BREAKING: Henk Otten (FVD) stapt op als penningsmeester van de partij, Rob Rooken volgt hem op

Geen categorieapr 23 2019, 17:35
Zojuist is het nieuws binnengekomen dat aankomend senator Henk Otten (FVD) is opgestapt als penningsmeester van Forum voor Democratie. De mede-oprichter van de partij van Thierry Baudet blijft wel lid van het partijbestuur zo lezen we via het Financieel Dagblad.
Otten heeft telefonisch tegenover een FD-journalist bevestigd dat hij inderdaad niet langer de penningsmeester is van de partij. Zo lezen we op de website van FD:

"Hij is naar eigen zeggen niet gedwongen te stoppen als penningmeester. Zijn besluit stond al vast vóór het gesprek met NRC, waarin hij onder andere stelde dat FvD te veel om Baudet draait."

De partij wil werk maken en verder professionaliseren. Hiertoe werden drie andere partijgenoten aangesteld om het bestuur te adviseren in de verdere uitbouw van de partij. De beoogde opvolger van Henk Otten zal Rob Rooken zijn die onlangs werd verkozen tot volksvertegenwoordiger in de Provinciale Staten van Zuid-Holland.
Henk Otten is in ieder geval opgelucht dat deze grote verantwoordelijkheid van zijn schouders valt. Hij zal zich nu als Henk 'de tank' Otten gaan inzetten voor de belangen van alle Nederlanders in de Eerste Kamer:

"'Ik wil mij volledig kunnen focussen op het werk in de Eerste Kamer. Daar krijg ik het steeds drukker mee. Daarnaast doe ik ook nog veel campagnewerk en de fondsenwerving. Dat hou ik niet eindeloos vol. Vandaar dat we intern de boel zijn gaan bekijken.'"

Eerder nog deze week was Otten zeer kritisch in de pers over partijleider Thierry Baudet. Onder meer vanwege de inhoud van de toespraak naar aanleiding van een glorieuze en emotionele overwinning tijdens de Provinciale Statenverkiezingen.
Maar deze stap staat daar dus los van. Dat moet ook wel het geval zijn want Otten blijft gewoon betrokken bij FVD en vervolgt zijn werk nu als senator.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten