Wilders lanceert campagne voor Europese Verkiezingen: ‘Geen superstaat: dus NEXIT, NEXIT, NEXIT!’

Vers na de verkiezingsnederlaag in de Eerste Kamer trekt de PVV-karavaan ongestoord verder. Op naar de volgende bestemming: de Europese Parlementsverkiezingen 2019. Qua invulling haalt Wilders een bekend thema tevoorschijn: de zogenaamde Nexit.

Je kan Wilders geen politieke lef ontzeggen. Terwijl aan de overzijde van de Noordzee de Brexit verandert in de grootste politieke shitstorm die we in lange, lange tijd hebben meegemaakt denkt PVV-voorman Geert Wilders dat het een uitmuntend idee is om ons in Nederland dezelfde soort taferelen aan te doen. Wilders wil naast de chaos van de Brexit ook nog eens de wanorde van een Nexit aanrichten, zo kondigde hij gisteravond aan op Twitter.

Of dit ook meteen z’n verkiezingsprogramma is, vertelde hij niet, maar wel gaf de leider van de tanende oppositiepartij een lijstje met acht punten waarin hij z’n prioriteiten voor de EU aangaf. Minder geld naar Brussel, weer trots zijn op Nederland, de islam ‘stoppen’ (wat dat ook moge behelsen), geen uitkeringen naar Oost-Europa, gesloten grenzen, een vrijheid van meningsuiting (die overigens allang bestaat), en tenslotte moet de Europese Superstaat verdwijnen en Nederland weer “van ons” worden, aldus Wilders op Twitter.

Een weinig verrassend lijstje, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Als politicus moet je gewoon iets willen bereiken dat werkt, en dat is natuurlijk precies waar de schoen wringt. Een uittrede uit de EU? Dat is geblaat uit een feitenvrij utopia. De Britten tonen nu aan dat dat helemaal niet kan zonder je land voor een half decennium op stelten te zetten, en daarbij moet je ook nog ontelbare miljarden euro’s, duizenden banen en je hele politieke stelsel opofferen.

No thanks, Geert Wilders. De Brusselse moloch is niet mijn vriend, maar de Nexit is echt niet de juiste oplossing. Radicale hervorming is misschien lastiger, maar toch echt de enige manier. En het allerergste? Dat weet ome Geert vermoedelijk heus ook wel. Maar dealen in simpele, niet werkende oplossingen is nu eenmaal zijn handelsmerk, dus hij zegt het lekker toch.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

137 reacties

 1. Rien Noppen

  Hier gaat Geert hoge ogen mee gooien. De Brexit is een enorm succes dus met het voorstel van een Nexit krijgt hij de handen vast op elkaar in ons land.

  🙂

  1. Meriadoc Brandebok

   “We willen een Nexit naar Brits model.” 🙂

   1. Adriaan

    @Brandebok, “We willen …”. Is dat een eigen interpretatie of heb je dit Wilders horen zeggen? Kan ik me namelijk niet voorstellen. Wilders wil een Nexit, maar dan op zijn Nederlands, kan ik mij zo voorstellen.

  2. F. Domela Nienhuis

   Nog steeds zuur van de uitslag van het referendum?

  3. Arie B

   Scheelt dat niemand zo erg is als Britten. Die kunnen eenvoudigweg niet kiezen. Zijn standaard tegen maar kunnen niet definieren waar ze wel voor zijn.

  4. Siemien

   Uiteraard is een Nexit het beste voor Nederland zelf

   1. Rien Noppen

    Natuurlijk, kijk maar hoeveel voordeel de Brexit oplevert voor de Britten.

    🙂

    1. Siemien

     Alle voordeel, wat je ziet is het ware gezicht van de tegenstanders, die traineren de boel, de Eu zal er alles aan doen om om te zieken als het om exits.
     Wat het oplevert is dat GB baas is over eigen wetten/grenzen..

     1. Rien Noppen

      Natuurlijk, Siemien, de schuld voor de Brexit-ellende ligt bij de EU.

      🙂

     2. Siemien

      Er is geen Brexit ellende, maar de EU is zeker een probleem daarom ook de Brexit natuurlijk..

     3. Rien Noppen

      “Er is geen Brexit ellende”

      Natuurlijk niet, joh, het gaat toppie met de Brexit.

      🙂

     4. Beukman

      Onzin, @Siem. EU wil dat UK nu eindelijk eens zegt wat ze willen. Lagerhuis schiet echter het ene na het andere voorstel af: harde Brexit, zachte Brexit, geen Brexit, 2e referendum, no deal Brexit, geen enkel voorstel haalde een meerderheid. Overigens vaak niet om inhoudelijke maar om electorale reden. Uitstel verleend door EU, meer uitstel, nog meer uitstel, het helpt allemaal geen mallemoer, ze komen er niet uit.
      Wat kan EU eraan doen dat ze in London rondlopen als verdwaasde zombies, met een probleem dat ze zelf hebben veroorzaakt?

      Ook voor jou wordt het tijd om toe te geven dat Brexit een grote mislukking is, waar ze nooit aan hadden moeten beginnen.

  5. Duke

   Je kan helemaal niet zeggen of de Brexit een succes is of niet, want de Brexit moet nog starten.

 2. Meriadoc Brandebok

  Tim, je hebt helemaal gelijk.

 3. umhnz

  Wilders wil naast de chaos van de Brexit ook nog eens de wanorde van een Nexit aanrichten, zo kondigde hij gisteravond aan op Twitter.
  .
  Indien Onze Grote Nieuwe Glorieuze Leider voor een Nexit zou zijn, zou Tim dan een zelfde veroordelende, negatieve reactie geschreven hebben?

  1. Rien Noppen

   Als hij consequent is wel. Ook Baudet wenst een Nexit.

   1. DidiMadloba

    Armoede en gebrek, niets is te dol om onder het vreselijke juk van “Brussel” uit te komen. Dat de Rotterdamse haven, nu nog de grootste van het vrije westen, daardoor ten dode is opgeschreven nemen wij graag voor lief.

    1. edoc431

     Zeker die gooien we meteen dicht … met zand bedoel ik dan he get a life

  2. TD

   umhnz:
   Niemand kent de gedachten van Baudet en het FvD mbt een Nexit,men houdt het politiek kruit droog!
   Het zou kunnen dat de partij afwacht wat 2021 brengt,om dan deze klap uit te delen!

   1. Rien Noppen

    De gedachten van Baudet over dit onderwerp staan helder in het partijprogramma: “ Het is tijd om te stoppen met de muntunie en de open grenzen, en daarna de EU te verlaten. We willen samenwerken en handel drijven – en dat kan uitstekend via de Europese Vrijhandelsassociatie, eventueel via lidmaatschap van de Europese Economische Ruimte, en uiteraard via tal van andere internationale verdragen. Maar de EU, de open grenzen en de euro: daar moeten we vanaf.“

    Een Nexit dus.

    Het bewijst dat het FvD politiek niet serieus is te nemen.

    1. TD

     Rien Noppen:
     Zolang hij geen ontkenning uitspreekt,hangt het gewoon in de lucht!
     De vraag is enkel “wanneer”.

     1. Beukman

      A ja.
      “We willen nu nog geen nexit, ook nog niet over drie jaar, maar over tien of vijftien jaar stappen we er echt uit, hoor.”

     2. Rien Noppen

      Baudet heeft in de gaten dat je je niet populair maakt met het belachelijke idee van een Nexit. Om die reden begint hij over dit onderwerp te draaien als een paling in snot.

    2. Piet51

     Ik kan me best iets voorstellen bij andere Europese afspraken, maar die kunnen voor goed resultaat niet eenzijdig worden afgesproken. Ook Wilders en Baudet maken die denkfouten. Want als een land in zijn eentje iets probeert, zoals het VK nu, gaat het grandioos mis. Nexit, zonder dat de, nog beter alle, andere landen dezelfde beslissingen nemen, is kansloos en zal altijd leiden tot een catastrofe. Maar gezamenlijk blijven zoeken naar een betere structuur van de EU is iets wat vanzelfsprekend voortdurend moet plaatsvinden. En dat gebeurt ook voortdurend.

     1. Zomaar73

      Piet51 – Het wordt alleen maar slechter. De Eurofielen zitten aan de knoppen en die gaan maar één kant op: meer macht naar Brussel.

      Frankrijk heeft jarenlang de regels aan haar laars gelapt en daar konden we niet aan doen. Maar Frankrijk kan wel de pulsvisserij om zeep helpen.

      Lekkere eenheid die EU. Meeste geld gaat naar Frankrijk, maar anderen iets gunnen: nou echt niet.

     2. M. Brandenburg

      U gaat al de fout in door het te hebben over Europese afspraken, terwijl u het dient te hebben over EU afspraken, wat iets compleet anders is dan het Europese continent.

    3. Peter Oudshoorn

     “Maar de EU, de open grenzen en de euro: daar moeten we vanaf.”

     Dat klinkt me als muziek in de oren. Een Nexit is het beste wat ons kan overkomen.

   2. umhnz

    Quote: Niemand kent de gedachten van Baudet en het FvD mbt een Nexit,men houdt het politiek kruit droog!
    .
    Dus een stem op FvD tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement is een stem op het ongewissen.
    Zeer onverstandig om op een vraagteken te stemmen.

    1. TD

     umhnz:
     Ja,dat is nu eenmaal inherent aan politiek,Rutte doet al 3 kabinetten niet anders!

     1. umhnz

      Oh FvD doet de VVD na.
      Krijgt Santiago toch gelijk.

     2. TD

      Overigens ben ik al jaren PVV stemmer,maar dat het FvD hoge ogen gooit is uitstekend!

     3. Heinz

      @TD,..dat hoge ogen gooien blijft niet zo. Nu al blijkt dat de leden in de Pronvincie Groningen toch niet tot de slimsten behoren. Dat gaat ze opbreken.
      Een slechte hand van gooien.

   3. m.van.rosmalen

    TD
    Weer een idee gejat van Wilders.
    Dacht dat de PVV geen oplossingen had

 4. TD

  Prima gedachte van Wilders,terug naar zoiets als de EEG.
  UK zal een paar moeilijke jaren krijgen,maar zal er beter uitkomen dan waar de EU tegen die tijd staat!
  De nu al kreunende en moloch kraakt in zijn voegen,steeds meer lidstaten zien het sociaal economische verpaupering en de onhoudbaarheid,de onderlinge lidstaten zijn een mismatch!
  Ik ga ze niet meer benoemen,maar het is onmiskenbaar!

  1. Beukman

   @TD meent:
   Prima gedachte van Wilders,terug naar zoiets als de EEG.

   Dat zou dan een boterzachte Nexit betekenen, gecombineerd met een sterke politieke afhankelijkheidsrelatie van de EU.

   Wilders heeft in zijn wijsheid echter nog helemaal niet laten doorschemeren wat voor Nexit hij wil.
   Waarom zou hij ook; hij weet dat het er toch niet van komt.

   1. Rien Noppen

    Het is inderdaad grappig om te zien dat veel mensen hier terug willen naar de EEG zonder te beseffen dat dit een soort douane-unie is die door de Brexiteers als een veel te zachte Brexit wordt verworpen.
    Het was een van de opties die woensdag in het Lagerhuis werd verworpen.

   2. TD

    De andere kant van de medaille ziet er slechter uit,een totale ineenstorting van de EU!
    Elk klaplopers landje kan en kon toetreden tot de EU,dáár is de eerste fout gemaakt.
    De goede landen waaronder Nederland worden daardoor financieël uitgehold!

 5. Henk Albarda

  Toch even lachen over de eerste commentaren hier. Er klakkeloos aan voorbij gaan dat de chaos wbt de Brexit voorkomt uit het dictatoriale optreden van de volstrekt ondemocratische commissie. Tevens komt het vele EU landen goed uit een ultieme poging te doen de islamitische republiek engeland aan boord te houden als financier van hun infrastructuur. Tevens Frankrijk. Enkele grote Franse agri multinationals strijken heel stilletjes (lees een diversiteit aan Franstalige publicaties) een groot gedeelte van het EU budget op, dus Macron zal nooit EU kritisch zijn. Bij een normale benadering was de UK inmiddels (onder protest islamitisch London en Birmigham) ontsnapt aan de EU. Tot de eerste Brexit weken was ik overtuigd voorstander van de EU. Echter, OA bureaucraten die zich zelf toedichten deskundigen te zijn over klimaat, die nu een land willen verplichten ww te gaan betalen aan werknemers uit een ander EU land na 1 week werken……………….

  1. Rien Noppen

   De chaos van de Brexit is uiteraard de schuld van Brussel.

   🙂

  2. Meriadoc Brandebok

   De Europese Commissie heeft nimmer blijk gegeven van enig dictatoriaal optreden, hoewel het me niet verbaast dat Nexitters de schuld van dit fiasco altijd in Brussel zoeken. Immers, men wil zelf een Nexit en daarom is het van belang net te doen alsof de brave Britten het arme slachtoffer zijn van een dictatoriale en rancuneuze commissie. Zoe plachten Nexitters het falen van hun geestverwanten in Groot-Brittannië weg te poetsen.

   Nee, de waarheid is dat de Brexitters het volk middels opzichtige leugens de Brexit hebben ingetrokken. De waarheid is dat Brexitters geen flauw idee hadden hoe zij ervoor konden zorgen de economische schade beperkt te houden en een goede constructieve handelsrelatie met de EU aan te gaan. De politiek en het volk zijn tot op het bot verdeeld. De kampen gaan bekvechtend over straat. Een tweede referendum is afgeschoten, een nodeal brexit is afgeschoten, het Noorse model is afgeschoten, Mays deal is afgeschoten, het parlement heeft zich meer macht toegeëigend, maar kan het nergens over eens worden.

   Wie nog met droge ogen Brussel de schuld durft te geven is niet onwetend, maar een keiharde leugenaar.

   1. Peter Oudshoorn

    Aldus het EU-propagandakanaal Meriadoc b.v., onderdeel van Reuters.

   2. Zomaar73

    De EU is wel degelijk schuldig, want die Backstop is gewoon belachelijk. Het VK wil hier en daar wat wijzigingen in de scheiding, maar de EU houdt vast aan de starre regels als een afgunstig echtgenoot, die haar ex-man niets gunt.

    Vanaf het begin zijn de Britten tegengewerkt. Juncker en Schultz noemde Camera een idioot en de Britten gek. Daarna werden de Britten als kleine kinderen behandeld en wilden meerdere mensen niet met hen praten net na het referendum.

    Ben je dat alweer vergeten? Echt, veel EU leden heb echt heel kinderachtig gedaan, sloeg echt nergens op, zo flauw. Ik heb op tv gezien dat sommigen zelfs hun rug naar de Britten toedraaiden en niets wilde zeggen.

    Kijk dat is de EU, zelfde EU die het pulsvissen naar de afgrond stuurt, die ons dwingt veel te veel mensen op te nemen, terwijl we al 250.000+ huizen tekort hebben.

    Weg met die EU, want hervormen zal nooooooooooooit gebeuren, daar zorgen de Eurofielen wel voor, zelfs via duistere omwegen stellen zij gelijkgestemden aan. (is al vaker gebeurd)

    1. Rien Noppen

     “De EU is wel degelijk schuldig, want die Backstop is gewoon belachelijk.”

     Misschien is het goed Zomaar even de achtergrond uit te leggen.

     Trouw: ” De backstop (vangnet) is het door veel Britse parlementsleden gehate onderdeel van het brexitakkoord dat moet garanderen dat de Noord-Ierse grens met Ierland open blijft. Het is een soort verzekeringspolis, zodat er straks geen douaniers hoeven te komen tussen de Europese Unie (waar Ierland bij blijft horen) en het Verenigd Koninkrijk (waartoe Noord-Ierland behoort).

     Dat die grens open is en blijft, is afgesproken in het zogeheten Goede Vrijdagakkoord van 1998. Dat akkoord maakte een einde aan tientallen jaren van bloedige strijd in Noord-Ierland tussen katholieken die zich wilden aansluiten bij Ierland, en protestanten die bij het Verenigd Koninkrijk wilden blijven. De grens met Ierland was destijds zwaar gemilitariseerd. Terugkeer van grenscontroles op die gevoelige plek zou de spanningen in Noord-Ierland kunnen aanwakkeren, zo is de vrees.

     Daar komt bij dat de bevolking van beide gebiedsdelen ook om andere redenen gebaat is bij een open grens: het is belangrijk voor de economie op het hele eiland.

     Vandaar dus alle pijn en moeite die wordt gestoken in het onderwerp. Het probleem is alleen: de grens is straks een buitengrens van de Europese Unie, en Brussel wil koste wat kost voorkomen dat er een lek in ontstaat waardoor goederen van buiten de EU zomaar naar binnen gesmokkeld kunnen worden. Of waardoor er spullen de Europese interne markt opkomen die niet aan EU-standaarden voldoen, zoals chloorkippen. ”

     Misschien kan Zomaar eens uitleggen wat er precies zo belachelijk aan die backstop is.

    2. Meriadoc Brandebok

     Hier en daar wat wijzigingen in de scheiding? Het Verenigd Koninkrijk weet helemaal niet wat het wil. Het land is tot op het bot verdeeld en beide kampen zijn onverzoenbaar. May heeft getracht een middenweg tussen de kampen te vinden, maar slaagde er niet in.

     Van meet af aaan hebben de andere Europese lidstaten (deze vormen gezamenlijk immers de Unie) aangestuurd op een Brexit die voor de Europese Unie het meest voordelige zou zijn. Men had er geen belang bij de Britten zonder scheidingsafspraken de Unie uit te werpen of een zo harde mogelijke Brexit te veroorzaken. Er is op den duur ook een deal bereikt.

     Je beweert dat de andere leden van de Europese Unie “kinderachtig” hebben gedaan of dat Schulz de Britten heeft uitgescholden voor “idioten”. Wel, Johnson heeft de Europese Unie vergeleken met een Nazi-rijk, dus zo gaat het. Ik zwijg nog maar over de vele leugens die tijdens het referendum zijn vertelt, bijvoorbeeld dat men na een Brexit betere gezondheidszorg zou krijgen.

     Jij weet ook wel dat de Britten schuldig zijn aan het Brexit-fiasco, maar dat wil je niet toegeven. Jij wil het falen van de Brexitters verdoezelen door met de vinger naar de ander te wijzen. Immers, de Brexitters hadden geen idee in welke crisis zij hun land brachten. Je pogingen om nog iets van de geloofwaardigheid van de Brexit- en Nexitclowns te redden zijn aandoenlijk.

 6. Jumping

  Wilders heeft gelijk, stoppen met de EU in deze vorm

 7. Henk Albarda

  Weer een signaal dat ik dubbele reacties plaats. Logisch dat er woorden en zinnen dubbelend instaan.

  1. TD

   “dubbele reacties ”
   Heb ik soms ook.

   1. Heinz

    Het systeem geeft aan: dubbele reactie ontdekt.

  2. umhnz

   Heeft u al eens geprobeerd om slechts een maal op de knop “Plaats” in te drukken ?

  3. Satty

   Op plaatsen 1 keer drukken en de tijd geven het rustig te verwerken. Hakuna matata.

 8. F. Domela Nienhuis

  Als de EU niet hervormbaar is tot de EG oude stijl is een Nexit en een nieuw samenwerkingsverband opzoeken en aangaan zeer zeker opteerbaar. Het opstellen van draaiboeken voor een exit strategie kan nooit kwaad.

  Als de EU afstevent op een federaal moloch, moeten wij uitstappen. Want samenwerking ja, onderwerping nee.

  Zoals het nu gaat verwordt de EU steeds meer en meer tot een totalitair moloch waarin de lidstaten zullen degenereren tot onderworpen, onderdanige, schatplichtige, verarmde monddood gemaakte graafschapjes.

  1. Zomaar73

   Inderdaad, maar de Eurofielen willen verder naar een Verenigde Staten van Europa en aangezien alleen hun vrinden de beste baantjes krijgen en iedereen die net iets anders denkt zwart gemaakt wordt of voor idioot uitgescholden wordt (of er weer met oorlog gedreigd wordt, daar zijn zij ook goed in).

   De EU als dat zo doorgaat, wordt een dictatuur.

   1. TD

    Zomaar73 :
    Het is al een dictatuur,Marrakesh,klimaathysterie,souvereiniteit is immers al grotendeels verdwenen!

 9. F. Domela Nienhuis

  @Tim,

  Hoe denk je radicale hervormingen welke je bepleit (En waar ik volledig achter sta.) te kunnen verwezenlijken als het moloch de EU niet hervormbaar is?

 10. Eric 1

  Bij de laatste verkiezingen Heb ik op de FVD gestemd omdat ik vond dat ze in de eerste kamer moesten komen. Maar 23 Mei stem ik PVV. Omdat de opkomst vrij laag is met Europese verkiezingen ik hoop dat hij een groote slag zal slaan

  1. umhnz

   Interessant.
   Het verwachte opkomst percentage bepaalt uw stem.

 11. Beukman

  Als dat geen opening biedt voor de felbegeerde samenwerking met FvD.
  Alleen is bij FvD de verdeeldheid groot: Thierry wil wel uit EU, zijn aanhang én Otten wijzen naar het voorhoofd, en de voorgestelde Nexit in het partijprogramma is zó boterzacht, dat je er dan net zo goed in kan blijven. Het verlaten van de muntunie wordt dan een volstrekt zinloze en kostbare exercitie.
  Tijd om met de billen bloot te gaan, Thierry!

 12. F. Domela Nienhuis

  Nog een argument om over een opt out op de achterhand te kunnen beschikken.

  EU stemt in met ‘internet-censuurwet’

  12 september 2018 – 14:55

  De EU gaat de vrijheid die u op internet geniet flink aanpakken. Een nieuwe auteurswet gaat het voortaan onmogelijk maken om auteursrechtelijk beschermde filmpjes, foto’s of muziek gratis en voor niks op sociale media te uploaden. Ook Google News moet eraan geloven.

  Het Europees Parlement stemde zojuist voor een aanpassing van het auteursrecht (438 tegen 226), naar eigen zeggen om zo het auteursrecht ‘moderner’ te maken. De onderhandelingen met de lidstaten over de uiteindelijke wetstekst kunnen nu beginnen. De Europese Commissie hoopt dat die nog dit jaar worden afgerond.

  Platforms als YouTube, Facebook en Instagram moeten ervoor zorgen dat materiaal waarvoor geen toestemming of licentie is verleend preventief wordt verwijderd, via een ‘uploadfilter’. De internetreuzen hadden hier intensief tegen gelobbyd. Tegenstanders zien de maatregel als censuur en een inperking van de internetvrijheid.

  Het is dus voortaan afgelopen met het uploaden op YouTube van zelf in elkaar geknutselde filmpjes, muziek of afbeeldingen van bestaand materiaal. Ook internetsites als Google News, die een deel van een nieuwsbericht online zetten, moeten daar voortaan een vergoeding voor neertellen, door sommigen linkbelasting genoemd.

  1. Satty

   Nog steeds staat het jou vrij om de website momahammed is een geitenneuker te starten. Of zwarten zijn achterlijk. Of blanken zijn uitbuiters.

   Het is lastiger om content te plaatsen en je site te vullen. Luilakken komen er niet meer maar harde werkers wel.

   Jammer deze wet maar nog geen censuur.

   Slachtoffer rol! Niet intelligent genoeg.

 13. Satty

  Het is wensdenken. Nederland is veel te afhankelijk van een Europese unie.

  1. F. Domela Nienhuis

   In de Gouden Eeuw waren we onafhankelijk en juist daarom konden wij de mogelijkheden benutten om soeverein zonder onderwerping aan derden te kunnen beslissen over onze eigen buitenlandse handels- en overige politiek.

   1. Satty

    Toen hadden we ook een totaal ander economisch systeem. Toen was het mercantilisme het systeem. Ik zie dat in het Nederland van nu niet als mogelijkheid. Te weinig productie en een fiat geld systeem maken het al onmogelijk. Terug naar de natiestaat betekent de regie aan het bedrijfsleven geven. Ik ben geen voorstander van de gang van zaken binnen de huidige eu.

 14. Korporaal Monty

  Wilders verlangt terug naar de middeleeuwen toen we nog veilig achter dikke muren in steden leefden.
  Waar s’avonds de poorten werden gesloten om vreemdelingen buiten te houden.
  Waar steden in hun eigen behoeften voorzagen.
  Waar het duidelijk was wie de baas was en iedereen zondags naar de kerk liep.

  1. m.van.rosmalen

   Geen slecht idee.
   Toen kwamen ze nog wel voor hun eigen volk op.

 15. ikweetwatikwil

  Geen Brussel die de lakens gaat uitdelen . Natuurlijk willen de armere landen één Europa . De rijkere landen weten dan wat hen te wachten staat.
  Wilders heeft gelijk. Er uit en weer zelf het heft in de handen nemen . Engeland redt het wel. Moet ook wel want de islamisering is daar in volle gang zoals het er nu voorstaat.

 16. Heinz

  Wilders wil van Nederland een superstaat maken die de rest van Europa naar zijn hand zet ? Als je ziet wat het de Britten al gekost heeft, dik 10% waardevermindering van het Pond ! dus duurdere import. Ik vermoed dat hij Dion Graus wil “brengen”. Als minister van handel. Die mag dan handelsafspraken gaan maken met China of met de Maledieven.

  1. umhnz

   Een soort Boris Graus.

  2. Zomaar73

   Heinz – Omdat de EU heel kinderachtig doet met die Backstop en een Remainer minister-president is geworden die de Brexit moest regelen.

   Gek hè dat het fout loopt. Dit is gewoon bewust gedaan, omdat het proces tegen te werken en het VK in de EU te houden. Hadden echte Brexiteers, slimme en sterke mensen het geleidt, dan was het allang geregeld geweest.

   1. Peter Oudshoorn

    Eens, spijker en kop!

    1. Heinz

     @Peter,..U vergeet de hamer…”made in Germany” ⚠️

   2. Dik

    @Zomaar: +1

    Laat Engeland maar schuiven, als die straks los zijn van Juncker c.s. kunnen ze mooi hun eigen (handels)afspraken maken. Komt helemaal goed.

   3. Heinz

    Neen, Zomaar 73. Slimme mensen zagen het voordeel niet zitten van dat onzalige plan . Die gedachte van een Brexit leefde alleen in het achterhoofd van oude kolonialen. Dachten aan de tijd van een wereldrijk. Maar dat is over, het is niet meer “made in Britain” China staat te glimlachen aan de voordeur. India heeft het niet meer over Sahib. En met alle handelsbelemmeringen zal het moeilijk worden. Nu praat ik niet over alle prullaria bij de Xenos, BasicMarkt, Action enz.
    Bovendien zal het ook weer gaan over de Ierse grens. Dit is mijn idee.

 17. Beukman

  Overigens is het vandaag 29 maart 2019, de dag waarover ik de afgelopen jaren talloze malen op DDS heb gelezen dat de Britten als glorieuze winnaars de EU zouden gaan verlaten.

  1. umhnz

   Quote: de Britten als glorieuze winnaars de EU zouden gaan verlaten.
   .
   Maar dat i natuurlijk ook zo.
   Van alle EU-verlaters zijn de Britten de afgetekende winnaar.

 18. Gekko

  Politiek gezien een slimme zet van Wilders. De liefde voor de Europese Unie is op dit moment op een dieptepunt. Zelfs de meest eurofiele partijen D66 en GroenLinks hebben het even gehad met Brussel, als gevolg van het achterlijke besluit om voor minimaal 6 maanden een WW-uitkering te verstrekken aan arbeidsmigranten.

  De geesten zijn nu rijp voor drastische maatregelen. Misschien gaat een Nexit te ver, maar doorgaan op de huidige voet kan niet. De EU beschouwt Nederland als een pinautomaat waar iedere lidstaat uit Zuid- en Oost-Europa gratis geld kan halen. En dat moet afgelopen zijn.

  Kortom, prima verkiezingsstunt van de PVV.

 19. Veteraan

  Wat zijn mensen toch zuur als b.v. een Wilders een heel plausibel voorstel doet.
  Vele economen en andere wetenschappers hebben andere rekenvoorbeelden voor de mogelijkheid van een Nexit.
  Na een paar jaar wat extra uitgaven om het gezwel dat EU heet uit te bannen en weer terug te gaan naar een Nederlands verdien en handelsmodel zullen we miljarden overhouden en [nog veel belangrijker] zelf weer beslissingen mogen nemen.
  Heerlijk toch het idee van de grenzen dicht en al die illegalen het land uit en ook niet meer binnenlaten. Alleen dat zou al miljarden en veel agressie en criminaliteit schelen.
  En dan de andere punten op Wilders zijn lijstje, ben het met allemaal eens.

 20. Robert75

  Vanwaar die kritische toon? Baudet wil toch ook een nexit? Dus Baudet blaat blijkbaar ook maar wat. Maar let op zo gauw Baudet nexit roept over een poosje dan veranderd gelijk de toon hier.

 21. poldi

  Mocht Nederland uit de EU stappen dan zal dat zeker niet gebeuren zoals de Britten het hebben gedaan.
  Dat zal gepaard gaan met een gedegen plan en tegelijkertijd ook een plan B.

  1. Heinz

   Richtig Poldi ! Nederland wordt het Albanië uit de jaren 50 en 60 uit de vorige eeuw. Gesloten grenzen, gesloten economie, alles wat hier geproduceerd wordt, wordt hier geconsumeerd.
   Geen import. Alle hulpbronnen zelf benutten, geen export van fruit, groenten, bloenen enz.
   Het gaat helemaal goed komen. Oh ja, paspoort inleveren, geen geintjes vwb ontsnappen.

   1. Dik

    @Heinz: Schijnt de zon bij jou ook?

    1. Heinz

     Jazekers, mocht dat niet zo zijn dan heb ik wel een daglicht lamp die ik aanzet. Maar bedankt ! ☝️

   2. Dik

    FvD wil een Nexit middels een referendum voorleggen aan de kiezers. Goed idee!

    Mij is namelijk nooit iets gevraagd, en toen dat wel gebeurde deed Den Haag exact wat ze zelf wilde.

    #nexit

    1. Heinz

     Dit gaat mank @Dik, toen de EU werd opgericht had u waarschijnlijk nog geen stemrecht. Ik help u verder, 1 nov. 1993 werd de EU opgericht. Den Haag heeft voor u gestemd. Nu stemt u op het FvD en laat Baudet voor u de dienst uitmaken. Waar blijft de zelfredzaamheid ?

     1. Dik

      @Heinz: Ik heb wel vertrouwen in de stem van het volk.

      #nexit

 22. m.van.rosmalen

  Idd een Nexit is het beste voor Nederland.
  Op deze voet verder gaan betekent een ondergang van Ned.

 23. edoc431

  Toch mooi om te zien dat de lefties hier de waarheid blijven opeisen tot aan de dood zeg maar, hahahahaah hoe harder het gejank hoe beter voor rechts .
  Links moet aan het werk en dat past hun niet .
  Afgelopen met die schijthobby’s van hun .

 24. Politiek Profeet

  Het pvv bashen blijft doorgaan,en dit terwijl Wilders het beste voorheeft met ons Nederland en het VOLK.
  Nexit is terug naar vrije afspraken en het aloude zeer succesvolle EEG.
  Zelf contracten afsluiten is lucratiever voor Nederland buiten de dictators van brussel om.

 25. Kees

  Hoeveel miljarden euro’s zal het ESM ons gaan kosten? Daar heeft het VK geen last meer van, die hebben dat beter door.

  1. Gekko

   Nederland betaalt nu netto 3,5 miljard euro per jaar aan de EU. Per hoofd van bevolking is NL de grootste netto betaler. dat wordt nog meer als het VK uit de EU stapt. Grote kans dat NL zijn korting van 1 miljard gaat kwijtraken.

   Voor de ESM staat NL voor 45 miljard garant. Ga er maar van uit dat we dat geld kwijt zijn. Italie zal ongetwijfeld binnenkort een beroep doen op het ESM.

   De directe winst voor het VK bij Brexit is ruim 10 miljard euro per jaar.

   Frankrijk, gesteund door Duitsland willen nu een begroting voor de eurozone. NL is tegen, maar dat zegt helemaal niks, zie uitkomsten pulsvisserij en WW arbeidsmigranten. Als dit doorgaat, dan zijn we helemaal de Sjaak. De miljarden in onze pensioenpotten komen dan serieus in gevaar.

   Kortom, een Nexit in 1 of andere vorm is zo’n gek idee nog niet. De economieën van Noorwegen en Zwitserland, beiden geen EU-staat, draaien ook als een tierelier.

 26. cmsuijkerbuijk

  Je kunt óók leren van de fouten van anderen. Bovendien wéét je niet eens, hoe het na de Brexit zal gaan, want dat is nog nooit eerder gebeurd. En de zogenaamde “chaos”? Dié is voornamelijk politiek en veroorzaakt door May, die een fervent Remainer is en dus met de grootste tegenzin deze uittreding “regelt”. Ik vermoed zelfs met in het achterhoofd de opvatting, dat zij moet proberen, deze Brexit terug te draaien door de boel te saboteren. Dus al dat gekraai van de tegenstanders van een Nexit is voorbarig én onterecht. Bovendien heeft niémand van het Brexit-kamp beweerd, dat er helemaal geen tegenslagen zouden zijn en dat de eerste jaren hun problemen zullen hebben. Dus een paar jaar geduld en je zult zien, dat de Netto-betalers en dat zal niét alleen ons land zijn, zullen staan te springen, om dit onzalige pact vaarwel te zeggen, want hoé je het ook wendt of keert, deze misdadige politieke organisatie is gedoemd ten onder te gaan!
  Daarom zo snel mogelijk de biezen pakken, voordat het ineenstorten van dit Vierte Reich/6me République ons allemaal meesleurt in de dan ontstane échte chaos!

  1. Rien Noppen

   De heer Suijkerbuijk bewijst dat er nog dwazen bestaan die een Nexit een prima idee vinden.

   Ik vind dat we er een museum voor moeten inrichten, de Nexiteers zijn een uitstervende diersoort.

   🙂

   1. Peter Oudshoorn

    De Nexit is een UITSTEKEND vooruitzicht. Rien Noppen bewijst dat er nog dwazen bestaan die de EU een prima idee vinden.

    Een museum voor deze hersenloze soort is op zijn plaats, want het aantal EU-voorstanders loopt hard terug en is weldra een uitgestorven soort.

   2. Meriadoc Brandebok

    Ja, eurokritische partijen als de SP en SGP hebben inmiddels afstand genomen van de Nexit. Ook Henk Otten, Thierry’s adjudant, aarzelt. De Nexitters zijn ver in de minderheid, want de meeste Nederlanders plukken de voordelen van de Europese Unie. De arbeider die nu niet rond kan komen kan bij de Nexit aan de bedelstaf en de kameraad van die arbeider raakt zijn baan kwijt. Het is niet winstgevend voor Nederlanders.

    Recente peilingen hebben een sterke afname van Nexitters laten zien.

   3. Zomaar73

    Rien Noppen en Meriadoc – Dus omdat een Nexit lastig is, moet je het niet doen? Klinkt net als een vrouw die met een waardeloze vent getrouwd is niet wilt scheiden, want haar huwelijk heeft ook voordelen en scheiden is zo lastig. Ja, er valt veel te verbeteren in ons huwelijk. ‘”Maar zus, je vent veranderd niet, je zegt dat al 30 jaar. Hij neemt alleen maar, geeft weinig en je hebt totaal geen vrijheid. Luisteren doet hij niet en heb je een keer wat voor jezelf, dan verbiedt hij het weer uit jaloezie. Hij kleineert je en zelf je eigen verdiende centjes moet je inleveren en moet je smeken of je daar iets via een lange omweg van terug kan krijgen”.

    1. Meriadoc Brandebok

     Er valt altijd veel te verbeteren, overal, en datmoeten we bij de Europese Unie ook blijven doen. Over die vraag – hoe kunnen we de EU verbeteren en een beleid voeren dat in het belang is van Nederland – kunnen we ons buigen. Mogelijk ben je bekend met de wat bekend staat als de Hanzebond van Nederland in de EU?

     Een Nexit betekent chaos. Het is een gepasseerd station, onmogelijk geworden: alsof je je plotseling afvraagt of bananen recht kunnen worden. Overigens is nog nooit iemand met een concreet plan over vervolgstappen gekomen, los van wat vage uitroepen over Noorse modellen, welke juist zorgt vor minder soevereiniteit.

     1. Rosasolis

      @Meriadoc. Zo denk ik ook. Er komt geen “Nexit”. In plaats van dit doemscenario, zal er vele partijen (behalve de FvD, societeit PVV)
      inzetten voor hervormingen binnen de EU. Iedereen is er eens dat er
      nieuwe plannen, vernieuwingen, en afspraken tussen de EU landen moeten komen. De EU moet Europa in de wereld vertegenwoordigen.
      Wij hebben Trump niet nodig. Hopelijk zullen vele hoog-opgeleiden zich
      voor een belangrijke functie binnen de EU melden…vooral uit Nederland.
      Er bestaat een nieuwe groep van mensen uit verschillende vakken die voor de EU willen inzetten. Dit groep heet Vonk, en er is ook een
      Nederlandse afdeling.

     2. Meriadoc Brandebok

      We zullen het zien. Bekend is dat er in de top van Forum tamelijk verdeeldheid is over het EU-lidmaatschap. Baudet wil afkoersen op chaos, terwijl Otten juist de Europese Unie wenst te hervormen.

      De PVV zal vasthouden aan dit Nexit-standpunt. Dar moeten ze vooral blijven doen, maar in een recente peiling wijst een meerderheid van het electoraat een Nexit af, dus de PVV gaat tegen de wil van het overgrote gedeelte van het volk in.

      Ik denk ook dat er geen Nexit komyt, Rosasolis, en hoop dat het volk niet zwicht voor leugenaars.

  2. Dik

   “Vierte Reich/6me République”

   Exact, we zijn erin gemoffeld en niemand heeft erom gevraagd.

   #nexit

 27. Jetske

  Laten de FvD fans wel even goed bij de les blijven, ze hebben gekozen om zich in Brussel aan te sluiten bij ECR groep die pro Europa zijn. Derk Jan Eppink die de lijst trekt is/was pro Europa, is voor even 180gr. gedraaid om bij het FvD te komen!!!
  PVV zit in de groep ENF Anti Europa. Matteo Salvini die het ontzettend goed, ook de Bondskanselier van Oosterrijk Kurz, dus een geweldige club, niet groot, maar ze zijn het op grote lijnen met elkaar eens. ECR is de grootste club in het parlement met veel meer verschillende partijen, o.a CU, SGP. Verder heeft FvD maar max. 6 zetels te verdelen, als ze heel veel stemmen zouden krijgen ze die niet kunnen bezetten en de
  overige zetels naar andere partijen gaan, welke dat maakt dan de kieswet uit.
  Henk Otten en Baudet zijn het over een Nexit niet eens, intern is daar al een hevige ruzie uitgebroken, Otten heeft gedreigd met opblazen van de club en dit is nog maar het begin! (ZINT VOOR GIJ BEGINT) Baudet probeert met standpunten van de PVV aan de haal te gaan, in de Provincie weet niemand wat hun standpunten zijn en in Groningen stemmen ze met het partijkartel (VVD) mee om de gaskraan wagen wijd open te draaien, ze kunnen daar hun haren wel uit hun hoofd trekken.
  Ik hou het bij het origineel, loop niet weg voor een kleine dip, eerlijkheid duurt nog altijd het langst!!!

 28. F. Domela Nienhuis

  Systeem is rijp voor de sloop
  Bij Michael Panhuis kon het niet. Anne Faber en haar familie betalen de prijs voor deze rechtsgang en voor de beoordelingsfouten, die blijkbaar geen correctie verdragen. Dat deugt van geen kanten. Het systeem is rijp voor de sloop.

  Anne komt er niet door terug, maar haar dood zou een grondige evaluatie moeten afdwingen van het besluit van het hof, de gang van zaken in de kliniek en het hele systeem van behandeling en proefverlof.

  Krankzinnig gesprek op Radio 1
  Maar waar de redenering van Mees nog te volgen is met argumenten over de keuzes van het hof, raak ik het spoor bijster in een krankzinnig gesprek op Radio 1 over deze zaak.

  In het programma Nieuws & Co oppert psychiater Glenn Helberg dat we de moord en verkrachting door Michael Panhuis juist níet als een psychiatrisch geval moeten zien. Het zijn volgens deze man uitingen van een breder maatschappelijk probleem: seksisme. Michael Panhuis staat niet alleen, alle mannen zijn hiertoe in staat.

  “We doen in Nederland alsof vrouwen dezelfde rechten hebben, maar ook in Nederland weten we, dat we nog heel veel moeten doen aan de gelijkwaardigheid tussen man en vrouw.” Aldus Helberg, die ook in de huidige opvoeding van jongetjes het gevaar ziet van nieuwe Michael Panhuisjes.

  Vanuit gelijkheid denken
  Ik wens de hele Nederlandse samenleving toe dat deze Helberg nooit werkzaam wordt bij het Pieter Baan Centrum. En hoewel hij als lijstduwer van de politieke partij Bij1 nog wel eens onverstandige dingen heeft gezegd over ‘de Joodse lobby’, valt er van Glenn Helberg waarschijnlijk nog best een politicus te bakken.

  Presentator Lara Rense was ook wel klaar met Michael Panhuis en Anne Faber en gaf Helberg nog maar een voorzet: “Hoe bereiken we, dat er meer vanuit gelijkheid wordt gedacht, Glenn?”

 29. Riche

  Prima plan van de PVV. Vergelijk dat eens metnde leugens van andere politieke partijen die ons vertellen hoe “rijk” we geworden zijn van meer Brussel. Je kunt natuurlijk ook blijven doormodderen met je 4e Brussels Deutsche Reich, maar ik heb liever een partij die daar geen behoefte aan heeft. Kijk nu eens hoe het gaat. Nederland exporteert naar Duitsland, Duitsland exporteert naar het zuiden en die worden gefinancierd door de belastingbetaler uit het Noorden. Superconstructie. Maar goed je hebt ook partijen die meer EU wensen dus aan keuze geen gebrek in mei.

  1. Rien Noppen

   Het staat wel vast dat we rijk geworden zijn van de EU. In elk geval waren we behoorlijk veel armer geweest als we zo stom waren geweest om de grenzen dicht te gooien.

   1. Vabis

    We waren al een puissant rijk land hoor lullo, maar door de EU en het binnen laten van allerlei allochtoon ongedierte zijn we danig verarmd.

    1. Heinz

     Op welke bovenschool heeft u die wijsheid opgedaan ?

   2. Vit

    @Rien Noppen

    Geloof je dat nou echt zelf, de EU kost ons alleen maar heel veel geld als een van de grootste netto betalers.

    1. Heinz

     Tja, als wij Orbán financieren, heeft u gelijk. Netto ontvanger die ons hartelijk uitlacht. En u vindt dat vast wel schitterend.

     1. Gekko

      De grootste netto-ontvanger is Polen, meer dan 100 miljard in 10 jaar. En als dank komen ze ook nog eens onze uitkeringen opeisen. Met steun van Frankrijk en alle Oost/ en Zuid-Europese lidstaten.

      We moeten nu echt wat doen. Anders dendert de EU-trein gewoon door. Mega corrupte landen als Albanië en Oekraïne komen dan ook bij de EU. En zijn we ten lange leste onze pensioengelden kwijt.

     2. Vit

      @Heinz

      Ik kan je even niet volgen, hoezo waarom en waarvoor denk je dat?

     3. Vit

      @Gekko

      Ik verwacht met de komende EU verkiezingen dat er een heel andere wind gaat waaien, niet alleen door ons en het mocht eens tijd worden, links heeft zijn pegels verspeeld.

    2. cmsuijkerbuijk

     Als je een netto-betaler bent (zelfs de grootste) van de EU, kun je er nooit op vooruit gegaan zijn! Dan mag je hooguit sabberen aan het natte uiteinde van je eigen sigaar!

   3. Riche

    Beste Rien,
    Je hebt gelijk. Alleen “we” is een vaag begrip. Kapitaal is rijker geworden, De schulden zijn rijker geworden, maar de arbeider is helemaal niet rijker geworden. Dat dat minder opvalt is vanwege kostenreductie (import uit China bijvb), toename arbeidsparticipatie, waardoor er meer besteedbaar inkomen is overgebleven om de toegenomen hypotheek en zorgkosten te financieren. Maar zowel hier als bijvoorbeeld in Griekenland is de arbeider er niets mee opgeschoten en heeft moeten inleveren. Meer Brussel heeft juist een nadelige invloed gehad. Maar goed zo lang Draghi de schuldenberg blijft financieren, blijf jij gelijk krijgen.
    Beter zou m.i. zijn op bepaalde vlakken intensief samen te werken en op andere vlakken strikt autonoom te blijven. Dan is de inzet Nexit een goede keuze om wat te veranderen.

 30. Chris Schoneveld

  Terug naar de ouderwetse Europese Economische Gemeenschap (EEG). Dat waren nog eens goede tijden.

  1. toetssteen

   @Chris Schoneveld
   Volkomen met u eens!

 31. Jumping

  Wilders heeft het bij het rechte eind, de enige oplossing is, kappen met de EU in deze vorm.

  En dat hij gelijk heeft, zie je aan de vrachtwagen vol met Linkse wegkijkers, die het snot voor de ogen komt.

  Stem PVV of FvD in Mei

 32. Gekko

  Wilders heeft alvast 1 politieke medestander: de SP.
  Die wil net als de PVV een Nexit.
  Lees de column van Ronald van Raak (een hele goede parlementariër) van vandaag op TPO.

 33. Rosasolis

  De “Nexit” zal nooit komen in Nederland. In Groot-Brittannie is het nog steeds Een
  grote chaos. Gisteren heeft de regering alweer voor de zoveelste keer gestemd, maar nog steeds was er voor geen enkele voorgestelde optie gekozen. Dus gaan ze weer stemmen op 12 april. Het lijkt dat de meeste leden kiezen voor 2 opties:
  1. helemaal geen Brexit; gewoon in de EU blijven. of
  2. opnieuw de referendum houden.
  Afgelopen zaterdag kwamen er meer dan 1 miljoen mensen uit heel Groot-Brittanie naar Londen. De meeste kiezen voor voor blijven, of opnieuw de referendum te houden. Maar een aantal stijfkoppen in de regering, zoals Boris Johnson, de afgezette
  burgemeester van Londen, willen alleen maar een kei-harde Brexit. De gevoelens van meer dan 5 miljoen burgers in een recent gehouden internet petitie, interesseren deze stijfkoppen niet.
  Het lijkt steeds meer dat Wilders en Baudet hun ideeen van andere extreem-rechts leiders en politici, zoals Orban, Trump en Johnson, willen over nemen. Zowel Wilders als Baudet zijn Copy-cats. Hopelijk zal de donkere schaduw die nu over de UK heerst, niet verder naar Nederland komen. Zoals het nu gaat, is er weinig samenwerking tussen Wilders en Baudet, omdat geen van beiden willen nr. 2 zijn.

  1. Gekko

   Petitie is onzin, Rosalis. Er is een referendum in het VK geweest. De uitslag is duidelijk: een meerderheid van de Britten wil uit de EU. Kan ze alleen maar gelijk geven. Dat zou Nederland ook moeten doen. Of anders alleen blijven als het afgelopen is dat Brussel jaarlijks miljarden van ons komt opeisen. En ook nog eens alle vooruitgang tegenhoudt (pulsvisserij, diefstal uitkeringen).

   1. Korporaal Monty

    “Britten wil uit de EU”

    Maar op de één of andere manier wil het niet zo makkelijk lukken.
    Zeggen is één ding. Maar hoe. Daar is niet over nagedacht.
    Makkelijk beloven grenzen dicht buitenlanders er uit, maar hoe.
    Na twee jaar is ze het nog niet gelukt.

    En bij Wilders blijft het ook alleen bij woorden.
    Een concreet plan heeft hij niet.

   2. Rosasolis

    @Gekko. Het is nu een minderheid in de UK dat de Brexit willen. Meer dan 5 miljoen Britten willen opnieuw de referendum houden. Vele oorspronkelijke “ja”
    stemmers zijn van mening veranderd. Dat petitie “onzin” zou zijn, zou velen met u
    oneens zijn.

  2. M. Brandenburg

   Eat e’en onzin over Brexit, waarom is er nog geen oplossing, omdat de EUSSR belachelijk eisen Stel aan een land dat jarenlang e’en van de groostte nettobetalers is geweest Van De EU, en dat was net de bedongen kortingwn Al zo, Dus dat metro zou nog hoger zijn geweest zonder de kortingen. Daarnaast is het puur en enkel alleen labout dat wéér een referendum wil, gehele naar Lnkse stinl, referendum on referendum today men de zin heeft er dan gaat het referendum de prullenbak in en komt er nooit meer een ocer hetzelfde onderwerping. De stemmingen zijn geweest ocer De belachelijken Pro-EUSSR deals waar May mee kwam aanzetten die zijn keihard en zonder twijfel dject afgestemt, eu mandei wil De onzin waar zij keer op keer me komt aanwandelen. Het VK wil een eerlijke deal waar zowel de EUSSR en het VK mee kunnen leven, elke deal waar het EUSSR De dienst wil blijven uitmaken is, bij voorbaat al gedoemd te falen, en toch is dat waar May elke keer mee op de proppen kwam. Aangezien doormodderen extreem slecht gaat uit pakken voor de EUSSRfielen omdat uitstel inhoud dat de EUofielen de totale macht kwijtraken en er wel een deal moet worden gesloten die beide goed uitkomt, en niets doen zal resulteren in een nog veel groter verlies voor de eufielen. Het ziet er enkel maar meer en meer uit dat het een no-deal zal worden die desatreuse gevolgen voor de EUSSR zal hebben, niet te verwarren ket Europa waar de EUfielen het steeds over hebben,want dat is iets heel anders.

 34. Piet Patat

  “Wilders wil naast de chaos van de Brexit ook nog eens de wanorde van een Nexit aanrichten” En mijn beste Tim, hoe is deze Brexit chaos ontstaan ?
  Dat is het resultaat van eindeloze Brusselse vertraging, frustrering van het proces, tegenwerking door de €urofiele machthebbers. Die May is zo’n watje die zich constant maar laat koeieneren door die dictators in Brussel die helemaal niet willen dat het VK uit de unie stapt en er alles aan doen om dat zo moeilijk ( lees : onmogelijk ) te maken. Brexit is helemaal geen probleem. Het probleem is Brussel wat niet het fatsoen heeft om de uittredingsprocedure in goede banen te leiden. Ze hebben het goed dicht getimmerd, dusdanig dat het voor lidstaten schier onmogelijk wordt om er uit te stappen en dat is nou precies de bedoeling. Je kunt er vergif op innemen dat het met een eventuele Nexit net zo gaat en dus nog meer redenen om er WEL uit te stappen en je niet af te laten schrikken en in te laten pakken door Brusselse burocraten. “een vrijheid van meningsuiting (die overigens allang bestaat)
  Oh ja ? Denk daar maar eens goed over na. Hoeveel censuur is er wel niet op fora als bv. Twitter, Facebook ? Vooral rechts moet het daar ontgelden en voor het hebben van een beetje kritiek op bv. de multi-culti ellende heb je zo een ban aan de broek.
  “Radicale hervorming” van de €U ? Forget it mijn beste. Die tent in Brussel is zo doortrapt, corrupt, dictatoriaal, expansief en oorlogszuchtig als de neten. Daar veranderd helemaal geen mallemoer aan. De pikorde is al jaren lang hetzelfde en daar heb je je als vazalstaat maar aan te houden. Laat staan dat het klootjesvolk ook maar iets te zeggen heeft of enig invloed kan uitoefenen.

 35. Nuts

  Brexit is een bende door de EU….

  Niet door de Engelsen..

  Ik denk dat de steun voor de Brexit in de UK alleen maar groter geworden is.

 36. Pescador

  Zoals de EU nu is zeg ik gauw uitstappen, dankzij de EU zijn we elkjaar weer veel geld kwijt, ik wil niet werken voor griekenland of hongarije ofzo, overal worden rotondes uitgedeeld dus alle landen plaatsen rotondes zelfs op wegen waar nooit iemand komt want het is gratis, de nederlandse vrachtwagen schauffeur was zo ongeveer de beste van europa, nu is 80% van de truckers uit het oostblok en vallen er veel doden dankzij deze mannen waarvan de meeste niet kunnen rijden en het rijbewijs gekocht hebben. Enz enz, enz
  Weg europa

 37. M. Brandenburg

  Dat het aan de andere kant van de Noordzee in “grootste politieke shitstorm” is, verandert heeft alles te maken dat de Prime Minister aldaar eigenlijk wil blijven en de ene na de andere EUSSR positieve deal uitonderhandeld, terwijl duidelijk is dat het VK een deal positief voor hen wil, waarbij men volledig souverein wordt en niet via achterdeurtjes alsnog de EUSSR de dienst wil laten uitmaken. En dus zal het een keiharde brexit worden zonder ren deal die genadeloos hard voor de EUSSR gaat uitpakken omadat zo goed als elk proslductief land hun grootste exportland gaat verliezen om nog maar te zwijgen.over de miljoenen banen.die gaan verdwijnen die.een veelvoud zijn van wat het VK gat verliezen, terwijl het VK per direct weer handelaverdragen ket landen van het common best, de VS en Mexico kan sluiten, gevolgd door China en India, het VK verkrijgt hiermee een afzetmarkt die de EUSSR doet verbleken.

  1. Rien Noppen

   Nee, Brandenburg, May probeerde te redden wat er te redden viel aan die bizarre Brexit maar je kunt van een drol geen goud maken. Die Brexit is praktisch onmogelijk, zoals een Nexit praktisch onmogelijk is.
   Als dat nou eens tot dwazen als u zou kunnen doordringen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Goede column van Boekestijn dienaangaande vandaag.

    Wat ik echter vrees is dat de posities alleen maar verharden. Collega-exiteers zullen er alles aan doen om de problemen die Brexit veroorzaakt in de schoenen van Brussel te schuiven. In deze kringen worden immers elke dag dolkstootlegendes en andere samenzweringstheorieën ontwikkeld. Wij leven in een wereld waar feiten er niet meer toe doen en meningen vaak wijsheden van de dag representeren. In een dergelijke wereld leiden democratie en het compromis (de essentie van politiek) een kwijnend bestaan. En de prijs voor deze feitenvrije orgie wordt betaald door burgers die hun baan verliezen of er nog steeds geen kunnen vinden.

   2. bejaarde

    Waar een wil is, is een weg.
    Een bindend referendum incl. stemplicht zou een zuiver oordeel laten zien

 38. Markie

  Stop de islam. Is wel haalbaar

  1. Rien Noppen

   Ach, Markie wil een wereldgodsdienst stoppen. Hij is niet de eerste. Hitler wilde het Jodendom van de kaart vegen. Dat gaf veel ellende en narigheid maar is niet gelukt.

   Misschien kan Markie hier een les uit trekken.

   1. Siemien

    Nee Rientje jij smerig vies akelig mannetje dat je bent, dit zijn jouw eigen sympathieën die jij hier ventileert, jij hebt Hitler en de islam lief..

    1. Rien Noppen

     Ik wijs er slechts op dat het willen doen verdwijnen van wereldgodsdiensten geen goed idee is.

     Hoe denkt Siemien daar over?

 39. PMG

  Zeer goed idee, uit de EU en de euro, terug naar de handelsovereenkomsten en verder de groeten en de tent op slot!
  Het pappen en nathouden van de rest van de wereld heeft geen pas wanneer bij ons zelf het water aan de lippen staat.
  De NL economie moet weer gezond worden en men moet erop vooruit gaan, wegwezen met die bodemlozecollectebus genaamd EU.
  De reeds aanwezige nederlandse parasieten gaan maar eens wat doen voor hun centen!

  1. Rien Noppen

   Begrijp ik goed dat dat PMG terug wil naar de boterzachte Brexit van de EEG?

 40. Kristalix

  Een Nexit is inderdaad wat keihard nodig is.

  1. Rien Noppen

   Of een douane-unie zoals de EEG?

 41. Kristalix

  Inderdaad, Geert heeft gelijk. Niks Brussel. Of terug naar de eeg, of de stekker er uit. Simpel.

 42. O.k.

  de e.u. is gewoon een gefaald project. Wie voor de e.u. is heeft een plank voor de kop of is er rijk door geworden. In alle lidstaten zijn de burgers er over het algemeen de klos van geworden. Enigste oplossing is het verlies nemen en niet nog meer verliezen. Stem aub massaal tegen de E.U. anders komt zo’n extreem linkse idioot zoals Timmermans straks aan de macht en dan zijn de gevolgen niet meer te overzien

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.