen probeerde te spinnen uit de tragedie in Utrecht.

  Dat was inderdaad weerzinwekkend. In dat licht is die cartoon heel mild.

  1.   

   Weerzinwekkend is vooral trol Noppen. Verbaas iedere dag dat hij hier nog kan posten.

   1.   

    Meent Gekko dat mij de mond moet worden gesnoerd?

    1.   

     Ik spijker hem liever dicht, Blaaskaak! Is het vervoer op maat busje, om te gaan stemmen al geweest? Want dat zal de gemeenschap, ook wel moeten betalen voor een pisvlek zoals jij!

    2.   

     Nee hoor Noppen, dat laat ik asn de redactie van DDS over. Ik uit slechts mijn verbazing over hun lankmoedigheid jegens jou.

     1.   

      Wat moet de redactie van DDS doen dan? Jouw ongewelvallige meningen buitensluiten. Noppen heeft gelijk in mijn ogen over de duiding van de cartoon. Was jij zelf geen roeper over de islamcartoonist? En nu zit je te huilen in het bos… Hypocriet noem ik zoiets…

    3.   

     Wat mij betreft wordt niet alleen je mond gesnoerd, maar je hele persoon.

   2.   

    @Gekko: Niet zeiken als je hem niet negeert.

    #negeren

  2.   

   weerzinwekkend? Wat u hier uit is weerzinwekkend. Bent u erbij geweest of gaat u af op het knip en plak werk van de media. Makkelijk roeptoeteren zonder enige kennis van de werkelijkheid.

  3.   

   Gelul Noppen, Baudet spon geen garen maar benoemde de feiten en daar kunnen een hele hoop mensen niet zo goed tegen in dit land.

   Men is heel hypocriet aan linkse zijde en nog veel hypocrieter aan VVD en D666 kant!

   Zolang er niks aan de hand is wil iedereen zich van zijn beste kant laten zien en mee blerren met de schapen dat we het beste met de mensheid en de planeet voor hebben, heb uw naaste lief, keer de andere wang toe, eerlijk zullen we alles delen, enz.

   We geven graag aan de eindeloze stroom collectanten die geld ophalen om de parasieten van de zieligheidsindustrie te voorzien van leuke meetings, auto’s en inkomens om ons geweten te sussen.

   Maar wanneer het dichterbij komt verdwijnen ineens al deze rolmodellen voor de buitenwereld en zijn we zoals bijna ieder mens alleen met ons zelf bezig, het meeste en beste voor onszelf, ons gezin, onze familie, ons volk!

   We zijn hypocriet en totaal wereldvreemde, gigantisch verwende nesten die niet weten wat honger of oorlog is, met name de jeugd! Het is hun schuld niet, we hebben het gebrek aan respect dat ze voor ons hebben ze zelf bijgebracht door afstanden te verkleinen en ze vol te proppen met geld, scholing en verwennerij.
   We laten in ons medeleven Mohammed en alleman binnenkomen maar onderkennen niet de gevolgen daarvan. We doen mee met de EU om het iedereen beter te laten krijgen maar zien niet dat we misbruikt worden. We geloven in de goedheid van de mens en dat is een heel kortzichtig iets want ons niveau wordt in het buitenland niet gehaald.
   Desondanks dat gelooft de gemiddelde Nederlander dat het overal hetzelfde is, nogmaals, wereldvreemd! Wij zijn de uitzondering, de rest kon niet aan ons tippen, is gewend om te moeten liegen en bedriegen, slijmen, bedelen en stelen, om alleen maar aan iets te eten te komen bijvoorbeeld.

   We gaan de confrontaties liever uit de weg, lullen lekker met iedereen en alles mee en blijven dromen dat het allemaal wel goed komt. Zelfs onze voorman neemt die houding aan.

   Totdat de rekening op de mat valt, of het nu de geldelijke voor het klimaat is of de symbolische voor de beperking van VVMU, Sinterklaas vieren, ons veilig voelen en ga zo maar door.

   Nederland met echte Nederlanders is een prachtig, rijk land maar wordt momenteel bedreigt door de toelating van andersdenkenden, mensen die uit zijn op gewin, ik kan het ze niet kwalijk nemen, zou hetzelfde doen in hun positie. Wij kunnen dit niet toleren, we kunnen niet de ellende van de hele laneet op onze schouders nemen of laten nemen zoals de EU doet.

   Wat we berijkt hebben moeten we koesteren en beschermen en dat kan heel goed binnen onze gesloten grenzen. We zijn al het beste jongetje in de klas en moeten niet denken op wereldniveau enige impact te hebben. Daar is onze inbreng veel te gering en zitten ze al helemaal niet op ons commentaar te wachten!

   Het FVD lijkt zich bovenstaande te realiseren wanneer ik naar hun programma kijk. Alle anderen zijn hier bang voor, uitsluitend omdat men geen macht en/of het gezicht wil verliezen. Als je altijd binnen je netwerk blert dat je rasechte VVD-er bent kun je moeilijk gaan bekennen dat je ineens FVD stemt.

   De gewoonte maakt de mens, afwijken van de gewoonte geeft onprettig gevoel maar is af en toe nodig om met beide benen op de grond te blijven.

   Je laten meeslepen door een stelletje populisten zoals Rutte, Klaver en Jetten toont wel een heel groot gebrek aan eigen mening, inzicht en ruggengraat!

  4.   

   Rientje insinueert graag dat politici het fijn vinden dat er een aanslag wordt gepleegd om daar de sier mee te maken.
   Het zegt uiteraard echt iets over de zieke gedachtegang van Rientje die de aanslag in Utrecht misbruikt om zijn haat naar Baudet te ventileren..

 6.   

  Journalisten zijn tegenwoordig (verkapte) activisten met een vaak linkse agenda.

  De meeste journalisten ( of moet ik activisten zeggen) haten Baudet en Wilders. Dus worden zowel Baudet en Wilders gedemoniseerd door deze media.

  Hetzelfde zien we in de VS waar de gevestigde media Trump haten en hem 24 uur per dag demoniseren met maar een doel………..het ondermijnen van de agenda van Trump.

  1.   

   Journalisten mogen rechts extremisten bekritiseren, dat maakt ze geen activist.

  2.   

   @Ritter
   Tenenkrommende weemakende onzin. Van der Schot richt zijn pijlen op iedereen, ook op Rutte, Klaver, en anderen.
   Uiteraard komen de lange rechtse teentjes pas te voorschijn op het moment dat Schot Geert of Thierry op de korrel neemt. Waarmee is aangetoond dat hun aanhang goed is in uitdelen, maar begint te piepen als het aankomt op incasseren.
   Ik gebruik het woord niet graag, maar wat een stelletje losers, deze piepers.

   1.   

    Aldus spreekt, ‘de persoon’, die al zijn gehele leven zijn hand ophoudt en nog nooit van enige bijdrage aan de maatschappij, valt te betichten.

    1.   

     Hoe kom je daarbij, @Top?
     In algemenere zin: waarom herhaal je toch steeds deze beschuldigingen, zonder ze te aan te tonen? Waarom blijf je eigenlijk niet ontopic, zoals het hoort?

     1.   

      Omdat jij als een geboren asbak, bij mij ”te boek staat’. Je hebt nog nooit van je leven iets bijgedragen aan de maatschappij. Mijn zaken zaten/zitten nog steeds vol met losers zoals jij. Altijd het hoogste woord, maar nooit een verstandig woord. En verder ongezien de t………. voor je.
      Luitjes zoals jij, zijn zo voorspelbaar!

     2.   

      @Top
      Kom eens met bewijzen, lasterlijke wezel.
      Bovenal: geef eens antwoord op de vraag waarom je op de man én off-topic én bij herhaling je vuil hier spuit.

     3.   

      Lasterlijke Wezel? Ik dacht toch echt, dat je moeder daarmee getrouwd is.En verders ben je niet meer dan vullis. Ik heb onder mijn schoenen, meer iontelligentie zitten dan in je gehele familie. En ik ga zeker niert in op jouw flauwekul, ik hen er genoeg moeten serveren, die soms net zo dom waren als jij.

     4.   

      Staat genoteerd: Top is een lasterlijke wezel. Geen vent die staat voor wat hij zegt, maar een zielig mannetje dat onophoudelijk anderen beschuldigt van zaken die hij niet kan hard maken.
      Waarom, @Top? Waar ben je precies bang voor? Dit is niet de echte wereld, niemand kan je hier kwaad doen. Wat is dan je probleem?

     5.   

      Ik zou het voor Top willen opnemen, Beukman. De arme man heeft permanente jeuk aan zijn cornucootje en dat drukt het goede humeur. Hij is er bovendien van overtuigd geraakt dat dit ongerief door mensen zoals jij en wordt veroorzaakt. Ik snap wel dat je dan woedend bent.

     6.   

      Op zich sympathiek van je, @Rien. Maar ik blijf het nog even proberen met de dialoog, mede in de hoop om de persoon Top en zijn drijfveren iets beter te begrijpen.

   2.   

    Eens Beukman. Een cartoonist heeft alle vrijheid om iedereen op de hak te nemen. Dat is zijn taak. Dat de Baudet-aanhangers dat niet pruimen laat niet alleen een groot gebrek aan humor zien, maar inderdaad ook een slecht incasseringsvermogen.

    1.   

     Nee hoor, een columnist heeft helemaal niet alle vrijheid. En een cartoonist evenmin. Hij/zij moet zich voegen naar de mores van het medium waarvoor hij/zij schrijft of tekent.

     1.   

      Dat deed Bas van der Schot dus treffend: hij tekende zijn Baudet-cartoon voor de Volkskrant.

     2.   

      Peter van Oudshoorn, ga vooral zo door met zwelgen in je eigen gelijk. Een discussie opzetten met jou is zinloos, tabee verder.

     3.   

      Gekko, ik reageer ter zake doende op jouw reactie maar mijn antwoord zint jou blijkbaar niet. Weet je eigenlijk wel wat een discussie inhoudt?

      Overigens is het Peter Oudshoorn, zonder ‘van’. Lezen gaat je ook niet zo goed af.

    2.   

     @ Peter Oudshoorn en Beukman

     Het is wel zo dat de Volkskrant nooit zo een tekening zou accepteren als het een PVDA’er, GroenLinkers of D66’er zou bevatten met dezelfde strekking.

     1.   

      DeBruijn, dat is toch logisch: de Volkskrant is een linkse krant dus die ‘beschermt’ alles wat links is en valt alles aan wat rechts is. Dat is al zo oud als de weg naar Rome.

     2.   

      @DeBruijn
      1 minuut googelen haalde je stelling al onderuit.
      Overigens: so what?

    3.   

     Dan mag u mij de links geven over de prentjes van Rutte/Ollongren/Rosenmüller/Klaver dan wel op zo’n macabere manier te kijk worden gezet.
     De kogel kwam altijd nog vanuit links…

     Zo niet dan gewoon je gore demoniserende k*ttekop houden.

     1.   

      @Draak
      Ik had binnen 1 minuut een macaber plaatje over Asscher, en diverse kritische over Rutte.
      Linkjes worden hier niet doorgelaten. Zet je vooroordelen dus opzij, en ga zelf zoeken.

 7.   

  Wat denk je van een tekening van Thierry & Theo samen zweten in een sauna?
  Om samen hun volgende sensatie stunt te bespreken… Allemaal “hot air”.

  1.   

   je bent echt zielig trol, jammer dat DDS dit allemaal toelaat, even IP adressen checken en 75% van de reacties zijn van één en dezelfde persoon

   1.   

    Goh PMS
    Kun je niet tegen je verlies of zo
    Stem voor verandering stem PVV

    1.   

     Welk verlies bedoel je ?????

     1.   

      Nou dat je hier andere mensen de mond snoert misschien met je zielige geleuter over ip adressen checken
      Sodemieter ben je van de waakpolitie of zo?
      Ik dat dat je zo voor democratie was met je FvD
      Of is het toch Forum v Debielen dan?

     2.   

      Mevrouw Marieke van Rosmalen legt het er wel erg dik op.

 8.   

  Degene die zich werkelijk moet schamen is baudet. Je moet behoorlijk blind zijn wil je dat niet zien. Naast salafisten is nu ook extreem rechts een heel normale stroming geworden. Heerlijk gaat het in Nederland. 2 politici die over de rug van doden politiek bedrijven. Dezelfde taal als breivik en tarrant uitslaan, nog niet door links vertoond.

  Mijn voorspelling baudet wordt premier zal waarheid worden, daarmee zal de democratie begraven worden.

  1.   

   @Satty

   NVU is extreemrechts, FvD niet. Jaren terug had je nog die afscheiding van de Centrum Democraten, de CP’86, zij waren ook extreemrechts.

   In de FvD zitten ook mensen van allochtone komaf, dus dan valt extreemrechts en racisme af.

   Denk is eerder racistisch.

  2.   

   Zit je hoofddoekje weer te strak? “U” heeft blijkbaar de grenzeloze behoeften, om de hand die u voedt , als het even kan te bijten. Dan zal ik het eens gaan hebben over de incestpoel, waar u uit gekropen bent. Uit een cultuur, waar genitale verminkingen ‘Bon-Ton’ zijn. Waar afvalligheid, met de dood, als beloning wordt gefaciliteerd en als dat even kan zo gruwelijk als mogelijk. Waar u als vrouw niets maar dan ook helemaal niets te melden heeft, vraag dat maar aan uw moeder. Waar zelfs mannelijke kinderen meer in de pap te brokkelen hebben dan een volwassen vrouw. Ik ben er van overtuigd, dat jij en je hele familie, nog nooit iets positiefs heeft bijgedragen aan onze NEDERLANDSE samenleving. Dus ik zou voorzichtig zijn, met wat u hier denkt neer te moeten plempen. Niknok.

  3.   

   @ Satty

   U gaat vooruit, u geeft aan dat salafisme een probleem is. Dus u ziet zelf ook wel in dat er met islam iets niet in de haak is. Hulde voor uw inzicht.

  4.   

   ik denk dat ene Satty zich maar eens moet gaan schamen als we het daar over hebben.
   “2 politici die over de rug van doden politiek bedrijven. Dezelfde taal als breivik en tarrant uitslaan, nog niet door links vertoond.” Dit is gewoon walgelijk en totaal onwaar. waar u dat vandaan haalt…..of roeptoetert u ook maar wat?
   Nooit van Antifa gehoord? Gesteund door Jesse Klaver. Paul Rosemöllers achtergrond bij u bekend? Communisten, Radicalen! Paul aanhanger van de massamoordenaars Maozedong en Pol Pot? Verdiept u zich daar maar eens in!

  5.   

   @Satty. Ja, inderdaad zijn er vele kudde dieren, die exact zullen stemmen zoals hun vrienden en collega’s zullen doen. Want zij vrezen alleen te staan en hun vriendjes te verlezen. Maar er zijn ook vele anderen die veel sterker zijn, en durven hun mening door te geven. Gelukkig zijn de stemlokalen beschermd zodat niemand hoeft te zien waar
   je stem gaat.

   1.   

    Als jij nou eens weer terug gaat na canada dan zijn wij hier ook weer tevreden daaaaaaag

    1.   

     @dario. Bent u soms bang voor mij?

     1.   

      Bang …haha ja dat zal het zijn viool rammelen huppeldoos je kletst hier alleen maar onzin rechts gaat hier de dienst uitmaken als je sat niet zint huppeke terug van waar je kwam bey bey

  6.   

   Wat ben je ook een domme doos, je hebt blijkbaar geen flauw benul wat extreem rechts nu precies is. Naast dat je te pas en te onpas de term facisme verkeerd gebruikt.

   Soms is het beter gewoon te zwijgen, maar in jouw geval is het gewoon beter om nooit wat te zeggen. Aangezien er toch alleen maar onzin uitkomt.

   1.   

    @Bart. Wie bent u te beslissen wat “onzin is”? Wie bent u te zeggen wie volgens u
    onzin schrijft? Bent u een van de domme schappen van Thierry Baudet? Bent u een van de velen die werden gelokt door dezelfde preek van Thierry, terwijl Theo aan een tafel zat om nieuwe leden te lokken? U klinkt als een zeer bezeten man, die geen respect heeft voor andersdenkenden. Ik heb NOOIT over facisme geschreven!

  7.   

   Maak je niet druk jij zit toch in mombasa haha

 9.   

  Je zag ze gisteren allemaal balen dat Baudet niet op kwam dagen bij Pauw en Jinek.
  Verstandig dat hij daar weg bleef. Kunt je avond beter afsluiten dan je daar als links kanonnenvoer te laten gebruiken door het schijnheilige elite zooitje.
  Nu konden ze dus heel weinig dan wat wazige sneren geven en zuur kijken.

  1.   

   Ik denk inderdaad dat Baudet het niet aandurfde om te verschijnen. De man kan slecht tegen weerwoord.

   1.   

    slecht geïnformeerd en duidelijk weer lekker sneren. Baudet had al een afspraak met Hof/Hofcar. Bovendien had het totaal geen toegevoegde waarde., als hij er wel geweest zou zijn

   2.   

    Ik ervaar Baudet niet als een persoon die iets uit de weg gaat.
    Wel als iemand die verstandige keuzes maakt.
    Als Jinek in beeld komt, gaat mijn hand ook naar de afstandsbediening.
    Het heeft geen zin om bij zo’n voor ingenomen troela aan tafel te gaan.

 10.   

  Opvallend hoe de roep om politieke correctheid altijd weer opduikt op het moment dat de nepprofeten Geert of Thierry onder vuur worden genomen.
  In dit geval gaat men er ook nog eens klakkeloos van uit dat Baudet op zijn eigen doodskist ligt, terwijl zulks nergens uit blijkt.

  Wél onsmakelijk, onwaar, en wél ver over het randje, is Geerts recente opmerking dat Grapperhaus die moordenaar van een paar dagen geleden heeft vrijgelaten.
  Uiteraard hoor je daar niemand over.

  1.   

   Oh ja wel hoor, ik vond dat belachelijk. Was de schuld van de te slappe rechter. Sommige rechters zijn zo naief en slap en sturen veel te makkelijk mensen naar huis, terwijl het beroepscriminelen zijn.

   Maar zelfs al had hij wel vaetgezeten, dan had hij de aanslag gewoon op een later tijdstip kunnen doen.

   Toch denk ik dat er iets flink mis is in onze rechtsstaat, getuige dat Volkert van der G. Na 12 jaar vrij was. Had hij Wim Kok doodgeschoten of Ad Melkert, dan had hij zeker levenslang gekregen.

   1.   

    @DeBruijn
    Dat onze rechtsstaat voor verbetering vatbaar is, ben ik met je eens.

  2.   

   Wel grappig om te lezen, dat, ondanks jij nog niet een stuiver bezit om aan je reet te krabben, je het opneemt voor je onderdrukker en oplichter van alles waar het woord fatsoen van toepassing is. Wordt ook wel (zal ik ook eens duur doen) Stockholm syndroom genoemd. Zoek hulp! Onrendabele!
   Après nous, le déluge

  3.   

   In een normaal land zit een notoir recidivist met een kerfstok aan zeer ernstige delicten gewoon vast in plaats van dat hij volop kansen geniet zich opnieuw te kunnen gaan vergrijpen.

 11.   

  zieke geest

 12.   

  En zo heft dit pulpkrantje zich op den duur vanzelf op .

 13.   

  Ironisch
  Jullie FvD stemmers graven ook jullie eigen graf.
  Lulleke heeft een aantal weken geleden ook zelf gezegd dat hij Rutte aan een meerderheid wil houden.
  Stem met verstand stem PVV
  De enige partij die voor Ned is en een duidelijk standpunt heeft mbt de Islam
  Het werkelijke grote gevaar voor Ned

  1.   

   Ja Rien, nu is het wel duidelijk.

 14.   

  Het zegt natuurlijk alles over dit volksroeptoeter vodje en niks over heer Baudet. Maar kijk eens goed naar die cartoon. Wie ligt er in de kist? Rutte 3 vermoedelijk!

  1.   

   @Punt50 – scherp, heel scherp zelfs, heel goed gevonden!!! 10+

  2.   

   Punt50+

 15.   

  Aldus de hypocriete hetzevoerende DDS

  1.   

   De redacteur van DDS heeft meer fatsoen in zijn pink dan die van de Volkskrant in zijn hele donder.

   1.   

    @G
    Grapjas…

    1.   

     In ieder geval Leuker dan jij en daar is bitter weinig voor nodig!

     1.   

      Het sprookje van de moslims en de tolerante Nederlander…

      Ik ben moslim, ik woon in Marokko en ik ben zielig,
      Geen probleem, dan kom je toch naar Nederland,
      Ja maar ik heb geen geld,
      Geen probleem, dan geven we je toch een uitkering,
      Ja maar ik ben hier zo eenzaam,
      Geen probleem, dan laten we toch je vrouw overkomen,
      Ja maar ik mis mijn kinderen zo,
      Geen probleem, dan laten we toch je kinderen overkomen,
      Ja maar ik mis de rest van mijn familie ook,
      Geen probleem, dan laten we toch je nicht, je neef, je oom, je tante overkomen,
      Ja maar ik had altijd zo’n goed contact met mijn buren in Marokko,
      Geen probleem, dan laten we die toch ook hierheen komen,
      Ja maar die spreken geen Nederlands,
      Geen probleem, dan regelen we toch een cursus voor ze
      Ja maar dat kost geld,
      Geen probleem, dan maken we de cursus toch gratis,
      Ja maar ik heb daar eigenlijk helemaal geen zin in,
      Geen probleem, dan blijf je toch lekker thuis,
      Ja maar dan kan ik de folder van de Sociale Dienst niet lezen,
      Geen probleem, dan vertalen we hem toch in het Arabisch voor je,
      Ja maar de arts spreekt geen Marokkaans,
      Geen probleem, dan regelen we toch een tolk voor je,
      Ja maar de arts is een man en dat wil ik niet voor mijn vrouw,
      Geen probleem, dan regelen we toch voor een vrouwelijke arts voor je,
      Ja maar bij de gemeente wordt mijn vrouw door een man geholpen,
      Geen probleem, dan regelen we toch een apart loket voor haar,
      Ja maar ik wil geen afstand doen van mijn cultuur,
      Geen probleem, dan laten we de Minister toch helpen jouw cultuur te wortelen in Nederland,
      Ja maar ik ben niet tevreden met mijn huis,
      Geen probleem, dan knappen we je wijk toch op voor een paar miljard,
      Ja maar ik wil dat mijn kinderen worden opgevoed met de Koran,
      Geen probleem, dan bouwen we toch een Islamitische school voor ze,
      Ja maar kinderen zijn nog nooit in Mekka geweest,
      Geen probleem, dan gaan ze toch lekker met de hele school een week naar Mekka,
      Ja maar daar hebben we geen geld voor,
      Geen probleem, dan subsidiëren we dat toch voor ze,
      Ja maar het is zo ver lopen naar de moskee,
      Geen probleem, dan bouwen we er toch nog eentje om de hoek,
      Ja maar ik wil graag preken in het Arabisch horen,
      Geen probleem, dan vliegen we toch een paar haat-imams in,
      Ja maar mijn kinderen kunnen geen stageplaats krijgen,
      Geen probleem, dan regelen we toch stageplaatsen voor ze,
      Ja maar mijn kinderen kunnen geen werk vinden door hun hoofddoek,
      Geen probleem, dan helpen we ze toch aan een baan,
      Ja maar mijn kinderen willen een hoofddoek dragen in de sportschool,
      Geen probleem, dan regelen we dat toch voor je dat ze dat mogen,
      Ja maar ik wil dat mijn vrouw mannen geen hand geeft,
      Geen probleem, de Commissie Gelijke Behandeling komt wel met een onnavolgbaar vonnis,
      Ja maar ik voel mij gediscrimineerd,
      Geen probleem, dan zetten we toch een Meldpunt Discriminatie voor je op,
      Ja maar dat is weer zo’n gedoe als je analfabeet bent,
      Geen probleem, dan regelen we toch voorbedrukte formulieren voor je,
      Ja maar ik wil kunnen bidden op mijn werk,
      Geen probleem, dan zorgen we toch voor een aparte gebedsruimte op je werk,
      Ja maar mijn vrouw wil kunnen zwemmen in een boerkini,
      Geen probleem, dan verplichten we de zwembaden toch gewoon om dat goed te vinden,
      Ja maar er komen ook allemaal mannen zwemmen,
      Geen probleem, dan regelen we toch dat zij apart kan zwemmen,
      Ja maar die mannen willen naast haar zitten als ze naar het theater gaat,
      Geen probleem, dan regelen we toch dat ze helemaal vooraan kan zitten naast andere vrouwen,
      Ja maar ik wil niet dat jullie de Koran verbranden, want dan word ik heel erg boos,
      Geen probleem, dan laten we de Minister President toch wereldwijd door het stof kruipen,
      Ja maar ik wil mijn leerlingen wel kunnen leren dat Bijbels verbranden respect is,
      Geen probleem, dan kom je dat toch gewoon uitleggen bij Pauw en Witteman,
      Ja maar ik wil geen alcohol drinken,
      Geen probleem, dat hoeft niet hoor,
      Ja maar ik wil ook niet dat Jan Marijnissen alcohol drinkt,
      Geen probleem, dan drinkt Jan Marijnissen toch gewoon ook een glas water (de lul),
      Ja maar ik wil dat er geen kritiek wordt geleverd op mijn godsdienst,
      Geen probleem, dat regelt Hirsch Ballin wel even

     2.   

      Botkanker is nog leuker dan die kansloze

 16.   

  Hoeveel mensen hebben 2, 3, 4 of 5 accounts hier op DDS? Het lijkt er zelfs op dat sommigen met twee accounts tegen zichzelf praten.

  Is dit na te gaan?

  1.   

   @DeB
   Hahaha treffend voorbeeld is onze @Lugar.

   1.   

    De pot verwijt de ketel. Trol Kong wist niet hoe gauw ie moest reageren.

    1.   

     Had je hem ook door?

  2.   

   Ik ken er één met een consequent gebruikt dubbelaccount, maar ik ga niet zeggen wie dat is, want de huisregelementen verbieden forummers elkaar van dubbelaccounts te beschuldigen.

   Het is in elk geval niet Rien. Die heeft al maanden slechts een account. Van Rosmalen is gewoon een mevrouw die het elitaire bekakte D66-toontje van Baudet zat is. Ik begrijp haar wel.

   1.   

    Hoe kan Meriadoc Brandebok weten dat Rien Noppen al maanden ‘slechts een account’ heeft. Kan hij achter de coulissen kijken?

    En vanwaar zijn veronderstelling dat Van Rosmalen ‘gewoon een mevrouw’ is?

    Meriadoc maakt me razend nieuwsgierig.

    1.   

     Meriadoc gebruikt zijn gezonde verstand en spreekt ook de waarheid. Ik gebruik nooit meerdere accounts tegelijkertijd. Wat zou daar ook het nut van zijn?

     Ik heb vroeger wel andere nicknames gebruikt, zoals velen hier. De redactie van DDS heeft een onnavolgbaar beleid in het bannen van reaguurders.

 17.   

  Jammer, dat deze Bas van der Schot niet in die tram in Utrecht zat en als enige in een kist afgevoerd werd. Hij heeft het verdiend, de 3 slachtoffers zijn gedood dankzij mensen zoals Bas, want zij weten wat goed is voor Nederland. Kijk maar naar het resultaat.
  Het is juist die zogenaamde linkse elite die zichzelf verheven voelt boven het volk.
  Gezien zijn publicatie is deze man een nul.

 18.   

  En dan anderen tegen de morele meetlat leggen…
  Wat een foute krant.
  Sinds de socialisten het daar van de katholieken hebben overgenomen hebben ze de Pravda links ingehaald.
  Daar werken geen journalisten maar activistische antifa aanhangers.

 19.   

  Fred van der Winkel,
  Onthoud die naam !!
  Fred van der Winkel, de president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, noemt de vrijlating van Gökmen T. juridisch juist, maar “met de kennis van nu een nachtmerrie”.

  ONTSLAG wegens het in gevaar brengen van de Nederlandse samenleving !!!

  1.   

   Wij mogen er toch van uitgaan, dat rechters zich niet alleen verstoppen achter juridische correcte zaken, maar dat rechters er zijn ter bescherming van de maatschappij tegen criminelen die zich niet aan de wet houden.
   Het uitgangspunt moet altijd zijn het bescherming van de maatschappij en dan pas het beschermen van de crimineel. Iedereen, die er anders over denkt, heeft een steekje los en zou niet bezig moeten zijn in de rechtsspraak, want dan ben je niet geschikt.

   Ik neem aan dat de rechters die met de vrijlating ingestemd hebben ook de consequentie van hun handelen nemen. Ik ga ervan uit dat zij voldoende opgeleid zijn om leugenaars eruit te kunnen halen en zij hebben dit niet, maar verdachten gelooft op basis van reebruine ogen.

   Na zo’n blunder is er maar een oplossing, zij zijn niet geschikt om recht te spreken en moeten hun ontslag indienen.

 20.   

  Wanneer het onvermogen en de wanhoop toeslaan vervallen de linkse ratten willens en wetens in de reeds beproefde, misselijkmakende oude gewoontes. Einfach zum kotzen!

 21.   

  Hoopt de Volkertkrant op een Volkert 2.0?

  1.   

   Nee, idioot.

   1.   

    Denkt u even aan het huisreglement Quisling Noppes? Dank u.

    1.   

     Vond het geen smerige insinuatie, Roughwood?

     1.   

      Al zou ik dat vinden, dan geeft u dat nog geen vrijbrief om hier andersdenkenden direct voor idioot of sukkel uit te maken. En dat geldt overigens voor iedereen die hier een reactie achterlaat.

  2.   

   Het lijkt er op dat ze het die kant heen willen sturen. Is dat niet opruien van de bevolking en een strafbaar feit?

 22.   

  Onbegrijpenlijk dat dit toegelaten wordt, heeft niks met democratie te maken en ook niet met nieuws, ik ben van mening dat kranten en andere bladen die zulke onzin publiceren en dan maakt het niet uit over wie gewoon een maand geen blad meer mogen uitbrengen. Het is te gek voor woorden dat een krant deze onzin aan de mensen verkoopt

  1.   

   Klopt, cartoons zijn geen nieuws maar een commentaar op het nieuws.

 23.   

  Zodra het linkse tuig maar een stil vermoeden heeft dat een partij hoge ogen gooit omdat ze een ander mening hebben gaan ze beginnen met demoniseren.
  En op de meest vulgaire manier, dit is toch weerzinwekkend om hem zo af te schilderen.
  Links kan niet tegen z’n verlies en gaan dan over op de meest ordinaire smerige manier om zo iemand de grond in te boren, laag bij de grond noem je zoiets.

  1.   

   De dag is nog lang en ik denk dat de PVV en FvD voor een verrassing gaan zorgen

   1.   

    Dacht het nie als je pakweg 30 zetels moet verdelen tussen 2 partijen op Rechts.
    Slaan nog geen deuk in een pakje boter
    Die vuile droeftoeter van Forum voor Debielen heeft ervoor gezorgd dat Wilders niks meer kan
    Lekker slim hoor

   2.   

    “De dag is nog lang en ik denk dat de PVV en FvD voor een verrassing gaan zorgen.”

    Ik weet het wel zeker!

    #stemzeweg

    Stem Forum voor Democratie!

 24.   

  De Volkskrant heeft nog niet zo lang geleden ook een cartoon over Baudet geplaatst. Baudet met een pistool aan zijn hoofd. Het deert hem niet. Hij is nog steeds springlevend en dreigt de tweede partij van Nederland te worden. Een verrassende ontwikkeling.

 25.   

  Vrijdag in Nieuw Zeeland waren de lijken nog niet eens koud of heel moraalclaimend links ging vol op het orgel van andersdenkenden de toedracht in Christchurch in de schoenen te willen schuiven. Wie doen er nou aan politieke lijkenpikkerij. En mocht daarover dan een cartoon zijn gemaakt met Rob Jetten of Jesse Klaver afgebeeld, dan zou in de talkshows de wereld te klein zijn geweest.

 26.   

  3x fvd
  1x PVV
  1 x gl najaa de jongste is nog onder invloed van school zullen we maar zeggen

 27.   

  Slimme zet van de media
  Nou moet iedereen denken dat dit echt is terwijl het gewoon afgesproken is
  Zo van we maken lulleke effe zwart en dan hopen we dat iedereen juist massaal op hem gaan stemmen uit protest
  En zo zijn ze van Wilders af.
  Allemaal ingestudeerd
  Die GEDVER DERRIE en Trutte zijn 1 pot nat

 28.   

  Copy/paste Powned (en exact de reacties die ik in mijn omgeving hoor):

  Hoe anders waren de reacties na de aanslag in Christchurch. Nadat een extreemrechtse maniak tientallen moslims doodschoot in een moskee, wisten media in Nederland direct een zondebok aan te wijzen. Wilders en Baudet zouden een klimaat scheppen waarin dit soort geweld normaal is, schreef hoogleraar Leo Lucassen in NRC. Ook Europees PvdA-“Spitzenkandidat” Frans Timmermans noemde Baudet en Christchurch in één adem. Kennelijk mag je een aanslag alleen gebruiken voor politiek gewin wanneer je rechts ermee kunt raken, zelfs als die aanslag aan de andere kant van de wereld plaatsvond.

  Maar wanneer er een aanslag wordt gepleegd in het hart van ons land, mag dat zogenaamd geen onderwerp zijn van politiek debat. Waarom eigenlijk niet? We zeggen toch ook niet dat GroenLinks “misbruik maakt” van de opwarming van de aarde om extra zetels te winnen? We zeggen toch niet dat de SP “misbruik maakt” van misstanden in de zorg om politiek te scoren? En dan zou FVD opeens zijn mond moeten houden over de aanslag in Utrecht?

  De gevestigde partijen kunnen nog zo hard roepen dat het niet zo is, maar natuurlijk heeft een aanslag zoals in Utrecht alles te maken met het falende immigratie- en integratiebeleid dat onder drie kabinetten Rutte vrolijk is doorgegaan. Het heeft ook te maken met het feit dat Gökmen Tanis – volgens kennissen een “doorgesnoven gek” een paar weken geleden niet in voorarrest hoefde omdat hij had beloofd mee te werken aan een persoonlijkheidsonderzoek. Het is terecht dat Wilders en Baudet daar de aandacht op vestigen. Natuurlijk wil de classe politique – de VVD voorop – het hier liever niet over hebben. Dat betekent niet dat het opeens “onfatsoenlijk” zou zijn om het ter sprake te brengen.

  De kiezer heeft dat prima door. De kiezer trapt namelijk niet in de geveinsde verontwaardiging van de media. De kiezer doorziet de gespeelde boosheid van politici zoals Rob Jetten, die op emotionele toon beweerde dat hij “misselijk” werd van Baudets optreden na de aanslag. De hysterische reacties op Baudet hebben een averechts effect.

  1.   

   “(…) maar natuurlijk heeft een aanslag zoals in Utrecht alles te maken met het falende immigratie- en integratiebeleid dat onder drie kabinetten Rutte vrolijk is doorgegaan.”

   Hear, hear!

   1.   

    Het gejengel van de linkse kliek heeft in mijn omgeving in ieder geval kotsneigingen veroorzaakt over zoveel hypocrisie van het stelletje drammende verontwaardigde kleuters binnen het parlement. Het heeft averechts gewerkt omdat deze gespeelde emotie er zo dik op lag, electoraal gewin zien te behalen.
    Ik beoordeelde de tekening bij de allereerste blik overigens anders; Baudet die op de kist van het ten grave gedragen Kabinet ligt…

    1.   

     @RPML: +1

  2.   

   Populistisch rechts buitelde over een stukkie in het NRC en over deuitspraak van een politicus diep in Brussel, maar vond het volkomen acceptabel dat Baudet en Wilders de aanslag voor hun eigen agenda gebruikten (en ze vond het ook acceptabel dat Wilders gisteren glashard loog voor heel Nederland over dat Grapperhausde dader zou hebben vrijgelaten).

   Verder geen afkeurende reacties over die ranzige tweet van Geert waarin de islam in verband werd gebracht met de aanslag.

   Deze hypocrisie doet pijn aan je ogen.

   1.   

    @ Meriadoc Brandebok

    Dan zou ik alle reacties toch maar eens goed doorlezen, er waren wel degelijk mensen hier (inclusief ikzelf) die de tweet van Wilders afkeurden. Hetzelfde over Grappenhaus, zelfde verhaal.

    Dus aub niet iedereen over één kam scheren.

 29.   

  Na de moord op Fortuyn leeft nog steeds FvdGraaf ( onder bescherming Ned.Staat).
  Voorts zijn de opruiers tegen Fortuyn springlevend! T.w. Rosenmuller en Melkert.
  En de toen, zeer haatdragende Volkskrant, uitte zich fel tegen Fortuyn.
  Er wordt, hopelijk, toch niet een sfeer geschapen om Baudet hetzelfde te laten overkomen als Fortuyn?

  1.   

   Maak je toch niet zo dik om een kartoentje. In de Trouw staat er elke dag een. Het is trouwens V Volkert van de Graaf

 30.   

  Hèhè… alle graftakkenhumor ten spijt!

  FvD gaat winnen, en fors ook!

  Natuurlijk net even m’n stem uitgebracht.

  Ga stemmen en stem FvD!

  #stemzeweg

  (Jesse Klaver gaat namelijk ook stemmen)

 31.   

  Ik ben eens even in de geschiedenis van onze rechtsspraak en de acties van het OM van de laatste jaren gedoken.
  Het OM roept iedereen ter verantwoording, die al dan niet in opdracht zaken afwikkelden, die fataal afliepen.

  Militairen in Afganistan – Politieagenten tijdens arrestaties – Verkeerongelukken met dodelijke afloop en zo kunnen we er nog een paar opnoemen.

  Hoe zit het nu met het OM zelf, dat nagelaten heeft om bezwaar te maken tegen de vrijlating van T. of de rechters die op basis van reebruine ogen hem vrijgelaten hebben.
  Het zou toch niet meer dan redelijk zijn, dat deze mensen, die deze beslissingen genomen hebben, schuldig aan 3 moorden juridisch ter verantwoording geroepen worden en de cel ingaan als ze schuldig blijken te zijn.

 32.   

  D E M O N I S E R E N !!!

  Dat is wat ze doen in de hoop dat er weer een gek is die Baudet en Wilders voor hun raapschieten!

 33.   

  Dat tuig van de volkverlakkerijkrant demoniseren bepaalde partijen die ze niet aanstaan. De volkskrant staat mij ook niet meer aan, dus die krant massaal opzeggen is het beste.
  Deze afbeelding toont totaal geen respect voor het menselijk lichaam. Waarom zou je nog een abonnement nemen op zo’n onbeschofte krant, weg met de volksverlakkerijkrant.

 34.   

  Ja wat zal ik zeggen over die cartoonist: Dat je een gaatje in je hoofd hebt als je zulke zielige dingen doet.

 35.   

  Aangifte doen tegen de Volkskrant mensen en wat erachter zit. Kijken of zij hier strafbaar feit plegen. Checken het wetboek van strafrecht even……

 36.   

  Hoe ziek moet je zijn om deze ziekelijke cartoon te maken, ziekelijke elite kwal!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!