Blinde NRC noemt media-aanpak Thierry Baudet “kritiekloos”; miste kennelijk dat hele MSM hem voor Hitler versleet

Volgens NRC Handelsblad-columnist Lotfi El Hamidi krijgt Thierry Baudet momenteel een “kritiekloze” behandeling van de Nederlandse media. “Voor een blauwdruk van het accommoderen van radicaal-rechts moet men in Nederland zijn,” foetert hij zelfs in zijn schrijven. El Hamidi ‘vergeet’ alleen te vermelden dat je geen krant kan openslaan zonder vergelijkingen tussen het Forum voor Democratie en de marcherende laarzen van nazi-Duitsland.

Nederland slaapwandelt zo de radicaal-rechtse republiek binnen, als je NRC-columnist Lotfi El Hamidi mag geloven. Forum voor Democratie wordt met alle egards ontvangen en niemand die ooit een kritische vraag of opmerking stelt bij de opkomst van deze nieuwe partij, aldus de stukjesbakker. “Uit angst het sluimerende onbehagen weer over het hoofd te zien (Fortuyn!) heeft het rechts-populisme een volwaardige plek gekregen in de krantenkolommen en talkshows,” schrijft hij gefrustreerd in zijn column getiteld “De kritiekloze aanpak van ‘Thierry’”: “Dat daarmee journalistieke principes worden losgelaten wordt op de koop toe genomen.”

In het schrijven komt El Hamidi ook met een uiterst selectieve opsomming van de keren dat Baudet eens een keer niet werd verweten zo met de teletijdmachine van professor Barabas uit de jaren ’30 zo naar ons tijdsgewricht is gereisd.

Is het ook waar? De Nederlandse media die Baudet zo ongelofelijk kritiekloos aanpakken? Natuurlijk niet. Alleen de column van El Hamidi zelf (want ja, ook jij bent de media) bewijst al zoveel. Maar neem de vergelijkingen met nare nazi-artsen door Buitenhof-presentatrice Marcia Luyten dan ook in ogenschouw. Of hoe columnist Dirk Jan van Baar (ook NRC) Baudet de Eerste Wereldoorlog binnenfietst. Bij de Groene Amsterdammer horen we dat Baudet kennelijk “razzia’s” aan het plannen is. Trouw houdt het op de “fascistische drietrapsraket” en bij VARA-show Pauw geldt Thierry Baudet kennelijk als een clown die je ongegeneerd kan uitlachen. Bij de EO vinden ze Baudet iemand die hen de stuipen op het lijf jaagt. En op Radio 1 mocht NPO’er Kees Boonman beweren: “Dit hebben we natuurlijk in de jaren dertig ook wel eens gehoord.”

Kortom: Lotfi El Hamidi moet niet zo jankeballen in het NRC (of elders!) over die mediabehandeling van het Forum voor Democratie. Soms kunnen NPO-presentatoren zich inhouden en krijg je zowaar het beeld dat ze Thierry Baudet hetzelfde behandelen als andere politici uit de Haagse kaasstolp. Maar ‘kritiekloos’ of zelfs het ‘accommoderen van radicaal-rechts’? Kom nou toch! Dat is aantoonbaar niet waar, en niets minder dan hysterisch geklets.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Gekko

  De verslaggever heet Lofti El Hamadi? Die naam, ik weet genoeg.

 2. Jumping

  Prachtig Baudet is een Heer.
  En deze Lofti mag ook een mening hebben.
  LLLL=LOFTI LEKKER LATEN LULLEN.

  Stem in Mei een anti EU partij.

 3. Tguard

  Hij slaat de plank volledig mis in zijn artikel. Rechts extreme partijen zoals het Fvd. Hij zou eens echt met rechts extremisme in aanraking moeten komen zie de opkomst in Polen, Duitsland of de trainingskampen in Frankrijk. Hou toch op met dat achterlijke inhakken op fatsoenlijke andersdenkenden partijen en sta open voor gesprek.

 4. Piet Patat

  Nou menner de NRC-columnist Lotfi El Hamidi, waar blijft uw kommentaar op de kritiekloze aanpak van al die linkse zwetsers op de NPO ?
  Diezelfde uitgestreken koppen en eeuwig blah blah blah waar ze onder andere in Nieuwsuur het altijd zo kritiekloos gezellig met elkaar eens zijn ? nou, waar blijft u ?

 5. Piet51

  Ik vind, dat het met die kritiekloze benadering wel meevalt. Vandaag werd op Radio1 Vandaag de uitspraak van Baudet behandelt, dat fascisme zou zijn voortgekomen uit het communisme en Mussolini lid was van de Italiaanse communistische partij. Dat is volgens enkele deskundigen volledig uit de lucht gegrepen en werd in het programma klinkklare nonsens genoemd:
  Robin te Slaa (fascisme-specialist en schrijver van “Wat is fascisme?”): Fascisme komt niet voort uit het communisme.
  Prof. dr. Daniël Knegt (historicus): Mussolini was geen lid van de Italiaanse communistische partij. Hij was wel socialist. Toen Mussolini aan de macht kwam, begon hij meteen af te rekenen met zijn communistische tegenstanders.

  Baudet moet nodig maar eens wat boekjes lezen, voor hij met dergelijke snel te controleren beweringen komt.

  1. Dik

   @Piet: Ik heb het fragment toevallig voorbij horen komen, lekker éénrichting zonder wederhoor. Fragmenten knippen, ik heb het eerder voorbij zien komen.

   Fascisme:

   “Het fascisme is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel. Het is een politiek stelsel dat onder meer werd ingesteld in Italië van 1922 – 1943”

   [_] Waar
   [_] Niet waar

   1. Piet51

    Er is natuurlijk wel wederhoor gepleegd. Het was namelijk een reactie op een uitspraak van Baudet. Hij was het die geen wederhoor toepaste. Ik heb overigens nog wel geprobeerd die info van beide heren historici te verifiëren, maar kon niets vinden. Dat zegt ook wel iets.
    De definitie die jij geeft is algemener geaccepteerd dan de uitspraak van Baudet. Die is namelijk uniek.

    1. Piet51

     Ik bedoelde natuurlijk dat ik heb geprobeerd om de uitspraken van beide heren historici te falsifiëren. Dat lukte niet. De uitspraken van Baudet kon ik eerder al niet verifiëren.

  2. DeBruijn

   @ Piet51

   We moeten allemaal eerst nadenken voordat we gaan spreken, maar ik maak die fout ook wel. Maar als politicus of politica moet je daar helemaal goed opletten, anders komt je fout terug als een boemerang.

   Deze tekst werd ons vroeger geleerd uit Jakobus:
   Geliefde broeders en zusters, onthoud dit goed: ieder mens moet zich haasten om te luisteren, maar traag zijn om te spreken, traag ook in het kwaad worden.

   Misschien ken je hem wel.

   Hij slaat zeker op mijzelf weer, ik ging ook weer de fout in. Mijn ouders waren wijzer, dan we als jongeling dachten.

  3. Seneca

   @piet51
   links mobiliseert al zijn – al dan niet ‘academisch gevormde’ – lieden om maar te voorkomen dat de massa tot het besef komt, dat fascisme en nationaal socialisme, doodnormale stromingen zijn in de vervloekte politieke stroming, dat socialisme wordt genoemd. alles wordt uit de kast getrokken om te voorkomen dat de massa begrijpt dat zij gewoon is bedonderd met de kreet: nationaal socialisme (nazi’s) en fascisme zijn een broertje of zusje van de democratische socialisten, de groen linksers, de socialisten die zich sp’ers noemen en helaas ook de beo ‘liberalen’.

 6. Tman

  Lofti El Hamadi?
  No comment

 7. haha

  In de alinea ‘Is het ook waar?’ verifieert Tim Engelbart zijn stelling. Opmerkelijk dat in die alinea uitsluitend gelinkt wordt naar artikelen van eigen deeg. Maar goed, aldus DDS bestaat objectieve journalistiek toch al niet.

 8. Rien Noppen

  Mensen die Baudet een nazi noemen zijn minder snugger en tonen weinig historisch besef.
  Als je historische parallellen zoekt voor het romantische sentiment waar deze charlatan politiek van probeert te maken kun je beter teruggaan naar de 19e eeuw.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.