Walgelijke Geert Wilders gebruikt aanslag in Christchurch om islam weer een schop te geven

Ongelooflijk.

Als je wilt weten hoe zeer Geert Wilders geradicaliseerd is hoef je alleen maar even naar deze tweet van meneer te kijken:

Hij begint dus met het veroordelen van de vreselijke aanslag, uitgevoerd door een blanke Nazi, in Nieuw-Zeeland. Maar dan komt zijn échte boodschap (kijk maar: hij besteed daar significant meer woorden aan dan aan de veroordeling van het nazi-geweld): links en de islam zijn fout, fout, fout, een gevaar, en ga zo maar door. Dat hij daarmee deels de mening onderschrijft van de aanslagpleger — die feitelijk hetzelfde schreef in zijn absurde, megalomane, gestoorde manifest — is hem blijkbaar om het even.

Het zegt alles over Wilders en diens geestestoestand. De man kan alleen maar zeuren en klagen over, en afgeven óp de islam. Een ranzige nazi-terrorist pleegt een aanslag op onschuldige moskeegangers in Nieuw-Zeeland, en wat doet Geertje? Die gebruikt de gelegenheid maar wat graag om maar weer eens af te geven op ‘de islam.’ Het is triest, zielig, maar eigenlijk ook gewoon gevaarlijk.

Maar ja, dat mogen we blijkbaar niet zeggen over Geertje, want dan ‘demoniseren’ we hem zogenaamd. Het feit dat hij een hele religieuze bevolkingsgroep demoniseert zal zijn achterban daarbij een zorg zijn.

Nou, helaas, dat spel speel ik niet mee. Wilders is doorgeslagen — hij is compleet geradicaliseerd, hij kent geen schaamte meer, zegt dingen die een verstandig mens nooit zou zeggen, en bewijst totaal geen compassie te hebben met islamitische slachtoffers van nazi-terreur. Die arme mensen zijn doodgeschoten toen ze naar de moskee gingen — en Wilders geeft hen en hun religiegenoten in Nederland nog even een schop na.

Ga je schamen Geert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

139 reacties

 1. Henk-Jansen

  Helemaal mee eens, Michael. Er is geen woord van gelogen. Echter zullen de neonazi’s op dit forum wel weer op komen dagen om hun grote leider te verdedigen.

  1. sonar

   Henk Jansen dus als mensen het niet met jou eens zijn ,dan zijn neonazi s.
   En van M Galbak weten we dat hij anti Wilders is en pro islam is.
   Maar de Islam en de westerse cultuur gaan eenmaal niet samen.
   En jij bent gewoon een droeftoeter van links die een NSB mentaliteit bezit.

   1. nogmaals

    @sonar
    +++++++++

   2. Original NL

    Sonar ++++

   3. poldi

    ++++++

   4. Torenklok1871

    ++++++++++++

   5. Top

    En n u maar hopen, dat er geen familie of bekenden van het anti Wilders afval, in de tram hebben gezeten.

   6. Julian

    Uhmmm jij valt over neonazi.. En vervolgens zet je iedereen die kritiek op Wilders weg als links en NSB… Hypocriet 1e klas!

   7. Vliegenvanger

    @Sonar
    +1

  2. Siemien

   Uiteraard mag jij een mening hebben, de vraag is alleen is de definitie van jouw mening conform de realiteit? mijns inziens niet, ik ben van mening dat jij volledig van de pot bent gerukt om een aanslag als in Christchurch te misbruiken om je punt te drukken..

  3. Ritter

   Henk-Jansen

   Geert Wilders heeft gelijk zoals de feiten aantonen.

   Zo’n 200.000 christenen werden de afgelopen jaren vermoord door moslims in Midden-Oosten.

   In 2017 werden er nog 43 Koptische christenen in kerk door moslims neer gemaaid, maar nauwelijks enige reactie in het westen en vooral niet in de media.

   Nu schreeuwen deze media en politici moord en brand.

   Dus nogal een selectieve verontwaardiging van de politiek en media.

   1. Gekko

    Inderdaad, Ritter, de selectieve verontwaardiging is weer ten hemel schreiend.

    Vorige maand nog zijn bij 1 aanslag 50 christenen gedood in Nigeria. Door moslimmilities. in de MSM nergens een vermelding, geen burgemeesters die naar de kerken renden om daar hun mededogen met de christenen uit te spreken, geen deugende twitterberichten. Niets over te lezen, behalve in wat lokale kerkparochieblaadjes. Zelfs de zwaar christelijke dagbladen ND en RD zijn gestopt met hierover te berichten.

    In 10 jaar tijd zijn ruim 11.500 christenen gedood in Nigeria, ofwel 1150 per jaar, dat is ruim 3 per dag. Zijn we in het westen al zo afgestompt dat deze moordpartijen ons niks meer doen? En laten we alleen nog onze stem horen als er moslimslachtoffers zijn, Michael van de Galien?

   2. Peter Loosduinen

    Heer Ritter
    Inderdaad : SELECTIEVE verontwaardiging.

  4. Kleptomaantje

   Wilders heeft gewoon 100% gelijk met de twintowers en bataclan stonden de moslims te springen en te dansen en zeiden alle linkse deugrakkers in koor eigen schuld dikke bult in de media.
   Heeft het misschien iets te maken met dat michael van der Galiën een islamiet is?

   1. Step one

    Opdat wij nooit vergeten.

   2. Julian

    De moslims??????? Alle linkse deugrakkers???? Waar slaat dit op? Welke linkse deugrakkers? Graag voorbeelden!

  5. Gewoonomdathetkan

   Henk Jansen (sukkeltje).
   Dus jij vind iemand die op dit forum zit een neonazi ?.
   Een grote achterlijke oetlul ben jij !!!.

  6. Moh de pedo

   Zo is het, Marokkaanse of linkse Henk Jansen. Ik neem aan dat je suggereert dat de neo nazi’s hier staan te schreeuwen om deportaties, concentratiekampen en gaskamers. Ik ga ervan uit dat je superintelligent bent en met je enorme rijke inzichten altijd het gelijk aan je zijde hebt.

  7. Nuts

   Nazi is afkorting van National SoZialist..

   Oftewel, Hitler en zijn socialistische party stonden aan de linkerkant van het pilitiek spectrum…

 2. Benny

  Geen woord aan gelogen door geertje, hij veroordeeld de aanslag en blijft bij zijn standpunt over de islam. Wat is het probleem.? Mogen deze 2 dingen miet tegelijkertijd benoemd worden in een tweet? Dds heeft het hier mis.

  1. Step one

   En zo is het maar net. Geert Wilders is hier in dit artikel niet degene die zich dient te schamen.

 3. JohanD

  Een aanslag voor je politieke boodschap is echt laag. Maar nuance is wel dat Timmermans Wilders als oorzaak aangeeft en Wilders over een reactie spreekt. En blijft belachelijk dat we een politicus in Nederland moeten blijven beveiligen voor dergelijke aanslagen. Ik stem niet op hem maar sommige spreken weer van Neonazi’s.. bah.. ga die man met die Joodse vlag op de dam eens helpen want velen zijn vergeten wat neo nazi’s zijn!

 4. Step one

  De dader was een eco-fascist met bewondering voor communistisch China. Waarom lieg je daarover, Michael van der Galien? Wie is er nu walgelijk?

 5. Lugar

  Islam is inderdaad walgelijk, geen woord aan verdraaid.

  #stemzeweg

  1. Original NL

   Lugar..
   +++1000

  2. Erembee

   De Islam is in principe een vredeliefend geloof. Het zijn de extremisten – en de media – die de publieke opinie het tegengestelde doen denken.
   Dus waarom jij dit geloof walgelijk vindt, mag wel enige uitleg.
   P.s. Ik ben een geboren en getogen atheīst.

   1. Maurits Dekker

    Het is waanzin om te beweren dat de islam in principe vredelievend is.
    De uitvinder van de islam (Mohammed) wordt als lichtend voorbeeld gezien door de moslims, maar in werkelijkheid was hij een rovende, moordende en verkrachtende pedofiel die verantwoordelijk was voor het vermoorden van zeer vele onschuldige slachtoffers. Anderhalf miljard volgelingen heeft dit monster nog steeds. Van deze anderhalf miljard zijn honderdduizenden of meer bereid om in zijn voetsporen te treden en alle ongelovigen te vermoorden. We zien dit dagelijks in het ons beschikbaar gestelde en zwaar gecensureerde nieuws.
    Islam vredelievend? Je bent zwaar gestoord als je dit nog gelooft.

 6. Diederik van Walsum

  Klopt wat Wilders zegt dat de islam niet in onze samenleving hoort, temeer omdat net terug ben van dagelijkse boodschappen en 101 punten gezien heb wat dit bevestigd.
  Ik denk dat uitleg overbodig is.

  1. Lugar

   @Diederik: Klopt, ik kan ook geen enkele reden bedenken waarom islam wel in Nederland thuis hoort. Ik kan ook geen voordelen van islam bedenken of opnoemen. Vreemd want onze regering wil de islamisering van ons land niet tegengaan = toestaan.

   #stemzeweg

  2. Korporaal Monty

   Het meisje achter de kassa had een hoofddoekje en je zag hallal kip naast je karbonaadje.

  3. Jumping

   Ik denk er het mijne van.
   Kies de mening die bij je past.
   De oplossing voor Nederland is.
   PVV. FvD of 50+.

 7. Korporaal Monty

  Het vat niet te ontkennen dat Wilders en die walgelijk terrorist veel dezelfe denkbeelden hebben betreffende de islam.
  Beiden zien zichzelf ook als strijders tegen de islam.

  Alleen strijd de terrorist met wapens (wat Wilders veroordeeld) en Wilders met woorden en tekeningetjes.

  1. DeBruijn

   @Korporaal Monty

   Wilders is pas begonnen met zijn strijd na de vele aanslagen in de wereld.

   Oorzaak en gevolg. Waarmee ik niet zeg dat ik het met hem eens ben.

   1. Satty

    De bruijn
    Welke aanslagen heb jij het toch over mijn beste? Heb je enig idee van hoeveel Keniaanse moslims er vermoord zijn door het westen voor de 1e aanslag omdat zij zich niet wilden bekeren? Wilders en baudet zijn een drama voor de wereld, ze stoken de vuurtjes alleen maar op. Net als sommige jihadisten. Het is verschrikkelijk wat wilders allemaal zegt en hij vindt nog mensen die op hem stemmen. Wilders is een zeer gevaarlijk radicaal.

    1. TD

     Satty:
     Afrika boeit niet!!!Zijn met Europa bezig!
     _ _ _ _ _

    2. Esther

     Jullie interesseren ons niet…..loop ons dus niet in de weg…

  2. sjun

   Het valt niet te ontkennen dat Wilders geen aanslag pleegde en daar ook al niet toe opriep hoezeer moraalclaimers ook trachten een andere indruk te wekken.

 8. Meriadoc Brandebok

  Wilders spoort voor geen meter. In wezen staat elke religie haaks op de geseculariseerde samenleving, maar als er een aanval op een kerk, synagoge of boeddhatempel wordt gepleegd grijpet hij dat niet aan om de gelovigen te bashen. Hij gebruikt zijn eigen islamofobe agenda over de rug van de slachtoffers. Daarmee is hij even erg als de linksmensen die hem de aanslag verwijten, maar importanter isdat het bewijst dat hij ZIEK IN ZIJN HOOFD IS.

  1. B. Pascal

   de politiek is zonder schaamte geworden. het over en weer karaktermoord toepassen is een normale zaak geworden.

   het einder der democratie nadert.

   1. Meriadoc Brandebok

    Wilders pleegt inderdaad karaktermoord. Hij heeft al veel zieke moslimhatende uitspraken gedaan, zoals bijvoorbeeld dat Marcouch geen burgemeester mag worden, dat minder Marokkanen, of Arib aanvallen op haar geloof met betrekking tot de cartoonwedstrijd, de cartoonwedstrijd zelf, maar deze zieke uitspraak doet al zijn andere provocerende uitspraken abrupt verbleken.

    Steeds meer ben ik ervan overtuigd geraakt dat links al die tijd gelijk heeft gehad, dat deheer Wilders wél een racist is, dat hij wél discrimineert. Het is geen links labeltje meer, het is de bittere realiteit.

  2. Siemien

   Waar zijn de politici als er massaal christenen worden vermoord? er worden dan geen kerken bezocht, waar heeft Wilders ongelijk..

  3. Gekko

   Oh ja, Brandebok, spoort Wilders niet omdat hij deze aanslag aangrijpt om zijn eigen agenda te ‘promoten’? En hoe zit het dan met die burgemeesters (ook in mijn woonplaats) die om het hardst naar de moskee renden om hun ‘medeleven’ te getuigen? Of die voorop liepen in de demonstraties, om te laten zien hoe zeer zij deugen? En hoe zit het met al die politici die deze aanslag aangrijpen om politieke tegenstanders te bashen?

   De vraag is wie er hier echt ziek in zijn hoofd is.
   Ik weet het antwoord wel: ene Guus Geluk.

  4. sonar

   Brandhout zie mijn reactie op Henk-Jansen, die is voor jou ook van toepassing mentaliteit van een NSB er.

  5. Step one

   Grit is dat dr Islam niet past bij het geseculariseerde democratische Europa, want de Islam verwerpt de democratie. En de Islam kent geen wederkerigheid. Op de andere godsdiensten die je noemt is dat niet van toepassing. En uit hun naam worden ook geen aanslagen gepleegd. Uit naam van de Islam wel.

 9. B. Pascal

  Wilders heeft in deze gelijk en zegt niets raars.
  De islam moord elke maand 100 mensen uit in Nigeria. Wilders heeft gelijk, er is meer aandacht wanneer er 1x per 10 jaar een ‘’witte man’’ moslims dood dan wanneer een ‘’donkere’’ moslim christenen dood. De selectieve verontwaardiging is ten gunste van de islam. Wanneer een kerk in Egypte wordt opgeblazen dan is het één artikel nieuws, even in een uithoek bij de NOS.

  En de zaak in Nigeria krijgt al helemaal geen aandacht!
  • 27 januari – Op een markt in Chibok bliezen vier vrouwen zichzelf op, waarbij 13 doden en 30 gewonden vielen.

  • 30 januari – Bij een aanval door Boko Haram op de plaats Dalori vielen zeker 65 doden. Volgens berichten zijn mensen levend verbrand toen hun hutten door de terroristen in brand werden gestoken.

  • Enz.

 10. B. Pascal

  Wilders heeft in deze gelijk en zegt niets raars. De islam moord elke week 100 mensen uit in Nigeria. Hij heeft gelijk er is meer aandacht wanneer een ‘’witte man’’ moslims dood dan wanneer een ‘’donkere’’ moslim christenen dood. De selectieve verontwaardiging is ten gunste van de islam. Wanneer een kerk in Egypte wordt opgeblazen dan is het één artikel nieuws, even in een uithoek bij de NOS. En de zaak in Nigeria krijgt al helemaal geen aandacht!

  1. Korporaal Monty

   “Wilders heeft in deze gelijk en zegt niets raars. De islam moord elke week 100 mensen uit in Nigeria.”
   “En de zaak in Nigeria krijgt al helemaal geen aandacht!”

   Zelfs niet van Wilders De strijder tegen de islam.
   Waarom niet?

 11. ikweetwatikwil

  Ga je schamen Michael . We weten dat je een hekel hebt aan wilders. Maar wat je nu doet , is buiten proporties.

 12. Ritter

  Geert Wilders veroordeelt het geweld, zoals hij vaak heeft gedaan in het verleden.

  Maar Geert Wilders benoemt ook de feiten over de islam. Wat is daar mis mee?

  De islam is niet compatibel met onze westerse waarden/normen/levenswijze. Dat zeggen veel moslims zelf ook.

  Geert Wilders zegt ook: “Wel jammer dat linkse verontwaardiging altijd veel minder is bij aanslagen in de naam van Allah.”

  Dat is toch een feit.

  Twee weken geleden vermoordden radicale moslims 32 christenen in Nigeria en staken ze de kerk in brand.

  Kan iemand een reactie van dezelfde politici over deze terreur tegen christenen vinden?

  Die is er niet? Hoe kan dat nu?

  1. Lugar

   “Kan iemand een reactie van dezelfde politici over deze terreur tegen christenen vinden?
   Die is er niet? Hoe kan dat nu?”

   Omdat de regering (VVD, CDA, D66, CU), akkoord zijn met de islamisering van ons land. Dan bezoek je geen kerken wanneer er christenen zijn vermoord.

   1. Korporaal Monty

    “Dan bezoek je geen kerken wanneer er christenen zijn vermoord.”

    En wanneer heeft Wilders dit voor het laatst gedaan?

  2. Meriadoc Brandebok

   Wat Wilders zegt is drie keer onzin.

   De aanslagen in de Westerse wereld hebben directe impact op Europa. Daarom zullen politici deze aanslagen sneller veroordelen dan een aanslag in bijvoorbeeld Afrika of het Midden-Oosten, waar de aanslagen aan de orde van de dag zijn. Ook de Europeanen zullen zich de aanslagen dichter bij huis meer en sneller aantrekken dan die verder van huis. Dat “links” (wie dat in dit geval ook is, want volgens Wilders is zelfs de VVD links) minder verontwaardigd is op kerken dan die op moskeeën is bullshit. Denk alleen maar aan de woorden “we laten ons niet verdelen” etc etc.

   En verder is het gewoon ziek om in de nasleep van een aanslag op een geloofsgroep te zeggen dat diezelfde geloofsgroep niet thuishoort in Europa. En kom nou niet aan met “hij heeft het over de islam”, want de islam wordt beleden door moslims en daarmee criminaliseert hij een hele groep die zojuist doelwit werd van een aanslag. O ja, kom ook niet aan met dat gezeik over niet compatibel met de Westerse samenleving, want dat is geen enkele religie (uitgezonderd die van het vliegende spaghettimonster).

   1. Gekko

    De ouderlingen zijn kennelijk flink te keer gegaan gisteren. Wat een taal slaat die Guus vandaag uit.

   2. DeBruijn

    @ Meriadoc Brandebok

    Pas waren er diverse aanslagen door moslimterroristen in Australië. Daar hoorde ik anders niet over.

    Westerse wereld, Nieuw-Zeeland ligt verder weg dan Egypte, wel 2 a 3x zover.

    Syrië en Irak liggen nog dichterbij, toch nooit iemand een vlag half stof zien hangen om de genocide onder christenen en jezidi’s.

    Toch vind ik het wel selectief.

    (uitgezonderd die van het vliegende spaghettimonster).

    Onzin, net als alle anderen bent u zelf ook selectief.

    1. Meriadoc Brandebok

     DeBruijn, u ontkracht de bewering van Wilders dat links minder verontwaardigd is bij aanslagen door moslime*tremisten dan rechts dat is, omdat u aangeeft dat u “niemand” ernstig verontwaardigd zag zijn.

     Dank.

     1. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Wie hees er dan de vlag na de aanslagen in Egypte? Was er in Amsterdam een bijeenkomst? Is ooit de Davidster gehesen na alle scheldpartijen tegen Joden in Nederland?

      De regenboogvlag hangt na een hatelijke opmerking al in de top bij de gemeentehuizen, maar ondanks dat Joden in veel wijken hun keppeltje niet meer op durven doen en alle Joodse instellingen (inc kinderdagverblijf en bejaardenhuizen) allemaal beveiligd worden, nooit hijst iemand een Davidster.

      Ik zeg niet dat individuen niet aangeslagen zijn, maar toch over het algemeen is het erg selectief.

     2. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      maar u kunt mij punten niet ontkrachten, helaas. Ik wou dat u het kon, had ik me een stuk beter gevoeld.

      Wie kwam er voor Urk op na alle scheldpartijen? Urk wordt altijd afgezeken, ten onrechte. Als zoiets in Den Haag was gebeurd, had niemand gezegd dat zij heel Den Haag maar moesten laten verzuipen. Of dat het allemaal inteelt was of weet ik wat.

     3. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Ik bedoel dat we over het algemeen erg selectief zijn, niet perse links.

      Maar die scheldpartijen tegen christenen kwamen wel vaak van links, dat is helaas niet te ontkennen.

     4. Meriadoc Brandebok

      Debruijn, ik ben het met u eens, mensen zijn inderdaad over het algemeen erg selectief, maar aanslagen dichter bij huis hebben in de kern meer impact dan een aanslag ver weg. Ik denk dat bijna niemand volgende week meer diep terugdenkt aan de aanslag op de moskee, terwijl de aanslagen op Charlie Hebdo nog enkele dagen fors nadreunden, en bijna iedereen op social media je suis Charlie kleurde.

      Ik denk zelf dat het ligt aan de afstand, want een aanslag in Nigeria of Egypte raakt al vlug in de Westerse vergetelheid, terwijl een aanslag op Charlie Hebdo drie dagen lang breaking news is. Aanslagen diep in Afrika is voor veel mensen een ver van hun bed show, om het zo maar te zeggen.

   3. DeBruijn

    @ Meriadoc Brandebok

    Wel grappig Wilders mag niet zeggen dat islam niet past in Europa, dan wordt u boos. Maar u mag wel zeggen dat geen enkele religie in Europa past.

    Tja, daar is een woord voor.

    1. Meriadoc Brandebok

     DeBruijn, ik word er boos van dat Wilders zegt dat de islam niet in Nederland past als er vorige week een aanslag op moslims is geweest en dus in feite stelt dat de moslims, die het slachtoffer van de aanslag waren, niet in Europa thuishoren.

     Dáár word ik boos om.

     Wilders is ver gegaan, met zijn kopvoddentax, en zijn pogingen de benoeming van de islamitische te verhinderen, maar dit keer is hij te ver gegaan. De man is geradicaliseerd en zou het parlement uitgestuurd moeten worden.

     1. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Ik ben het ook niet eens met hem, maar uit linkse hoek worden al 40 – 50 jaar christenen in Nederland belachelijk gemaakt. Daar hoor ik nooit iemand over zeggen ‘dat kan niet’ of ‘dat gaat te ver’, dan horen zeggen ze alleen maar ‘moet kunnen’. Christenhonden was lange tijd een veel gebruikt woord door veel linkse mensen.

      Het zal je maar gezegd worden, maar toen nooit iemand die er iets van zei.

      Dus ik snap heel goed dat mensen het zat zijn die dubbele moraal.

     2. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Kijk maar wat de laatste weken weer over Urk gezegd wordt. Niemand komt voor hen op. Zegt iemand dat die incestueuze Urker allemaal mogen verzuipen.

      Niemand komt voor hen op, ook u niet.

      Dat bedoel ik, waarom wordt er zo met twee of drie maten gemeten in Nederland?

      Laat staan dat Wilders dat gezegd had of iemand over homo’s? Pek met veren hadden gelijk klaar gestaan.

     3. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Maar probeer eens iets te ontkrachten wat ik schreef?

     4. Meriadoc Brandebok

      DeBruijn, je vergelijkt appelen met peren.

      Vorige week is er een zware aanslag geweest op een moskee vol biddende moslims. Bij de aanslag wisten enkele Nieuw-Zeelanders ternauwernood te ontkomen. Ook is bij deze aanslag een driejarig kind omgekomen.

      In de nasleep van deze aanslag – waar veel mensen nog steeds veel verdriet van hebben, in elk geval de nabestaanden – begint Wilders met het aanvallen van het geloof van deze slachtoffers. Hij gebruikt een link om vervolgens te stellen dat de islam – en daarmee hun aanhangers – niet bij Nederland hoort.

      Waar het hier om gaat is de context en het moment waarin deheer Wilders zijn tweet publiceerde. Het gaat hier om mensen die aangevallen werden om juist datgene waar zij in geloofden. De afkeer van de islam was het motief waarmee de massamoordenaar zijn daad rechtvaardigde.

      Waarom kon Wilders zijn grote mond niet voor een keer houden? Waarom juist nu zijn kritiek op de islam spuien? Waarom niet later, als de schok van de aanslag was geluwd, volledig los van deze aanslag een nieuwe kritische kanttekening bij de islam plaatsen? Dat deed hij niet, omdat, en dat ben ik volledig met Michael eens, de man dusdanig is geradicaliseerd dat hij het spoor volledig bijster is.

      Urk is beslist een andere situatie. De columns en tweets over Urk werden niet gedaan in de context van een aanslag op Urkse christenen.

     5. DeBruijn

      @ Meriadoc Brandebok

      Ik vind ook dat Wilders veel te ver is gegaan, dus laten we dat even uit de wereld helpen. Ik vind het vreselijk wat er gebeurd is en snap niet waarom hij zich nou niet een keertje in kon houden. Laat staan dat je uitgeprocedeerd bent en Nederland moet verlaten, je kind wordt aangereden en mensen zeggen ‘heel vervelend, maar had je hier maar niet moeten komen’. Iets anders, maar zelfde botheid.

      Ik week inderdaad een beetje af, maar ik bedoel gewoon te zeggen dat bepaalde mensen selectief verontwaardigd zijn, zo stond ik pas met iemand te praten die zich zorgen maakte over de verruwing van de samenleving. Zij worden per ongeluk afgesneden (kan gebeuren toch?) en scheld die persoon zijn huid vol. En zo gaat het op veel gebied.

      Wat ik wilde zeggen is dat we allemaal op onze woorden moeten letten en voor iedereen op moeten komen die verdrukt worden, maar als wij iets zeggen, dan moeten we wel eerst de balk uit onze eigen oog halen, voordat we bij andere de splinter ontdekken.

      Veel mensen die nu zeggen hoe erg het is en Wilders veroordelen, die vinden het wel prima om anderen te beledigen. Dan moet je dat ook niet doen, daar doelde ik eigenlijk op. Ook het feit dat onze Joden zich niet meer veilig voelen, maar daar niemand zich echt druk om lijkt te maken. Daar wordt nooit eens een vlag voor gehesen, voor onze eigen landgenoten van Joodse komaf.

      Laten wij daar ook eens mee beginnen! Waarmee ik niet zeg dat de samenkomst van gisteren in Amsterdam overbodig was, allerminst.

      Hopelijk is het zo wat duidelijker.

     6. Meriadoc Brandebok

      DeBruijn, ik kan mij vollendig vinden in uw comment.

    2. Meriadoc Brandebok

     islamitische = islamitische burgemeester.

   4. Robert75

    Feiten blijven feiten. En het is nu eenmaal een feit dat islam en democratie niet samengaan. Dat is nu eenmaal een feit en dat feit veranderd niet omdat nu moslims doelwit waren van een aanslag. Of veranderd dat iets aan islam?

    Nee!

   5. DeBruijn

    @ Meriadoc Brandebok

    Het lukt me niet altijd om goed te reageren, had een erg slechte nacht gehad(ivm gezondheid). Dus vandaar het wel eens onsamenhangend is.

 13. Ritter

  Zo’n 200.000 christenen werden de afgelopen jaren vermoord door moslims in Midden-Oosten.

  In 2017 werden er nog 43 Koptische christenen in kerk door moslims neer gemaaid, maar nauwelijks enige reactie in het westen en vooral niet in de media.

  Nu schreeuwen deze media en politici moord en brand.

  Dus nogal een selectieve verontwaardiging van de politiek en media.

  1. Lugar

   @Ritter: Het is nóg erger!

   Halsema… Op woensdag 27 oktober 2010 pleitte zij voor de islamisering van Nederland door de regering te verzoeken dit niet tegen te gaan, de regering ging akkoord. Vandaag (18-03-2019) zegt ze in het AD dat ze één is met de islamitische bevolking.

   ad.nl/video/halsema-islamitische-bevolking-wij-zijn-een~p71644

 14. Duke

  Aldus islam-hoort-bij-Nederland-Michael van De Dagelijkse Joop.

 15. Peter Selie

  Dhr. Wilders heeft helemaal gelijk in deze, hij blijft bij zijn ingenomen standpunten over deze veroveringsideologie die de religie van de vrede wordt genoemd, wat uiteraard door de westerse leiders wordt gepropageerd, de letterlijke betekenis van islam = onderwerping. Nog een substantieel feit is dat niet alle moslims terroristen zijn maar elke terrorist is wel een moslim, behalve deze op CIA leest geschoeide false flag operatie in Nieuw Zeeland, waar géén bloederige beelden naar buiten kwamen zoals bij de Bataclan aanslag waar de slachtoffers op een verschrikkelijke manier werden gemarteld. Het manifest van de vermoedelijke aanslagpleger was vóór de aanslag bekend bij de linkse premier, die naderhand geheel conform de democratische waarden getooid was met een hijab het misogyne onderdrukkingssymbool van de religie van de vrede. Nog wat anders ik gun elke links doorgedraaide moslimknuffelaar de sharia.

 16. santiago

  Michael. Als je onderbuik site-je in stand wil houden moet je toch beter je best doen. Mensen zijn niet helemaal achterlijk al denk jij van wel.

 17. biggeorge

  Er zit wel een kern van waarheid in de uitspraak van Wilders. De Islam is een geloof van geweld haat en onverdraagzaamheid. Linkse mensen zijn bang en onderdanig aan de Islam .

 18. Eric 1

  Heeft Wilders wel groot gelijk

 19. Adriaan

  Walgelijk artikeltje.

 20. ikweetwatikwil

  Henk-Jansen
  We hoeven Wilders niet te verdedigen dat kan hij zelf wel. Wat wij doen is de waarheid verdedigen. Dat Michael een loopje neemt met de waarheid is duidelijk. En dat alleen om zijn punt te maken. Wie hier het drama in Nieuw Zeeland misbruikt is ook duidelijk. Dat is Michael. Bah.

  1. Peter Loosduinen

   Mee eens !!
   Wilders heeft gelijk : Feit blijft dat ideologie islam en vrijheid niet samengaan en de islam niet bij onze samenleving hoort.
   Typisch is dat we niets van alle huilebalken horen als CHRISTENEN worden vermoord in Nigeria.

   1. Satty

    Jammer dat ik jou niet hoor om de aanslagen in mombasa te vermelden. Wat een achterbaks petertje ben jij om nu ineens Nigeria erbij te halen. De mensen in Nigeria interesseren jou niets, was dat wel zo dan zou je eisen dat de handel met de Nigeriaanse regering werd gestopt. Dan zou je het gedachtegoed van boko haraam kennen namelijk en al shabaab. Wat een walgelijke reactie dit. Bah bah bah bah bah. Echt een smerige reactie die alleen bij pvv tuig opkomt om te scoren. BAH BAH BAH BAH BAH.

    1. TD

     Satty:
     Afrika? nee dank je!

     _ _ _ _ _ _

     1. Satty

      Slimpie lekker die minnetjes. Ga daar mee door, hoef ik niemand het bevel te geven wat ik getatoeëerd heb. Yeah man. Lastig he de waarheid te lezen.

    2. Siemien

     Waar horen wij jouw over Nederland Satty? hè, precies helemaal nergens behalve als het gaat over het schofferen ervan en je zielige verhaaltje doen over hoe goed wij het hebben en in Afrika niet..

 21. Vabis

  Mensen trap er niet in, dit soort artikelen worden op DDS geschreven om click-baits te genereren!

 22. janszm

  Vd Galien hij moet jou ook maar een schop geven. Je gaat die “jalta” meneer achter na.
  In de afgelopen maand zijn bijna 900 niet moslims omgebracht door moslims. GecondoleerdWat heeft u daarover geschreven?

 23. Veteraan

  Wat een onzin stuk. Op maandag een beetje verward misschien ?
  Slaat een beetje door met je verhaal Michael.
  Wilders benoemt het probleem zoals hij al vele jaren doet en is daarin zuiver.
  En dat het oorlog is weten we al lang.

 24. Rien Noppen

  Schaamte is geen emotie waar Wilders ervaring mee heeft.

  1. sonar

   Noppes als jij moet schamen voor al die aantijgingen die jij plaatst ,dan heet dat doodschamen.

 25. Tante Sidonia

  Waar zijn de reacties van de Moslim-knuffelaars?
  Wilders zegt het juiste: duidelijk en helder!
  Michael van der Galien; feitelijk een “vals” stukje. Dit soort schrijven is gelijk aan “de correcte verwoestende” Gutmenschen! Altijd half waar!

 26. Peter Loosduinen

  Feit blijft dat ideologie islam en vrijheid niet samengaan en de islam niet bij onze samenleving hoort.
  Punt uit !

 27. Original NL

  Geert hoeft zich nergens voor te schamen…zijn stelling blijft overeind!!
  #stemzeweg!!

 28. Suidland

  Geert heeft gelijk. Islam is gif, willen we niet!

  1. Original NL

   Precies suidland…!! Opzouten met dat mohammed gelul!

 29. Peter Loosduinen

  Senator Nieuw-Zeeland: “Ook al zijn de slachtoffers vandaag moslims, normaal gesproken zijn ze de daders”

 30. Jantje

  1. De aanslag is gepleegd door een linkse activist.
  2. Het aantal slachtoffers op conto van de islam, door aanslagen, DIT jaar alleen al is meer dan 2000. kijk maar bij de thereligionofpeace

  Er is duidelijk sprake van selectieve verontwaardiging.
  Wilders heeft 100% gelijk met zijn tweet.

 31. Step one

  Nog even een demografisch weetje over Nieuw-Zeeland:

  [url]https://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuw-Zeeland#Religie[/url]

  [blockquote]Op het moment van de aanslagen in Christchurch op 15 maart 2019 bedroeg het aantal moslims in Nieuw-Zeeland ruim 46.000, ongeveer 1 procent van bevolking. In 1990 waren het er slechts 6000, voornamelijk islamitische mijnwerkers, afkomstig uit China. In de jaren ’90 verachtvoudigde dit aantal met de opvang van migranten uit o.a. Irak, Afghanistan, Somalië en Indonesië.[11].[/blockquote]

  En inmiddels is dat dus, zoals gebruikelijk, doende zich bij de konijnen af te vermenigvuldigen.

  1. Original NL

   Quote…En inmiddels is dat dus, zoals gebruikelijk, doende zich bij de konijnen af te vermenigvuldigen……..
   Gadverdamme daar kan je straks dus ook niet meer naartoe.

   1. Vit

    Zelfs in Hammerfest in het uiterste noorden van Noorwegen is een moskee ‘Al Hidaya’, ik vraag me elke keer weer af als ik daar ben wat dat woestijnvolk daar te zoeken heeft bij de poolcirkel.

    Vluchten kan niet meer.

 32. ikweetwatikwil

  Stel de islam hoort hier thuis. Waarom dan in winkels , gewone Nederlandse winkels,
  halal verkoop. moslims die zo duidelijk moslim zijn, dat je je waant in een islamitisch land. Een moslim partij in de 2de kamer . Een partij die een verlengstuk is van Erdogan. Een Halsema die roept , wij zijn één. Hoe komt het mens er bij. Waarom op universiteiten aparte gebedshokjes om 5 keer op een dag te kunnen bidden. De islam hoort hier niet. Hun cultuur is niet verenigbaar met die van ons. En laten we ons zelf niet voor de gek houden . Komt alleen maar ellende van.

 33. Esther

  Wilders heeft gewoon gelijk……Het is altijd wat met dat probeem-volk…..
  Het valt mij op dat de mensen uit zuid-oost Azië zoals Vietnamezen, Koreanen, Indonesiërs het allemaal wel goed doen in Nederland….
  Maar ja, die mensen zijn ook hoog intelligent, hooggeschoold en hebben een dosis kennis…..niet te vergelijken met de Afrikanen in Nederland….

  1. santiago

   Esther. Laat ze maar lullen. Wilders wordt steeds sterker en hij heeft bewezen dat hij kan wachten. Kan nog een paar jaar duren, maar als straks het FvD ontmaskerd is, gaat Wilders wel een keer naar de 50 zetels. Mensen zullen toch ooit wel wijzer worden.

   1. Esther

    @santiago

    ++++

 34. TD

  Wilders heeft 100% gelijk,de linkse idioten in Nederland hebben géén idee wat er aan de hand is!

 35. poldi

  Geert Wilders heeft groot gelijk.
  Zijn mening “Wel jammer dat linkse verontwaardiging altijd veel minder is bij aanslagen in de naam van Allah. Feit blijft dat ideologie islam en vrijheid niet samengaan en de islam niet bij onze samenleving hoort.”
  is een keihard feit en daar valt niets aan af te dingen.

 36. Step one

  Schietpartij in Utrecht bij het 24 Oktoberplein. Met lijken. Politie sluit terroristisch motief niet uit.

  Getuigen in overvloed. Wel iets bekend over een rode auto, maar nog niets over een signalement. Nou wordt er wel eens vaker een bepaald signalement verzwegen…

  1. poldi

   Signalement:

   Verwarde man met een te hoge suikerspiegel.

 37. werikke

  Ik vind vreemd dat als je tegen een bepaald geloof bent (islam) dat je dan gek zou zijn gedemoniseerd mag worden zelfs vermoord puur omdat je tegen bent. Zou het ook zo zijn dat als je tegen de christenen bent , je dan ook zo wordt behandeld. Al die mensen die zo voorop lopen met dat je in Nederland nog een eigen mening mag hebben is selectief. Idem de woorden je moet jezelf blijven heeft geen enkele waarde meer en
  meestal worden haatberichten verspreidt door mensen die vooral promoten dat je in hier vrije mening mag hebben maar dan hebben ze het over hun mening. Toch iets met hypocriet zijn .

  1. sonar

   Werikke +++++++++

 38. Vrijedenkert

  Of je het nu eens bent met Geert Wilders of niet, de wet op Blasfemie is in 2014 afgeschaft in Nederland en is het dus in principe toegestaan dat men kritiek mag leveren op religie ook het bespotten en beschimpen van religie is toegestaan.
  Wel zijn er algemene regels, bij smaad en laster kunnen burgers en religieuze instellingen naar de rechter stappen.
  Gelijk weer vol op het anti-Islam orgel door Wilders direct na deze aanslag is naar mijn idee onsmakelijk en niet verstandig maar niet verboden…
  Daar tegenover wereldwijd vele Moslim-gemeenschappen, organisaties en Islamitische landen direct na de aanslag ook vol op het orgel richting het westen door het westen af te schilderen als discrimnerend en Islamofobisch richting Islam terwijl men in het algemeen in het democratische westen hun religie ongehinderd kan belijden tegenover veel Molimlanden.

  Ondanks dat Blasfemie bij wet is is toegestaan zullen orthodoxe salafitische molims kritiek richting en ook het bespotten van de Islam en profeet nooit accepteren of toestaan. Ook het kritiek leveren richting Islam middels demonstreren in de buurt of bij bij een gebedshuis zal men nooit accepteren of toestaan en zelfs verhinderen.
  Een tekenwedstrijd organiseren over de profeet hoe achterlijk en onzinnig ook wat volgens de wet gewoon mag is in dit land niet mogelijk, ook kritiek richting Islam en profeet wordt door vele vrome moslims direct bestempeld als belediging en discriminatie!
  Het liefst zou men de wet of Blasfemie per direct weer invoeren met harde santies.

 39. Hein

  Wilders heeft 100% gelijk. Michale van der Gallemiezen is met zijn feitelijke onjuistheden over en bashen van Wilders en de PVV een schande voor De Dagelijkse Standaard. Michael van der Gallemiezen produceert nep-nieuws.

 40. C.A.Barstow

  Het demoniseren van Geert Wilders gaat dus ook gewoon door, precies zoals er met Pim Fortuyn gedaan is, en deze heeft het met de dood moeten bekopen!
  Wilders heeft gewoon gelijk, net zo min als dat het Nazisme in Nederland thuis hoort,
  beter gezegd niet in een westerse democratie thuis hoort, hoort de islam hier ook niet thuis, je kunt beide ideologieën wat dat betreft in één adem noemen.
  Deze ideologie staat volkomen haaks op onze cultuur, normen en waarden het is, ondanks wat het linkse geteisem ons allemaal probeert door de strot de duwen, een vrouwonvriendelijke, onmenselijke, moorddadige, antisemitische, middeleeuwse ideologie, precies wat het Nationaal Socialisme van Hitler ook was.

  Vecht tegen het linkse ratten leger die ons deze ideologie probeert door de strot te duwen.

  Stem tegen de islamisering van ons land,
  Stem tegen de elite partijen die ons land willen overspoelen met deze volkomen achterlijke ideologie,

  STEM FVD of PVV!!!

 41. AS210854

  Was het niet DENK die Geert en Baudet de schuld van de de aanslagen gaven. WEL HET HELE VERHAAL AUB.

 42. Rien Noppen

  Trump heeft weer de grootst mogelijk moeite om zich van extreem-rechts te distantiëren.

  Nu:

  “De extreemrechtse terrorist plaatste voor het bloedbad een tientallen pagina’s tellend manifest online waarin hij onder meer Trump prees als “een symbool van de vernieuwde witte identiteit en ons gezamenlijke doel”.

  Trump plaatste na de aanslagen wel een bericht op Twitter waarin hij zei mee te leven met de slachtoffers. Maar in de twee dagen daarna deed hij weer diverse uitspraken die door critici als sterk anti-islamitisch werden geïnterpreteerd.

  ‘White supremacism is geen groot probleem’

  Zo stelde de president in een interview dat het met het zogenoemde white supremacism wel meevalt. “Ik zie dat niet als een groot probleem”, zei hij. “Het is maar een klein groepje mensen.” “

  1. HEM

   En na vandaag kunnen we alleen maar zeggen: Geert Wilders heeft al jaren gelijk!
   Dus weet wat je stemt a.s. woensdag.

  2. DeBruijn

   @ Rien Noppen

   Ik weet niet hoe hij het bedoeld, maar qua aantallen kan het natuurlijk meevallen ivm andere problemen. Denk bijvoorbeeld aan criminaliteit en de geweldsgolf in veel steden in de VS, denk aan de doden door Ox.ycodon en verdovende middelen (zijn er honderdduizenden in totaal)

   Sinds de aanslagen zijn er ook al richting de 100.000 mensen aan honger gestorven, waaronder 1/3 of meer kinderen. Dus in aantallen zijn er inderdaad ergere dingen. Maar als slachtoffer van de aanslagen koop je er niets voor met die info.

   Ik weet niet of Trump het zo bedoelde, maar nogmaals qua aantallen kan het meevallen ivm andere problemen.

 43. nienke

  We moeten nu natuurlijk allemaal huilen en begrip tonen.
  Vergeet nooit het dansende volk bij het horen dat de Twintouwers in brand stond.
  Hoeveel aanslagen zijn er al door de moslims begaan en nu is er 1 aanslag door een blanke man gedaan en heel Europa staat op z’n achterste poten.
  Geen 1 aanslag is goed te keuren, geweld is natuurlijk altijd fout.
  Waar het mij omgaat is dat als je het gaat vergelijken met de aanslagen die de moslims op hun geweten hebben dit de eerste keer is dat moslims worden aangevallen door een blanke man.

  1. Rosasolis

   @ nienke. Alle aanslagen zijn verschrikkelijk, ongeacht wie de dader is, en welke groep mensen zijn aangevallen. Vandaag is er een tram om Utrecht aangevallen. Terwijl ik dit schrijf, moeten de bewoners in verschillen wijken binnen blijven. Mensen worden steeds banger, overal in steden en dorpen. Daarom is het belangrijk dat er meer gedaan wordt voor vrede, in plaats van haat. Iedereen is bewust van al de aanslagen van radicale moslims, maar er moet oplossingen gevonden worden om te proberen hen te leiden naar een vreedzame samenleving, en de toekomst van onze planeet. Terwijl moet er veel meer politie in steden en dorpen komen.

 44. Kees

  Misschien jammer dat Wilders vandaag toch weer gelijk krijgt.

 45. sjun

  Ik haal het er niet uit. De man heeft gelijk dat hij de bestaande hypocrisie aankaart.

 46. Kees

  Jammer, maar de Stemwijzer komt dit jaar uit Utrecht.

 47. Punt50

  De teneur van dit stukje proza is dus dat GW dus wel een geradicaliseerde nazi moet zijn…? Wat een bullshit zeg. Schrijver MvdG, ga snel je mond spelen met zeep.

 48. Rosasolis

  Ik twijfel aan de geestelijke toestand van G. Wilders. Gisteren heeft hij verklaard tegen
  het aanslag in Christchurch te zijn, en wat sympathie getoond. Verrast waren wij, want Geert heeft nooit respect voor moslims gehad. Dus zijn wij nogal verbaast dat wij vandaag de oude, bekende Geert alweer krijgen. Misschien wordt hij langzaam onstabiel,
  vergeetachtig, of dement. Een goede politicus veranderd niet zijn/haar mening van de ene dag naar de andere. Je blijft altijd met je principes. En nooit een andere kleur tonen, om meer stemmen te krijgen.

 49. Niet L niet R

  Ik ga er nog steeds vanuit, dat DDS een opjectieve site is?
  Ik ben het in vele gevallen niet eens met bepaalde uitspraken van Dhr.Wilders!
  Maar ik vergeet ook niet dat hij al jaren zwaar beveiligd is, omdat hij zijn mening over de radicale moslim niet kan verkondigen.
  Nederland is reeds overspoeld met tienduizenden moslimse gelukzoekers, en dat geeft problemen!
  Het westen moet er zorg voor dragen, speciaal rijke families die in het verleden die landen hebben leeg geroofd, om die mensen aldaar te helpen om een goed bestaan op te bouwen!
  Geen een religie mag aanzetten tot haat, ook de moslims niet!

 50. H.Vaes

  Lekker Wilders demoniseren………word je er ook geil van beste van Galien?

 51. jorisxl

  De linkse elite weten telkens weer de schuld in de schoenen te schuiven van de gewone normaal denkende jullie zijn de grootste schuldige.

 52. Heras

  Helemaal mee eens. Je hoort ze niet als er christenen vermoord zijn of anders gelovigen. Daarom vind ik naar Wilders smakeloos.

 53. Heras

  Naar Wilders wijzen, smakeloos

 54. Politiek Profeet

  Ongelooflijk MvdG, dat nu weer Wilders gelijk had en heeft door de islam als terroristische ideologie te betitelen.
  Utrecht was niet de eerste aanslag, vergeet die aanslag in Amsterdam niet waar de deugmensen steeds beweerden dat het een verward persoon was e.d. achterlijke benamingen.
  Net voor de verkiezingen………daggggg deugmenspartijtjes en wanna bee journaille……

 55. shidaian

  wellicht niet het juiste moment was dat van Wilders om dit punt te maken maar het is wel waar dat er toen er 120 Christenen in de pan gehakt werden door moslimextremisten in Nigeria en op de Filippijnen er totaal geen ophef over gemaakt werd. Laat staan dat er een samenkomst georganiseerd werd en de burgemeester naar de kerk ging om te praten met pastoor en/of dominee. Als u dit niet inziet hr van der Galien dan twijfel ik ten sterkste aan uw functioneren als hoofdredacteur.

 56. Raveltje

  Geert houdt het behoorlijk netjes in zijn tweet
  Maar misschien is Machiel wel aangesproken dát hij
  zo moet reageren.

 57. Paul

  Ens kijken of deze door de ballotagecommisie komt:

  Christchurch manifestatie op de dam. Dat is toch vanwege die 120 christenen die zijn afgeslacht in Afrika? Toch? Of mogen we dat niet weten?

  .
  https://www.thegatewaypundit.com/2019/03/icymi-120-christians-slaughtered-by-muslim-herders-in-nigeria-media-silent/

 58. Gallus

  Is dit een grap?
  Standpunt Wilders is simpel; tegen geweld tegen wie dan ook!
  Is dat ingewkkeld?

 59. Bap

  Wilders is niet mijn grote leider.

  Maar rechts gerelateerde misdrijven krijgen wel aanzienlijk meer aandacht in de media wereldwijd dan links terreur.
  En links terreur is er meer dan rechts.

  Maar laten we verder stil staan wat er vandaag gebeurd is.
  Dat is belangrijker dan politiek.

 60. Jacco

  Van elk geloof krijg je oorlog maar de islam ten top

 61. comfortzones

  Oei oei Mike, mijns inziens begrijp je de tweet van Wilders niet.
  Wat Wilders bedoelt is dat we niet moeten gaan knuffelen met de islam vanwege de aanslag in Christchurch, omdat de islam een intolerant alsook een militant geloof blijft en daardoor gevaarlijk (ondanks de vele gematigde moslims). Dat Wilders in zijn tweet meer schrijft hierover dan over zijn afschuw over de aanslag in Christchurch is omdat hij dit wilt onderstrepen, niet ondat hij daardoor de aanslag in Christchurch minder afschuwwekkend vindt. Wel blijven opletten 😉

 62. Willem Bever

  Wie maakt hier nu stemmingmakerij

 63. PMG

  @Mike – Wilders heeft gewoon gelijk, de man weet echt wel waarover hij het heeft en doet zijn mond open. Gek hè als je zelf continue zwaar beveiligd moet worden vanwege de bedreigingen uit de bekende hoek!

  Grapper-dinges is verantwoordelijk voor die beveiliging en gezien de regelmatige fok-ups had die kale allang op moeten stappen!

  Het feit dat je compleet geen notie hebt waar de islam voor staat laat zien dat je beter op andere onderwerpen kan richten, je doet zelf precies wat de rest doet: demoniseren! en vroeg of laat gaat dat je opbreken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.