Zielig: Paul Rosenmöller (GL) wil meer “empathie” in de politiek – de man van ‘Fortuyn laten bloeden door messteek’

De senaats-adjudant van Jesse Klaver (GroenLinks) maakte het gisteren wel bijzonder bont aan tafel bij Pauw & Jinek. De lijsttrekker van de klimaatspartij vindt dat er in de politiek meer “empathie” moets plaatsvinden. Dat is nogal… ehm… opmerkelijk als je beelden terugziet van hoe Rosenmöller als landelijk GroenLinks-leider zélf met politieke opponenten omging. Zo hoopte hij in 2002 dat Pim Fortuyn zulke diepe messteken zouden zijn toegebracht dat hij nog weken zou bloeden.

Het verkiezingsseizoen is weer geopend, en dat betekent ook dat Pauw & Jinek weer dagelijks gaan keuvelen met politici bij wijze van voorbereiding op de stembusgang. Bij de eerste aflevering gisteravond mocht de GroenLinks-lijsttrekker voor de Eerste Kamer, Paul Rosenmöller, aanschuiven om als oudgediende nog eens zijn gal te spuwen over hoe de politiek momenteel functioneert. Rosenmöller vond dat de “empathie” terug moest in de politieke arena, want de sfeer was toch wel erg verhard.

Tja. Het zijn toch een beetje de eigen zure vruchten die GroenLinks nu plukt, want die verharding van het debat komt niet uit de hemel vallen. Die is begonnen met politici. Politici als Rosenmöller zelf, die in 2002 het niet konden verkroppen dat ineens een superster op het politieke toneel verscheen: Pim Fortuyn. Met dank aan Ken Stash hebben we nog even wat beelden opgeduikeld uit die tijd. Ook geïnteresseerd om te horen wat Paul “meer empathie” Rosenmöller destijds zei? Nou, dit dus

“Ik denk dat Fortuyn zich in z’n eigen vingers gesneden heeft. Ik hóóp dat hij in zijn eigen vingers gesneden heeft, en ik hoop dat de wond zo diep is dat het bloeden voor 15 mei [de datum van de Tweede Kamerverkiezingen van 2002, red.] niet ophoudt.”

Om het dus even diplomatiek te zeggen: Paul Rosenmöller is dus nogal een tegenstrijdige zak hooi met z’n oproep tot meer empathie. Wat zeiden ze ook alweer bij GroenLinks in die tijd? ‘Een beter milieu begint bij jezelf’? Zoiets, hè? Misschien na ruim twintig jaar eens tijd dat Rosenmöller zich dat eindelijk eens eigen maakt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. tomygun

  Van mij mag hij een groene opdonder krijgen
  van 40,000 volt .

  1. springmaarachterop

   Rosenmöller is voor 100 % medeverantwoordelijk voor de moord op Pim Fortuyn als hem vandaag of morgen hetzelfde overkomt ontkurk ik de champagne en gaat de vlag uit!

   Het is een werkelijke schande dat niemand die daadwerkelijk mee heeft gedaan aan het scheppen van het klimaat om Pim Fortuyn te vermoorden zijn vervolgt.

   1. santiago

    Deze man is medeverantwoordelijk voor de verloedering van Nederland en wel in zeer hoge mate. Dat hij het lef nog in zijn arrogante donder heeft om zich nog te bemoeien met de politiek.
    Duyvendak, zijn baas, zal hem wel naar voren geschoven hebben als betrouwbaar en deskundige, oude en wijze , door de wol geverfde politicus dus dan ga je nog maar een keer voor een kunstje.
    Het wordt hoog tijd dat de bezem eens door die totaal verrotte 1e kamer wordt gehaald. Brinkman, Jorritsma en ga zo maar door. Criminele graaiers die in het oldboys netwerk zitten uit te hijgen van onze centen. Totaal overbodig die 1e kamer zei Fortuyn al, maar we weten allemaal hoe dat is afgelopen.

    1. tomygun

     Bijde broerjes Duyvendak zijn daar verantwoordelijk voor .
     Zij zijn de tegen pool van de jongens van de wit.
     Het vergif der aarde wat uw kinderen les daar in geeft
     Fidel was een koorknaapje vergeleken met deze twee .

   2. HierBenIk

    Helemaal correct Springmaarachterop deze man heeft ECHT bloed aan zijn handen. Uitspraken die zo geformuleerd waren dat vervolging door het OM niet mogelijk was, maar een ieder weer wat hij bedoelde. Vieze man met een ZEER GEVAARLIJK gedachtengoed. Lekker links en zogenaamd sociaal en zelf een vermogen hebben van 7 miljoen euro of meer….

   3. Lugar

    @springmaarachterop: +1

    Helaas wordt hier nog steeds iemand gedoogt die God dankt dat Fortuyn is vermoord.

    1. santiago

     Namen en rugnummers schijthuis.

     1. tomygun

      Rugnummer heeft hij niet wel een Ruk Knopje .

    2. Original NL

     @LUGAR…Helaas wordt hier nog steeds iemand gedoogt die God dankt dat Fortuyn is vermoord……
     Deze viespeuk kan idd nog steeds zijn behoefte doen op DDS.

 2. TD

  “empathie”
  Dat woord mag Rosenmöller niet uitspreken,de aanhangers van Pim Fortuyn zijn niets vergeten!
  De smeerlap is weer binnengehaald vanwege zijn kwaliteiten om andere politici omlaag te halen en te demoniseren!
  Stem PVV of FvD.

  1. Lugar

   “Stem PVV of FvD”

   +1

   #stemzeweg

  2. C.A.Barstow

   Yes!
   Helemaal mee eens.

 3. Gekko

  Ik zou het woord zielig niet gebruiken. Eerder het woord gevaarlijk. Want Rosenluller is niet zielig. Het is een rat die over lijken gaat.

  1. santiago

   Gekko. Zijn baas is wijnandje duyvendak, die zijn we toch ook nog niet vergeten?
   Wil je nog groter tuig hebben. En we laten het gewoon gebeuren in onze prachtige monarchie.

  2. Lugar

   +1

  3. Rien Noppen

   Ik vermoed dat GL goed gaat scoren bij de verkiezingen, dus zielig lijkt me niet het goede woord.

   1. santiago

    Noppen. Ofwel je bent volslagen idioot of je houdt je van de domme om de boel op te kloten. Ik houd het op het laatste, maar daar moet je dan toch eens mee stoppen.
    Ik heb wel eens het idee dat je er voor betaald wordt.

    1. Rien Noppen

     Ik word er niet voor betaald, Santiago maar jammer vind ik dat wel. Ik meen dat mijn sterke inhoudelijke bijdragen goud waard zijn.

     1. santiago

      Nu weet ik het zeker. Ik ga nooit meer met jou praten. In oorlogstijd hebben ze voor mannetjes als jij een speciale naam.

     2. BB

      HAHAHAHAHAHAHAHA!

     3. Vliegenvanger

      Noppen is een alias van Rutte.

    2. Top

     Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor.

   2. Vliegenvanger

    Noppen is een alias van Rutte.

  4. santiago

   Gekko. Ook wel apart toch dat de grote leider van GL zelden of nooit in beeld komt. Die man is onaantastbaar. Is toch niet pluis dat je zo iemand nooit hoort of ziet en je hem ook nooit ergens op kan aanspreken. Poppetjes als Klaver en Halsema en nu weer die seniele, geestelijk bveperkte Rosenmuller.
   Die Duyvendak is gevaarlijker dan Kim.

 4. Adriaan

  Stelling: alles en iedereen die sympathiseert met Groen Links is eng.
  Rosenmöller spant hierbij wel de kroon. Dat deze man nog een politieke functie vervult, is een gotspe.

 5. santiago

  Ik krijg ook steeds meer een hekel aan die mensen die roepen:”Stem PVV of FvD. Net of dat hetzelfde is. Als je PVV stemt stem je zeker geen FvD. Dat is water en vuur. Je denkt toch zeker niet dat Geert Wilders met die charlatan van de elite samen gaat. Never nunca nooit. Een grotere gluiperd als die baudet moet nog geboren worden.

  1. Rien Noppen

   “Als je PVV stemt stem je zeker geen FvD.”

   Correct.

  2. HierBenIk

   Gelukkig zijn er wel PVV en FvD. Samen hebben ze meer hebben/krijgen ze meer zetels dan dat ze ‘alleen’ ooit zouden kunnen halen. En dat is goed nieuws, wanneer ‘het blok’ maar groot genoeg wordt kan de gevestigde orde er niet meer om heen. Dus ik ben heel blij dat beide partijen er zijn.

 6. C.A.Barstow

  Mede de indirecte moordenaar van Pim Fortuyn, één van de aanzetters daar toe.

  Waarom loopt die linkse idioot nog vrij rond?

  1. HendrikJan

   @C.A.B.

   Het Bilderbergrecht.

   RUTTUP en NEXIT.

  2. Satty

   Dat jij niet in staat bent tot zelfstandig denken wil niet zeggen dat anderen dat niet zijn. Wilders is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de misdaad van breivik. Wat een onzin verhaal steek je af.

   “Say what we feel, yell out what’s real
   Even though it may not bring mass appeal
   Your opinion is yours, my opinion is mine
   If you don’t like what I’m sayin’? Fine
   But don’t close it, always keep an open mind
   A man who fails to listen is blind
   We only got one right left in the world today
   Let me have it or throw The Constitution away”

   Freedom of speech ice t.

 7. Satty

  Nietszeggende vergelijking. Als je niet met iets beters kunt komen blijft zijn oproep gewoon een redelijke. Zelfs al zou hij in het verleden iets hebben gezegd wat wel schokkend is er is ook nog zoiets als voortschrijdend inzicht.

  1. BB

   Dan dien je dat wel te benoemen dat je daar in het verleden een andere kijk op had en nu door voortschrijdend inzicht iets anders vindt.

   1. Satty

    Maar ik zie in de vergelijking in je vingers snijden geen oproep tot iemand willen doden.

    Het is van voor mijn tijd maar ik heb niets echt schokkends gelezen.

  2. AS210854

   Satty, laat me niet lachen voortschrijdend inzich en Paul gaan nooit samen.

 8. HendrikJan

  Inderdaad HendrikJan heeft gelijk, Nederland is een keiverrot land geworden.

  Deze Rosenmoller is wel degelijk, is niet vrij van blaam tav de politieke laffe moord op Pim Fortuyn.
  Maar het is zoals het is, niemand ontloopt zijn straf voor zijn gepleegde daden.

  RUTTUP en NEXIT.

  1. Lugar

   @HJ: Alleen wel heel merkwaardig dat er hier nog steeds iemand gedoogt die God dankt dat Fortuyn is vermoord.

 9. rexm

  De groene slinkse Pol Pot van Nederland, gevaarlijk heerschap.
  Hoe kan een partij zich verlagen met zulke figuren, niet te geloven.
  En Nee, we zijn Pim niet vergeten.

 10. worstcase

  Hoe is het mogelijk dat deze Pol Pot fan nog sympathie heeft. Misschien zijn deze uitspraken over Pim wel de directe aanleiding geweest voor de moord. Immers, de wortels van Paul groeien in dezelfde militant activistische bodem als die van Volkert van der Graaf. Het zijn in feite vakbroeders. Ons kent ons. Helaas waren de computerbestanden van Volkert op het moment suprême gewist. Ook al door een tip van een burgemeester uit hetzelfde schimmige wereldje als Paul. Wie weet wat er anders aan het licht was gekomen.
  Die vent moet van het politieke toneel worden geweerd en al helemaal geen aandacht meer krijgen.

 11. Benny

  Lu..etje rosenmöller is een gevaarlijke idioot die niet vrij van schuld is, ik vergeet nooit. Ik hoop dat in Nederland de meeste mensen ook een goed geheugen hebben. Gisteren zat hij gezellig te huichelen met die drie berggeitjes van denk…… Die wat naar mijn mening niet al te kritisch geïnterviewd werden….. Wat een smerige bende daar bij de npo…..

 12. joker

  Deze stinkend rijke minkukel, Rosenmöller dus, begint plots te kakelen tijdens de verkiezingstijd. Járen niks van hem gehoord (heb ik ook niet gemist trouwens !) maar plots moet deze farizeër z’n vuil spuien !
  Uit álle hoeken en gaten komen plots z.g. “politici” tevoorschijn die pogen een graantje mee te pikken van de a.s. verkiezingen.
  Tot mijn grote schrik zie ik vanmorgen, volkomen onverwacht, Asscher op tv in gezelschap van een jonge neger. (een jongeman v.h. negroïde ras is toch een neger ?)
  Zegt Asscher : “Dit is ons jongste lid voor de provinciale staten-verkiezingen”.
  Zo snel als ik kon de tv uitgeschakeld, voordat ik moest luisteren naar en jongeman, waarvan ik verwacht, dat hij ’t verschil tussen een beekje en een kanaal niet kent.
  Wát een vertoning.
  Asscher + co. hebben al voldoende kapot gemaakt in dit landje, weg met zulke figuurtjes !

  RUTTUP en NEXIT.
  (vrij naar HendrikJan)

 13. rexm

  Er is nog iemand die Pim Fortuyn probeerde zwart te maken, ene zekere Halsema, is dat niet die nieuwe burgemeester van Amsterdam.!!!!

  1. joker

   @ rexm.
   Iemand die de meest gore streken uithaalt in dit landje is kennelijk “geroepen voor het hoogste ambt !”
   Wij, de bevolking zijn `veroordeeld tot het `boven ons staande` gajes !!!
   Was D66 óóit voor een gekozen burgemeester ? Zeker in de prullenmand beland zoals het referendum ? D66 ; de partij van de vernieuwingen !!! hahahaha !
   Het enige wat dit clubje heeft kunnen vernieuwen is : het verhogen van het inwoneraantal van Meppel, middels een Pechtoldje !!!

 14. PMG

  Vermoed dat de gemiddelde groene theemuts die staat te dampen op Yasser bij deze vermelding van wapenfeiten nu toch even een wrange bijsmaak krijgt en zich misschien bezint.

 15. Tante Sidonia

  Gisteravond bij Jinek & Pauw.
  Lulletje Rosenwater verdedigde DENK maatje: “ja….jarenlang zijn jullie uitgebuit” en meer van dat pro-Moslim en anti-Nederland geklets.
  Lulletje Rosenwater: alles aan Nederland te danken en wat krijgt Nederland terug, een mede-veroorzaker Moord Pim Fortuyn. Extreme verlinksing onderwijs. Lid van een criminele partij: Groen-Links. Adviseur GOEROE Yasser Klaver. Maatje crimineel Duyvendak, enzovoort!
  Hoe is het in Godsnaam ( oei….Allahs naam) mogelijk dat deze man voorzitter Onderwijsraad is geworden?
  Toch in alle gaten, kieren, spleten en krochten van Ministeries linkse pro-Moslim en anti-Nederlandse krachten?

  1. joker

   @ Tante Sidonia.
   Lieve tante.
   Het stelletje buitenlanders, onder de verzamelnaam “Denk” verenigd, is van hetzelfde allooi als Lulletje Rosenwater ! (zijn uw eigen woorden, tante !)
   Schreeuwen en blèren is hun lust én hun leven, of ze iets zinnigs uitkramen maakt hen niks uit, zij denken n.l. “Onze stemmers zijn te dom om ons te doorgronden”.
   Vergeten wij inmiddels niet wat dat soort “criminelen” ons, échte Nederlanders, heeft aangedaan : Pim Fortuyn vermoord, door een links-extremist; een aanslag op de leider van een eerdere rechts-denkende partij, Hans Janmaat, waarbij z’n echtgenote één van haar benen verloor; de aanslagen op de Makro en Shell-pompen door criminelen die zich “Rara” noemden o.l.v. ene Duijendak, óók links-extremist en nog steeds “werkzaam” voor een extreemlinkse partij.
   Tegen verkiezingstijd komen alle ratten uit hun holen gekropen, blèren wat en verdwijnen dan weer snel om zich te wentelen in de “stank én uitwerpselen” van andere links-extremisten.
   Ik voel met u mee tante !
   Uw toegenegen neefje.

   1. santiago

    Joker en tante Sidonia. Ik hou van jullie.

 16. Toverkol

  De wolf in schaapskleren, de Josef Stalin van onze tijd spreekt…..

 17. NoDoubt

  Partij van het milieu en de meeste vlieguren. De partij die wil dat mensen niet meer na hun 70-ste geopereerd worden, weggezet moeten worden bij het oud vuil. Deze man die bemiddelde bij de gemeenteverkiezingen en er voor gezorgd heeft dat democratie een geheel eigenaardige lading kreeg

 18. Heras

  Hahaha, ook groenlinks wordt een beetje “zenuwachtig”. Na de video van hamas dat groenlinks bedankte voor zn steun via BDSmaatregelen tegen Israel zijn de linksjes aan het inboeten. Klimaatdoelen opstellen en zich daar zelf niet aan houden, zorgt er voor dat het woord Empathie inhoudsloos is geworden. Wat heeft groenlinks nou in de afgelopen periode bereikt?

 19. Ries

  Net zo’n flapdrol als Marcel van Dam. Salonsocialisten die aan het wel en wee van het volk niets gelegen laat liggen. Ikke-ikke en de rest kan stikken. Diepe verachting moge hun lot zijn.

  1. santiago

   Een zeer minderwaardig mens. Je zou maar familie zijn van zo’n vuilnisbak.

 20. nienke

  Als ik dat smoelwerk van deze Farizeer zie moet ik overgeven, hoe durft hij z’n smoelwerk nog op TV. te laten zien.
  Wat hij Pim Fortuyn heeft aangedaan is met geen pen te beschrijven en dit soort ellendelingen komt nog in de eerste kamer ook.
  Hij moest zich dood schamen, en nu alweer een grote bek!!!!!!!

 21. henkie

  Maak een eind aan de opmars van Rosenmöller!

  1. Niet L niet R

   Geheel mee eens!!!!

 22. henkie

  De autochtone Nederlander, derderangs burger, moet zijn broek laten zakken en zich van achteren laten nemen. Rosenmöller en collaborateurs mogen de opbrengsten genieten.

 23. PMG

  Ik hoop dat de man overkomt wat hij anderen toewenst!

  Bij degenen die op hem gaan stemmen kleeft bloed aan de handen!

  1. Tante Sidonia

   PMG
   Mee eens!

   Misschien weet Lulletje Rosenwater ook waar FvdGraaf verblijft.
   Moet zich elke 3 maanden melden.
   Heeft hij dit gedaan? Natuurlijk niet! Dat heeft Groen-Links zo geregeld!

   1. PMG

    Volkert bedient zich van andere namen tegenwoordig, kijk maar eens op GeenStijl

 24. Niet L niet R

  Hoe is het mogelijk, dat Rosenmoller door de screening van de eerste kamer is gekomen!
  Dit is een uiterst links persoon, wie zich verdiept in zijn verleden schrikt!
  Hij is een van de personen die door zijn ongenuanceerd ziekelijke uitlatingen over Pim Fortuyn heeft gegeven, en Volkert van.d. G heeft geïnfecteerd met zijn uiterst linkse haat!
  Vriend van Duivendak ook zo,n uiterst links figuur!
  Ja die partij is ontstaan uit Mao aanhangers, communisten, en uiterst agressief links tuig!
  Wat is Nederland ver af gezakt, dat dit soort personen in de eerste kamer komen!

 25. H.Vaes

  Rosenmöller is een vieze gore smeerlap die de dood van Fortuyn mede op zijn geweten heeft.

 26. Tante Sidonia

  Jensen nu: Wilders aanwezig en is onvoorstelbaar geweldig!

 27. Michael M

  Rosenmöller ja, die kennen we nog maar al te goed hoe hij politiek bedreef. Achter zijn ellebogen. Samen met Ad Melkert werd politicus Pim Fortuyn als het ware uitgespeeld en uiteindelijk vermoord en allemaal de schuld van toendertijd met nepnieuws en grote smerige leugens over de LPF. Men ziet ook van de afgelopen 19 jaar dat nieuwe partijen het zwaar hebben om kansen te krijgen en dat zij zich keer op keer moeten bewijzen en moeten opboksen tegen dat complete jarenlange vastgeroeste oude partijen welke als een kartelvorming als een soort ketting aan elkaar zitten en bijna allemaal op 1 lijn zijn en omdat ze niet willen dat de inwoners van Nederland het beter krijgen blijven ze daarom ook in elkaar verwrongen. Daarom moet de sloophamer er doorheen en ervoor zorgen dat oude partijen geen kans maken om anderen kapot te maken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.