WTF: PVV-kandidaat uit Utrecht stookt gewelddadige rellen in Urk verder op: ‘Succes Urk! Gooi ze de zee in!’

adverdonk
Foto: Ad Verdonk van de PVV Utrecht. Bron: Verdonk / Twitter.

Als het aan Ad Verdonk, de nummer 3 van de PVV Utrecht, ligt, dan gaat het gewelddadige gerel in Urk nog wel even verder. Het oud-Statenlid zegt op Twitter dat hij Urk “succes wenst” met het “in de zee gooien” van – vermoedelijk – islamitische Nederlanders.

urk de zee in

Terwijl DENK met man en macht bezig is om de maatschappelijke onlusten in Urk vast te pinnen op de PVV, doet de partij ook misschien niet z’n best om zo min mogelijk geassocieerd te worden met de rellen in het gereformeerde vissersdorp. Nadat het huis van islamitische dorpsbewoners gewelddadig is binnengedrongen en mensen zijn verwond, heeft de politie de regie gegrepen. Wijkagent Diana roept ouders op om hun kinderen binnen te houden, om te voorkomen dat de op WhatsApp ontstane rel nog verder uit de hand loopt.

Iemand die het niet eens is met die oproep, is Ad Verdonk. Verdonk is bij de aankomende Statenverkiezingen de nummer 7 van de PVV Utrecht en werkt momenteel als fractie-assistent van de partij in de gemeenteraad van de provinciehoofdstad. Hij lijkt het echter maar machtig mooi te vinden dat jeugdige Urkenaren ‘Geertje Wilders’ scanderen en de eigendommen van islamitische landgenoten worden aangevallen. In plaats van dat hij het wettelijke gezag bijvalt, wil Verdonk dat er juist een tandje wordt bijgedaan:

“Succes Urk! Gooi ze de zee in! Nederlanders zijn trots op jullie!”

De lijsttrekker van de PVV Utrecht, René Dercken, heeft de tweet zelfs enige tijd geliked, dus bij de PVV zijn ze zeker op de hoogte van de opruiende teksten van hun kandidaat Ad Verdonk. De ‘vind ik leuk’ van Dercken, tevens Eerste Kamerlid voor de PVV, is inmiddels verdwenen (hij spreekt zelf van ‘fake news‘). De kwalijke tweet van Verdonk staat echter nog altijd online.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

65 reacties

 1.   

  Idd Urk” houd u vroom!”

  1.   

   Heerlijk dit. Hahaha
   Burgeroorlog zou er niet komen. Maar wel misschien een razzia naar de marrokanen toe. Misschien voelen zij zich nu een keer hoe een homo voelt wanneer hij uitgescholden etc wordt als hij langs een groep marrokanen loopt.

 2.   

  Onbeschaafd, zo ken ik ze ook.

 3.   

  Koren op de molen van links ,die zullen alles aangrijpen om de PVV in een kwaad daglicht te stellen ,beter komen die pulpzenders met waarschuwingen voor de mensen wat ze per jaar werkelijk kwijt zijn aan afdracht en belastingen wat deze regering momenteel voor heeft ,en zich goed moeten bedenken dat als je VVD CDA stemt er groen links gratis bij krijgt .Maar het nieuws onthouden is momenteel belangrijker dan het nieuws brengen voor de media .

  1.   

   @Florissa meent:
   Koren op de molen van links ,die zullen alles aangrijpen om de PVV in een kwaad daglicht te stellen

   Het is toch echt de PVV zelf die zich in een kwaad daglicht stelt, @Florissa. Het zou zelfs zomaar kunnen dat deze “meneer” Verdonk strafbaar is met zijn oproep tot geweld.

    1.   

     @Adriaan
     Totaal ongepast wat Tromp hier zegt, en wie weet óók strafbaar.
     Maar wat doet dit af aan de oproep van “meneer” Verdonk?

     1.   

      @Beukman, helemaal niets. Ik wees je enkel op de column van Tromp. Niet gelijk in de hoogte boom klimmen.

   1.   

    @Beukman, kijk even wat Tromp hierover zegt. Over geweld gesproken.

 4.   

  Ach, we kennen de politieke voorkeuren van Engelbart. De PVV behoort daar niet bij.

  1.   

   Geldt ook voor de handhaving, van de regels en moderatie, op deze site! Armoe troef.

   1.   

    Dat zeg jij? Lachwekkend. Het gaat je waarschijnlijk om meningen die je niet aanstaan.

 5.   

  Incest Urkers Hahaha, moslims trouwen zelf bijna allemaal met een nichtje of neef.

  Opvallend is ook…net als na elke islamitische aanslag….. dat we tot geen geluiden horen uit de moslimgemeenschap die de geplande wraakactie van deze moslimjongeren afkeuren of tegen willen houden. Dus zolang de “liberale/gematigde” moslims de moderniteit niet verdedigt in dit land, is het één pot nat…

  1.   

   @Diederik walsumt:
   Opvallend is ook…net als na elke islamitische aanslag….. dat we tot geen geluiden horen uit de moslimgemeenschap die de geplande wraakactie van deze moslimjongeren afkeuren of tegen willen houden.

   Ik neem aan dat je zelf een moslim bent, @Diederik? Dat je zo goed op de hoogte bent van waarover men elkaar bericht binnen de moslimgemeenschap?

   1.   

    @Beukman,

    Ik heb met veel moslims gewerkt, waarvan de meeste prima mensen waren. Maar een deel vond het terecht dat de Twin Towers en de Pentagon met vliegentuigen werden aangevallen.

    Sommigen waren zelfs blij, dus ja, er is wat mis met een deel van de moslims. In Lutton in Engeland gingen ze feestend de straat op na een aanslag.

    Zal je maar gebeuren. Dus doe aub niet of er niets mis is. En denk nou niet dat ik PVV stem, want dat is niet zo. Ik ben ook niet tegen geweld. Maar snap niet dat dit landelijk nieuws is, maar toen mijn nichtje weggepest is uit haar huis door Marokkanen, was de media nergens te vinden…..of de politie (altijd dezelfde reactie als iemand belde ‘zij hebben nou eenmaal een andere cultuur)

    1.   

     @DeBruijn, het gaat hier niet over mensen die 9/11 prima vonden. Ook hebben we het niet over je nichtje. Het gaat hier over een Nederlands Marokkaans gezin, waarvan de vader vanaf zijn komst naar Nederland hard gewerkt heeft. Zijn kinderen zijn gewoon op Urk geboren.

     Wat heeft dit gezin misdaan om geterroriseerd en geïntimideerd te worden? Wat heeft de moeder misdaan om gewond te raken in haar pogingen om haar zoon te beschermen?

     Waarom sleept iedereen er van alles bij dat er niks mee te maken heeft?
     Waarom is het voor zovelen alhier te moeilijk om het gewelddadige gedrag van deze Urkers ondubbelzinnig te veroordelen?

   2.   

    Oh maar dan heeft u vast wel wat aanvullende informatie voor ons?

    Heeft er een Imam al opgeroepen tot kalmte en zelfbeheersing naar zijn kudde?

    Of de rel actie voor 15-16 Maart ten strengste afgekeurd?

    Ik hoor het graag….

  2.   

   Wat heeft iedereen toch met Urk en incest. Op Urk is iedereen getrouwd met een partner dat geen familie van elkaar zijn. Dan is de rest van geboren en getogen autochtoon Nederland ook een en al inteelt familie.

 6.   

  Wie durft met droge ogen te beweren dat de racistische toestanden in Urk niet mede het gevolg zijn van de haatzaaierij van de PVV?

  1.   

   broodje aap!

  2.   

   Als huisantisemiet gooit u weer eens met termen die u niet begrijpt. U bent zelf racistich tot op het bot

  3.   

   Omdat het geen racistische toestanden waren beste Noppen. Zou toch maar eens een goed onderzoek doen wat er geschreven wordt in de kranten en wat de Urker bevolking namelijk zegt. Zelfs de AD moest bakzeil gaan houden nadat het filmpjes uit Geldermalsen heeft gebruikt om Urk eens lekker zwart op de kaart gaan brengen. Er is geen auto in de brand gestoken en er zijn ook geen leuzen als Wilders gebruikt.

  4.   

   Rien Noppen:
   Ik!
   Het heeft te maken met de frustatie van Marrokanen dat hun cultuur tegenwerking krijgt!

   1.   

    Ik begrijp dat de schuld hier ligt bij de slachtoffers.

    1.   

     Rien Noppen, De Marokkaanse Soufyan is en blijft een Urker, laten we dat niet vergeten. Het was namelijk zijn eigen schuld dat hij ruzie heeft uitgelokt met een dorpsgenoot. Dat daardoor zelfs zijn ouders erin betrokken werden geraakt dat is inderdaad gewoon zeer spijtig. Hij werd niet gepakt vanwege zijn Marokkaanse afkomst maar vanwege zijn ”patserig” gedrag.

  5.   

   Eens, het blijkt nu immers dat de Partij van de Vrijheid een gewelddadige confrontatie aanmoedigt. En nog steeds verbazen ze zich dat er een racistisch imago aan de partij kleeft.

   1.   

    Beste Guus,
    Doe ff gewoon.

    1.   

     Het staat er letterlijk, Scarletti, dat de Urkcro’s de Mocro’s in zee moeten kieperen.

     1.   

      @Brandebok, heb je de column van Elfie Tromp gehoord? Ben benieuwd naar jouw reactie aldaar.

     2.   

      Neste Adriaan dat was ronduit walgelijk

  6.   

   @ Rien

   Dus de Nederlandse media, Paul Rosenmöller en Ad Melkert zijn verantwoordelijk voor de dood van Pim Fortuin.

   Althans als je zo redeneert als jij wel.

  7.   

   @ Rien

   En geen commentaar, dus ik neem aan dat mijn stelling aangaande Fortuin correct is.

  8.   

   Iedereen, halve gare wegkijkende lafbek.
   Lik die moslimhielen nog wat harder, misschien zit er wel een kindbruidje voor je in.

 7.   

  Mafklapper. Het is juist van belang dat de zaak de-escaleert en een confrontatie tussen het Mocro- en Urkertuig wordt voorkomen.

  1.   

   Klopt. Ik vind bij beide groepen die hier aan meewerken de toevoeging tuig terecht, niet iedere urker of is het urkster en marrokaan doet hieraan mee.

   1.   

    Het is heel simpel beste Satty; Het is het ons-kent-ons beleid op Urk. Benader je iemand negatief, dan zijn ook bekenden en vrienden aangedaan. Dat is toch de gemeenschap. Dat wordt alles meteen heel duidelijk, ineens, zoals wat er nu is gebeurt. Dat zie je ook bij de Marokkaanse gemeenschap. Precies hetzelfde, die is ook heel hecht. Dan heb je twee hele hechte volkeren tegenover elkaar waardoor de bom wordt opgeblazen.

    1.   

     Jeetje, van Urk, bent u ook geïnterviewd? Exact dezelfde woorden gebruikte een Urker in een artikel.

   2.   

    Eens, Satty.

 8.   

  Ach na 50 jaar censuur, onderdrukking en provocatie is het best te begrijpen dat er eentje eens iets minder politiek correct zegt.

  List, leugen, oplichting en bedrog die de nieuwe normen en waarden worden in Nederland, das ernstiger.

  Maak een eind aan de opmars van Rutten, Jetten, Klaver en consorten.

 9.   

  De Hiddemeister is terug!! En hij komt meteen sterk binnen! Lol op politiek 24 nu

 10.   

  Het hele verhaal in Urk wordt schromelijk overdreven. De autochtone jeugd betaald een keer terug met gelijke munt. De Marokkaanse jeugd maakt zich al decennia lang schuldig aan dezelfe wanpraktijken. Daar hoor je de politiek en media nooit over. De Joodse bevolking maakt zich al jaren lang steeds meer zorgen over de veiligheid in Nederland en de rest van de westerse wereld

  1.   

   Het is ook allemaal schromelijk overdreven. Gewoon een ruzie tussen een paar jongens waarvan een verhaal kwam halen bij diegene thuis waar hij ruzie mee had. Zoiets gebeurt ook buiten Urk. Dankzij social media gaven de nieuwsgierige omstanders juist voor de extra nodige sensatie.

   1.   

    Ze hadden natuurlijk nooit zo moeten handelen. Buiten het feit dat huisvredesbreuk strafbaar is, is het ook gewoon onbehoorlijk. Je blijft met je tengels van de spullen van een ander af. Daarbij komt dat wanneer er Mocro’s bij betrokken zijn, politiek en media direct partij kiezen en voorbij gaan aan de stekking van het verhaal. Daarbovenop komt dat de DDS met tim voorop begonnen is aan een anti-PVV campagne om het FvD te pluggen. Dat terwijl deze partijen elkaar straks hard nodig hebben. De VVD wil alleen maar met het FvD samen regeren wanneer Ruttes Mocro-maatje Klaver mee mag spelen. In de praktijk zou daarin meegaan de ondergang van het FvD betekenen

 11.   

  Quiz
  Welke politicus heeft DENK laten ontstaan?
  Een voorzetje,
  heeft een extremistische Islam school niet gesloten,
  kan ontzettend veel kletsen.
  ………nou vooruit, nog eentje…..
  heeft fraude uitkeringen naar Marokko en Turkije niet kunnen stoppen.

  En deze politicus heet……………………….. en zijn partij is de……………………….

  1.   

   Job Cohen?

   1.   

    DeBruijn

    Bijna goed!
    Nog een voorzetje,
    Zijn achternaam begint met een A en eindigt op R.

 12.   

  Deze oproep van deze PVVer heeft waarschijnlijk te maken dat er nog een programma op vrijdagavond openstaat. Allochtone jongeren zouden waarschijnlijk weer een poging gaan wagen om Urkers lastig te vallen die niets met dit gevalletje te maken hebben. De echte daders zijn immers al gearresteerd.

  1.   

   @van Urk.

   Ik heb het volste vertrouwen in een goede afloop in Urk.

   RUTTUP en NEXIT.
   #STEMZEWEG op 20 Maart.

  2.   

   Quote: Allochtone jongeren zouden waarschijnlijk weer een poging gaan wagen om Urkers lastig te vallen die niets met dit gevalletje te maken hebben.
   .
   Dat weer bevreemd mij.
   Wanneer is het dan nog meer gebeurd?

   1.   

    Spaanse kok, Heeft u dan niets meegekregen dat de politie opeens wel bereidt was om de grenzen te sluiten..Dinsdag avond heeft een heel politiemacht de buitengrens van Urk afgesloten om allochtone buitenstaanders tegen te houden die op Urk waarschijnlijk iets van plan waren. Uiteindelijk werd er een persoon gearresteerd met een honkbalknuppel.

   2.   

    @Spaanse kok

    Op sociale media riepen Marokkanen elkaar op om naar Urk te komen en de boel aan gort te slaan.

    Hebben we te maken met weer een selectieve nieuwslezer?

 13.   

  Op deze manier geef je het linkse gespuis natuurlijk een stok in handen om te slaan, niet zo slim.
  Je kunt beter zorgen regeringsmacht te krijgen om dat volk het land uit te krijgen of in ieder geval de grenzen hermetisch te sluiten.

  STEM FVD!!!

 14.   

  Het is niet zo heel slim en tactisch van deze man om net voor de verkiezingen dit te roepen.
  Verder is de inhoud en de boodschap wel iets waar bijna elke ECHTE Nederlander zich in kan vinden.
  Het terugsturen,deporteren op VREEDZAME wijze van het teveel(!) aan allochtonen die zich hier niet thuis voelen.
  In eerste plaats vreedzaam, bij het niet willen teruggaan….dan maar minder minder vreedzaam…..

  1.   

   Wat ook niet slim van deze PVV-er is, dat wij Urkers dus eerst 90 kilometer moeten gaan lopen of rijden om de eerste de beste zee te vinden om ze te kunnen dumpen. Ik kijk nog steeds uit op het IJsselmeer.

 15.   

  Prima volk die Urkers,noeste werkers en Godsvrezende mensen, alleen je moet ze niet uit de tent lokken want bang zijn ze niet.

 16.   

  Het is onmogelijk om iemand op Urk in zee te gooien. Sinds jaar en dag is daar een meer.

 17.   

  Mogen we hopen dat de burgeroorlog tegen dat andere volksdeel via Urk begint….
  Zo kan de Nederlandse samenleving ook niet verder dat het Islamitische volksdeel steeds verder gaat met hun terreur……

 18.   

  Op een gegeven moment gaan groepen elkaar te lijf omdat ze elkaar niet kunnen luchten of zien. Zo werkt dat als je grote groepen vreemdelinge toelaat in je land. Daar komt ooit hommeles van. We kunnen dus concluderen dat integratie van bepaalde groepen mensen in onze samenleving NOOIT zal lukken.

  1.   

   Ja, Amsterdamse voetbalsupporters zijn ook vreemdelingen in Den Haag, Rotterdam, Utrecht of waar ze ook komen. Dan wordt het matten.

 19.   

  Niet de meest intelligent ogende portretfoto Ad.
  Maar ik snap je en je mag het roepen.
  Wie haat zaait zal haat oogsten.
  En dat doet het Marokkaanse tuig al meer dan 40 jaar.
  Het begin van de opstand begint in zicht te komen.
  Weg met al die untermenschen en iedereen die ze blijft verdedigen ondanks dat ze overal schijt aan hebben, de meeste crimineel zijn en altijd voorop lopen in ALLE aanvragen voor voorzieningen, uitkeringen, medische hulp [alleen als het gratis is hé, zelf een paar goede schoenen kopen die ze niet vergoed krijgen doen ze niet, maar wel heel veel vergoede invalide karretjes rijden die ze krijgen van de gemeente].
  Er is nergens zoveel misbruik dan onder dit soort lui, op alle fronten.

  Laat de pleuris maar uitbreken, meer en meer zodat we minder en minder ……

 20.   

  Gelijk uit ijn functie halen deze man. Ben ook een PVV en FvD sympatisant, maar zulke uitspraken kunnen niet worden toegestaan. Jammer dat media de hele PVV etc hiermee zwart denkt te kunnen maken. Moet je eens kijken wat die VVD broeders allemaal hebben uitgespookt… Alleen die doen het ‘sneakie’

 21.   

  Sorry hoor…..maar steeds meer mensen beginnen die moslims te haten voor hun jarenlange slechte daden, buurt terreur en criminaliteit.

  Ik ook !!!!

  1.   

   Dus je kunt je wel vinden in de genocidale voorstellen van deze PVV-er?

  2.   

   Niet elke Duitser was nationaalsocialist en niet elke moslim is Mohammedaan. Er is ee hoop aa te merken op de totalitaire leer van islam maar het valt niet elke geboren moslim aan te rekenen dat Mohammed vooral het zwaard, misogynie een dubbele boodschap en terreur bracht om zichzelf te kunnen handhaven en van productie vrijgesteld te kunnen leven.

 22.   

  Het lijkt me evident dat de man bedoeld heeft op geweld en rellen beluste buitenstaanders van Urk te weren. Toch is het niet verstandig om als politicus van een en dus volksvertegenwoordiger van een groeiende partij de indruk te wekken geweld voor te staan. Onze samenleving functioneert onder andere door het geweldmonopolie bij de overheid te leggen en de openbare orde door haar te laten handhaven. Er ligt dus een schone taak bij de PVV om haar volksvertegenwoordigers communicatieve vaardigheden bij te brengen en hen te verhelderen dat eagerheid tot scoren als onlangs weer gedemonstreerd door Elfie Tromp zelden de bezonnenheid bevordert waarmee samenlevingsopbouw gestalte krijgt.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!