Bespottelijk: Marcia Luyten zegt geen sorry voor ‘Baudet = nazidokter’-hoax, is boos op iedereen die reageerde

De VPRO-presentatrice zegt geen sorry voor haar opmerking dat Thierry Baudet een soort Joseph Mengele was (de op kinderen experimenterende nazidokter van Auschwitz). Integendeel, ze schreeuwt keihard HOW DARE YOU tegen iedereen die haar aanpakte voor haar hoax, omdat het wel waar had kúnnen zijn.

Eergisteren dacht Marcia Luyten even leuk te zijn. Ze wilde aantonen dat Thierry Baudet een nazi was, door op de Wikipediapagina van Joseph Mengele (de nazi-arts van concentratiekamp Auschwitz) te omcirkelen dat zijn bijnaam “borealisches Wunderkind” geweest zou zijn. Dat is natuurlijk flauwekul, toegevoegd door een anti-FVD-trol. Begrijpelijkerwijs waren veel FVD-aanhangers daarover niet te spreken, en eisten rectificatie van de Buitenhof-presentatrice.

Maar kwam de NPO-dame over de brug? Nee hoor. In plaats daarvan publiceerde zij een bizar statement op haar Twitter-account, met de rode Word-kringeltjes nog onder de woorden. Zij zegt weliswaar dat zij het Wiki-lemma over Mengele beter had moeten checken, maar biedt geen excuses aan. Want het “had gekund.” En gaf alsnog Thierry Baudet een standje

D3KNIpzX4AAIBBp.jpg largeEven voor alle duidelijkheid: iets dat waar had kúnnen zijn, is niet iets dat waar ís. Je moet daarmee niet de schuld van jezelf afschuiven als je als de eerste de beste middelbare scholier in een domme hoax getrapt bent. Geef je fout ruiterlijk toe, in plaats van de schuld te verplaatsen naar Thierry Baudet die je zojuist onterecht een nazi-verwijzing in de schoenen hebt geschoven.

En vervolgens ook nog boos zijn dat mensen ontstemd zijn dat je nepnieuws hebt gebruikt om hem aan te vallen. Met je “HOW DARE YOU”. Pardon? Kijk eens in de spiegel, mevrouw Luyten. Want “how dare you” geen excuses te maken voor je amateuristische brongebruik, maar vervolgens wel anderen aanvallen met allerlei nazi-verwijzingen en dan nog verbaasd zijn dat het je niet in dank wordt afgenomen.

Volgens mij gaan we niet het woordje ‘boreaal’ witwassen, maar moet jij je mond gaan schoon wassen. In het donker. Bijgeschenen door het noorderlicht, desnoods.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. poldi

  Wat een weerzinwekkend mens !

  AD

  Klimaatplannen kabinet op losse schroeven
  De klimaatplannen van het kabinet dreigen in duigen te vallen. De aangekondigde CO2-belasting voor bedrijven gaat niet ver genoeg voor GroenLinks en PvdA, terwijl het bedrijfsleven juist oproept af te zien van een nationale belasting.

  Een heerlijke ontwikkeling !!

  1. poldi

   Er moet geen Nederlandse CO2-belasting komen. Alleen in Europees verband werkt zoiets. Bedrijven investeren gewoon buiten Nederland, de CO2-uitstoot blijft precies gelijk, en Nederland verliest bedrijven. Heel stom beleid dus als die plannen doorgaan.

  2. Top

   “Als het woord ‘boreaal’ besmet is, omdat wat nazi’s het gebruikten, hoe kan je het woord ‘socialist’, dan nog gebruiken?”

 2. Jumping

  Míjn lidmaatschap als VPRO lid opgezegd.

  Gewoon per briefkaart of per mail.

  Zo gebeurt.

  1. Rien Noppen

   gebeurd

   1. Roughwood

    Heil taalnazi Quisling!! Weer klaargekomen?

    1. umhnz

     Verkeerde interpretatie.
     Noppen geeft aan zijn lidmaatschap te hebben opgezegd.

     1. Roughwood

      🙂

     2. Adriaan

      +

 3. marco1

  Sorry zeggen als je het niet meent is van geen waarde, kennelijk staat ze achter haar achterlijke uitspraak. Eigenlijk is geen sorry zeggen haar juist aan te prijzen.

 4. Punt50

  Marcia Luyten = Nicolás Maduro. Tja, Nederland had er zo uit kunnen zien als zij de kans had gekregen, mijn bewering is dus waar.

  En dan grof tekeer gaan…

  HOW DARE YOU

  Zo ongeveer zit die tweet van haar in elkaar. Lekker genuanceerd.

 5. umhnz

  Deze dame kan een voorbeeld nemen aan mensen als Tim van DDS
  Die maakt ook altijd zijn excuses voor onterechte uitlatingen zoals bijvoorbeeld:” Wodka-cola verslaafde Selçuk Öztürk .”

  1. Gekko

   Flikker op, smerige trolkok.

   1. umhnz

    Dat is wel een hele diepzinnige gedachtegang van ons hagedisje.
    Ik wens haar dan ook een bijzonder doordachte dag toe.

    1. TheresaGeissler

     Leg dan eerst maar eens uit, wat er zo onterecht is aan “Wodka-cola verslaafde Celçuk Oztürk:
     De filmpjes die er over gemaakt zijn tijdens barbecues op het Binnenhof e. d. spreken boekdelen.

 6. Ritter

  Marcia Luyten is voor een hoax gevallen en weigert het toe te geven.

  Dus kiest ze voor de aanval om haar imago te redden.

  Ze heeft geen gedegen journalistiek onderzoek gedaan en dat breekt haar nu op.

  Helaas zien we tegenwoordig meer journalisten die, zonder gedegen onderzoek, dingen publiceren en alleen maar iets publiceren om de eigen agenda te promoten.

  1. umhnz

   Dat laatste ben ik met Ritter eens.
   Niet gedacht ooit zo een kritische noot van Ritter over DDS te lezen.

   1. Gekko

    Flikker op, smerige trolkok.

 7. Marija

  Echt links, kan NOOIT over eigen ongelijk heen stappen.
  Vooral je poot stijf houden, daar zijn ze erg goed in en in het vasthouden aan foutje gedachten.
  LINKS is SLINKS.

  1. Marija

   Foutje = foute

 8. Gekko

  Marcia Luyten is zo links als de neten. En in die kringen is dit heel normaal gedrag. Dat noemen we demoniseren. Iedere rechtse politicus krijgt daar mee te maken. Het wordt gespeeld via TV (NPO, RTL), radio (1 t/m 4) en de zgn. kwaliteitskranten (NRC, Trouw, Volkskrant).

  Bij Pim Fortuijn leidde dit gedemoniseer tot een moord op hem. Uiteraard door een linkserd. De verantwoordelijke media veinsden onschuld en gaan er gewoon mee door bij Geert Wilders en nu Thierry Baudet.

  Het is walgelijk volk, die linkse mediamensen.

  1. poldi

   “Het wordt gespeeld via TV (NPO, RTL), radio (1 t/m 4) en de zgn. kwaliteitskranten (NRC, Trouw, Volkskrant).”

   Deze zin moet nog worden uitgebreid met de sites NU.NL en JOOP.NL.

 9. Michael M

  Weer zo een loser die haar bek niet opentrekt in die landen waar het echt nodig is en te schijterig is om richting die landen te vliegen en daar je bek durft open te trekken daar waar mensenrechten worden geschonden en mensen echt hulp behoeven zoals in Brunei en Tsjetsjenië dan doe je eens wat….hier is niets te doen op dit moment.

  1. umhnz

   Quote: waar mensenrechten worden geschonden en mensen echt hulp behoeven zoals in Brunei en Tsjetsjenië dan doe je eens wat….hier is niets te doen op dit moment.
   .
   Ik vind uw verwijt richting Wilders niet geheel terecht.

   1. Gekko

    Flikker op, smerige trolkok.

    1. umhnz

     Hagedisje heeft bijzonder veel moeite met de vrijheid van meningsuiting.
     Daarom ook zijn voorkeur voor sites met een strenge moderatie.

 10. Heras

  Wat een afschuwelijke vergelijking. Zo te zien heeft bepje marcia alles mee. 3 keer per dag te eten, goede opleiding genoten, familieleden, enz. Daarom kan ze dit soort dingen roepen.

  Weet ze eigenlijk wel wat ze zegt; heeft ze ooit weleens een concentratiekamp gezien, heeft ze yad vashem bezocht. Kent ze uberhaupt feiten over de tweede wereldoorlog?
  Dat de vpro ‘het bepje’ niet op de vingers getikt heeft, zegt al genoeg.

 11. DidiMadloba

  Marcia Luyten is weg bij Buitenhof, dus weg bij de publieke omroep. Ik geloof dat ze een boek aan het schrijven is. Dus het is niet fair om haar met de publieke omroep te associëren, waar ze overigens werkte voor de VPRO.

  Volgens Godwin getuigt het niet van goede smaak om te pas en te onpas te verwijzen naar de nazi’s, al heeft hij onlangs nog gezegd dat men zich niet moet inhouden als er werkelijk reden is tot zo’n associatie.

  Heeft Baudet iets met euthanasie? Ik geloof dat dat wel het laatste onderwerp is waar hij zich nog niet over heeft ge-uit.

  Iets anders is dat verbazend veel ideeën van Baudet overeenkomen met ideeën van de nazi’s, al heeft Baudet nooit gezegd minderwaardig geachte mensen te willen vernietigen. Ik wil niemand ongerust maken maar de nazi’s begonnen daar ook pas later mee, en veel aanhangers geloofden de verhalen over de vernietigingskampen niet, een enkeling tot de dag van vandaag: de holocaustontkenners.

  Laten we ook vaststellen dat de nazi’s in het begin goed werkt deden: ze stelden orde op zaken in een chaotisch Duitsland, en gaven de Duitsers hun trots terug, o.a. door een nadruk op traditionele cultuur die ook Baudet legt.

  De vraag is of Baudet ook gevaarlijk is. Gaat zijn afkeer van moderne muziek zover dat hij die gaat verbieden als hij de kans krijgt? Gaat hij de zogenaamde linkse universiteiten inderdaad onder curatele stellen?

  En de grootste vraag is of hij een NL-exit gaat doordrukken. Velen zullen hem voor gek verklaren, gezien de ervaringen in het Verenigd Koninkrijk. Maar ik zie hem er voor aan dat hij juist een uitdaging ziet om te bewijzen met zijn zogenaamd geniale intelligentie wél in staat is een vertrek uit de EU tot een succes te maken. Dat dit onherroepelijk tot de sluiting van de Rotterdamse haven zal leiden, nu nog de grootste in de westerse wereld, neemt hij op de koop toe.

  Ach, Fortuyn wilde ook al “orde op zaken” stelen. Was hem dat gelukt als hij was blijven leven? Ik vermoed van niet, Ja misschien als hij een absolute meerderheid had gekregen en als een dictator kon heersen, maar waarschijnlijker is dat hij toch een coalitie had moeten vormen, en politiek is inherent traag. Managers uit het bedrijfsleven die het een keertje in de politiek proberen knappen steevast af op het lage tempo van politieke besluitvorming. Maar ja, een dictator willen we ook niet.

  Niet uit te sluiten is dat Baudet een keer genoeg krijgt van zichzelf, en bij een groot advocatenkantoor gaat werken, of een multinational. Al zou het kunnen dat ze daar liever toch niet een al te grote praatjesmaker willen zien, want daar moet natuurlijk wel winst gemaakt worden.

  1. Peter Oudshoorn

   Helaas, Frits Jansen heeft de weg terug gevonden naar DDS. Didi verzandt in hetzelfde eindeloze geklets en linkse geteem.

  2. DeBruijn

   @ DidiMadloba

   Opnieuw, je weet weinig van de geschiedenis. Het was al vrij snel duidelijk wat de nazi’s wilden. Je hebt kennelijk mijn reactie niet gelezen of je geloofd je eigen dogma’s of zij nou kloppen of niet.

   Eerst roepen dat de Duitsers de Joden vervolging niet zagen aankomen in de jaren 30. Terwijl, jawel, in de jaren 30 de kristalnacht plaatsvond.

   Op 9 maart 1933 begonnen de eerste georganiseerde aanvallen op de Joden al. Begin april 1933 werden wetten aangenomen die Joden verboden om voor de overheid te werken. Daarna werden snel heel wat boeken verbrand van de Joden door heel Duitsland.

   Die Jodenvervolging begon niet opeens, die sluimerde al ver voor de nazi’s in Duitsland.

   U weet niets van de geschiedenis en probeert hier een beeld te creëren wat aan uw kromme denken beelden voldoet, waarheid of niet, als het plaatje maar in uw hoofd klopt.

   ‘Dat dit onherroepelijk tot de sluiting van de Rotterdamse haven zal leiden, nu nog de grootste in de westerse wereld, neemt hij op de koop toe.’

   Die haven bestaat al vele honderden jaren. Bent u echt zo naïef dat u denkt dat die dichtgaat?

   Het lijkt erop dat we veel van wat u zegt niet echt serieus kunnen nemen.

  3. Bosche draak

   Dat ze weg is bij het linkse omroep moeras doet niets af aan de stuitende inhoud van haar boodschap.

   Het is inderdaad respectloos naar de slachtoffers van het nazi regime toe om de term te pas (en zeer vaak) te onpas toe te passen bij elke ongemakkelijke boodschap die van de andere kant van het politieke spectrum voortkomt.

   De vergelijking gaat niet op mede doordat Duitsland compleet verwoest was in de nasleep van de eerste wereldoorlog en onder strenge controle van de andere Europese landen stond.

   Nou wordt Nederland overmatig kortgehouden in de Eu waar vooral Duitsland & Frankrijk de dienst uitmaken (de verspilling van Schiphol/ de afkap van pulsvissen en reken maar dat de duikbootdeal ook door de Fransen zal worden verpest, om maar een paar voorbeelden te noemen)
   Combineer dit met het schandelijke grensbeleid dat alleen maar voor meer ellende zorgt en het is geen wonder dat de Eu meer als last dan als must gezien wordt.
   Niet alleen worden de zorgen niet weggenomen maar critici worden afgekapt en geridiculiseerd.
   En het dan vreemd vinden dat het wantrouwen toeneemt?

   Zorgelijk? Zeker wel maar staat niet in verhouding met de situatie van Duitsland toendertijd.

  4. DeBruijn

   @ Didmadloba

   Er is ook een uitgeverij genaamd boreaal voor schrijfonderwijs.

   Ook nazi’s?

  5. M. Brandenburg

   Opvallend, veel ideeen van Baudet komen overeen met ideeen van de Nazi’s….

   Volgens mij is Baudet helemaal geen voorstander van het huidige EU, wat een idee was wat Adolf al voor ogen had, huursubsidie, kindersubsidie, gratis zorg, financiele hulp voor de zwakkeren, enz enz, nergens zie ik dat Baudet deze vieze Nazi ideen, waarvan velen zelfs door de Nazis ingevoerd, zie ondersteunen, echter al die Nazi ideeen vormen normaal gesproekn wel de kern van zo een beetje elke linkse partij, ga je me nu vertellen dat al die linkse partijen stiekem extreem rechts zijn….

 12. Michael M

  Deze vreselijke domme mensen zijn te schijterig en dom om verder te kijken dan in het veilige Nederland te zitten. Vreselijke leiders in landen als Brunei en Tsjetsjenië waar ze onschuldigen opruimen omdat ze vinden dat ze niet mogen leven omdat ze afwijken van hun ideologische denkbeelden. Daar moeten ze zijn en aktie ondernemen. Daar zitten de personen die je hebben moet. Geldt ook voor die dombo Marcya….

  1. Satty

   Domkop wat is gedwongen je aanpassen aan de norm van baudet dan? Vrijheid zeker.

   1. Bosche draak

    En waar dwingt Baudet de mensen dan wel?
    Waar was het mes op de keel om toch maar vooral op hem te stemmen?
    Of is het meer dat het huidige beleid steeds meer mensen niet meer aanspreekt?

 13. Michael M

  Voor de Dombo’s onder ons in dit kleine landje,…. kijk verder in de wereld. Daar zitten gevaarlijke personen. Daar moet je wezen. Tik eens in Google mensenrechten schendingen vrouwen, homo’s, andersdenkenden. Dan heb je zat werk te doen, maar daarheen gaan en daar eens te roepen wat jullie hier durven, dat durven jullie niet. Dat is de laagste lafheid dat er bestaat onder jullie……

  1. umhnz

   Quote : Dat is de laagste lafheid dat er bestaat onder jullie……
   .
   Wie is jullie en vanuit welk onderdrukkend land reageert u?

 14. Satty

  Het woord boreaal is al witgewassen, het blijft alleen donkerbruin.

  1. Peter Oudshoorn

   Dan mogen we jou een boreale vrouw noemen.

 15. biggeorge

  de frustraties zijn groot bij de publieke omroep. Bang voor hun baantje??

 16. Mariposa78

  Ik heb de volgende vraag, hebben de welbekende trollen die gisteren het hoogste woord hadden bij het volgende topic: https://www.dagelijksestandaard.nl/2019/04/thierry-hatende-npoer-marcia-luyten-hoaxt-er-op-los-boreaal-was-bijnaam-van-nazidokter-joseph-mengele/
  Al hun excuses aangeboden? Dat zij het het dus niet bij het juiste eind hadden.
  Tja onderbuikgevoelens hebben laten spreken en het was maar een grapje etc…

 17. Vliegenvanger

  Marcia Luyten, weer zo’n Nederlandse Populistische Omroep trut, die even d’r mening wil zeggen. Maar eerst goed kijken of het klopt ho maar. Onderbouwing van 0,0.
  Hoogste tijd voor een grondige schoonmaak in de omroepwereld. Subsidies aan de Nederlandse Populistische Omroep moeten ingetrokken worden. Dat is niet meer van deze tijd.Ze moeten ook op eigen benen gaan staan. De commerciële bewijzen dat het kan.

 18. Godefroy France

  De bruinhemden komen openlijk uit voor hun weerzinwekkende hersenspinsels!

  Valt voor deze fascisten onder de vrijheid van mening!!!!!?????

 19. AS210854

  Zo kennen we haar weer. Ik heb filmpjes gezien hoe ze met de kinderen omgingen in Auschwitz. Dit kun niet meer van je netvlies verwijderen. Deze vrouw praat als een kip zonder kop om haar gelijk te halen. Verschrikkelijk dat zoiets in Nederland kan, zonder tegenspraak van haar collega’s.

 20. Rien Noppen

  Als je vaststelt dat Mengele ook wel het “borealisches Wunderkind” werd genoemd beweer je niet dat Baudet een nazi is. Je wijst er slechts op dat hij zijn woorden onverstandig en wellicht ook suspect koos.

  Tim zou er goed aan doen zich beter bij de feiten te houden.

  1. Vit

   @Rien Noppen

   Het “borealisches Wunderkind” is 14 dagen geleden verzonnen, volg je het nieuws niet?

  2. Vit

   Ze twitterde maandagavond een screenshot van een wikipedia-pagina over Josef Mengele waar hij ’Borealisches Wunderkind’ genoemd werd. Volgers merkten al snel op dat deze bijnaam voor de nazi pas kortgeleden anoniem is toegevoegd zonder bronvermelding en dus nep is.

 21. Niet L niet R

  Deze uiterst linkse juffrouw kan zich wel manifesteren bij die linkse NPO
  Wat is ons land toch ver afgezakt!
  Nederland huilt waar het eens heeft gelachen.

 22. Karel de Grote

  Dom volk schreeuwt altijd het hardst om hun domheid (stupidity) te verbergen, ze is te stom om te begrijpen dat dit averechts werkt, maar ja, de koning van Pruisen zei destijds al, het grootste probleem is om een dom mens uit te leggen dattíe (mooi hè) dom is.

 23. A3aan

  Een grote mond hebben over een ander? En dit dan, “Oh ja, dat Jeroen de Lange, jouw echtgenoot, zijn pielemoos in Afrikaanse kindjes heeft gestopt, is vannacht plotseling van zijn Wikipedia-pagina verdwenen. ”

  Lees hier verder, wewe etc tpo./2019/04/03/briefje-van-jan-aan-maria-luyt

 24. Cycle25

  Lol, de NPO ? Dat is allang geen publieke omroep, maar een Progressieve, net zo erg als radicaal links dus. Dit soort mensen roepen altijd iets wat ze nooit beleeft hebben, NAZI’s.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.