Bah, TV wordt vanaf nu weer kneiterlinks: RTL trekt de stekker uit enige rechtse talkshow Jensen

Het was lachen, het was me een eer, en ik hoop dat jullie me komen opzoeken.” Met die woorden maakte Robert Jensen gisteren op een ietwat abrupte manier een einde aan de laatste aflevering van zijn talkshow, die met onmiddellijke ingang van de buis wordt gehaald door RTL en de nieuwe zenderbaas Peter van der Vorst. Nederland moet het nu dus zónder rechts politiek praatprogramma doen.

We stipten het vanochtend al aan, maar tijd om er toch nog even wat dieper in te duiken: Robert Jensen verdwijnt van de Nederlandse televisie.

Ondanks dat de kijkcijfers al een hele tijd niet florissant zijn, was het gisteren toch nog enigszins onverwachts dat de spraakmakende rechtse talkshow Jensen van de buis werd gehaald. Tot ieders verbazing heeft RTL de enige rechtse talkshow die de Nederlandse televisie telt gewoon zonder gewetenswroeging geschrapt. Wat er nu nog overblijft zijn Pauw, Jinek en hijgerige programma’s op Radio 1. Rechts Nederland houdt nu alleen nog Veronica Inside over, wat meer van flauwigheden aan elkaar hangt dan van een serieus rechts debat.

Voor dat laatste was dus duidelijk geen plaats. Ook niet als een soort genadeproject, want RTL bevestigt dat het de kijkcijfers zijn geweest die Jensen de das omdeden: “Hij heeft een trouwe schare fans meegebracht die wekelijks afstemmen op het programma, maar helaas is die groep niet groot genoeg en blijft groei van de fanbase uit.

Wat nu nog rest is een aantal keer mismoedig de greatest hits-video van Jensen bekijken (zie hierboven), en dan maar weer doorrr… Want rechts op televisie in Nederland mag dan wel dood zijn (de kijkbuis is gekoloniseerd door links), gelukkig is er altijd nog het internet. Hier heb je De Dagelijkse Standaard en een keur van andere rechtse media die gelukkig wél trouw bezocht worden door de rechtse Nederlander. Ook Jensen komt de scene versterken met z’n eigen website.

Welkom, Robert!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Catalaanse kok

  Van de buis gehaald wegens onvoldoende kijkers.
  Wat kan rechts beleid toch mooi zijn.
  Scoren of opdonderen.
  In dit geval dus duidelijk opdonderen, ga je hobby maar ergens anders uitventen.

 2. Rien Noppen

  “RTL bevestigt dat het de kijkcijfers zijn geweest die Jensen de das omdeden: “Hij heeft een trouwe schare fans meegebracht die wekelijks afstemmen op het programma, maar helaas is die groep niet groot genoeg en blijft groei van de fanbase uit”

  Ja, zo liggen de feiten: de rechtspopulistische fanbase betreft een kleine minderheid en als het tv-programma ook nog beroerd is gemaakt kijken daar weinig mensen naar.

  1. Ries

   Met de kijkcijfers van Blauw Bloed, Zembla en Door Andere Ogen, is het ook beroerd gesteld…

   1. Catalaanse kok

    Zijn deze programma’s ook op de commerciëlen of worden ze van uw belastinggeld gemaakt?

   2. Dik

    @Ries: En jij voert een zuigtrol.

    1. Catalaanse kok

     @Dik.
     Roept u manschappen tot de orde.
     ik vind dat er een einde moet komen aan deze muiterij tegenover uw gezag.
     Als ik u was zou ik meedogenloos deze muiterij neerslaan, desnoods met virtueel geweld.

    2. Ries

     Een masochist ben ik zeker niet. We kunnen die Untermenschen hier op de site wegkrijgen als we een collectief vormen. Samen afspreken dat we op geen enkele trol mee reageren is een begin, maar dat werkt niet echt goed. Het beste is om een collectief te vormen van mensen die absoluut niet meer in contact wensen te komen met geestig onvolwaardige zuigtrollen. Dus: Helemaal niet meer reageren. Dat is de enige manier om de trollen onder water te houden. Dus niet op de trollen en niet op de artikelen reageren. Ik hoop dat ik medestanders krijg.

     1. Dik

      @Ries: Niet reageren (negeren) van trollen is de enige effectieve optie, ik ben daar van overtuigd. Iedere reactie aan het adres van dat schuim zorgt ervoor dat ze kunnen doorgaan met het ondermijnen van deze site en het ondermijnen van ons rechtse gedachtegoed. Zolang jij op dat soort reageert blijven ze doorgaan en houd je ze in leven.

     2. santiago

      Ries. Dus iedereen die het niet met onze geestelijk beperkte dikkie eens is, moet je negeren.

  2. ZiggyStardust

   Volgens jou laat de kwaliteit van de artikelen op DDS ook te wensen over, maar toch ben je hier iedere dag te vinden.

  3. DeBruijn

   Ik herkende me er weinig in. Als het beter van opzet was geweest en wat objectiever en respectvoller, dan had het best wat kunnen worden. Maar daar is Jensen niet de meest geschikte persoon voor.

   Overigens zijn wel veel programma’s links en niet altijd even objectief. Ik zou gewoon wat meer objectiviteit willen, maar dat was bij Jensen ook niet aan de orde.

   1. Piet51

    @DeBruijn
    Liever wat objectiever nieuws? Dan kan ik je de Neue Zuercher Zeitung aanraden, maar wel met een waarschuwing. Het nieuws daarin is heel goed weergegeven, maar zo saai, dat het maar moeilijk verteerbaar is. Geen sport, geen sappige roddels, maar wel veel economie, buitenlandse politiek, etc., etc. Allemaal verschrikkelijk verantwoord en als nieuwsbron heel nuttig. Maar ik heb ook iets als DDS nodig, niet om heel serieus te nemen, maar gewoon als afleiding.

    1. DeBruijn

     Hallo Piet,

     Bedankt voor de tip! Ik heb weinig met sport, dus dat komt heel goed uit. Ik weet niet of mijn Duits nog goed genoeg is, ik gebruik het helaas niet vaak meer.

     Thuis heb ik het AD, voordat de Belgen het overnamen was het beter. Daarna is het een beetje Hart van Nederland en RTL Boulevard geworden en daar heb ik helemaal niets mee.

     Af en toe lees ik ook wel eens het Refdag op internet. Zij hebben vaak een nuchtere benadering van zaken en vaak goede opiniestukken. Niet dat ik het met alles eens ben, maar met welke krant ben ik dat wel. Dat hoeft natuurlijk ook niet.

     Hopelijk was ik niet te fel eergisteren tegen jou. Ik ben helemaal vergeten te kijken of je nog terug gereageerd had. Sommige dagen zitten erg tegen, dus lukt lezen slecht.

 3. Jantje

  Eigenlijk zou de NPO het programma moeten overnemen.
  Kunnen ze eindelijk hun diversiteitsprincipes een keertje waarmaken.

  1. Piet51

   @Jantje
   Een programma zonder kijkers is voor niemand interessant. Gewoon schrappen dus.

  2. shidaian

   Ja dat zou ze sieren maar daar zijn ze te laf voor

 4. Joop Klepzeikert

  Met extreem linkse kwal Peter van der Vorst kon je erop wachten dat Jensen van de buis gehaald zou worden. Er werd ook werkelijk helemaal geen enkele moeite gedaan om de kijkcijfers omhoog te krijgen.
  Extreem links geleuter wordt aan alle kanten gepromoot, Jensen totaal niet. De enkele voorstukjes bevatte totaal geen informatie, maar eerder een belachelijke compilatie van wat je niet kon verwachten van het programma. Daardoor bleven de kijkcijfers laag, zoals precies de bedoeling was van Peter van der Vorst en de rest van RTL-Soros.

 5. Rien Noppen

  Op zichzelf is het wel prettig dat die ordinaire brulkikker van het scherm verdwijnt. Met serieuze journalistiek had het natuurlijk niets te maken.

  1. Top

   Blablabla. Blaaskaak. Blablabla. Blaaskaak genaamd Noppen. Voorheen in dit theater, als Ernst Quispedoor, Duijndam, Dopper. Een man om op te spuwen. Pleitbezorger, van de Pedo-club Martijnen en bevlogen Antisemiet. En niet te vergeten, een hele zielige en eenzame stervende man. Altijd anderen de maat nemen. Alles beter weten. In ieder geval een ‘Narcist’ predicaat waardig. Ik begroet hem dan ook altijd met alle d’ honneurs, die hij zo graag ontvangt.

   1. Rien Noppen

    Top heeft het nogal lastig met zijn pedofiele gevoelens. Ik meen dat deze stakker mededogen verdient.

   2. Dik

    @Top: +1

  2. ZiggyStardust

   En daarom zit Rien iedere dag op DDS.

 6. Dik

  Gewoon verder luisteren en binnenkort kijken naar jensen.nl

  #jensen.nl

  1. Catalaanse kok

   Goede site.
   Geen advertenties.
   Wel een oproep om te doneren voor 5-10-25-50-100 eurootjes per maand.
   Ongetwijfeld heeft Dik zich al opgegeven voor het hoogst haalbare, te weten 100 euro per maand om het echte geluid te laten schalmen over Nederland.

   1. Bosche draak

    Ga jij niet redden he kokkie?
    Is je traktement voor de rest van de maand op.

 7. Ries

  Zo gaat dat in een land met totalitaire visies. We zijn allemaal goed, zolang we maar links zijn. In o.a. Noord-Korea, Cuba, Brunei en andere shitholes is dat ook zo.

  1. Catalaanse kok

   Hebben die landen ook commerciële tvzenders waar het geld (commerciële successen) bepalend is

 8. Jumping

  Gewoon in opdracht van de Bilderberg media.

  Van der Vorst voert de opdracht wel uit.

  Stem in Mei een anti EU partij.
  Stem PVV of FvD.

 9. poldi

  Hij bedankt RTL maar het is duidelijk dat Van der Vorst (de nieuwe directeur en Jensen-hater) en vele anderen, dit geluid te eerlijk en waarachtig vonden en dat Van der Vorst Jensen heeft ontslagen. Waarom stopt de show anders voor het einde van het seizoen en komt het niet meer terug? Televisie waarop de waarheid wordt verteld mág namelijk helemaal niet: het volk moet in slaap gesust en voorgelogen blijven worden.
  Het zoveelste schandaal.

  1. poldi

   Volg de in korte tijd honderden positieve Jensen-reacties op Youtube.

 10. Raveltje

  Dat krijg je met een communistisch bestuur
  monddood

 11. poldi

  HYPOCRISIE (off topic)
  —————————-
  Telegraaf/AD
  Amerikaanse haatprediker niet welkom

  AMSTERDAM – Amsterdamse politieke partijen willen dat haatprediker Steven Anderson wegblijft uit Amsterdam. De coalitie van GroenLinks, D66, PvdA en SP willen van burgemeester Halalsema weten ’wat Anderson in Amsterdam komt doen’. De VVD wil dat dat er preventief een officier van justitie aanwezig is die eventuele strafbare feiten kan constateren en bestraffen.

  ———————————————

  MAAR als er islamitische haatpredikers komen met hun verderfelijke uitspraken dan
  wordt er voor de vorm geprotesteerd en laat het onder het mom van vrijheid van religie toe.
  Stelletje schijnheilige linkse hypocrieten.

 12. Julian

  Door de kijker democratisch weggefloten dat moet sommige mensen aanspreken. De schare die hier zit te hijgen over een verdwijnende PvdA, D’66 etc… Zit als een kind te janken bij het verdwijnen van een zogenaamde talkshow…Ze vergeten WNL op zondag wat ook zeker als rechts te boek staat. Maar vooruit daat zal het wel weer te kritisch worden. Want rechtse denkbeelden kritisch benaderen is niet iets wat de rechtse kiezer wil. Ze willen hun mening zonder tegenspraak of tegengeluid kunnen laten horen… En dan spreken ze over een debat…. lachwekkend…

 13. m.van.rosmalen

  Leuke vent die Jensen
  Mag em graag.
  Jammer alleen dat ie de laatste tijd alleen maar dezelfde zgn Rechtse mensen uitnodigde.
  Die dikke pad van een Nanninga en dan advocaatje leef je nog en Derrie van Forum v Debielen
  Kon duidelijk zien waar de voorkeur van Jensen lag.
  In ieder geval niet bij Rechts
  Wilders is 2 x mogen komen

 14. Rosasolis

  Wie heeft die talk-shows echt nodig? De meeste kranten geven volop nieuws. En er zijn momenteel zoveel boeken met actuele onderwerpen. Dus vroeg ‘s-morgens de krant lezen met je ontbijt, en laat in de avond een goede boek pakken. Volgens de bibliotheken zijn boeken weer “in”.
  Van ochtend een interest rapport in Trouw: Er is alweer een nieuwe partij in
  Groot-Brittanie opgericht. Het heet Change UK. Een van de oprichters van dit partij die tegen de Brexit is, die wil dat de VK in de EU blijft, is de zuster van de felle oer brexit conservatief Boris Johnson!:
  Rachel Johnson. Zij kreeg meteen veel steun van duizenden teleurgestelde Britten, afkomstig uit zowel de Conservative Party, als de Labour Party. Change UK
  is voor hervormingen binnen de Britse regering en ook binnen de EU. Hopelijk krijgen we binnenkort meer nieuws over dit nieuwe Britse pro-EU partij te horen en lezen.

 15. Vliegenvanger

  Ik zag het al aankomen, Peter van de Vorst is een grote linkse propagandist. Dus moet dat programma verdwijnen. Hij heeft liever dat de staatsomroep geld krijgt om te blijven bestaan, dan dat hij de midden weg kiest. Als omroep hoor je geen mening te promoten, niet voor links of rechts. Maar Peter van de Vorst kiest voor extreem links. Zo zit dat kereltje in elkaar.

  1. Mars020

   I.p.v. jensen, gaan ze Opsporing Verzocht 3 keer per week uitzenden. Die gelukszoekers hebben namelijk ook recht op een eigen programma.

 16. Robert Leiden

  RTL is een commerciële omroep.
  Er kan veel geregeld worden, maar dan moet het ook wat opleveren.
  De format met Jensen leverde te weinig op.
  En weet je hoe dat komt?
  Een programma dat alleen maar het boze blanke mannen toontje centraal stelt is te eenzijdig en niet interessant voor het grote publiek.

 17. Bes Tolen

  Ik denk, dat weinig mensen op de hoogte waren van deze reeks uitzendingen. Ik heb er tenminste nooit iets over gelezen.

 18. fanof43

  Héél spijtig! Het was leuk.

 19. Lex

  Eindelijk eens een andere rechtse visie op de politieke gebeurtenissen en het word de mond alweer gesnoerd.

  Las iets dat adverteerders afhaakte dat zal wel een van de redenen zijn RTL ermee stopt. Ik vermoed dat RTL onder linkse druk is gezet en hierdoor deze stap heeft gemaakt.

  Wat een walgelijke lugubere ontwikkeling.

  Zo zie je maar hoeveel invloed de linkse kliek heeft.

  Lex

 20. Mars020

  Vanaf heden, wordt Opsporing Verzocht 2 keer per week uitgezonden. Wat zal tante Rien gelukkig worden, bij het zien van zoveel kansparels op tv.

  1. Dik

   Laat die zuigtrol alsjeblieft ongenoemd!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.