Woeste pershater Sylvana Simons eist dat journalist onwelgevallige tweets wist: ‘Ik heb last van leugens!’

sylvanakwaad
Foto: Sylvana Simons is uitzonderlijk kwaad. Bron: Screenshot EO.

BIJ1-frontvrouw meent “dagelijks last van leugens” te hebben en stapt daarom verbolgen op een Telegraaf-journalist af die een tweet heeft gestuurd over de handelswijze van BIJ1 in een gemeenteraadsdebat. Daarom sommeert ze de verslaggever om een tweet van z’n telefoon te wissen.

muller-simons

Sylvana Simons heeft vanmiddag bij een raadsvergadering in Amsterdam weer voor een akkefietje gezorgd. Op geheel DENK-esque wijze besloot ze om journalisten de maat te nemen die probeerden verslag te leggen van het wel en wee van de hoofdstedelijke gemeenteraad. Er werd namelijk een motie van VVD-huize teruggetrokken omdat het papier namelijk het zogenaamd uiterst kwetsende en racistische woordje ‘herkomst’ bevatte. En ‘herkomst’ is nu eenmaal een woordje van het kaliber ‘allochtoon': vuig rechts taalgebruik dat geband moest worden.

De grootste partij van de raad (GroenLinks) en en de kleinste (BIJ1) gooiden het dus op een akkoordje: die motie zou mooi niet ter stemming worden gebracht, vanwege al dat rechtse gewauwel over ‘herkomst’. Dat werd allemaal keurig gadegeslagen en gerapporteerd door Telegraaf-journalist Mike Muller, die aanwezig was en alles zag gebeuren. Maar Sylvana kon dat natuurlijk niet waarderen: Sylvana wil alleen positieve persaandacht en mensen die haar dat niet willen geven. En dus kreeg Muller een reprimande. In zijn woorden: “Overigens komt Sylvana Simons zojuist boos naar me toe. Ze heeft ‘dagelijks last van leugens’, stelt ze en ‘dit is er één van’, stelt ze.

Muller houdt echter voet bij stuk en verwijdert zijn tweet niet, ondanks de politieke intimidatie van de BIJ1-partijtop. Terecht, natuurlijk. De pers intimideren doe je maar in Latijns Amerika of het Midden-Oosten. In Nederland mag je echter ook kritisch zijn op politici, en daar heeft deugdarling Sylvana gewoon maar mee te leven. Basta!

De motie die door de GroenLinks/Sylvana-kongsi is aangehouden, is overigens later alsnog – gewijzigd – ingediend. Alleen was het zogenaamd kwetsende woordje ‘herkomst’ dan vervangen door ‘woongeschiedenis’. “Nou, iedereen blij?”, aldus een sarcastische Mike Muller.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

24 reacties

 1.   

  Kent Silly Syl een andere stand dan boos? Geboren met véél te lange tenen. Maar dat kan de chirurg wel verhelpen hoor tegenwoordig. Leeft wat makkelijker.

 2.   

  Sylvana wie?

 3.   

  Gewoon negeren, dat is het beste wapen tegen dit om aandacht smekende soort idioten.

  STEM FVD!!!

 4.   

  De pers intimideren. Heeft ze toch nog iets opgestoken tijdens haar korte carrière bij Denk.

 5.   

  Silvana de TBS bitch van NL haha

 6.   

  Zo weer even lachen tussen klimaat en Marokkaantjes.
  DDS, is het mogelijk, om dagelijks een SS’ertje te publiceren?
  Of een feuilleton maken. “SS is boos en slaat terug”
  Zoiets als mijn vriend Lambik?

  1.   

   Dat is toch Wiily Vandersteen, @Lugar ?

   1.   

    Heinz
    Wiily Vandersteen is de striptekenaar. Lambik is echt mijn platonische vriend!
    Fijne avond.

    1.   

     Dat waardeer ik !

 7.   

  Ze liegt zelf. Tijdens PAUW dat Trump iets racistisch had gezien want dat had ze zelf gezien. Toen het op het einde door Jeroen werd gecorrigeerd, gaf ze aan dat ze erin getuind was. Bij Helen van Rooijen heeft ze aangegeven dat ze misbruikt maakt omdat ze zwart is. Het heeft haar veel voordelen opgeleverd, zo zei ze. Ze heeft DENK als springplank gebruikt om zelf in de 2e kamer te komen. Wat uiteindelijk niet lukte. Ze maakt de politie uit voor racistisch, en wordt door diezelfde mensen beschermd.

 8.   

  Warrig verhaal. Uit de tweets van een verslaggever zo’n conclusie trekken vind ik te voorbarig. Misschien is dit wel een geobsedeerde blogger die iets verkeerd weergeeft.

  Ik vind het van groot belang dat er persvrijheid is, van pers mag je verwachten dat ze hun artikelen goed onderbouwen en niet zomaar iets in een tweet beweren. Het zijn geen opinie schrijvers, daar kun je van verwachten dat er inhoudelijk niet veel gewicht wordt gebracht.

 9.   

  De fractievoorzitter van BIJ1 !
  Wanneer verhangt ze zich?

 10.   

  Stop haar de volgende keer in de volgende Boeing 737 Max 8 die naar beneden dondert, want dan kan ze meteen fungeren als zwarte doos.

 11.   

  Blijf het zeggen, die trut is knettergek.Volledig de weg kwijt!

 12.   

  Grappig haar Wiki-profile:

  Volledige naam Silvana Hildegard Simons
  Geboren 31 januari 1971
  Geboorteplaats Paramaribo
  Land Suriname
  Nederland
  Beroep presentatrice, videojockey, radio-dj, politicus (BIJ1), kledingontwerper
  Jaren actief 1995 – heden

  Met andere woorden: voor 1995 heeft ze geen zak uitgevreten

 13.   

  SS is niets meer of minder dan het troeteltje van Links Nederland, dus waarom zouden we dat Linkse troeteltje delen.?

  Laat Rutte dit probleem zelf oplossen.

 14.   

  Die domdoos is toch echt te lachwekkend voor woorden hé. Het wordt hoog tijd dat er eindelijk eens minimum eisen voor politici opgesteld worden. Nog even en de Jostiband gaat zich verkiesbaar stellen. Die zullen nog zetels halen ook in dit knettergekke land.

 15.   

  Inderdaad, je hebt heel veel last van leugens, stop er dan eens mee meid.

 16.   

  SS is zelf natuurlijk een provocateur pur sang

 17.   

  Na zwartwerken nu herkomst ook al racisme… Heeft men na dit incident nu wel het GGZ gebeld?
  Ik dacht dat na woord ‘zwartwerken’ er niks meer aan onzin bij-bedacht en gefantaceerd kon worden aan haar racisme repertoire maar het is haar dus weer gelukt.

 18.   

  Verder is dit hele aanpassen van woorden ridicuul.
  Bij “woongeschiedenis” moet ik eerder denken aan de staat van doorleving betreffende een huis, dan de afkomst danwel herkomst van een individu.

 19.   

  Ik word straal misselijk van deze juffrouw, helaas helpt niets!

 20.   

  Mevrouw Simons is bij DENK opgeleid in de vakken list en bedrog. In de uitvoering hiervan schiet het bij haar een beetje tekort. Wel vermakelijk hoor! :-)

 21.   

  Toch wel jammer dat Sylvana Simons een kruistocht begonnen is tegen het sterotype van de aandachtsvolle, goedlachse gezellige negerin om dat te vervangen door het beeld van een zich in de slachtofferrol wentelend kijvend hol vat. Maar goed dat steeds meer mensen in de gaten hebben dat de massamedia vooral geconstrueerde beelden bieden om beinvloedbaren politiek te indoctrineren.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!