Britse komiek nazificeert Thierry Baudet: ‘Hoerenneukend Nederland is nu rechtser dan Joseph Goebbels!’

snapshot
Foto: Tom Walker in zijn typetje "Jonathan Pie". Bron: Screenshot Jonathan Pie / YouTube.

Heel fijn om te zien dat ze ook aan de overzijde van de Noordzee de verkiezingswinst van Forum voor Democratie zo fijn in perspectief kunnen zien, hè? Volgens komiek Tom Walker zijn we inmiddels “rechtser dan Joseph Goebbels”, de propagandachef van niemand minder dan nazileider Adolf Hitler.

Wist u dat de NSDAP de grootste partij van Nederland is geworden bij de Provinciale Statenverkiezingen? Nee, ik ook niet. Maar gelukkig hebben we Tom Walker, die als zijn typetje Jonathan Pie ons in een YouTube-rant komt vertellen dat we vorige maand “nog verder zijn verrechtst dan Joseph Goebbels”. Walker, die in het verleden onder anderen werkte voor Russia Today en de Britse commerciële tv-zender ITV, vond dat extreem-rechts in heel Europa in opkomst was.

Hij noemt de VS met Donald Trump en Italië met Matteo Salvini, en de Britse partij UKIP met Tommie Robinson en zijn “fascistische tuig”. Daar heeft hij vermoedelijk wel een punt. Maar ook voor Nederland had de cabaretier dus wat teksten klaarliggen:

“Nederland… veel liberaler dan dat wordt het niet, toch? Ze roken daar allemaal joints en neuken hoeren, nietwaar? Welnu, zij zijn zojuist verder verrechtst dan fucking Goebbels!”

Maar het meest ironische van allemaal? Het bovenstaande fragment komt dus uit een video waarin Jonathan Pie uitlegt dat het contraproductief is om iedereen met wie je het oneens bent een nazi te noemen. Als we daarmee doorgaan, zo betoogt hij, dan moeten we straks een nieuw woord verzinnen voor de “daadwerkelijke nazi’s”. Goed punt, natuurlijk. Jammer alleen dat hij nog in dezelfde video zondigt tegen zijn eigen met veel bombarie gebrachte principe.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

50 reacties

 1.   

  Baudet wordt in het filmpje niet genoemd.

 2.   

  Leuk filmpje. Ik mag die figuur wel :)

  1.   

   Tuurlijk Satty, jij valtmop foute figuren.

 3.   

  Die komiek is vast ervaringsdeskundige en heeft ongetwijfeld h o e r e n geneuqt.

  Tom Walker? Nooit van gehoord en dat wil ik graag zo houden. :)

  1.   

   @Dik
   VPN VEILIGHEID:
   Je hebt gelijk, in verband met het feit dat de gemiddelde burger niet belangrijk genoeg is,en daarom dus veilig mbt internetgedrag!
   Het kost de veiligheidsdiensten namelijk enorm veel inspanning,tijd en geld,maar!
   Alle VPN-diensten respecteren een rechterlijk bevel tot verstrekking van gebruikersgegevens. VPN-diensten verbergen namelijk het IP-adres van gebruikers door hun eigen IP-adres ervoor in de plaats te stellen. Maar ze kunnen alleen gevolg geven aan zo’n rechterlijk bevel als die gegevens (nog) opgeslagen zijn! Het kan zijn dat de gevorderde informatie niet is opgeslagen bij de betreffende aanbieder en daarom niet kan worden verstrekt.
   Dan kan AIVD,NSA of FSB een tapverzoek neerleggen bij de VPN provider ? Dan kan men een tap plaatsen, Vervolgens forceren dat het verkeer non-encrypted gaat, en nog veel meer. Vertrouw niet op non-logging policies van VPN providers, die zegt niets over taps geinstalleerd in opdracht van de overheid. Wat wel uitmaakt is in welke jurisdictie een VPN provider zit, en of ze ingaan op juridische verzoeken (zodra ze dat juridisch moeten, zullen ze dat ongetwijfeld doen).
   VPN biedt geen onvoorwaardelijke veiligheid!
   http://njb.nl/Uploads/2014/2/Scriptie-Straf-proces-recht-Yannick-Straus-Radboud-Universiteit-Nijmegen—inzending-NJB.pdf

   1.   

    @Tman: Ik vertrouw er ook niet (blindelings) op, maar niets doen kan altijd nog. Waarom zou ik alles op een presenteerblaadje aan Ollongren c.s. geven?

    Dit zegt mijn provider:

    As of April 17th, 2019 we state the following:

    We have NOT received any National Security letters;
    We have NOT received any gag orders;
    We have NOT received any warrants from any government organization.

    We are 100% committed to our zero-logs policy – we never log the activities of our users to ensure their ultimate privacy and security.

 4.   

  Het is ook niet heel moeilijk rechter te zijn dan de extreem links Bose Goebbels.
  Letterlijk uit Wikipedia: “Goebbels steunde eind jaren 20 uitdrukkelijk de linkse en meer socialistische vleugel van de nazipartij; net als Gregor Strasser bepleitte hij een duidelijker vermenging van (niet-marxistisch) socialisme met het volksnationalisme. ”

  Dat zwakzinnig links dat al ‘extreem rechts’ noemt zegt niets over Goebbels, maar zoveel te meer over dat extreem linkse spul.
  Dat ze Thierry Baudet en Geert Wilders, die beide juist tegen alle vormen van socialisme zijn, daarmee vergelijken duidt alleen maar aan dat links volkomen knettergek is.

  1.   

   Joop Klepzeikert meent dat het fascisme een linkse stroming is. Hiermee toont hij nadrukkelijk aan dat hij ze helemaal op een rijtje heeft :)

   1.   

    Fascisme is een vorm van socialisme, net als marxisme. Dat is niet mijn mening, maar een vaststaand feit.
    Dat jij daar anders over denkt maakt jou een geestelijk gehandicapte idioot.

    1.   

     Joop.nl Klepzeikert maakt gebruik van de rechter nooduitgang.

    2.   

     Dit is een andere nick voor die niknok Satya, aytas en nu Vagina.
     Je hebt het dan ook over een ‘hoofddoekjes vrouwtje’, die, omdat ze anders in de keuken had gestaan en dan waarschijnlijk met de bips omhoog, die terecht is gekomen op een VMBootje in een grote stad. Denkt beter te zijn dan u en ik. Komt met flauwekul aanzetten, die een normaal mens niet eens denkt, al zou hij, met zijn geest, nog steeds in Woodstock of het Kralingen popfestival zijn blijven steken. Is altijd vervelend en betweterig. En geen discussie mogelijk altijd gelijk dat vingertje

     1.   

      @Top,
      Weet je waar het Zuid-Afrikaanse woord Kaffer vandaan komt?
      Zo noemde de Arabieren de slaven die zij verkochten, Kafir of Kafir wat betekent ongelovige.

    3.   

     @Joop Klepzeikert. Fascisme met hun dictators kan zowel rechts als links worden. Extreem links lijdt tot communisme (Soviet Unie, China, Vietnam,
     Noord-Korea en andere landen). Maar momenteel rijst extreem rechts in de Westerse wereld. Met onmenselijke vormen in sommige landen, zoals Turkije,
     Hongarije, en Venezuela. Hopelijk kan de gewone midden-partijen gewoon doorgaan. We hebben geen fanatieke Guru Baudet nodig, die zijn onzin vertelt over Boreolis, de uil van Minerva, en vooral de onzin die hij verspreid over
     “linkse universiteiten”!

   2.   

    Wikipedia: “Het fascisme (Italiaans: fascismo) is een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel.”

    Daaruit mag geconcludeerd worden dat fascisme niet onder links of rechts valt in te delen.

    1.   

     Juist, en daarmee sprak Baudet ook belachelijke onzin.

     1.   

      Gelukkig hebben wij U om zinnig te “spreken”.

     2.   

      Aldus, sprak de glibber, die zelf weinig tot niets heeft bijgedragen aan de samenleving. Zit al jaren in het uitkeringscircuit en heeft een ieder, op dit forum, van zich vervreemd, door zijn pedante en vervelende wijze van reageren. Zit de laatste dagen van zijn leven geïsoleerd (wonend drie hoog achter) van de echte wereld. Een van huis uit, foute en antisemitisch stuk nageboorte, die ook niet schroomt, om het met onfrisse clubjes eens te zijn. Zijn familie heeft jaren geleden, de handdoek al gegooid, om zich nog enigzins om hem te bekommeren. Mijn laatste zin voor vandaag, zal dan ook zijn ‘’blablabla blaaskaak’’. En vooral tiktaktiktaktiktak.
      Geef die aarsmade toch geen repliek! Behalve, Blablabla Blaaskaak. Je hebt hem financieel al 24/7 op je rug zitten.

     3.   

      Wanneer gaat trol Rien eindelijk inzien dat er hier niemand is die jouw stompzinnige gewauwelo kan waarderen? Ga je lagere schooltje nou eindelijk eens afmaken en daarna voor het eerst van je zielige leventje werken.

    2.   

     Incorrect, wikipedia is een linkse bron.

     Je hoeft alleen maar de vooroorlogse literatuur erop na te slaan om te zien dat facisme en nazisme linkse stromingen zijn. Pas aan het eind van de 2e wereld oorlog en erna is men het gaan framen als rechts. Maar feitelijk zijn beide niets meer dan marxistisce stromingen.

     1.   

      @Bart
      Wikipedia is helemaal geen linkse bron.
      Verder is marxisme internationaal geöriënteerd, terwijl nationaalsocialisme een nationale oriëntatie heeft, het woord zegt het al. De grootste vijand van NS-en zijn juist marxisten, dus daar ga je al. NS-en hangen ook rassentheorieën aan itt marxisten.

      Je kan framen tot je een ons weegt, maar dit gaat hem dus niet worden, @Bart.

     2.   

      Zelfs in de jaren 70 en 80 stond in (school)boeken gewoon nog dat nazisme, fascisme en marxisme linkse stromingen waren.
      Pas half jaren 90 is dat onder druk van de steeds linkser wordende politiek en leraren veranderd.

     3.   

      Het is allemaal heel gemakkelijk om iets als links of rechts te framen. Beide gaat ten koste van de inhoudelijke discussie. Of je fascisme nu rechts of links wil noemen. Het is beide framen.

      De termen links en rechts stammen uit de Franse revolutie. Voorstanders van de monarchie zaten aan de rechter kant in de Franse Staten generaal .
      En de tegenstanders zaten aan de linker kant in de Franse Staten generaal.

      Het zijn containerbegrippen geworden en dat gaat altijd te koste van de betekenis of de oorsprong. Fascisme maar ook communisme bv was niets anders dan een reactie op het falende kapitalisme in die tijd.

      In het politieke spectrum is fascisme gewoon rechts hoor. Dat is rechts ingedeeld en communisme is links ingedeeld.

    3.   

     Wikizeikia wordt door extreem linkse werklozen bijgehouden. Heeft niets, maar dan ook werkelijk helemaal niets met feitelijke informatie te maken.

   3.   

    Volgens mij was die Goebbels zo links als de pest. Hoe moet je anders nationaal socialisme opvatten? Buiten Muis is er dus nog zo’n mediageil mannetje die meent dat zijn mening het allesoverheersende is. Overigens ken ik die Walker niet en dat wil ik graag zo houden.

    1.   

     @Ries
     Jij snapt het verschil niet tussen nationaal en internationaal socialisme.

     1.   

      Er is geen verschil tussen nationaal en internationaal socialisme. Het is beide socialisme. Het één enkel meer internationaal dan het ander.
      De stroming is en blijft socialisme en dat is per definitie altijd uiterst links.
      Rechts is liberaal – libertarisme – conservatief.

     2.   

      @Joop
      Wat jij als nuance benoemt, is in werkelijkheid een groot verschil.
      Hitler slachtte internationaal-socialisten af. Kennelijk snapte hij het verschil beter dan jij.

      De PVV is een nationaal-socialistische partij, geen internationaal-socialistische. Anders was de Leider niet zo te keer gegaan tegen vluchtelingen.

   4.   

    rioolrat ernst heeft zoveel nicknames niet normaal meer maar DDS vindt het prima blijkbaar

   5.   

    Regina ziet ze weer eens vliegen.

    1.   

     Volgens mij zijn Regina en Rien 1 persoon, die de hele dag niets beters te doen heeft dan tollen op internet.

   6.   

    Het feit dat u denkt dat het rechts is zegt meer over u dan over Joop.

  2.   

   Het rechtse volkje heeft de ongemakkelijke cognitieve dissonantie over het extreem rechtse nazisme opgelost door het tegen alle feiten in brutaal links te noemen.

 5.   

  De nazi’s zijn terug van nooit weggeweest , groeien als kool en
  dan vooral in Nederland.

  1.   

   Klopt helemaal.. Ze komen massaal naar Nederland toe om onze economie kapot te maken. We hebben ook nog nooit zoveel aanslagen gehad en verkrachtingen. @Brazil, dat bedoel jij toch?..

   1.   

    Ja dat is wel zo

  2.   

   Als jullie geestzieke gnomen niet iedereen die bezwaar maakt tegen jullie waanzin neerzetten als nazi, dan zouden wij ze zowaar kunnen vinden…

  3.   

   waarschijnlijk weet u niet eens goed wat een Nazi betekent. Tenzij u in de spiegel kijkt, want wat u zegt raakt kant nog wal

   1.   

    Dat je niet slim genoeg bent is jouw probleem shittydaia
    En je bent al net zo’n achterbaks persoon die al meteen met nazi loopt te strooien.
    Loop naar de pomp randdebiel!

 6.   

  Enkelen hier hebben kennelijk nooit de moeite genomen de feiten van het hitler regime op een rij te zetten. Lees de geschiedenis en niet die herschreven is door de communistische groen links vriendjes van de heer noppen. Oostenrijks korporaaltje
  hitler was jaloers op de joodse gemeenschap in Duitsland en Oostenrijk, want die werkten hard en werden / waren succesvol en welvarend. Gelijktijdig begreep hij ten tijde van de grote depressie al gauw dat je de minder betaalde, arme, en ook de werkloze Duitsers wijs kon maken dat je zou zorgen dat zij meer zouden gaan verdienen. Oa Volkswagen is hier een voorbeeld van, net als de autobahnen. Hij stimuleerde in zoveel woorden het physiek geweld gebruiken tegen Joden. Vervolgens maatschappelijk die succesvollen uitsluiten en hun bezittingen physiek stelen. Dit alles omvat alle principes van het socialisme gemengd met geweld tegen de welvarende succesvollen. Mijn eigen vader heeft een half jaar in een Duits ‘arbeidslager’ dwang arbeid gedaan (in 1952 afgestudeerd cum laude TH Delft WTB) en heeft daarna nooit meer enig vertrouwen gehad in het socialisme.

  1.   

   Als uwe doorgestuurde pappa het heeft gezegd is het zeker en gewis waar.
   Maar wat zegt uwer vrouwke ervan ?

 7.   

  Tegenwoordig ben je komiek als je vloekt, grove taal uit en een geloof beledigt of een groep mensen.

 8.   

  HA HA HA DE BRITSE VAN MUISWINKEL,,,,,,,,, GOED VOORBEELD DOET VOLGEN,,,,,,BINNENKORT SAMEN VAANDELZWAAIEND IN DIT THEATER,,,,,,, antisemitisch gedrocht ,,,, VAN AGT,,,,,,, als roverhoofdman voorop !!!!!!!

  1.   

   De Britse van Muiswinkel. Goeie vergelijking maar een vergelijking met Goebbels is beter. Die begrijpen onze linkse vrienden namelijk ook.

 9.   

  hahahahah Lach dan Paljas. Wat een idioot en dat moet dan leuk zijn.

 10.   

  Een komiek moet doen waar die goed in is: Humor en satire. Wanneer Walker meent een politiek doordacht statement te maken wordt ie lachwekkend.
  Wie nu nog steeds probeert Baudet af te doen of in een rij te zetten van gekkies als Klaver en Jetten, is nog steeds niet wakker.
  Alleen het feit het lef en de kennis omtrent klimaat, energie, eu en de feiten die hij daarbij aandraagt getuigen van een hele volwassen, open en democratische houding, zonder aansziens des persoon.
  Hoe goedkoop en vermadelijdelijk van de “progressieven” en “toleranten” om niets anders te doen dan te schreeuwen, dreigen en ten koste van alles proberen buiten te sluiten. Dat zijn dus miljoenen Nederlanders en de waarheid die aan de kant geschoven worden.

  ps. dacht U nu echt dat de Notre Dame een ongelukje is?
  Gelukkig krijgen we veel steun en bijval van onze religie-van-de-vrede. Wat genieten ze van een fikkie.

 11.   

  Lijkt me een slechte komiek, grof en zonder fantasie.

 12.   

  Een gezonde dosis humor kan veel verlichten en binden.
  Zoutzuur is iets anders en humoristen verkopen het tegenwoordig.

 13.   

  Wat een racist die kneus. Doet me denken aan de BBC die alle mediaberichten letterlijk overnamen over Pim Fortuyn hier. Mij doet dat denken aan de demonisering van de joden door Hitler. Grote schande.

  1.   

   De man noemt Baudet helemaal niet maar je weet precies wat hij bedoelt.

   Opmerkelijk.

   1.   

    Dat heb ik altijd bij de NOS/Volkskrant/NRC… die kansparels noemen ze nooit bij naam maar je weet precies wie ze bedoelen… :-)

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!