Bizar: Duitsland geeft zelfs subsidie voor ‘klimaatvriendelijk’ aardgas, maar klimaatdram-Nederland wil van gas af

Hoe uiterst bizar het Nederlandse beleid omtrent het hysterisch huizen afkoppelen van het gasnet is, dat is goed te zien aan de grens. Daar krijgen inwoners subsidie voor het gasvrij gaan, terwijl even over de Duitse grens men juist subsidie krijgt voor het aanleggen van een gasaansluiting. Het is namelijk best prima voor het milieu, dat gas, zo redeneren de Duitsers. Nederland staat weer eens voor paal met het klimaatbeleid.

Hoe compleet wereldvreemd het kabinet-Rutte III bezig is omtrent het klimaat, dat valt goed te zien in regio’s waar Nederland grenst aan landen die níét zo absurd klimaatdrammerig zijn als ons door Rob Jetten en Mark Rutte geleide landje. In Duitsland schatten ze gas namelijk op waarde: het is één van de meest zuinige energiesoorten, en dus zouden we er verstandig aan doen niet mínder, maar méér gas te gebruiken. Daarom krijgen Duitsers nu bijna €900 subsidie per huishouden dat overstapt op gas.

Maar in het hysterische Nederland zijn we helemaal van het padje. Daar geven we geld voor mensen die die zuinige gasaanluitingen juist weer uit hun woning slopen. Wie het nog snapt, mag het zeggen:

“Wie [in Duitsland] een gasinstallatie laat aanleggen en een driejarig contract afsluit, krijgt als beloning 892 euro overgemaakt. „Want aardgas is de milieuvriendelijkste fossiele brandstof. Vanwege de geringe uitstoot wordt het steeds meer energiesoort nummer 1”, zo klinkt het wervend in een Duits foldertje.

[Aansluitingstechnicus] Kellenaers ondersteunt de boodschap van harte: „Veel mensen stoken hier nog op olie of zelfs kolen. Dan is gas een milieuvriendelijker alternatief.”

Kellenaers slaat natuurlijk de spijker op de kop: Nederland is geschrokken van een paar aardbevingen in Groningen, en is vervolgens gaan denken dat ál het gas daarmee ook kwaadaardig. Waaronder het gas dat ongevaarlijk uit de Noordzee gepompt wordt. Compleet doorgeslagen GroenLinks-beleid, en GroenLinks zit niet eens in de regering. Knettergek, dus!

Of zoals PVV-voorman Geert Wilders het omschrijft: “Wie in Duitsland overstapt op aardgas krijgt subsidie. Want ‘goed voor het klimaat’. In Nederland moeten we van de klimaatdrammers juist massaal van het gas AF. Want ‘goed voor het klimaat’. Waanzin! Door de shredder dat Klimaatakkoord!

Amen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. Jumping

  De PVV en FvD geven het al aan, Nederland is verkeerd bezig, op het gebied van het afstoten van gas, als verwarmings middel.
  Stop die achterlijke klimaatmaloten.

  1. Siemien

   23 mei kunnen we het stoppen, stem PVV/FvD

   1. Hartenheer

    Dat lees je continu, maar niemand wil met ze samen werken.
    Dan blijven we nog met deze clan zitten.

    1. Siemien

     Niet als 1 van 2 de grootste word al dan niet met DT

 2. TD

  Rutte slijmt al jaren in slaafse volgzaamheid met zijn politiek voorbeeld Angela Merkel, dan moet hij nu consequent en consistent zijn en óók aan het Russisch gas gaan!

 3. Diederik van Walsum

  Oud nieuws….oud nieuws…oud nieuws….oud nieuws….oud nieuws…..oud nieuws!!!

  1. koeiepoep

   Klopt. Zeer oud nieuws. Ik heb t zelf nota bene hier al eens in een reageersel gezegd. Binnenkort komt dds met het ‘nieuws’, dat nieuwbouw in Portugal VERPLICHT aan het gas moet. DDS een beetje kennend, zal dit nieuws rond 2021 worden gemeld. Tenzij mijn bronnen niet kloppen en ik me in t land vergis, maar dat risico neem ik nu even…

 4. Rien Noppen

  Als men nog met olie of kolen stookt is het overschakelen naar aardgas uiteraard een ferme stap vooruit. Het is logisch dat de Duitse overheid dit stimuleert.
  Logica is op DDS een betrekkelijk schaars goed.

  1. DeBruijn

   @ Rien

   Waarom doen ze het dan niet gelijk in een keer goed? Omdat gas misschien toch helemaal niet zo slecht is?

   1. Rien Noppen

    Nee, DeBruijn, omdat het voor de meeste huishoudens nog niet mogelijk is geheel energieneutraal te worden.
    Ga je me nu vertellen dat dit je niet bekend is?

    1. Pescador

     @Rien ik heb helaas al vaker moeten constateren dat jij helemaal niet weet waar je over lult, jij kon wel een broertje van lulletje klaver zijn. 🙂

  2. Vit

   @Rien Noppen

   Zou er nog iemand zo antiek bezig zijn? Zelf zou ik niet weten waar ik nog een mud kolen kan kopen, er is ook geen olieboer meer die stookolie komt brengen.

   1. Peter Oudshoorn

    In mijn regio (Vulkaneifel) stookt iedereen nog op olie en hout. En ook al hebben de meesten een oliegestookte CV, dan nog branden ze het grootste deel van het winterseizoen (beuken- en eiken)hout. Ik ook. De goedkoopste vorm van heerlijke warmte, geen energiebelasting en kuub-prijzen die al acht jaar onveranderd zijn.

    1. Satty

     Is het daar dichtbevolkt?

     1. Peter Oudshoorn

      Nee, het is hier een paradijs. Op een oppervlakte van driekwart van de provincie Utrecht leven 62.000 mensen. 70% van de oppervlakte is natuur. Geen stoplichten, geen rotondes, geen flitspalen, schitterende landschappen, lieve mensen, veel goedkoper leven.

      Nu niet allemaal tegelijk hierheen komen hoor!

  3. Ries

   Duitsland doet dit omdat de erneuerbare Energie niet succesvol is.

  4. Punt50

   Noppes leg je nog een keer uit hoe het zit met die CO2 of blijft het bij napraten van linkse sujetten?

  5. Janna47

   @Nopjesjurk
   ja hoor kolen en olie….van welke planeet komt u?

 5. Hartenheer

  Groen links {communistische partij} heeft de regering clan al goed in de tang.
  Als die discussies en ”onderzoeken” hebben al een vermogen gekost. En dan alleen de onderzoeken laten zien waar ze voordeel bij hebben.

  Het is wachten wanner Vladimir Poetin partijleider wordt.
  De tactiek hebben ze al.
  Ook als zal hij hun afgod klimaat beleid gelijk in de prullenbak gooien.

 6. Punt50

  En dat allemaal in één EU.. Die domme Duitsers toch..

 7. Pescador

  Dit regerings clubje zakt steeds verder in de stront 🙂

 8. Raveltje

  Aardgas onder de Noordzee vandaan halen
  betekent een lagere waterstand, wat willen ze nog meer.

 9. Heras

  Nou, ik woon over de grens van Duitsland. Hoezo milieu, … hier rijden ze alleen in grote auto’s, bmw, audi, volvo. Daar kom ik dan in mijn witte tuffertje. En van het gas af? Ben jij gek.

  1. Rien Noppen

   Ik niet, Heras, maar jij maakt wel een gekke indruk.

 10. fusilier

  Daar in de Eifel gaan ze heus wel met de tijd mee.Persoonlijk ken ik daar een dorp wat helemaal op bio gas van de boer hun huizen verwarmd.Kost natuurlijk wel veel grondstoffen waar ze goed voedsel van konden maken.

 11. PMG

  We blijven gewoon aan het gas, let maar op.

  Het wordt pas echt leuk wanneer de gemeentes uiterlijk in 2021 gaan aangeven wie wanneer van het gas gaat, dan gelijk even de tweede kamer verkiezingen en ik kan u dan de uitslag reeds voorspellen.

  Wanneer je de Energieagenda eens doorleest dan valt gelijk de belachelijkheid van het hele verhaal op. Krampachtig probeert men de burger zaken op te dringen zonder enig bewijs maar met voortdurende indoctrinatie en dreigende taal. Dat de burger zelf voor alle kosten opdraait wordt keer op keer weggemoffeld. De kosten die genoemd worden gaan alle perken te buiten en variëren enorm.

  Het lijkt mij dat wanneer je zo’n idioot plan hebt je eerst eens gaat kijken wat er nodig is en wat daarvan de kosten zijn en of die betaalbaar zijn voor iedereen.

  Helaas snapt werkelijk iedereen, behalve rekenwonder Jesse, dat die kosten slechts door enkelen betaald kunnen worden.

  Verder heeft niet iedereen ruimte voor zonnepanelen of een serieuze warmtepomp en gaat het installeren niet lukken door gebrek aan personeel (of halen ze daar nu die asielzoekers en polen voor naar NL??? School eerst maar eens onze eigen handophouders verplicht om!)

 12. Pescador

  De onderzoeken die door die linkse groepjes zijn gedaan om zo´n idioot plan te lanceren zijn bijna allemaal al weerlegd en blijkbaar door verkeerde formules te gebruiken zodat echt lijken, dit hele spel is opgezet door klaver door dat de huizen in groningen verzakken zagen ze een mooie kans om om dit te gebruiken dat we van het gas af moesten en het klimaat moesten redden. Dit is gewoon misbruik maken van andermans allende met de gedachte de grootste te worden in nederland , dat het land daarmee naar de klooten gaat zal lulletje klaver een rotzorg wezen, als hij maar aan de macht komt en zijn zakken maar kan vullen, bah hoe links kan je zijn

 13. Veteraan

  Gebruik mijn hele leven al gas en rij al meer dan 30 jaar op gas.
  Heel wat bomen bespaart in al die tijd en ik ga nooit meer van het gas af, wat die idioten ook beslissen.
  Nu bezig met een huis in Duitsland omdat dit toch dichterbij is dan Hongarije en ik mijn vakantiehuis daar met winst heb kunnen verkopen.
  Dus als er nog geen gasaansluiting aanwezig is maar wel olie of zo ben ik de eerste die daar zo’ contract afsluit. Meer gas mensen, goed voor het milieu.
  En Groningers klagen wel veel maar er zijn er ook al veel die binnenlopen op hun schadevergoedingen of hele nieuwe huizen krijgen ipv de oude woningen die er stonden.
  Winst !

 14. Ome Wim

  Gas is schoon en hoeft niet persè uit Groningen te komen, de Russen leggen momenteel een pijplijn, Nord Stream 2 genaamd, richting ons land en leveren zelfs goedkoper dan de NAM, alleen een klein probleempje is dat de VS dat probeert tegen te houden met medewerking van Brussel in hun kielzog, uiteraard volgt onze hielen likkende regering het dictatoriale regime in Brussel en jaagt argeloze burger liever op enorme kosten met een ‘onzin-klimaat akkoord’ en elektrisch rijden(onhaalbaar) dan de toorn van een dronkenlap en zijn kliek over zich heen te krijgen want dat kunnen ze eventuele riant betaalde baantjes wel vergeten, NEXIT en weer baas in eigen land zou voor ons het beste zijn.

 15. C.A.Barstow

  Weer een bewijs van het feit dat ze in Den Haag volkomen van het padje af zijn.
  Ik hoop op één ding en dat is dat dat hele krankzinnige klimaatbeleid snoeihard in hun smoelwerk terug komt.

  Stem in mei ook op FvD!

 16. C.A.Barstow

  Wat is er trouwens op tegen om Russisch aardgas in te voeren?
  Het is goedkoop, de Russen staan in deze bekend om hun stipte levering, zij komen in deze altijd de gemaakte afspraken na, die Russen zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen.

  Daarbij komt dat het Russisch aardgas een hogere calorische waarde heeft dan het aardgas uit Nederlandse bodem, het verbruik kan dus naar beneden om toch het zelfde effect te bereiken.

  Laat je niet gek maken door het constant afgeven op de niet democratische Russen,
  wij importeren ook uit het niet democratische China onvoorstelbare bergen rotzooi en troep en daar hoor niemand over zolang er maar aan verdient kan worden.

  Stem in mei ook op FvD!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.